Ecoflow Delta review

Wil je altijd en overal energie tot je beschikking hebben? Hedendaags heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld een powerbank meenemen, waarmee je je smartphone op kunt laden. Het is ook mogelijk om in je tuin voor bijvoorbeeld een buitenstopcontact te kiezen; zodoende heb je in je tuin altijd energie tot je beschikking.

Is het je wens dat je ook zwaardere apparaten op kunt laden? Of zwaardere apparaten kunt gebruiken? Dan is het Ecoflow Delta powerstation wellicht iets voor je. Dit powerstation komt in tal van situaties van pas, is voor veel mensen geschikt én staat behoorlijk goed aangeschreven.

Ecoflow Delta

In deze Ecoflow Delta review laten wij je kennis maken met dit powerstation. We bespreken wat dit apparaat precies doet, wat je hier aan hebt, wat onze bevindingen zijn, wat andere gebruikers van dit powerstation denken en wat het prijskaartje voor dit powerstation is. Na het lezen van deze review kun je in ieder geval direct de knoop voor jezelf doorhakken; ga je wel of niet het Ecoflow Delta powerstation aanschaffen?

Wat is de Ecoflow Delta precies?

Als je via het internet op zoek naar informatie over de Ecoflow Delta gaat, kom je tal van benamingen tegen. Zo noemen sommige verkopers dit een aggregaat. Daar is op zich niks mis mee, maar wij zijn toch van mening dat dit meer een powerstation is. Een portable powerstation om precies te zijn, aangezien je dit powerstation moeiteloos overal mee naar toe kunt nemen.

Wat je precies aan de Ecoflow Delta hebt? Nou, je hebt met dit apparaat altijd energie tot je beschikking. Handig als je op reis bent, handig als je aan het klussen bent en handig als je als professional bij een klant werk uitvoert. Ongeacht waar je precies bent, kun je met veel plezier gebruik maken van de Ecoflow Delta.

De voordelen van de Ecoflow Delta

Recentelijk hebben wij het genoegen gehad om de Ecoflow Delta uit te proberen. Daarmee kwam eigenlijk een lang gekoesterde wens in vervulling. Wij lazen namelijk tal van beoordelingen over dit powerstation, waardoor we erg nieuwsgierig werden. Uiteindelijk hebben we recentelijk dit powerstation dus uit mogen proberen.

Daar zijn we nu nog steeds blij mee. Doordat we dit powerstation zelf uit hebben mogen proberen, hebben we een heel duidelijk beeld van dit powerstation gekregen. We weten precies wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn en wat je aan dit apparaat hebt. Allereerst willen we je graag over de belangrijkste voordelen informeren:

 • Je kunt de Ecoflow Delta altijd en overal gebruiken
 • Dit powerstation is bijzonder krachtig
 • Dit powerstation beschikt over tal van aansluitingen
 • De Ecoflow Delta is relatief makkelijk mee te nemen
 • De Ecoflow Delta is milieuvriendelijk en duurzaam
 • Je kunt de Ecoflow Delta op meerdere manieren opladen
 • De kwaliteit van de Ecoflow Delta is dik in orde
 • Je kunt de Ecoflow Delta makkelijk bedienen

Altijd en overal te gebruiken

Het belangrijkste voordeel van de Ecoflow Delta; dat is volgens ons toch wel de veelzijdigheid. Het feit dat je dit powerstation overal en altijd kunt gebruiken, spreekt ons in ieder geval erg aan. Je weet met dit apparaat simpelweg 100% zeker dat je altijd energie tot je beschikking hebt.

Ecoflow geeft zelf aan dat je ‘m onder andere op de volgende plekken kunt gebruiken:

 • In huis: in het huis kan het bijzonder handig zijn om van een powerstation gebruik te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je aan het klussen bent en je meerdere gereedschappen aan moet sluiten. Met de Ecoflow Delta is dat geen probleem.
 • Op de camping: op de camping is het niet altijd voor de hand liggend dat je energie tot je beschikking hebt. Als je de Ecoflow Delta mee naar de camping neemt, heb je die zekerheid wel. Overigens geeft Ecoflow hier nog twee leuke voorbeelden bij:
  • Kamperen op een camping zonder stroom
  • In een kamper door Afrika rondrijden
 • Mobiele werkplaats: ook voor professionals komt dit powerstation maar al te goed van pas. Door dit powerstation naar je klanten mee te nemen, weet je 100% zeker dat je al je gereedschappen kunt gebruiken. Ondertussen kun je ook nog gereedschappen, of je smartphone, aan dit powerstation opladen.
 • Vakantiewoning: ook in een vakantiewoning kan de Ecoflow Delta goed van pas komen. Dit is ook het geval als je bijvoorbeeld in een blokhutje op de heide overnacht.
 • Boot: tot slot kun je dit powerstation ook nog op een boot gebruiken. Op een boot wil je uiteraard ook je smartphone opladen of van elektrische gereedschappen/apparatuur gebruik maken. Met de Ecoflow Delta maak je dit moeiteloos voor jezelf mogelijk.

Al met al zijn wij heel enthousiast over deze veelzijdigheid. Dat je bij het gebruik van de Ecoflow Delta van nóg meer voordelen geniet, ga je in het restant van deze review lezen.

Bijzonder krachtig

In onze ogen is de Ecoflow Delta een bijzonder krachtig apparaat. Dit is vooral te danken aan de krachtige oplaadbare accu van 1260 Wh. Met dank aan deze oplaadbare accu is het mogelijk om apparaten/gereedschappen met een maximum vermogen van 1800 Watt te gebruiken.

De output die de Ecoflow Delta levert, is ook dik in orde; 3300 Watt. Al met al kunnen we hierover stellen dat je echt op elke gewenste mogelijkheid van dit powerstation gebruik kunt maken. En dat dit powerstation een stuk krachtiger is dan veel andere powerstations.

Ecoflow Delta krachtig

Veel aansluitingen

Als je naar de achterzijde van de Ecoflow Delta kijkt, valt één ding direct op: de hoeveelheid aansluitingen. Op de achterzijde van dit powerstation vind je namelijk de volgende aansluitingen:

 • 4 stopcontacten: dit betreffen normale 230 volt stopcontacten.
 • 12 volt auto aansluiting: je kunt dit powerstation met dank aan deze aansluiting ook in de auto perfect gebruiken.

Aan de voorzijde van de Ecoflow Delta zijn echter ook nog tal van aansluitingen te vinden:

 • 2 USB-A poorten: in deze poorten kun je bijvoorbeeld je smartphone of tablet opladen.
 • 2 Fast Charge poorten: deze twee USB poorten bieden een snellaadfunctie aan.
 • 2 USB-C poorten: in deze poorten kun je ook je smartphone opladen, zonder dat je hier nog een USB kabel voor nodig hebt.

Over de hoeveelheid poorten en aansluitingen zijn wij erg enthousiast. Juist doordat je over zoveel aansluitingen de beschikking hebt, kun je dit powerstation altijd op de gewenste manier gebruiken. Ongeacht wat je wensen zijn. Ongeacht waar je dit powerstation gebruikt. En ongeacht hoeveel apparaten je op dit powerstation aan wilt sluiten. Subliem!

Makkelijk mee te nemen

Waar ben jij van plan om dit powerstation te gaan gebruiken? Is het wellicht je wens om dit powerstation overal mee naar toe te nemen? Bijvoorbeeld in je werkbus of in je camper? In dat geval is het goed om te weten dat je dit powerstation makkelijk mee kunt nemen.

Dit is wat ons betreft hoofdzakelijk te danken aan de geïntegreerde handgrepen. Dat deze handgrepen netjes geïntegreerd zijn, zie je op de foto’s nagenoeg niet terug. Je ziet de handgrepen niet zitten, maar ze bestaan absoluut. Als je deze handgrepen ‘vastpakt’ kun je dit powerstation op een handige manier mee nemen.

Wil je precies weten hoe je dit powerstation op kunt tillen? Daarvoor verwijzen wij je naar de video verderop in deze Ecoflow Delta review. In die video zie je precies hoe je dit powerstation op kunt tillen. En zodoende makkelijk mee kunt nemen.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Toen wij de Ecoflow Delta uit mochten proberen, werden wij door de duurzaamheid direct enthousiast. Dat is zéker het geval als je dit powerstation vergelijkt met andere stoomgenerators. De Ecoflow Delta brengt namelijk de volgende voordelen met zich mee:

 • Geen geluidsoverlast. Bij de Ecoflow Delta hoef je niet bang te zijn voor geluidsoverlast. Ten opzichte van andere stoomgenerators brengt de Ecoflow Delta een stuk minder lawaai met zich mee.
 • Geen schadelijke uitstoot. De Ecoflow Delta stoot simpelweg niks uit. Geen benzine, geen olie, geen diesel en geen andere schadelijke stoffen.
 • Geen slijtage. Tevens hoef je bij de Ecoflow Delta niet bang te zijn voor slijtage en/of onderhoudskosten. Belangrijk voordeel hiervan is dat je van een lange levensduur geniet.
Ecoflow Delta duurzaam

Deze duurzaamheid spreekt ons op meerdere redenen erg aan. Ten eerste is het op deze manier een feestje om van dit powerstation gebruik te maken. Je hoeft niet bang te zijn voor schadelijke gassen, voor geluid of voor ander overlast.

Ondertussen ben je ook nog milieuvriendelijk bezig. Je kunt dit powerstation eigenlijk met een elektrische auto vergelijken; een elektrische auto stoot immers ook geen schadelijke gassen uit.

Wist je overigens dat je met de Ecoflow Delta zelfs een elektrische auto op kunt laden? Als je een volle Ecoflow Delta op een elektrische auto aansluit, kan de elektrische auto vervolgens zo’n 8 kilometer rijden. Erg handig als je nét niet het oplaadstation langs de snelweg weet te halen.

Op meerdere manieren opladen

Als je van de Ecoflow Delta gebruik wilt maken, moet je dit powerstation zelf uiteraard eerst ook opladen. Het mooie is dat je hier meerdere mogelijkheden voor hebt.

Zo is het mogelijk om dit powerstation op een normaal stopcontact aan te sluiten. Binnen een uur zorgt dit stopcontact ervoor dat de Ecoflow Delta voor zo’n 80% opgeladen is. Het volledig opladen van dit powerstation duurt ongeveer 2 uurtjes.

Heb je één of meerdere zonnepanelen bij je huis liggen? Dan is het ook mogelijk om deze zonnepanelen op dit powerstation aan te sluiten. Daarvoor heeft Ecoflow een speciale MC4 aansluiting op dit powerstation aangebracht. Het is overigens ook nog mogelijk om hier extra zonnepanelen voor aan te schaffen.

Prima kwaliteit

Na enkele weken de Ecoflow Delta uitproberen, kunnen wij het volgende concluderen: dit powerstation is van een prima kwaliteit. Dit powerstation voelt degelijk aan, is netjes afgewerkt en is van de juiste materialen vervaardigd.

Deze kwaliteit zorgt in onze ogen voor een lange levensduur. Een lange levensduur waarin je met veel plezier gebruik van de Ecoflow Delta kunt maken. Over het prijskaartje hebben we overigens wel onze bedenkingen, maar daar vertellen we je verderop in deze Ecoflow Delta review meer over.

Makkelijk bedienen

Tot slot willen wij aanstippen dat de Ecoflow erg makkelijk in gebruik is. Dit is volgens ons te danken aan het handige display aan de voorzijde. Op dit display zie je precies wat het batterijniveau van de Ecoflow Delta is. 

Zie je hierbij dat het batterijniveau wel heel laag is? Dan laad je ‘m makkelijk op. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je daar meerdere mogelijkheden voor.

Iets waar Ecoflow ook nog voor gezorgd heeft, is een heuse Ecoflow App. Deze app kun je op je smartphone of tablet (iOS en Android) installeren, waarna je via deze app in verbinding komt te staan met de Ecoflow Delta. Dat betekent dat je altijd en overal inzicht in de capaciteit, de status en het batterijniveau hebt. Ook kun je via de app zien wat nog de resterende gebruiksduur van dit powerstation is.

Ecoflow Delta bediening

Overige voordelen

Spreekt de Ecoflow Delta je op dit moment heel erg aan? Ben je te spreken over alle voordelen? En wil je daarom dit powerstation mogelijk aan gaan schaffen? Dan hebben wij nóg meer goed nieuws voor je; dit powerstation biedt namelijk nog veel meer voordelen. Om welke voordelen dit precies gaat, zie je in onderstaande video. In deze video zie je ook precies hoe je dit powerstation kunt gebruiken:

De nadelen van de Ecoflow Delta

Zijn wij voor de volle 100% overtuigd van dit powerstation? Nee, dat is niet het geval. Zoals je in deze Ecoflow Delta review hebt kunnen lezen, zijn we in ieder geval wel erg enthousiast. Daar moeten we wel aan toevoegen dat we ook tegen enkele (kleine) nadelen aangelopen zijn.

Wegen deze nadelen op tegen de vele voordelen? Nee, dat is in onze ogen niet het geval. Toch kan het geen kwaad om je even goed in deze nadelen te verdiepen. Het gaat wat ons betreft vooral om onderstaande nadelen:

 • Alleen voor EU stekkers geschikt
 • Dit powerstation weegt ruim 14 kilogram
 • Je betaalt vrij veel geld voor dit powerstation
 • De accu wordt na verloop van tijd minder krachtig

Alleen voor EU stekkers geschikt

Zoals je wellicht al op de foto’s had gezien, is dit apparaat alleen voor EU stekkers geschikt. Heb je bijvoorbeeld een apparaat met een Britse stekker? Dan is het niet mogelijk om het betreffende apparaat op dit powerstation aan te sluiten.

Op zich vinden wij dit geen al té groot probleem. Het is echter wel iets om goed rekening mee te houden, zeker als je dit powerstation ook in het buitenland wilt gebruiken. In dat geval heb je namelijk een omvormer nodig, ook om dit powerstation in een buitenlands stopcontact op te kunnen laden. Houd hier dus goed rekening mee.

Vrij zwaar

Even aan je kind vragen om de Ecoflow Delta op te tillen en naar je toe te brengen? Als je kind nog relatief klein is, kun je dit wel vergeten. Het is namelijk een feit dat dit powerstation vrij zwaar is; ruim 14 kilogram. Doordat dit powerstation alles behalve licht is, is het verplaatsen van dit powerstation opeens een stuk minder fijn. Zeker als je kleiner bent of minder kracht in je armen hebt.

Dat dit echt een zwaar powerstation is, ga je aan het einde van deze review goed ondervinden. Aan het einde van deze review laten wij je namelijk met twee prima alternatieven kennismaken. Als je naar die powerstations kijkt, zie je dat die varianten echt een heel stuk minder wegen.

Ecoflow Delta gewicht

Vrij prijzig

Wil je graag de Ecoflow Delta aanschaffen? Dan moet je vrij diep in de buidel tasten. Voor dit goede powerstation betaal je al snel een bedrag van ruim 1200 euro. Dit vinden wij op zich een prima prijskaartje voor hetgeen wat je krijgt.

Als je dit prijskaartje tegen andere powerstations afzet, valt het prijskaartje toch ietwat tegen. Bij veel andere powerstations is de prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft nét iets beter. Bovendien moet je voor jezelf bepalen of je wel een bedrag van ruim 1200 euro voor een powerstation wilt betalen. Dat is dus iets waar je voor jezelf goed over na moet (gaan) denken.

Accu slijt na verloop van tijd

Heb je het idee dat een accu altijd even krachtig blijft? Dat heb je mis. Kijk maar eens naar de batterij van je smartphone. Des te vaker je de batterij oplaadt, des te minder krachtig de batterij gaat worden. Dit is ook het geval bij de Ecoflow Delta.

Naarmate je dit powerstation vaker en vaker gebruikt, gaat de werking beetje bij beetje verslechteren. Dit merk je bijvoorbeeld aan de oplaadtijd van dit powerstation. Als het powerstation al een paar jaartjes oud is, duurt het opladen van dit powerstation steeds langer. Daarnaast is het ook goed mogelijk dat dit apparaat minder vermogen kan leveren. Zwaardere gereedschappen kun je hierdoor na verloop van tijd mogelijk niet meer op dit powerstation aansluiten.

Maar, let wel op: dit is géén specifiek nadeel voor de Ecoflow Delta. Dit nadeel vind je eigenlijk bij elk apparaat dat op een accu of batterij werkt. Het is daarom ook afwachten hoe dit bij elektrische auto’s uit gaat pakken.  

Ervaringen van andere kopers

Heb je deze Ecoflow Delta review op je gemakje doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat wij heel enthousiast over dit powerstation zijn. Dat klopt. Wij vinden dit powerstation ideaal in gebruik, ook de veelzijdigheid spreekt ons hierbij erg aan.

Geldt dit ook voor andere kopers? Wij zijn via het internet op zoek naar beoordelingen van andere kopers gegaan, maar we hebben niet heel veel beoordelingen kunnen vinden.

Bij verschillende webshops zijn we alsnog een paar beoordelingen tegengekomen. Het gaat hierbij om de webshops Solarpowersupply.nl en Dutchtravelshop.nl. Bij deze webshops zijn de volgende gemiddelde scores te vinden:

 • Solarpowersupply.nl: 11 reviews met een gemiddelde score van een 4,8 op een schaal van 1 tot 5.
 • Dutchtravelshop.nl: 14 reviews met een gemiddelde score van een 4,9 op een schaal van 1 tot 5.

Deze gemiddelde scores vallen dus heel erg hoog uit. Wat ons betreft is dit veelzeggend voor de beoordelingen van de kopers; veel kopers die de Ecoflow Delta hebben gekocht, zijn hier simpelweg heel erg tevreden over. Onder andere de volgende beoordelingen zijn wat ons betreft veelzeggend:

 • Wat een geweldig apparaat is dit. Wij gebruiken deze accu zelf in onze camper zodat we onderweg stroom hebben op plekken die niet beschikken over een stroompunt. Hij is krachtig genoeg om de koelkast op te laten werken en tegelijkertijd onze telefoons en camera op te laden. Het is zelfs mogelijk om onze gril en magnetron te gebruiken maar dan is hij wel sneller leeg en op vakantie vinden wij het juist wel leuk om zelf te koken. Conclusie: Het is wel een behoorlijke uitgave maar hij is het geld wat ons meer dan waard.
 • Fantastisch apparaat. Het is even een uitgave maar dan heb je ook wat. We hebben er zelfs de tv al op aangesloten. Echt super! Makkelijk mee te nemen naar onze volkstuin.
 • Wat een geweldig apparaat !! Ruime hoeveelheid en diversiteit van out-put, snel opgeladen, handig met een auto-oplader, fijn compact model met beschermende tas. Kortom: een aanwinst om mee te nemen met onze camper!

De Ecoflow Delta kopen

Ben je nu helemaal overtuigd van de Ecoflow Delta? En wil je dit powerstation daarom graag aanschaffen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is dit een vrij kostbaar powerstation. Wij adviseren je daarom om de prijzen bij meerdere webshops te vergelijken. Via onderstaande buttons check je de prijzen bij onze partners:

Alternatieven

Weet je niet 100% zeker of je een bedrag van 1200 euro uit wilt geven? Dan doe je er verstandig aan om eens naar onderstaande alternatieven te kijken. Dit zijn volgens ons prima én betaalbaardere alternatieven voor de Ecoflow Delta.

Ecoflow River Pro

Dit powerstation van Ecoflow kost ongeveer de helft van de Ecoflow Delta. Dat dit powerstation een stuk voordeliger is, merk je overigens wel op aan de werking. Dit powerstation biedt minder mogelijkheden en is ook een stuk minder krachtig.

Daarentegen weegt dit powerstation wel een stuk minder; slechts 7,2 kilogram. Zowel qua gewicht als qua prijskaartje is de Ecoflow River Pro het kleinere broertje van de Ecoflow Delta. Mogelijk sluit de River Pro beter op je wensen aan!

Ecoflow River Pro

Goal Zero Yeti 500X Portable Power Station

Geef je liever iets minder geld aan een portable powerstation uit? En hoef je ook niet per sé vier stopcontacten tot je beschikking te hebben? Dan is dit powerstation van Goal Zero mogelijk een prima optie voor je.

Dit portable powerstation is een stuk compacter en is voordeliger. Wel biedt dit powerstation minder mogelijkheden (slechts 1 stopcontact) en is het minder krachtig. Desalniettemin kan dit mogelijk voor jou een prima optie zijn.

Goal Zero Yeti 500X Portable Power Station
Tresna.nl
Logo