Makita bovenfrees

Een bovenfrees is een ideaal hulpmiddel voor houtbewerkers. Zo is het mogelijk om met een bovenfrees gleuven en profielranden te maken. Ook kun je met een goede bovenfrees nauwkeurig vormen uitfrezen. Daarnaast is een bovenfrees nog geschikt voor precisie zaagwerkzaamheden. Al met al is een goede bovenfrees dus óók voor doe-het-zelvers en professionals erg interessant.

Dit is zeker het geval als je voor een Makita bovenfrees kiest. Met een bovenfrees van dit merk A-merk geniet je van talloze voordelen. In dit artikel laten wij je kennismaken met de belangrijkste voordelen én met de beste Makita bovenfrezen van dit moment.

Onze top 5 Makita bovenfrezen

Afbeelding

Product


Makita RT0700CX2J

Onze beste koop!

Makita RT0700CX2J

Beste koop Makita bovenfrees

of

Makita DRT50ZJX9

Makita DRT50ZJX9

Beste Makita bovenfrees op accu

of

Makita RP2300FCX

Makita RP2300FCX

Beste Makita bovenfrees voor de professional

of

Makita RT0700CX3J

Makita RT0700CX3J

Beste Makita kanten- en bovenfrees

of

Makita RP0900

Makita RP0900

Beste goedkope Makita bovenfrees

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Makita RT0700CX2J

Beste koop Makita bovenfrees

Makita RT0700CX2J

of

Makita DRT50ZJX9

Beste Makita bovenfrees op accu

Makita DRT50ZJX9

of

Makita RP2300FCX

Beste Makita bovenfrees voor de professional

Makita RP2300FCX

of

Makita RT0700CX3J

Beste Makita kanten- en bovenfrees

Makita RT0700CX3J

of

Makita RP0900

Beste goedkope Makita bovenfrees

Makita RP0900

of

Voor- en nadelen van een Makita bovenfrees

In de basis is een bovenfrees een interessante machine. Het lijkt op het eerste oog vrij simpel elektronisch gereedschap te zijn, maar schijnt bedriegt in dit geval. Een bovenfrees oogt simpel, maar is qua techniek een vrij complex product. Dit zorgt er echter wel voor dat je een bovenfrees voor talloze werkzaamheden in kunt zetten.

De veelzijdigheid van een bovenfrees is volgens ons dan ook het belangrijkste voordeel. Je kunt met een bovenfrees alle kanten op, zoals we in dit artikel al benoemd hebben. Doordat je de bovenfrees voor meerdere werkzaamheden in kunt zetten, is het mogelijk om dagelijks gebruik van een bovenfrees te maken.

Mocht daar je voorkeur naar uit gaan, is de aanschaf van een Makita bovenfrees een goed idee. Met een bovenfrees van dit merk geniet je namelijk van meerdere voordelen:

 • Fijne bediening. Bij het ontwerpen van gereedschappen besteedt Makita veel tijd en aandacht aan het ontwerp. De machines zijn hierdoor relatief compact en zijn bovenal ergonomisch. De bovenfrezen van Makita liggen heerlijk in de hand en zijn vrij simpel te bedienen.
 • Prima kwaliteit. Dat Makita een A-merk is, blijkt overduidelijk uit de kwaliteit. De machine doet zijn werk meer dan prima én heeft ook nog een lange levensduur. Dit is te danken aan onder meer de gebruikte materialen en onderdelen binnen de machine.
 • Krachtig. Nagenoeg elke bovenfrees van Makita is krachtig. Dankzij de krachtige én duurzame motor kun je elke klus naar wens uitvoeren. Daarbij is het ook nog een voordeel dat je uit meerdere soorten bovenfrezen kunt kiezen. Met dit artikel helpen wij je een handje om bij de beste koop uit te komen.
 • Betaalbaar. Als je bijvoorbeeld een nieuwe zaagmachine aan wilt schaffen, moet je met een flinke investering rekening houden. Bij een Makita bovenfrees valt dit op zich mee. Voor maximaal 200 euro kun je al een prima Makita bovenfrees aanschaffen. Uiteraard kun je het wel zo duur maken als je zelf maar wilt.

Al met al is de aanschaf van een Makita bovenfrees aan te raden. Dit komt ook doordat dit merk meerdere bovenfrezen aanbiedt. Deze bovenfrezen zijn allemaal van een prima kwaliteit en doen hun werk meer dan prima. Een terechte vraag hierbij is wel voor wélke bovenfrees van Makita je nou het beste kunt kiezen.

Het antwoord op die vraag geven wij je graag in dit artikel. Zo bespreken we uitgebreid de vijf beste Makita bovenfrezen én bespreken we de belangrijkste aandachtspunten. Door juist op de belangrijkste aandachtspunten te letten, maak je voor jezelf de juiste keuze.

Hiermee tackelen we direct het enige 'probleem' van Makita; de veelzijdigheid binnen het aanbod. Doordat het aanbod zo divers is, zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hebben wij een uitgebreide test achter de rug, waardoor wij een duidelijke indruk van het huidige aanbod hebben gekregen. Op basis daarvan zijn we in staat geweest om de top 5 Makita bovenfrezen aan te wijzen. Over die bovenfrezen lees je hieronder meer!

Beste koop Makita bovenfrees – Makita RT0700CX2J

Met de gemiddelde Makita bovenfrees voer je veel werkzaamheden op een fijne en snelle manier uit. Uiteraard bestaan er wel grote verschillen tussen de Makita bovenfrezen. Dat was voor ons dan ook reden nummer 1 om op zoek te gaan naar de beste koop. Onze keuze is hierbij uiteindelijk gevallen op de Makita RT0700CX2J. Dit is naar onze mening de beste koop Makita bovenfrees van dit moment.

Deze eretitel heeft deze machine aan meerdere zaken te danken. Ten eerste is het dit een bovenfrees die je op een fijne manier veelzijdig inzet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te frezen, om profielranden te maken, om groeven te maken en om meerdere materiaalsoorten te bewerken. Hierbij geniet je van veel gemak én een uiterste precisie.

Bij aanschaf van de Makita RT0700CX2J krijg je vier verschillende voeten geleverd. Daardoor ben je in staat om deze Makita bovenfrees ook als kantenfrees en als trimmer in te zetten. Ongeacht welke klus je precies uit wilt voeren, is dat met deze bovenfrees mogelijk.

Het is ook ideaal dat de maximale plunjerdiepte 35 mm is. Je bent hierdoor in staat om een profielrand van maximaal 3,5 centimeter te maken. In nagenoeg alle gevallen is dit meer dan voldoende. De diepte-instelling doe je erg nauwkeurig, waardoor het eindresultaat precies is. Overigens kun je de diepte-instelling in drie standen instellen.

Tijdens het frezen komt het variabele toerental goed van pas. Dankzij dit toerental werk je altijd op een aangename manier, ongeacht wat precies de belasting is. De machine past het toerental automatisch aan de weerstand en het materiaal aan.

Ook zijn wij erg te spreken over de fijne handgreep. De handgreep van de Makita RT0700CX2J is met een antislip laag bedekt, waardoor deze machine heerlijk vast houdt. Zeker als je meerdere profielranden moet frezen, is deze extra laag bijzonder prettig.

Wat ons ook opgevallen is, is dat deze machine met de nodige accessoires geleverd wordt. Bij aanschaf krijg je bijvoorbeeld standaard een koffer, een parallelgeleider, een afzuigadapter en twee spantangen geleverd. Het gaat hierbij om een spangtang van 6 mm en van 8 mm.

Makita RT0700CX2J beste

Voor deze beste koop Makita bovenfrees betaal je 175 euro. In onze ogen is dit een méér dan prima prijskaartje, zeker met het oog op de vele mogelijkheden. De machine ligt ook nog eens lekker in de hand én is van een prima kwaliteit. Zoals we eerder al stelden, is dat sowieso iets dat je aan Makita over kunt laten.

Wel moet je even god rekening houden met het wisselen van de voet. Mocht je bijvoorbeeld de kantelvoet willen gebruiken, moet je de andere voet van de machine afhalen. Dit gaat – zeker de eerste keren – niet zonder slag of stoot. Dit is wat ons betreft iets waar je even goed aan moet wennen.

Ook moet je rekening houden met het feit dat dit een bovenfrees op netstroom is. Dit betekent dat je altijd afhankelijk van een stopcontact danwel verlengsnoer bent. Gelukkig is de kabel nog relatief lang; 4 meter. Toch heb je met een beperkte bewegingsvrijheid te maken.

Werkt op netstroom = beperkte bewegingsvrijheid.

Voordelen
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Prima specificaties
 • Krachtige en duurzame motor
 • Met veel accessoires geleverd
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Verwisselen van de voet is even wennen
Conclusie

De Makita RT0700CX2J is naar onze mening de beste koop Makita bovenfrees. Deze bovenfrees voldoet aan al onze verwachtingen; hij is fijn te bedienen, hij levert geweldig af en hij is veelzijdig. In combinatie met het prijskaartje en de algehele kwaliteit zorgt dit voor een interessant geheel. Een absolute aanrader wat ons betreft, ondanks de beperkte bewegingsvrijheid.

Beste Makita bovenfrees op accu – Makita DRT50ZJX9

Wil je altijd en overal van je bovenfrees gebruik kunnen maken? Dan is de hierboven besproken beste koop voor jóu niet de beste koop. Die machine werkt immers op netstroom, waardoor je met een beperkte bewegingsvrijheid hebt te maken. Mocht je van een onbeperkte bewegingsvrijheid willen genieten, raden wij je graag de Makita DRT50ZJX9 aan. Dit is naar onze mening de beste Makita bovenfrees op accu.

Doordat deze machine op een accu werkt, geniet je van veel gemak. Je bent niet afhankelijk van een stopcontact of verlengsnoer. En je kunt de Makita DRT50ZJX9 echt overal gebruiken. Bij je thuis, in je werkplaats of als je bij iemand anders thuis gaat klussen.

Tijdens het frezen geniet je van veel gemak. Zo ligt deze machine heerlijk in de hand, geniet je van het nodige vermogen en geniet je van de gewenste veelzijdigheid. Zo is het mogelijk om meerdere soorten freesvoeten op deze machine te monteren. Standaard wordt deze bovenfrees met meerdere voeten geleverd.

Verder beschikt deze machine over een handig tandwieltje. Met dit instelwiel stel je de snelheid geheel naar wens in; je houdt hierdoor de totale controle over de werkzaamheden. Dit is overigens ook te danken aan de softstart functie en het constante toerental.

In deze machine heeft Makita een dubbele LED lamp verwerkt. Dankzij deze LED lamp heb je altijd perfect zicht op het object. Dit object bewerk je vervolgens moeiteloos naar wens; je kunt profielranden maken, je kunt frezen en je kunt precisie zagen. Met de Makita DRT50ZJX9 kun je echt alle kanten op.

Bij aanschaf krijg je ook nog eens veel accessoires meegeleverd. Zo krijg je twee spantangen geleverd, een geleiderail, meerdere voeten en een handige koffer. In deze koffer berg je deze Makita bovenfrees makkelijk op. Ook kun je in deze koffer moeiteloos de verschillende accessoires én de bovenfrees zelf vervoeren.

Over de kwaliteit hoef je je zeker geen zorgen te maken. Deze Makita bovenfrees is van het hoogste niveau, beschikt over een duurzame motor en is netjes afgewerkt. Wel is het zo dat deze bovenfrees vrij prijzig is. Voor de Makita DRT50ZJX9 betaal je namelijk 299 euro. Dit is vrij veel geld, zéker met onderstaand nadeel in het achterhoofd.

Makita DRT50ZJX9 beste

Bij aanschaf krijg je geen accu of oplader meegeleverd. Voordat je van deze Makita bovenfrees op accu gebruik kunt maken, zou je dus nog een accu en een oplader aan moeten schaffen. De totale investering loopt hierdoor behoorlijk fors op.

Je krijgt géén accu en oplader geleverd; hiervoor dien je dus nog extra kosten te maken.

Voordelen
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Ideale bediening
 • Fijn te bedienen
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Veel handige functies
Nadelen
 • Relatief duur
 • Zonder accu(‘s) geleverd
 • Zonder lader geleverd
Conclusie

De Makita DRT50ZJX9 is naar onze mening de beste Makita bovenfrees op accu. Deze bovenfrees is fijn te bedienen, biedt onbeperkte bewegingsvrijheid en is veelzijdig inzetbaar. Dat laatste is onder meer aan de vele meegeleverde accessoires te danken. Echt een prima Makita bovenfrees die op accu werkt!

Beste Makita bovenfrees voor de professional – Makita RP2300FCX

Ben je als professional actief? Dan stel je ongetwijfeld nog hogere eisen aan je materieel. Het is in ieder geval aan te raden om voor gereedschap van Makita te kiezen; dit merk levert immers een prima kwaliteit. Wil je daarom per sé een Makita bovenfrees hebben? Dan raden wij je de Makita RP2300FCX aan. Dit is volgens ons de beste Makita bovenfrees voor de professional.

Dat dit een bovenfrees voor professionals is, blijkt onder meer uit het vermogen. Deze bovenfrees beschikt over een motor met een vermogen van 2300 Watt. Om dit even in perspectief te zetten; de beste koop uit dit artikel heeft een vermogen van 700 Watt. Dit verschil geeft duidelijk aan dat dít een ware krachtpatser is.

Dit blijkt ook uit de maximale diepte van deze frees. Met deze freesmachine van Makita frees je tot een diepte van 70 mm. Juist door deze immense diepte ben je in staat om talloze werkzaamheden uit te voeren. Hierbij geniet je ook nog van een nauwkeurige diepte-instelling. Je kunt de diepte tot op een paar mm nauwkeurig instellen, waardoor je altijd het perfecte resultaat aflevert.

Tijdens het frezen geniet je van het nodige gemak. Dit is onder meer aan onderstaande functies te danken:

 • Constante elektronica: de machine levert altijd de juiste kracht, ongeacht wat de weerstand precies is.
 • Variabele toerentalinstelling: je behoudt dankzij de variabele toerentalregeling altijd de gewenste controle. Ongeacht de weerstand.
 • LED verlichting: dankzij de geïntegreerde verlichting geniet je altijd van perfect zicht op het object.

Bij aanschaf van deze bovenfrees krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Je kunt hierbij denken aan een rechte geleider set, een trimgeleider, een stofzuigadapter en meerdere verloopbussen. Je krijgt dus géén andere voeten geleverd, zoals bij sommige andere Makita bovenfrezen wel het geval is.

Deze machine is op een hele fijne manier te bedienen. Dit is te danken aan de functies die we hierboven besproken hebben, maar ook aan de softgrip handgreep. Zoals je op de foto kunt zien, zijn sommige onderdelen van een zwarte laag voorzien. Met dank aan deze softgrip laag is het bedienen van deze machine een feestje.

Makita RP2300FCX beste

Wel is het goed om te weten dat dit een vrij dure Makita bovenfrees is. Voor deze bovenfrees betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 445 euro; dit vinden wij toch vrij veel geld. Maar, je krijgt wel een hoop waar voor je geld. Zo is het ideaal dat de machine zelf onwijs krachtig is. Hierdoor ben je in staat om elke klus voor je klant(en) geheel naar wens uit te voeren.

Hierbij moet je wel rekening met de beperkte bewegingsvrijheid houden. Deze Makita bovenfrees heeft namelijk een kabel van 4 meter lang, waardoor je altijd in de buurt van een stopcontact moet werken. Maar, dit heeft ook zijn voordeel; doordat dit een bovenfrees op netstroom is, is de machine zó krachtig.

Deze machine is vrij prijzig; je betaalt bijna 450 euro voor de Makita RP2300FCX.

Voordelen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Onwijs krachtig
 • Beschikt over veel handige extra’s
 • Ideaal voor talloze werkzaamheden
 • Zeer precies/nauwkeurig
Nadelen
 • Vrij duur
 • Beperkte bewegingsvrijheid
Conclusie

De Makita RP2300FCX is met afstand de beste Makita bovenfrees voor de professional. Het is een relatief dure bovenfrees, maar het is wél een bovenfrees waar je als professional veel aan hebt. De machine is fijn te bedienen, is onwijs krachtig en is duurzaam. De komende jaren geniet je als professional optimaal van deze bovenfrees!

Beste Makita kanten- en bovenfrees – Makita RT0700CX3J

Ben je op zoek naar een Makita bovenfrees die je veelzijdig in kunt zetten? Dan sluit de beste koop, de Makita RT0700CX2J, mogelijk op je wensen aan. Je kunt echter ook voor de Makita RT0700CX3J kiezen. Dít is volgens ons de beste Makita kanten- en bovenfrees.

Als je deze bovenfrees aanschaft, krijg je allerlei accessoires meegeleverd. De koffer valt hierbij direct op, evenals de meerdere voeten die bij de set horen. Doordat je meerdere voeten geleverd krijgt, kun je deze freesmachine voor alle mogelijke werkzaamheden inzetten.

Met dank aan de kantelvoet gebruik je deze freesmachine ook als kantenfrees. Wil je de machine echter als bovenfrees inzetten? Dan installeer je hier de bovenfreesvoet voor. Al met al kun je met deze freesmachine van Makita echt alle kanten op.

Daarbij is het ook nog fijn dat je met deze freesmachine nauwkeurig werkt. Dit is te danken aan de fijne bediening, maar ook aan bijvoorbeeld de diepte-instelling. Je stelt de plunjerdiepte nauwkeurig in, waardoor je het gewenste eindresultaat creëert. De maximale plunjerdiepte is overigens 35 mm; dit is gelijk aan de beste koop uit dit artikel.

Tijdens het frezen geniet je optimaal van de softgrip laag. Dankzij deze laag krijg je géén last van je handen tijdens het frezen. Ongeacht wat de belasting precies is. Daarbij is het ook nog een voordeel dat veel onderdelen van aluminium vervaardigd zijn. Dit materiaal is niet alleen robuust, maar is ook nog eens licht van gewicht. De Makita RT0700CX3J weegt hierdoor slechts 1,8 kilogram.

Overigens beschikt deze machine ook nog over handige extra’s. Je kunt hierbij denken aan de variabele toerentalregeling, aan de constante elektronica, aan de soft start functie en aan de asblokkering.

Moet je nou de hoofdprijs betalen voor deze veelzijdige bovenfrees van Makita? Dat vinden wij persoonlijk meevallen. Voor deze freesmachine betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 229 euro. Dit vinden wij meevallen, omdat je deze freesmachine dus voor meerdere doeleinden in kunt zetten.

Makita RT0700CX3J beste

Wel moet je rekening houden met de beperkte bewegingsvrijheid. Net zoals veel andere bovenfrezen is dit een bovenfrees op netstroom. Dit betekent dat je in de buurt altijd een stopcontact nodig hebt. Het is hierbij echter wel fijn dat deze freesmachine een kabel van 4 meter lang heeft. Met dank aan deze kabel geniet je alsnog van enige bewegingsvrijheid.

Wat ons dan wel weer heel erg aanspreekt, is de koffer die je meegeleverd krijgt. Deze koffer biedt tijdens twee momenten een belangrijk voordeel: bij het opbergen van de machine en bij het vervoeren. Beide doe je op een handige manier!

Je hebt met een beperkte bewegingsvrijheid te maken.

Voordelen
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Krachtig en duurzaam
 • Beschikt over veel handige extra’s
 • Met veel accessoires geleverd
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Beperkte bewegingsvrijheid
Conclusie

De Makita RT0700CX3J is volgens ons de beste Makita kanten- en bovenfrees. Deze machine zet je veelzijdig in, waardoor je nagenoeg elke klus geheel naar wens uitvoert. Daarbij geniet je van het nodige gemak, van veel mogelijkheden en van het minieme gewicht (1,8 kilogram). Al met al een prima freesmachine voor de veeleisende doe-het-zelver.

Beste goedkope Makita bovenfrees – Makita RP0900

Heb je interesse in een goede bovenfrees? Wil je hier alleen niet al te veel geld aan uitgeven? Dan heb je mogelijk het idee dat een Makita bovenfrees in dat geval niet haalbaar voor je is. Nou, dat is dus wél het geval. Makita levert meerdere voordelige(re) bovenfrezen, waaronder de Makita RP0900. Dit is volgens ons de beste goedkope Makita bovenfrees.

Voor deze bovenfrees betaal je nog geen 100 euro. Als je de bovenfrees nú bij onze partner Bol.com bestelt, betaal je hier slechts 97,73 euro voor. Voor dit bedrag zou je wellicht niet al te veel te kunnen verwachten, maar dit is volgens ons oprecht een prima Makita bovenfrees.

Zo heeft Makita deze machine van een 900 Watt krachtige motor voorzien. Deze motor is krachtig, zorgt voor een maximale plunjerdiepte van 35 mm en is ook nog eens duurzaam. Zoals we van Makita gewend zijn, geniet je dus jarenlang van deze machine.

Daarnaast is het ideaal dat deze machine vrij compact uitgevoerd is. Je tilt ‘m hierdoor makkelijk op, je werkt hier makkelijk mee en de machine is niet overdreven zwaar. Met een gewicht van 2,7 kilogram is deze freesmachine zelfs prima in balans.

De Makita RP0900 beschikt ook nog over een snelspanhefboom. Met dank aan deze hefboom stel je gemakkelijk de diepte geheel naar wens in. Door deze diepte-instelling voer je elke freesklus naar wens uit.

Dit is ook te danken aan de meegeleverde accessoires. Bij aanschaf krijg je onder meer een spantang, een diepte-aanslag, een afzuigadapter en een breedtegeleider meegeleverd. Het enige dat je niet meegeleverd krijgt, is een koffer. Dit hadden wij graag anders gezien, maar je kunt niet altijd zes gooien.

Al met al vinden wij dit een prima voordelige Makita bovenfrees. Maar, ook bij deze machine zijn wij tegen hetzelfde nadeel aangelopen: de beperkte bewegingsvrijheid. Deze machine heeft een kabel van slechts 2,5 meter lang, waardoor je echt afhankelijk van een stopcontact (of verlengsnoer) bent. Houd hier goed rekening mee voorafgaand het klussen.

Makita RP0900 beste

Ook moet je rekening houden met het gebrek aan veelzijdigheid. Bij deze machine krijg je bijvoorbeeld geen andere voeten geleverd. Je kunt deze bovenfrees hierdoor niet als kantenfrees inzetten. Dit zou je ook niet mogen verwachten gezien het prijskaartje, maar het is wel een belangrijk aandachtspunt.

De stroomkabel is slechts 2,5 meter lang.

Voordelen
 • Erg voordelig geprijsd
 • Krachtige en duurzame motor
 • Fijn te bedienen
 • Met de nodige accessoires geleverd
 • Nauwkeurig frezen
Nadelen
 • Korte stroomkabel
 • Geen koffer meegeleverd
Conclusie

De Makita RP0900 is de beste goedkope Makita bovenfrees. Gezien het prijskaartje van slechts 97 euro kun je met deze bovenfrees niet de mist in gaan. De machine is fijn te bedienen, biedt de nodige kracht en wordt met de nodige accessoires geleverd. Het enige waar het op dit gebied aan ontbreekt, is een koffer. Dit neemt echter niet weg dat de Makita RP0900 een prima freesmachine van Makita is.  

Koopgids

Voor welke Makita bovenfrees kun je het beste kiezen? Grote kans dat je met deze vraag zit na het lezen van dit artikel. Om het antwoord op deze vraag te vinden, zou je goed op specifieke aandachtspunten moeten letten.

Om welke punten dit precies gaat, bespreken wij graag in deze koopgids. Let goed op deze punten, maak een goede vergelijking en hak de knoop voor jezelf door. Ongeacht voor welke Makita bovenfrees je kiest, geniet je in ieder geval een prima kwaliteit.

Op netstroom of op accu

Ten eerste moet je een keuze maken tussen beide soorten aandrijvingen:

 • Op netstroom. Met een Makita bovenfrees op netstroom geniet je van brute kracht. Deze machines leveren een hoog vermogen en zijn hierdoor krachtig.
 • Op accu. Met een Makita bovenfrees op accu geniet je juist van veel bewegingsvrijheid. Overal waar je de machine wilt gebruiken, is dat in principe mogelijk. Het enige waar je aan moet denken, is om de accu op te laden.
Makita RP2300FCX beste

Vermogen & maximale plunjerdiepte

Verder is het zaak om goed naar het vermogen te kijken. Des te hoger het vermogen is, des te dieper de maximale plunjerdiepte is. Heb je voldoende aan een maximale plunjerdiepte van 3,5 cm? Of wil je liever dieper kunnen frezen? De keuze is aan jou.

Werkzaamheden

Ook moet je goed nadenken over de werkzaamheden die je uit wilt oefenen. Waar wil je je nieuwe Makita bovenfrees precies voor gebruiken? En heb je daar dan een speciale voet voor nodig? Sommige freesmachines kun je namelijk zowel als kanten- en als bovenfrees gebruiken. Mocht daar je voorkeur naar uitgaan, kun je voor enkele van bovenstaande Makita bovenfrezen kiezen.

Ergonomie

Bij elke bovenfrees moet je goed naar de ergonomie kijken. Wat weegt de bovenfrees bijvoorbeeld? En kun je de bovenfrees op een fijne manier bedienen? Dit zijn twee belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken. Over het algemeen kunnen we stellen dat elke Makita bovenfrees fijn te bedienen is.

Meegeleverde accessoires

Het is erg fijn als je bij de Makita bovenfrees meerdere accessoires meegeleverd krijgt. Je kunt hierbij denken aan een koffer, maar ook aan meerdere voeten. Verder is een geleider en een stofzuigadapter toch wel erg fijn. Ga in ieder geval goed na welke accessoires je precies meegeleverd krijgt.

Kies je voor een Makita bovenfrees op accu? Ga dan goed na of je een accu en oplader geleverd krijgt.

Makita DRT50ZJX9

Handige extra’s/functies

Bij een Makita bovenfrees moet je goed op handige extra’s en functies letten. Je kunt hierbij denken aan een soft start functie, aan een variabele toerentalregeling en aan aanverwante functies. Met dank aan deze extra’s/functies geniet je van nog meer gemak en mogelijkheden.

Prijskaartje

Tot slot adviseren wij je om goed naar het prijskaartje te kijken. Wat moet je precies voor de Makita bovenfrees betalen? En ben je bereid om dat bedrag te betalen? Over het algemeen zijn de Makita bovenfrezen betaalbaar, maar hier bestaan wel forse verschillen in. Bepaal daarom voor jezelf hoeveel geld je (maximaal) uit wilt geven.

Slotwoord

De aanschaf van een Makita bovenfrees is een absolute aanrader. De machines van dit merk zijn veelzijdig inzetbaar, betaalbaar én van een prima kwaliteit. Heb je over één van bovenstaande bovenfrezen van Makita nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag veel klusplezier met je nieuwe Makita bovenfrees!

Tresna.nl
Logo