Beste ventilatorkachel

De aanschaf van een elektrische kachel is meer en meer een logische aankoop. Het biedt namelijk een duurzame, makkelijke en betaalbare optie om je woning te verwarmen. Wel zo prettig met het oog op de huidige gas- en energieprijzen. Binnen het aanbod van elektrische kachels zijn meerdere varianten te vinden, waaronder de ventilatorkachel. In dit artikel lees je alles over de vijf beste ventilatorkachels van dit moment.

Onze top 5 ventilatorkachels

Afbeelding

Product


Duux Threesixty 2 Smart Heater

Onze beste koop!

Duux Threesixty 2 Smart Heater

Beste koop vrijstaande ventilatorkachel

of

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Beste koop wandmodel ventilatorkachel

of

Fuave-Stockholm-2000

Fuave Stockholm 2000

Beste ventilatorkachel voor kleinere ruimtes

of

Mill CUS1800MECWA

Mill CUS1800MECWA

Beste fraaie ventilatorkachel

of

Fuave-Helsinki-1500

Fuave Helsinki 1500

Beste goedkope ventilatorkachel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Duux Threesixty 2 Smart Heater

Beste koop vrijstaande ventilatorkachel

Duux Threesixty 2 Smart Heater

of

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Beste koop wandmodel ventilatorkachel

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

of

Fuave Stockholm 2000

Beste ventilatorkachel voor kleinere ruimtes

Fuave-Stockholm-2000

of

Mill CUS1800MECWA

Beste fraaie ventilatorkachel

Mill CUS1800MECWA

of

Fuave Helsinki 1500

Beste goedkope ventilatorkachel

Fuave-Helsinki-1500

of

Voor- en nadelen van een ventilatorkachel

Als je een nieuwe elektrische kachel wilt kopen, zijn er meerdere punten waar je op moet letten. Eén van de punten waar je goed op moet letten, is het type kachel. Je kunt onder meer tussen een infrarood kachel, keramische kachel, convectorkachel en ventilatorkachel kiezen.

De populairste variant is de convectorkachel. Maar, er zijn ook veel mensen die voor een ventilatorkachel kiezen. Die keuze is logisch, gezien de vele voordelen van een ventilatorkachel:

 • Snelle opwarming van de ruimte. Zoals de naam al enigszins doet vermoeden, beschikt zo’n kachel over ventilatoren. Deze ventilatoren zitten in de kachel verwerkt en zijn in staat om de warmte lucht door de kamer heen te blazen. Dit betekent dat een kamer snel opgewarmd wordt, waardoor je eigenlijk nooit meer in de kou in je woning hoeft te zitten.
 • In meerdere ruimtes te gebruiken. Eén van de nadelen van een convectorkachel is dat deze niet altijd in de badkamer te gebruiken is. Ook in andere slecht geïsoleerde ruimtes is de werking van een convectorkachel minder. Bij een ventilatorkachel geniet je echter wél van de gewenste werking in een slecht geïsoleerde ruimte. Deze kachels doen het uitermate goed in kleine, gesloten en geïsoleerde ruimtes. Maar, je kunt een ventilatorkachel ook prima in bijvoorbeeld je woonkamer gebruiken.
 • Relatief klein uitgevoerd. Door de samenstelling is het mogelijk om een ventilatorkachel compact uit te voeren. Ook als je in je woning niet al te veel ruimte hebt, kun je dus prima voor zo’n ventilatorkachel kiezen. En ondanks dat deze kachels veelal relatief klein zijn, zijn ze wel uitermate krachtig. Deze combinatie is geweldig te noemen.
 • Fraaie kachels om te zien. Tussen een convector- en ventilatorkachel bestaan grote verschillen, ook op het gebied van design. Als je naar een ventilatorkachel kijkt, zie je direct een fraaie kachel. Bij een convectorkachel is dat echter een heel ander verhaal. We kunnen daarom stellen dat een ventilatorkachel de mooiste soort kachel is. Daarbij is het overigens ook nog een voordeel dat je uit veel varianten kunt kiezen.

Moet je bij een ventilatorkachel ook nog met nadelen rekening houden? Ja, dat moet je zeker. Net zoals elke andere type kachel moet je ook bij een ventilatorkachel met bepaalde nadelen rekening houden:

 • De kachel maakt relatief veel lawaai. Ten opzichte van een convectorkachel is een ventilatorkachel veel stiller. Op het moment dat je een convectorkachel aanzet, hoor je dit amper. Zodra je een ventilatorkachel aanzet, hoor je dit overduidelijk. Dee kachel zet je dan ook minder snel in bijvoorbeeld een slaapkamer of thuiskantoor neer.
 • Relatief hoog energieverbruik. Bij een ventilatorkachel moet je met een relatief hoog verbruik rekening houden. Met name als je vaak en langdurig van de ventilatorkachel gebruik maakt, merk je dit duidelijk op aan de hoogte van je energierekening. Je doet er daarom verstandig aan om de nieuwe ventilatorkachel met beleid in je woning te gebruiken.

Spreken de voordelen je meer aan dan de nadelen? Dat is goed voor te stellen. En voldoende reden dus om op zoek te gaan naar de beste ventilatorkachel. Wij raden je hierbij aan om voor één van onderstaande ventilatorkachels te gaan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste ventilatorkachels van dit moment zijn. Neem de reviews op je gemakje door en schaf de beste ventilatorkachel direct aan.

Beste koop vrijstaande ventilatorkachel: Duux Threesixty 2 Smart Heater

Heb je interesse om een ventilatorkachel aan te schaffen? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een vrijstaande ventilatorkachel? Dan raden wij je van harte de Duux Threesixty 2 Smart Heater. Volgens onze test is dit – met afstand – de beste vrijstaande ventilatorkachel.

Dat is onder meer aan het vermogen van de kachel te danken. Deze kachel levert een vermogen van 1800 Watt, waardoor de kachel een ruimte tot 30 vierkante meter op kan warmen. Bijkomend voordeel: je kunt deze kachel op drie standen instellen. Op de hoogste stand van 1800 Watt, maar ook op lagere standen van 600 en 1200 Watt.

Daarnaast heb je de keuze uit 2 ventilatiesnelheden. Wil je dat je ruimte héél snel opgewarmd wordt? Dan kies je voor de hoogste snelheid. Met de lagere snelheid duurt het iets langer om de ruimte op te warmen. De laagste snelheid wordt door Duux aangeduid als ‘eco stand’. Zoals de naam al doet vermoeden, verbruikt de kachel op deze stand een stuk minder energie.

Wat wij bij deze kachel ook een groot voordeel vinden, is de uitstraling. Is het geen plaatje om te zien? Wij zijn van mening van wel. Deze kachel ziet er strak uit, is volledig in het donkergrijs uitgevoerd en is op een fraaie manier afgewerkt. Daarnaast is de vormgeving ook nog eens heel praktisch. Deze ventilatorkachel blaast namelijk de verwarmde lucht aan de bovenkant naar buiten. Dit brengt als voordeel mee dat de warmte 360 graden voelbaar is

Ook over de bediening van de Duux Threesixty 2 Smart Heater zijn wij erg te spreken. Je kunt deze kachel met de knoppen zelf bedienen, maar ook met de speciale app. Dankzij deze app van Duux ben je in staat om de kachel op afstand te bedienen. Dit levert niet alleen veel gemak op, maar stelt je ook in staat om de kachel naderhand nog uit zetten. Handig als je bijvoorbeeld al naar werk bent gegaan en de kachel vergeten bent uit te zetten.

Zoals je mogelijk al verwacht had, biedt deze ventilatorkachel tal van handige mogelijkheden. Dit is onder meer te danken aan de bediening via de app, maar ook aan de temperatuurinstellingen. Je kunt nauwkeurig de temperatuur instellen, waarna deze temperatuur nauwkeurig vastgehouden wordt. Dat laatste is te danken aan de ingebouwde thermostaat.

Uiteraard heeft het merk Duux ook nog aan de veiligheid gedacht. Deze ventilatorkachel is van een omval- en oververhittingsbeveiliging voorzien. Met dank aan deze veiligheidsfeatures maak je hoe dan ook op een veilige manier gebruik van deze kachel.

Duux Threesixty 2 Smart Heater bediening

Toen wij de Duux Threesixty 2 Smart Heater analyseerden, hadden wij het idee dat je hier veel aan uit zou moeten geven. Dat blijkt in de werkelijkheid toch anders te zijn. De adviesprijs van deze beste koop vrijstaande ventilatorkachel is namelijk slechts 99 euro! En je kunt ‘m overigens ook nog in het wit bestellen.

Bij deze kachel moet je met één belangrijk nadeel rekening houden: het geluidsniveau. Als deze kachel een ruimte opwarmt, gaat dit gepaard met een geluidsniveau van 48 decibel. Dit vinden wij iets teveel van het goede, maar hoort jammer genoeg wel bij een ventilatorkachel in zijn algemeenheid.

Om deze review toch nog positief af te sluiten: je vindt makkelijk een plekje in je interieur voor de Duux Threesixty 2 Smart Heater. Deze kachel is namelijk 30,5 centimeter hoog, 22 centimeter breed en 22 centimeter diep. Dit betekent dat het een compacte doch krachtige ventilatorkachel is!

Deze kachel maakt veel lawaai; 48 dB om precies te zijn.

Voordelen
 • Krachtige ventilatorkachel
 • 3 vermogensstanden
 • Inclusief eco stand
 • Warmte 360 graden voelbaar
 • Op afstand te bedienen
 • Prachtig design
Nadelen
 • Maakt veel lawaai
Conclusie

De Duux Threesixty 2 Smart Heater is absoluut de beste koop vrijstaande ventilatorkachel van dit moment. Deze kachel is niet alleen een lust voor het oog, maar werkt ook nog eens subliem. Dit is onder meer aan de meerdere standen te danken, maar ook aan de bediening op afstand. Ook beschikt deze kachel over meerdere handige extra’s.

Beste koop wandmodel ventilatorkachel: Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Bij een ventilatorkachel denk je mogelijk direct aan een vrijstaand model. Dat is in ieder geval wel de associatie die wij direct maakten. Maar, je kunt ook voor een wandmodel ventilatorkachel kiezen. Als dat jouw voorkeur geniet, kies je het beste voor de Eurom Wall Designheat 2000 WiFi. Dit is volgens onze test de beste wandmodel ventilatorkachel.

Zoals je op de foto kunt zien, ziet dit eruit als een échte kachel. Een kachel die je aan de muur ophangt, waarna je van een aangename opwarming geniet. Daar is bij de Eurom Wall Designheat 2000 WiFi absoluut sprake van. Dit komt eigenlijk door de combinatie van twee technologieën.

Dit is een combinatie van een ventilator- en keramische kachel. Dit houdt in dat de kachel van een ventilatorsysteem voorzien is, maar ook van een keramische plaat. Deze plaat zorgt ervoor dat de warmte beter behouden wordt, waardoor je nog meer van de aangename warmte geniet.

Deze kachel is voor in de meeste ruimtes in je woning geschikt. Dit komt onder meer door het maximale verwarmingsbereik van 32 vierkante meter. Dat deze kachel daartoe in staat is, is onder meer aan het vermogen van 2000 Watt te danken. Het is hiermee simpelweg één van de krachtigere modellen van dit moment.

Wat hierbij handig is, is dat je uit 2 standen kunt kiezen. Je kunt ‘m instellen op de stand van 2000 Watt, maar ook op de stand van 1000 Watt. Bij laatstgenoemde stand duurt de opwarming langer, maar verbruikt de kachel wel significant minder energie.

Daarnaast is deze kachel van de nodige handige extra’s voorzien. Zo is het ook mogelijk om deze ventilatorkachel als normale ventilator in te zetten. Dat doe je door het verwarmingselement uit te schakelen, waardoor deze kachel ook in de zomer goed van pas komt.

Bijkomend voordeel: je kunt deze kachel probleemloos op afstand bedienen. Dit doe je onder meer met de meegeleverde afstandsbediening. Het is daarnaast mogelijk om deze kachel via je smartphone te bedienen. Als je languit op de bank ligt, ben je alsnog in staat om deze kachel geheel naar wens in te stellen.

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi beste

Wat ons ook aanspreekt, zijn de afmetingen van de Eurom Wall Designheat 2000 WiFi. Deze kachel is namelijk slechts 60 centimeter breed, waardoor je ‘m makkelijk een plekje aan de muur geeft. Veel vergelijkbare kachels zijn een stuk breder, waardoor je die niet overal op kunt hangen.

Deze ventilatorkachel kun je in bijna elke ruimte ophangen. Een ruimte waarin je ‘m echter niet kunt gebruiken, is de badkamer. Deze ventilatorkachel is namelijk niet waterdicht. In onder meer de woonkamer, kantoor en andere ruimtes kun je deze kachel wel met een gerust hart gebruiken.

Een ander punt van aandacht is het geluidsniveau. We hebben geen informatie over een exacte hoeveelheid decibel, maar ook bij deze ventilatorkachel moet je met een hoog geluidsniveau rekening houden. Maar, deze kachel beschikt gelukkig wel over veel handige extra’s. Denk hierbij aan de omval- en oververhittingsbeveiliging, ingebouwde thermostaat en timer.

Deze kachel is niet voor in de badkamer geschikt; hij is namelijk niet waterdicht.

Voordelen
 • Makkelijk op te hangen
 • Voor grotere ruimtes geschikt
 • Op afstand te bedienen
 • Met keramische plaat
 • Ook in de zomer te gebruiken
 • Veel handige extra’s
Nadelen
 • Maakt relatief veel lawaai
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Eurom Wall Designheat 2000 WiFi is naar onze mening de beste wandmodel ventilatorkachel. Deze kachel hang je aan de muur op, waarna je van onwijs veel gemak geniet. Zo geniet je van een snelle opwarming, een fijne bediening en veel bijkomende extra’s. Ook is het ideaal dat deze kachel slechts 60 centimeter breed is. Voor in de meeste huizen is dit al met al een ware aanrader.

Beste ventilatorkachel voor kleinere ruimtes: Fuave Stockholm 2000

Heb je een kleine ruimte die je wilt verwarmen? Dan zijn bovenstaande ventilatorkachels mogelijk iets teveel van het goede. Nee, als je een kleinere ruimte op wilt warmen, raden wij je graag de Fuave Stockholm 2000 aan. Dit is de beste ventilatorkachel voor kleinere ruimtes.

Deze kachel beschikt over een vermogen van maar liefst 2000 Watt. Dat is onwijs veel, maar deze kachel is wel behoorlijk compact. Dat zorgt ervoor dat het maximale verwarmingsbereik 20 vierkante meter is. Mocht je een ruimte kleiner dan 20 vierkante meter op willen warmen, is dit absoluut de beste keuze.

Wat bij deze kachel uniek is, is de zwenkfunctie. De kachel beweegt zich net zoals een ventilator dit doet, waardoor de warmte nog beter verspreid wordt. De ingebouwde ventilator draagt hier een handje aan bij, terwijl ook de keramische plaat een belangrijke functie heeft. Deze plaat houdt de warmte beter vast, waardoor een ruimte langer verwarmd blijft.

De bediening van deze kachel is ook erg handig. Je kunt ‘m op de gewenste stand instellen, waarna de ingebouwde thermostaat voor een constante temperatuur zorgt. Dit is fijn voor het wooncomfort, maar ook voor de hoogte van de energierekening. Doordat deze kachel vrij klein is, is het sowieso een relatief zuinige kachel.

Deze kachel is slechts 17 centimeter hoog en 12,5 centimeter breed. Met dank aan deze afmetingen geef je ‘m makkelijk een plaatsje in je woning. Wil je ‘m voor meerdere kleinere ruimtes in je woning gebruiken? Ook dat is geen enkel probleem; je kunt deze ventilatorkachel immers makkelijk verplaatsen.

De prijs-kwaliteitsverhouding van deze kachel is subliem te noemen. De kachel kost slechts 59,99 euro, terwijl de kwaliteit meer dan indrukwekkend is. Je geniet de komende jaren absoluut met veel plezier van deze kachel. Dat is overigens ook te danken aan de omval- en oververhittingsbeveiliging. Deze veiligheidsfeatures zorgen voor de gewenste veiligheid.

Wel moet je bij de Fuave Stockholm 2000 met een paar nadelen rekening houden. Zo is het goed om te weten dat deze kachel veel lawaai maakt. Exacte getallen hebben we niet, maar ga op voorhand alvast uit van een hoog geluidsniveau. Ook is het goed om te weten dat deze kachel niet waterdicht is. Je kunt ‘m hierdoor niet in de badkamer gebruiken.

Wat ons betreft is dit een meer dan prima aanwinst voor in je woning. Dit komt door alle bovengenoemde punten, maar ook door de fraaie uitstraling. Zoals je op de foto’s in deze review kunt zien, is deze ventilatorkachel een plaatje om te zien. Waar wacht je nog op? Voor slechts 6 tientjes geniet je van de vele voordelen van deze ventilatorkachel.

Deze kachel maakt iets teveel lawaai.

Voordelen
 • Max. verwarmingsbereik van 20 m2
 • 45 graden zwenkfunctie
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Ideaal te bedienen
 • Fraai design (en compact)
 • Veel handige extra’s
Nadelen
 • Niet waterdicht
 • Hoog geluidsniveau
Conclusie

De Fuave Stockholm 2000 is de beste ventilatorkachel voor in kleinere ruimtes. Alle ruimtes die kleiner dan 20 m2 in je woning zijn, kun je met deze kachel verwarmen. Dit geldt overigens niet voor de badkamer, aangezien deze kachel niet waterdicht is. Daarentegen beschikt deze kachel wel over veel handige extra’s en een unieke 45 graden zwenkfunctie.

Bekijk prijzen van de Fuave Stockholm 2000 bij verschillende winkels:

Beste fraaie ventilatorkachel: Mill CUS1800MECWA

Heb je interesse om een nieuwe ventilatorkachel aan te schaffen? Dan zijn er veel punten waar je goed naar moet kijken, waaronder de uitstraling. Vind je het zelf ook erg belangrijk dat je nieuwe ventilatorkachel fraai is? Dan raden wij je van harte de Mill CUS1800MECWA aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste fraaie ventilatorkachel is.

Over smaak valt niet te twisten. Dat klopt. Maar, de meeste mensen zullen het er over eens zijn dat de Mill CUS1800MECWA een lust voor het oog is. Deze kachel is in een prachtige kleurstelling uitgevoerd, beschikt over een fraaie voet en is netjes afgewerkt. Je kunt deze kachel hierdoor probleemloos een prominente plek in je woning geven.

Wat hierbij ook handig is, is dat deze kachel compact vormgegeven is. Hij is 24,9 centimeter hoog, 24,9 centimeter breed en 13,5 centimeter diep. Met dank aan deze afmetingen geef je deze kachel probleemloos een fraai plekje in je woning. De kachel is eigenlijk alleen niet voor in de badkamer geschikt, aangezien ‘ie niet waterdicht is.

Deze kachel levert een vermogen van 1800 Watt. Dat resulteert in een maximaal verwarmingsbereik van wel 30 vierkante meter. Deze fraaie kachel is hierdoor ook uiterst geschikt voor het opwarmen van grotere ruimtes. Heb je juist de wens om een kleinere ruimte op te warmen? Dan is het fijn om te weten dat je uit meerdere standen kunt kiezen. Je kunt ‘m ook op de stand van 1200 Watt instellen.

Wat bij deze kachel een uniek element is, is het PTC verwarmingselement. Dit element zorgt voor een aangename warmte, een snelle opwarming en een duurzame warmte. Daarnaast is het ideaal dat de buitenkant van deze kachel niet warm wordt. Als je kinderen of een huisdier hebt, is dit een belangrijk voordeel.

Uiteraard is ook de Mill CUS1800MECWA van handige extra’s voorzien. Zo beschikt deze kachel over een zomerventilatiestand; je kunt deze kachel hierdoor in de zomer als ventilator gebruiken. Ook beschikt deze kachel over een thermostaat, waardoor de ingestelde temperatuur constant blijft.

Wel moet je even rekening houden met het geluidsniveau. Net zoals alle andere ventilatorkachels maakt deze kachel net iets teveel lawaai. Mede hierdoor is deze kachel minder geschikt om in je slaapkamer te gebruiken. Daarentegen gebruik je ‘m wel prima in je garage, woonkamer en andere ruimtes.

Mill CUS1800MECWA beste

Wat wij ook een groot voordeel vinden, is het prijskaartje. Voor de Mill CUS1800MECWA betaal je een bedrag van 119 euro. Dit vind je mogelijk veel geld, maar je moet vooral naar het totaalplaatje kijken. Dit is namelijk één van de beste ventilatorkachels van dit moment. En dan is het ook nog eens de mooiste!

Deze kachel maakt teveel lawaai; je zet ‘m hierdoor niet ideaal neer in je slaapkamer.

Voordelen
 • Onwijs fraai design
 • Max. verwarmingsbereik van 30 m2
 • Ook in de zomer te gebruiken
 • Veel handige extra’s
 • In twee kleuren te verkrijgen
 • Veilig en aangenaam te gebruiken
Nadelen
 • Vrij lawaaierig
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Mill CUS1800MECWA is met grote afstand de mooiste ventilatorkachel voor in je woning. Deze kachel is prachtig vormgegeven, beschikt over een fraaie voet en is ook nog eens mooi afgewerkt. Ook de werking van deze kachel is geweldig, mede dankzij het vermogen van 1800 Watt. Elke ruimte tot 30 m2 warm je met deze kachel makkelijk én op een fraaie manier op!

Beste goedkope ventilatorkachel: Fuave Helsinki 1500

Heb je de wens om een ventilatorkachel in je woning te gebruiken? Heb je alleen niet de wens om hier bovengemiddeld veel geld aan uit te geven? Dan zou je twee keuzes kunnen maken: je kunt voor de Fuave Stockholm 2000 kiezen, maar je kunt ook voor de Fuave Helsinki 1500 kiezen. Dát is volgens ons de beste goedkope ventilatorkachel.

Wat je voor deze kachel moet betalen? De adviesprijs ligt op 54,99 euro. Wij hebben echter al opgemerkt dat onze partners regelmatig met een aanbieding stunten. Als je van zo’n aanbieding kunt profiteren, valt je totale investering nog een stuk lager uit. De aanschaf van de Fuave Helsinki 1500 is daarmee al helemaal aan te raden.

Met deze kachel haal je een goedkope en handige kachel in huis. Met name als je kleinere ruimtes op wilt warmen, is dit een ideale kachel. De kachel levert een vermogen van 1500 Watt, waardoor het maximale verwarmingsbereik 15 vierkante meter is.

Daarbij is het ook nog handig dat deze kachel bijzonder compact vormgegeven is. Hij is 23,7 centimeter hoog, 12,8 centimeter diep en 17,5 centimeter breed. Deze afmetingen zorgen ervoor dat de kachel slechts 1,5 kilogram weegt. Je bent hierdoor in staat om deze kachel probleemloos in je woning te verplaatsen. Super handig!

Bij deze kachel heeft Fauve een ingebouwde thermostaat aangebracht. Dankzij deze thermostaat blijft de ingestelde temperatuur netjes behouden. En je kunt ook nog eens deze kachel op verschillende standen instellen. Daarmee ben je in staat om de gewenste temperatuur in je woning te creëren.

Over de samenstelling van deze kachel zijn wij erg te spreken. Zo zijn wij van mening dat dit een bijzondere fraaie ventilatorkachel is om te zien. De kachel is in een fraaie kleurstelling uitgevoerd en beschikt over een fraaie bovenzijde.

Wil je deze kachel in je badkamer gebruiken? Dat is helaas niet mogelijk. Deze kachel is namelijk niet waterdicht. Daarnaast moet je rekening houden met een hoog geluidsniveau. De Fuave Helsinki 1500 produceert vrij veel lawaai; 60 dB om precies te zijn. Zelfs voor een ventilatorkachel is dat behoorlijk lawaaierig.

Fuave-Helsinki-1500-bediening

Al met al zijn wij over deze ventilatorkachel erg te spreken. Dit komt ook doordat deze kachel over een keramische plaat beschikt. Deze plaat zorgt ervoor dat de temperatuur beter behouden blijft. Dit komt het wooncomfort ten goede, maar ook de hoogte van je energierekening. Uiteraard speelt ook de ingebouwde thermostaat hier een belangrijke rol bij.

Deze kachel is niet waterdicht; je kunt ‘m dus niet in de badkamer gebruiken.

Voordelen
 • Kost slechts 55 euro
 • Compact vormgegeven
 • Fraai om te zien
 • Ingebouwde thermostaat
 • Ideaal voor kleinere ruimtes
 • Veilig te gebruiken
Nadelen
 • Niet waterdicht
 • Maakt 60 dB geluid
Conclusie

De Fuave Helsinki 1500 is naar onze mening de beste goedkope ventilatorkachel. Voor deze kachel betaal je ongeveer 55 euro, terwijl het een meer dan prima kachel is. Zo is de kachel fijn te bedienen, van een ingebouwde thermostaat voorzien én fraai vormgegeven. Door het maximale verwarmingsbereik van 15 m2 is dit een prima kachel voor in vooral kleinere ruimtes!

Bekijk prijzen van de Fuave Helsinki 1500 bij verschillende winkels:

Koopgids

Welke van bovenstaande ventilatorkachels spreekt jou het meeste aan? Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je goed op meerdere punten moeten letten. Om welke punten dit precies gaat, zetten we graag in deze koopgids uiteen.

Waar wil je de kachel gebruiken?

Het is allereerst zaak om na te denken over de plaatsing van de kachel. Wil je de kachel bijvoorbeeld in je badkamer gebruiken? Dan moet je voor een ventilatorkachel kiezen die 100% waterdicht is.

Wil je je nieuwe ventilatorkachel in een grotere ruimte gebruiken? Dan moet je goed naar het vermogen en het maximale verwarmingsbereik kijken. Daar vertellen we je hieronder graag meer over.

Verwarmingsbereik, vermogen en standen

Het is bij elke kachel goed om naar het vermogen te kijken. Des te hoger dit vermogen is, des te groter het verwarmingsbereik is. Het verwarmingsbereik geeft aan welk oppervlakte de kachel kan opwarmen. Dit bereik moet je dan ook afstemmen op de ruimte waarin je de kachel wilt gebruiken.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de standen te kijken. Er zijn namelijk meerdere ventilatorkachels die over meerdere standen beschikken. Daarmee maak je het in je woning helemaal naar wens. En daarmee kun je ook nog invloed uitoefenen op het energieverbruik.

Soort kachel

Je moet ook goed naar het soort kachel kijken. Het klopt dat je voor een ventilatorkachel gaat, maar er bestaan ook ventilatorkachels met een keramische plaat. Deze plaat zorgt ervoor dat de ruimte beter behouden blijft.

Daarnaast moet je goed naar de plaatsing van de kachel kijken. Wil je voor een vrijstaand model gaan? Of geef je de voorkeur aan een wandmodel? Aan jou de keus!

Geluidsniveau

Bij een ventilatorkachel moet je sowieso met een hoog geluidsniveau rekening houden. Maar, wat is het maximale geluidsniveau precies? Het is absoluut de moeite waard om dit per ventilatorkachel even te bekijken.

Bediening

Op welke manier kun je de ventilatorkachel bedienen? Ook dat is een vraag waar je goed naar moet kijken. En het antwoord op deze vraag moet je volledig afstemmen op je wensen. Het is wat ons betreft in ieder geval erg handig als je de kachel op afstand kunt bedienen.

Handige functies

Bij een ventilatorkachel moet je ook goed op meerdere handige functies letten. Eén van de voorbeelden is een ingebouwde thermostaat. Dankzij deze thermostaat wordt de ingestelde temperatuur aangehouden, waardoor je van meer wooncomfort geniet.

Een ander voorbeeld is een zomerventilatiestand. Als de ventilatorkachel hier over beschikt, kun je ‘m ook in de zomer als normale ventilator gebruiken. Ook dat is erg handig wat ons betreft.

Design

Je moet uiteraard ook even goed naar het design van de kachel kijken. Let hierbij op de algehele vormgeving, maar ook op de afmetingen. Er zijn in ieder geval voldoende ventilatorkachels die erg compact uitgevoerd zijn. Deze kachels geef je dan ook makkelijk een plekje in je woning.

Graag raden wij je ook aan om goed naar de kleurstelling te kijken. Enkele van bovenstaande ventilatorkachels zijn overigens in meerdere kleurstellingen te verkrijgen!

Design-ventilatorkachel

Veiligheid

Wij raden je aan om altijd voor een veilige ventilatorkachel te kiezen. Dit houdt in dat de kachel over een omval- en oververhittingsbeveiliging moet beschikken.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot wijzen wij je graag op de prijs-kwaliteitsverhouding. Op dit gebied hebben wij twee handige tips voor je in petto:

 • Kies altijd voor een ventilatorkachel van een A-merk. De merken Mill, Duux, Eurom en Fuave zijn hier prima voorbeelden van. Deze merken zijn simpelweg in staat om de gewenste kwaliteit te leveren.
 • Durf te investeren. Het is daarnaast aan te raden om te durven investeren. Ga in ieder geval niet onnodig besparen; voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen.

Slotwoord

Een ventilatorkachel is absoluut een interessante elektrische kachel voor in huis. Deze kachels zorgen voor een razendsnelle opwarming, een fijne verplaatsing van de warmte en veel gemak. Heb je over bovenstaande varianten wellicht nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner(s). Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe ventilatorkachel!

Tresna.nl
Logo