Beste elektrische kachel zuinig

Op welke manier warm jij je woning op? Grote kans dat je dit niet langer met je traditionele verwarmingssysteem wilt doen. Dat systeem werkt hoogstwaarschijnlijk op gas, waardoor je je scheel betaalt aan de gasrekening. Een prima alternatief is gelukkig is een zuinige elektrische kachel. Hieronder maak je kennis met de vijf beste elektrische kachels die zuinig zijn!

Onze top 5 zuinige elektrische kachels

Afbeelding

Product


Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi

Onze beste koop!

Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi

Beste koop staande elektrische kachel zuinig

of

Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Beste koop zuinige elektrische wandkachel

of

Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

Beste koop zuinige elektrische plafondkachel

of

Mill CO2200LEDMAX

Mill CO2200LEDMAX

Beste zuinige elektrische convectorkachel

of

Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350

Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350

Beste goedkope elektrische kachel zuinig

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi

Beste koop staande elektrische kachel zuinig

Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi

of

Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Beste koop zuinige elektrische wandkachel

Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

of

Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

Beste koop zuinige elektrische plafondkachel

Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

of

Mill CO2200LEDMAX

Beste zuinige elektrische convectorkachel

Mill CO2200LEDMAX

of

Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350

Beste goedkope elektrische kachel zuinig

Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350

of

Voor- en nadelen van een elektrische kachel zuinig

Heb je interesse om je woning op een andere manier te verwarmen? Dan kom je al snel bij een elektrische kachel uit. Zo’n kachel biedt namelijk veel voordelen aan, waarover later meer in dit artikel. Eerst zoomen we in op het voordeel van een zuinige elektrische kachel:

 • Je bespaart hier een hoop geld mee. Door voor een zuinige elektrische kachel te kiezen, bespaar je een hoop geld. Dit doe je ten opzichte van een traditioneel verwarmingssysteem, maar ook ten opzichte van een minder zuinige elektrische kachel. Een zuinige elektrische kachel heeft een hoog rendement, waardoor er minder energie verbruikt hoeft te worden. En dat merk je duidelijk aan de hoogte van je energierekening.
 • Je bent duurzaam bezig. Met een elektrische kachel die zuinig is, doe je ook nog een duurzame aankoop. Deze kachel verbruikt relatief weinig energie, waardoor er ook minder energie opgewekt hoeft te worden. Als elk huishouden hiervoor zou kiezen, zou het totale energieverbruik een stuk lager komen te liggen. En dat is uiteraard van groot belang voor het milieu en de aardbol.

Het mag duidelijk zijn: een zuinige elektrische kachel brengt specifieke voordelen met zich mee. Maar, waarom zou je überhaupt voor een elektrische kachel kiezen? Dat heeft met de volgende redenen te maken:

 • Een elektrische kachel is flexibel inzetbaar. Je kunt een elektrische kachel in principe in elke ruimte in je woning gebruiken. In je slaapkamer, in je woonkamer en in je thuiskantoor zijn hier enkele voorbeelden van. Doordat zo’n kachel compact is, kun je ‘m ook prima naar een andere ruimte toe verplaatsen. Daarbovenop komt dat je de kachel tijdens de zomermaanden ook perfect op kunt bergen. Je bent dus niet ‘verplicht’ om zo’n kachel het gehele jaar door te gebruiken.
 • Je kunt een elektrische kachel makkelijk bedienen. Door de makkelijke bediening geeft de kachel altijd de gewenste warmte aan. Wil je het net iets warmer in je woonkamer hebben? Dan stel je de kachel net iets hoger in, waarna de kachel de gewenste temperatuur langere tijd vasthoudt. Dit komt het rendement en het energieverbruik uiteraard ook ten goede.
 • Een elektrische kachel werkt erg snel. Dit is niet alleen van invloed op het energieverbruik, maar ook op het wooncomfort. Doordat de kachel een ruimte snel opwarmt, hoef je het niet langer koud te hebben. Je geniet binnen mum van tijd van de gewenste temperatuur, zonder dat je hier veel geld aan uit hoeft te geven.
 • Je hebt uit veel elektrische kachels de keuze. Tot slot is het een groot voordeel dat je uit veel elektrische kachels de keuze hebt. Om wat voor soorten kachels het zoal gaat, achterhaal je in onderstaande reviews.

Moet je bij een zuinige elektrische kachel ook met nadelen rekening houden? Nou, het is een feit dat de zuinige elektrische kachels relatief duur zijn. Dit geldt echter alleen voor de aanschafprijs. Doordat de kachels zo zuinig zijn, bespaar je op termijn immers de nodige energie. Om deze reden is het dan ook aan te raden om voor de net iets hogere aanschafprijs te kiezen.

Tevens moet je je goed wapenen tegen keuzestress. Ons advies is daarvoor om onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews vertellen wij je alles over de vijf beste elektrische kachels die zuinig zijn. Met één van deze vijf kachels doe je hoe dan ook een geweldige aankoop.

Beste koop staande elektrische kachel zuinig – Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi

Wil je met een elektrische kachel je woning opwarmen? En wil je dit vooral zo zuinig mogelijk doen? Als je voorkeur hierbij naar een staande elektrische kachel uitgaat, raden wij je graag de Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi aan. Dit is volgens ons de beste zuinige staande elektrische kachel.

Dat deze kachel zuinig is, komt vooral doordat het een infraroodkachel is. Deze techniek brengt het minste warmteverlies met zich mee, waardoor een ruimte zeer efficiënt opgewarmd wordt. Deze kachel werkt bovendien erg snel en beschikt over handige extra’s.

Zo beschikt deze kachel over een open raam detectie. Merkt de Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi op dat er een ruim open staat? Dan schakelt de kachel automatisch een tandje terug. Als de kachel in dat geval ‘normaal’ zou werken, zou er allerlei energie verspild worden. Door deze slimme functie wordt dit voorkomen. Ook beschikt deze elektrische kachel over een eco stand.

Verder is het ideaal dat je deze kachel op afstand kunt bedienen, dankzij de wifi ontvanger. Sluit deze kachel aan op het wifi netwerk in je woning en bedien ‘m vervolgens vanaf je smartphone. Ga je bijvoorbeeld naar je werk toe en ben je vergeten om de kachel uit te doen? Zodra je op je werk aankomt, kun je ‘m via je smartphone alsnog uitzetten. Op die manier bespaar je oprecht veel energie.

Overigens kun je Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi op meerdere manieren bedienen. Dit doe je via je smartphone, maar ook met de knoppen op de kachel zelf. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de meegeleverde afstandsbediening.

Wat ook ideaal is, is dat je van een weekprogramma gebruik kunt maken. Met dit programma stel je nauwkeurig in hoe warm het op welk moment moet zijn. De kachel houdt dat programma vervolgens aan, waardoor de ruimte altijd op temperatuur is. De kachel past zich hier ook op aan, waardoor de ruimte altijd op een zuinige manier verwarmd wordt.

Let wel goed op: de Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi is niet waterdicht. Dit betekent dat je ‘m niet in de badkamer kunt gebruiken. In alle andere ruimtes kun je wel ‘m gebruiken, maar houd rekening met het maximale verwarmingsbereik van 12 m2.

Eurom-Mon-Soleil-DSP-400-Wifi-beste

Waar je ook rekening mee moet houden, is met de algemene werking. Een infraroodkachel geeft namelijk geen directe hitte af, maar warmte ruimte met infraroodlicht op. Het effect is uiteindelijk hetzelfde, maar de hitte voelt wel anders aan. Met een infraroodkachel ga je in ieder geval voor de beste zuinige elektrische kachel!

Al met al vinden wij dit een sublieme elektrische kachel. Dit is ook nog te danken aan de stabiliteit, het fraaie design en de kleurstelling. De kachel is volledig in het wit uitgevoerd, is netjes afgewerkt en beschikt over twee stevige voetjes. Voor deze beste koop staande elektrische kachel zuinig betaal je bovendien slechts 249 euro!

Deze elektrische kachel is voor alleen kleine ruimtes geschikt; het maximale verwarmingsbereik is 12 m2.

Voordelen
 • Op afstand te bedienen
 • Infraroodkachel (=super zuinig)
 • Weekprogramma instelbaar
 • Open raam detectie en open stand
 • Fraai design
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Geeft geen directe hitte af
 • Niet waterdicht
 • Voornamelijk voor kleine ruimtes
Conclusie

De Eurom Mon Soleil DSP 400 Wifi is naar onze mening de beste koop staande elektrische kachel zuinig. Deze kachel is een lust voor het oog, is ideaal te bedienen en is bovendien super zuinig. Dit is onder meer te danken aan het feit dat dit een infraroodkachel betreft. Ook de eco stand en de open raam detectie dragen hier aan bij.

Beste koop zuinige elektrische wandkachel – Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi

Ben je te spreken over de werking en zuinigheid van bovenstaande elektrische kachel? Gaat je voorkeur alleen uit naar een kachel die je aan de muur op kunt hangen? Dan raden wij je de Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi aan. Dit is volgens ons de beste koop zuinige elektrische wandkachel.

Je hebt het mogelijk al opgemerkt, maar deze kachel lijkt veel op bovenstaande variant. Dit blijkt alleen al uit de naamgeving en het feit dat je deze kachel ook via wifi kunt bedienen. Doordat je ‘m op afstand kunt bedienen, hou je altijd de totale controle over de temperatuur in je woning.

Deze infrarood wandkachel is ook voor de grotere ruimtes geschikt. Deze kachel heeft namelijk een maximaal verwarmingsbereik van 18 m2. Dit is onder meer te danken aan het maximale vermogen van 450 Watt.

Bij deze kachel zijn wij onder meer over het design te spreken. Deze elektrische wandkachel is slechts 4 centimeter dik en beschikt over een complete ombouw van glas. Als je deze kachel aan je wand ophangt, heb je niet eens door dat er een kachel hangt. Het is net alsof je een fraai decoratiestuk aan je wand ophangt.

Net zoals bovenstaande variant is dit een infraroodkachel. Dit betekent dat de kachel uiterst zuinig is. En daarvoor heeft Eurom nog meer handige functies aan deze kachel toegevoegd. Wat te denken van de timer? Met de timer kun je de kachel op de gewenste momenten aan- en uit laten springen. Ben je onverhoopt vergeten om de kachel uit te doen? Dan komt de bediening via je smartphone goed van pas.

De temperatuur stel je nauwkeurig in. Je hebt hiervoor de keuze uit maar liefst 37 temperatuurstanden. En de Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi beschikt ook nog over een temperatuursensor. Dankzij deze sensor geniet je altijd van een 100% correcte temperatuurweergave.

Wel is het goed om te weten dat deze kachel niet voor iedereen geschikt is:

 • Deze kachel is niet waterdicht. Dit houdt in dat deze kachel niet voor in een badkamer geschikt is.
 • Deze kachel geeft geen directe hitte af. Dit heeft puur met de infraroodtechnologie te maken. Deze kachel warmt je woning aangenaam op, maar doet dit dus wel op een net iets andere manier.
Eurom-Mon-Soleil-450-Glass-wifi-beste

Spreekt de Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi je helemaal aan? Dat snappen we maar al te goed. Wij zijn uitermate te spreken over deze zuinige elektrische kachel, ook vanwege het prijskaartje. Voor deze kachel betaal je pakweg 250 euro. De prijs-kwaliteitsverhouding is daarmee subliem.

Deze kachel is niet waterdicht.

Voordelen
 • Prachtig design
 • Op afstand te bedienen
 • Inclusief weektimer
 • Erg zuinig
 • Met ingebouwde thermostaat
 • Ook voor grotere ruimtes
Nadelen
 • Geeft geen directe hitte af
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Eurom Mon Soleil 450 Glass wifi is de beste elektrische wandkachel zuinig. Deze kachel ziet er geweldig uit, is handig te bedienen en werkt uiterst zuinig. Dit komt onder meer door de weektimer, ingebouwde thermostaat en infrarood technologie. De kachel verwarmt snel en is ook voor grotere ruimtes geschikt.

Beste koop zuinige elektrische plafondkachel – Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi

In het aanbod van zuinige elektrische kachels vind je meerdere varianten. Hierbij kun je denken aan een staande variant, een wandkachel én een plafondkachel. Gaat jouw voorkeur uit naar een plafondkachel? Dan raden wij je van harte de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi aan.

We kunnen stellen dat de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi een unieke elektrische kachel is. Deze kachel hang je aan het plafond op, waarna de kachel voor een aangename warmte zorgt. Net zoals bovenstaande varianten betreft dit een infraroodkachel. Dit staat voor zuinigheid en een bijzondere afgifte van hitte.

Deze kachel geeft namelijk geen directe hitte af. In plaats daarvan verwarmt de kachel de lucht in de ruimte, waardoor het in je woning erg aangenaam wordt. Met deze kachel kun je veel kanten op, onder meer door het fraaie design. De kachel is een aanwinst voor je plafond en daarmee ook voor je woning. Deze elektrische kachel is overigens 125 cm breed, 70 diep en slechts 4 centimeter hoog.

Dit is een onwijs zuinige elektrische plafondkachel, dankzij de infraroodtechnologie. Maar, deze kachel beschikt ook nog eens over meerdere handige functies:

 • Timer. Met de timer ben je in staat om de kachel geheel naar wens te reguleren. De kachel past zich hier op aan, waardoor de verwarming altijd optimaal is.
 • Thermostaat. Met dank aan de ingebouwde thermostaat blijft de temperatuur altijd constant. Dit verhoogt het wooncomfort en maakt de kachel zuiniger.
 • 37 standen. Bij de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi heb je de keuze uit maar liefst 37 temperatuurstanden. Je behoudt hierdoor de totale controle over de temperatuur en het energieverbruik.
 • Bediening. De bediening van deze plafondkachel is ook subliem te noemen. Je kunt ‘m namelijk met de afstandsbediening bedienen, maar ook met je smartphone. Door je smartphone stel je ‘m zelfs op afstand geheel naar wens in.

De werking van de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi is overigens bijzonder te noemen. Bij aanschaf krijg je namelijk een Smart Plug thermostaat geleverd. Deze thermostaat plug je in het stopcontact, waarna deze thermostaat communiceert met de kachel. Wil je meerdere van deze plafondkachels in je woning ophangen? Dan kun je al deze kachels op dezelfde Smart Plug aansluiten.

Let wel op dat deze kachel niet voor elke ruimte geschikt is. Dit komt vooral doordat het maximale verwarmingsbereik 10 m2 is. Heb je een kleine ruimte die je zuinig en op een mooie manier wilt verwarmen? Dan is dit de perfecte elektrische plafondkachel voor je.

Een ander punt van aandacht is het prijskaartje. Voor deze elektrische plafondkachel betaal je namelijk een bedrag van 535 euro. Dat is vrij veel geld, maar het is dus wel een unieke én zuinige kachel voor aan het plafond.

Deze kachel is niet voor grote ruimtes geschikt.

Voordelen
 • Unieke werking
 • Prachtig design
 • Op afstand te bedienen
 • Veel energiezuinige functies
 • Infraroodtechnologie
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Niet voor grote ruimtes geschikt
Conclusie

De Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi is de beste koop zuinige elektrische plafondkachel. Deze kachel is op afstand te bedienen, beschikt over infraroodtechnologie en over veel handige functies. Deze drie voordelen zorgen gezamenlijke voor een aangename en zuinige werking. Ook de bediening en vele mogelijkheden zijn als ‘aangenaam’ te bestempelen!

Bekijk prijzen van de Eurom Mon Soleil Ceiling 800 Wi-Fi bij verschillende winkels:

Beste zuinige elektrische convectorkachel – Mill CO2200LEDMAX

Ben je op zoek naar een zuinige elektrische kachel? Zie je het alleen niet zitten om voor een infraroodkachel te kiezen? Wij adviseren je om dat toch wel te doen, maar wijzen je ook graag op de Mill CO2200LEDMAX. Dit is volgens onze test namelijk de beste zuinige elektrische convectorkachel.

Doordat dit een convectorkachel is, is de warmteafgifte anders dan bij bovenstaande kachels. Die kachels geven geen directe hitte af, terwijl deze convectorkachel dat wel doet. De kachel is hierdoor ook geschikt voor ruimtes tot maximaal 30 m2.

Wat bij deze kachel ook subliem is, is het hoge vermogen. Je kunt het maximale vermogen van 2200 Watt inzetten, maar dan verbruikt de kachel relatief veel energie. Wil je het liever energiezuiniger houden? Kies dan voor een lagere vermogenstand. Het opwarmen duurt dan langer, maar de kachel verbruikt wel een stuk minder energie.

Wat ons ook aanspreekt, is de ingebouwde thermostaat. Deze thermostaat houdt de temperatuur in de gaten en stelt de kachel hierop aan. De temperatuur in je woning blijft hierdoor altijd constant. Dit komt het wooncomfort ten goede, maar ook de werking van de kachel. De kachel is hierdoor in staat om een ruimte efficiënt te verwarmen.

Met deze kachel kun je letterlijk en figuurlijk veel kanten op. Hij is namelijk voor elke ruimte geschikt, behalve voor de badkamer. Dit komt doordat deze kachel niet waterdicht is. In elke andere ruimte gebruik je ‘m wel, onder meer door de handgrepen. Met deze handgrepen kun je deze 5,5 kilogram zware elektrische kachel makkelijk verplaatsen.

Over de veiligheid hoef je ook niet in te zitten. Deze kachel beschikt namelijk over een automatische omvalbeveiliging. Zodra de kachel omvalt, schakelt de kachel zichzelf uit. De kachel beschikt ook nog over een overbelastingsbeveiliging. En kijk eens naar de foto’s het is toch een plaatje om te zien, niet waar?

Dat dit een convectorkachel is, brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is de warmteafgifte fijn en werkt deze kachel geluidsstil. De kachel is hierdoor ook geschikt voor in je slaapkamer, woonkamer of thuiskantoor. Al met al een prima zuinige convectorkachel.

Overigens brengt deze convectorkachel nog een nadeel met zich mee: de werking is minder in slecht geïsoleerde ruimtes. Dit geldt echter voor elke convectorkachel in zijn algemeenheid.

Mill-CO2200LEDMAX-beste

Voor de Mill CO2200LEDMAX betaal je ongeveer 225 euro. Voor dit bedrag heb je ook nog de keuze uit twee kleuren: zwart en wit. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wij vinden dit in ieder geval een erg fraaie elektrische kachel.

Deze kachel is minder geschikt voor slecht geïsoleerde ruimtes.

Voordelen
 • Maakt amper lawaai
 • Keuze uit meerdere standen
 • Erg veilig
 • Met ingebouwde thermostaat
 • Fraai design
 • Voor grote ruimtes geschikt
Nadelen
 • Niet voor slecht geïsoleerde ruimtes
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Mill CO2200LEDMAX is de beste zuinige convectorkachel. Deze kachel is niet zo zuinig als bovenstaande varianten, maar heeft wel een andere soort warmteafgifte. Mede daardoor geven veel mensen de voorkeur aan de convectorkachel. Neig jij daar ook naar? Dan is dit de beste zuinige convectorkachel waar je voor kunt gaan.

Beste goedkope elektrische kachel zuinig – Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350

Wil je graag een zuinige elektrische kachel in je woning hebben? Heb je alleen niet de financiële middelen om hier veel geld aan uit te geven? Dan raden wij je van harte de Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350 aan. Met deze kachel doe je een voordelige én duurzame aankoop.

Voor deze Princess kachel betaal je ongeveer 150 euro. Dit is alles behalve veel geld, zeker als we kijken naar de samenstelling van de kachel. Ook dit betreft een infraroodkachel, waardoor de ruimte op een unieke manier verwarmd wordt. De kachel geeft geen directe hitte af, waardoor deze een stuk zuiniger werkt.

Dat is bij de Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350 ook te danken aan handige functies. Wat te denken van de timerfunctie? Met deze functie schakelt de kachel zich automatisch op de juiste tijden in. De kachel staat hierdoor nooit onnodig aan en jij geniet bij thuiskomst van een aangename warmte in je woning.

Deze kachel kun je ook nog eens in elke ruimte gebruiken. Dit komt onder meer door de afmetingen, het gewicht (5,35 kilogram) en de waterdichtheid. Je bent hierdoor ook in staat om deze elektrische kachel in de badkamer te gebruiken. Tevens is het mogelijk om de kachel in een kelder te gebruiken. Dit is te danken aan de vorstvrijstand.

Deze kachel is, wat ons betreft, ook nog fraai om te zien. Hij ziet er strak uit, hij is volledig in het wit vormgegeven en hij is netjes afgewerkt. Dit hadden wij overigens al verwacht toen we zagen dat dit een kachel van Princess is. Dit merk levert nu eenmaal kwaliteit.

Bij deze goedkope elektrische kachel zuinig moet je wel met enkele minpunten rekening houden. Zo beschikt deze kachel niet over een omvalbeveiliging. Mocht de kachel omvallen, kan dit gevaarlijke situaties met zich meebrengen.

Verder krijg je geen afstandsbediening meegeleverd. Hoe je hem dan kunt besturen? Dit kun je met de Princess Home app doen of middels spraakbesturing. Dat laatste is uiteraard een unieke eigenschap voor een elektrische kachel.

Tot slot is deze elektrische kachel alleen voor kleine ruimtes geschikt. Het maximale verwarmingsbereik is slechts 8 m2. Wil je een grotere ruimte verwarmen? Dan kies je beter voor de Princess 348054 Smart Infrarood Paneelverwarming 540 (11 m2) of de Princess 348070 Smart Infrarood Paneelverwarming 700 (14 m2).

Deze kachel is alleen voor kleine ruimtes geschikt; maximaal 8 m2.

Voordelen
 • Goedkope infraroodkachel
 • Uiterst zuinig
 • Fraai design
 • Met spraakbediening te besturen
 • Inclusief thermostaat
 • Ook voor in de kelder en badkamer geschikt
Nadelen
 • Alleen voor kleine ruimtes geschikt
 • Geen afstandsbediening
 • Geen omvalbeveiliging
Conclusie

De Princess 348035 Smart Infrarood Paneelverwarmer 350 is de beste goedkope zuinige elektrische kachel. Deze kachel kost slechts 150 euro, maar is wel in staat om een ruimte aangenaam te verwarmen. Dit doet de kachel ook nog eens snel en zuinig. Mede dankzij de vele handige functies, waaronder de bediening op afstand, timerfunctie en ingebouwde thermostaat.

Koopgids

Ben je op zoek naar mogelijkheden om je woning te verduurzamen? Een laagdrempelige optie om je woning te verduurzamen, is door voor een elektrische kachel te kiezen. Of beter gesteld: door voor een zuinige elektrische kachel te kiezen.

Wij raden je daarbij bovenstaande varianten aan. Maar, is wat nou voor in jouw situatie de beste elektrische kachel? Daarvoor zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Type elektrische kachel

Je moet ten eerste een keuze maken tussen meerdere types:

 • Ventilatorkachel. Deze kachel werkt met behulp van een ventilator, waardoor de kachel relatief veel energie verbruikt. De kachel is wel in staat om een ruimte heel snel op te warmen.
 • Convectorkachel. Deze kachel duwt als het ware de warmte uit de kachel, waardoor de gehele ruimte verwarmd wordt. Dit is het op één na zuinigste type elektrische kachel.
 • Infraroodkachel. Een infraroodkachel is gewoonweg de beste zuinige optie. Deze kachel geeft geen directe hitte af, maar brengt wel de kamer op een aangename temperatuur.

Plaatsing van de kachel

Ten tweede moet je goed nadenken over de plaatsing van de kachel. In welke ruimte wil je je nieuwe zuinige elektrische kachel graag zetten? Als je dit in de badkamer wilt doen, moet je voor een waterdichte variant kiezen.

Daarbij moet je ook goed nadenken over de exacte plaatsing. Wil je de elektrische kachel gewoon ener kunnen zetten? Of wil je ‘m ophangen? Bij het ophangen kun je kiezen tussen een wand- en plafondkachel.

Weet je waar je de kachel neer wilt zetten? Dan moet je goed naar de afmetingen van die ruimte kijken. Die afmetingen moet je afstemmen op het maximale verwarmingsbereik van de auto.

Energiezuinige functies

Ten derde zou je goed naar energiezuinige functies moeten kijken:

 • Ingebouwde thermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in een ruimte altijd stabiel blijft. Dit komt het wooncomfort en het energieverbruik ten goede.
 • Timer. Met een timer ben je in staat om de kachel automatisch in- en uit te laten schakelen. Ook dit komt het energieverbruik ten goede.
 • Eco stand. Sommige kachels beschikken over een speciale eco stand. Met deze stand werkt de kachel nog energiezuiniger.
 • Open raam detectie. Zodra deze functie een open raam detecteert, schakelt de kachel zichzelf uit. Het is op dat moment immers zonde om de ruimte te verwarmen.

Je kunt ook nog kijken naar de vermogenstanden van de kachel. Als je uit meerdere vermogenstanden kunt kiezen, kun je de kachel zo efficiënt mogelijk laten werken. Dit komt het energieverbruik uiteraard ten goede.

Bediening van de kachel

Ten vierde wijzen wij je graag op de bediening van de kachel. Onze voorkeur gaat uit naar een bediening vanaf je smartphone/tablet. Dat betekent dat je altijd en overal de kachel uit kunt zetten, ook als je dit bent vergeten. Verder is het ook mogelijk om de kachel met een afstandsbediening te bedienen, evenals spraakbesturing of middels knoppen op de kachel zelf.

Design

Ten vijfde zou je goed naar het design moeten kijken. Zelfs bij een energiezuinige elektrische kachel vinden wij dit een belangrijk punt. Waarom? Omdat de kachel toch een belangrijk onderdeel van je woning gaat vormen. De kachel moet daarom volledig passen bij de rest van je woning.

Let hierbij ook goed op de afmetingen en het gewicht. Het gewicht is met name van belang als je de kachel regelmatig in je woning wilt verplaatsen. Kies in dat geval uiteraard wel voor een staande elektrische kachel.

Design-elektrische-kachel-zuinig

Prijs-kwaliteitsverhouding

Het laatste belangrijke punt is volgens ons de prijs-kwaliteitsverhouding. Ga in ieder geval altijd voor een elektrische kachel van een A-merk. Met name het merk Eurom is in staat om energiezuinige kachels aan te bieden.

Ook raden wij je aan om te investeren in de beste elektrische kachel. De meerprijs die je hieraan uitgeeft, verdien je binnen mum van tijd weer terug. Met alle dank aan de besparingen qua energie.

Slotwoord

Een zuinige elektrische kachel is een prima aanwinst voor je woning. Zo’n kachel verwarmt je woning snel, doet dit zuinig en verhoogt hiermee het wooncomfort. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner(s). Wij wensen je graag veel plezier & gemak met je nieuwe elektrische kachel!

Tresna.nl
Logo