Beste slijpschijven

Ben jij op zoek naar een slijpschijf voor jouw haakse slijper? In dit artikel willen we onze focus leggen op slijpschijven. Heb jij enig idee wat een slijpschijf is? Heb je enig idee hoeveel verschillende soorten slijpschijven beschikbaar zijn? Heb jij enig idee welk soort slijpschijf in welke situatie de beste keuze is? Na het lezen van dit artikel ben jij volledig op de hoogte van allerlei soorten slijpschijven en welke nu het beste is voor jouw klus.

Onze top 5 slijpschijven

Afbeelding

Product


Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm

Onze beste koop!

Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm 

Beste slijpschijf voor beton

of

Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm

Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm

Beste slijpschijf voor dakpannen

of

Bosch Slijpschijf Metaal 125 mm 5 stuks

Bosch Slijpschijf Metaal 125 mm 5 stuks

Beste slijpschijf voor metaal

of

Makita B-54025 Diamantschijf 230 mm

Makita B-54025 Diamantschijf 230 mm

Beste slijpschijf voor steen

of

Makita A-80656 Afbraamschijf 125 mm

Makita A-80656 afbraamschijf

Beste afbraamschijf

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm 

Beste slijpschijf voor beton

Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm

of

Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm

Beste slijpschijf voor dakpannen

Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm

of

Makita DHP482RTJ

Beste slijpschijf voor metaal

Bosch Slijpschijf Metaal 125 mm 5 stuks

of

Makita B-54025 Diamantschijf 230 mm

Beste slijpschijf voor steen

Makita B-54025 Diamantschijf 230 mm

of

Makita A-80656 afbraamschijf

Beste afbraamschijf

Makita A-80656 Afbraamschijf 125 mm

of

Om dit artikel zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we alle slijpschijven in verschillende categorieën opgedeeld. Je kunt hieronder dan ook de beste slijpschijven in de volgende categorieën vinden:

 • Beste slijpschijf voor beton
 • Beste slijpschijf voor dakpannen
 • Beste slijpschijf voor metaal
 • Beste slijpschijf voor steen
 • Beste afbraamschijf

Beste slijpschijf voor beton – Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm

Als je beton wilt gaan bewerken, heb je baat bij een krachtige slijpschijf. We hebben hierbij dan ook gekozen voor deze slijpschijf van Metabo met een diameter van 230 mm. In feite is dit de meest grote diameter die verkrijgbaar is. Dankzij deze diameter is de slijpschijf in staat om veel kracht te zetten én deze kracht over te brengen.

Met de Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm is het dan ook een fluitje van een cent om beton te bewerken. Je kunt een betonnen object doorzagen, op de gewenste afmetingen zagen of detailbewerkingen op uitvoeren.

We kunnen deze slijpschijf met recht als een alleskunner typeren. Je kunt hier namelijk niet alleen beton mee doorzagen. Nee, je zaagt hier net zo makkelijk dakpannen of steen mee door. Ook dat is weer te danken aan de immense kracht die de diameter van 230 mm met zich mee brengt.

Ook moeten we opmerken dat deze slijpschijf bijzonder scherp is. Dat is niet alleen de eerste keer als je de slijpschijf gebruikt, maar ook na de zoveelste keer. De slijpschijf is van kwalitatief hoogwaardig materiaal en heeft daardoor een bijzonder lange levensduur.

Hebben we dan ook nog op- of aanmerkingen op deze slijpschijf van Metabo? Ja, toch wel. Meerdere gebruikers geven namelijk aan dat de slijpschijf soms kan vervormen bij langdurig gebruik. Dat heeft te maken met het feit dat de slijpschijf te warm wordt, waardoor deze gaat vervormen. Na verloop van tijd komt de slijpschijf weer in zijn originele vorm terecht, maar dit had toch beter gekund.

Ook is het zo dat deze slijpschijf soms kan zwabberen. Dit kan je echter oplossen door iets meer druk te geven.

De slijpschijf kan gaan vervormen indien deze langdurig gebruikt wordt. Dat is dus het geval als je de slijpschijf voor een lange periode gebruikt, zonder deze af te laten koelen. Als de slijpschijf weer afgekoeld is, wordt de vorm van de slijpschijf ook weer correct.

Voordelen

 • Zeer krachtig
 • Lange levensduur
 • Scherp

Nadelen

 • Kan gaan zwabberen
 • Schijf kan vervormen bij warmte

Conclusie

De Metabo Slijpschijf Diamant 230 mm is de perfecte slijpschijf voor beton. Dankzij de grote diameter, 230 mm, is het mogelijk om veel kracht over te brengen. Dankzij deze kracht kan je moeiteloos door beton, steen en dakpannen heen zagen. Al met al een prima aankoop voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Beste slijpschijf voor dakpannen – Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm

Als je bezig met je dak bent, is het vaak noodzakelijk om je dakpannen bij te werken. Sommige dakpannen moet je iets kleiner maken, terwijl je soms ook de helft van een dakpan nodig hebt. Hierbij is het van belang dat de zaagsnede nauwkeurig is en dat de slijpschijf door de dikke dakpannen heen kan slijpen.

Dat is absoluut het geval met de Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm. Deze slijpschijf heeft de grootst denkbare diameter; 230 mm. Dankzij deze grote diameter ben je in staat om veel kracht over te brengen. Het doorzagen van dakpannen is dan ook een fluitje van een cent.

Over de kwaliteit van deze slijpschijf zijn we ook te spreken. Maar, dat is iets wat we altijd wel aan Bosch toe kunnen vertrouwen. Deze Duitse fabrikant heeft weer goed werk geleverd met deze slijpschijf. Je kunt zowel steen, beton als dakpannen met deze slijpschijf zagen/bewerken.

Qua kwaliteit hebben we dus niks aan te merken op deze slijpschijf. Dat geldt ook zeker voor de uitkomst van de slijpschijf. Als je met deze slijpschijf een zaagsnede maakt, is deze zaagsnede recht én nauwkeurig. De slijpschijf zwabbert niet al te snel en is daardoor geschikt voor nauwkeurige werkzaamheden.

Is het dan allemaal koek en ei? Of hebben we toch nog een nadeel weten te ontdekken? Het enige wat we kunnen ontdekken, is de relatief hoge prijs. Voor deze slijpschijf betaal je bij onze partner Coolblue namelijk een bedrag van € 58,00. Daarentegen betaal je voor de hierboven genoemde variant van Metabo ongeveer € 26,00. Dat is een behoorlijk verschil in het nadeel van deze slijpschijf van Bosch.

De prijs van de Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm ligt relatief hoog. Je betaalt ruim 2 keer zoveel als voor een vergelijkbare variant van Metabo.

Voordelen

 • Krachtig
 • Diameter van 230 mm
 • Nauwkeurig

Nadelen

 • Relatief duur

Conclusie

De Bosch Diamantschijf Universeel 230 mm is een geschikte slijpschijf voor de professional en fanatieke doe-het-zelver. Je kunt moeiteloos dakpannen op het gewenste formaat krijgen. Hierbij heb je te maken met een diameter van 230 mm; dat resulteert in behoorlijk veel kracht. Daarbij is de zaagsnede ook nog eens nauwkeurig.

Beste slijpschijf voor metaal – Bosch Slijpschijf Metaal 125 mm 5 stuks

Als je een slijpschijf voor metaal nodig hebt, heb je een andere slijpschijf dan voor bijvoorbeeld beton of dakpannen nodig. Dat heeft puur te maken met de samenstelling van metaal. Dit materiaal kan wel eens gaan bladderen, waardoor het belangrijk is dat de zaagsnede nauwkeurig is. Kracht is dan ook iets minder belangrijk bij het doorzagen van metaal.

Kortom: voor het op maat maken van metalen objecten heb je baat bij een slijpschijf met een kleinere diameter. Deze 5 stuks set van Bosch is wat dat betreft een ideale aankoop. Deze set bevat 5 stuks van een 125 mm slijpschijf.

Zoals altijd levert Bosch hier ook weer een ongekende kwaliteit. De slijpschijven zijn sterk, zijn van de hoogste kwaliteit en hebben daardoor een lange levensduur. Je kunt dus voor een lange periode van deze slijpschijven genieten. Is één van de slijpschijven krom getrokken of begint deze te slijten? Dan pak je toch één van de andere 4 slijpschijven er bij. Je kunt kortom bijzonder lang met deze set doen.

Ook willen we graag nog opmerken dat deze slijpschijven bijzonder gunstig geprijsd zijn. Bij onze partner Coolblue hoef je maar een bedrag van € 14,99 voor deze set neer te leggen. Dat is nog geen € 3,00 per slijpschijf!

Wel is het zo dat deze slijpschijven relatief snel krom kunnen trekken. Dat heeft met name te maken met de hoge temperaturen die om de hoek komen kijken bij het op maat maken van metaal. Ons advies is dan ook om niet continue achter elkaar door te werken met deze slijpschijven. Laat de schijven tussendoor af en toe een beetje afkoelen.

De schijven kunnen relatief snel krom trekken. Dat heeft te maken met de hoge temperaturen. Laat de schijven daarom af en toe afkoelen.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Hoge kwaliteit
 • 125 mm en dus geschikt voor metaal

Nadelen

 • Kunnen krom trekken

Conclusie

De Bosch Slijpschijf Metaal 125 mm 5 stuks is een ideale set om metaal mee te bewerken. Met deze slijpschijven is het bewerken van metalen objecten een fluitje van een cent. De slijpschijven zijn nauwkeurig, maar kunnen helaas wel snel krom trekken. Gelukkig zijn deze slijpschijven uiterst voordelig in aanschaf.

Beste slijpschijf voor steen – Makita B-54025 Diamantschijf 230 mm

Wil je in steen gaan slijpen/zagen? Moet je bijvoorbeeld tegels op het juiste formaat krijgen? Dan heb je daar een krachtige haakse slijper voor nodig. Maar, uiteraard is ook een juiste slijpschijf van ongekend belang. Kortom: kies voor deze slijpschijf van Makita.

De Makita B-54025 slijpschijf heeft een diameter van maar liefst 230 mm. Dit is de grootst denkbare diameter voor een slijpschijf. Dankzij deze diameter kan de slijpschijf een hoop kracht overbrengen. Het doorzagen van stenen objecten gaat dan ook ontzettend snel met behulp van deze slijpschijf.

Wat daarbij ook opvalt, is de lange levensduur van deze slijpschijf. Bij het juiste gebruik kan je behoorlijk lang genieten van deze slijpschijf. Bijzonder prettig als je veel met deze slijpschijf moet werken; je kunt er tenslotte altijd op rekenen.

Ook is het mogelijk om andere materiaalsoorten met deze slijpschijf door te zagen. Je kunt ook beton en dakpannen met deze slijpschijf onder handen nemen. Al met al dus een zeer multifunctionele slijpschijf.

Helaas hebben we ook nog één nadeel weten te ontdekken. We hebben het daarbij over het prijskaartje. Bij onze partner Coolblue moet je namelijk een bedrag van € 49,99 voor deze slijpschijf neertellen. Dat is een stuk duurder dan de Metabo die we tot de beste slijpschijf voor beton hadden gekroond.

Deze slijpschijf is redelijk duur, met name in vergelijking met de variant van Metabo.

Voordelen

 • Krachtig
 • Multifunctioneel
 • Lange levensduur

Nadelen

 • Relatief duur

Conclusie

Met de Makita B-54025 ben je het mannetje op het gebied van steen. Met deze slijpschijf kan je alle stenen aan en kan je de stenen op het gewenste formaat krijgen. Dit alles gaat gepaard met een hoop kracht, met alle dank aan de diameter van 230 mm. Al met al een prettige en multifunctionele slijpschijf!

Beste afbraamschijf – Makita A-80656 afbraamschijf

Als je metaal wilt gaan bewerken, is het soms noodzakelijk om hier een afbraamschijf voor te gebruiken. Dat is bijvoorbeeld om opstaande randen op een metalen object weg te werken. Daarvoor moet je nooit een slijpschijf gebruiken, maar altijd een afbraamschijf.

Als je op zoek naar een geschikte afbraamschijf bent, kom je al snel op deze variant van Makita uit. Deze variant heeft eigenlijk alles waar je naar op zoek bent: veel kracht, nauwkeurig en goed betaalbaar.

Helaas hebben we wel een duidelijk nadeel bij deze afbraamschijf gevonden. De diameter is 125 mm, waardoor deze niet voor alle slijpschijven geschikt is. Houd hier dan ook rekening mee tijdens je zoektocht naar een nieuwe afbraamschijf.

Conclusie

De Makita A-80656 is een geschikte afbraamschijf als je metalen delen wilt bewerken. Het is van belang om daar altijd deze afbraamschijf voor te gebruiken en nooit een slijpschijf. Zorg ervoor dat je altijd voor het beste resultaat gaat en dat is absoluut mogelijk met deze afbraamschijf van Makita!

Koopgids

In onderstaande koopgids wordt beschreven waar je op moet letten wanneer je slijpschijven gaat bestellen.

​​Wat is een slijpschijf?

Voordat we naar de toepassingen van een slijpschijf kijken, is het van belang om eerst te kijken naar de vraag ‘wat is een slijpschijf?’. Heb jij enig idee wat dit precies inhoudt? Een slijpschijf kan je zien als het vervangbare deel van een haakse slijper. Met een haakse slijper ben je in staat om metaalachtige of steenachtige materialen door te snijden en/of te slijpen.

Je kunt een slijpschijf dan ook zien als een accessoire stuk van een haakse slijper. Door een juiste slijpschijf te gebruiken, kan je het werk een stuk makkelijker maken. Bovendien kan je de werkzaamheden met een juiste slijpschijf tot in perfectie uitvoeren. Tot slot werk je ook nog eens bijzonder veilig als je de juiste soort slijpschijf gebruikt.

Kortom: wat zijn nou redenen om een geschikte slijpschijf te gebruiken? Je leest ze in onderstaand rijtje:

 • Met de juiste slijpschijf kan je efficiënt en snel werken
 • Met de juiste slijpschijf kan je het beste resultaat behalen
 • Met de juiste slijpschijf kan je veilig te werken gaan

Soorten slijpschijven

Het is belangrijk om te weten/beseffen dat er vele soorten slijpschijven zijn. Het verschil tussen deze slijpschijven wordt door verschillende factoren bepaald. Onder aan de streep is het bij elke klus belangrijk om de juiste slijpschijf te kiezen. De redenen daarvoor kan je in bovenstaand rijtje vinden.

Hoe worden de verschillen tussen de verschillende soorten slijpschijven dan tot stand gebracht? Dat heeft met name te maken met de korrels op de slijpschijf. Een slijpschijf voor metaal heeft bijvoorbeeld andere korrels dan een slijpschijf voor steen. Je hebt hierbij grove en minder grove korrels. Uiteindelijk bepaalt de mate van korrels voor welk materiaalsoort de slijpschijf geschikt is. Bij het uitzoeken van een nieuwe slijpschijf kan je dit altijd op de verpakking vinden óf in de beschrijving lezen. In dit artikel zullen wij ook nog enkele goede slijpschijven nader toelichten.

Ook is het zo dat er verschillende maten van een slijpschijf bestaan. De meest voorkomende maten zijn 115, 125 en 230 mm. Voor welk formaat jij het beste kunt kiezen, is van meerdere factoren afhankelijk. Zo heb je te maken met de grootte van je haakse slijper. Hoe groter de haakse slijper, hoe groter je bereik en hoe diepen de sleuven zijn die je kunt slijpen. Daarbij hoort dan ook een slijpschijf met grote afmetingen. Kortom: het formaat van de slijpschijf is afhankelijk van de grootte van je haakse slijper.

Uiteindelijk bepaalt voornamelijk het materiaal welke soort slijpschijf je nodig hebt. We kunnen daarbij bijvoorbeeld onderscheid maken tussen diamantschijven, afbraamschijven en steen slijpschijven. Al deze varianten hebben specifieke eigenschappen; die eigenschappen monden weer uit in specifieke voor- en nadelen.

Voordat je aan de slag met je haakse slijper én slijpschijf gaat, moet je dus bepalen welke slijpschijf je gaat gebruiken. Kijk daarbij dus naar het materiaal dat je moet gaan bewerken. Is dat steen? Is dat metaal? Of is dat een andere materiaalsoort? Je hebt hierbij ongelooflijk veel keus. Dat bewijst het assortiment van Coolblue ook, maar daarover kan je later meer lezen.

Afbraamschijf

We noemden hierboven het woord afbraamschijf al. Dit is een specifieke variant van een slijpschijf en komt in bepaalde situaties uitermate van pas. Dat is het geval bij het weghalen van opstaande en scherpe randen van een stuk metaal. Hiervoor moet je een afbraamschijf gebruiken. Gebruik hiervoor dus nooit een slijpschijf, maar altijd een afbraamschijf.

Ten opzichte van een metaalslijpschijf is een afbraamschijf een stuk dikker en sterker. Mede door die eigenschappen kan je opstaande en scherpe randen van een stuk metaal verwijderen met een afbraamschijf. Een afbraamschijf is meestal gemaakt van een zeer hard gebakken schuurmateriaal.

Welke schijf kan je het beste gebruiken?

Stel je voor dat je aan de vooravond van een belangrijke klus staat. Je wilt de klus, zoals altijd, tot in perfectie uitvoeren en hebt daarbij de juiste schijven nodig. Voor welke schijf kies je dan in welke situatie? Wij proberen jou daar een handje mee te helpen. Wij hebben hieronder namelijk allerlei slijpschijven en afbraamschijven uiteengezet. Lees de reviews, kies de gewenste slijpschijf uit en koop deze direct bij onze partners. De hierboven genoemde slijpschijven zijn allemaal verkrijgbaar bij onze partner Coolblue!

Tresna.nl
Logo