Beste elektrische kachel met thermostaat

Wil je je woning op een snelle manier kunnen verwarmen? En wil je de energiekosten enigszins binnen de perken houden? Dan is het aan te raden om te kijken naar een elektrische kachel met thermostaat. Met een elektrische kachel met thermostaat geniet je van veel gemak, waarover meer in dit artikel. Verder maak je in dit artikel kennis met de vijf beste elektrische kachels met thermostaat!

Onze top 5 elektrische kachels met thermostaat

Afbeelding

Product


Mill SG2000LED

Onze beste koop!

Mill SG2000LED

Beste koop staande elektrische kachel met thermostaat

of

Mill PA2000WIFI3

Mill PA2000WIFI3

Beste koop hangende elektrische kachel met thermostaat

of

Eurom Alutherm 2500 Wifi

Eurom Alutherm 2500 Wifi

Beste krachtige elektrische kachel met thermostaat

of

Eurom Mon Soleil 601 Wi-Fi

Eurom Mon Soleil 601 Wi-Fi

Beste zuinige elektrische kachel met thermostaat

of

Fuave Helsinki 2000

Fuave Helsinki 2000

Beste goedkope elektrische kachel met thermostaat

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Mill SG2000LED

Beste koop staande elektrische kachel met thermostaat

Mill SG2000LED

of

Mill PA2000WIFI3

Beste koop hangende elektrische kachel met thermostaat

Mill PA2000WIFI3

of

Eurom Alutherm 2500 Wifi

Beste krachtige elektrische kachel met thermostaat

Eurom Alutherm 2500 Wifi

of

Eurom Mon Soleil 601 Wi-Fi

Beste zuinige elektrische kachel met thermostaat

Eurom Mon Soleil 601 Wi-Fi

of

Fuave Helsinki 2000

Beste goedkope elektrische kachel met thermostaat

Fuave Helsinki 2000

of

Voor- en nadelen van een elektrische kachel met thermostaat

Heb je de wens om een elektrische kachel aan te schaffen? Dan is het belangrijk om te weten dat je uit meerdere soorten elektrische kachels kunt kiezen. Zo bestaan er speciale elektrische kachels voor in een woonkamer en elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt. Maar, je kunt ook voor een elektrische kachel met thermostaat kiezen. Met zo’n kachel geniet je van de volgende voordelen:

 • De kachel verbruikt relatief weinig energie. Dit komt doordat de thermostaat er alles aan doet om de temperatuur op peil te houden. Zolang de temperatuur op peil gehouden wordt, zijn er geen grote uitschieters naar boven of beneden. Dit betekent ook dat de kachel niet continu extra hoeft te stoken. Onder aan de streep is een kachel met thermostaat dan ook relatief zuinig.
 • Het wooncomfort wordt verder verhoogd. Met een elektrische kachel met thermostaat geniet je van nog meer wooncomfort. Dit komt vooral doordat je in je woning altijd met een constante temperatuur te maken hebt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je het plots warm krijgt. Of dat je plots een koele luchtstroom voelt. Nee, de temperatuur blijft dankzij de thermostaat constant.
 • Je hebt weinig omkijken naar de bediening. Kies je voor een elektrische kachel met thermostaat? Dan hoef je in principe maar één keer de gewenste temperatuur in te stellen. De kachel regelt vervolgens dat de ingestelde temperatuur behouden blijft. Dit betekent dat je weinig tot geen omkijken naar de bediening hebt.

Uiteraard blijft het niet bij deze voordelen. Maar, dit zijn wel de voordelen die specifiek voor een elektrische kachel met thermostaat gelden. Met een elektrische kachel geniet je verder van een snelle opwarming, een veelal fijne bediening en de gewenste veelzijdigheid. Zeker als je voor een staande elektrische kachel kiest, kun je de kachel in elke ruimte in je woning gebruiken.

Moet je bij een elektrische kachel met thermostaat met nadelen rekening houden? Ja, op zich wel. De kachels die over een thermostaat beschikken, zijn over het algemeen net iets duurder. Op zich is daar niks mis mee, aangezien je dus wel van bovenstaande voordelen verzekerd bent. Die voordelen wegen wat ons betreft op tegen de iets hogere aanschafprijs.

Bij een elektrische kachel met thermostaat moet je wel goed naar je woongedrag kijken. Wat we hiermee bedoelen? Nou, stel dat je voortdurend deuren of ramen open laat staan. Als je ondertussen ook nog de kachel aan hebt staan, zorgt dit voor een hoog energieverbruik. Dit komt puur doordat de kachel een constante temperatuur aanhoudt. Dit betekent dat de kachel voortdurend moet stoken.

Verder moet je rekening houden met het diverse aanbod. Ongeacht voor wat voor elektrische kachel je wilt gaan, heb je de keuze uit veel varianten. Om je met deze keuze een handje te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de beste elektrische kachels met thermostaat.

Hierbij hebben wij onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten. Dit blijkt al uit bovenstaande tabel en blijkt des te duidelijker uit onderstaande reviews. In deze reviews bespreken wij namelijk de vijf beste elektrische kachels met thermostaat uitgebreid.

Beste koop staande elektrische kachel met thermostaat – Mill SG2000LED

Wil je graag een elektrische kachel die je veelzijdig in kunt zetten? Dan kies je het beste voor een staande variant. Voor deze variant heb je alleen een stopcontact in de buurt nodig; verder kun je ‘m in elke ruimte in je woning gebruiken. En gaat je voorkeur hierbij uit naar een variant met thermostaat? Dan is de Mill SG2000LED volgens ons de beste koop staande elektrische kachel met thermostaat.

Deze kachel ziet er bijzonder stijlvol uit, niet waar? De kachel is strak vormgegeven, kent een zwart-wit kleurenpatroon en beschikt over een fraaie voet. Dankzij deze fraaie voet kun je deze kachel veelzijdig inzetten. Ongeacht waar je ‘m in je woning wilt gebruiken, kun je ‘m op de gewenste plek neerzetten.

Daarbij is het een voordeel dat dit een convectorkachel betreft. Dit heeft onder meer een snelle opwarming als gevolg, maar ook het feit dat deze kachel nagenoeg geen lawaai maakt. Met name in je slaapkamer, woonkamer en kantoor is dit uitermate prettig. Het lage geluidsniveau is bij de Mill SG2000LED oprecht een groot voordeel.

Dit geldt uiteraard ook voor de ingebouwde thermostaat. Deze thermostaat houdt de temperatuur in de gaten en stelt tijdig het vermogen bij. Hierbij is het ook nog fijn dat je zelf uit drie warmtestanden kunt kiezen. Hiermee ben je in staat om het in je woning geheel naar wens te maken qua temperatuur. De thermostaat doet vervolgens de rest van het werk voor je.

Is je woning echt heel koud? En wil je je woning graag snel verwarmen? Dan zet je de ventilatorfunctie aan. De ingebouwde ventilatoren verspreiden de warme lucht sneller, waardoor de ruimte nog sneller opwarmt. Uiteraard kost dit wel iets meer energie.

De Mill SG2000LED kunnen we met recht als een krachtige kachel omschrijven. Het vermogen is maar liefst 2000 Watt, waardoor deze kachel voor in veel ruimtes geschikt is. Het maximale verwarmingsbereik is namelijk 20 vierkante meter. De enige ruimte waarin je deze kachel niet kunt gebruiken, is de badkamer. Deze kachel is namelijk niet waterdicht.

Een ander groot voordeel vinden wij het display. Op dit display lees je precies af wat de actuele temperatuur is. En met behulp van de knoppen stel je vervolgens de gewenste temperatuur in. Dat dit een voordeel is, heeft met een specifiek nadeel te maken. Deze kachel kun je namelijk niet op afstand bedienen. Jammer, aangezien dit de bediening toch een stuk makkelijker zou maken.

Met de Mill SG2000LED haal je een veelzijdige en veilige kachel in huis. Dit is onder meer te danken aan de omvalbeveiliging. Mocht de kachel onverhoopt omvallen, schakelt de kachel zichzelf automatisch uit. Tevens beschikt deze kachel over een oververhittingsbeveiliging.

Al met al is dit een sublieme staande elektrische kachel met thermostaat. Dit is aan alle bovengenoemde voordelen te danken, maar ook aan het prijskaartje. Voor deze Mill elektrische kachel betaal je nog geen 200 euro. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor geweldig.

Deze kachel is niet voor in de badkamer geschikt; hij is namelijk niet waterdicht.

Voordelen
 • Perfect werkende thermostaat
 • Verwarmingsbereik van 20 m2
 • Werkt geluidsstil
 • Keuze uit drie warmtestanden
 • Met ventilatorfunctie
 • Fraai design
Nadelen
 • Niet waterdicht
 • Niet op afstand te bedienen
Conclusie

De Mill SG2000LED is de beste koop staande elektrische kachel met thermostaat. De thermostaat werkt subliem, waardoor altijd de gewenste temperatuur behouden blijft. Deze kachel ziet er bovendien geweldig uit, is voor in de meeste ruimtes geschikt en warmt een ruimte snel op. Doordat dit een convectorkachel betreft, verloopt de opwarming ook nog geluidsstil!

Beste koop hangende elektrische kachel met thermostaat – Mill PA2000WIFI3

De keuze voor een staande elektrische kachel is een logische keuze. Maar, je kunt ook voor een hangende variant kiezen. Zo’n variant werk je netjes op een muur weg, waarna je van de gewenste opwarming geniet. Spreekt dit je aan? Dan raden wij je graag de Mill PA2000WIFI3 aan. Dit is volgens ons de beste koop hangende elektrische kachel met thermostaat.

Deze wandkachel is 105 centimeter breed en 40 centimeter hoog. In combinatie met het fraaie design zorgt dit voor een fraai geheel. De kachel is bovendien netjes en volledig in het wit vormgegeven. Al met al een hele stijlvolle wandkachel dus.

Net zoals bovenstaande variant is dit een convectorkachel. Dit heeft een snelle opwarming tot gevolg, waarbij de kachel nagenoeg geen lawaai produceert. Bovendien is deze kachel voor grotere ruimtes geschikt. Dankzij het vermogen van 2000 Watt is het maximale verwarmingsbereik 30 m2. Ook in grotere ruimtes kun je deze wandkachel dus perfect gebruiken.

Met dank aan de ingebouwde thermostaat geniet je van veel gemak. Heb je de gewenste temperatuur ingesteld? Dan zorgt deze temperatuur voor een constante temperatuur. Zodra de temperatuur dreigt te zakken, schakelt de kachel een standje bij. De ervaring leert dat de Mill PA2000WIFI3 dit uiterst efficiënt doet. Dit komt het energieverbruik alleen maar ten goede.

Een andere fijne toevoeging is de timer. Met deze timer kun je de kachel op gewenste tijdstippen in- en uit laten schakelen. Tevens is de zogeheten eco stand subliem. Met deze stand kun je de kachel nog zuiniger laten werken. Wel is het zo dat de snelheid van de opwarming bij deze stand iets trager is.

Met deze elektrische wandkachel kom je niks tekort. Dit is onder meer aan de sublieme bediening te danken. Deze kachel kun je met je smartphone of tablet op afstand bedienen. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is de speciale Millheat app. Als je deze app op je smartphone instelt, kun je vanaf de bank de kachel bedienen. Hoe ideaal is dat?

Bij deze wandkachel moet je met een paar nadeeltjes rekening houden. Alle hierboven genoemde voordelen zorgen voor een vrij fors prijskaartje; ongeveer 350 euro. Het is hiermee één van de duurdere elektrische kachels van dit moment. Maar, het is volgens ons met afstand de beste kachel voor aan de wand.

Mill-PA2000WIFI3-bediening

Uiteraard moet je wel even kijken naar de montage van de kachel. Je moet hiervoor in de muur boren, maar gelukkig krijg je alle toebehoren meegeleverd. Het enige dat je nodig hebt, is een goede boormachine. Houd wel rekening met het feit dat deze machine matig functioneert in slecht geïsoleerde ruimtes.

Deze elektrische kachel is niet voor in slecht geïsoleerde ruimtes geschikt.

Voordelen
 • Prima ingebouwde thermostaat
 • Met timer en eco stand
 • Op afstand te bedienen
 • Fraai vormgegeven
 • Max. verwarmingsbereik van 30 m2
 • Met muurbeugels geleverd
Nadelen
 • Niet voor slecht geïsoleerde ruimtes
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Mill PA2000WIFI3 is naar onze mening de beste hangende elektrische kachel met thermostaat. De thermostaat functioneert prima, de timer is handig en de eco stand is een fijne toevoeging. Ook ziet deze kachel er geweldig uit en geniet je van de bediening op afstand. Al met al een complete, handige, fraaie en krachtige elektrische kachel met thermostaat.

Beste krachtige elektrische kachel met thermostaat – Eurom Alutherm 2500 Wifi

Heb je de wens om een grote ruimte met een elektrische kachel te verwarmen? En wil je per sé een kachel met ingebouwde thermostaat hebben? Dan kun je voor bovenstaande variant kiezen. Kies je echter liever voor een staande variant? Dan raden wij je van harte de Eurom Alutherm 2500 Wifi aan. Dit is de beste krachtige elektrische kachel met thermostaat.

Deze krachtige kachel beschikt over een vermogen van 2500 Watt. Dit vermogen zorgt ervoor dat deze kachel geschikt is voor ruimtes tot 30 vierkante meter. Concreet houdt dit in dat je de meeste ruimtes in je woning met deze kachel kunt opwarmen.

Dit doe je ook nog eens volledig naar wens, mede dankzij de ingebouwde thermostaat. Door deze thermostaat blijft de temperatuur in de ruimte altijd constant. Je geniet hiermee van veel wooncomfort en van een relatief laag energieverbruik.

Hoe je deze kachel precies gebruikt, is aan jou. Je kunt deze kachel staand gebruiken, dankzij de twee voetjes. Deze voetjes zorgen voor een stevige constructie, terwijl deze kachel ook nog over een omvalbeveiliging beschikt. Heb je liever geen staande elektrische kachel? Dan kun je de voetjes loshalen en deze kachel aan de muur ophangen.

Net zoals bovenstaande varianten is dit een convectorkachel. Dit betekent dat de kachel behoorlijk snel een ruimte opwarmt. Dit betekent ook dat de kachel dit nagenoeg geluidsstil doet. Mede hierdoor kun je deze kachel prima gebruiken in bijvoorbeeld je slaapkamer of thuiskantoor. Nadeel is wel dat deze kachel minder geschikt is voor in slecht geïsoleerde ruimtes.

De bediening van de Eurom Alutherm 2500 Wifi vinden wij een groot voordeel. Je kunt deze kachel bijvoorbeeld met de afstandsbediening bedienen. Het is echter ook mogelijk om de kachel met je smartphone te bedienen. Door de app van Eurom te installeren, kun je deze kachel op afstand bedienen. En deze kachel beschikt ook nog over een timer.

Wil je deze kachel in je badkamer gebruiken? Dat is jammer genoeg niet mogelijk. Net zoals veel andere elektrische kachels is de Eurom Alutherm 2500 Wifi niet waterdicht. In nagenoeg elke andere ruimte kun je ‘m in je woning wel gebruiken.

Eurom-Alutherm-1500-Wifi-beste

En we hadden het nog niet benoemd, maar ook deze kachel ziet er strak uit. Een bijkomend voordeel is dat je ‘m in twee kleuren kunt bestellen. Onze voorkeur gaat naar de zwarte variant uit, maar je kunt ‘m ook in het wit bestellen. En voor al dit moois hoef je niet zozeer de hoofdprijs te betalen. De adviesprijs ligt rond de 200 euro. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft!

Deze kachel is minder geschikt voor in slecht geïsoleerde ruimtes.

Voordelen
 • 2500 Watt
 • Goed werkende ingebouwde thermostaat
 • Staand of hangend te gebruiken
 • Op afstand te bedienen
 • Werkt nagenoeg geluidsstil
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Minder geschikt voor slecht geïsoleerde ruimtes
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Eurom Alutherm 2500 Wifi is de beste krachtige elektrische kachel met thermostaat. Deze kachel kun je staand en hangend gebruiken, levert een vermogen van 2500 Watt en is voor alle grote ruimtes geschikt. De kachel is ook nog op afstand te bedienen, werkt geluidsstil en is erg veilig in gebruik. Ook het design en het prijskaartje zijn naar onze wens!

Bekijk prijzen van de Eurom Alutherm 2500 Wifi bij verschillende winkels:

Beste zuinige elektrische kachel met thermostaat – Eurom Mon Soleil 601 Wi-Fi

Wil je voor een ultra zuinige elektrische kachel gaan? Dan sluiten bovenstaande varianten niet op je wensen aan. De convectorkachels zijn op zich zuinig, maar niet zó zuinig als de Eurom Mon Soleil 601 Wifi. Dit is volgens ons namelijk de beste zuinige elektrische kachel met thermostaat.

Hoe het komt dat deze kachel zo zuinig is? Dat komt doordat dit een infraroodkachel betreft. Deze infraroodkachel maakt gebruik van een speciale technologie, waarvoor weinig energie benodigd is. Dat dit een infraroodkachel betreft, betekent ook dat je met een specifiek nadeel rekening moet houden. Daar komen we verderop in deze review graag op terug.

Deze kachel is niet voor grote ruimtes geschikt. De kachel heeft een vermogen van slechts 600 Watt, waardoor het maximale verwarmingsbereik 8 vierkante meter is. Met name voor in de kleinere ruimtes is de Eurom Mon Soleil 601 Wifi daarom aan te raden. En door het minieme vermogen werkt deze kachel dus bijzonder energiezuinig.

Het is ook nog mogelijk om meerdere van deze kachels aan elkaar te koppelen. Je creëert met deze kachels een eigen verwarmingsnetwerk. Dit netwerk kun je op afstand bedienen. Met de app van Eurom stel je deze kachel geheel naar wens op afstand is. En de ingebouwde thermostaat zorgt er vervolgens voor dat de gewenste temperatuur behouden blijft.

Het design vinden wij een groot pluspunt. De kachel ziet er strak uit en is slechts 4 centimeter diep. Dit betekent dat je de kachel nauwelijks uit de muur steekt. Ideaal voor in kleinere ruimtes dus. De kachel is volledig in het wit vormgegeven en beschikt over een temperatuursensor. Met deze sensor is de temperatuurweergave altijd correct.

Deze kachel is niet voor iedereen geschikt. Dit komt puur doordat een infraroodverwarming geen directe hitte afgeeft. De kachel is hierdoor geschikt voor uitsluitend plaatselijke verwarming. Heb je een ruimte die slecht geïsoleerd is? Ook dan kun je voor deze kachel geschikt. Veel mensen vinden de hitte afgifte van een infraroodkachel echter niet al te prettig. Ga dit voor jezelf goed na.

De kachel is dus sowieso niet voor in alle ruimtes geschikt. Als je een ruimte groter dan 8 m2 wilt opwarmen, heb je niks aan deze kachel. Daarnaast heb je niks aan deze kachel in de badkamer. De Eurom Mon Soleil 601 Wifi is namelijk niet waterdicht.

Eurom-Mon-Soleil-450-Glass-wifi-beste

Wil je de temperatuur in een kleine ruimte nauwkeurig instellen? Dat is bij deze elektrische kachel maar al te goed mogelijk. Je hebt namelijk de keuze uit 37 warmtestanden. De thermostaat zorgt er vervolgens voor dat de ingestelde temperatuur behouden blijft.

Deze kachel geeft geen directe hitte af. Je kunt ‘m hierdoor niet vergelijken met bovenstaande kachels.

Voordelen
 • Verbruikt weinig energie
 • Interessant voor slecht geïsoleerde ruimtes
 • Op afstand te bedienen
 • Slechts 4 centimeter diep
 • Inclusief timer en prima thermostaat
 • Keuze uit 37 warmtestanden
Nadelen
 • Geen directe hitte afgifte
 • Alleen voor kleine ruimtes geschikt
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Eurom Mon Soleil 601 Wifi is de beste zuinige elektrische kachel met thermostaat. Deze kachel is bijzonder zuinig qua energieverbruik, ziet er strak uit en beschikt over een prima ingebouwde thermostaat. Je kunt deze kachel bovendien in 37 verschillende temperatuurstanden instellen. De kachel is ook nog op afstand te bedienen en is al met al voordelig.

Bekijk prijzen van de Eurom Mon Soleil 601 Wifi bij verschillende winkels:

Beste goedkope elektrische kachel met thermostaat – Fuave Helsinki 2000

Spreekt een elektrische kachel met thermostaat je aan? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dan is het aan te raden om voor de Fuave Helsinki 2000 te kiezen. Dit is naar onze mening de beste goedkope elektrische kachel met thermostaat. Dit is overigens niet alleen aan het prijskaartje te danken.

Voor de Fuave Helsinki 2000 betaal je net iets meer dan 60 euro. Voor net iets meer dan 6 tientjes ben je al de trotse eigenaar van deze prima elektrische kachel. Deze elektrische kachel ziet er strak uit, doet zijn werk prima en is opvallend compact. Dit is namelijk één van de weinige zogeheten torenmodellen elektrische kachels met thermostaat.

Stel je op deze kachel de gewenste temperatuur in? Dan zorgt de thermostaat ervoor dat deze temperatuur behouden blijft. De temperatuur in je woning is hierdoor altijd naar wens. Dit komt het wooncomfort ten goede en zorgt voor een gunstig energieverbruik.

Deze elektrische kachel van Fuave levert een vermogen van 2000 Watt. Dankzij dit vermogen is deze kachel in staat om ruimtes tot 20 vierkante meter op te warmen. Dit betekent dat de Fuave Helsinki 2000 voor in de meeste ruimtes geschikt is. Dit wordt nog verder versterkt door de vormgeving. Doordat deze elektrische kachel zo compact is, hoef je hier niet al te veel ruimte voor vrij te houden in je woning.

Bijkomend voordeel: deze kachel warmt de ruimte snel op. Dit komt onder meer doordat dit een ventilatorkachel betreft. Dit houdt in dat de warme lucht door ventilatoren verspreid wordt door de gehele ruimte heen. De ruimte is hierdoor binnen mum van tijd op de gewenste temperatuur.

Wel moet je rekening houden met een vrij fors geluidsniveau. Dit ligt niet zozeer aan deze specifieke kachel, maar komt puur door de ventilatoren. Bij elke ventilatorkachel moet je rekening houden met een relatief fors geluidsniveau. Dit is zeker het geval als je het afzet tegen bijvoorbeeld een convectorkachel.

Verder is het belangrijk om te weten dat deze kachel niet waterdicht is. Je kunt deze kachel hierdoor niet in je badkamer gebruiken. In elke andere ruimte kun je ‘m dus wel gebruiken. Wil je ‘m in je slaapkamer gebruiken? Houd dan wel rekening met het geluidsniveau. En houd er ook rekening mee dat je deze kachel niet op afstand kunt bedienen.

Deze ventilatorkachel maakt relatief veel lawaai tijdens het verwarmen.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Gunstig energieverbruik
 • Erg veilig in gebruik
 • Fraai design én lekker compact
 • Max. verwarmingsbereik van 20 vierkante meter
Nadelen
 • Niet waterdicht
 • Niet op afstand te bedienen
 • Vrij fors geluidsniveau
Conclusie

De Fuave Helsinki 2000 is naar onze mening de beste goedkope elektrische kachel met thermostaat. Deze kachel kost net iets meer dan 60 euro en is veelzijdig te gebruiken. Dit komt onder meer door de compacte vormgeving, het hoge vermogen (2000 Watt) en de handige thermostaatknop. Al met al een prima aankoop.

Bekijk prijzen van de Fuave Helsinki 2000 bij verschillende winkels:

Koopgids

Ben je op zoek naar een elektrische kachel waarmee je totale controle behoudt? Dan is de aanschaf van een elektrische kachel met thermostaat aan te raden.

Maar, voor welke van bovenstaande kachels kun je nou het beste kiezen? Om dat te bepalen, zou je goed op meerdere punten moeten letten. Deze punten zetten we graag hieronder op een rijtje.

Gewenst gebruik & type kachel

Ten eerste moet je goed naar het gewenste gebruik kijken. Denk bijvoorbeeld over onderstaande vragen na:

 • In welke ruimte wil je de elektrische kachel gebruiken? Indien dit in bijvoorbeeld je slaapkamer is, kies je het beste voor een stille convectorkachel.
 • Hoe zuinig moet de elektrische kachel zijn? Als de kachel zo zuinig mogelijk moet zijn, kies je het beste voor een infraroodkachel.
 • Hoe snel moet de ruimte opgewarmd worden? Als je wilt dat de ruimte zo snel mogelijk opgewarmd wordt, kies je voor een ventilatorkachel.

Met andere woorden: je moet het gewenste gebruik en type kachel op elkaar afstemmen.

Design-elektrische-kachel-zuinig

Vermogen & max. verwarmingsbereik

Ten tweede moet je naar het vermogen van de kachel kijken. Het vermogen is op zijn beurt voor twee dingen bepalend:

 • De snelheid van het opwarmen van de ruimte. Des te hoger het vermogen is, des te sneller de elektrische kachel een ruimte opwarmt.
 • Het verwarmingsbereik. Dit bereik wordt altijd in vierkante meter aangegeven en moet je afstemmen op het gewenste gebruik. Ook hierom moet je vooraf bepalen hoe je de elektrische kachel wilt gebruiken.

Plaatsing van de kachel

Ten derde moet je naar de plaatsing van de kachel kijken. Je kunt bijvoorbeeld voor een staande kachel kiezen. Een staande elektrische kachel zet je op elke gewenste plek neer, zolang er maar een stopcontact in de buurt is. Doordat je zo’n kachel op kunt tillen, ben je in staat om ‘m makkelijk te verplaatsen.

Een andere optie is een hangende elektrische kachel. Zo’n kachel hang je aan de muur (of het plafond) op, waardoor de kachel weinig ruimte in beslag neemt. Met zo’n kachel ben je uiteraard wel een stuk minder flexibel.

Bediening

Ten vierde is het belangrijk om naar de bediening te kijken. Hiervoor zijn eigenlijk drie mogelijkheden:

 • Bediening via knoppen. Er bestaan meerdere elektrische kachels met knoppen. Met deze (draai)knoppen kun je de temperatuur instellen.
 • Afstandsbediening. Bij sommige elektrische kachels krijg je een afstandsbediening meegeleverd. Met deze afstandsbediening kun je de kachels op afstand bedienen.
 • Via je smartphone. De beste elektrische kachels zijn via je smartphone te bedienen. Hiermee geniet je van ultiem gebruiksgemak, onder meer omdat je niet meer van de bank af hoeft te komen om de kachel te bedienen.

Tip: kijk ook goed naar de warmtestanden. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn er elektrische kachels met maar liefst 37 warmtestanden. Dankzij de ingebouwde thermostaat blijft de ruimte vervolgens prima op temperatuur.

Design

Ten vijfde is het aan te raden om goed naar het design van de elektrische kachel te kijken. Wil je bijvoorbeeld een witte of zwarte variant? Hoe groot moet de elektrische kachel bij voorkeur zijn? En naar welke ’stijl’ gaat je voorkeur uit? Je hebt in ieder geval voldoende mogelijkheden tegenwoordig.

Veiligheid

Ten zesde moet je kiezen voor een elektrische kachel die veilig is. Zo’n kachel beschikt over een omvalbeveiliging en over een overbelastingsbeveiliging. Dankzij deze twee veiligheidsfeatures maak je altijd veilig gebruik van de kachel.

Handige eigenschappen

Ten zevende kun je goed naar de aanwezigheid van handige eigenschappen kijken:

 • Display. Op het display lees je duidelijk af wat de actuele temperatuur is. De ingebouwde thermostaat zorgt er vervolgens voor dat de temperatuur constant blijft.
 • Timer. Met een timer kun je de kachel op vaste tijdstippen aan en uit laten springen.
 • Waterdicht. Vrij weinig elektrische kachels zijn waterdicht. Als je ‘m in een badkamer wilt gebruiken, moet de kachel absoluut waterdicht zijn.
Mill-MB1200DN-beste

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot is ons advies om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe elektrische kachel met thermostaat? Dat is iets aan jezelf om te bepalen. Wij raden je hoe dan ook aan om voor een kachel van een A-merk te kiezen.

Slotwoord

Met een elektrische kachel met thermostaat doe je een prima aankoop. De kachel werkt prima, terwijl de thermostaat de temperatuur perfect constant houdt. Je geniet hiermee van veel wooncomfort en van een relatief laag energieverbruik. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met Bol.com of Coolblue. Wij wensen je graag veel plezier & gemak met je nieuwe elektrische kachel met thermostaat.

Tresna.nl
Logo