Beste schuurvlies

Als je via het internet op zoek gaat naar informatie over schuurpapier, vind je onwijs veel informatie. Er bestaan echter ook vergelijkbare producten waar een stuk minder informatie over te vinden is; dat is bijvoorbeeld het geval bij schuurvlies. Schuurvlies is deels met schuurpapier vergelijkbaar, maar is niet al te bekend.

Wellicht komt dit door het feit dat schuurvlies niet in alle situaties het juiste middel is. Tegelijkertijd moeten we vaststellen dat in bepaalde situaties schuurvlies juist de enige juiste keuze is. In dit artikel bespreken we graag alles wat met schuurvlies te maken heeft; we bespreken het verschil tussen schuurpapier en schuurvlies en we geven aan wat het beste schuurvlies is.

Na het lezen van dit artikel ben je dus exact op de hoogte van wat schuurvlies nou exact is. Je komt er dan wellicht ook direct achter dat dit hét product is waar je al jaren naar op zoek bent. Dat geldt overigens zowel voor doe-het-zelvers als voor professionals; voor alle klussende mensen komt schuurvlies in bepaalde situaties prima van pas. Graag willen we je allereerst wijzen op de vijf beste soorten schuurvlies; die soorten kan je alvast in onderstaande tabel vinden:

Onze top 5 schuurvlies

Afbeelding

Product


Lemato Schuurvlies K120

Onze beste koop!

Lemato Schuurvlies K120

De beste koop

of

Festool Schuurvlies MD 100

Festool Schuurvlies MD 100

Beste schuurvlies fijn

of

Format Korund schuurvlies

Format Korund schuurvlies

Beste schuurvlies middel

of

Festool Schuurvlies SF 800

Festool Schuurvlies SF 800

Beste schuurvlies gr​of

of

HPX Schuurvlies

HPX Schuurvlies

Beste voordelige schuurvlies

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Lemato Schuurvlies K120

De beste koop

Lemato Schuurvlies K120

of

Festool Schuurvlies MD 100

Beste schuurvlies fijn

Festool Schuurvlies MD 100

of

Format Korund schuurvlies

Beste schuurvlies middel

Format Korund schuurvlies

of

Festool Schuurvlies SF 800

Beste schuurvlies grof

Festool Schuurvlies SF 800

of

HPX Schuurvlies

Beste voordelige schuurvlies

HPX Schuurvlies

of

Wat is het verschil tussen schuurvlies en schuurpapier?

Ben je op zoek naar een handig middel waarmee je verschillende oppervlakten kunt schuren? Dan heb je grofweg de keus uit drie mogelijkheid:

 • Een schuurmachine
 • Schuurpapier
 • Schuurvlies

Als je grote oppervlakten wilt gaan schuren, kan je ’t beste voor een schuurmachine kiezen. Met een schuurmachine werk je namelijk snel én efficiënt. Bijkomend voordeel is dat je ook direct stofafzuiging op de schuurmachine aan kunt sluiten, waardoor de ruimte waarin je aan het schuren bent niet al te vies wordt.

Moet je een kleiner oppervlakte schuren? Of moet je oppervlakte met lastig te bereiken hoekjes schuren? Dan is het voor de hand liggend om met schuurpapier aan de slag te gaan. Nadeel van schuurpapier is echter dat je de druk over het papier niet goed weet te verdelen, waardoor het schuurwerk niet 100% naar wens uitgevoerd wordt. Om dit op te lossen, kan je bijvoorbeeld gebruik van een schuurblok maken.

Je kunt echter ook voor schuurvlies kiezen. Dit hulpmiddel is vergelijkbaar met schuurpapier, maar blinkt in andere aspecten uit. Met schuurvlies kan je onder meer matteren, ontvetten, bewerken, reinigen en schuren van onder meer metaal, kunststof en hout.

In de basis is schuurvlies dus een onwijs interessant hulpmiddel. Desondanks is het nog niet al te populair geworden onder doe-het-zelvers; dat komt in onze ogen met name door de populariteit van schuurpapier. Schuurpapier komt echter niet in alle situaties even goed van pas; het is niet voor niets dat onder meer carrosseriebewerkers en schilder juist veelvuldig gebruik van schuurvlies maken.

Wil je graag meer informatie over de verschillen tussen schuurvlies en schuurpapier? Daarvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande video van Festool. In deze video legt één van de medewerkers van Festool uit wat schuurvlies precies is. Daarbij geeft hij niet alleen de voordelen van schuurvlies aan, maar óók de situaties waarin dit unieke hulpmiddel prima van pas komt:

Na het bekijken van bovenstaande video heb je ongetwijfeld direct interesse om schuurvlies aan te schaffen. Maar, wat is dan het beste schuurvlies? Wat het beste schuurvlies is, is volledig afhankelijk van jouw wensen, het oppervlakte dat je wilt gaan schuren en ook van jouw budget. Om je een handje hierbij te helpen, hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Van deze top 5 vind je hieronder de reviews. Hierbij beginnen we met de review van de beste koop schuurvlies:

Beste koop – Lemato Schuurvlies K120

Elk artikel op tresna.nl trappen we eigenlijk af met de beste koop. Dat is het product met de beste prijs-kwaliteitsverhouding en ook het artikel dat voor de meeste van onze lezers zeer interessant is. Daarbij richten wij ons op zowel doe-het-zelvers als op professionals. In dit geval zijn we dus op zoek gegaan naar het beste schuurvlies dat in nagenoeg alle omstandigheden perfect gebruikt kan worden.

Hierbij hebben we óók naar de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Uiteindelijk konden we op basis daarvan maar één soort schuurvlies als de beste koop kwalificeren; dit Lemato Schuurvlies K120.

Dit schuurvlies stelt je in staat om verschillende oppervlakten op de juiste manier op te schuren. Je kunt deze oppervlakten niet alleen opschuren, maar ook perfect reinigen. Dat is te danken aan de structuur en samenstelling van dit schuurvlier.

In vergelijking met schuurpapier kent schuurvlies geen ‘P-waarde’. Desalniettemin heeft de fabrikant van dit schuurvlies aangegeven wat de korrelgrootte is; deze is 120. Is dat direct te vergelijken met de korrelgrootte P120 van schuurpapier? Ja, in de basis wel. In de praktijk blijkt dat deze korrelgrootte van 120 vooral geschikt is voor oppervlakkige werkzaamheden.

Door deze korrelgrootte is dit schuurvlies namelijk relatief fijn. Hierdoor ben je in staat om verschillende werkzaamheden uit te voeren, zonder daarbij al te diep tot in het hout, in het metaal of in welk ander soort materiaal dan ook te dringen.

Bijkomend voordeel van dit schuurvlies is de afmetingen. Als je dit schuurvlies bij onze partner Bol.com aanschaft, krijg je maar liefst 5 meter aan schuurvlies geleverd. Je kunt dus zeker enige tijd vooruit. Bijkomend voordeel is dat dit schuurvlies een breedte van 11,5 mm heeft; hierdoor kan je ook lastig te bereiken hoekjes en oppervlakten perfect opschuren c.q. reinigen.

Ga je graag zuinig met jouw materialen om? Ook dan biedt dit schuurvlies voldoende mogelijkheden; het is namelijk mogelijk om dit schuurvlies na gebruik te reinigen. In dat geval verwijder je het vuil van het schuurvlies, waarna je het weer opnieuw kunt gebruiken.

Daarbij moet je wel rekening houden met de slijtage van het schuurvlies. Door het schuren slijten de korrels, waardoor je zeker niet van een onbeperkte levensduur kunt genieten. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de korrelgrootte van 120. Dat is simpelweg behoorlijk fijn te noemen, waardoor dit schuurvlies niet geschikt is voor intensieve werkzaamheden. Dit Lemato schuurvlies is met name geschikt voor de oppervlakkige werkzaamheden waarbij je het oppervlakte een beetje op wilt schuren en tegelijkertijd wilt reinigen.

Graag sluiten we deze review op een positieve wijze af. Hoe? Door de relatief voordelige prijs aan te stippen; 19,95 euro. Ja, bij onze partner Bol.com hoef je nog geen 20 euro te betalen voor maar liefst 5 meter aan hoogwaardig schuurvlies!

Dit schuurvlies is níet geschikt voor intensieve werkzaamheden. Daar heb je grover schuurvlies voor nodig.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • 5 meter aan schuurvlies
 • Prima voor oppervlakkige werkzaamheden
Nadelen
 • Niet geschikt voor intensieve werkzaamheden
Conclusie

Dit Lemato Schuurvlies K120 is wat ons betreft de beste koop. Dit schuurvlies is voor een brede doelgroep geschikt, is relatief gunstig geprijsd en heeft een sublieme werking. Daarbij moet je wel rekening houden met de fijne korrelgrootte; slechts 120. Hierdoor is dit schuurvlies alleen geschikt voor oppervlakkige werkzaamheden, waaronder het reinigen van allerlei soorten oppervlakten.

Beste schuurvlies fijn – Festool Schuurvlies MD 100

Ben je specifiek op zoek naar fijn schuurvlies? Dan kan je zeker voor bovenstaande beste koop kiezen; dat schuurvlies stelt je immers in staat om allerlei oppervlakkige werkzaamheden uit te voeren. We kunnen het ons echter goed voorstellen dat je geen behoefte hebt aan maar liefst 5 meter schuurvlies.

Wil je graag fijn schuurvlies, maar dan in een kleinere hoeveelheid? Ook dan hebben we een geschikte variant voor jou gevonden; dit schuurvlies van Festool. Het Festool schuurvlies MD 100 is wat ons betreft het beste fijne schuurvlies.

Dit schuurvlies is ontwikkeld door Festool en is derhalve van een hoge kwaliteit. Je kunt allerlei verschillende oppervlakten met dit schuurvlies ligt op schuren, waarbij je het oppervlakte ook direct weet te reinigen. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld het allerlaatste (dunne) verflaagje van metaal of hout verwijderen.

Festool heeft hierbij gekozen voor schuurvlies met de volgende afmetingen: 115 bij 152 mm. Dit betekent dat het schuurvlies 11,5 centimeter breed is en 15,2 centimeter lang. Door deze afmetingen ben je ook in staat om lastig te bereiken hoekjes perfect op te schuren.

Bijkomend voordeel is dat je bij aanschaf 25 stuks geleverd krijgt. Deze 25 stuks hebben allemaal een korrelgrootte van 100. Wat betekent dit precies? Dit betekent dat dit schuurvlies geschikt is voor oppervlakkige werkzaamheden. Je kunt bijvoorbeeld hout en metaal op de juiste manier reinigen, maar het is niet geschikt om een volledige schuurbeurt hiermee uit te voeren.

Met dit schuurvlies kan je verf, lak, vulmateriaal en hout opschuren. Je kunt hierdoor dit materiaal voorbereiden op een nieuwe verflaag. Het voordeel hiervan? Je kunt deze verflaag op een compleet gladde en schone ondergrond aanbrengen; dit schuurvlies is namelijk in staat om het oppervlakte zowel te reinigen als op te schuren.

Al met al zijn we behoorlijk te spreken over dit schuurvlies. Tegelijkertijd moeten we ook aangeven dat het schuurvlies twee nadelen heeft. Het eerste nadeel is terug te vinden in het kostenplaatje; voor dit schuurvlies betaal je bij onze partner Toolmax een bedrag van ruim 32 euro. Dat is behoorlijk aan de prijs, zeker als we het vergelijken met de hierboven besproken beste koop.

Het tweede nadeel is dat je dit schuurvlies níet kunt gebruiken voor intensieve werkzaamheden. Dat is echter wel logisch, aangezien de korrelgrootte slechts 100 is. Voordat je dit schuurvlies gaat kopen, is dat echter wel iets wat je je goed moet beseffen; vandaar dat we het benadrukken.

Dit schuurvlies is relatief prijzig.

Voordelen
 • Prima kwaliteit
 • Korrelgrootte 100
 • 25 stuks geleverd
 • Handige afmetingen
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Niet geschikt voor intensieve werkzaamheden
Conclusie

Dit Festool Schuurvlies MD 100 is wat ons betreft de beste keuze voor fijn schuurvlies. Door de korrelgrootte van 100 kan je dit schuurvlies perfect gebruiken voor verschillende oppervlakkige werkzaamheden. Het schuurvlies is van een hoge kwaliteit en werkt al met al erg prettig.

Beste schuurvlies middel – Format Korund schuurvlies

Hierboven hebben we het beste fijne schuurvlies besproken. Dat schuurvlies had een korrelgrootte van 100 en was daardoor geschikt voor oppervlakkige werkzaamheden. Wil je graag íets grover schuurvlies hebben? Dan kom je al snel uit bij het middel schuurvlies.

Wij zijn daarbij ook op zoek gegaan naar beste schuurvlies middel. Uiteindelijk hebben we het Format Korund schuurvlies als de beste koop weten te selecteren. Dit schuurvlies is niet té fijn, maar ook weer niet té grof. Mede hierdoor komt dit schuurvlies in veel situaties prima van pas.

Het Format Korund schuurvlies heeft een korrelgrootte van 180. Door deze korrelgrootte is dit schuurvlies geschikt voor zowel hout en metaal als voor kunststof. Met het schuurvlies kan je alle oppervlakte op de juiste manier schuren en reinigen.

Het is echter ook mogelijk om allerlei metaalsoorten af te werken en te polijsten. Bijkomend voordeel is dat je dit schuurvlies zowel nat als droog kunt gebruiken. Waar je het beste voor kunt kiezen? Dat is volledig afhankelijk van het soort materiaal dat je wilt gaan afwerken en jouw persoonlijke voorkeuren. Het is in ieder geval een dik pluspunt dat je het zowel nat als droog kunt gebruiken.

Doordat dit schuurvlies 11,5 centimeter breed is, is het geschikt voor verschillende soorten oppervlakten. Daarmee bedoelen we dat je met dit schuurvlies ook zeer gedetailleerd bijvoorbeeld lastige hoekjes op kunt schuren en kunt reinigen. Ideaal!

Ben je een grootverbruiker van schuurvlies? Ook dan biedt dit schuurvlies een handig voordeel; in de verpakking is namelijk maar liefst 10 meter aan schuurvlies te vinden. Je kunt hierdoor langere tijd vooruit, maar we beseffen ons ook dat niet iedereen hierop zit te wachten. Dat is dan ook direct het eerste nadeel wat we hebben ontdekt bij dit schuurvlies.

Het tweede nadeel heeft betrekking op het prijskaartje. Het klopt dat dit schuurvlies van een hoge kwaliteit is, dat de korrelgrootte prima te noemen is en dat het schuurvlies zeer flexibel is. Ook klopt het dat de rollengte maar liefst 10 meter lang is. Maar, maakt dat de prijs van ruim 50 euro allemaal goed? Wij vinden de prijs, 50 euro bij onze partner Bol.com, behoorlijk fors.

Dit schuurpapier is behoorlijk prijzig; je dient ruim 50 euro te betalen, maar daar krijg je wel een rol van maar liefst 10 meter voor.

Voordelen
 • Korrelgrootte van 180
 • Geschikt voor verschillende materialen
 • Hoge kwaliteit
 • Zeer flexibel
Nadelen
 • Rol van 10 meter (wellicht iets té veel)
 • Relatief prijzig
Conclusie

Dit Format Korund schuurvlies is in onze ogen het beste schuurvlies middel. De korrelgrootte van 180 is prima, evenals de kwaliteit van het schuurvlies. Je moet wel rekening houden met de hoge aanschafprijs en het feit dat je maar liefst 10 meter aan rol geleverd krijgt. Handig is wel dat het schuurvlies zeer flexibel is en een breedte van 11,5 centimeter heeft.

Beste schuurvlies grof – Festool Schuurvlies SF 800

Wil je graag zeer intensieve werkzaamheden met schuurvlies uitvoeren? Wil je bijvoorbeeld grove lagen verwijderen, oppervlakten op een zeer grondige manieren reinigen of oppervlakten op een grondige manier afwerken? Dan heb je behoefte aan schuurvlies met een grove korrel.

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar het beste schuurvlies grof. Opvallend daarbij is dat we allerlei verschillende korrelgroottes tegenkwamen, tot wel meer dan 1000. In onze ogen is dat iets over de top, waarna wij uiteindelijk voor dit Festool Schuurvlies SF 800 hebben gekozen.

Dit schuurvlies heeft een korrelgrootte van 800. Daarmee is het, zeker in vergelijking met de hierboven genoemde varianten, onwijs grof te noemen. Dit stelt je echter in staat om verschillende intensieve werkzaamheden uit te voeren. Ideaal!

Mocht je voor dit schuurvlies van Festool kiezen, ben je verzekerd van een onwijs hoge kwaliteit. Festool levert normaal gesproken prima producten af en dat is ook het geval bij dit schuurvlies. In één verpakking zitten bovendien 30 stuks, waardoor je enige tijd vooruit kunt.

Bijkomend voordeel is dat dit schuurvlies niet al te groot uitgevoerd is: 11,5 bij 15,2 centimeter. Hierdoor ben je óók in staat om kleine oppervlakten, lastige hoekjes en vreemde vormen prima op te schuren, te reinigen en af te werken.

Al met al zijn we super te spreken over dit schuurvlies. We hebben echter wel twee nadelen ontdekt waar je goed rekening mee moet houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de aanschafprijs; bij onze partner Toolmax betaal je ruim 31 euro voor dit schuurvlies. Daarmee is het overigens één van de goedkoopste aanbieders in Nederland!

Het tweede nadeel heeft betrekking op de grofheid van dit schuurvlies. Als je het schuurvlies niet op de juiste manier gebruikt, kan je het oppervlakte behoorlijk beschadigen. Ga dus altijd voorzicht met dit grove schuurvlies om en zet bijvoorbeeld niet direct al te veel kracht/druk.

Het schuurvlies is behoorlijk grof en kan daardoor schade aan oppervlakten aanrichten. Mede hierom is het advies om zéér voorzichtig met dit schuurvlies om te gaan.

Voordelen
 • Hoge kwaliteit
 • Korrelgrootte van 800
 • 30 stuks
 • Zeer grondige werking
Nadelen
 • Oppassen met de grofheid
 • Relatief prijzig
Conclusie

Dit Festool Schuurvlies SF 800 is wat ons betreft het beste grove schuurvlies. De korrelgrootte van 800 is indrukwekkend te noemen, evenals de prestaties van dit schuurvlies. Tegelijkertijd moet je wel goed oppassen dat je niet té veel druk zet; daarmee kan je mogelijk het oppervlakte (deels) beschadigen.

Beste voordelige schuurvlies – HPX Schuurvlies

De hierboven beschreven varianten voldoen stuk voor stuk aan de verwachtingen, maar zijn behoorlijk prijzig te noemen. Hoef jij schuurvlies niet al te vaak te gebruiken? En wil je daarom niet de hoofdprijs voor dit product betalen? Ook dan hebben we een geschikte variant gevonden.

In onze ogen kan je in die situatie het beste voor dit HPX Schuurvlies kiezen. Dit schuurvlies wordt in een kleine hoeveelheid geleverd én is daardoor behoorlijk voordelig te noemen. Je vangt hierdoor eigenlijk twee vliegen in één klap, waarover we je graag iets meer vertellen in deze review.

Laten we aftrappen met het prijskaartje van dit schuurvlies. Bij onze partner Bol.com hoef je slechts 12,95 euro voor dit schuurvlies te betalen. Voordeel hierbij is ook nog dat je slechts één stuk schuurvlies geleverd krijgt. Je hoeft dus niet direct een rol van 10 meter of 30 stuks aan te schaffen.

De fabrikant, HPX, heeft hierbij gekozen voor een fijne korrelgrootte. Door deze fijne korrelgrootte is dit schuurpapier uitsluitend geschikt voor oppervlakkige werkzaamheden. Welke werkzaamheden je zoal met dit schuurvlies uit kunt voeren? Nou, je kunt onder meer een geschilderd oppervlak dof maken. Hierdoor glimt het geschilderde oppervlak een stuk minder.

Aan de andere kant kan je met dit HPX Schuurvlies ook metaal minder laten glanzen. Glanzend metaal valt immers niet bij iedereen in de smaak; met dit schuurvlies kan je het metaal makkelijk naar eigen wens maken. Tot slot is het ook mogelijk om een dun verflaagje van bijvoorbeeld hout of metaal te verwijderen. Al met al kan je dus veel kanten op met dit schuurvlies!

Het is een feit dat je veel werkzaamheden uit kunt voeren, maar dat zijn wel allemaal oppervlakkige werkzaamheden. Voor de meer intensieve werkzaamheden heb je schuurvlies met een andere korrelgrootte nodig.

Daarnaast willen we opmerken dat de kwaliteit van dit schuurvlies iets beter had gekund. Dit schuurvlies kan qua kwaliteit niet tippen aan het schuurvlies van bijvoorbeeld Festool en Lemato.

Met dit schuurvlies kan je alléén oppervlakkige werkzaamheden uitvoeren. Voor de meer intensieve werkzaamheden heb je ander schuurvlies nodig.

Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Veel oppervlakkige werkzaamheden mee uit te voeren
 • Kleine hoeveelheid (handig!)
Nadelen
 • Níet geschikt voor intensieve werkzaamheden
 • Kwaliteit had iets beter gekund
Conclusie

Dit HPX Schuurvlies is wat ons betreft het beste voordelige schuurvlies. Dit schuurvlies is ideaal voor mensen die niet teveel voor schuurvlies willen betalen en ook niet al te veel schuurvlies nodig hebben. Bij dit schuurvlies krijg je slechts één stuk geleverd en niet direct een rol van 10 meter. In combinatie met de gunstige prijs is dat iets wat ons zeer aanspreekt!

Koopgids

Zo, heb je nu ook interesse om schuurvlies te gaan gebruiken? Wij kunnen het gebruik hiervan absoluut aanraden, aangezien het een nét andere werking heeft dan schuurpapier. In bepaalde situaties is schuurvlies daardoor vele malen beter, handiger en praktischer dan schuurpapier.

Het aanschaffen van schuurvlies is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid voor je. Om je hier een handje mee te helpen, hebben wij onderstaande koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken we wat de belangrijkste criteria van schuurvlies zijn. Bij het uitzoeken van het beste schuurvlies kan je op deze criteria letten, waardoor je uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken.

Korrelgrootte

Ja, de korrelgrootte is toch wel allesbepalend voor de werking van het schuurvlies. Hierbij kan er grofweg onderscheid gemaakt worden tussen grof, middel en fijn. De fabrikanten geven hierbij ook de korrelgrootte aan in een cijfer (net zoals bij schuurpapier), maar dat werkt nét iets anders dan bij schuurpapier.

Ons advies is daarom om voornamelijk op de benaming van het schuurvlies te letten. Elke fabrikant zet in de naam van het schuurvlies wel ‘fijn’, ‘middel’ of ‘grof’. Dat laat jou al direct zien of het schuurvlies mogelijk voor jouw werkzaamheden geschikt zijn.

Hierbij kan je het beste de volgende ‘regels’ aanhouden:

 • Oppervlakkige werkzaamheden: fijn schuurvlies
 • Oppervlakkige tot semi-intensieve werkzaamheden: middel schuurvlies
 • Intensieve werkzaamheden: grof schuurvlies

Afmetingen

Ook is het verstandig om op de afmetingen van het schuurvlies te letten. Nagenoeg al het schuurvlies is 11,5 centimeter breed, maar de lengte verschilt wel van variant tot variant. Zo kan je voor een rol van 5 meter kiezen, maar je kunt ook voor 30 stuks van bijvoorbeeld 15 bij 11,5 centimeter kiezen. De keuze is wat dit betreft ook volledig aan jou.

Afmetingen schuurvlies

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen we je adviseren om goed op de prijs-kwaliteitsverhouding te letten. Staar je hierbij niet blind op de aanschafprijs, maar kijk met name naar het totaalplaatje. Voor het betere schuurvlies moet je vaak iets meer betalen; durf die investering te doen, aangezien dat schuurvlies een (veel) betere werking heeft!

Slotwoord

Naar welk van bovengenoemd schuurvlies gaat jouw voorkeur? Of heb je nog geen keuze kunnen maken? In dat geval bevat deze koopgids alle relevante informatie waar je naar op zoek kunt zijn. Vergelijk het schuurvlies aan de hand van deze criteria en maak uiteindelijk de juiste keuze.

Kan je verdere hulp of advies gebruiken? Neem daarvoor contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij sluiten dit artikel graag op de gebruikelijke manier af: we wensen je graag veel plezier met het schuurvlies!

Tresna.nl
Logo