Makita RT0700CX3J review

Ben je op zoek naar een veelzijdige bovenfrees? Dan is het om meerdere redenen interessant om eens naar de Makita RT0700CX3J bovenfrees te kijken. Dit apparaat brengt enkele zwaarwegende voordelen met zich mee én is onwijs populair geworden.

Alleen bij onze partner Coolblue zijn al meer dan 100 reviews achtergelaten. Bovendien zijn nagenoeg alle beoordelingen super positief; in onze ogen is dit al veelzeggend voor deze bovenfrees. Maar, wat zijn nou de belangrijkste voor- en nadelen van de Makita RT0700CX3J? En wat moet je (ongeveer) voor deze bovenfrees betalen? Op die vragen ga je het antwoord vinden in deze Makita RT0700CX3J review.

Makita RT0700CX3J

Ben je mogelijk geïnteresseerd in de aanschaf van de Makita RT0700CX3J? Dan is het zeker aan te raden om deze Makita RT0700CX3J review op je gemakje door te lezen. Wij kijken namelijk met een eerlijke, kritische én onafhankelijke bril naar deze bovenfrees. Puur om jou zo uitgebreid- én goed mogelijk te informeren over deze veelbelovende bovenfrees van het gerenommeerde merk Makita.

De voordelen van de Makita RT0700CX3J

Vrij veel doe-het-zelvers en ook professionals kiezen voor de Makita RT0700CX3J. Is dat met een bepaalde reden? Ja, zeker. Deze bovenfrees weet meerdere voordelen met zich mee te brengen, waardoor het erg plezierig is om gebruik te maken van deze bovenfrees.

Wij hebben – speciaal voor jou – de belangrijkste voordelen van deze bovenfrees op een rijtje gezet. Verderop in dit artikel vind je ook nog per voordeel een aanvullende toelichting!

 • Veelzijdig te gebruiken
 • Geweldige kwaliteit = lange levensduur
 • Constant toerental
 • Zeer veilig
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Makkelijke bediening
 • Voor professionals én doe-het-zelvers geschikt

Veelzijdig te gebruiken

Kunnen we de Makita RT0700CX3J als een bovenfrees omschrijven? Ja, dat is wel de manier waarop Makita dit product omschrijft. Wij zijn echter van mening dat je dit product eigenlijk een stuk veelzijdiger is. Naar onze mening kun je deze frees namelijk ook gebruiken als een kantenfrees en als een trimmer.

Juist door deze veelzijdigheid is dit in onze ogen een zogeheten multifrees. Oftewel: een frees waar je meerdere werkzaamheden mee uit kunt voeren. Hoe het komt dat dit met de Makita RT0700CX3J mogelijk is? Dat komt enerzijds door de eigenschappen van deze frees en anderzijds door de vele meegeleverde accessoires. Over deze accessoires lees je verderop in deze Makita RT0700CX3J review meer.

Wist je trouwens dat Coolblue deze frees uitgeroepen heeft tot de beste multifrees? In onze ogen is dat écht veelzeggend voor de kwaliteit en de veelzijdigheid van dit apparaat. Ongeacht welke werkzaamheden je precies uit wilt voeren, biedt deze multifrees daar de mogelijkheid voor!

Geweldige kwaliteit

Wil je een paar honderd euro in een goede bovenfrees investeren? Dan wil je uiteraard bij voorkeur genieten van een geweldige kwaliteit en dus van een lange levensduur. Als je voor de Makita RT0700CX3J kiest, komt dat absoluut goed. Deze bovenfrees is namelijk van de kwaliteit zoals we al jarenlang van Makita gewend zijn; prima.

Deze kwaliteit merk je eigenlijk direct als je deze bovenfrees vastpakt. De bovenfrees voelt namelijk stevig aan, de bovenfrees voelt robuust aan en de bovenfrees ziet er keurig afgewerkt uit. Daarnaast heeft Makita ook voor de juiste materialen gekozen; zeker vanwege deze materialen kan deze bovenfrees tegen een stootje.

Makita RT0700CX3J kwaliteit

Ondertussen heeft Makita binnenshuis ook voor de juiste materialen en onderdelen gekozen. Zowel de binnen- als de buitenzijde van deze Makita bovenfrees voldoen dus aan alle verwachtingen. Doordat de kwaliteit van deze Makita bovenfrees dik in orde is, geniet je sowieso van een lange levensduur.

Ben je van plan om deze bovenfrees op regelmatige basis te gebruiken? Ook dan kun je uitgaan van een lange levensduur. Zolang je maar zuinig met dit apparaat om gaat, geniet je van een lange levensduur. Persoonlijk zijn wij van mening dat vrij weinig andere bovenfrezen qua prijs-kwaliteitsverhouding aan de Makita RT0700CX3J kunnen tippen. Over de prijs lees je verderop in deze Makita RT0700CX3J review overigens meer!  

Constant toerental

Het mooie van dit apparaat is dat je ‘m veelzijdig kunt gebruiken. Ongeacht welke werkzaamheden je uit wilt voeren, doe je een beroep op de betrouwbare motor van dit apparaat. Een absoluut voordeel van de motor is dat deze in staat is om te allen tijde een constant toerental te leveren.

Wat hier het voordeel van is? Nou, je geniet hierdoor altijd van de immense kracht van deze bovenfrees. Het maakt hierbij niet uit wat de belasting of de weerstand van het materiaal is. Nee, de motor met een vermogen van 710 watt is altijd in staat om een constant toerental te leveren.

Bijkomend voordeel: je kunt hierdoor altijd op een aangename manier werken. Ongeacht welke werkzaamheden je precies uit wilt voeren, ben je op voorhand verzekerd van een prima resultaat. De enige die het eindresultaat nog kan beïnvloeden, ben jij zelf. Houd er dus je concentratie goed bij en werk met beleid. Dankzij het constante toerental kun je daarmee in elk materiaal de gewenste werkzaamheden naar wens uitvoeren.

Makkelijke bediening

Wil je langdurig gebruik van een bovenfrees gaan maken? Werk je bijvoorbeeld al klusjesman en voer je klussen tot in perfectie voor jouw klanten uit? Dan ben je al snel geruime tijd met de bovenfrees bezig. Om deze werktijd voor jezelf een stuk aangenamer te maken, is de aanschaf van de Makita RT0700CX3J zeker aan te raden.

Deze handige bovenfrees van het merk Makita kent namelijk een ongekend makkelijke bediening. Deze bediening is onder meer te danken aan het gewicht van de bovenfrees. De bovenfrees is vrij krachtig te noemen, maar weegt niet al te veel. Doordat de bovenfrees niet al te veel weegt, kun je ‘m moeiteloos urenlang achter elkaar gebruiken.

Makita RT0700CX3J bediening

Hoe dit lage gewicht tot stand gekomen is? Dat is te danken aan alle onderdelen die van aluminium vervaardigd zijn. Dit materiaal is niet alleen zeer robuust, maar is ook nog eens licht van gewicht. Bij deze frees zijn onder meer de hals en de voeten gemaakt van aluminium.

Daarbij geniet je ook nog van de ergonomische vormgeving van deze multifrees. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kun je deze frees op een hele aangename manier vastpakken en bedienen. Je hebt hierdoor niet alleen de optimale controle, maar je weet ook jouw armen zo min mogelijk te belasten.

Verder heeft Makita ook nog gekozen voor een softgrip én een bodygrip. Dankzij deze aanvullende elementen ligt deze frees heerlijk in jouw handen. Uiteraard speelt ook hierbij het gewicht een belangrijke rol.

Tot slot heeft Makita ook nog gekozen voor een kabel van maar liefst 4 meter lang. Je kunt hierdoor altijd wel een stopcontact bij jou in de buurt vinden die je kunt gebruiken. Al met al zorgen al deze functies en materiaaleigenschappen voor een prettige bediening. Urenlang achter elkaar werken met de Makita RT0700CX3J is een fluitje van een cent.

Zeer veilig

Als je gebruik van een elektrisch gereedschap gaat maken, is het belangrijk om jouw veiligheid altijd centraal te stellen. Dit doe je bijvoorbeeld door gehoorbescherming te dragen en door een veiligheidsbril op te doen. Het is daarbij ook nog mooi meegenomen als het elektrische apparaat zelf ook over veiligheidsfuncties beschikt. Nou, dat is zeker het geval bij de Makita RT0700CX3J.

Zo heeft deze bovenfrees een soft start functie. Deze functie zorgt ervoor dat de motor langzaamaan op gang komt, waardoor je gecontroleerd jouw werkzaamheden aan kunt vangen. De motor draait niet direct op volle toeren, maar stelt je in staat om bijvoorbeeld een beginstuk in het materiaal te maken.

Vervolgens gaat de machine alsnog zijn volledige kracht leveren. Met dank aan deze soft start functie werk je niet alleen veilig, maar ook nog eens super comfortabel. Bovendien zijn wij van mening dat dit het eindresultaat alleen maar ten goede komt. Dankzij deze soft start functie kun je immers een goed begin maken met alle werkzaamheden; een goed begin is het halve werk!

Tevens is het goed om te weten dat dit apparaat ook nog andere vormen van veiligheidsfuncties kent. Zo hoef je niet bang te zijn voor oververhitting. Zodra het in dit apparaat té warm wordt, schakelt het apparaat zichzelf uit. Dit voorkomt niet alleen een gevaarlijke situaties, maar komt ook nog eens de levensduur van de machine ten goede.

Al met al kun je met een gerust hart deze bovenfrees gebruiken. Let daarbij uiteraard ook altijd op je eigen veiligheid. Doe veilige kluskleding aan, doe een veiligheidsbril op en zet gehoorbescherming op. Daarbij is het ook nog aan te raden om klushandschoenen aan te trekken.

Veel accessoires meegeleverd

Eerder in deze Makita RT0700CX3J review heb je kunnen lezen dat je deze frees veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt deze frees als een trimmer, als een bovenfrees en als een kantenfrees gebruiken. Hoe dat mogelijk is? Dat is deels te danken aan de vele accessoires die je standaard meegeleverd krijgt.

Bij aanschaf van deze frees van Makita krijg je de volgende accessoires standaard meegeleverd:

 • 1 stuks Makita RT0700 Bovenfrees-/kantenfrees
 • 1 stuks Standaardtrimvoet
 • 1 stuks Kantelvoet voor RT0700C
 • 1 stuks Afstandvoet voor RT0700C
 • 1 stuks Bovenfreesvoet voor RT0700C
 • 1 stuks Parallelgeleider RT0700C
 • 1 stuks Spantang 6mm
 • 1 stuks Spantang 8mm
 • 1 stuks Steeksleutel
 • 1 stuks Stofafzuigadapter
 • 1 stuks Kopieerring 10mm
 • 1 stuks Steeksleutel 13mm
 • 1 stuks Handgreep
 • 1 stuks Mbox nr.4

Enkele accessoires vallen hierbij in positieve zin op. Dat geldt onder meer voor de verschillende opzetstukjes; in bovenstaande lijst aangeduid met de term ‘voet’. Dankzij deze opzetstukjes kun je de toepassing van de frees aanpassen, waardoor je dus tal van werkzaamheden uit kunt voeren.

Daarnaast zijn wij ook erg te spreken over de Makita koffer die je meegeleverd krijgt. Met dank aan deze koffer kun je de frees + alle accessoires op een veilige manier opbergen. Ga je als professional zijnde naar meerdere klanten op één dag toe? Dan neem je deze bovenfrees ook makkelijk mee dankzij de koffer.

Verder willen wij ook nog de stofzuigadapter in het kort aanstippen. Dankzij deze adapter kun je de stofzuiger rechtstreeks op deze frees aansluiten. Het voordeel hiervan? Je weet al het zaagsel en rommel direct op te zuigen, waardoor je jouw werkplaats schoon weet te houden. Ook ideaal als je als professional zijnde in iemands huis aan het werk bent!

Al met al zijn wij te spreken over de kwaliteit én de kwantiteit van de accessoires. Eigenlijk alle accessoires brengen een meerwaarde met zich mee. Daarbovenop komt ook nog eens dat deze accessoires ook van de gekende Makita kwaliteit zijn. Ideaal!

Geschikt voor professionals en doe-het-zelvers

In onze ogen is de Makita RT0700CX3J geschikt voor zowel professionals als voor doe-het-zelvers. Dit komt onder meer doordat dit apparaat veelzijdig te gebruiken is, doordat het apparaat relatief gunstig geprijsd is en doordat dit apparaat alle hierboven genoemde voordelen met zich mee brengt.

Wil jij graag klusjes in of rondom jouw huis uitvoeren? Dan ben je altijd gebaat bij een goede multifrees. Gezien de prijs-kwaliteitsverhouding zou je een dief van je eigen portemonnee zijn als je níet voor deze multifrees van Makita kiest.

Makita RT0700CX3J doelgroep

Dat is ook het geval als je als professional actief bent. In dat geval wil je te allen tijde kunnen vertrouwen op jouw hoogwaardige gereedschap. Wij zijn ervan overtuigd dat je echt jarenlang kunt bouwen en vertrouwen op deze multifrees!

Overige voordelen

Zijn dit alle voordelen van de Makita RT0700CX3J? Nee, zeker niet. In onze ogen brengt dit apparaat nog veel meer voordelen met zich mee. Voor de overige voordelen van dit apparaat verwijzen wij je graag naar het restant van deze Makita RT0700CX3J review. Verderop in deze review delen wij onder meer de ervaringen van andere kopers van deze multifrees!

De nadelen van de Makita RT0700CX3J

Ben je vanwege bovenstaande voordelen geneigd om direct de Makita RT0700CX3J aan te schaffen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Desalniettemin willen wij je ook graag wijzen op enkele nadelen van deze multifrees. Deze nadelen zorgen er namelijk voor dat dit geen 100% perfecte multifrees is:

 • Deze multifrees heeft geen geïntegreerde werkverlichting
 • De maximale freesdiepte van 35 mm is niet indrukwekkend
 • Stofzuigeraansluiting is niet optimaal
 • Handleiding is niet super duidelijk

Geen geïntegreerde werkverlichting

Moet jij soms in donkere ruimtes werkzaamheden uitvoeren? Of moet je uitgerekend binnenkort in een donkere hoek aan de slag? In dergelijke situaties zou het erg prettig zijn als jouw gereedschap een geïntegreerde werkverlichting heeft. Helaas moeten we constateren dat een dergelijke werkverlichting ontbreekt bij de Makita RT0700CX3J.

Het gevolg hiervan is dat dit apparaat niet ideaal is voor in donkere ruimtes. Wil je in de donkere ruimtes alsnog op een veilige en aangename manier kunnen werken? Dan is het aan te raden om te zorgen voor externe verlichting.

Maximale freesdiepte

De maximale freesdiepte van de Makita RT0700CX3J is slechts 35 mm. Dat is niet al te indrukwekkend te noemen; sommige concurrenten bieden een veel diepere maximale freesdiepte aan.

Als je echt intensieve freeswerkzaamheden uit wilt voeren, loop je het risico dat deze multifrees daar niet toereikend voor is. Je moet hoe dan ook rekening houden met de beperkte freesdiepte van 35 mm. In onze ogen is dit eigenlijk het belangrijkste nadeel van deze multifrees van Makita.

Stofzuigeraansluiting werkt niet optimaal

Wil je graag een stofzuiger op jouw multifrees aansluiten? Dan is het goed om te weten dat dit niet altijd perfect werkt bij deze multifrees. Dit komt puur doordat de stofzuigeradapter een niet al te gangbare maat heeft. Doordat deze maat niet al te gangbaar is, is de kans aanwezig dat jouw stofzuiger niet op deze adapter aangesloten kan worden.

Makita RT0700CX3J nadelen

Je kunt dit wel oplossen: door een verlengstuk aan te schaffen. Dit kost echter weer extra geld en daar zit je waarschijnlijk ook weer niet op te wachten. In onze ogen is dit een gemiste kans voor Makita. Het installeren van een normale stofzuigeradapter zou ons inziens niet al te lastig moeten zijn.

Handleiding is niet super duidelijk

Weet jij niet precies hoe deze multifrees werkt? Dan kun je een beroep doen op de handleiding, maar daar word je niet direct veel wijzer van. In onze ogen is de handleiding onduidelijk, te beknopt en dus niet van het gewenste niveau.

Hoe je dan alsnog deze multifrees op de juiste manier kunt gebruiken? Dat doe je eigenlijk door simpelweg uit te proberen. Op de hulp van de handleiding hoef je in ieder geval niet al te erg te rekenen.

Ervaringen van andere kopers

Eerder in deze Makita RT0700CX3J review gaven wij al aan dat deze multifrees behoorlijk populair is. Dit is onder meer terug te zien aan de vele/populaire beoordelingen bij onze partners Coolblue en Bol.com. Bij onze partner Bol.com scoort deze multifrees een beoordeling van een 4,7 op een schaal van 1-5.

Bij onze partner Coolblue zijn maar liefst 101 reviews achtergelaten door kopers. Opvallend hierbij is dat de gemiddelde score hierbij een 9,2 op een schaal van 1 tot 10 is. Een dergelijke hoge score komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, dit geeft aan dat veel kopers (uiterst) te spreken zijn over deze multifrees van Makita.

Makita RT0700CX3J beoordelingen

Dat blijkt ook als we nader naar de beoordelingen kijken. We zien veel lovende woorden over de mogelijkheden, de kwaliteit én de functies voorbij komen. Om jou hier een indruk van te kunnen geven, hebben wij enkele typerende beoordelingen in onderstaand lijstje opgesomd:

 • De degelijkheid van de machine is prima, hij komt robuust over en de gegoten aluminium onderdelen zijn zwaar uitgevoerd. De hoogte verstelling verloopt mooi soepel en niet met schokjes. Het vermogen is ruim voldoende voor alle freesbewerkingen. Het wisselen van de diverse voetstukken gaat eenvoudig en er treed geen speling op. Ik heb geen spijt dat ik deze alleskunner heb aangeschaft en Coolblue had ook nog eens de beste prijs.
 • Deze machine freest erg prettig met een constant toerental. De vele attributen zorgen ervoor dat het een echte multifrees is die voor veel freeswerkzaamheden gebruikt kan worden! Het is ook erg prettig dat er frezen met een schachtdiameter van zowel 6 als 8 mm gebruikt kunnen worden.
 • Klein maar toch zwaar genoeg om prettig mee te kunnen werken
 • Door de veelheid van accessoires veel gebruiksmogelijkheden. Door de opties van geleiding is hoogwaardig freeswerk eenvoudig te realiseren.
 • Een uitstekende frees die goed in de hand ligt en toch heel stabiel is. Gemakkelijk en efficiënt in gebruik en dankzij de verschillende opzetstukken geschikt voor zeer veel verschillende werkzaamheden.
 • Fijn product voor een mooie prijs. Doet wat hij hoort te doen. Makkelijk net 1 hand vast te houden. Heerlijk voor precieze werk.
 • Ik moest eerst zelf uitvogelen hoe alles werkt aangezien de handleiding uit gaat van enige basis kennis van frezen. Na een aantal minuten toch uitgevonden waar alles voor dient.
 • Nadeel is wel dat de Makita trimmer geen ledverlichting heeft, maar toch heel tevreden met mijn keuze.
 • Vrij prijzig voor als je er slechts af en toe gebruik van maakt

Over het algemeen kunnen we stellen dat de meeste beoordelingen super positief zijn. Dat niet alle beoordelingen positief zijn, laten de drie laatste beoordelingen zien. Desalniettemin wegen deze negatieve beoordelingen niet op te gen alle positieve beoordelingen!

De Makita RT0700CX3J kopen

Hebben we je met deze Makita RT0700CX3J review warm weten te maken voor deze bovenfrees? Dan is het goed om te weten dat de prijzen bij onze partners variëren. Middels onderstaande buttons kun je direct de prijzen bij onze partners vinden én mogelijk direct deze bovenfrees bestellen!

Alternatieven

Sluit de Makita RT0700CX3J niet volledig op jouw wensen aan? Dan is het raadzaam om te kijken naar een andere bovenfrees/multifrees. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar twee prima alternatieven. Als je voor één van de onderstaande twee alternatieven kiest, maak je ook een prima keuze.

Bosch POF 1400 ACE Bovenfrees

Wil je een stuk minder geld aan een bovenfrees uitgeven? En wil je daarbij wel kunnen buigen op een prima kwaliteit? Dan is deze Bosch POF 1400 ACE bovenfrees voor jou op het lijf geschreven. Deze bovenfrees kost slechts 134,99 euro en is daarmee significant goedkoper dan de Makita RT0700CX3J.

Daarbij moet je wel rekening houden met minder functies en minder mogelijkheden. Deze bovenfrees is een stuk beperkter, maar daar is het prijskaartje dan ook naar. In ieder geval een prima alternatief voor elke doe-het-zelver!

Makita DRT50ZJX2

Wil jij met jouw nieuwe bovenfrees van onbeperkte bewegingsvrijheid kunnen genieten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een variant die op een accu werkt. In dat geval kun je het beste kiezen voor de Makita DRT50ZJX2. Deze bovenfrees werkt op een accu én biedt veel functies, net zoals de Makita RT0700CX3J.

Wel moet je met het volgende rekening houden: bij aanschaf krijg je standaard geen accu meegeleverd. Je moet deze accu nog separaat aanschaffen, waardoor het kostenplaatje nog iets verder oploopt. Desalniettemin is de aanschaf van deze bovenfrees op accu aan te raden!

Tresna.nl
Logo