Hoe werkt een hogedrukreiniger?

Een hogedrukreiniger is een ideaal hulpmiddel voor in je tuin. Je reinigt hier eenvoudig de schutting, de tuinmeubelen en zelfs de tegels mee. Ook voor het wassen van je auto kun je prima voor een hogedrukreiniger kiezen. Maar, hoe werkt een hogedrukreiniger nou precies?

Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. We zoomen hierbij in op de technische kant, maar ook op de praktische kant. Zo bespreken we ook welke accessoires onmisbaar zijn voor een hogedrukreiniger.

Karcher K4 Premium Full Control

Verder kijken we ook nog naar de verschillende soorten hogedrukreinigers. Op dit moment kun je uit meerdere soorten en varianten kiezen, waarbij de verschillen onderling vrij groot zijn. Dit maakt het des te belangrijker voor jou om een goede vergelijking te maken. Ook daar helpen wij je met dit artikel graag een handje bij!

De werking van een hogedrukreiniger

Om de werking van een hogedrukreiniger uit te leggen, moet je eerst weten hoe een hogedrukreiniger opgebouwd is. Zo’n reiniger bestaat namelijk uit de nodige onderdelen:

 • Waterinlaat. Om van een hogedrukreiniger gebruik te kunnen maken, heb je sowieso een waterinlaat nodig. Dit is de tuinslang die je op de hogedrukreiniger aansluit, waardoor de hogedrukreiniger het water met een hogere druk op bijvoorbeeld je auto kan spuiten.
 • Motor of motorpomp. Nagenoeg alle hogedrukreinigers beschikken ook over een motor. Dit kan een benzine pomp zijn, maar in nagenoeg alle gevallen gaat het om een elektrische motorpomp. De motorpomp drijft de waterpomp aan, waardoor de hogedrukreiniger het water met een hoge waterdruk op een oppervlakte kan spuiten.
 • Waterpomp. Bij elke hogedrukreiniger is de waterpomp het kloppende hart. Zonder dit onderdeel zou een hogedrukreiniger niet zijn werk kunnen doen. De werking van deze waterpomp is eenvoudig: de waterpomp trekt het water uit de kraan/tuinslang en brengt dit water in versnelling. Door deze versnelling ontstaat de hogere water-/werkdruk.
 • Hogedrukslang. Bij een hogedrukreiniger hoort uiteraard ook een hogedrukslang. Dit is de slang die tussen het spuitpistool en de hogedrukreiniger zit. Idealiter is deze slang zo lang mogelijk, aangezien je daarmee van de gewenste bewegingsvrijheid geniet.
 • Spuitpistool. Uiteraard beschikt een hogedrukreiniger ook over een spuitpistool. Of over een speciale sproeikop. Dit is één van de accessoires van een hogedrukreiniger waar je mee kunt variëren. Daardoor kun je verschillende klussen met een goede hogedrukreiniger uitvoeren.

Blijft het bij alleen deze onderdelen? Nee, zeker niet. Een hogedrukreiniger beschikt ook nog over meerdere filters. Deze filters houden vuiligheid uit het water, waardoor alleen schoon water door de hogedrukreiniger heen stroomt. Dit komt de levensduur van de hogedrukreiniger ten goede.

Met bovenstaande onderdelen heb je een indruk gekregen van de werking van een hogedrukreiniger. Om hier een nog betere indruk van te krijgen, hoef je alleen maar onderstaande video door te nemen. In deze video wordt haarfijn, aan de hand van beelden, uitgelegd hoe een hogedrukreiniger precies werkt:

Overige onderdelen van een hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger is een vrij complex apparaat. Dat moet ook wel, aangezien water zonder druk omgetoverd wordt tot water met een hoge druk. Daarvoor zijn simpelweg veel onderdelen benodigd.

Maar, een hogedrukreiniger beschikt ook over andere soorten onderdelen. Dit zijn bijvoorbeeld onderdelen die het gebruiksgemak verhogen. Of die voor een veelzijdige werking van de hogedrukreiniger zorgen.

Een goed voorbeeld hiervan is het handvat. Elke goede hogedrukreiniger beschikt over een handvat, waarmee je de hogedrukreiniger eenvoudig op kunt tillen. Wil je de hogedrukreiniger bijvoorbeeld rondom je auto verplaatsen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een hogedrukreiniger met wielen. Dankzij de wielen is het nóg eenvoudiger om de hogedrukreiniger te verplaatsen.

Wil je grondige schoonmaakklussen met je hogedrukreiniger uitvoeren? Dan heb je een hogedrukreiniger met een reinigingsmiddelcompartiment nodig. In dit compartiment kun je reinigingsmiddel gieten, waarna dit middel én het water uit de hogedrukreiniger gespoten worden. Zo’n compartiment is niet in elke hogedrukreiniger te vinden.

Tevens kan een hogedrukreiniger van een haspel voorzien zijn. Rondom deze haspel is het mogelijk om de hogedrukslang op te rollen. Of om de stroomkabel van de hogedrukreiniger op te rollen. Een haspel draagt hiermee aanzienlijk bij aan het gebruiksgemak!

Tot slot kan een hogedrukreiniger met talloze accessoires geleverd worden. Hier lees je verderop in dit artikel nog veel meer over.

Hoe moet je een hogedrukreiniger aansluiten en gebruiken?

Zo, je weet nu precies wat de werking van een hogedrukreiniger is. Dat is min of meer een technisch verhaal. Wij vinden echter het praktische verhaal een stuk belangrijker.

Graag bespreken we daarom hoe je een hogedrukreiniger moet aansluiten en gebruiken:

 • Stap 1: sluit de hogedrukreiniger op een waterbron aan. Ten eerste is het zaak om de hogedrukreiniger op een waterbron aan te sluiten. In veel gevallen gaat het hierbij om een tuinslang. Je kunt echter ook regenwater gebruiken als waterbron voor je hogedrukreiniger. In dat geval heb je een hogedrukreiniger met aanzuigende pomp nodig.
 • Stap 2: sluit de hogedrukreiniger op een stroombron aan. Om van een hogedrukreiniger gebruik te kunnen maken, heb je ook een stroompunt nodig. Sluit daarom je hogedrukreiniger op een stopcontact aan, eventueel via een verlengsnoer of haspel.
 • Stap 3: zet de hogedrukreiniger stevig neer. Over het algemeen is een hogedrukreiniger een relatief zwaar product. Je wilt daarom niet dat ‘ie tegen je auto aanvalt. Of hard valt op de tegels in je tuin. Voordat je gebruik van de hogedrukreiniger maakt, moet je ‘m daarom stevig neerzetten.
 • Stap 4: monteer de gewenste accessoire. Uiteraard heb je voor je hogedrukreiniger ook nog de juiste accessoire nodig. Dit kan het normale spuitpistool zijn, maar kan ook een ander opzetstuk zijn. Wil je bijvoorbeeld het terras in je tuin reinigen? Dan moet je de terrasreiniger aan de hogedrukreiniger monteren.
 • Stap 5: draai de kraan open. Het is nu zaak om de kraan open te draaien. Het water stroomt nu via de tuinslang de hogedrukreiniger in. De waterpomp zorgt vervolgens voor de opbouw van druk, waarna je snel gebruik van de hogedrukreiniger kunt maken.
 • Stap 6: stel de hogedrukreiniger naar wens in. Vervolgens is het belangrijk om de hogedrukreiniger naar wens in te stellen. In hoeverre dit mogelijk is, hangt af van het model. Je kunt in veel gevallen bijvoorbeeld de waterdruk afstemmen op de te reinigen oppervlakte.
 • Stap 7: voer je schoonmaakklus uit. Je bent nu in staat om snel en eenvoudig de schoonmaakklus uit te voeren. De hogedrukreiniger levert immers de power, waardoor jij alleen maar hoeft te richten. Een kind kan de schoonmaak doen!

Wil je exact in beeld zien hoe je deze stappen nou doorloopt? Bekijk dan onderstaande video op je gemak. In deze video zie je precies hoe je een hogedrukreiniger aansluit en gebruikt:

Aandachtspunten bij het gebruiken van een hogedrukreiniger

Bij de werking van een hogedrukreiniger vallen meerdere zaken op. Het belangrijkste hierbij is toch wel de brute kracht van een hogedrukreiniger. Er zijn hogedrukreinigers die met een werkdruk van wel 180 bar kunnen werken!

Kies je voor een minder krachtige hogedrukreiniger? Zelfs dan heb je met een werkdruk van 100 bar, 120 bar of 150 bar te maken. Je hebt dus veel kracht tot je beschikking. Dit is aan de ene kant fijn, maar levert aan de andere kant ook mogelijke problemen op.

Wij raden je graag aan om onderstaande tips even goed door te nemen. Met deze tips gebruik je je hogedrukreiniger altijd op de juiste manier.

Tip 1: stem de werkdruk af op de oppervlakte

Het belangrijkste dat je altijd moet doen, is de werkdruk af te stemmen op de oppervlakte. Volg daarvoor deze richtlijnen op:

Werkdruk in barOppervlakte
Minder dan 100 barTuinmeubelen, fietsen en motors
100 tot 125 barAuto’s en dakgoten
125 tot 150 barTerrassen, schuttingen, caravan en campers
150 tot 180 barLeidingen, rioleringen, zwembaden en metselwerk

Met andere woorden: je kunt niet altijd dezelfde werkdruk gebruiken. Spuit je je auto met een werkdruk van 180 bar af? Dan is de kans groot dat je de lak van je auto afspuit. Of dat kwetsbare onderdelen van je auto beschadigd raken.

Kijk dus heel goed naar de oppervlakte die je gaat reinigen. Stem daar vervolgens de werkdruk op af. Hierbij is het ook belangrijk om goed naar je hogedrukreiniger te kijken:

 • Is het wel mogelijk om de werkdruk in te stellen? Dit is bij lang niet alle hogedrukreinigers het geval, dus check dit goed voordat je een nieuwe hogedrukreiniger aanschaft. Je zou eigenlijk altijd voor een variant met een instelbare werkdruk moeten gaan.
 • Wat is de minimale- en maximale werkdruk? Bij elke hogedrukreiniger moet je zowel naar de minimale- als de maximale werkdruk kijken. Beide werkdrukken zijn namelijk van belang voor de schoonmaakwerkzaamheden.
 • Welke werkdruk heb je precies nodig? Het is uiteraard ook van belang om goed naar de benodigde werkdruk te kijken. Houd daarvoor de richtlijnen uit bovenstaande tabel aan.

Tip 2: houd een afstand tot de oppervlakte

Kärcher Accu Hogedrukreiniger K2 Battery beste koop

Heb je de werkdruk van je hogedrukreiniger afgestemd op de oppervlakte? Goed bezig! Je bent er in dat geval echter nog niet. Het is ook van belang om de juiste afstand ten opzichte van de oppervlakte aan te houden.

Houd altijd een afstand van 20 á 30 cm aan. Daarmee geniet je van twee voordelen:

 • Je geniet van een optimale reiniging. Door deze afstand wordt de kracht perfect afgegeven, waardoor je van een optimale- en snelle reiniging verzekerd bent. Dit merk je met name op bij ernstig vervuilde oppervlakten.
 • De oppervlakte raakt niet beschadigd. Door deze afstand raakt de oppervlakte ook niet beschadigd. Erg fijn dus als je je auto of tuinmeubelen wast.

Houd dus altijd de juiste afstand aan. Maak je gebruik van een terrasreiniger? Dan is hier uiteraard geen sprake van. Ga je met een vuilfrees de terrastegels schoonspuiten? Dan is het wel van belang om deze afstand aan te houden.

Tip 3: houd het spuitpistool stevig vast

Bij een hogedrukreiniger heb je dus met brute kracht te maken. Deze brute kracht zorgt voor de snelle- en optimale reiniging, maar brengt dus ook meerdere aandachtspunten met zich mee. Zo is het ook van belang dat je het spuitpistool altijd stevig vasthoudt.

Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat het spuitpistool uit je handen losschiet. De waterstraal stopt daarmee waarschijnlijk direct, maar het spuitpistool kan wel op de oppervlakte terechtkomen. Je wilt uiteraard niet dat het spuitpistool hard op je auto terechtkomt. Houd dus altijd het spuitpistool stevig vast.

Tip 4: maak gebruik van de juiste sproeikop

Wij raden je ook aan om goed naar de sproeikop te kijken. Voor elke klus moet je de meest geschikte sproeikop gebruiken. Waarom? Vanwege deze redenen:

 • Elke sproeikop is voor speciale werkzaamheden geschikt. Met bepaalde sproeikoppen kun je speciale werkzaamheden uitvoeren. Het is hierdoor belangrijk om met sproeikoppen te variëren, gebaseerd op de schoonmaakwerkzaamheden die je uit moet voeren.
 • Met de juiste sproeikop voorkom je schade. De hoge waterdruk en de juiste sproeikop gaan hand in hand met elkaar. Met deze beide tips voorkom je namelijk schade aan de te reinigen oppervlakte.

Tip 5: houd de omgeving goed in de gaten

Als laatste tip wijzen wij je graag op de omgeving. Je moet namelijk, tijdens het reinigen met je hogedrukreiniger, altijd de omgeving goed in de gaten houden. Pas bijvoorbeeld op met schuine ondergronden. Mocht je hier je hogedrukreiniger op neer zetten, is de kans groot dat ‘ie ten val komt. Dit kan schade aan de ondergrond én aan je hogedrukreiniger opleveren.

Verder moet je goed uitkijken met bijvoorbeeld buitenstopcontacten. Heb je in je tuin bijvoorbeeld een verlengsnoer liggen voor je hogedrukreiniger? Voorkom dan dat tijdens je werkzaamheden dit verlengsnoer nat kan worden.

Tot slot moet je nog oppassen voor kleine kinderen en huisdieren. Komt een straal met een werkdruk van 150 bar op een klein kind of een huisdier terecht? Dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Je moet hierom ook nooit op mensen of huisdieren spuiten met een hogedrukreiniger.

Wat is voor jou de juiste hogedrukreiniger?

Nilfisk E150.2-10 H X-TRA hogedrukreiniger

Je weet nu precies hoe een hogedrukreiniger werkt. Ook weet je nu precies wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en hoe je de hogedrukreiniger op de juiste manier gebruikt.

Wellicht heb je op dit moment nog niet de beschikking over de juiste hogedrukreiniger. Of je vindt dat je huidige hogedrukreiniger aan vervanging toe is. Indien dit het geval is, raden wij je aan om zo snel mogelijk een nieuwe hogedrukreiniger aan te schaffen.

Daarbij heb je uit nogal veel varianten de keuze. Wij zoomen op deze varianten in en bespreken hierbij ook direct wat de beste hogedrukreiniger is.

Elektrische hogedrukreiniger

Een elektrische hogedrukreiniger is eigenlijk de ‘normaalste’ variant. Dit is een hogedrukreiniger die je op een stroompunt aan moet sluiten, zodat je hier gebruik van kunt maken. Dit stroompunt zorgt, in combinatie met de tuinslang en waterpomp, voor de krachtige werking van de hogedrukreiniger.

Het aanbod van elektrische hogedrukreinigers is ontzettend uitgebreid. Wij wijzen je daarom graag op de Eziclean® Hydroforce 165. Naar onze mening is dit de beste hogedrukreiniger van dit moment.

Deze hogedrukreiniger kent bijvoorbeeld een ideale samenstelling. Hij is relatief compact, is van grote wielen voorzien en beschikt ook nog over een haspel. Met deze haspel berg je alle kabels van de Eziclean® Hydroforce 165 eenvoudig op. Ook beschikt ‘ie nog over een ophanghaak voor het spuitpistool. Je bergt deze beste hogedrukreiniger hierdoor zeer eenvoudig op.

Met de Eziclean® Hydroforce 165 voer je ook nog eens veel klussen uit. Dit komt onder meer door de maximale werkdruk van 165 bar. Dit maakt deze hogedrukreiniger veelzijdig inzetbaar. Uiteraard bepaal je zelf wat de gewenste werkdruk van deze hogedrukreiniger is.

Kies je voor deze beste hogedrukreiniger? Dan krijg je ook nog eens 12 accessoires meegeleverd. Met deze opzetstukken voer je alle mogelijke klussen uit. Dit doe je snel, eenvoudig en op een comfortabele manier. Met alle dank aan de algehele samenstelling van deze beste hogedrukreiniger!

Accu hogedrukreiniger

Wil je niks van doen hebben met een stroomkabel en stroompunt? Dan heb je de beste accu hogedrukreiniger nodig. Dit is een hogedrukreiniger die over een accu beschikt, waarmee je dus van onbeperkte bewegingsvrijheid geniet. Zo’n hogedrukreiniger gebruik je overal en altijd.

Wij raden je hiervoor graag de Bosch Fontus GEN II aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste accu hogedrukreiniger is. Dit komt onder andere doordat je bij deze hogedrukreiniger direct 2 accu’s meegeleverd krijgt. Je hoeft dus verder geen extra investeringen meer te doen.

Verder is de samenstelling van de Bosch Fontus GEN II ideaal. Zo heeft deze hogedrukreiniger een watertank van 15 liter, waardoor je ‘m niet eens op een tuinslang/waterkraan aan hoeft te sluiten. Verder geniet je van een werkdruk van 20 bar. Voor een normale hogedrukreiniger is dit uiteraard niks, maar voor een accu hogedrukreiniger is dit méér dan voldoende.

Het is ook nog mogelijk om zelf de werkdruk in te stellen. Tevens krijg je bij de Bosch Fontus GEN II meerdere opzetstukken meegeleverd. Je bent hierdoor in staat om de nodige schoonmaakklussen uit te voeren. Wil je echt grote klussen uitvoeren? Dan heb je echter wel een elektrische hogedrukreiniger nodig.

Kleine hogedrukreiniger

Wat voor klussen wil je met je nieuwe hogedrukreiniger uitvoeren? Mocht het om kleinere klussen gaan, is een normale hogedrukreiniger wellicht iets teveel van het goede. In dat geval kun je beter voor een kleine hogedrukreiniger kiezen.

Binnen het aanbod van kleine hogedrukreinigers valt met name de Bosch EasyAquatak 120 + Bosch Home & Car Kit op. Wij vinden dit de beste kleine hogedrukreiniger, mede door de compactheid. Doordat deze reiniger zo compact is, berg je ‘m eenvoudig op. Ook is het hierdoor mogelijk om ‘m op bijvoorbeeld je kleine dakterras te gebruiken.

Wat direct opvalt, is dat deze kleine hogedrukreiniger erg krachtig is. Je geniet van een maximale werkdruk van maar liefst 120 bar. Het is ook nog mogelijk om deze werkdruk naar wens aan te passen. Daarmee voer je dus nóg meer schoonmaakwerkzaamheden op de gewenste manier uit.

Wij zijn ook nog over de meegeleverde accessoires te spreken. Je krijgt alle mogelijke accessoires meegeleverd, waardoor je nóg meer klussen uit kunt voeren. In combinatie met de compactheid zorgt dit voor ontzettend veel gemak. Deze hogedrukreiniger in het klein is geschikt voor het wassen van je auto en voor het reinigen van onderdelen van/in je tuin.

Verschillende merken hogedrukreinigers

Wij wijzen je ook nog graag op de verschillende merken van hogedrukreinigers. Talloze merken hebben ervoor gekozen om hogedrukreinigers te ontwikkelen en fabriceren. Dit zijn, wat ons betreft, de beste merken:

Kies je voor een hogedrukreiniger van één van deze merken? Dan kies je in ieder geval voor kwaliteit. Bovendien heb je binnen het aanbod van deze merken voldoende om uit te kiezen.

De werking van een hogedrukreiniger: het belang van accessoires

Wil je graag van je (nieuwe) hogedrukreiniger gebruik maken? Dan moet je allereerst dus voor de juiste hogedrukreiniger kiezen. Ook is het belangrijk dat je de hogedrukreiniger op de juiste manier instelt. Wat hierbij ook erg belangrijk is, is het opzetstuk waar je gebruik van maakt.

Dit zijn de populairste hogedrukreiniger opzetstukken & accessoires:

 • Sproeikoppen. Bij aanschaf van een hogedrukreiniger krijg je waarschijnlijk meerdere sproeikoppen geleverd. Deze sproeikoppen leveren allemaal een ander soort waterstraal af, waardoor je voor elke schoonmaakklus een andere sproeikop nodig hebt.
 • Spuitpistool. Een spuitpistool is de belangrijkste accessoire van een hogedrukreiniger. Zonder spuitpistool kun je namelijk geen gebruik van de andere accessoires maken. Het spuitpistool is bovendien het onderdeel dat je in je handen vasthoudt.
 • Terrasreiniger. Heb je de wens om specifiek je terras te reinigen? Dan heb je een hogedrukreiniger met terrasreiniger nodig. Dit is een vrij groot opzetstuk die een roterende beweging maakt. Deze roterende beweging weekt het vuil los, waarna het water dit vuil direct wegspoelt. Je geniet hierdoor snel van een schoon terras.
 • Vuilfrees. Met een vuilfrees kun je hevig vervuilde oppervlakten reinigen. Zo’n vuilfrees levert een vrij dunne en roterende straal water af. Deze straal is echt krachtig, waardoor je hier vervuilde oppervlakten perfect mee schoon krijgt.
 • Spuitlansverlenging. De spuitlans is eigenlijk het normale spuitpistool van een hogedrukreiniger. Mocht deze lans naar jouw mening te kort zijn, kun je voor een spuitlansverlenging kiezen. Hiermee maak je de spuitlans bijvoorbeeld 40 centimeter langer.
 • Rioolreinigingsset. Je kunt ook nog voor een hogedrukreiniger met een rioolreinigingsset kiezen. Of je kiest voor een losse rioolreinigingsset. Met zo’n set kun je eenvoudig verstopte buizen en leidingen ontstoppen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld last van een verstopte afvoer hebt.
 • Wasborstel. Bij meerdere hogedrukreinigers krijg je een wasborstel meegeleverd. Dit is een wasborstel waarmee je, volgens de fabrikant, eenvoudig je auto kunt wassen. Wij raden je alleen aan om hier altijd mee op te passen. Met veel van deze wasborstels krijg je namelijk last van krassen in/op de lak.

Het blijft niet alleen bij deze accessoires. Zo bieden meerdere fabrikanten ook allerlei soorten spuitlansen aan. Deze spuitlansen zijn allemaal nét iets anders, waardoor ze voor nét iets andere klussen geschikt zijn. Wij raden je in ieder geval aan om goed te bepalen wáár je je nieuwe hogedrukreiniger voor wilt gebruiken. Op basis daarvan kies je de juiste accessoires uit.

Hoe werkt een hogedrukreiniger? Wat je verder nog moet weten!

In dit artikel heb je alles kunnen vinden over de werking van een hogedrukreiniger. Zo weet je exact uit welke onderdelen een hogedrukreiniger bestaat. Ook weet je exact hoe je veilig een hogedrukreiniger moet gebruiken.

Om dit artikel waardig af te ronden, wijzen wij je nog op een paar belangrijke zaken:

 • Overweeg om reinigingsmiddelen te gebruiken. Heb je een hogedrukreiniger met een speciaal compartiment voor reinigingsmiddelen? Overweeg dan zeker om hier gebruik van te maken. Juist met de juiste reinigingsmiddelen klaar je snel de schoonmaakklus.
 • Houd rekening met je veiligheid. Als je met een hogedrukreiniger aan de slag gaat, moet je altijd met je veiligheid rekening houden. Dit komt onder meer doordat je met energie en water tegelijkertijd bezig bent. Je weet ongetwijfeld dat dit niet altijd de meest gelukkige combinatie is. Tevens heb je rekening te houden met de brute kracht van een hogedrukreiniger.
 • Inwendige onderdelen slijten. Er zijn meerdere onderdelen in een hogedrukreiniger die mondjesmaat slijten. Het gaat hierbij onder meer om de waterpomp, de motorpomp en andere bewegende onderdelen. Geen enkele hogedrukreiniger heeft hierdoor het oneindige leven.
 • Kijk ook goed naar de waterdoorvoercapaciteit. Bij een hogedrukreiniger is het maximale werkdruk eigenlijk het belangrijkste. Wat het op één na belangrijkste is, is de waterdoorvoercapaciteit. Dit is de hoeveelheid liter water die de hogedrukreiniger per minuut af kan leveren. Met name als je grote klussen uit wilt voeren, moet de waterdoorvoercapaciteit zo hoog mogelijk liggen.
 • Gebruik een lange tuinslang. Heb je de beschikking over de beste hogedrukreiniger? Dan heeft die hogedrukreiniger waarschijnlijk een vrij lange hogedrukslang. Wat je dan alleen nog nodig hebt, is de beste tuinslang met een aanzienlijke lengte. Des te langer de tuinslang is, des te meer bewegingsvrijheid je ervaart.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tresna.nl
Logo