Beste powervijl

Schuurmachines bestaan tegenwoordig in allerlei varianten. Je kunt voor een multischuurmachine kiezen, voor een vlakschuurmachine, voor een bandschuurmachine, voor een excentrische schuurmachine of voor een powervijl. De naam is wellicht ietwat verwarrend, maar een powervijl is een behoorlijke unieke schuurmachine.

Met een powervijl ben je in staat om kleine en lastige hoekjes te schuren of te vijlen. Wil je bijvoorbeeld een metalen buis of een hoek van je hekwerk schuren? Met een powervijl is dit een fluitje van een cent. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande powervijlen kiest. Volgens onze test zijn dit namelijk de beste vijf powervijlen:

Onze top 5 powervijlen

Afbeelding

Product


BLACK+DECKER KA902EK-QS

Onze beste koop!

BLACK+DECKER KA902EK-QS

Beste koop powervijl

of

Makita 9032

Makita 9032

Beste powervijl voor professionals

of

BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS

BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS

Beste powervijl voor de af-en-toe-klusser

of

Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine

Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine

Beste krachtige powervijl

of

Powerplus POWX139

Powerplus POWX139

Beste voordelige powervijl

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

BLACK+DECKER KA902EK-QS

Beste koop powervijl

BLACK+DECKER KA902EK-QS

of

Makita 9032

Beste powervijl voor professionals

Makita 9032

of

BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS

Beste powervijl voor de af-en-toe-klusser

BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS

of

Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine

Beste krachtige powervijl

Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine

of

Powerplus POWX139

Beste voordelige powervijl

Powerplus POWX139

of

Voor- en nadelen van een powervijl

Is het nou aan te raden om een powervijl aan te schaffen? Ja, in onze ogen is dat het zeker het geval. Wat ons betreft is dit namelijk een unieke schuurmachine. Een unieke schuurmachine die in specifieke situaties maar al te goed van pas komt. Heb je bijvoorbeeld een prachtig hek in de tuin staan met fraaie spijlen? Als je deze spijlen wilt schuren, sta je voor een leuke uitdaging. Totdat je de beste powervijl koopt; dan gaan het schuren van deze spijlen opeens heel gemakkelijk. Al met al is een powervijl ideaal voor gedetailleerde schuur- en vijlwerkzaamheden.

Bijkomend voordeel is dat je een powervijl ideaal kunt bedienen. Dit is met name te danken aan de compacte afmetingen van de powervijl. Doordat deze schuurmachine erg compact is, kun je ‘m makkelijk tillen en manoeuvreren. Met dank aan de compacte afmetingen kun je ‘m ook nog makkelijk opbergen en meenemen.

Opvallend bij een powervijl is ook nog de veelzijdigheid. Als je voor een goede powervijl kiest, kun je hier echt tal van werkzaamheden mee uitvoeren. Zo is het mogelijk om te vijlen, te schuren, af te bramen, objecten glad te maken en bepaalde objecten te ontroesten. Het advies is hierbij om deze schuurmachine vooral in kleine en lastige hoekjes te gebruiken. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dat immers een situatie waarin een powervijl het beste tot zijn recht komt.

Wil je grotere schuurwerkzaamheden uitvoeren? Dan heb je echt niks aan een powervijl. Doordat het schuurbandje erg klein is, duurt het schuren van grotere oppervlakten ontzettend lang. Voor de grotere oppervlakten kun je beter één van de schuurmachines gebruiken die we in de inleiding van dit artikel benoemd hebben.

Tevens moet je goed rekening houden met de slijtage van de schuurbandjes. Aangezien de schuurbandjes vrij klein zijn, moet je deze met regelmaat vervangen. Ben je van plan om veelvuldig met de powervijl aan de slag te gaan? Dan is het wenselijk dat je meerdere schuurbandjes op voorraad hebt. Zorg er daarom voor dat je af en toe een flinke hoeveelheid schuurbandjes aanschaft.

Overigens brengt een powervijl in onze ogen nog een belangrijk voordeel neemt zich mee. Als je voor één van de beste powervijlen kiest, hoef je hier absoluut niet de hoofdprijs voor te betalen. De aanschafkosten vallen in onze ogen reuze mee, terwijl je dus wel van unieke voordelen kunt gaan genieten.

Onder aan de streep kunnen wij een powervijl van harte aanraden. Maar, voor welke powervijl kun je nou het beste kiezen? In dit artikel ga je het antwoord op die vraag vinden. Wij laten je in dit artikel namelijk kennismaken met de vijf beste powervijlen van dit moment. Als je voor één van deze powervijlen kiest, kun je alle gedetailleerde schuurwerkzaamheden naar wens uitvoeren.

Let op: een powervijl wordt ook wel aangeduid als een powerfile en een stripschuurmachine. Voor het overzicht gebruiken wij in deze review hoofdzakelijk de termen powervijl en stripschuurmachine. In de benamingen van de verschillende powervijlen zie je soms wel de term ‘powerfile’ naar voren komen.

Beste koop – BLACK+DECKER KA902EK-QS

Hoogstwaarschijnlijk koop je niet elke dag een nieuwe powervijl. Om de aanschaf van deze powervijl zo makkelijk mogelijk voor je te maken, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste koop van dit moment. Het was echter niet gemakkelijk om de beste koop aan te wijzen.

Waarom niet? Omdat het aanbod van powervijlen nogal divers is. Je kunt voor hele dure varianten kiezen, maar ook voor hele goedkope varianten. Uiteindelijk hebben wij besloten om ons op de gulden middenweg te richten. Op een powervijl die betaalbaar is en die door veel mensen gebruikt zou kunnen worden. Aan de hand van deze criteria kwamen wij bij de BLACK+DECKER KA902EK-QS uit. Volgens ons is dit de beste overall powervijl van dit moment.

Een belangrijk voordeel van deze powervijl is de veelzijdigheid. Bij aanschaf krijg je namelijk meerdere armen geleverd: een gebogen arm, een rechte arm en een smalle arm. Door met deze armen te variëren, kun je echt elke mogelijke schuurklus uitvoeren.

Het mooie hierbij is dat je meerdere materialen mee kunt bewerken. Je kunt bijvoorbeeld hout modelleren, je kunt lasnaden afbramen, je kunt roest verwijderen, je kunt lastige hoekjes opschuren en je kunt keramische tegels bewerken.

Met name bij de kleine en gedetailleerde werkzaamheden komt de powervijl goed van pas. Mocht je nou echt hele gedetailleerde werkzaamheden uit moeten voeren, komt de smalle arm goed van pas. Met dank aan deze smalle schuurarm werk je echt heel gedetailleerd; deze arm is slechts 6 millimeter breed.

Tijdens het schuren geniet je van het nodige gemak. Dit komt wat ons betreft door de volgende voordelen:

 • Aan-en-uit schakelaar: de aan-en-uit schakelaar hoef je niet voortdurend ingedrukt te houden. Tijdens je werkzaamheden kun je deze vast zetten, waardoor je van extra veel comfort geniet.
 • Compact vormgegeven: zoals eigenlijk elke powervijl is de BLACK+DECKER KA902EK-QS erg compact vormgegeven. Met dank aan de compacte vormgeving bedien je deze powervijl op een ideale manier.
 • Constant toerental: tijdens je werkzaamheden levert de BLACK+DECKER KA902EK-QS een constant toerental af. Dit betekent dat je – ongeacht welk materiaal je bewerkt – de optimale controle over het apparaat behoudt.
 • Miniem gewicht: de BLACK+DECKER KA902EK-QS weegt slechts 2,1 kilogram. Met dank aan dit minieme gewicht kun je ook langere tijd achter elkaar werken. Je moet je echter afvragen of dat handig is. Voor de grotere schuurwerkzaamheden kun je namelijk beter een andere schuurmachine gebruiken.
BLACK+DECKER KA902EK-QS voordelen

Bij deze powervijl vallen ook de meegeleverde accessoires in positieve zin op. Je krijgt namelijk 3 schuurbanden meegeleverd, een 13 millimeter gebogen arm, een 13 millimeter rechte arm en een 6 millimeter smalle arm.

Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog een opbergkoffer meegeleverd. Met dank aan deze koffer berg je alle accessoires én de powervijl makkelijk op. Dit maakt het transporteren van deze stripschuurmachine ook een stuk makkelijker.

Al met al zijn wij heel enthousiast over deze powervijl. Dat is ook te danken aan de prijs-kwaliteitsverhouding. Zowel we inmiddels van Black & Decker gewend zijn, is ook de kwaliteit van deze stripschuurmachine ideaal. Bovendien betaal je voor deze beste powervijl nog geen 100 euro. Klinkt interessant, niet waar?

Bij deze powervijl hoef je met slechts twee nadeeltjes rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de trillingswaarden; de trillingswaarden ligt bij deze powervijl op 1,7 m/s. Dat is op zich niet al te veel, maar het is wel iets hoger dan bij andere stripschuurmachines.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de toepassingsmogelijkheden. Voor grotere werkzaamheden is de BLACK+DECKER KA902EK-QS simpelweg ongeschikt. Ga hier überhaupt niet aan beginnen, want dit is zonde van je tijd.

De trillingswaarden liggen relatief hoog.

Voordelen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Met alle benodigde accessoires geleverd
 • Miniem gewicht en compact vormgegeven
 • Voor veel gedetailleerde werkzaamheden geschikt
 • Voor veel materialen geschikt
Nadelen
 • Niet voor grote werkzaamheden geschikt
 • Vrij hoge trillingswaarden
Conclusie

De BLACK+DECKER KA902EK-QS is volgens ons de beste powervijl van dit moment. Deze powervijl ligt heerlijk in de hand, is veelzijdig in te zetten en heeft een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien krijg je echt alle benodigde accessoires meegeleverd. Zodra je deze powervijl thuis ontvangt, kun je hier direct mee aan de slag. Dit gaat je ongetwijfeld heel erg bevallen!

Beste powervijl voor professionals – Makita 9032

Ben je als professional actief? Heb je bijvoorbeeld je eigen bedrijf in de aannemerij, in de schilderwereld of in de hekkenwereld? Ongeacht wat voor bedrijf je hebt, heb je mogelijk baat bij een goede powervijl. Als dat het geval is, is het advies om je pijlen te richten op een goede powervijl voor professionals.

Om je hier een handje bij te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste powervijl voor professionals. We hebben hierbij vooral gekeken naar de mogelijkheden, het vermogen en de kwaliteit. Aan de hand van deze criteria zijn wij uiteindelijk op de Makita 9032 uitgekomen. Dit is volgens ons – met grote afstand – de beste powervijl voor professionals.

Waarom wij deze powervijl zo ideaal vinden voor een professional? Dit is onder andere te danken aan de schuurarm van 9 mm. Doordat deze schuurarm deze breedte heeft, kun je deze powervijl echt voor tal van klussen inzetten. Grote kans ook dat je hier je klanten heel erg blij mee gaat maken.

Ideaal is ook dat je de kop van deze powervijl kunt kantelen. Met dank aan de kantelbare kop is het mogelijk om in allerlei hoeken te werken. Handig als je bijvoorbeeld de spijlen van een hekwerk moet schuren. Je hoeft hierbij zelf geen lastige houdingen aan te nemen; je kantelt gewoon de kop van deze powervijl.

Tijdens het werken geniet je van nog veel meer gemak. Zo ligt deze powervijl heerlijk in de hand en beschikt deze powervijl over een constante toerentalregeling. Je bent hierdoor verzekerd van de gewenste controle tijdens bijvoorbeeld de afbraam- of schuurwerkzaamheden.

Ook geniet je ultiem van de instelbare snelheid. Bij de Makita 9032 ben je in staat om de snelheid van de schuurband zelf te bepalen. Met dank aan deze snelheidsbepaling leent dit apparaat zich uitstekend voor het behandelen van allerlei materialen. Zo is het mogelijk om onder meer kunststoffen, glas, keramiek en hout te behandelden.

Bijkomend voordeel is dat je de klusruimte bij je klanten altijd netjes achterlaat. Het is namelijk mogelijk om de Makita 9032 op een stofzuiger aan te sluiten. Met dank aan de stofzuigeraansluiting hou je de klusruimte bij je klanten altijd stof- en zaagsel vrij.

Makita 9032 voordelen

Iets wat ons ook aanspreekt, is het minieme gewicht. Deze Makita stripschuurmachine weegt namelijk slechts 1,6 kilogram. Ten opzichte van de beste koop – zie hierboven – scheelt dat een halve kilogram. In het voordeel van de Makita 9032 welteverstaan!

Ideaal is ook dat deze powervijl een krachtige motor heeft. Dankzij het vermogen van 500 Watt werk je behoorlijk snel met deze stripschuurmachine. Als je wilt weten hoe je precies met deze powervijl kunt werken, raden wij je aan om onderstaande video even te bekijken:

Bij deze powervijl zijn wij tegen slechts twee nadelen aangelopen. Ten eerste is het spijtig dat je bij aanschaf slechts twee schuurbanden meegeleverd krijgt. Dit betekent dat je als professional direct meerdere schuurbanden mee moet bestellen.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de lengte van het snoer. Dit snoer is namelijk slechts 2 meter lang. Je kunt hierdoor ongetwijfeld al bedenken wat het nadeel is; je moet continu een stopcontact in de buurt hebben.

Overigens is de prijs-kwaliteitsverhouding echt geweldig. Voor deze professionele powervijl betaal je slechts 209 euro. In onze ogen is dit een voordelig prijskaartje met het oog op de mogelijkheden en de kwaliteit. Dat deze powervijl op veel positieve beoordelingen kan rekenen, is volgens ons ook veelzeggend.

Bij aanschaf krijg je slechts twee schuurbanden meegeleverd.

Voordelen
 • Krachtige powervijl
 • Geschikt voor tal van werkzaamheden
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Je bepaalt zelf de bandsnelheid
 • Inclusief stofzuigeraansluiting
 • Miniem gewicht
Nadelen
 • Slechts 2 schuurbanden geleverd
 • Snoer is slechts 2 meter lang
Conclusie

De Makita 9032 is volgens onze test de beste powervijl voor professionals. Deze stripschuurmachine is van een geweldige kwaliteit, biedt veel mogelijkheden, ligt heerlijk in de hand en is behoorlijk krachtig. In combinatie met het voordelige prijskaartje zorgt dit voor een ideaal totaalplaatje. Wij zijn ervan overtuigd dat je – als professional – jarenlang van deze powervijl gaat genieten.

Beste powervijl voor de af-en-toe-klusser – BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS

Ben je op zoek naar een powervijl voor een paar klusjes in of rondom je huis? Ben je daarbij niet van plan om de stripschuurmachine met enige regelmaat te gebruiken? Dan is het in principe zonde om hier veel geld aan uit te geven. Als je zo’n af-en-toe-klusser bent, kun je beter voor een voordeligere variant gaan. 

Een voordeligere variant die echter wel aan de gewenste kwaliteitseisen en veelzijdigheidseisen voldoet. Aan de hand van die criteria zijn wij op zoek gegaan naar de beste powervijl voor de af-en-toe-klusser. Uiteindelijk zijn wij bij de BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS uitgekomen. Volgens ons dit is de ideale powervijl voor mensen die af en toe van hun powervijl gebruik willen maken.

Dit is onder andere te danken aan de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze Black & Decker powervijl betaal je bij onze partner Coolblue een bedrag van 64,99 euro. Als je het nog voordeliger wilt hebben, kun je van een unieke korting bij onze partner Gereedschapcentrum profiteren. Dáár betaal je tijdelijk slechts 48,29 euro voor deze powervijl.

Als je deze powervijl eenmaal tot je beschikking hebt, begint het genieten. Iets wat volgens ons aan onderstaande voordelen te danken is:

 • Stofafzuiging: de stofafzuiging van deze powervijl zorgt voor een schone werkruimte.
 • 350 Watt krachtige motor: een vermogen van 350 Watt vinden wij meer dan voldoende voor een powervijl die af en toe gebruikt gaat worden.
 • Constant toerental: ongeacht welk materiaal je gaat bewerken, geniet je van het constante toerental. Dit toerental zorgt ervoor dat je altijd de optimale controle behoudt.
 • Aan-en-uit schakelaar: Black & Decker heeft ervoor gezorgd dat je niet altijd de schakelaar ingedrukt hoeft te houden. Door de schakelaar vast te zetten, hou je in principe een hand over tijdens het werken.
 • 3 schuurbanden meegeleverd: bij de BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS krijg je ook nog eens 3 schuurbanden meegeleverd. Voor een professional zouden we dit te weinig vinden, maar voor een af-en-toe-klusser is dit meer dan voldoende.

Zoals je kunt lezen, zijn wij behoorlijk te spreken over deze powervijl. Dat is ook nog te danken aan de veelzijdigheid van dit apparaat. Je bent hiermee namelijk in staat om keramische tegels te bewerken, om lasnaden af te bramen, om hout te modelleren en om tal van oppervlakten op te schuren.

Wil je met de BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS aan de slag gaan? Houd dan wel rekening met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Als je bijvoorbeeld grotere schuurwerkzaamheden uit wilt voeren, is deze powervijl daar uiterst ongeschikt voor.

BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS voordelen

Ook moet je goed rekening met de arm van deze powervijl. Deze arm is namelijk 13 millimeter breed. Dat is op zich behoorlijk smal, maar kan niet tippen aan de armen van veel andere stripschuurmachines. Als je écht hele gedetailleerde klussen uit moet voeren, is deze breedte van 13 millimeter te breed.

De arm is ‘maar liefst’ 13 millimeter breed; voor de echt gedetailleerde werkzaamheden is dit mogelijk iets te breed.

Voordelen
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Comfortabel te gebruiken
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Voor meerdere werkzaamheden geschikt
 • Inclusief stofafzuiging
Nadelen
 • Arm is relatief breed (13 mm)
 • Niet voor de grotere werkzaamheden geschikt
Conclusie

De BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS is naar onze mening de beste optie voor de af-en-toe-klusser. Als je heel af en toe van een powervijl gebruik wilt maken, voldoet deze Black & Decker stripschuurmachine simpelweg aan je wensen. De machine is veelzijdig in te zetten, is krachtig genoeg en biedt enkele handige extra’s. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is volgens ons ideaal.

Beste krachtige powervijl – Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine

Waar wil jij precies een powervijl voor gebruiken? Wil je deze powervijl voor de echt zware werkzaamheden uitvoeren? Dan kom je al snel in de duurdere prijsklassen uit. Binnen deze prijsklassen vind je meerdere interessante krachtige powervijlen.

Voor welke powervijl je het beste kunt kiezen? Wij zijn groot fan van deze Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine. Uit onze test is gebleken dat dit de beste krachtige powervijl is. Deze powervijl blinkt niet alleen op het gebied van kracht uit, maar ook op andere facetten. Je leest er meer over in onderstaande review.

Bij deze powervijl valt het vermogen direct op; deze Fein powervijl levert een vermogen van maar liefst 800 Watt. Daarmee is deze powervijl één van de krachtigste apparaten die je op dit moment op de markt kunt vinden. Met dank aan deze kracht kun je relatief zware schuurwerkzaamheden uitvoeren.

Zo is deze powervijl uiterst geschikt voor het bewerken van roestvrijstaal. Ook andere materialen kun je geheel naar wens bewerken. Daarbij is het ook fijn dat je van verschillende soorten banden gebruik kunt maken. Deze powervijl is namelijk geschikt voor slijpbanden, voor vliesbanden en voor polijstbanden.

Iets wat ook ideaal is, is dat je de bandsnelheid volledig zelf kunt bepalen. Je kunt hierbij kiezen tussen een snelheid van 12 m/s tot 32 m/s. Op basis van het betreffende materiaal kun je de bandsnelheid geheel naar wens instellen. Dat komt het gebruiksgemak en resultaat alleen maar ten goede.

Over de bediening van deze powervijl zijn wij ook erg te spreken. Ondanks het forse vermogen weegt deze powervijl slechts 2,1 kilogram. Daarnaast is de kabel maar liefst 4 meter lang en vallen de trillingswaarden reuze mee. Mocht je van band willen wisselen, is dit bovendien mogelijk zonder hier extra gereedschap voor te gebruiken.

Is deze powervijl voor iedereen geschikt? Nee, deze powervijl is volgens ons alleen voor professionals geschikt. Of als je hele specifieke werkzaamheden – bijvoorbeeld met RVS – uit moet voeren. Als je een doe-het-zelver bent, is deze powervijl in veel gevallen iets teveel van het goede.

Dat dit een unieke powervijl is, blijkt ook uit het prijskaartje. Voor de deze Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum een bedrag van 549,99 euro. Wil je deze stripschuurmachine zakelijk aanschaffen? Dan kun je uiteraard wel nog ongeveer 100 euro aan BTW terugvragen.

Dit is geen goedkope powervijl; kost ongeveer 550 euro.

Voordelen
 • Ideaal voor zwaardere werkzaamheden
 • Voor slijp-, vlies- en polijstbanden geschikt
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Vermogen van 800 Watt
 • Bandsnelheid naar wens in te stellen
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Niet voor alledaagse klusjes geschikt
Conclusie

De Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine is volgens ons de beste krachtige powervijl. Dat deze powervijl erg krachtig is, blijkt onder meer uit de toepassingsmogelijkheden. Voor de meeste zware klussen is dit simpelweg de beste stripschuurmachine. Je geniet van veel kracht, van veel mogelijkheden en van de nodige flexibiliteit. Echt een unieke en geweldige powervijl.

Bekijk prijzen van de Fein BF 10-280 E Bandvijlmachine bij verschillende winkels:

Beste voordelige powervijl – Powerplus POWX139

Hoeveel geld wil jij aan je nieuwe powervijl uitgeven? Wil jij de kosten graag zo laag mogelijk houden? Dan kun je kiezen voor de hierboven besproken BLACK+DECKER Powerfile KA900E-QS. Deze Black & Decker powervijl is erg voordelig, maar sluit wellicht niet op je wensen aan.

Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een andere voordelige powervijl. Naar een powervijl die maximaal 75 euro zou moeten kosten en die aan veel van onze wensen voldoet. Aan de hand van deze criteria kwamen wij bij de Powerplus POWX139 aan. Dit is volgens ons de beste voordelige powervijl van dit moment.

Wat je voor deze voordelige powervijl moet betalen? Bij onze partner Coolblue kost deze stripschuurmachine slechts 53,99 euro. Als je deze stripschuurmachine liever bij Gereedschapcentrum wilt bestellen, betaal je slechts 54,99 euro. Ondanks dit minieme prijskaartje krijg je de nodige accessoires meegeleverd:

 • 10 schuurbanden (3x K40, 4x K60 en 3x K120)
 • Een stofzak
 • Een koffer

Over al deze accessoires zijn wij te spreken. Dat je maar liefst 10 schuurbanden meegeleverd krijgt, vinden wij zelfs uniek te noemen. Bij veel duurdere powervijlen krijg je namelijk slechts 2 of 3 schuurbanden geleverd. Ook de stofzak en de koffer vinden wij prima toevoegingen voor deze voordelige powervijl.

Opvallend is ook dat deze stripschuurmachine behoorlijk krachtig is. Powerplus heeft deze powervijl namelijk van een 400 Watt krachtige motor voorzien. In combinatie met het constante toerental zorgt dit voor veel gebruiksgemak. Je behoudt altijd de optimale controle, terwijl je ook nog relatief snel kunt werken.

Wat ons al helemaal aanspreekt, is de aanpasbare snelheid. Je kunt de snelheid naar eigen wens aanpassen, waarmee je de snelheid perfect af kunt stemmen op het op te schuren materiaal. Overigens kun je ook andere werkzaamheden met deze voordelige powervijl uitvoeren.

Tijdens de werkzaamheden geniet je van het nodige gemak. Deze powervijl is ergonomisch vormgegeven, heeft een fijne handgreep en beschikt over een aan-en-uit-schakelaar die je vast kunt zetten. Dat betekent dat je niet voortdurend je vinger op deze schakelaar hoeft te houden. Ook de trillingswaarden van slechts 1,2 m/s spreken ons in positieve zin aan.

Powerplus POWX139 voordelen

Tevens is de kop van deze powervijl kantelbaar. Als je bijvoorbeeld de spijlen van een hekwerk wilt schuren, levert dit onwijs veel gemak op. Je hoeft in dat geval namelijk alleen maar de kop te kantelen in plaats van dat je zelf allerlei lastige houdingen aan hoeft te nemen.

Zoals je kunt lezen, zijn wij heel enthousiast over de Powerplus POWX139. Bij deze powervijl hoef je wat ons betreft met slechts twee kleine nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het gewicht; met een totaalgewicht van 2,8 kilogram is dit één van de zwaardere powervijlen.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de toepassingsmogelijkheden. Zoals je mogelijk al verwacht had, is het met deze powervijl niet mogelijk om grotere werkzaamheden uit te voeren. Eigenlijk alleen voor de kleinere werkzaamheden leent deze powervijl zich uitstekend.

Is met een gewicht van 2,8 kilogram vrij zwaar.

Voordelen
 • Erg voordelig geprijsd
 • Constant toerental & snelheid bepaling
 • Kantelbare kop
 • Vrij krachtig
 • Aangenaam te bedienen
 • Met alle benodigde accessoires geleverd
Nadelen
 • Weegt 2,8 kilogram
 • Niet voor grotere werkzaamheden geschikt
Conclusie

De Powerplus POWX139 is naar onze mening de beste voordelige powervijl. Voor deze powervijl betaal je nog geen 60 euro, maar dat is nergens aan te merken. Deze stripschuurmachine doet zijn werk geweldig, ligt heerlijk in de hand, is vrij krachtig en biedt tal van mogelijkheden. Het feit dat je ook nog alle benodigde accessoires meegeleverd krijgt, maakt ons nog enthousiaster.

Koopgids

Heb je je pijlen gericht op een nieuwe powervijl? Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, is het aanbod van powervijlen nogal divers. Wij raden je daarom aan om je wensen heel goed op een rijtje te zetten.

Aan de hand van je wensen kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste powervijl. Daar willen wij je nog graag een handje bij helpen; speciaal daarvoor hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een stripschuurmachine/powervijl. Door goed op deze criteria te letten, kun je de juiste keuze voor jezelf maken.

Uit te voeren werkzaamheden

Ten eerste moet je heel goed naar de uit te voeren werkzaamheden kijken. Wat wil je precies met de powervijl gaan doen? En met welke frequentie wil je van de powervijl gebruik maken? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn sommige powervijlen uiterst geschikt voor af-en-toe gebruik. Andere powervijlen lenen zich daarentegen goed voor frequent (zwaar) gebruik.

Zet dus heel goed je wensen op een rijtje, voordat je de zoektocht gaat starten.

Powervijl uit te voeren werkzaamheden

Arm

Bij een powervijl is het van groot belang om goed naar de arm te kijken. Deze arm kan bijvoorbeeld 6 mm breed zijn, maar kan ook 13 mm breed zijn. De arm van 13 mm is meer geschikt voor grotere werkzaamheden, terwijl de arm van 6 mm ideaal is voor de gedetailleerde werkzaamheden. Je moet daarom de gewenste werkzaamheden zien te matchen met de breedte van de arm van de powervijl.

Handige functies/eigenschappen

Een powerwijl kan tegenwoordig van allerlei handige functies en dergelijke worden voorzien. De belangrijkste functies en eigenschappen zetten we voor je op een rijtje:

 • Snelheid bepaling: als je zelf de snelheid kunt bepalen, behoud je de optimale controle tijdens je werkzaamheden.
 • Constant toerental: het toerental past zich continu aan de werkzaamheden aan, waardoor je nog beter de controle behoudt.
 • Stofafzuiging: sommige powervijlen zijn van een afzuigaansluiting voorzien. Dit betekent dat je de stofzuiger rechtstreeks op de powervijl aan kunt sluiten.
 • Ergonomie: ga goed na hoeveel de powervijl weegt, wat voor aan-en-uit schakelaar de machine heeft en hoe de machine in de hand ligt.
 • Kantelbare kop: als je bijvoorbeeld de spijlen van een hek wilt schuren, komt een kantelbare kop goed van pas. Door de kop te kantelen, hoef je je eigen lichaam en hoofd niet te kantelen.
 • Vermogen: des te hoger het vermogen is, des te sneller je met de stripschuurmachine kunt werken.

Meegeleverde accessoires

Als je interesse in een powervijl hebt, moet je goed naar de meegeleverde accessoires kijken. Krijg je bijvoorbeeld een koffer standaard meegeleverd? En hoeveel schuurbanden krijg je bij aanschaf meegeleverd? In een ideale wereld krijg je 10 of 20 schuurbanden meegeleverd. In veel gevallen blijft het slechts bij 2 of 3 schuurbanden, waardoor je direct zelf meerdere schuurbanden aan moet schaffen.

Powervijl accessoires

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Daarvoor hebben wij twee handige tips opgesteld:

 • Kies voor een stripschuurmachine van een A-merk. Het is niet zonder reden dat wij de machines van Makita, Fein, Black & Decker en Powerplus aanraden. Deze merken leveren simpelweg de gewenste kwaliteit.
 • Durf te investeren. Wij adviseren je tevens om te durven investeren in de beste powervijl. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van.

Slotwoord

Voor de kleinere schuurwerkzaamheden is een powervijl echt ideaal. Als je graag een powervijl aan wilt schaffen, raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Heb je over die varianten nog een vraag? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners Coolblue en Gereedschapcentrum. Wij wensen je graag veel klusplezier met je nieuwe powervijl!

Tresna.nl
Logo