Beste slijptol op accu

Werk jij het liefste met een elektrisch gereedschap op accu? Of geef je de voorkeur aan elektrische gereedschappen die op netstroom werken? Beide is mogelijk! We zien echter een tendens dat steeds meer mensen voor de elektrische gereedschappen op accu kiezen. Enerzijds heeft dit met de voordelen te maken. Anderzijds heeft het ook met het huidige aanbod te maken. Als we bijvoorbeeld naar een slijptol kijken, zien we dat steeds meer van deze apparaten op accu worden geleverd.

Onze top 4 slijptols op accu

Afbeelding

Product


Makita DGA504RTJ

Onze beste koop!

Makita DGA504RTJ

De beste koop

of

DeWalt DCG414T2-QW

DeWalt DCG414T2-QW

Beste professionele slijptol

of

Makita DGA504ZJ

Makita DGA504ZJ

Beste slijptol met een constant toerental

of

Powerplus Dual Power POWDP3515

Powerplus Dual Power POWDP3515

Beste voordelige slijptol

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Makita DGA504RTJ

De beste koop

Makita DGA504RTJ

of

DeWalt DCG414T2-QW

Beste professionele slijptol

DeWalt DCG414T2-QW

of

Makita DGA504ZJ

Beste slijptol met een constant toerental

Makita DGA504ZJ

of

Powerplus Dual Power POWDP3515

Beste voordelige slijptol

Powerplus Dual Power POWDP3515

of

Wat zijn de voordelen van een slijptol op a​​​​ccu?

Waarom zou je voor een slijptol op accu gaan? Wel, dat heeft meerdere voordelen. Het eerste voordeel is terug te vinden in de onbeperkte bewegingsvrijheid. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt met een slijptol op accu. Je bent tenslotte niet meer afhankelijk van een stopcontact of een andere voorziening van stroom.

Daarnaast zijn de accu’s ook steeds krachtiger geworden. Voorheen was het zo dat machines op netstroom krachtiger waren dan machines op accu. Dat is tegenwoordig wel verleden tijd. De machines zijn namelijk steeds krachtiger geworden. Je hebt met een slijptol op accu dan ook niet meer met beperkingen te maken.

Uiteraard moet je bij een slijptol op accu wel goed op de acculading letten. Als je efficiënt en snel door wilt werken, moet je altijd een volle acculading hebben. Mede daarom is het aan te raden om een tweede accu aan te schaffen. Je hebt dan altijd de beschikking over één volle accu, terwijl de andere accu ondertussen opgeladen wordt.

Ondertussen heb je dus, zoals gezegd, ruim voldoende keus uit de verschillende slijptollen op accu. Wij zijn daarom voor jou op onderzoek uitgegaan. Hieronder kan je de allerbeste slijptollen vinden. Dit zijn slijptollen die qua prijs-kwaliteitsverhouding met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Daarnaast zijn het ook slijptollen die in specifieke situaties als beste beoordeeld worden. Kortom, wil je meer weten over de beste slijptollen? Lees dan zeker dit artikel even door.

De toepassingen van een ​​​​slijptol

Voordat we naar de beste varianten van een slijptol op accu kijken, willen we eerst naar de toepassingen van een slijptol kijken. Waar kan je een slijptol voor gebruiken? Op welke manieren komt een slijptol het beste tot z’n recht? Je leest het allemaal hieronder.

Met een slijptol ben je in staat om metaal, steen én hout te bewerken. Wat betreft materiaal is dit dus een zeer veelzijdig apparaat. Zo is het onder meer mogelijk om buizen of betonijzer door te zagen.

Het is goed om te weten dat een slijptol ook wel een haakse slijper genoemd wordt. Recent hebben wij meerdere interessante artikelen over de haakse slijpers geschreven, waaronder de allerbeste haakse slijpers.

Bij het aanschaffen van een slijptol moet je goed op de diameter van de schijf te letten. Als je kleinere taken uit moet voeren, heb je behoefte aan een diameter van 125 mm. Als je grotere taken uit moet voeren, ben je echter gebaat bij een slijpschijf met een diameter van 230 mm.

Ben je enthousiast geworden over de toepassingen van een slijptol? Lees dan zeker even de reviews hieronder door. Wij hebben alle slijptollen beoordeeld en vervolgens per categorie ‘een beste koop’ geselecteerd. We hebben hierbij de volgende categorieën gehanteerd:

 • De beste koop
 • Beste professionele slijptol
 • Beste slijptol met diameter van 230mm
 • Beste voordelige slijptol

Beste koop accu slijptol – Makita DGA504RTJ

Binnen het gehele aanbod van slijptollen op accu kan er uiteraard maar één de beste zijn. In onze ogen is dat de Makita DGA504RTJ. Deze slijptol heeft eigenlijk alles waar je maar behoefte aan hebt/kunt hebben.

Een kenmerk aan deze slijptol op accu is dat je slijpschijven met een diameter van maximaal 125 mm kunt monteren. Het monteren van een slijpschijf met een diameter van 230 mm is dus niet mogelijk.

De bediening van deze slijptol op accu is uiterst handig te noemen. Je kunt namelijk zowel als linkshandig persoon als rechtshandig persoon gebruik van deze slijptol maken. Dat is onder meer te danken aan het ergonomisch vormgegeven handvat.

In een onbelaste situatie maakt de motor van de Makita DGA504RTJ maar liefst 850 omwentelingen per minuut. Het apparaat is niet alleen makkelijk te bedienen, maar is ook nog eens krachtig. Door deze hoeveelheid omwentelingen hoef je bovendien zelf amper kracht te zetten. Uiterst handig, met name als je zware werkzaamheden uit moet voeren.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om langdurig met deze slijptol te werken. Dat is weer te danken aan het gewicht van maar 2,5 kilogram. Het kost dus niet al  te veel moeite om de slijptol voor een langere tijd vast te houden en te bedienen.

Bij een slijptol op accu speelt uiteraard de meegeleverde accu een grote rol. Dat zit zeker wel snor bij deze slijptol van Makita. Je krijgt namelijk standaard twee 18 volt lithium-ion accu’s meegeleverd. Met één acculading kan je een uur onafgebroken werken. Ondertussen laadt de andere accu weer op, zodat je nooit hoeft te wachten.

Ook op het gebied van veiligheid heeft Makita de nodige features toegevoegd. Zo heeft de slijptol een beschermkap, een herstart beveiliging, een softstart-functie en een asblokkering. Dankzij deze functies kan je te allen tijde bijzonder veilig werken.

Hebben we dan helemaal geen nadelen weten te ontdekken? Nou, toch wel. De Makita DGA504RTJ heeft namelijk géén schijfrem. Daarnaast zit de knop ook niet op de meest handige plek.

Het is spijtig dat de Makita DGA504RTJ geen schijfrem heeft.

Voordelen

 • Gratis koffer meegeleverd
 • Krachtige motor
 • 3 jaar garantie

Nadelen

 • Niet goedkoop
 • Geen schijfrem
 • Onhandige aan-uitknop

Conclusie

Deze Makita DGA504RTJ is in onze ogen de beste slijptol op accu. De Makita motor is uitstekend van kwaliteit en het aantal trillingen is beperkt. Het toestel is niet goedkoop, maar je krijgt echt wel waar voor je geld: een koffer, een set slijpschijven, twee accu's en een oplader zijn in de prijs inbegrepen.

Beste accu slijptol voor professionals – DeWalt DCG414T2-QW

Een professional stelt over het algemeen andere eisen aan het gereedschap. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat een professional de gereedschappen intensiever en vaker gebruikt. Mede daarom is het bijvoorbeeld wenselijk dat de motor lekker krachtig is. Als je op zoek naar de beste slijptol op accu voor de professional bent, zit je met deze DeWalt DCG414T2-QW goed. De machine is krachtig, werkt zeer veilig en haalt het beste in de professional naar boven.

Een van de prettige aspecten voor een professional is dat je een 54 volt accu meegeleverd krijgt. Je krijgt er hier niet één van, maar liefst twee stuks! Deze accu’s zijn bijzonder krachtig en zijn ook nog eens snel op te laden. Voor een professional is het belangrijk dat hij/zij efficiënt en snel door kan werken. Dat is zeker de mogelijkheid dankzij de meegeleverde accu’s.

Als de professional tijdens het slijpen opeens moet stoppen, kan de slijptol snel uitgezet worden. Direct vanaf dat moment begint de schijf te stoppen met draaien. Dit is een ongekend handige functie op het gebied van de veiligheid. Een professional kan dan ook zonder problemen erg veilig aan de slag met de DeWalt DCG414T2-QW.

Ook willen we het toerental van deze slijptol op accu aanstippen. Ongeacht de belasting blijft het toerental namelijk constant. Hierdoor ben je als professional zijnde in staat om gelijkmatig werk af te leveren. Dat is zeker prettig als je veel en langdurig met deze slijptol op accu aan de gang moet gaan.

Hebben we dan ook nog nadelen weten te ontdekken? Ja, twee stuks. Het is bijvoorbeeld bijzonder spijtig dat deze machine geen herstartbeveiliging heeft. Daarmee komen we direct bij het tweede minpunt uit: de aanschafprijs. Bij onze partner Coolblue betaal je een meer dan behoorlijk bedrag, bijna 600 euro. Het is dan eigenlijk een gemiste kans dat deze machine geen herstartbeveiliging heeft.

De machine heeft geen herstartbeveiliging, ondanks het relatief hoge prijskaartje.

Voordelen

 • Krachtige accu’s
 • Zeer veilig
 • Toerental blijft constant

Nadelen

 • Duur
 • Geen herstartbeveiliging

Conclusie

De DeWalt DCG414T2-QW heeft eigenlijk alles waar een professional behoefte aan heeft. De motor is krachtig, de accu's leveren veel kracht en de machine is erg veilig. Ook het constante toerental zorgt ervoor dat een professional zeer constant en vakkundig werk af kan leveren.

Beste accu slijptol met een constant toerental - Makita DGA504ZJ

Bij het uitzoeken van een nieuwe slijptol op accu kan je met enkele opties rekening houden. Zo vinden ongetwijfeld veel mensen het prettig als de slijptol op accu een constant toerental heeft. Ben je specifiek op zoek naar een slijptol met deze functie? Dan zit je absoluut goed met de Makita DGA504ZJ. Wij hebben deze slijptol op accu dan ook uitgeroepen tot de beste slijptol op accu met een constant toerental. Deze slijptol heeft de beschikking over een snelheidscontrole. Dankzij deze controle werk je altijd met hetzelfde/constante toerental. Het maakt daarbij niet uit hoe zwaar de belasting is.

Iets wat bij direct bij de Makita DGA504ZJ opvalt, is het design. De slijptol op accu heeft een ergonomische vormgeving. De machine houdt dan ook heerlijk vast. Dat wordt ook nog versterkt door het minieme gewicht. Deze slijptol op accu weegt namelijk maar 2,5 kilogram (exclusief accu).

Op het gebied van veiligheid heb je ook niks te klagen met deze machine van Makita. Zo heb je de beschikking over een overbelastingsbeveiliging en een herstartbeveiliging. Dankzij de laatst genoemde feature gaat de machine niet automatisch weer aan na bijvoorbeeld een onderbreking van de stroom. Zodra de slijpschijf om welke reden dan ook vastloopt, schakelt een ingebouwd mechanisme de slijptol direct uit. Hiermee wordt een hoop mogelijke schade voorkomen.

Daarnaast heeft de Makita DGA504ZJ de beschikking over een krachtige motor met een maximum toerental van 8500 toeren per minuut. De diameter van slijpschijf is 125 mm en de machine wordt aangedreven door een accu van Makita.

Daarmee komen we direct uit bij het eerste (grootste) nadeel van deze machine. Als je deze slijptol op accu koopt, krijg je géén accu meegeleverd. Deze accu dien je nog separaat aan te schaffen. Dat geldt eveneens voor een slijpschijf; je krijgt namelijk ook geen slijpschijven meegeleverd.

Je krijgt helaas geen accu + slijpschijf meegeleverd bij aanschaf van deze slijptol op accu.

Voordelen

 • Ergonomisch vormgegeven
 • Herstartbeveiliging
 • Constant toerental

Nadelen

 • Geen slijpschijf meegeleverd
 • Geen accu meegeleverd

Conclusie

Voor allerlei klussen is deze slijptol op accu uitermate geschikt; met dank aan het constante toerental. Dankzij dit constante toerental kan je probleemloos zowel lichte als zware klussen uitvoeren. De herstartbeveiliging en de overbelastingsbeveiliging zorgen bovendien continue voor een optimale veiligheid.

Beste goedkope accu slijptol – Powerplus Dual Power POWDP3515

Bij het aanschaffen van een slijptol op accu wens je uiteraard ook op het budget te letten. Heb je maar een beperkt budget? Of wil je simpelweg niet al te veel geld aan een nieuwe slijptol uitgeven? Dan is het goed om te weten dat je ook een prima slijptol op accu voor een relatief lage prijs aan kunt schaffen. We kunnen daarbij absoluut de Powerplus Dual Power POWDP3515 aanraden. 

Deze machine van Powerplus heeft eigenlijk een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. De machine levert namelijk voldoende krachtig, is veilig en heeft een bijzonder laag prijskaartje. Bij onze partner Coolblue betaal je namelijk maar 100 euro voor de Powerplus Dual Power POWDP3515.

Voor het bedrag van 100 euro krijg je dus de krachtige slijptol op accu geleverd. Daarbij krijg je ook nog eens één accu meegeleverd. Het betreft hierbij een 20 volt 1,5 Ah Li-ion accu. De accu heeft dus ook nog eens de nieuwste techniek; de Li-ion techniek.

Op het gebied van veiligheid heeft Powerplus ook de nodige features aangebracht. Zo heeft de Powerplus Dual Power POWDP3515 een softstart. Hiermee kan je voorzicht starten met je slijp- of afbraamklussen. Als je eenmaal op gang bent, gaat de machine pas echt al zijn kracht leveren.

Uiteraard is het ook een voordeel dat je niet gebonden bent aan een stopcontact. Dat is te danken aan het feit dat deze slijptol op accu werkt én dat de slijptol prettig vasthoudt. Zo heb je onder andere een verstelbare handgreep. Je kunt de handgreep dan ook continue naar eigen wens aanpassen.

Ook is het bijzonder prettig dat deze machine een constant toerental heeft/levert. Als je tijdens zware werkzaamheden veel kracht moet zetten, zorgt de machine continue voor hetzelfde toerental. Hierdoor lever je zeer regelmatig werk af.

Hebben we ook nog minpunten weten te ontdekken? Nou, eigenlijk maar één minpuntje. Het is namelijk bijzonder spijtig dat de Powerplus Dual Power POWDP3515 geen herstartbeveiliging heeft. Veel andere modellen hebben dat wél. Daarbij moeten we wel vermelden dat die modellen een stuk duurder zijn.

Deze slijptol op accu heeft geen herstartbeveiliging.

Voordelen

 • Constant toerental
 • Goedkoop
 • Verstelbare handgreep

Nadelen

 • Geen herstartbeveiliging

Conclusie

De Powerplus Dual Power POWDP3515 is simpelweg de beste voordelige slijptol op accu. Bij onze partner betaal je maar een bedrag van 100 euro voor deze machine. Daarbij krijg je wel een krachtige, veilige en handige slijptol op accu tot je beschikking. Je kunt werkelijk waar alle kanten op met deze slijptop op accu van Powerplus!

Koopgids

Bij het aanschaffen van een slijptol op accu is het aan te raden om rekening met enkele zaken te houden. Wij hebben de belangrijkste zaken hieronder nader toegelicht.

Het budget

Uiteraard speelt het budget bij alle aankopen een belangrijke rol. Het is een feit dat de prijsklassen van de slijptollen op accu behoorlijk uiteenlopen. Zo kan je kiezen voor een slijptol op accu van 100 euro, maar je kunt er ook bijna 600 euro aan uit geven. Het is maar net aan jou om te bepalen hoeveel geld je aan een nieuwe slijptol uit wilt/kan geven.

Slijptol op accu


Diameter van de slijpschijf

Je hebt hierboven veel informatie over de diameter van de slijpschijf kunnen vinden. Sommige slijptollen hebben een slijpschijf met een diameter van 230 mm. Er zijn echter veel meer machines met een diameter van 125 mm; dat is in feite de gangbare maat. Met een diameter van 230 mm kan je echter veel meer kracht overbrengen. Een dergelijke diameter komt dan ook van pas bij zwaardere slijp- en afbraamklussen.

De motor

Bij elk elektrisch gereedschap speelt de motor een belangrijke rol. Bij de aanschaf van een slijptol op accu is het onder andere belangrijk om op het aantal omwentelingen te letten.

Daarnaast zou het bijzonder prettig zijn als de slijptol op accu ook nog een constant toerental kan leveren. Daarmee weet je zeker dat je gelijkmatig werk af gaat/kan leveren.

De handgreep

Over het algemeen is een slijptol een niet al te zwaar stuk gereedschap. Zo hebben we hierboven varianten besproken die nog geen 3 kilo wegen. Toch wil je te allen tijde de volledige controle over de machine hebben. Ook als je in lastig te bereiken hoekjes moet gaan slijpen. In die gevallen komt een verstelbare handgreep uitermate van pas. Ons advies is dan ook om altijd even te kijken of de slijptol op accu deze functie heeft.

De veiligheid

Bij het bedienen van elektrisch gereedschap moet je altijd op je eigen veiligheid letten. Zo is het altijd aan te raden om een veiligheidsbril en handschoenen te dragen. Een slijptol op accu kan echter ook de nodige veiligheidsfeatures hebben. Let dan ook goed op de aanwezigheid van onder andere een herstartbeveiliging, een softstart functie en een beschermkap.

Constant toerental

Bij het aanschaffen van een slijptol op accu kan je kiezen tussen een machine met of zonder een constant toerental. Als de slijptol op accu een automatische snelheidscontrole heeft , is de motor in staat om continue dezelfde kracht te leveren. Ook bij zware klussen heb je daardoor continue een constant toerental tot je beschikking.

De accu

Bij de aanschaf van een slijptol op accu moet je ook naar de accu kijken. Wat voor accu betreft dit? Van welke techniek maakt de accu gebruik? Krijg je überhaupt een accu meegeleverd bij aanschaf van de slijptol? Krijg je wellicht twee accu’s meegeleverd? Dergelijke vragen spelen zeker een bepalende rol voor je uiteindelijke keuze.

Besluit

Zo, we zijn aan het einde gekomen van dit artikel over de beste slijptol op accu. Je hebt hierboven enkele reviews kunnen vinden van de beste slijptollen op een accu. Met het werken met een slijptol op accu ben je ontzettend flexibel. Je hebt tenslotte niet te maken met de aanwezigheid van een snoer.  Wil je meer informatie over de bijzonderheden bij een slijptol op accu? Lees dan zeker even de koopgids hierboven of neem contact op met één van de specialisten van Coolblue of Bol.com.

Tresna.nl
Logo