Beste elektrische kachel woonkamer

Ben je door de hoge energieprijzen op zoek naar een alternatieve verwarmingsbron? Dan is een elektrische kachel mogelijk interessant voor je. Met zo’n kachel geniet je van talloze voordelen. Deze voordelen komen in onder meer een woonkamer perfect tot hun recht. In dit artikel vertellen wij je graag alles over de beste elektrische kachels voor in de woonkamer!

Onze top 5 beste elektrische kachels voor in de woonkamer

Afbeelding

Product


Eurom Alutherm 1500 Wifi

Onze beste koop!

Eurom Alutherm 1500 Wifi

Beste koop elektrische kachel kleine woonkamer

of

Mill SG2000LED

Mill SG2000LED

Beste koop elektrische kachel grote woonkamer

of

Mill MB1200DN

Mill MB1200DN

Beste elektrische wandkachel woonkamer

of

Mill CUS1800MECWA

Mill CUS1800MECWA

Beste mooie elektrische kachel woonkamer

of

Eurom PSEK 2000

Eurom PSEK 2000

Beste goedkope elektrische kachel woonkamer

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Eurom Alutherm 1500 Wifi

Beste koop elektrische kachel kleine woonkamer

Eurom Alutherm 1500 Wifi

of

Mill SG2000LED

Beste koop elektrische kachel grote woonkamer

Mill SG2000LED

of

Mill MB1200DN

Beste elektrische wandkachel woonkamer

Mill MB1200DN

of

Mill CUS1800MECWA

Beste mooie elektrische kachel woonkamer

Mill CUS1800MECWA

of

Eurom PSEK 2000

Beste goedkope elektrische kachel woonkamer

Eurom PSEK 2000

of

Voor- en nadelen van een elektrische kachel in de woonkamer

Meer en meer huishoudens kiezen tegenwoordig voor een elektrische kachel. De redenen hiervoor zijn divers, maar wij vermoeden dat dit vooral door onderstaande voordelen komt:

 • Je kunt een elektrische kachel op meerdere manieren inzetten. In je woonkamer kun je een elektrische kachel bijvoorbeeld als hoofdkachel gebruiken. Dit betekent dat je je ‘normale’ kachel in je woonkamer niet meer aan hoeft te zetten. Je kunt de elektrische kachel echter ook prima als bijverwarming inzetten.
 • Veel elektrische kachels zijn compact. Heb je een niet al te grote woonkamer? Dan is het zonde om hier een grote radiator in te hangen. In plaats daarvan kies je beter voor een compacte elektrische kachel. Zo’n elektrische kachel geef je makkelijk een handig plekje in je woonkamer.
 • Elektrische kachels zijn flexibel. Wil je een elektrische kachel voor in je woonkamer aanschaffen? Dat betekent dan niet dat je deze kachel voor in alléén je woonkamer kunt gebruiken. Nee, door de compacte afmetingen kun je zo’n elektrische kachel ook in andere ruimtes gebruiken. We kunnen al met al stellen dat je met een elektrische kachel erg flexibel bent.
 • Je kunt uit meerdere elektrische kachels kiezen. Zo kun je kiezen voor een vrijstaand model, maar ook voor een wandmodel. Een wand elektrische kachel hang je aan de muur op, waarna deze kachel de woonkamer naar wens verwarmt.
 • Een elektrische kachel warmt een ruimte snel op. Kom je na een lange dag werken thuis en wil je naar een goede film kijken? Dan wil je het in je woonkamer graag zo snel mogelijk aangenaam maken. Dat doe je in ieder geval met een elektrische kachel. Zo’n kachel warmt de woonkamer namelijk opvallend snel op.
 • Relatief goedkoop. Een elektrische kachel kopen hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Zeker als je het tegen een gas- of houtkachel afzet, merk je op dat een elektrische kachel betaalbaar is.
 • Erg veilig. Kies je voor een elektrische kachel in je woonkamer? Dan is dit een veilige keuze. Een veiligere keuze dan bijvoorbeeld een gas- of houtkachel.

Je moet echter ook met een paar nadelen rekening houden. Zo is het geen feit dat je met een elektrische kachel goedkoper qua verbruik uit bent. Een elektrische kachel verbruikt immers de nodige energie. Heb je echter al zonnepanelen? Dan is dit geen probleem. Met de zonnepanelen wordt de energie voor de elektrische kachel opgewekt. Op die manier creëer je je eigen energienetwerk.

Let op: doordat een elektrische kachel snel werkt, valt het verbruik ten opzichte van de traditionele verwarmingsbron in je woning reuze mee. Bovengenoemd nadeel is wat ons betreft daarom niet heel erg van toepassing.

Verder kun je last van keuzestress krijgen. Bij alleen al onze partner Coolblue kun je uit meer dan 100 prima elektrische kachels voor in de woonkamer kiezen. Wat is dan voor jou de beste elektrische kachel om voor te kiezen? Het antwoord op die vraag vind je in onderstaande 5 reviews.

Ook moet je goed kijken naar het design van de elektrische kachel. Lang niet alle kachels zijn nou even fraai vormgegeven. Ons advies is om in ieder geval goed naar de inrichting van je woning te kijken. En om op basis daarvan te bepalen welke elektrische kachel je het mooiste vindt.

Heb je interesse om een elektrische kachel voor in je woonkamer aan te schaffen? Neem op je gemakje onderstaande vijf elektrische kachels door. Dit zijn volgens ons de beste varianten voor in een woonkamer.

Beste koop elektrische kachel kleine woonkamer – Eurom Alutherm 1500 Wifi

Heb je een woonkamer met een oppervlakte tussen de 11 en 15 vierkante meter? Dan raden wij je graag de Eurom Alutherm 1500 Wifi aan. Dit is volgens ons de beste elektrische kachel voor een kleine woonkamer.

Met deze kachel kun je een ruimte tot 15 m2 verwarmen. Dit gebeurt op een snelle manier en brengt nagenoeg geen lawaai met zich mee. Dit betreft namelijk een convectorkachel. Een voordeel van een convectorkachel is dat deze nagenoeg geen lawaai maakt. De kachel warmt zich bovendien snel op.

Dat de Eurom Alutherm 1500 Wifi zich snel opwarmt, is ook aan het vermogen te danken. Eurom heeft deze kachel van een maximaal vermogen van 1500 Watt voorzien. De kachel is hiermee erg krachtig, waardoor je je woonkamer snel opwarmt. Dit betekent onder aan de streep dat de Eurom Alutherm 1500 Wifi niet overdreven veel energie verbruikt.

Deze kachel kun je bovendien op veel plekken in je woonkamer kwijt. Hij is niet overdreven groot en hij beschikt over twee voetjes. Met deze voetjes zet je ‘m stevig neer, bijvoorbeeld in de hoek van de woonkamer. Het is echter ook mogelijk om deze kachel op te hangen. Dit staat mogelijk nog iets strakker en mooier.

Het bedienen van de Eurom Alutherm 1500 Wifi is ideaal te noemen. Je kunt deze kachel met de knoppen zelf bedienen, maar je kunt hier ook de Eurom Smart App voor gebruiken. Met deze app kun je de kachel vanaf je smartphone bedienen. Als je languit op de bank van een film ligt te genieten, kun je de kachel naar wens instellen. Echt ideaal als je het aan ons vraagt. Overigens krijg je ook nog een afstandsbediening meegeleverd.

Wat wij ook een groot voordeel vinden, is de timer. Door deze timer kun je de kachel bijvoorbeeld elke ochtend om 7 uur aan laten springen. Zodra je om 10 over 7 beneden komt, is de temperatuur een stuk aangenamer. Dankzij de timer begin je je dag een stuk beter.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze kachel. Dit is aan bovenstaande punten te danken, maar ook aan het design. Zoals je op de foto’s kunt zien, is deze elektrische kachel stijlvol en strak vormgegeven. Bovendien is ‘ie in twee kleuren te verkrijgen: in het zwart en wit.  

Eurom-Alutherm-1500-Wifi-beste

Wel moet je bij de Eurom Alutherm 1500 Wifi met één nadeel rekening houden: een mindere werking als je woonkamer slecht geïsoleerd is. Je zou dus idealiter eerst je woonkamer moeten isoleren, voordat je van deze convectorkachel gebruik kunt maken.

Moet je voor deze beste elektrische kachel voor een kleine woonkamer veel geld betalen? Nee, alles behalve dat. Deze kachel kost bij onze partner Coolblue slechts 150 euro!

Mindere werking als de woonkamer slecht geïsoleerd is.

Voordelen
 • Fraai design
 • Via je smartphone te bedienen
 • Staand of hangend te gebruiken
 • Met timer
 • Geluidsstil
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Mindere werking in slecht geïsoleerde woonkamer
Conclusie

De Eurom Alutherm 1500 Wifi is de beste elektrische kachel voor in een kleine woonkamer. Deze kachel is krachtig, werkt volledig geluidsstil en warmt de woonkamer snel op. Hierbij geniet je van handige extra’s, zoals de timer en de bediening vanaf je smartphone. Ook het design en de prijs-kwaliteitsverhouding zijn volledig naar onze wens!

Bekijk prijzen van de Eurom Alutherm 1500 Wifi bij verschillende winkels:

Beste koop elektrische kachel grote woonkamer – Mill SG2000LED

Heb je een woonkamer groter dan 15 vierkante meter? Dan is bovenstaande kachel niet voor je woonkamer geschikt. Nee, bij een grotere woonkamer raden wij de Mill SG2000LED aan. Dit is wat ons betreft de beste koop elektrische kachel voor een grote woonkamer.

Waarom deze kachel voor een grotere woonkamer geschikt is? Dat komt onder meer door het vermogen: 2000 Watt. Deze kachel is hiermee in staat om een ruimte tot 20 vierkante meter op te warmen. Door dit hoge vermogen doet de elektrische kachel dat overigens ook bizar snel.

Net zoals bovenstaande variant betreft dit een convectorkachel. Eén van de voordelen hiervan is de kachel geluidsstil werkt. Ideaal als je TV ligt te kijken; dan wil je niet afgeleid worden door het geluid van de elektrische kachel.

Wat ook ideaal is, is dat je de keuze uit 3 warmtestanden hebt. Hiermee hou je de optimale controle over de temperatuur in je woning. Via het LED display stel je de temperatuur naar wens in. Jammer genoeg is dit niet via je smartphone mogelijk. Op het display zie je overigens ook hoe warm het in je woonkamer is.

Wat ons bij de Mill SG2000LED ook aanspreekt, is de omvalbeveiliging. Zodra deze kachel onverhoopt omvalt, schakelt deze beveiliging in werk. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor nare dingen in je woning. Ook in het geval van oververhitting schakelt deze elektrische kachel zichzelf uit.

De Mill SG2000LED is ook nog eens een feestje voor het oog. Deze elektrische kachel is stijlvol vormgegeven, waarbij met name de voet opvalt. De voet is sierlijk vormgegeven, waardoor deze kachel een ware aanvulling voor in je woonkamer is. Overigens kun je ook deze kachel in twee kleuren bestellen: wit en zwart.

Heb je een nóg grotere woonkamer? Dan kies je het beste voor de Mill CO2200LEDMAX. Deze elektrische kachel kun je zien als de grotere broer van de Mill SG2000LED. Deze kachel is in staat om een ruimte van 30 m2 te verwarmen!

Mill SG2000LED beste

Bij deze kachel moet je met een paar kleine minpunten rekening houden. Het eerste nadeel is het ontbreken van een timer. Je kunt de elektrische kachel hierdoor niet op een vast tijdstip aan laten springen. Verder is het jammer genoeg niet mogelijk om deze kachel op afstand te bedienen. Wat dat betreft is bovenstaande variant een stuk handiger.

Feit is dat deze kachel voor de grotere woonkamers erg geschikt is. En het is ook een feit dat de Mill SG2000LED gunstig geprijsd is. Voor een bedrag van ongeveer 170 euro ben je de trotse eigenaar van deze kachel. En doordat het vermogen zo hoog ligt, is je woonkamer binnen mum van tijd opgewarmd. De kachel verbruikt hierdoor niet al te veel energie.

Deze elektrische kachel is niet via een app te bedienen.

Voordelen
 • Geschikt voor woonkamers tot 20 m2
 • Prachtig design
 • Geluidsstil
 • 3 warmtestanden
 • Met omvalbeveiliging
Nadelen
 • Geen timer
 • Niet op afstand te bedienen
Conclusie

De Mill SG2000LED is de beste koop elektrische kachel voor een grotere woonkamer. Deze kachel ziet er fraai uit, is erg veilig en werkt geluidsstil. Door het vermogen van 2000 Watt is je woonkamer bovendien erg snel opgewarmd. Je geniet hierdoor snel van het gewenste wooncomfort in je woonkamer. Houd er wel rekening mee dat je deze elektrische kachel niet op afstand kunt bedienen.

Beste elektrische wandkachel woonkamer – Mill MB1200DN

Bij het uitkiezen van een elektrische kachel voor in je woonkamer kun je veel kanten op. Je kunt kiezen voor staande modellen (zie bovenstaand), maar ook voor hangende modellen. Heb jij het liefste een elektrische wandkachel in je woning? Kies dan voor de Mill MB1200DN. Dit is volgens ons de beste elektrische wandkachel woonkamer

Deze kachel is 106 centimeter breed en is 40 centimeter hoog. Kies een mooi plekje in je woonkamer uit en hang ‘m op die plek op. Vanaf dat moment geniet je van het fraaie design van deze wandkachel. De kachel ziet er strak uit en ziet er niet eens als een kachel uit.

Nadat je de kachel opgehangen hebt, kun je uit talloze temperatuurstanden kiezen. In totaal heb je de keuze uit 25 standen. Met deze standen creëer je moeiteloos de gewenste temperatuur in je woonkamer. Je woonkamer wordt ook nog snel opgewarmd, dankzij het vermogen van 1200 Watt.

Wat wij erg handig vinden, is de bediening van deze kachel. Alleen aan de bovenzijde zijn knoppen aangebracht, waarmee je de kachel naar wens instelt. Daarbij beschikt de Mill MB1200DN over kinderbeveiliging. Je kind is hierdoor niet in staat om de temperatuur aan te passen. Ideaal!

Net zoals bovenstaande varianten is dit een convectorkachel. Dit brengt een voor- en nadeel met zich mee:

 • Voordeel: deze convectorkachel maakt nagenoeg geen lawaai. Zelfs bij het opstarten produceert de kachel nagenoeg geen geluid.
 • Nadeel: deze convectorkachel werkt slecht in slecht geïsoleerde ruimtes. Je moet mogelijk eerst nog je woonkamer goed isoleren.

Bij de Mill MB1200DN geniet je van enkele handige extra’s. De ingebouwde thermostaat is hier een goed voorbeeld van. Ook beschikt deze kachel over een dag- en nachtmodus. Dat zorgt ervoor dat je extra energie bespaart op het moment dat de temperatuur lager moet staan. En met de timer laat je de kachel ook nog op vaste tijdstippen aanspringen.

Mill-MB1200DN-beste

Is dit dan de perfecte wandkachel voor in de woonkamer? Nee, dat is niet het geval. Zo vinden wij het een groot gemis dat je deze kachel niet met je smartphone kunt bedienen. Dat hadden we eigenlijk wel verwacht, ook met het oog op het prijskaartje. Voor de Mill MB1200DN betaal je namelijk 300 euro.

Deze kachel is niet op afstand via je smartphone te bedienen.

Voordelen
 • Prachtige wandkachel
 • Handig te bedienen
 • Keuze uit 25 temperatuurstanden
 • Maakt geen lawaai
 • Dag- en nachtmodus + timer
Nadelen
 • Iets duurder
 • Niet op afstand te bedienen
Conclusie

De Mill MB1200DN is de beste wandkachel voor in de woonkamer. Deze wandkachel ziet er geweldig uit, beschikt over handige extra’s en is erg veilig. Met name als je kinderen hebt, is dit een ideale kachel voor aan de wand in je woonkamer. Dankzij de strakke uitstraling is het ook nog een aanwinst voor in je woonkamer!

Beste mooie elektrische kachel woonkamer – Mill CUS1800MECWA

Bij het uitkiezen van een elektrische kachel voor in de woonkamer moet je op veel punten letten. Vind jij zelf het design van de kachel één van de belangrijkste punten? Kies dan voor de Mill CUS1800MECWA. Volgens ons en vele andere is dit de mooiste elektrische kachel voor in de woonkamer van dit moment.

Dat wij dit een mooie kachel vinden, is aan meerdere punten te danken. Ten eerste de afmetingen; deze kachel is compact uitgevoerd. Hij neemt hierdoor niet overdreven veel ruimte in en lijkt op een accessoire in je woonkamer. Ten tweede is de voet van deze kachel stijlvol vormgegeven. Er zit hier een soort ronding in.

Ook de kleurstelling vinden wij persoonlijk fraai. De voorzijde is in het wit uitgevoerd, terwijl de zijkanten in het zwart uitgevoerd zijn. Heb je het liefste een volledig zwarte variant? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je aan de bovenzijde van twee fraaie knoppen. Deze knoppen zien er gaaf uit en zorgen voor een makkelijke bediening van de Mill CUS1800MECWA.

Met de twee knoppen aan de bovenzijde stel je deze kachel naar wens in. Hierbij kun je uit twee standen kiezen: 1200 Watt en 1800 Watt. De eerstgenoemde stand is ideaal voor de kleinere woonkamers. Heb je een grotere woonkamer? Dan kies je voor de stand van 1800 Watt. Met die stand kun je een ruimte tot wel 30 vierkante meter snel opwarmen.

In deze kachel heeft Mill voor een PTC verwarmingselement gekozen. Dit element zorgt voor een razendsnelle opwarming van de ruimte. Belangrijk voordeel hierbij is dat de kachel zelf niet warm wordt. Je huisdier of je kind kan zich dus niet bezeren aan de buitenkant van deze kachel. Als de gewenste temperatuur behaalt is, treedt de slimme thermostaat in werk. Deze thermostaat zorgt voor een constante temperatuur.

Heb je niet altijd een elektrische kachel in je woonkamer nodig? Dan is dit uiteraard een sublieme optie. Doordat ‘ie zo compact is, berg je ‘m ook makkelijk op. In de zomermaanden hoeft deze kachel hierdoor niet in je woonkamer te blijven staan.

Mill CUS1800MECWA beste

Deze mooiste elektrische kachel is bovendien voordelig; slechts 95 euro. In combinatie met het design en het vermogen zorgt dit voor een bijzonder interessant geheel. Wij zijn dan ook erg te spreken over de Mill CUS1800MECWA.

Wel moet je met een paar beperkingen rekening houden. Zo betreft dit een ventilatorkachel. Eén van de gevolgen daarvan is dat deze kachel relatief veel lawaai produceert. Verder heeft deze kachel geen timer en kun je ‘m niet op afstand bedienen.

Deze ventilatorkachel maakt het nodige geluid tijdens het verwarmen.

Voordelen
 • Erg fraai vormgegeven
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Twee standen
 • Geschikt voor alle woonkamers
 • Voordelig geprijsd
 • Veilig en praktisch in gebruik
Nadelen
 • Geen timer
 • Niet op afstand te bedienen
 • Produceert veel geluid
Conclusie

De Mill CUS1800MECWA is naar onze mening de beste mooie elektrische kachel voor in de woonkamer. De kachel is een lust voor het oog en is ook voor in veel woonkamers geschikt. Dat komt onder meer doordat je bij deze kachel uit twee vermogensstanden kunt kiezen. De kachel zelf doet zijn werk top, is makkelijk te verplaatsen en is uiterst veilig.

Beste goedkope elektrische kachel woonkamer – Eurom PSEK 2000

Ben je niet helemaal overtuigd van een elektrische kachel? Of wil je gewoonweg niet al te veel geld aan je nieuwe elektrische kachel uitgeven? Dan wijzen wij je graag op de Eurom PSEK 2000. Dit is naar onze mening de beste goedkope elektrische kachel voor in een woonkamer.

Deze kachel kunnen we oprecht als heel voordelig bestempelen. Bij onze partner Coolblue betaal je hier namelijk slechts 39,99 euro. In combinatie met de vele voordelen zorgt dit voor een uiterst interessante combinatie. Deze prijs is wat ons betreft uniek te noemen.

Met deze kachel haal je een veelzijdige kachel in huis. Zoals je mogelijk op de foto al kunt zien, valt het mee hoe groot de kachel is. Je kunt ‘m hierdoor op elke gewenste plek in je woning neerzetten. En heb je deze kachel in de zomer niet nodig? Dan berg je ‘m probleemloos in je garage of schuur op.

Dat dit een veelzijdige kachel is, komt ook door het vermogen. De Eurom PSEK 2000 beschikt over een vermogen van 2000 Watt. Het is hiermee niet alleen de goedkoopste variant, maar ook één van de meest krachtige varianten. Dankzij dit vermogen is deze kachel in staat om een woonkamer tot 20 vierkante meter te verwarmen.

De Eurom PSEK 2000 beschikt ook nog over een ingebouwde thermostaat. Zodra de gewenste temperatuur in de woonkamer aanwezig is, zorgt deze thermostaat voor het behoud van deze temperatuur. Overigens kun je bij deze kachel ook uit drie standen kiezen: 750 Watt, 1250 Watt en 2000 Watt.

Wij hebben opgemerkt dat dit ook een uiterst veilige kachel is. Dit komt onder meer door de omvalbeveiliging. Zodra deze kachel omvalt, schakelt het apparaat zichzelf uit. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor vervelende gevolgen. Ook als de kachel oververhit raakt, schakelt het apparaat zich automatisch uit.

Overigens betreft dit een convectorkachel. Dit houdt in dat de ruimte snel verwarmd wordt en dat de kachel nagenoeg geen lawaai maakt. Als je op de bank ligt, hoor je niet eens dat deze kachel de woonkamer aan het verwarmen is.

Eurom-PSEK-2000-beste

Dat dit zo’n goedkope elektrische kachel is, blijkt wel uit enkele gebreken. Zo heeft deze kachel geen timer. Ook is het niet mogelijk om de kachel op afstand te bedienen. En we vinden het ook jammer dat deze kachel geen display heeft.

Daarbij zijn wij ook van mening dat dit niet de mooiste kachel is. Deze elektrische kachel lijkt op de een of andere manier al een tijd oud te zijn. Het design is ietwat achterhaald en heeft overeenkomsten met een traditionele radiator. Hecht je veel waarde aan de uitstraling van je woonkamer? Kies dan voor bovenstaande elektrische kachel.

Deze kachel ziet er niet al te modern uit.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Vermogen van 2000 Watt
 • Ingebouwde thermostaat
 • Erg veilig
 • Warmte de woonkamer stil op
 • Keuze uit drie standen
Nadelen
 • Geen timer
 • Geen display
 • Niet het mooiste design
Conclusie

De Eurom PSEK 2000 is met afstand de beste goedkope elektrische kachel voor in de woonkamer. Je betaalt hier slechts 4 tientjes voor, terwijl deze kachel oprecht veel voordelen biedt. Zo is deze kachel veilig, krachtig en makkelijk in je woonkamer neer te zetten. De kachel doet zijn werk prima, maar ziet er wel iets minder fraai uit.

Koopgids

Wil jij je woonkamer snel kunnen verwarmen? Dan lijkt een elektrische kachel voor jou de beste verwarmingsbron te zijn. Met zo’n kachel warm je je woonkamer snel op en geniet je van talloze voordelen.

Is het voor jou inmiddels wel duidelijk dat je een elektrische kachel wilt? Dan zou je tussen bovenstaande vijf varianten de juiste keuze moeten maken. Om deze keuze zo makkelijk mogelijk voor je te maken, bespreken we hieronder graag de belangrijkste aandachtspunten.

Grootte van de woonkamer

Ten eerste moet je goed naar de grootte van de woonkamer kijken. Hierbij kunnen we onderscheid tussen de ‘groepen’ maken:

 • Kleine woonkamer. 11 tot 15 vierkante meter groot. Voor deze woonkamer is de Eurom Alutherm 1500 Wifi het meest geschikt.
 • Grote woonkamer. 15 tot 20 vierkante meter groot. Voor zo’n woonkamer raden wij de Mill SG2000LED aan.
 • Hele grote woonkamer. Meer dan 20 vierkante meter groot. Voor zo’n woonkamer raden wij de Mill MB1200DN aan.
Grootte woonkamer

Plaatsing

Ten tweede moet je goed naar de plaatsing van de kachel kijken. Waar wil je de elektrische kachel precies in je woonkamer hebben? Als je dat weet, kun je een keuze maken tussen de twee varianten: staand of hangend. Wat ons betreft bestaat op dit gebied geen ‘goed’ of ‘fout’. Het hangt maar net van je eigen voorkeuren af.

Let op: een elektrische kachel moet altijd in een stopcontact aangesloten worden. Je moet de kachel daarom in de buurt van een stopcontact neerzetten. Of je moet gebruik maken van een verlengsnoer.

Soort kachel

Ten derde is het belangrijk om naar het soort elektrische kachel te kijken. De twee meest voorkomende soorten zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Ventilatorkachel. Een ventilatorkachel beschikt over een verwarmingselement en ventilator. Doordat deze ventilator draait, wordt de woonkamer snel opgewarmd. Deze ventilator brengt echter wel het nodige geluid met zich mee.
 • Convectorkachel. Een convectorkachel duwt de warmte als het ware uit de kachel de woonkamer in. Dit betekent dat de kachel stil in gebruik is.

Vermogen en standen

Ten vierde zou je goed naar het vermogen moeten kijken. Dit vermogen gaat eigenlijk hand in hand met de oppervlakte van je woonkamer. Des te groter de woonkamer is, des te hoger het vermogen van de elektrische kachel zou moeten zijn.

Hierbij kun je ook naar de standen kijken. Bij sommige kachels kun je namelijk uit meerdere vermogensstanden kiezen. En bij andere kachels kun je weer uit meerdere temperatuurstanden kiezen. Check goed per elektrische kachel wat er op dit gebied mogelijk is.

Bediening

Ten vijfde is het belangrijk om naar de bediening te kijken. Je kunt een elektrische kachel eigenlijk altijd wel via de knoppen op de kachel bedienen. Bij sommige is het echter ook mogelijk om ‘m met een afstandsbediening te bedienen. Wil je van heel veel gemak verzekerd zijn? Dan kies je het beste voor een elektrische kachel die je op afstand met je smartphone kunt bedienen.

Handige functies

Ten zesde wijzen wij je graag op meerdere handige functies van een elektrische kachel:

 • Ingebouwde thermostaat. De thermostaat zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur in de ruimte behouden blijft. Ideaal!
 • Display. Wat wij zelf erg handig vinden, is een display. Op het display zie je namelijk precies wat de temperatuur op dit moment in je woonkamer is.
 • Timer. Wil je de kachel elke dag op hetzelfde tijdstip aan laten springen? Dan moet je kiezen voor een kachel met timer.

Design

Ten zevende moet je goed naar het design kijken. Is dit nou een heel belangrijk punt? Dat hangt er maar net vanaf hoeveel waarde je hier aan hecht.

Wij vinden dit zelf in ieder geval wel een belangrijk punt. De kachel moet strak vormgegeven zijn en moet bij voorkeur ook in de gewenste kleur uitgevoerd zijn. Bij sommige kachels kun je hierbij tussen zwart en wit kiezen.

Design elektrische kachel woonkamer

Veiligheid

Als één na laatste punt wijzen wij je graag op de veiligheid. Kies altijd voor een elektrische kachel die over een omvalbeveiliging en oververhittingsbeveiliging beschikt.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Het laatste punt heeft betrekking op twee verschillende punten:

 • De kwaliteit. Wij adviseren je om altijd voor een elektrische kachel van een A-merk te kiezen. Met een kachel van bijvoorbeeld Mill of Eurom doe je een prima aankoop.
 • De prijs. Kijk ook goed naar de prijs van de elektrische kachel voor in je woonkamer. Je kunt gelukkig uit allerlei prijsklassen kiezen.

Slotwoord

Met een elektrische kachel doe je wat ons betreft een prima aankoop. Zo’n kachel is in staat om je woonkamer snel te verwarmen en biedt veelal handige functies aan. Kijk goed naar bovenstaande varianten en bepaal welke elektrische kachel voor in jouw woonkamer het beste is. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner(s). Wij wensen je graag veel plezier & gemak met je nieuwe elektrische kachel voor in je woonkamer!

Tresna.nl
Logo