Beste schuurblok

In ons artikel ‘trap schuren’ gaven wij de tip om gebruik te maken van een schuurblok. Een schuurblok is niet alleen handig bij het schuren van een trap, maar ook bij het schuren van allerlei andere oppervlakten en objecten. Met een schuurblok gaat het schuren niet alleen een stuk prettiger, maar ook nog eens een stuk sneller.

Met een schuurblok ben je in staat om het schuren een stuk minder belastend te maken. Als je grote oppervlakten grondig moet schuren, kan dat een behoorlijke aanslag op je lichaam zijn. Dankzij een schuurblok maak je dit een stuk makkelijker.

Bijkomend voordeel is dat het schuurpapier niet kan gaan vouwen door het schuurblok. Het schuurpapier wordt immers op de plek gehouden en is hierdoor in staat om de krachten perfect te verdelen. Door een schuurblok te gebruiken, heb je dus ook nooit meer last van gevouwen schuurblok.

Wist je dat je een schuurblok voor houten oppervlakten kunt gebruiken, maar ook voor stenen en metalen oppervlakten? Ja, zeker. Het aanbod van schuurblokken is tegenwoordig uitgebreid. Gelukkig helpen we jou een handje met het uitzoeken van de beste schuurblokken!

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste varianten. We hebben vele schuurblokken aan een strenge keuring onderworpen en uiteindelijk een top 5 samen kunnen stellen. Dit is niet zomaar een top 5, maar een top 5 van verschillende schuurblokken die in bepaalde situaties uitermate goed tot hun recht komen. In onderstaande tabel kan je alvast zien voor welke varianten wij hebben gekozen:

Onze top 5 schuurblokken

Afbeelding

Product


Lanhu schuurblok

Onze beste koop!

Lanhu schuurblok

Beste koop

of

Stanley schuurblok met steel

Stanley schuurblok met steel

Beste schuurblok met steel

of

J.I.P. schuurblokset

J.I.P. schuurblokset

Beste set schuurblok + schuurpapier

of

Carat Diamant handschuurblok K120

Carat Diamant handschuurblok K120

Beste schuurblok voor steen/metaal

of

Stanley handschuurblok

Stanley handschuurblok

Beste professionele schuurblok

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Lanhu schuurblok

Beste koop

Lanhu schuurblok

of

Stanley schuurblok met steel

Beste schuurblok met steel

Stanley schuurblok met steel

of

J.I.P. schuurblokset

Beste set schuurblok + schuurpapier

J.I.P. schuurblokset

of

Carat Diamant handschuurblok K120

Beste schuurblok voor steen/metaal

Carat Diamant handschuurblok K120

of

Stanley handschuurblok

Beste professionele schuurblok

Stanley handschuurblok

of

Voor wat kan je een schuurblok gebruiken?

Tijdens allerlei klusjes kan je met veel plezier gebruik (gaan) maken van één van bovengenoemde schuurblokken. Deze blokken komen namelijk in meerdere situaties van pas. Dat is te danken aan de veelzijdigheid van dit product; je kunt een schuurblok namelijk voor verschillende doeleinden en tijdens verschillende werkzaamheden gebruiken.

Allereerst ben je met een schuurblok in staat om bepaalde oppervlakten netjes op te schuren. Je kunt hierbij denken aan een trap of aan een houten plank tijdens het maken van meubels. Daarnaast kan je dit product ook gebruik om oude verflagen te verwijderen, om oude laklagen te verwijderen of om oude beits te verwijderen.

Met dank aan een schuurblok ben je in staat om een ondergrond te egaliseren of om een bepaald materiaal op te ruwen. Door materialen op te ruwen, zorg je ervoor dat bijvoorbeeld verf beter aan de laklaag gaat hechten. Met een schuurblokje ben je in staat om houten oppervlakten op te schuren, maar ook metalen en stenen oppervlakten behoren tot de mogelijkheid.

Voor het overzicht hebben we de belangrijkste voordelen van een schuurblok in onderstaand rijtje opgesomd:

 • Maakt het schuren een stuk makkelijker
 • Laat het schuren een stuk sneller verlopen
 • In minder belastend voor je arm/hand
 • Weet de druk perfect te verdelen
 • Geschikt voor zowel kleine- als voor grote oppervlakten

Voor meer informatie over een schuurblok verwijzen wij je graag naar onderstaande informatieve video:

Wil je steen of metaal op gaan schuren of netjes bijwerken? Dan is het aan te raden om voor een diamant schuurblok te kiezen. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, hebben we óók daar de beste variant voor geselecteerd. Van de top vijf hebben we korte reviews gemaakt; direct hieronder vind je de review voor het beste schuurblok.

Beste schuurblok – Lanhu Handschuurblok

Een schuurblok kan je eigenlijk zien als een alternatief voor een reguliere schuurmachine. Met een schuurblok ben je namelijk ook in staat om een object of oppervlakte op een grondige manier te schuren. Dat is zéker het geval als je voor dit Lanhu handschuurblok kiest. Om meerdere redenen hebben wij dit schuurblok uitgeroepen tot de beste koop.

Een van de absolute voordelen van dit handschuurblok is de makkelijke werking. Wil je graag een oppervlakte op een snelle en handige manier gaan schuren? Dan pak je één van de schuurvellen en deze klik je op het schuurblok vast. Dit velletje schuurpapier zit vervolgens muurvast en stelt jou in staat om makkelijk en snel te schuren.

Bijkomend voordeel van dit schuurblok is de ergonomische vormgeving. Door de optimale vormgeving houdt het schuurblok heerlijk vast. Je kunt probleemloos langere tijd achter elkaar met dit schuurblok aan de slag gaan, waardoor je grote oppervlakten relatief snel en makkelijk op kunt schuren.

Ook vinden wij het uitermate prettig dat dit schuurblok met 50 bijpassende schuurvellen/schuurstroken geleverd wordt. Deze schuurstroken hebben de perfecte vorm en afmetingen voor dit schuurblok, waardoor je van een nóg beter resultaat geniet.

Het zijn overigens niet zomaar 50 bijpassende schuurstroken. Nee, de fabrikant (Lanhu) heeft ervoor gekozen om allerlei soorten schuurstroken standaard mee te leveren. Bij aanschaf van dit schuurblok krijg je de volgende schuurstroken standaard meegeleverd:

 • 12 keer K60 schuurstrook
 • 12 keer K80 schuurstrook
 • 13 keer K120 schuurstrook
 • 13 keer 180 keer schuurstrook

Door deze variatie aan schuurstroken kan je allerlei soorten schuurwerkzaamheden verrichten. Ongeacht of je nou met een grove of met een fijne korrel wilt gaan schuren; na aanschaf van dit schuurblok heb je alle mogelijkheden voor allerlei soorten schuurwerkzaamheden.

Word jij tijdens het schuren ook wel eens gek van opgevouwen schuurpapier? Daar heb je dankzij dit schuurblok helemaal nóóit meer last van. Aan weerszijden van dit schuurblok zijn namelijk klemmetjes aanwezig, waarmee je de schuurstrook perfect vast kunt klemmen. Ideaal!

Vraag je je nog af wat je zoal met dit schuurblok kunt doen? Nou, je kunt dit schuurblok voor zowel hout als voor metaal gebruiken. Deze twee soorten materialen kan je perfect opschuren en zodoende volledig glad maken. Je kunt hiermee ook roest, verf, lak en beits verwijderen.

Al met al zijn we onwijs te spreken over dit schuurblok van Lanhu. Je moet echter wel rekening houden met één nadeel. De afmeting van dit schuurblok is 230 bij 93 mm. Als je nieuw schuurpapier nodig hebt, moet je dus wel over schuurpapier beschikken met dezelfde afmetingen. Dat is de enige manier om optimaal gebruik te kunnen maken van dit schuurblok.

Daarnaast moet je ook nog rekening houden met de aanschafprijs van dit schuurblok. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 29,95 euro voor dit schuurblok. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar je moet wel goed onthouden dat je maar liefst 50 schuurvellen standaard meegeleverd krijgt!

Je hebt schuurpapier met de afmetingen van 230 bij 93 mm nodig.

Voordelen
 • Veel schuurpapier meegeleverd
 • Geschikt voor hout en metaal
Nadelen
 • Schuurpapier van 230 bij 93 mm nodig
 • Relatief prijzig
Conclusie

Dit Lanhu schuurblok is wat ons betreft de allerbeste koop. Dit schuurblok is van een hoge kwaliteit, heeft stevige klemmen en maakt het schuren een stuk makkelijker. Bovendien is dit schuurblok geschikt voor hout én metaal en krijg je ook nog eens 50 schuurvellen standaard meegeleverd. Wij zijn fan!

Beste schuurblok met steel – Stanley schuurblok met steel

Krijg jij tijdens het schuren ook wel eens last van je rug? Of heb je altijd al last van je rug en wil je het schuren zo aangenaam mogelijk voor jezelf maken? Dan hebben wij een zeer interessant schuurblok voor jou gevonden; dit Stanley schuurblok met steel is om meerdere redenen aan te raden.

Absolute blikvanger van dit schuurblok is de steel. Deze steel is ruim 1,3 meter lang en biedt daardoor onwijs veel plezier. Met deze steel ben je immers in staat om ook lastig te bereiken plekken snel en makkelijk te schuren. Grote oppervlakten schuur je dus moeiteloos én super snel met dit schuurblok met steel.

Ook op het gebied van comfort heb je niks te klagen. De handgreep van de steel is namelijk bedekt met geanodiseerd aluminium. Dit materiaal is bijzonder licht en voelt heel zacht aan. Je kunt hierdoor moeiteloos langere tijd achtereen gesloten met dit schuurblok aan de slag gaan.

De afmetingen van het schuurblok zijn 230 bij 80,4 mm. Je hebt dus schuurpapier nodig dat ook deze afmetingen heeft. Als dat het geval is, kan je het schuurpapier moeiteloos met de klemmen vast maken. Het schuurpapier blijft vervolgens prima op zijn plek zitten.

Het gedeelte van het schuurblok is op een zeer innovatieve manier ontworpen. Voor de onderkant is namelijk een zware geribde constructie ontwikkeld, waardoor het schuurblok altijd vlak blijft. Je schuurt daardoor nóg sneller en makkelijker grote oppervlakten.

Zoals je van het merk Stanley gewend bent, is ook dit schuurblok van een hoge kwaliteit. Het schuurblok heeft een lange levensduur, heeft een perfecte werking en biedt onwijs veel gemak.

Helaas hebben we wel enkele nadelen bij dit schuurblok moeten constateren. Zo is het spijtig dat je geen schuurpapier meegeleverd krijgt. Je moet het schuurpapier dus zelf op maat gaan maken en in het schuurblok vast klemmen. Daar is op zich niks mis mee, maar je moet er wel even de tijd voor uittrekken om het schuurpapier op het juiste formaat te kunnen krijgen.

Daarnaast is het schuurblok met steel behoorlijk prijzig. Bij onze partner Bol.com betaal je ruim 43 euro voor dit schuurblok. In combinatie met het gebrek aan meegeleverd schuurpapier is dit echt aan de prijs. Desalniettemin krijg je wel veel waar voor je geld; het is immers heerlijk om met dit schuurblok mét steel grote oppervlakten op te schuren.

Je krijgt geen schuurpapier meegeleverd.

Voordelen
 • Handige/lange steel
 • Hoge kwaliteit
 • Innovatief ontwerp
Nadelen
 • Geen schuurpapier meegeleverd
 • Relatief prijzig
Conclusie

Dit Stanley schuurblok met steel is absoluut het beste schuurblok met steel. De steel is lekker lang, houdt heerlijk vast en biedt het gewenste comfort. Je schuurt met dit schuurblok snel en moeiteloos allerlei grote oppervlakten. Bijkomend voordeel is dat het schuurpapier goed vast blijft klemmen en dat je jouw rug dus een stuk minder hoeft te belasten. Ook zijn lastig te bereiken plekken een fluitje van een cent met dit schuurblok!

Beste set schuurblokken – J.I.P. schuurblokset

Sprak de beste koop jou hierboven aan? Had dat wellicht te maken met het feit dat je veel schuurstroken meegeleverd krijgt? Nou, dan hebben we goed nieuws voor je. Ook bij deze J.I.P. schuurblokset krijg je standaard meerdere schuurstroken meegeleverd. In onze ogen is dit daarom een prima alternatief voor de beste koop uit dit artikel.

Bij deze set krijg je niet alleen een geweldig schuurblok geleverd, maar ook nog eens 25 vellen schuurpapier. Deze vellen/stroken hebben direct de perfecte afmeting, waardoor je met onwijs veel plezier van dit schuurblok gebruik kunt maken.

Het meegeleverde schuurpapier betreft zogeheten K100. Deze benaming heeft betrekking op de korrelgrootte van het schuurpapier. Deze korrelgrootte stelt je eigenlijk in staat om allerlei soorten objecten op een grondige manier te schuren; de korrels zijn namelijk niet té grof, maar ook niet té fijn.

Ook over dit schuurblok zijn we logischerwijs te spreken. dat komt onder meer door de ergonomische vormgeving. Het schuurblok houdt heerlijk vast en stelt je in staat om urenlang achter elkaar te werken. Je hand voelt daarna wellicht ietwat vermoeid aan, maar dat is ook absoluut het geval als je met de hand schuurt. In dat geval belast je je hand en arm namelijk nog véél meer.

Over een ander aspect van dit schuurblok zijn we echter ook te spreken; de veerspanner. Dankzij deze strakke veerspanner ben je in staat om het schuurpapier zeer stevig vast te klemmen. Tijdens het schuren heb je vervolgens nooit meer last van opgevouwen schuurpapier. Dat brengt niet alleen veel gemak met zich mee, maar zorgt er ook nog eens voor dat je sneller kunt gaan schuren.

Het schuurblok heeft de volgende afmetingen: 165 bij 85 mm. Het meegeleverde schuurpapier heeft de bijpassende afmetingen van 225 bij 90 mm. Op het moment dat het schuurpapier op is, dien je dus zelf schuurpapier aan te schaffen met deze afmetingen. Deze specifieke maat kan je kopen, maar je kunt ook grote vellen schuurpapier kopen en deze vervolgens zelf op maat knippen/maken.

Tot slot zijn we óók te spreken over het prijskaartje. Voor dit schuurblok inclusief de 25 schuurvellen betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 12,50 euro. Dat is in onze ogen een zeer reële prijs voor dit handige schuurblok.

Hebben we ook nog nadelen weten te ontdekken? Ja, één nadeel. De kwaliteit van dit schuurblok is namelijk niet zoals bijvoorbeeld de twee hierboven genoemde schuurblokken. De verwachting is dan ook dat de levensduur van dit schuurblok een stuk korter is.

Niet de meest indrukwekkende kwaliteit.

Voordelen
 • Inclusief 25 vellen schuurpapier
 • Ergonomisch vormgegeven
 • Handige veerspanner
Nadelen
 • Niet de beste kwaliteit
Conclusie

Dit schuurblok van J.I.P. inclusief 25 vellen schuurpapier is wat ons betreft absoluut een aanrader. Je krijgt 25 vellen schuurpapier standaard meegeleverd, het schuurblok houdt prima vast en je kunt het schuurpapier stevig vastklemmen. Al met al is dit een schuurblok waar je veel plezier aan gaat beleven.

Beste schuurblok voor steen/metaal – Carat Diamant handschuurblok K120

Een absoluut voordeel van een schuurblok is dat je deze voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Wil je graag een schuurblok voor steen én metaal kunnen gebruiken? Dan is dit Carat diamant handschuurblok de beste keus. Dit schuurblok heeft eigenlijk alles waar je naar op zoek bent, indien je graag steen of metaal wenst op te schuren.

Wat kan je zoal met dit schuurblok? Nou, je kunt bijvoorbeeld hoeken bewerken, kleine oppervlakten opschuren en moeilijk te bereiken plekken opschuren. Het maakt daarbij niet zoveel uit van welk materiaal het object is. Met dit handschuurblok kan je namelijk de volgende materialen schuren: terrazzo, graniet, marmer, beton, natuursteen, polyester en kunststoffen.

Door deze veelzijdigheid is dit een onwijs handig schuurblok. Dat wordt verder versterkt door het feit dat je dit schuurblok zowel nat als droog kunt gebruiken. Bij sommige stenen is het immers handiger om de stenen of het schuurblok nat te maken; dat schuurt een stuk prettiger en sneller.

Dit schuurblok is niet zoals de hierboven genoemde schuurblokken. Het is bij dit schuurblok namelijk niet mogelijk om bijvoorbeeld het vel schuurpapier te vervangen. Nee, aan de onderkant van dit schuurblok zit al standaard een oppervlakte waarmee je kunt schuren. Dat oppervlakte heeft een korrelgrootte van 120, waardoor je perfect allerlei soorten steen en metaal op kunt schuren.

Eigenlijk zijn we bijzonder te spreken over dit schuurblok. Je moet wel rekening houden met de aanschafprijs van 14 euro. Als je het schuurblok regelmatig gebruikt, kan je niet al te lang van deze 14 euro genieten. op dat moment is het schuuroppervlakte mogelijk al grotendeels versleten, waardoor je dit moet vervangen of weer een nieuw schuurblok aan moet schaffen.

De levensduur is niet al te lang.

Voordelen
 • Geschikt voor steen en metaal
 • Ergonomisch handvat
 • Veelzijdig in te zetten
Nadelen
 • Niet al te lange levensduur
Conclusie

Dit Carat Diamant handschuurblok K120 is het beste schuurblok voor metaal en steen. Met dit schuurblok kan je hoekjes bewerken, kleine oppervlakten en lastig te bereiken plekken moeiteloos opschuren. Dit schuurblok is veelzijdig in te zetten en is zowel nat als droog prima te gebruiken.

Beste professionele schuurblok – Stanley handschuurblok

Ook professionals hebben baat bij een hoogwaardig en handig handschuurblok. Aangezien professionals dit schuurblok vaker gebruiken dan een gemiddelde doe-het-zelver is een hoge kwaliteit nóg belangrijker. Als je voor dit Stanley handschuurblok kiest, ben je van een hoge kwaliteit verzekerd.

Zoals we van het gekende merk Stanley gewend zijn, is de kwaliteit van dit schuurblok onwijs hoog. Je kunt jarenlang van dit schuurblok gebruik maken. dat komt onder meer door de zware geribde aluminium constructie. Deze constructie is licht, maar is tegelijkertijd ook bijzonder robuust.

De zware geribde aluminium constructie brengt nog een ander voordeel met zich mee. Door deze constructie blijft dit schuurblok namelijk vlak op het oppervlakte, waardoor je nog sneller en makkelijker kunt schuren.

Voordat je kunt schuren, moet je eerst het schuurpapier vast klemmen. Dit schuurpapier dient 230 bij 80,4 mm groot te zijn en kan vervolgens makkelijk vastgeklemd worden. Daarvoor maak je gebruik van de handige klemmen waar dit schuurblok standaard over beschikt.

Valt er jou iets op als je de foto van dit schuurblok ziet? In vergelijking met de andere schuurblokken valt het onwijs handige handvat direct op. Dankzij dit handvat kan je nóg makkelijker en prettiger schuren. Je kunt dit schuurblok uren achter elkaar gebruiken, zonder dat je daarbij last van je handen of armen krijgt. Onwijs handig; zeker voor de drukbezette professional!

Tot slot willen we nog benoemen dat je dit handschuurblok voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Dit schuurblok is namelijk geschikt voor allerlei soorten schuurpapier. Ook het opschuren van metaal en steen is daarom – in bepaalde mate – mogelijk. Uiteindelijk geniet je écht van dit schuurblok als je hout wilt gaan opschuren.

Eigenlijk hebben we maar één nadeel gevonden bij dit handschuurblok. Je krijgt namelijk standaard geen schuurpapier meegeleverd. Dat had het gebruik van dit schuurblok nog een stukje makkelijker gemaakt. Gelukkig kan je het schuurpapier – met de juiste afmetingen – op verschillende plekken aanschaffen.

Over de prijs gesproken. In onze ogen is dit Stanley handschuurblok zeer gunstig geprijsd. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 20,40 euro. Dat is in onze ogen niet al te veel, zeker als je het in verhouding trekt met de prima kwaliteit van dit schuurblok. Zoals hierboven gezegd is ook het handvat onwijs prettig, waardoor dit schuurblok het bedrag van 20 euro meer dan waard is.

Je krijgt geen schuurpapier meegeleverd.

Voordelen
 • Geweldig handvat
 • Levert de gewenste kwaliteit
 • Veelzijdig in te zetten
Nadelen
 • Geen schuurpapier meegeleverd
Conclusie

Dit Stanley handschuurblok is wat ons betreft de beste keus voor elke professional. Dit schuurblok houdt heerlijk vast, is van een hoge kwaliteit en is voor verschillende werkzaamheden in te zetten. Voor de prijs van 20 euro hebben we eigenlijk niet al te veel te klagen. Het enige spijtige is dat er standaard geen schuurpapier meegeleverd wordt. Verder een top schuurblok!

Koopgids

In bovenstaande reviews heb je veel informatie kunnen vinden over uiteenlopende schuurblokken. Een schuurblok lijkt een simpel hulpmiddel, maar stiekem bestaan er toch best wat verschillende varianten van. Vind je het lastig om de verschillende schuurblokken met elkaar te vergelijken? In onderstaande koopgids bespreken wij de criteria waar je het beste op kunt letten.

Soort schuurblok

Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen twee schuurblokken. De zogeheten diamant schuurblokken zijn geschikt voor steen en metaal, terwijl de reguliere schuurblokken geschikt zijn voor hout. Welk materiaal wil jij het meeste op gaan schuren? Als dat hout is, kan je het beste voor één van de reguliere schuurblokken kiezen.

Wil je het schuurblok specifiek voor steen en/of metaal gaan gebruiken? Dan is het dringende advies om voor de zogeheten diamant schuurblokken te kiezen. Die schuurblokken zijn geoptimaliseerd voor deze materialen en leveren daardoor de beste prestaties. Bovendien maak je het schuren van metaal/steen een stuk makkelijker met dergelijke schuurblokken.

Handvat/handgreep

Eén van de belangrijkste voordelen van een schuurblok is dat je snel en makkelijk kunt schuren. Dat is onder meer te danken aan het feit dat je het schuurpapier vast kunt zetten; je hebt daardoor nooit meer last van opgevouwen schuurpapier.

Er is echter nog een andere reden waarom een schuurblok zo prettig werkt; het handvat. Dankzij het handvat hoef je veel minder druk op het schuurpapier te zetten, waardoor je jouw arm en hand veel minder hoeft te belasten. Ons advies is daarom om altijd zeer goed naar het handvat te kijken.

Bij sommige schuurblokken is het handvat ergonomisch vormgegeven, waardoor deze heerlijk in hand ligt. Je kunt echter ook voor het hierboven beschreven Stanley handschuurblok kiezen. Dit schuurblok heeft echt een handgreep, waardoor je onwijs prettig kunt werken. Het is aan jou de keus om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Schuurpapier

Een belangrijk onderdeel van een schuurblok vormt het schuurpapier. Zonder schuurpapier kan je immers geen enkele taak met het schuurblok verrichten. Bij het uitkiezen van een schuurblok moet je daarom goed op het schuurpapier letten:

 • Wat is de afmeting van het schuurpapier?
 • Krijg je standaard schuurpapier meegeleverd?
 • Zo ja; hoeveel vellen krijg je meegeleverd?
 • Welke korrelgrootte heeft het schuurpapier?
schuurpapier p100


Budget

Tot slot willen we je nog wijzen op de prijskaartjes van de schuurblokken. Deze prijskaartjes variëren enigszins, maar zitten wel veelal in dezelfde prijsklasse. Het gaat er uiteindelijk om dat je het schuurblok met de beste prijs-kwaliteitsverhouding gaat vinden. De schuurblokken waar je hierboven een review over hebt kunnen lezen, hebben in ieder geval een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Besluit

Wil jij het schuren van (grote) oppervlakten een stuk makkelijker gaan maken? Dan is het gebruik van een schuurblok absoluut aan te raden. Lees de reviews hierboven op je gemakje door, bepaal welk schuurblok het meeste op jouw situatie aansluit en schaf dit blok direct aan. Kan je hulp gebruiken? De klantenservice van onze partners Bol.com en Toolmax staan graag voor je klaar. Veel (schuur)plezier met je nieuwe schuurblok!

Tresna.nl
Logo