Beste stopcontact beveiliging

Heb je enig idee welke eigenschap nagenoeg alle baby’s en kinderen delen? Nieuwsgierigheid. Eigenlijk elk kind steekt zijn/haar vingers het liefste overal in. Ook vinden kinderen het super om nieuwe dingen uit te proberen en om nieuwe dingen te ontdekken. Uiteraard is dit niet altijd even prettig, bijvoorbeeld als je kind plots met zijn/haar vingers bij een stopcontact zit.

Heb je ervaring met een dergelijke situatie? Dan ben je hier ongetwijfeld van geschrokken. Grote kans dat je vervolgens in dit artikel uitgekomen bent; in dit artikel ga je kennismaken met de beste soorten stopcontact beveiliging van dit moment. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de gewenste stopcontact beveiliging aan.

Onze top 5 stopcontact beveiliging

Afbeelding

Product


SENYO® Stopcontactbeveiliging

Onze beste koop!

SENYO® Stopcontactbeveiliging

Beste koop stopcontact beveiliging

of

101Products Stopcontact Beveiliging Zwart

101Products Stopcontact Beveiliging Zwart

Beste zwarte stopcontact beveiliging

of

GS stopcontactbeschermers 50 stuks

GS stopcontactbeschermers 50 stuks

Beste voordeelverpakking stopcontact beveiliging

of

Brinkie® Zelfklevende stopcontact beveiliging

Brinkie® Zelfklevende stopcontact beveiliging

Beste zelfklevende stopcontact beveiliging

of

Safety 1st Stopcontactbeschermers

Safety 1st Stopcontactbeschermers

Beste voordelige stopcontact beveiliging

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

SENYO® Stopcontactbeveiliging

Beste koop stopcontact beveiliging

SENYO® Stopcontactbeveiliging

of

101Products Stopcontact Beveiliging Zwart

Beste zwarte stopcontact beveiliging

101Products Stopcontact Beveiliging Zwart

of

GS stopcontactbeschermers 50 stuks

Beste voordeelverpakking stopcontact beveiliging

GS stopcontactbeschermers 50 stuks

of

Brinkie® Zelfklevende stopcontact beveiliging

Beste zelfklevende stopcontact beveiliging

Brinkie® Zelfklevende stopcontact beveiliging

of

Safety 1st Stopcontactbeschermers

Beste voordelige stopcontact beveiliging

Safety 1st Stopcontactbeschermers

of

Voor- en nadelen van stopcontact beveiliging

Doe je er verstandig aan om voor stopcontact beveiliging te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Met een dergelijke beveiliging bij je stopcontact geniet je van de nodige voordelen.

Het belangrijkste voordeel heeft uiteraard met de veiligheid te maken. Als je voor stopcontact beveiligingen in je huis kiest, kan je kind niet meer met zijn/haar vingers in het stopcontact komen. Dáármee voorkom je dat je kind geëlektrocuteerd wordt of op een andere manier schade oploopt.

Tevens is het ideaal dat je een stopcontact beveiliging bij alle soorten stopcontacten kunt gebruiken. Je kunt de beveiliging bij een normaal stopcontact gebruiken, maar ook bij een stekkerdoos of een stopcontact splitter. Echt bij alle stopcontacten in je huis kun je voor een stopcontact beveiliging kiezen.

Bijkomend voordeel: het plaatsen van een dergelijke beveiliging gaat erg makkelijk. Veel van de huidige varianten zijn namelijk zelfklevend; dit betekent dat je ze alleen maar tegen het stopcontact aan hoeft te drukken. Met dank aan bijvoorbeeld 3M tape blijft de beveiliging vervolgens tegen/in het stopcontact vastzitten. Ideaal!

Heb je eenmaal de stopcontact beveiliging bij de stopcontacten vastgeplakt? Dan kun je hier – als het goed is – jarenlang van genieten. Zodra je kinderen ouder zijn geworden, kun je de beveiliging er ook weer moeiteloos afhalen. Je kunt het uiteraard ook laten zitten; wel zo veilig.

Wil je graag de beste stopcontact beveiliging aanschaffen? Zoals je aan de varianten in bovenstaande tabel kunt zien, krijg je veel stuks geleverd. Dát betekent dat je met één aanschaf echt alle stopcontacten in je huis af kunt dekken. En dat je dus met het doen van één aankoop je gehele huis veiliger kunt maken.

Bij stopcontact beveiliging moet je wel met enkele nadelen rekening houden. Zo is niet elke variant voor elk stopcontact geschikt; sommige varianten kun je bijvoorbeeld niet voor een Belgisch stopcontact gebruiken.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het apparaat dat je in het stopcontact gaat pluggen. Is dit bijvoorbeeld een wasmachine? Dan zijn de meeste soorten stopcontact beveiligingen hier niet geschikt voor. De meeste stopcontact beveiligingen kunnen namelijk een maximaal wattage aan. Het wattage van een wasmachine ligt daar helaas (ver) boven.

Ook raden wij je aan om heel kritisch te zijn. Het lijkt interessant om voor de goedkoopste variant van stopcontact beveiliging te kiezen, maar dat raden we je af. Tijdens onze zoektocht hebben wij namelijk het volgende opgemerkt:

 • Sommige producten laten erg snel los. Dat betekent dat je elke keer weer opnieuw de stopcontact beveiliging vast moet plakken.
 • Sommige producten laten nog teveel ruimte over. Als daar sprake van is, kan je kind alsnog met zijn/haar vingers bij het stopcontact komen.

Zorg er daarom voor dat je heel kritisch bent. Om je een handje met je aankoop te helpen, hebben wij de beste stopcontact beveiligingen alvast voor je uitgezocht. Over de vijf beste stopcontact beveiligingen lees je hieronder alle informatie!

Beste stopcontact beveiliging – SENYO® Stopcontact beveiliging

Toen wij het aanbod van stopcontact beveiligingen bekeken, wisten wij niet wat we zagen. Het aanbod is namelijk heel divers, heel uitgebreid en daardoor lastig te doorgronden. Wij hebben er dan ook een hele kluif aan gehad om de beste koop te kunnen vinden.

 We besloten om hiervoor de volgende criteria aan te houden: een goede prijs-kwaliteitsverhouding, van een A-merk en veel positieve beoordelingen. Aan de hand van deze criteria kwamen we snel bij de SENYO stopcontact beveiliging uit. Dit is volgens ons de beste stopcontact beveiliging van dit moment!

Om meerdere redenen zijn wij erg enthousiast over dit product. Zo vinden wij het super dat je maar liefst 20 stuks geleverd krijgt bij aanschaf van de stopcontact beveiliging. Doordat je 20 stuks geleverd krijgt, kun je elk stopcontact in je woning afsluiten. Afsluiten voor de vingers van je kinderen.

Het plaatsen van deze 20 stuks gaat ook bijzonder makkelijk. Het merk SENYO heeft er namelijk voor gekozen om deze stuks zelfklevend uit te voeren. Je hoeft de 20 stuks hierdoor alleen tegen het stopcontact aan te drukken. Nadat je dat gedaan hebt, kun je direct gebruik van deze stopcontact beveiliging maken.

De werking hierbij is ook subliem:

 • Stap 1: steek de stekker in de gaatjes van deze stopcontact beveiliging
 • Stap 2: draait de stekker nu een kwartslag rond
 • Stap 3: je kunt nu de stekker in het stopcontact steken

Doordat je de stekker een kwartslag moet draaien, is deze stopcontact beveiliging echt heel veilig. Geen enkel kind is namelijk in staat om dit te bedenken én om vervolgens de stekker daadwerkelijk een kwartslag te raden. Op het gebied van veiligheid scoort de SENYO stopcontact beveiliging daarom hele hoge punten.

Ook is het prettig dat je deze beveiliging bij elk Nederlands stopcontact kunt gebruiken. Ben je woonachtig in België? Dan is het niet mogelijk om deze stopcontact beveiliging te gebruiken. Dit komt puur doordat de pinnen van een Belgisch stopcontact anders zijn dan de pinnen van een Nederlands stopcontact.

SENYO® Stopcontact beveiliging

Qua design heeft SENYO ook de juiste keuzes gemaakt. Deze stopcontact beveiliging ziet er namelijk netjes uit en is volledig in het wit uitgevoerd. Dat SENYO deze stopcontact beveiliging in het wit uitgevoerd heeft, is wat ons betreft een logische keuze. De meeste stopcontacten in ons land zijn immers wit. Mocht je toch de voorkeur aan een zwarte variant geven, kun je het beste onderstaande review doornemen.

Moet je nou de hoofdprijs voor deze beste stopcontact beveiliging betalen? Nee, dat valt reuze mee. Voor een verpakking met daarin 20 stuks betaal je een bedrag van 11,95 euro. Je kunt echter van een staffelkorting profiteren; bestel je 3 van deze verpakkingen? Dan krijg je 17% korting. In dat geval betaal je 9,95 euro per verpakking; dit komt neer op een bedrag van 0,49 cent per stopcontact beveiliging.

Bij deze stopcontact beveiliging moet je heel goed met het volgende nadeel rekening houden: ze zijn niet geschikt voor Belgische stopcontacten. De nodige kopers bij onze partner Bol.com klagen ook over dit ‘probleem’. Iets om goed rekening mee te houden dus.

Deze stopcontact beveiliging is niet geschikt voor Belgische stopcontacten.

Voordelen
 • Verpakking van 20 stuks
 • Zelfklevend
 • Lange levensduur
 • Ideaal draaimechanisme
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet geschikt voor Belgische stopcontacten
Conclusie

De SENYO® Stopcontact beveiliging is volgens ons de beste koop van dit moment. Deze variant wordt in een verpakking van 20 stuks geleverd, is van een prima kwaliteit en is makkelijk te gebruiken. Dat laatste geldt voor het vastkleven van de beveiliging, maar ook voor het draaimechanisme. Al met al brengt deze stopcontact beveiliging een prima prijs-kwaliteitsverhouding met zich mee!

Beste zwarte stopcontact beveiliging – 101Products Stopcontact Beveiliging Zwart

Voldoet de hierboven besproken beveiliging grotendeels aan je wensen? Vind je alleen de witte kleur helemaal niks? Dat is op zich goed voor te stellen; een witte beveiliging in een donkergekleurd stopcontact is uiteraard geen zicht. In dat geval kun je veel beter voor een zwarte beveiliging kiezen.

Gaat je voorkeur daadwerkelijk uit naar zwarte stopcontact beveiliging? Dan kun je volgens ons het beste kiezen voor deze beveiliging van het merk 101Products. Op basis van onze test kunnen wij hier namelijk het volgende over concluderen: dit is de beste zwarte stopcontact beveiliging van dit moment.

Over het design van dit product zijn wij erg te spreken. In onze ogen is deze beveiliging fraai uitgevoerd én ook nog eens in de juiste kleur. Dat is althans het geval als je donkergekleurde stopcontacten in bijvoorbeeld je woonkamer of keuken hebt. In dergelijke stopcontacten staat deze stopcontact beveiliging maar al te fraai.

Ook de werking van deze stopcontactbeschermers is ideaal. Als je een stekker in het stopcontact wilt steken, moet je deze beschermer namelijk eerst een kwartslag draaien. Dáármee voorkom je dat je kind alsnog zijn/haar vinger in het stopcontact kan steken. Over de veiligheid van deze stopcontact beveiliging zijn wij dan ook erg enthousiast.

Bij aanschaf krijg je overigens 12 stuks geleverd. Met deze 12 stopcontactbeschermers kun je dus 12 stopcontacten in je woning volledig afdekken. Dit doe je bovendien op een simpele manier; deze stopcontactbeschermers beschikken namelijk over zelfklevende 3M tape. Dankzij deze tape druk je de beschermers makkelijk in/tegen je stopcontact vast.

Wat ons betreft is dit één van de soorten stopcontactenbeschermers van dit moment. Je hoeft bij deze variant bovendien met slechts twee nadelen rekening houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de toepassingsmogelijkheden; je kunt deze stopcontact beveiliging niet op elk stopcontact gebruiken. Het is alleen mogelijk om deze stopcontactbeschermers op een Nederlands stopcontact te gebruiken. Een Belgisch stopcontact beschikt over andere pinnen en is daardóór niet geschikt.

Ook moet je voor deze variant vrij diep in de buidel tasten. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 18,99 euro voor 12 stuks. Bestel je 3 van deze verpakkingen in één keer? Dan geniet je van een korting van 15%.

In dat geval betaal je 16,14 euro voor 12 stuks; dit komt neer op een bedrag van 1,34 euro per stopcontactbeschermer. Dat is significant duurder dan de hierboven besproken variant.

Zwarte stopcontactbeveiliging 101products

Deze zwarte stopcontact beveiliging is behoorlijk prijzig; 18,99 euro voor 12 stuks.

Voordelen
 • Fraai in het zwart uitgevoerd
 • Inclusief veilig draaimechanisme
 • Plakken erg goed en gemakkelijk
 • Voor alle Nederlandse stopcontacten geschikt
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Niet voor Belgische stopcontacten geschikt
Conclusie

De 101Products Stopcontact Beveiliging Zwart is naar onze mening de beste zwarte stopcontact beveiliging. Bij deze beschermers klopt nagenoeg alles; de kleur, het design, de 3M tape voor een makkelijke bevestiging en het draaimechanisme. Houd alleen rekening met het iets hogere prijskaartje.

Beste voordeelverpakking stopcontact beveiliging - GS stopcontactbeschermers 50 stuks

Heb je nou heel veel stopcontacten in je woning? Dan heb je ook aan heel veel stopcontactbeschermers behoefte. Als dit het geval is, kun je het beste voor een voordeelverpakking kiezen. Dat is een verpakking waarin bijvoorbeeld 30, 40 of 50 stuks te vinden zijn.

Toen wij op zoek naar de beste voordeelverpakking gingen, kwamen wij snel deze variant van GS tegen. In deze set zitten maar liefst 50 stuks. Toen wij naar het prijskaartje en andere eigenschappen keken, werden we alsmaar blijer. Dit is dan ook volgens ons de beste voordeelverpakking stopcontact beveiliging.

Zoals hierboven al gesteld; deze set bestaat uit maar liefst 50 stuks. Doordat je 50 stuks geleverd krijgt, kun je echt alle stopcontacten in je huis afdekken. Denk hierbij aan de stopcontacten in alle slaapkamers, op zolder, op de overloop, in de hal, in de badkamer, in de woonkamer, in de keuken en in de speelkamer. Grote kans dat je met déze set alle stopcontacten in je huis af kunt dekken.

Deze stopcontactbeschermers zijn bovendien voor veel stopcontacten geschikt. Het merk GS zegt hier zelf het volgende over: ‘Deze stopcontactbeschermers zijn geschikt voor alle Europese stopcontacten met randaarde’. Kijk, dat is nog eens handig.

Wij zijn ook van mening dat deze stopcontactbeschermers erg veilig zijn. Iets wat vooral aan het draaimechanisme te danken is. Je kunt pas een stekker in het stopcontact steken, nadat je deze beveiliging een kwartslag gedraaid hebt. Baby’s en jonge kinderen hebben daar nog niet de benodigde motoriek voor nodig, waardoor de stopcontacten voor hen gewoonweg niet toegankelijk zijn.

GS heeft er voor gekozen om deze stopcontact beveiliging in het wit uit te voeren. Een prima keuze volgens ons, aangezien in veel huizen de stopcontacten in het wit uitgevoerd zijn. In dergelijke stopcontacten zie je deze stopcontactbeschermers dan ook niet al te duidelijk zitten.

Over het prijskaartje van deze voordeelverpakking worden wij ook heel erg blij. Voor een verpakking met daarin 50 stuks betaal je slechts 11,99 euro. Dit komt neer op een bedrag van slechts 0,24 euro per stopcontactbeschermer. Je kunt bij onze partner Bol.com echter ook nog van een staffelkorting genieten:

 • 2 verpakkingen: 10,79 euro per verpakking = 0,21 euro per beschermer
 • 3 verpakkingen: 10,19 euro per verpakking = 0,20 euro per beschermer
 • 6 verpakkingen: 8,99 euro per verpakking = 0,17 euro per beschermer
GS stopcontactbeschermers

Dat zijn nog eens interessante prijzen, niet waar? Mocht je deze voordeelverpakking aan willen schaffen, moet je wel goed met enkele nadelen rekening houden. Zo zijn deze stopcontactbeschermers alleen geschikt voor Nederlandse stopcontacten. Heb je in je woning Belgische stopcontacten? Dan passen deze beschermers niet, puur doordat de Belgische contacten andere pinnen hebben. Dit is overigens een gekend probleem bij veel stopcontactbeschermers. 

Tevens moet je goed rekening houden met het vastmaken van deze beschermers. Meerdere kopers klagen er namelijk over dat de beschermers relatief snel loslaten. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar zorgt er ook voor dat niet alle stekkers meer in het stopcontact passen. Zorg er daarom voor dat je deze beschermers echt heel stevig vastdrukt in het stopcontact.

Deze stopcontact beveiliging komt soms snel los; alles behalve wenselijk en veilig.

Voordelen
 • Verpakking van 50 stuks
 • Gunstig geprijsd
 • Interessante staffelkorting bij Bol.com
 • Met veilig draaimechanisme
 • In het wit uitgevoerd
 • Geschikt voor in het hele huis
Nadelen
 • Komt relatief snel los
 • Niet geschikt voor Belgische stopcontacten
Conclusie

De GS stopcontactbeschermers 50 stuks zijn volgens ons de beste voordeelverpakking stopcontactbeschermers. In één verpakking vind je maar liefst 50 stuks, waarmee je alle stopcontacten in je woning af kunt dekken. De beschermers beschikken over een draaimechanisme en zijn daardoor erg veilig te noemen. Zéker een aanrader voor in je woning dus!

Beste zelfklevende stopcontact beveiliging – Brinkie® Zelfklevende stopcontact beveiliging

Wil je de beste stopcontactbeschermers in huis gebruiken? Dan wil je hier ongetwijfeld zo lang mogelijk van kunnen genieten. Om dat mogelijk voor jezelf te maken, moet je stopcontactbeschermers kopen die goed blijven kleven. Om je hier een handje bij te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de beste zelfklevende stopcontact beveiliging.

Na een lange zoektocht kunnen we het volgende concluderen: de Brinkie stopcontact beveiliging kleeft het beste. Als je deze stopcontactbeschermers gebruikt, kun je hier probleemloos jarenlang van gaan genieten. Dáárom is dit volgens ons de beste zelfklevende stopcontact beveiliging.

Hoe het komt dat deze stopcontactbeschermers zo goed blijven zitten? Dat is aan twee facetten te danken:

 • De 3M tape: het merk Brinkie heeft ervoor gekozen om deze beschermers van 3M tape te voorzien. Over het algemeen kan gesteld worden dat dit de beste en meest krachtige tape is.
 • 100% plakgarantie: Brinkie geeft daarna ook een 100% plakgarantie aan. Aan de hand van allerlei onderzoeken heeft dit merk uiteindelijk de best mogelijke samenstelling weten te creëren. Blijft de stopcontactbeschermer onverhoopt niet bij je plakken? Dan krijg je kosteloos een nieuwe van Brinkie!

Daarnaast zijn wij van mening dat deze beschermers erg veilig zijn. Iets wat te danken is aan de 100% plakgarantie maar ook aan het draaimechanisme. Je kunt pas gebruik van het stopcontact maken nadat je deze beschermer een kwartslag gedraaid hebt. Hiermee voorkom je zeker weten dat je kind alsnog met zijn/haar vingers in het stopcontact kan zitten.

Als je besluit om deze stopcontact beveiliging te kopen, krijg je overigens 24 stuks geleverd. Dat vinden wij ook ideaal; grote kans dat je hiermee alle stopcontacten in je huis af kunt dekken.

De stopcontactbeschermers zelf zijn vrij simpel uitgevoerd. Brinkie heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om deze beschermers volledig in het wit uit te voeren. Dankzij deze kleur passen de beschermers ongetwijfeld mooi bij je lichtgekleurde stopcontacten. Mocht je een donker stopcontact hebben, kun je beter voor de hierboven besproken zwarte beschermers kiezen.

Opvallend genoeg klagen een paar gebruikers wel over de slechte plakstrip van deze Brinkie stopcontactbeschermers. Hoe dat mogelijk is? Wij zouden het niet weten. Toen wij zelf deze beschermers uit mochten proberen, merkten wij namelijk op dat de beschermers echt prima vast blijven zitten. En dat je hier geruime tijd van kunt genieten.

Brinkie® Zelfklevende stopcontactbeveiliging

Wel moet je bij deze stopcontact beveiliging met het prijskaartje rekening houden. Voor een set van 24 stuks betaal je namelijk een bedrag van 14,99 euro. Dit komt neer op een bedrag van ruim 0,60 euro per stopcontactbeschermer. Verhoudingsgewijs gezien is dit behoorlijk aan de prijs. Door vier van deze verpakkingen in één keer te bestellen, ontvang je wel 20% korting bij onze partner Bol.com.

Ook moet je rekening houden met de apparaten die je op het stopcontact aan wilt sluiten. Betreft dit een apparaat met een vermogen van meer dan 1000 watt? Dan zijn deze stopcontactbeschermers niet te gebruiken.

Vrij prijzige stopcontact beveiliging.

Voordelen
 • Plakt prima; 100% plakgarantie
 • Set van 24 stuks
 • Veilig dankzij draaimechanisme
 • In het wit uitgevoerd
Nadelen
 • Niet geschikt voor zware apparaten (> 1000 watt)
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Brinkie® Zelfklevende stopcontact beveiliging is volgens ons de beste zelfklevende stopcontact beveiliging. Bij deze stopcontactbeschermers krijg je een 100% plakgarantie aangeboden; mocht de beschermer loslaten, krijg je een nieuwe beschermer gratis van Brinkie. Ook de veiligheid en het design zijn volledig naar onze wens!

Bekijk prijzen van de Brinkie® Zelfklevende stopcontact beveiliging bij verschillende winkels:

Beste voordelige stopcontact beveiliging – Safety 1st Stopcontactbeschermers

Heb jij niet al te veel stopcontactbeschermers in je woning nodig? En vind je het daarom onnodig om een grootverpakking aan te schaffen? Dat is goed voor te stellen. Feit is wel dat de grootverpakkingen relatief voordelig zijn. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste voordelige stopcontact beveiliging, waarbij je niet direct bijvoorbeeld 50 stuks geleverd krijgt.

Aan de hand van die criteria zijn wij op zoek gegaan. Een lange zoektocht volgden, waarna we uitkwamen bij deze Safety 1st stopcontactbeschermers. Over deze beschermers waren wij eigenlijk direct enthousiast; dit is volgens ons dan ook de beste voordelige stopcontact beveiliging.

Wat je voor deze set moet betalen? Laten we allereerst eens kijken naar de samenstelling van deze set. In deze set vind je 8 stopcontactbeschermers terug. Dit betekent dat je 8 verschillende stopcontacten af kunt dekken; in veel huizen zou dit in principe meer dan voldoende moeten zijn.

Voor deze 8 beschermers betaal je in totaal een bedrag van 6 euro. Dat betekent dat je per beschermer bijna 0,88 euro moet betalen. Dat is vrij aan de prijs, maar het is wel fijn dat je slechts 8 beschermers geleverd krijgt. Als je niet al te veel stopcontacten hebt, heb je niks aan een verpakking met 50 stuks. Nee, in plaats daarvan kun je beter voor deze verpakking van 8 stuks kiezen, waarvoor je slechts 6 euro moet betalen.

Uiteraard is de werking van deze stopcontacten ook prima. Je kunt de stopcontactbeschermers makkelijk vastplakken of klemmen in het stopcontact. Met dank aan het draaimechanisme geniet je vervolgens van de gewenste veiligheid; je kind is niet in staat om deze beschermer naar wens te draaien. Jij kunt dat echter wel doen, waardoor je veilig van het stopcontact gebruik kunt maken.

Haal je de stekker vervolgens uit het stopcontact? Dan draait deze beschermer ook direct weer naar de juiste stand toe. Dankzij deze juiste stand is je kind niet in staat om met zijn/haar vingertjes in het stopcontact te zitten.

Wel is het goed om te weten dat deze beschermers niet geschikt zijn voor zware apparaten. Apparaten met een wattage van meer dan 1000 Watt kun je niet gebruiken in combinatie met deze stopcontact beveiliging. Dit betekent dat onder andere drogers en wasmachines niet te gebruiken zijn.

Ook moet je rekening met het volgende houden: de Safety 1st stopcontactbeschermers zijn niet geschikt voor Belgische stopcontacten. Deze contacten hebben een pin in het midden, waardoor je deze beschermers niet vast kunt drukken.

Deze stopcontactbeschermers kunnen niet gebruikt worden in combinatie met zware apparaten (meer dan 1000 Watt).

Voordelen
 • Voordelige prijs voor deze set
 • Veilig dankzij draaimechanisme
 • Makkelijk te bevestigen
 • Draait automatisch naar de veilige stand toe
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet geschikt voor Belgische contacten
 • Niet geschikt voor zware apparaten (> 1000 watt)
Conclusie

De Safety 1st Stopcontactbeschermers is naar onze mening de beste voordelige stopcontact beveiliging. Voor deze stopcontact beveiliging betaal je slechts 6 euro, waarmee je je huis echt veel veiliger weet te maken. Het draaimechanisme, het design en de bevestigingsmogelijkheden spreken ons ook erg aan. Al met al een prima, betaalbare én veilige optie.

Koopgids

Ben je recent de trotse ouder van een kind geworden? Dan gaat je leven ongetwijfeld veranderen. Je krijgt opeens met bepaalde verantwoordelijkheden maken; waarschijnlijk zet je je leven direct in het teken van je kleine wonder.

Als dat het geval is, wil je hier mogelijk ook je huis op aan gaan passen. Met de aanschaf van stopcontactbeschermers weet je je huis in ieder geval veel veiliger te maken. Alleen om deze reden al raden wij de aanschaf van stopcontactbeschermers aan. Hoe je de beste stopcontact beveiliging uit kunt kiezen, vertellen wij je graag in deze koopgids!

 Hoeveel stopcontacten wil je afdekken?

Allereerst is het zaak om op bovenstaande vraag een antwoord voor jezelf te vinden. Wil je 20 stopcontacten in je huis afdekken? Wil je slechts 6 stopcontacten afdekken? Of gaat het je om één specifiek stopcontact in je woning? Op basis van deze wens kun je de juiste hoeveelheid stopcontactbeschermers kopen.

Tip vanuit onze kant: dek alle laaghangende stopcontacten af. De stopcontacten die hoger hangen, zijn in principe een stuk minder gevaarlijk. Je kind komt daar immers toch niet bij.

Hoeveelheid stopcontacten afdekken

Kleur van de stopcontactbeschermers

Weet je hoeveel stopcontactbeschermers je nodig hebt? Dan kun je een keuze gaan maken wat betreft de kleur van de stopcontact beveiliging. Hierbij heb je in principe uit twee kleuren de keuze:

 • Wit: dit is verreweg de meest gekozen kleur.  De reden hiervoor is simpel; veel stopcontacten in huizen hebben een lichte kleur.
 • Zwart: mocht je donkere stopcontacten hebben, is een zwarte stopcontact beveiliging de fraaiere keuze.

Eigenschappen

Verder raden wij je aan om goed naar de eigenschappen van de stopcontact beveiliging te kijken. Onder andere de volgende eigenschappen zijn volgens ons van groot belang:

 • Geschiktheid. Kun je de stopcontactbeschermers op alle stopcontacten gebruiken? En kun je vervolgens ook alle apparaten op het stopcontact aansluiten?
 • Draaimechanisme. Een draaimechanisme is zeer wenselijk, aangezien de situatie hiermee nóg veiliger wordt. Je kind is gewoonweg niet in staat om de beschermer te draaien.
 • Montage. Het vastplakken van een stopcontactbeschermer gaat vaak middels 3M tape. Dat geniet ook onze voorkeur. Check in ieder geval hoe je de betreffende stopcontact beveiliging vast moet maken.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel stopcontactbeschermers heb je nodig? Als je dat voor jezelf bepaald hebt, kun je gericht op zoek gaan naar de beste stopcontactbeschermers. Hierbij raden wij je aan om altijd voor een variant van een A-merk te kiezen. De A-merken weten namelijk de gewenste kwaliteit en veiligheid te leveren.

Ook adviseren wij je om goed naar het prijskaartje te kijken. Zeker als je bij onze partner Bol.com een bestelling plaatst, kan de staffelkorting interessant zijn. Dankzij de staffelkorting kun je nog goedkoper uit zijn.

Geschiktheid stopcontactbeveiliging

Slotwoord

Kunnen wij het gebruik van stopcontactbeschermers aanraden? Ja, zonder enige twijfel. Dit is een simpele doch hele effectieve manier om je huis een stuk veiliger te maken. Met de informatie uit dit artikel kun je nu direct de beste stopcontact beveiliging voor in je huis aanschaffen. Mocht je nog vragen hebben, kun je contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com!

Tresna.nl
Logo