Beste stopcontact splitter

Heb je in bijvoorbeeld jouw thuiskantoor maar één stopcontact tot je beschikking? Dan kun je twee keuzes maken; je kunt voor de beste stekkerdoos kiezen of je kunt voor de beste stopcontact splitter kiezen. Om meerdere redenen is het (erg) interessant om voor een stopcontact splitter te kiezen. Wat deze redenen zijn, ga je in dit artikel lezen. Daarnaast ga je in dit artikel kennismaken met de vijf beste stopcontact splitters van dit moment!

Onze top 5 stopcontact splitters

Afbeelding

Product


Valueline Doorvoerstekker 2 contacten

Onze beste koop!

Valueline Doorvoerstekker 2 contacten

Beste stopcontact splitter 2-voudig

of

Colorful Sun® Stopcontact splitter 3-voudig

Colorful Sun® Stopcontact splitter 3-voudig

Beste stopcontact splitter 3-voudig

of

Bellson Stekker- 2 Weg RA

Bellson Stekker- 2 Weg RA

Beste horizontale stopcontact splitter

of

Colorful Sun® Stopcontact splitter met USB

Colorful Sun® Stopcontact splitter met USB

Beste veelzijdige stopcontact splitter

of

Benson Verticale Stopcontact Splitter

Benson Verticale Stopcontact Splitter

Beste voordelige stopcontact splitter

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Valueline Doorvoerstekker 2 contacten

Beste stopcontact splitter 2-voudig

Valueline Doorvoerstekker 2 contacten

of

Colorful Sun® Stopcontact splitter 3-voudig

Beste stopcontact splitter 3-voudig

Colorful Sun® Stopcontact splitter 3-voudig

of

Bellson Stekker- 2 Weg RA

Beste horizontale stopcontact splitter

Bellson Stekker- 2 Weg RA

of

Colorful Sun® Stopcontact splitter met USB

Beste veelzijdige stopcontact splitter

Colorful Sun® Stopcontact splitter met USB

of

Benson Verticale Stopcontact Splitter

Beste voordelige stopcontact splitter

Benson Verticale Stopcontact Splitter

of

Voor- en nadelen van een stopcontact splitter

Het aan laten leggen van een nieuw stopcontact is niet al te makkelijk. Zo moet de elektriciteit doorgetrokken worden, terwijl er ook een gat in de muur geboord moet worden. Zie je dit niet zitten? Dan kun je maar het beste jouw huidige stopcontact op een handige manier gaan gebruiken. Iets wat je absoluut met een stopcontact splitter kiest.

Een belangrijk voordeel van een stopcontact splitter is het gemak. Je stopt deze splitter in het stopcontact, waarna je opeens twee of drie stopcontacten tot je beschikking hebt. Eigenlijk kun je de splitter als een verloopstukje zien; dit verloopstukje zorgt ervoor dat je plots meerdere apparaten op één stopcontact aan kunt sluiten.

Dat een stopcontact splitter erg handig is, blijkt ook uit de werking. Heb je de stopcontact splitter eenmaal in het stopcontact gestopt? Dan heb je eigenlijk nergens omkijken meer naar. Je kunt de stopcontacten van de splitter vanaf het allereerste moment naar hartenlust gebruiken. Grote kans dus dat je de komende jaren niet meer naar de splitter om hoeft te kijken.

Ondertussen ben je – uiteraard – ook verzekerd van de gewenste veiligheid. Dat is zéker het geval als je voor een stopcontact splitter met randaarde kiest. Daarnaast hebben de meeste merken er voor gezorgd dat de stopcontact splitters over alle gewenste veiligheidsfeatures beschikken.

Wij vinden het ook erg fijn dat je uit meerdere soorten splitters kunt kiezen. Zo heb je de keuze uit een 2-voudige en een 3-voudige splitter:

 • 2-voudige splitter: een 2-voudige splitter beschikt over 2 stopcontacten. Hiermee weet je de capaciteit van een stopcontact dus te verdubbelen.
 • 3-voudige splitter: een 3-voudige splitter beschikt over 3 stopcontacten. Hiermee weet je de capaciteit van een stopcontact dus te verdrievoudigen.

Verder is het zelfs ook nog mogelijk om voor splitter met USB poorten te kiezen. Dát levert nog meer gemak op, waarover we je verderop in dit artikel verder informeren. Wij zijn namelijk ook alvast op zoek gegaan naar de beste veelzijdige stopcontact splitter.

Weet je waar je ook nog tussen kunt kiezen? Tussen een verticale splitter en een horizontale splitter. Met dank aan dit verschil kun je in elk stopcontact wel een geschikte splitter stoppen.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet wel rekening houden met de afmetingen van een stopcontact splitter. Doordat zo’n splitter relatief groot is, kun je de splitter niet in elk stopcontact steken. Gelukkig kun je dus wel uit een horizontale- en een verticale splitter kiezen.

Ook moet je goed rekening houden met het maximale vermogen. Wil je twee hele zware apparaten op een stopcontact splitter aansluiten? Ga dan goed na of dit wel mogelijk is. Als dit niet mogelijk is, bestaat de kans dat de stoppen doorslaan. Puur omdat de stopcontact splitter het vermogen niet aan kan.

Eigenlijk zijn dat de twee belangrijkste nadelen van een stopcontact splitter. Het mag hierdoor direct duidelijk zijn; de voordelen wegen vele malen zwaarder dan de nadelen. Voldoende reden om voor jezelf op zoek te gaan naar de beste stopcontact splitter. Neem daarvoor onderstaande reviews door en bestel direct de splitter die jou het meeste aanspreekt.

Beste stopcontact splitter 2-voudig – Valueline Doorvoerstekker 2 contacten

Stopcontact splitters worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Het belangrijkste verschil hierbij is terug te vinden in de hoeveelheid stopcontacten. Wil je graag 2 stopcontacten tot je beschikking hebben? Of wens je 3 stopcontacten tot je beschikking te hebben? Dat is eigenlijk de belangrijkste keuze die je moet maken.

Heb je voldoende aan een verdubbeling van de capaciteit van het stopcontact? Dan kies je het beste voor een 2-voudige contact splitter. In dat geval raden wij je deze splitter van het merk Valueline aan. Dit is volgens ons namelijk de beste 2-voudige stopcontact splitter.

Deze stopcontact splitter beschikt over randaarde. Dankzij de randaarde ben je verzekerd van de gewenste veiligheid. Daarnaast heeft Valueline ook nog gezorgd voor een kinderbeveiliging; jouw kind kan dus niet zomaar met deze stopcontact splitter gaan ‘spelen’.

Verder is het ideaal dat de 2 stopcontacten vrij ruim zijn. Doordat deze 2 stopcontacten vrij ruim zijn, is deze stopcontact splitter ook voor de grotere adapters geschikt. Wel moet je hierdoor rekening houden met het feit dat deze splitter relatief veel ruimte in beslag neemt.

Iets wat wij ook wel handig vinden, is dat dit een verticale stopcontact splitter is. Of jij dit ook handig vindt, is volledig aan jezelf om te bepalen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je uit een horizontale- en een verticale variant kiezen. Beide varianten brengen sowieso hun eigen voordelen met zich mee.

Met dank aan deze stopcontact splitter kun je in ieder geval veel kanten op. Wil je jouw pc en jouw monitor op één stopcontact aansluiten? Dat is met deze stopcontact splitter een fluitje van een cent. Doordat de splitter precies doet wat ‘ie moet doen, geniet je van veel gemak.

Bovendien hoef je voor deze beste stopcontact splitter 2-voudig niet de hoofdprijs te betalen. Bij onze partner Bol.com kost deze splitter slechts 11 euro. Voor dit bedrag ga je geen betere 2-voudige splitter vinden. Uiteraard is het ondertussen ook ideaal dat de kwaliteit dik in orde is.

Valueline stopcontact splitter

Moet je ook nog met bepaalde zaken rekening houden? Nou, je moet wel even goed rekening houden met de afmetingen van deze splitter. Doordat deze splitter vrij ruime stopcontacten heeft én doordat deze splitter verticaal is, neemt ‘ie relatief veel ruimte in beslag. Je moet dan ook goed kijken of deze splitter in het stopcontact gaat passen.

Tevens moet je goed rekening met het volgende houden; deze stopcontact splitter is alleen voor in Nederland geschikt. Als je een handige stopcontact splitter op reis mee wilt nemen, kun je dus beter voor een andere variant kiezen.

Deze splitter is alleen in Nederland te gebruiken.

Voordelen
 • 2 ruimte stopcontacten
 • Met randaarde
 • Handig in gebruik
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Neemt relatief veel ruimte in beslag
 • Alleen in Nederland te gebruiken
Conclusie

De Valueline Doorvoerstekker 2 contacten is naar onze mening de beste 2-voudige stopcontact splitter. Met deze splitter verdubbel je op een eenvoudige manier de capaciteit van een stopcontact. Dit gaat erg gemakkelijk én bovendien super veilig. Als klap op de vuurpijl is deze splitter ook nog voordelig.

Beste stopcontact splitter 3-voudig – Colorful Sun® Stopcontact splitter 3-voudig

Wil je jouw pc, jouw monitor en jouw oplader bij jouw bureau kunnen gebruiken? Maar, zit er bij jou in de buurt slechts 1 stopcontact? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Je hebt immers drie stopcontacten nodig, terwijl je maar één stopcontact tot je beschikking hebt.

Om dit zo snel mogelijk op te lossen, is de aanschaf van een 3-voudige stopcontact splitter aan te raden. Met zo’n splitter verdrievoudig je namelijk de capaciteit van dat ene stopcontact. Mocht dit bij jou als muziek in de oren klinken, kies je het beste voor deze splitter van Colorful Sun. Dit is volgens ons de beste 3-voudige stopcontact splitter.

Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een onwijs handige splitter. Je stopt deze splitter in het stopcontact, waarna je direct drie stopcontacten tot je beschikking hebt. Daarbij vinden wij het ook ideaal dat deze 3-voudige splitter horizontaal geplaatst moet worden. In veel situaties vinden wij dat toch nét iets handiger dan een verticale splitter.

Qua veiligheid hoef je je bij deze splitter nergens druk om te maken. Deze splitter is namelijk met randaarde uitgevoerd door het merk Colorful Sun. Dit merk heeft er ook voor gekozen om de splitter van een kinderbeveiliging uit te voeren. Erg handig.

Ben je de rommelige uitstraling van de kabels bij je werkplek enigszins zat? Dan komt deze splitter ook goed van pas. Bij aanschaf krijg je namelijk een gratis kabel-organizer meegeleverd; dat is het groene onderdeel dat je op de foto hiernaast ziet. Met dank aan dit onderdeel kun je de kabels een stuk beter/netter ordenen.

Verder is het ideaal dat deze splitter een hoog vermogen aan kan. De splitter is in staat om een vermogen van 3500 Watt perfect te verdelen. Zodoende ben je dus in staat om de pc, de monitor en een oplader op deze splitter aan te sluiten.

Stopcontact splitter Colorful Sun

Moet je nou veel geld betalen voor deze beste 3-voudige stopcontact splitter? Dat valt reuze mee; bij onze partner Bol.com kost deze splitter slechts 18,95 euro. Zou je graag direct meerdere van deze splitters aan willen schaffen? Dan geniet je van een staffelkorting. Als je zes van deze splitters tegelijkertijd aanschaft, krijg je maar liefst 24% korting.

Bij deze splitter moet je goed rekening houden met de afmetingen. Deze splitter is namelijk 13,5 bij 5 bij 7,8 centimeter groot. Deze afmetingen zorgen ervoor dat je ‘m niet zomaar in elk stopcontact kunt gebruiken. Ga daarom vooraf goed na of deze splitter geschikt is voor het stopcontact.

Overigens is deze splitter sowieso niet voor elk stopcontact geschikt. Deze splitter van Colorful Sun is namelijk uitsluitend voor in Nederland geschikt. Wil je deze splitter in België of een ander land gebruiken? Dat is niet mogelijk. Houd daar goed rekening mee.

Deze splitter is vrij groot, waardoor ‘ie niet voor alle stopcontacten geschikt is.

Voordelen
 • Verdrievoudiging van de capaciteit van 1 stopcontact
 • Horizontaal
 • Vermogen van 3500 Watt
 • Met randaarde en kinderbeveiliging
 • Inclusief handige kabel-organizer
Nadelen
 • Vrij groot
 • Alleen in Nederland te gebruiken
Conclusie

De Colorful Sun® Stopcontact splitter is wat ons betreft de beste 3-voudige stopcontact splitter. Deze splitter werkt perfect, is horizontaal uitgevoerd en beschikt over de gewenste veiligheidsfeatures. Ook krijg je een handige kabel-organizer meegeleverd en is deze splitter absoluut niet prijzig. Een ware aanrader dus!

Beste horizontale stopcontact splitter – Bellson Stekker- 2 Weg RA

Een horizontale- of een verticale stopcontact splitter; wat is nou de beste keuze? Dat is een vraag waar alleen jij antwoord op kunt gaan geven. Om dit antwoord te kunnen geven, moet je namelijk goed naar de plaatsing van het stopcontact kijken.

Kom je daarbij tot de conclusie dat je echt een horizontale stopcontact splitter nodig hebt? Dan kun je niet voor de beste 2-voudige stopcontact splitter uit dit artikel kiezen. Dát is namelijk een verticale variant. Wij zijn echter ook op zoek gegaan naar de beste horizontale stopcontact splitter. Volgens ons is dat déze Bellson stopcontact splitter.

Zoals je op de foto kunt zien, betreft dit een horizontale stopcontact splitter. Dat geniet in veel gevallen onze voorkeur, aangezien de splitter daardoor relatief weinig ruimte in beslag neemt. Bovendien betreft dit een 2-voudige splitter; met deze splitter verdubbel je dus de capaciteit van het stopcontact.

Het merk Bellson heeft deze splitter met randaarde uitgevoerd. Dat is volgens ons de juiste keuze; hierdoor is deze splitter namelijk een stuk veiliger. Tevens beschikt deze stopcontact splitter over een overbelastingsbeveiliging. Erg praktisch en veilig.

Wij zijn overigens sowieso van mening dat deze splitter erg handig is. Als je ‘m eenmaal in het gewenste stopcontact hebt gestopt, heb je eigenlijk nergens meer omkijken naar.

Bovendien is deze beste horizontale stopcontact splitter erg voordelig. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 9,52 euro voor deze splitter. Een uitmuntend prijskaartje, zeker met het oog op de kwaliteit. Daar is namelijk helemaal niks mis mee.

Bij deze splitter moet je wel goed met één nadeel rekening houden; het maximale vermogen. Deze splitter kan een maximaal vermogen van slechts 2300 Watt aan. In vergelijking met de hierboven genoemde varianten is dat relatief weinig. Iets waar je goed rekening mee moet houden bij het aansluiten van apparaten op deze splitter.

Het maximale vermogen van deze stopcontact splitter is slechts 2300 Watt.

Voordelen
 • Horizontale splitter = handig
 • 2-voudige splitter en daarmee relatief compact
 • Met randaarde en overbelastingsbeveiliging
 • Voordelig geprijsd
 • Handig in gebruik
Nadelen
 • Max. vermogen van slechts 2300 Watt
Conclusie

De Bellson Stekker- 2 Weg RA is naar onze mening de beste horizontale stopcontact splitter. Deze 2-voudige splitter neemt niet super veel ruimte in beslag, is veilig en is voordelig. Houd alleen goed rekening met het maximale vermogen van slechts 2300 Watt.

Beste veelzijdige stopcontact splitter – Colorful Sun® Stopcontact splitter met USB

Een stopcontact splitter is niet zomaar een stopcontact splitter. Nee, zoals bovengenoemde varianten al laten blijken, kun je uit veel verschillende varianten kiezen. In de afgelopen jaren is er nóg een extra variant verkrijgbaar geworden; een variant met USB poorten.

Spreekt jou dat wel aan? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar de beste veelzijdige stopcontact splitter. Gelukkig hoef je deze zoektocht niet meer zelf af te leggen. Wij hebben namelijk al de beste veelzijdige variant voor je gevonden. Volgens ons is deze Colorful Sun stopcontact splitter de beste veelzijdige stopcontact splitter.

Waar deze eretitel aan te danken is? Dat is vooral aan de samenstelling van deze stopcontact splitter:

 • 1 groot stopcontact: dit stopcontact is geschikt voor een grotere adapter
 • 2 kleinere stopcontacten: dit stopcontact is geschikt voor twee kleinere adapters
 • 3 USB poorten: de 3 USB poorten zijn geschikt voor normale USB kabels
 • 1 USB Type C poort: deze USB poort is geschikt voor de Type C USB kabels

Met deze stopcontact splitter kun je dus alle kanten op. Je kunt jouw smartphone moeiteloos opladen, terwijl je ondertussen nog 3 stopcontacten in deze splitter hebt zitten. Hierbij komt overigens het maximale vermogen prima van pas; 4000 Watt om precies te zijn.

Het merk Colorful Sun heeft bovendien aan de veiligheid gedacht. Zo is deze veelzijdige splitter met randaarde én met een kinderbeveiliging uitgevoerd. Ook heeft dit merk ervoor gekozen om deze splitter van een kabel-organizer te voorzien. Met dank aan het oranje gedeelte kun je de kabels netjes ordenen. Dit is niet alleen handig, maar ziet er ook een stuk netter en opgeruimder uit.

Al met al zijn wij heel enthousiast over deze veelzijdige stopcontact splitter. Iet wat ook nog aan het prijskaartje te danken is. Voor deze splitter betaal je bij onze partner Bol.com namelijk 29,94 euro. Gezien de veelzijdigheid en de vele mogelijkheden vinden wij dit een méér dan prima prijskaartje.

Wel moet je goed met een bepaald nadeel rekening houden: de afmetingen van deze stopcontact splitter. Deze splitter is namelijk 11,3 bij 5,6 bij 7,7 centimeter groot. Doordat de splitter vrij groot is, kun je ‘m niet zomaar in elk stopcontact gebruiken. Daarbij moet je ook nog goed rekening houden met de vorm van de splitter; dit betreft een verticale stopcontact splitter.

Stopcontact splitter veelzijdig

Deze splitter is vrij groot en daardoor niet voor in elk stopcontact geschikt.

Voordelen
 • 3 stopcontacten en 4 USB poorten
 • Inclusief een USB Type C poort
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Met randaarde en kinderbeveiliging
 • Inclusief een handige kabel-organizer
Nadelen
 • Niet voor in elk stopcontact geschikt
Conclusie

De Colorful Sun® Stopcontact splitter met USB is naar onze mening de beste veelzijdige stopcontact splitter. Deze splitter beschikt over 3 stopcontacten, maar ook over 4 USB poorten. Met dank aan deze samenstelling kun je deze splitter op een hele handige en veelzijdige manier gebruiken. Echt een aanrader voor in bijvoorbeeld een modern thuiskantoor.

Bekijk prijzen van de Colorful Sun® Stopcontact splitter met USB bij verschillende winkels:

Beste voordelige stopcontact splitter – Benson Verticale Stopcontact Splitter

Heb je in jouw thuiskantoor slechts 1 stopcontact tot je beschikking? Of heb je bijvoorbeeld in jouw woonkamer of slaapkamer maar 1 stopcontact tot je beschikking? Dan kun je dit op een voordelige manier oplossen; door een voordelige stopcontact splitter te gebruiken.

Wat wij verstaan onder een voordelige splitter? Dat is een splitter die maximaal 10 euro kost. Binnen dit budget zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige stopcontact splitter. Al snel werd duidelijk dat deze Benson variant ideaal is. Volgens ons is dit dan ook de beste voordelige stopcontact splitter.

Wat je voor deze stopcontact splitter moet betalen? Bij onze partner Bol.com kost deze stopcontact splitter slechts 9,50 euro. Voor dit bedrag ga je eigenlijk geen betere splitter vinden. Wil je nou direct meerdere splitters aanschaffen? Dan is dat bij deze splitter ook prima te doen. Voor een bedrag van nog geen 40 euro heb je bijvoorbeeld al vier van deze splitters. Ideaal!

Bovendien voldoet deze stopcontact splitter aan nagenoeg al onze wensen. Zo heeft Benson ervoor gekozen om hier een 2-voudige stopcontact splitter van te maken. Dat betekent dat je op een handige manier de capaciteit van een stopcontact weet te verdubbelen. Zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen.

Tevens heeft Benson ervoor gekozen om deze splitter met randaarde uit te voeren. Dat spreekt ons persoonlijk erg aan; meer informatie hierover kun je lezen in de koopgids aan het einde van dit artikel.

Bij veel splitters is het niet altijd mogelijk om deze in het buitenland te gebruiken. Gelukkig kun je deze Benson stopcontact splitter wél in veel landen gebruiken.

Zo is deze splitter geschikt voor in ons land, in Duitsland, in Scandinavië, in Spanje, in Hongarije en in Portugal. Handig als je deze splitter mee op vakantie wilt nemen.

Benson Verticale Stopcontact Splitter wit

Ook is het ideaal dat je zwaardere apparaten op deze splitter aan kunt sluiten. Wat we hier precies mee bedoelen? Nou, deze splitter kan een maximaal vermogen van 3600 Watt aan. Met dank aan dit forse maximale vermogen heb je echt nergens omkijken naar. En dat voor slechts 9,50 euro (!).Moet je bij deze voordelige stopcontact splitter ook nog ergens rekening mee houden? Ja, met de volgende twee nadelen:

 • Dit betreft een verticale splitter. Ten opzichte van een horizontale splitter is dit niet altijd even handig. Check daarom goed of een verticale splitter bij het stopcontact in jouw woning überhaupt geplaatst kan worden.
 • Niet voor in België geschikt. Deze beste voordelige stopcontact splitter is – door de pinnen – niet geschikt voor stopcontacten in België.

Deze stopcontact splitter is verticaal en vrij groot; de splitter is hierdoor niet voor elk stopcontact geschikt.

Voordelen
 • Met randaarde
 • Erg voordelig
 • 2-voudige splitter
 • In veel landen te gebruiken
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet in België te gebruiken
 • Relatief groot
Conclusie

De Benson Verticale Stopcontact Splitter is volgens ons de beste voordelige stopcontact splitter. Met een prijskaartje van slechts 9,50 euro kun je niet de mist in gaan met deze splitter. Voor dit bedrag krijg je echt een méér dan prima splitter tot je beschikking.

Koopgids

Ben je op zoek naar handige oplossingen voor in jouw woning? En heb je een uitdaging wat betreft de stopcontacten in jouw woning? Dan biedt een stopcontact splitter mogelijk een erg handige oplossing. Een erg handige oplossing waar je bovendien niet al te veel voor hoeft te doen.

Mocht jou dit nou aanspreken, moet je een goede vergelijking gaan maken. Maar, waar let je dan precies op? En hoe kies je uiteindelijk de beste stopcontact splitter? Daar helpen wij je graag een handje bij. In deze koopgids bespreken wij daarvoor de belangrijkste criteria van zo’n splitter. Door juist op deze criteria goed te letten, kun je de juiste keuze voor jezelf gaan maken.

Hoeveelheid stopcontacten

Allereerst is het belangrijk om goed naar de stopcontacten te kijken. In principe kun je bij een stopcontact splitter uit twee varianten kiezen:

 • 2-voudige splitter: met deze splitter weet je de capaciteit van een stopcontact te verdubbelen.
 • 3-voudige splitter: met een 3-voudige splitter weet je de capaciteit te verdrievoudigen. Erg handig als je meerdere apparaten op 1 stopcontact aan wilt sluiten.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral af van jouw voorkeuren. En van de hoeveelheid apparaten die je op de splitter aan wilt gaan sluiten. Denk hier daarom op voorhand heel goed over na.

Hoeveelheid stopcontacten

Horizontaal of verticaal

Ten tweede moet je goed naar de vorm van de splitter kijken. Ook op dit gebied heb je de keuze uit twee verschillende mogelijkheden:

 • Een horizontale splitter: een horizontale splitter is erg handig voor een dubbel geplaatst stopcontact onder elkaar. In dat geval kun je de splitter in bijvoorbeeld het onderste stopcontact doen, waarna het bovenste stopcontact ook nog te gebruiken is.
 • Een verticale splitter: heb je nou twee stopcontacten naast elkaar in de muur? Dan is een verticale splitter vele malen handiger.

Met andere woorden: kijk heel goed naar de exacte situatie in jouw geval. Kijk hierbij ook goed naar de omgeving rondom het stopcontact. Zit het stopcontact bijvoorbeeld nét onder jouw bureau? Dan kun je eigenlijk alleen maar voor een horizontale variant kiezen.

Veiligheid

Ten derde moet je goed naar de veiligheid van een stopcontact splitter kijken. Zo is het erg wenselijk dat de splitter met randaarde uitgevoerd is. Als we naar het huidige aanbod kijken, zien we dat dit hier in 99% van de gevallen sprake van is.

Tevens moet je goed kijken naar andere veiligheidsfeatures. Beschikt de splitter bijvoorbeeld over een kinderbeveiliging? Dat is erg wenselijk als je kinderen hebt. Verder is het erg prettig als de splitter over een overbelastingsbeveiliging beschikt.

Maximale wattage

Ten vierde speelt het maximale wattage ook nog een belangrijke rol. Dit wattage wordt altijd in Watt (W) uitgedrukt en moet bij voorkeur zo hoog mogelijk zijn. Des te hoger dit wattage is, des te zwaarder/krachtiger de apparaten mogen zijn die je op deze splitter aan kunt sluiten.

Waar te gebruiken?

Ten vijfde moet je goed naar de samenstelling van de splitter kijken. Indien het een ‘normale’ samenstelling betreft, kun je de splitter niet in België gebruiken. Daarnaast zijn er ook merken die aanraden om een splitter alleen in Nederland te gebruiken.

Ga goed na waar sprake van is bij de stopcontact splitter(s) waar jij interesse in hebt.

Waar stopcontact splitter gebruiken

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je graag op de prijs-kwaliteitsverhouding van een stopcontact splitter wijzen. Hoeveel geld wil je uitgeven aan de splitter? En aan welke eisen moet de splitter wat jou betreft voldoen? Dit zijn twee hele belangrijke vragen om over na te denken. Wij raden je hoe dan ook aan om voor één van bovengenoemde varianten te kiezen. Deze varianten worden niet voor niets door ons aangeraden!

Slotwoord

Is de aanschaf van een goede stopcontact splitter aan te raden? Ja, absoluut. Met zo’n handige splitter geniet je echt van veel gemak. En dat ook nog eens op de lange termijn. Als je over bovengenoemde varianten een vraag hebt, kun je het beste contact opnemen met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier met/van jouw nieuwe stopcontact splitter.

Tresna.nl
Logo