Mill SG2000LED review

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische kachel voor in je woning? Op onze website vind je meerdere artikelen over de beste elektrische kachels. Zo hebben we de beste elektrische kachels voor in een woonkamer besproken, maar ook de beste elektrische kachels met thermostaat.

In deze beide artikelen hebben we gekozen voor de Mill SG2000LED. Deze elektrische kachel voldoet aan onze verwachtingen en is ook niet overdreven duur. Dit was voor ons in ieder geval voldoende reden om deze Mill SG2000LED review te schrijven. In deze review vertellen wij je graag alles over deze elektrische kachel.

Mill SG2000LED

Deze Mill SG2000LED review hebben we op twee zaken gebaseerd:

 • Op onze eigen analyse van deze elektrische kachel. Het is niet zo dat wij deze kachel zelf uitgeprobeerd hebben, maar we hebben ‘m wel uitgebreid bestudeerd.
 • Op basis van ervaringen van andere kopers. In de afgelopen periode hebben al vrij veel mensen voor de Mill SG2000LED gekozen. Veel van deze personen hebben ook een review achtergelaten, waardoor wij een duidelijk beeld van Mill SG2000LED hebben gekregen.

Ben je benieuwd naar deze elektrische kachel? Neem deze Mill SG2000LED review op je gemakje door! Ben je al overtuigd van deze kachel? Bekijk dan direct de beste prijzen bij onze partners:

De voordelen van de Mill SG2000LED

Om meerdere redenen is de aanschaf van een elektrische kachel aan te raden. Met zo’n kachel kun je bijvoorbeeld prima één ruimte verwarmen. Hiermee bespaar je het nodige geld en geniet je van veel gemak. En bovendien je geniet van de gewenste flexibiliteit, indien je voor een staande elektrische kachel kiest.

Wij kunnen in ieder geval het volgende stellen: met de Mill SG2000LED geniet je van onwijs veel voordelen. Deze voordelen zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Deze elektrische kachel is een lust voor het oog
 • De kachel is voor veel ruimtes in je woning geschikt
 • Deze elektrische kachel beschikt over een ingebouwde thermostaat
 • De Mill SG2000LED is veilig in gebruik
 • De Mill SG2000LED is geluidsstijl tijdens het verwarmen
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is subliem
 • Deze elektrische kachel is veelzijdig te gebruiken

Een lust voor het oog

Vrij veel elektrische kachels zijn vrij grof vormgegeven. Dat geldt gelukkig niet voor deze elektrische kachel. Wij durven te stellen dat dit één van de mooiste elektrische kachels van dit moment is. Die eretitel heeft deze kachel aan meerdere zaken te danken:

 • Stijlvol vormgegeven. Wat bij deze elektrische kachel direct opvalt, is de stijlvolle vormgeving. Zo zijn de randen netjes afgewerkt, afgerond en zien de voor- en achterzijde er beide fraai uit.
 • Fraaie kleurstelling. De Mill SG2000LED is in het wit uitgevoerd, waarbij de zijkant wel in het zwart uitgevoerd is. Gaat je voorkeur uit naar een volledig zwarte variant? Dan kies je het beste voor de volledig zwarte variant.
 • Stijlvolle voet. Niet alleen de kachel zelf is stijlvol vormgegeven, maar ook de voet. Zoals je op de foto kunt zien, is de voet over de gehele breedte van de kachel aangebracht. Deze voet zorgt hiermee voor de gewenste stabiliteit en ziet er ook nog eens geweldig uit.

Waar je deze kachel in je huis zet, doet er volgens ons niet aan toe. Deze fraaie kachel is namelijk voor de uitstraling van je woning een ware aanwinst. Dat durven wij absoluut te stellen op basis van de hierboven benoemde punten.

Al met al vinden wij dit echt een hele mooie elektrische kachel. Graag raden wij je aan om eens naar andere kachels te kijken. Je merkt dan direct op dat deze kachel net iets anders vormgegeven is. En dat deze kachel daardoor een stuk fraaier is.

Voor veel ruimtes geschikt

Waar wil je je nieuwe elektrische kachel precies gebruiken? Bij de Mill SG2000LED maakt dit eigenlijk niet al te veel uit.

Dit komt onder meer door het maximale verwarmingsbereik van 20 vierkante meter. Doordat deze kachel ook grotere ruimtes op kan warmen, is deze kachel voor in bijvoorbeeld een grotere woonkamer uiterst geschikt. Dat het maximale verwarmingsbereik zo fors is, komt onder meer door het vermogen van maar liefst 2000 Watt.

Daarnaast is het ideaal dat deze kachel niet al te groot is. De kachel is 62 centimeter breed, is 9,5 centimeter diep en is 33,5 centimeter hoog. Door deze afmetingen kun je in elke ruimte wel een passend plekje voor de elektrische kachel vinden.

En het betreft dus ook nog eens een staande variant. Dit betekent dat je ‘m overdag in je woonkamer neer kunt zetten. Gedurende de dag geniet je in de woonkamer van de gewenste temperatuur. Ga je vervolgens ’s avonds naar je slaapkamer toe? Dan neem je de Mill SG2000LED vrolijk met je mee. Plug ‘m in je slaapkamer in en geniet vervolgens ook in je slaapkamer van een aangename warmte.

Ingebouwde thermostaat

De Mill SG2000LED beschikt over een ingebouwde thermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat altijd de gewenste temperatuur in de kamer behouden blijft. Merkt de kachel op dat de temperatuur iets te hoog komt te liggen? Dan schakelt de kachel een tandje terug. Bij een iets te lage temperatuur schakelt de kachel juist iets bij. Dit levert wat ons betreft twee voordelen op:

 • Je geniet van onwijs veel wooncomfort. Dit komt vooral doordat je in je woning altijd met een constante temperatuur te maken hebt. Je voelt bijvoorbeeld geen koude tocht meer in je woning. En je hebt ook niet plots veel te warm in je woning. Nee, de temperatuur blijft altijd constant en stel je volledig naar eigen wens in.
 • Deze kachel verbruikt hierdoor relatief weinig energie. Doordat de kachel een thermostaat heeft, houdt deze kachel de temperatuur nauwlettend in de gaten. Zodra er een afwijking opgemerkt wordt, komt de kachel direct in actie. De kachel is hierdoor in staat om snel te schakelen, waardoor de kachel slechts kortstondig de ruimte verwarmt. Dit merk je terug aan de energiezuinigheid van deze elektrische kachel.

Al met al vinden wij deze ingebouwde thermostaat een groot voordeel. En dat geldt ook voor het display van de Mill SG2000LED. Op dit display lees je duidelijk af wat de actuele temperatuur is. Wil je hier aanpassingen aan verrichten? Dan doe je dit op een handige manier met de (draai) knoppen op de elektrische kachel. Je behoudt hiermee volledig de controle over de temperatuur in je woning.

Veilig in gebruik

Zit je bij een elektrische kachel enigszins in over de veiligheid? Bij de Mill SG2000LED is daar geen enkele reden voor. Deze elektrische kachel is namelijk op een 100% veilige manier te gebruiken.

Dit is onder meer aan de overbelastingsbeveiliging te danken. Heb je de kachel bijvoorbeeld per ongeluk op een veel te hoge temperatuur ingesteld? Dan kan de kachel niet al te lange tijd deze temperatuur leveren, aangezien de kachels anders oververhit raakt. Zodra dat dreigt te gebeuren, komt dit systeem direct in werking.

Niet alleen de overbelastingsbeveiliging is geweldig, maar ook de omvalbeveiliging. De Mill SG2000LED staat stevig op zijn voet, maar de kans bestaat altijd dat de kachel omvalt. Mocht dat onverhoopt gebeuren, schakelt de kachel zichzelf automatisch uit. Hiermee worden heftige gevolgen volledig voorkomen. Ideaal!

Al met al kunnen we stellen dat dit een super veilige kachel is. Je hoeft dus over de veiligheid van deze kachel in je woning niet in te zitten.

Geluidsstil

De Mill SG2000LED is een zogeheten convectorkachel. Dit betekent dat deze kachel warmt opwekt en deze warmte vervolgens uit de kachel duwt. De kachel is hierdoor in staat om grotere ruimtes op te warmen. Een ander – minstens net zo belangrijk – voordeel is dat deze kachel geluidsstil werkt.

Zodra je de kachel aanzet, hoor je een heel laag geluidsniveau. Dit geluidsniveau hoor je echter niet als je bijvoorbeeld de TV of radio aan hebt staan. En wil je graag in alle rust in slaap vallen? Zelfs dan kun je de Mill SG2000LED in je slaapkamer aan laten staan. Het geluidsniveau is dusdanig laag dat je dit eigenlijk niet opmerkt.

Ten opzichte van andere soorten kachels is dit een belangrijk voordeel. Je bent hierdoor namelijk in staat om deze kachel in elke ruimte in je woning te gebruiken. Je kunt hierbij denken aan de al eerder genoemde slaapkamer, maar ook aan je thuiskantoor. Als je aan het werk bent, wil je zo min mogelijk afgeleid worden. De Mill SG2000LED maakt dat mogelijk voor je.

Hoeveel geluid deze elektrische kachel dan precies maakt? We hebben jammer genoeg niet de beschikking over een specifiek aantal dB. Wat we wel weten, is dat veel kopers vol lof spreken over het lage geluidsniveau. En dat zegt ons eigenlijk meer dan alleen een aantal dB.

Sublieme prijs-kwaliteitsverhouding

Zoals je in deze Mill SG2000LED review kunt lezen, zijn wij onwijs te spreken over deze kachel. Dat is aan bovenstaande punten te danken, maar ook aan de kwaliteit. Het merk Mill is simpelweg één van de betere aanbieders van elektrische kachels.

Dit komt onder meer door de materialen waar dit merk voor kiest. Deze materialen behoren tot het beste van het beste, zijn tegen een stootje bestand en leveren hierdoor een lange levensduur. Daarnaast verwerkt Mill de nieuwste technologieën in de kachels. Dit merk je overduidelijk aan de werking en bovengenoemde voordelen, maar komt ook terug in de algehele kwaliteit.

Mill SG2000MEC beste

En om het nog mooier te maken: de Mill SG2000LED is ook nog interessant geprijsd. Voor deze elektrische kachel kun je uitgaan van een adviesprijs van 170 euro.

Graag adviseren wij je om de prijzen bij onze partners te checken. Wij hebben namelijk opgemerkt dat onze partners regelmatig met aanbiedingen stunten. Als je bijvoorbeeld 10% korting op de Mill SG2000LED krijgt, betaal je hier nog maar 153 euro voor. De prijs-kwaliteitsverhouding wordt dankzij een aanbieding alsmaar beter!

Veelzijdig te gebruiken

Onder aan de streep kunnen we stellen dat je de Mill SG2000LED veelzijdig kunt gebruiken. De redenen hiervoor zetten we, nogmaals, voor je op een rijtje:

 • Het is een convectorkachel. Belangrijkste voordeel hiervan is dat deze kachel nagenoeg geen lawaai maakt. Je kunt ‘m hierdoor ook prima in bijvoorbeeld je slaapkamer gebruiken.
 • De kachel is compact. Zoals in deze Mill SG2000LED review al aangegeven, is deze kachel vrij compact vormgegeven. Dit resulteert ook in een relatief laag gewicht van 4,4 kilogram. Je bent hierdoor probleemloos in staat om deze kachel te verplaatsen in je woning.
 • De kachel is krachtig. Met een vermogen van 2000 Watt is dit een meer dan krachtige kachel. Je bent hierdoor met deze kachel in staat om een ruimte tot 20 vierkante meter te verwarmen.
 • De kachel heeft 25 warmtestanden. Wil je in meerdere ruimtes deze elektrische kachel gebruiken? Dan komt het maar al te goed van pas dat deze kachel over 25 warmtestanden beschikt. Je bent hiermee zeer nauwkeurig in staat om de gewenste temperatuur in te stellen.

Overige voordelen van de Mill SG2000LED

Blijft het bij alleen bovengenoemde voordelen? Nee, zeker niet. We hebben er echter voor gekozen om deze Mill SG2000LED review enigszins kort te houden. En dat betekent dat we niet alle voordelen kunnen bespreken. Graag raden we je aan om onderstaande video te bekijken. Met deze video krijg je een nóg beter beeld van deze elektrische kachel:

De nadelen van de Mill SG2000LED

Heb je deze review tot zover doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat wij onwijs te spreken zijn over deze elektrische kachel. We durven zelfs te stellen dat dit één van de beste elektrische kachels van dit moment is.

Maar, is dit dan ook een perfecte elektrische kachel? Nee, dat is niet het geval. Bij deze elektrische kachel moet je namelijk met onderstaande nadelen rekening houden:

 • De Mill SG2000LED is niet op afstand te bedienen
 • Deze elektrische kachel beschikt niet over een timer
 • Deze kachel is niet in de badkamer te gebruiken
 • Dit is niet de meest zuinige elektrische kachel

Niet op afstand te bedienen

Ga je voor één van de high-end elektrische kachels? Dan ben je in staat om die elektrische kachel op afstand te bedienen. Als je bijvoorbeeld lekker op de bank ligt, kun je met je smartphone de gewenste temperatuur instellen. Hoe fijn is dat?

Dat is inderdaad erg fijn, maar is jammer genoeg niet bij de Mill SG2000LED mogelijk. De enige manier waarop je deze kachel kunt bedienen, is met de knoppen op de kachel. Om deze kachel te kunnen bedienen, moet je dus naar de kachel toelopen.

Is dit een belangrijk nadeel? Ja, op zich is dit wel een belangrijk nadeel. Aangezien veel huizen steeds slimmer worden, hadden we graag gezien dat je deze kachel op afstand zou kunnen bedienen. Jammer genoeg is dat dus niet mogelijk bij deze elektrische kachel.

Geen timer

Ook vinden we het jammer dat deze elektrische kachel geen timer heeft. Met een timer ben je in staat om een elektrische kachels op gewenste momenten aan en uit te laten springen.

Kom je bijvoorbeeld elke dag om 17.30 uur thuis van werken? Als je een elektrische kachel met timer hebt, kun je de timer elke dag automatisch om 17.20 uur in laten schakelen. Zodra je thuis aan komt, is het in je woning al direct aangenaam qua temperatuur.

Jammer genoeg beschikt de Mill SG2000LED dus niet over een timer. Net zoals bij de bediening op afstand vinden wij dit toch wel een groot gemis.

Niet in de badkamer te gebruiken

Eerder in deze Mill SG2000LED review gaven we aan dat je deze kachel veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt ‘m in nagenoeg elke ruimte gebruiken, behalve in de badkamer. Dit komt puur doordat deze elektrische kachel niet waterdicht is.

Gebruik je deze kachel desondanks in de badkamer? Dan moet je rekening houden met de nodige schade aan de kachel. De kachel is simpelweg niet tegen vocht bestand, waardoor je ‘m absoluut niet in de badkamer moet gebruiken.

Heb je een kelder waarin je graag een elektrische kachel wilt gebruiken? Dan is de Mill SG2000LED ook niet de beste keuze. Ook in een kelder kan het behoorlijk vochtig zijn. En daar is deze elektrische kachel dus niet tegen bestand.

Niet de meest zuinige elektrische kachel

Gaat je voorkeur uit naar een hele zuinige elektrische kachel? Dan kies je het beste voor een infrarood kachel. De kachels die van infrarood techniek gebruik maken, verbruiken simpelweg weinig energie.

De Mill SG2000LED is op zich een relatief zuinige kachel, maar hij kan niet aan een infrarood kachel tippen. Wel is het goed om te weten dat een infrarood kachel heel anders werkt. Zo’n kachel geeft bijvoorbeeld geen directe hitte af, terwijl de Mill SG2000LED dat wel doet.

Ervaringen van andere kopers

Heb je interesse om de Mill SG2000LED te kopen? Dan kun je ongetwijfeld prima uit de voeten met deze review. Om deze review nog meer waarde te geven, zijn wij op zoek gegaan naar de ervaringen van andere kopers.

Ongeveer 400 kopers hebben bij Coolblue een review achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 9,0. Dat is echt een waanzinnig hoge gemiddelde score. Ook bij Bol.com zijn tientallen reviews achtergelaten. Van die reviews is de gemiddelde score een 4,4. Aangezien bij Bol.com de schaal van 1 tot 5 loopt, is ook dit een hoge gemiddelde score.

De meeste beoordelingen zijn dus heel erg positief. Om je hier een indruk van te geven, zetten we enkele interessante beoordelingen voor je op een rijtje:

 • Prima convectie verwarming voor de koude dagen en nachten op zolder waar onze verwarming het heeft laten afweten.
 • Fantastische kachel die doet wat hij moet doen; warmte geven, en wat vooral prettig is; volledig geluidsloos! Wij gebruiken de kachel op een boot, en dan geeft hij voldoende warmte op de walstroom waardoor dieselkachel nu niet nodig is.
 • Verwarming komt heel goed van pas in de studeerkamer van mijn dochter. Maakt GEEN geluid en het is nu lekker warm.
 • Zeer handig apparaat om snel en efficient een ruimte bij te warmen.
 • Mooie compacte bijverwarming. Makkelijk te bedienen en geeft snel warmte af in de kamer. De verwarming staat bij mijn zoon op de slaapkamer, die als hij stil zit (maken van huiswerk/gamen) het nogal eens koud heeft. Op deze manier hoeven we niet het hele huis extra te verwarmen. Door het handzame formaat is hij ook makkelijk weg te zetten als we hem niet nodig hebben.
 • Ik gebruik de verwarming in twee ruimtes, door het lichte gewicht kan ik deze gemakkelijk verplaatsen. Ik was verrast om te zien hoe snel de warmte komt.
 • Een aanrader voor wie graag iets meer betaalt voor een product van goede kwaliteit.
 • Verwarming verwarmd snel, door de thermostaat blijft de temperatuur constant.
 • Het wordt snel warm in de slaapkamer, maar het apparaat wordt niet te heet om aan te raken. Vrijwel geluidloos.’
 • Super snel warm en geruisloos. De aluminium voet is eenvoudig te monteren en het apparaat staat stevig op de vloer. Warmt snel 2 kamers(25-30 vierkanter m) op en dat in minder dan 15 minuten. Hij is licht in gewicht met 2 handgrepen, waardoor je hem makkelijk kunt verplaatsen. Prima apparaat voor deze prijs!
 • Toptoestel met vooral een handige elektronische thermostaat die je zelfs kan calibreren adhv de ruimtetemperatuur. Niks zo vervelend als een verwarmingstoestel met een goedkope mechanische thermostaat.

Zoals je kunt zien, lopen veel mensen weg met deze elektrische kachel. En dat begrijpen wij maar al te goed. Hierbij moeten we ook stellen dat we weinig tot geen negatieve beoordelingen tegengekomen zijn. Dat is indrukwekkend, uniek en veelzeggend te noemen.

De Mill SG2000LED kopen

Hebben wij je met deze Mill SG2000LED review warm weten te maken? En wil je het met deze elektrische kachel graag ook lekker warm in je woning hebben? Dan raden wij je aan om de prijzen bij onze partners goed te checken. Regelmatig stunten onze partners met aanbiedingen, dus hou de aanbiedingen goed in de gaten. Via onderstaande buttons check je direct de prijzen:

Alternatieven

Voldoet de Mill SG2000LED grotendeels aan je wensen, maar niet helemaal? Dan is het verstandig om ook even naar alternatieven te kijken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij alvast twee goede alternatieven uitgezocht.

Eurom Alutherm 2500 Wifi

Wil je een iets grotere ruimte kunnen verwarmen? Dan is de Eurom Alutherm 2500 Wifi mogelijk een prima optie voor je. Deze kachel is zowel staand als hangend te gebruiken en levert een vermogen van 2500 Watt. Dat resulteert in een maximaal verwarmingsbereik van 30 vierkante meter.

Deze kachel maakt eveneens weinig lawaai, beschikt ook over een ingebouwde thermostaat en is eveneens van een goede kwaliteit. Wel is deze kachel een stuk groter en minder fraai wat ons betreft. Verder moet je rekening houden met een iets forser prijskaartje.

Eurom Alutherm 1500 Wifi

Mill SG2000MEC

Geef je het liefste minder geld aan je nieuwe elektrische kachel uit? Dan sluit de Mill SG2000MEC mogelijk goed op je wensen aan. Voor deze kachel ligt de adviesprijs rond de 130 euro. En voor dat bedrag krijg je een meer dan prima elektrische kachel. Wel is deze kachel iets beperkter dan de Mill SG2000LED. Zo moet je bij deze kachel rekening houden met slechts 3 warmtestanden; bij de Mill SG2000LED heb je de keuze uit 25 warmtestanden.

Ook beschikt deze kachel niet over een display en niet over een kinderslot. Het voordelige prijskaartje maakt uiteraard wel een hoop goed!

Tresna.nl
Logo