Beste elektrische kachel 2000 Watt

Ben je op zoek naar de beste elektrische kachel? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een krachtige variant? Dan kom je al snel bij een elektrische kachel met 2000 Watt uit. Doordat deze kachels zo krachtig zijn, zijn ze geschikt voor het verwarmen van grote(re) ruimtes. Hieronder vind je alle informatie over de beste elektrische kachels met een vermogen van 2000 Watt.

Onze top 5 elektrische kachels 2000 Watt

Afbeelding

Product


Mill SG2000MEC

Onze beste koop!

Mill SG2000MEC

Beste koop staande elektrische kachel 2000 Watt

of

Eurom Alutherm 2000 Wifi

Eurom Alutherm 2000 Wifi

Beste koop hangende elektrische kachel 2000 Watt

of

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Beste elektrische kachel 2000 Watt voor grote ruimtes

of

Mill SG2000LED

Mill SG2000LED

Beste mooie elektrische kachel 2000 Watt

of

Fuave-Helsinki-2000

Fuave Helsinki 2000

Beste goedkope elektrische kachel 2000 Watt

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Mill SG2000MEC

Beste koop staande elektrische kachel 2000 Watt

Mill SG2000MEC

of

Eurom Alutherm 2000 Wifi

Beste koop hangende elektrische kachel 2000 Watt

Eurom Alutherm 2000 Wifi

of

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Beste elektrische kachel 2000 Watt voor grote ruimtes

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

of

Mill SG2000LED

Beste mooie elektrische kachel 2000 Watt

Mill SG2000LED

of

Fuave Helsinki 2000

Beste goedkope elektrische kachel 2000 Watt

Fuave-Helsinki-2000

of

Voor- en nadelen van een elektrische kachel 2000 Watt

Wil je graag een relatief grote ruimte in je woning verwarmen? Dan kun je niet om een elektrische kachel met een hoog vermogen heen. Des te hoger het vermogen is, des te meer warmte de kachel afgeeft. Een elektrische kachel met 2000 Watt is uiterst geschikt voor een grotere ruimte. Je kunt hierbij denken aan een ruimte van 20 vierkante meter en groter.

Dat is echter niet het enige voordeel. Nee, door het hoge vermogen geniet je ook nog van de volgende voordelen:

 • Een ruimte is erg snel opgewarmd. Je kunt dit vergelijken met een auto met veel PK. Des te krachtiger de auto is, des te sneller je met de auto op de 100 km/u zit. Des te krachtiger een elektrische kachel is, des te sneller de ruimte op de gewenste temperatuur is. Je hoeft hierdoor nooit meer (te) lang in een koude ruimte tijd doorbrengen.
 • Een elektrische kachel met 2000 Watt is relatief zuinig. Dit komt vooral doordat de ruimte snel opgewarmd is. Is een ruimte bijvoorbeeld in een paar minuten op de gewenste temperatuur? Dan schakelt de kachel daarna automatisch een tandje terug. Op die manier wordt voor slechts een korte periode veel energie verbruikt. Onder aan de streep is een elektrische kachel 2000 Watt zodoende relatief zuinig.
 • Een elektrische kachel 2000 Watt is van een top kwaliteit. Hoe dit komt? Dit komt puur doordat alleen de beste merken in staat zijn om zo’n krachtige elektrische kachel te leveren. Deze merken leveren altijd de gewenste kwaliteit en dragen daarmee zorg voor een lange levensduur.
 • Een elektrische kachel 2000 Watt is voor meerdere ruimtes geschikt. Zo’n krachtige kachel komt bijvoorbeeld in een grote woonkamer goed van pas. Heb je echter een andere grote ruimte in je woning die je graag wilt verwarmen? Ook dan komt zo’n krachtige kachel goed van pas. Zo’n krachtige kachel is in veel gevallen namelijk veelzijdig inzetbaar.

Zijn er bij een krachtige elektrische kachel ook nog punten waar je rekening mee moet houden? Ja, zeker. De meeste krachtige elektrische kachels zijn relatief prijzig. Dit is op zich logisch te verklaren. Voor een auto met veel PK moet je immers veelal ook meer geld betalen. Deze vlieger gaat ook op voor een elektrische kachel met 2000 Watt aan vermogen.

Verder moet je rekening met de afmetingen houden. De meeste elektrische kachels met een vermogen van 2000 watt zijn relatief groot. Dit betekent dat de kachels meer ruimte in je kamer innemen. Deze ruimte moet je maar net nog over hebben in de ruimte. En je moet ook beseffen dat de elektrische kachel hierdoor één van de eyecatchers van de ruimte wordt.

Tot slot moet je met een iets beperkter aanbod rekening houden. Veel elektrische kachels die je nu kunt kopen, zijn namelijk meer geschikt voor kleinere ruimtes. Maar, gelukkig hebben wij alsnog vijf goede elektrische kachels met een vermogen van 2000 Watt gevonden.

Heb je interesse om een krachtige elektrische kachel aan te schaffen? Ons advies is om onderstaande reviews op je gemakje door te nemen. Nadat je dit gedaan hebt, kun je snel bepalen wat voor jou de beste elektrische kachel 2000 Watt is. Via de buttons in dit artikel bestel je deze kachel direct!

Beste koop staande elektrische kachel 2000 Watt – Mill SG2000MEC

Wil je graag een krachtige elektrische kachel aanschaffen? En zou je deze kachel bij voorkeur op de grond neer willen zetten? Dan raden wij je graag de Mill SG2000MEC aan. Dit is volgens ons de beste koop staande elektrische kachel 2000 Watt.

Deze elektrische kachel zet je op een veelzijdige manier in. Je kunt ‘m dankzij het onderstel namelijk op elke gewenste plek in je woning neerzetten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat er in de buurt wel een stopcontact aanwezig moet zijn.

Deze kachel heeft een maximaal vermogen van maar liefst 2000 Watt. De kachel is hiermee in staat om een ruimte op een snelle manier te verwarmen. Met dank aan het maximale verwarmingsbereik van 20 m2 is deze kachel voor de meeste ruimtes geschikt.

Wij vinden dit zelf één van de mooiste elektrische kachels van dit moment. Dit komt onder meer doordat de kachel niet overdreven groot is. Ook vinden wij de kachel strak vormgegeven, waarbij onder meer het onderstel in positieve zin opvalt. Je geeft ‘m al met al met een gerust hart een prominente plek in je interieur.

Dit betreft een zogeheten convectorkachel. Eén van de voordelen hiervan is dat de kachel behoorlijk snel werkt. Dit heeft uiteraard ook met het vermogen van 2000 Watt te maken. Een ander voordeel is dat deze kachel geluidsstil werkt. Op het moment dat je de kachel aanzet, hoor je dit heel zachtjes. Tijdens het verwarmen kun je dus lekker TV kijken of van je favoriete muziek genieten.

De Mill SG2000MEC is in staat om de temperatuur snel te verhogen. Vervolgens komt de ingebouwde thermostaat perfect tot recht. Deze thermostaat zorgt voor een stabiele temperatuur. Dit komt het wooncomfort ten goede, evenals het energieverbruik. Overigens is het ook nog mogelijk om uit drie warmtestanden te kiezen: je hoeft dus niet altijd de stand van 2000 Watt te gebruiken.

Dit is ook nog eens een super veilige elektrische kachel. Met dank aan onder meer de omvalbeveiliging. Mocht deze kachel onverhoopt omvallen, schakelt de kachel zichzelf uit. Tevens beschikt de Mill SG2000MEC over een overbelastingsbeveiliging. Al met al gebruik je dus op een veilige manier deze elektrische kachel van Mill.

Bij deze elektrische kachel moet je wel met enkele minpunten rekening houden. Eén van de minpunten is dat je deze kachel niet in de badkamer kunt gebruiken. De reden hiervoor is logisch: deze elektrische kachel is niet waterdicht. Op elke andere plek in je woning gebruik je de Mill SG2000MEC wel met een gerust hart.

Mill SG2000MEC beste

Een ander minpunt is de bediening. De enige manier waarop je deze kachel kunt bedienen, is middels de draaiknoppen. Het is dus niet mogelijk om deze kachel op afstand te bedienen. Dit hadden wij graag wel gezien, aangezien dat veel gemak met zich mee brengt.

Wat wij dan wel weer subliem vinden, is het prijskaartje. Voor de Mill SG2000MEC betaal je nog geen 120 euro. Het is hiermee één van de goedkoopste elektrische kachels met een vermogen van 2000 Watt. In combinatie met bovengenoemde voordelen en het design is het totaalplaatje erg interessant.

Je kunt deze kachel niet op afstand bedienen.

Voordelen
 • Vermogen van 2000 Watt
 • Keuze uit drie warmtestanden
 • Compact en fraai vormgegeven
 • Geluidsstil
 • Ingebouwde thermostaat
 • Erg veilig
Nadelen
 • Niet op afstand te bedienen
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Mill SG2000MEC is de beste koop staande elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt. Deze kachel is voor veel grotere ruimtes geschikt, is krachtig, is veilig en ziet er ook nog eens fraai uit. In combinatie met het gunstige prijskaartje en handige functies zorgt dit voor een geweldig geheel. Dit is al met al één van de beste krachtige elektrische kachels!

Beste koop hangende elektrische kachel 2000 Watt – Eurom Alutherm 2000 Wifi

Heb je in je woonkamer of andere ruimte nog een muur over? Waarom zou je dan niet voor een hangende elektrische kachel kiezen? Door zo’n kachel aan de muur op te hangen, valt de kachel bijvoorbeeld een stuk minder op. Mocht hier je voorkeur naar uitgaan, raden wij je de Eurom Alutherm 2000 Wifi aan. Dit is de beste hangende elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt.

Het mooie is dat je deze kachel op twee manieren kunt gebruiken. Je kunt ‘m op een handige manier aan de muur ophangen, maar je kunt ‘m ook op de grond neerzetten. Dat laatste is te danken aan de voetjes. Wil je deze kachel liever ophangen? Dan haal je de voetjes van de kachel af en hang je ‘m aan de muur op. Hiervoor krijg je alle toebehoren geleverd.

Heb je deze kachel aan een muur hangen? Dan geniet je van de fraaie vormgeving. Deze kachel is simpel, eenvoudig en strak vormgegeven. De witte kleur is mogelijk iets te opvallend, maar jammer genoeg wordt deze kachel alleen in het wit aangeboden.

Deze kachel heeft een vermogen van 2000 Watt. Met dit vermogen is deze kachel in staat om een ruimte tot 20 vierkante meter te verwarmen. Met dank aan de kracht doet de Eurom Alutherm 2000 Wifi dat ook nog eens snel.

Dit betreft, net zoals bovenstaande variant, een convectorkachel. De kachel is hierdoor in staat om snel een ruimte op te warmen. Uiteraard komt ook het vermogen van 2000 Watt hier goed bij van pas. Wat ook goed van pas komt, is dat deze convectorkachel nagenoeg geen geluid maakt. Deze kachel is hierdoor ook geschikt voor in je slaapkamer bijvoorbeeld.

De bediening van de Eurom Alutherm 2000 Wifi is één van de absolute hoogtepunten. Je kunt deze kachel namelijk op drie manieren bedienen: op de kachel zelf, met de afstandsbediening of met de app. Dat je deze kachel op afstand kunt bedienen, is volgens ons een groot voordeel.

Bij deze kachel hoef je ook niet over de veiligheid in te zitten. De Eurom Alutherm 2000 Wifi beschikt over zowel een omval- als oververhittingsbeveiliging. De kachel schakelt zichzelf hierdoor tijdig uit, waardoor ernstige gevolgen voorkomen worden.

Deze kachel beschikt ook over een ingebouwde thermostaat. Deze thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte constant blijft. Dit komt onder meer het energieverbruik ten goede. Ook beschikt deze kachel over een timer. Hiermee kun je de kachel op vaste momenten aan- en uit laten springen. Erg handig!

Eurom Alutherm 2000 Wifi beste

Wil je deze kachel graag in je badkamer gebruiken? Dat is jammer genoeg niet mogelijk. Net als bovenstaande variant is ook deze variant niet waterdicht. Een ander punt waar je naar moet kijken, is naar de wifiverbinding. Deze kachel is namelijk alleen middels een 2.4Ghz verbinding te bedienen. Heb je deze wifi verbinding niet? Dan kun je de kachel niet op afstand bedienen.

In onze ogen is dit een geweldige krachtige elektrische kachel. Dit is te danken aan alle bovengenoemde punten én aan het prijskaartje. Voor deze elektrische kachel betaal je slechts 115 euro. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding dus.

Deze elektrische kachel werkt alleen op een 2.4Ghz wifi verbinding.

Voordelen
 • Krachtige kachel
 • Op afstand te bedienen
 • Maakt nagenoeg geen lawaai
 • Makkelijk aan de muur op te hangen
 • Ook staand te gebruiken
 • Veel handige extra’s
Nadelen
 • Niet waterdicht
 • Alleen geschikt voor een 2.4Ghz verbinding
Conclusie

De Eurom Alutherm 2000 Wifi is de beste elektrische kachel met 2000 Watt voor aan de muur. Deze fraaie kachel hang je makkelijk op, waarna de betreffende ruimte snel opgewarmd wordt. Je geniet hierbij van veel handige extra’s waaronder de bediening op afstand. Verder is deze kachel fraai vormgegeven en opvallend betaalbaar.

Beste elektrische kachel 2000 Watt voor grote ruimtes – Eurom Wall Designheat 2000 WiFi

Bovenstaande elektrische kachel zijn geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter. Heb je echter in je woning een grotere kamer? En wil je die kamer op een snelle manier laten verwarmen? Dan raden wij je graag de Eurom Wall Designheat 2000 WiFi aan. Dit is wat ons betreft de beste elektrische kachel 2000 Watt voor grote ruimtes.

Het maximale verwarmingsbereik is maar liefst 32 vierkante meter. Deze kachel is hiermee nog een stuk krachtiger dan bovenstaande varianten. Opvallend, aangezien deze kachel ook ‘gewoon’ over een vermogen van 2000 Watt beschikt.

Deze kachel werkt echter op een net iets andere manier:

 • Dit betreft een ventilatorkachel. De kachel heeft hierdoor een andere werking dan bovenstaande convectorkachels. Gevolg is dat de kachel meer energie verbruikt, maar dat de kachel wel voor grotere oppervlakten iermee geschikt is.
 • Dit betreft een paneel. Dit paneel moet je aan een muur ophangen. Het is dus niet mogelijk om deze kachel op bijvoorbeeld de grond neer te zetten.

Wat ideaal aan deze keramische kachel is, is dat je ‘m ook in de zomer kunt gebruiken. Als je de ventilatiestand selecteert, schakelt het verwarmingselement zich uit. Dit betekent dat je deze kachel vanaf dat moment als een normale ventilator gebruikt. Uniek!

Met deze elektrische kachel kun je alle kanten op. Zo ben je in staat om ‘m op afstand te bedienen. Dit doe je met de meegeleverde afstandsbediening of met de app. Deze app kun je op zowel je smartphone als tablet installeren. Wil je graag dat de kachel op vaste momenten aangaat? Dan maak je gebruik van de handige timerfunctie.

Net zoals bovenstaande varianten is deze kachel uiterst veilig. Met dank aan de omvalbeveiliging en met dank aan de oververhittingsbeveiliging. Uiteraard beschikt deze kachel over een thermostaat, waardoor de temperatuur in je woning constant blijft.

Wil je deze beste elektrische kachel voor grote ruimte aanschaffen? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: deze kachel kost slechts 105 euro. Het is hiermee één van de goedkopere elektrische kachels uit deze top 5!

Eurom Wall Designheat 2000 WiFi beste

Zijn er ook nog punten waar je rekening mee moet houden? Ja, zeker. Zo moet je rekening houden met de installatie van de kachel. Je moet hiervoor in de muur boren en je moet hier enige tijd voor uittrekken.

Verder moet je rekening houden met het feit dat deze kachel niet waterdicht is. Je kunt deze kachel zodoende overal gebruiken, behalve in vochtige ruimtes. In bijvoorbeeld je badkamer kun je deze elektrische kachel niet ophangen.

Een ander punt van aandacht is het energieverbruik. Doordat dit een keramische/ventilatorkachel betreft, verbruikt deze kachel relatief veel energie. Ook moet je met een hoger geluidsniveau rekening houden.

Deze elektrische kachel verbruikt bovengemiddeld veel energie.

Voordelen
 • Geschikt voor ruimtes tot 32 m2
 • Op afstand te bedienen
 • Met timerfunctie
 • Ook zomers te gebruiken
 • Erg betaalbaar
 • Erg veilig
Nadelen
 • Hoger geluidsniveau
 • Niet waterdicht
 • Verbruikt bovengemiddeld veel energie
Conclusie

De Eurom Wall Designheat 2000 WiFi is de beste elektrische kachel 2000 Watt voor grote ruimtes. Deze krachtige keramische/ventilatorkachel kan een ruimte tot wel 32 vierkante meter verwarmen. Dit doet de kachel snel. Je kunt de kachel op afstand bedienen, gebruik maken van de timerfunctie en ook zomers gebruiken. Al met al een geweldige elektrische kachel en ventilator in één.

Beste mooie elektrische kachel 2000 Watt – Mill SG2000LED

Heb je met veel aandacht en oog voor detail een design interieur ingericht? Dan is het niet aan te raden om voor een afzichtelijke elektrische kachel te kiezen. In plaats daarvan kies je het beste voor de Mill SG2000LED. Wij zijn van mening dat dit de mooiste elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt is.

Deze kachel is, naar onze mening, een lust voor het oog. Dit begint eigenlijk al bij de kleurstelling. Deze witte variant is van zwarte details voorzien en oogt daardoor erg stijlvol. Heb je echter een donkergekleurd interieur? Dan staat de zwarte Mill SG2000LED mogelijk mooier in je huis. Wij zijn ook van mening dat het onderstel fraai vormgegeven is.

Met deze kachel wordt een ruimte snel verwarmd. Dit is te danken aan het vermogen van 2000 Watt, maar ook aan het feit dat dit een convectorkachel betreft. Dit soort kachel warmt een ruimte snel op en doet dat zonder geluid te maken. Mede hierdoor is de Mill SG2000LED geschikt voor in een slaapkamer. Het maximale verwarmingsbereik is 20 vierkante meter.

Bij deze kachel kun je uit drie warmtestanden kiezen. Je hoeft ‘m hierdoor niet per sé op de stand van 2000 Watt te gebruiken. Wordt het met deze stand nog niet warm genoeg in je woning? Dan kun je gebruik maken van de ventilatiefunctie. De ingebouwde ventilator zorgt voor een nog betere spreiding van de warme lucht.

Is het eenmaal de gewenste temperatuur in je woning? Dan treedt de ingebouwde thermostaat in werking. Deze thermostaat zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur behouden blijft. Dit merk je duidelijk aan het wooncomfort en de hoogte van je energierekening.

Waar wij ook enthousiast over zijn, is veiligheid. De Mill SG2000LED beschikt bijvoorbeeld over een omvalbeveiliging. Zodra deze kachel omvalt, schakelt de kachel zichzelf uit. Hiermee wordt eventuele schade voorkomen. Ook over de overbelastingsbeveiliging zijn wij te spreken.

Wat wel jammer is, is dat je deze kachel niet op afstand kunt bedienen. De enige mogelijkheid die je hebt, is om de kachel met de knoppen zelf te bedienen. Wat hierbij dan wel weer handig is, is de aanwezigheid van het display. Op dit display lees je makkelijk de actuele temperatuur af.

Een ander minpunt is dat de Mill SG2000LED niet waterdicht is. Deze kachel is hierdoor niet in bijvoorbeeld de badkamer te gebruiken. Wat dan wel weer een voordeel is, is het prijskaartje. Voor deze fraaie convectorkachel betaal je nog geen 170 euro.

Deze kachel kun je helaas niet op afstand bedienen.

Voordelen
 • Onwijs fraai design
 • Max. verwarmingsbereik van 20 m2
 • Warmt snel op
 • Werkt geluidsstil
 • Erg veilig
 • Inclusief ingebouwde thermostaat
Nadelen
 • Niet op afstand te bedienen
 • Niet waterdicht
Conclusie

De Mill SG2000LED is wat ons betreft de mooiste elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt. Dankzij dit vermogen warmt de ruimte snel op en geniet je van veel gemak. Als je naar deze elektrische kachel kijkt, word je vanzelf al blij. Met alle dank aan het prachtige design!

Beste goedkope elektrische kachel 2000 Watt – Fuave Helsinki 2000

Wil je graag een krachtige elektrische kachel voor in je woning aanschaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dan adviseren wij je om de voor de Fuave Helsinki 2000 te kiezen. Dit is volgens onze test de beste goedkope elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt.

Deze kachel brengt meerdere voordelen met zich mee. Eén van deze voordelen is het voordelige prijskaartje. Voor de Fuave Helsinki 2000 betaal je een bedrag van slechts 65 euro. Dit is een waanzinnig prijskaartje, zeker als je kijkt naar de samenstelling van deze elektrische kachel.

Dit betreft een zogeheten torenmodel elektrische kachel. De kachel is in de vorm van een torenventilator vormgegeven, waardoor de kachel weinig ruimte in beslag neemt. Je geeft ‘m hierdoor makkelijk een plekje in je elektrische kachel.

Met het vermogen van 2000 Watt is deze elektrische kachel behoorlijk krachtig. Dit wordt nog verder versterkt door het feit dat dit een ventilatorkachel is. Dit houdt in dat deze kachel de warme lucht met ventilatoren verspreidt. Dit zorgt voor het maximale verwarmingsbereik van 20 m2. Dat is een prima bereik voor zo’n goedkope elektrische kachel, nietwaar?

Bij deze kachel bepaal je zelf wat de temperatuur moet zijn. Dit doe je op een makkelijke manier door aan de thermostaatknop te draaien. Daarbij heb je ook nog de mogelijkheid om de ventilator in verschillende standen in te stellen. Het enige spijtige is dat je deze elektrische kachel niet op afstand kunt bedienen.

Daarnaast moet je met een relatief hoog geluidsniveau rekening houden. De reden hiervoor is duidelijk: de ventilatoren van deze kachel maken meer lawaai. Het is hierdoor niet de meest geschikte kachel voor in bijvoorbeeld je slaapkamer.

Ook is deze kachel niet in je badkamer te gebruiken. Dat komt puur doordat deze kachel niet waterdicht is. Maar goed, zou je dat mogen verwachten voor een prijskaartje van 65? Wat ons betreft niet. Al met al zijn wij uiterst te spreken over deze goedkope elektrische kachel van 2000 Watt. Ook vanwege het fraaie, strakke en compacte design.

Deze kachel maakt bovengemiddeld veel lawaai.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Torenmodel
 • Geschikt voor grotere ruimtes
 • Fraai design
 • Ingebouwde thermostaat
 • Erg veilig
Nadelen
 • Niet waterdicht
 • Maakt relatief veel lawaai
 • Niet op afstand te bedienen
Conclusie

De Fuave Helsinki 2000 is volgens ons de beste goedkope elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt. Deze kachel is stijlvol vormgegeven, is voor grotere ruimtes geschikt en is veilig in gebruik. Het is jammer genoeg geen perfecte kachel, mede vanwege het hoge geluidsniveau.

Bekijk prijzen van de Fuave Helsinki 2000 bij verschillende winkels:

Koopgids

Heb je wel oren naar de aanschaf van een krachtige elektrische kachel? Wij adviseren je graag om voor één van bovenstaande varianten te gaan. Het is immers niet voor niets dat deze als beste uit onze test zijn gekomen.

Maar, hoe vind je nou voor jezelf de beste elektrische kachel van 2000 Watt? Daarvoor is het zaak om goed op onderstaande punten te letten.

Max. verwarmingsbereik

Elke elektrische kachel van 2000 Watt is krachtig te noemen. Toch bestaan er tussen de verschillende kachels op het gebied van verwarmingsbereik verschillen.

De meeste elektrische kachels van 2000 Watt zijn voor een ruimte tot 20 m2 geschikt. Dit betekent dat je in principe elke woonkamer met zo’n kachel kunt verwarmen.

Heb je echter een grotere kachel? Dan zou je voor een elektrische kachel met een hoger verwarmingsbereik. Er bestaat een handjevol kachel die voor 30 vierkante meter geschikt zijn.

Verwarmingsbereik elektrische kachel 2000 Watt

Plaatsing van de kachel

Je moet ook goed over de plaatsing van de kachel nadenken. Op dit gebied heb je eigenlijk twee mogelijkheden;

 • Staand. Met een staande kachel ben je flexibel. Je tilt de kachel makkelijk op, brengt ‘m naar een andere kamer en laat die kamer opwarmen.
 • Hangend. Met een hangende kachel kleed je je muur fraai aan. Zo’n kachel heeft altijd één vaste plek, waardoor je ‘m minder flexibel gebruikt.

Tip: bepaal eerst goed welke ruimte je op wilt warmen. Met bovenstaande kachels kun je bijvoorbeeld niet je badkamer verwarmen. Deze kachels zijn niet waterdicht.

Type kachel

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je opgemerkt dat het om twee types kachels gaat:

 • Convectorkachel. Een convectorkachel is energiezuinig, maakt amper lawaai en warmt een ruimte relatief snel op.
 • Ventilatorkachel. Zo’n kachel maakt gebruik van ventilatoren, waardoor deze kachel beter voor grotere ruimtes is. Ook gaat de opwarming sneller, maar heb je wel met een hoger geluidsniveau te maken.

Op het gebied van energieverbruik bestaan ook verschillen. Wil je vooral een zuinige elektrische kachel? Check dan ons artikel over de beste zuinige elektrische kachels.

Bediening

Je zou ook goed naar de bediening van de elektrische kachel moeten kijken. In principe kun je elke kachel met de knoppen zelf bedienen. Er zijn echter ook de nodige varianten die je met je smartphone kunt bedienen. Dat biedt uiteraard veel gemak.

Deze vlieger gaat overigens ook op als je een afstandsbediening meegeleverd krijgt.

Handige eigenschappen/functies

We kunnen stellen dat de elektrische kachels steeds beter zijn geworden. Dit is onder meer te danken aan handige eigenschappen en functies:

Elektrische kachel 2000 watt bediening
 • Timer. Met een timer ben je in staat om de kachel op een vast moment aan te laten springen. Uiteraard kun je met zo’n timer de kachel ook weer automatisch uit laten schakelen.
 • Display. Op een display zie je duidelijk wat de actuele temperatuur is.
 • Ingebouwde thermostaat. Een ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft. Dit komt het wooncomfort ten goede, evenals het energieverbruik.
 • Warmtestanden. Bij sommige elektrische kachels kun je uit meerdere warmtestanden kiezen. Dit betekent dat je de kachel niet altijd met 2000 Watt aan hoeft te zetten.

Design

Bij een elektrische kachel met 2000 Watt moet je ook goed naar het design kijken. Bepaal bijvoorbeeld in welke kleur je de kachel bij voorkeur zou willen hebben. En kijk ook goed naar het onderstel van de elektrische kachel.

Veiligheid

De meeste elektrische kachels zijn van een omval- en overbelastingsbeveiliging voorzien. Dat is ook precies wat je wilt als je een elektrische kachel gebruikt. Kies daarom voor één van bovenstaande varianten.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Wil je een elektrische kachel met een vermogen van 2000 Watt aanschaffen? Kies dan voor één van bovenstaande varianten. Deze varianten zijn van A-merken, waardoor je jarenlang van de kachel gebruik maakt. En voor de prijs hoef je deze kachels ook niet te laten staan. Alle kachels die we in dit artikel besproken hebben, hebben een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding.

Slotwoord

Een elektrische kachel van 2000 Watt is ideaal voor grotere ruimtes. Deze kachels werken over het algemeen snel en zijn voor in veel woningen een ware aanwinst. Heb je zelf over bovenstaande varianten nog vragen? Schroom niet en neem contact op met de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag veel plezier & gemak met je nieuwe elektrische kachel 2000 Watt!

Tresna.nl
Logo