Worx multitool

Voor een doe-het-zelver is een klus in of rondom het huis vaak een uitdaging. Een uitdaging gaat logischerwijs gepaard met voor- en tegenslagen. Het zou daarbij uiteraard fijn zijn om de

tegenslagen te beperken tot een miniem niveau. Hoe kan je daar voor zorgen? Wel, de allereerste stap is om de beschikking te hebben over betrouwbaar, veilig en robuust gereedschap.

Voor verschillende klussen in en rondom het huis is een zogeheten multitool onmisbaar. Een multitool is een echte allrounder; je kan met een multitool onder andere zagen, slijpen, schuren en krabben. Er zijn verschillende leveranciers van multitools, maar in dit artikel richten wij ons vizier op de multitool van Worx.

Met een Worx Multitool heb je altijd het juiste gereedschap op zak. Dit gereedschap is veelzijdig te gebruiken en een bijkomend voordeel van deze producten is het feit dat je er allerlei opzetstukjes op kan zetten. Op die manier kan je het gereedschap op nóg meer manieren gebruiken.

[table id=30 /]

In dit artikel nemen we jou mee in de wondere wereld van de verscheidene multitools die door dit merk geleverd worden. Wij hebben de 3 beste multitools op een rijtje gezet, waarbij elk van de drie een bepaalde specialiteit heeft.

Worx WX675; de goedkoopste met universele aansluiting

Ben je als doe-het-zelver op zoek naar een goedkope, veelzijdige multitool? Dan is de Worx WX675 uitermate geschikt voor jou!Met de Worx WX675 ben je in staat om onder andere te zagen, te schuren, te slijpen en om voegen te verwijderen. Dit alles gaat gepaard met een vermogen van 250 watt.Worx WX675

Een voordeel van deze multitool is het feit dat de snelheid aanpasbaar is. De minimale rotatiesnelheid bedraagt 11.000 toeren per minuut en de maximale rotatiesnelheid bedraagt 20.000 toeren per minuut.

Het grootste voordeel van deze multitool is het feit dat je allerlei universele opzetstukjes kan gebruiken. Dankzij deze universele opzetstukjes kan je de multitool voor nóg veel meer toepassingen gebruiken. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld het opschuren van lastig te bereiken hoekjes, het verwijderen van verf en het verwijderen van lijmresten. Hoe fijn is dat?

Een bijkomend voordeel is ook het prijskaartje van de Worx WX675; het prijskaartje ligt beduidend lager dan van de concurrentie. Je kan een Worx WX675 al kopen voor zo’n € 130,00.

Een nadeel van deze multitool is de kans op oververhitting. Op de multitool zitten verscheidene ventilatiekanalen, maar als je de multiltool vasthebt, kan je deze kanalen blokkeren met je handen. Op het internet zijn helaas meerdere reviews hierover terug te vinden. Het is daarom raadzaam om het toestel niet té lange tijd achter elkaar te gebruiken.

De kans op oververhitting van het toestel.
Conclusie:
Deze multitool is uiterst geschikt voor doe-het-zelvers die een goedkope en veelzijdige multitool willen hebben. Met deze multitool kan je perfect zagen, schuren, slijpen en voegen verwijderen. Let hierbij wel goed op de mogelijke oververhitting van het apparaat; dat is een flink nadeel.

► Bekijk de actuele prijs op Amazon.nl

Voordelen
 • Veelzijdig dankzij de universele opzetstukjes
 • Aanpasbare snelheid
 • Relatief goedkoop
Nadelen
 • Kans op oververhitting

Worx WX681; meest luxe model

Wil je de beschikking hebben over een multitool met vele toepassingen? Kijk dan niet verder dan de Worx WX681. Deze multitool staat te boek als het meest luxe model.

Met de Worx WX681 ben je in staat om zowel te snijden, te zagen, te schaven, te schuren en om voegen te verwijderen. Dit alles kan zowel in hout, metaal, plastic, tegels en gipsplaat. Het is daardoor wel een understatement als we zeggen dat deze multitool veelzijdig is.Worx WX681

Dat punt wordt bovendien nog eens versterkt door het feit dat je allerlei universele accessoire op deze multitool kan plaatsen. Dat klinkt handig, maar wat heb je er precies aan? Wel, het is daardoor mogelijk om de multitool op nóg veel meer manieren te gebruiken. Als je de multitool voor een specifieke klus hebt, kan je een (goedkopere) universeel opzetstukje kopen. Je hoeft daarvoor geen andere multitool te kopen. Nee, je kan dit universele opzetstukje simpel bevestigen op de Worx WX681.

De multitool heeft de beschikking over een motor die 450 watt levert. Ter vergelijking; de eerder geadviseerde WX675 kan maximaal 250 watt leveren. Net zoals bij de WX 675 kan het toerental handmatig ingesteld worden. De minimale rotatiesnelheid is 11.000 toeren per minuut en de maximale rotatiesnelheid is op 20.000 toeren per minuut ingesteld.

Dat verschil in de motor is overigens ook terug te vinden in het prijskaartje. De Worx WX681 kan besteld worden voor zo’n €170,00. Dat is relatief duur voor een multitool, maar je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gelukkig heeft de Worx WX681 ook vele unieke voordelen. Wat te denken van de aluminium aandrijving? Deze aandrijving is vervaardigd uit aluminium en dat heeft een lange levensduur tot gevolg.

Bij het klussen is het soms noodzakelijk dat je de snelheid van het zagen, schaven of snijden aan kan passen. Bij de Worx WX681 kan je de snelheidsregeling handmatig aanpassen.

Als laatste voordeel willen we de grote hoeveelheid accessoires benadrukken. Je krijgt namelijk meerdere vlakzaagbladen, meerdere soorten schuurpapier en een schuurzool meegeleverd bij de Worx WX681.

Het gewicht van 1,5 kilo.
Conclusie:
De Worx WX681 is uitermate geschikt voor doe-het-zelvers die een veelzijdige, krachtige en robuuste multitool willen hebben. De WX681 is op vele manieren inzetbaar en heeft de beschikking over een krachtige motor. Een bijkomend nadeel is wel dat de multitool relatief zwaar is en dat het niet de allergoedkoopste is.

► Bekijk de actuele prijs op Praxis.nl

Voordelen
 • Veelzijdig dankzij de universele opzetstukjes
 • Veel vermogen
 • Veel accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Relatief duur

Worx WX678; de beste multitool op accu

Het is bij vele soorten gereedschappen één van de belangrijkste vragen: wil je met snoer werken of gebruik je liever een accu? Voor de doe-het-zelvers die een multitool op accu willen hebben, is de WX 678 perfect.

De WX 678 werkt op accu waardoor je erg veel bewegingsvrijheid hebt. Je hoeft geen rekening te houden met een snoer. Dat is absoluut erg fijn om mee te werken.

Worx WX678

Je kan de WX 678 voor vele toepassingen gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld zagen, schrapen, snijden, raspen en lijmresten verwijderen. Wil je hout, fiberglas, metaal of plastic bewerken? Geen probleem. Wil je vloerbedekking verwijderen of op de juiste maat snijden? Ook dat is geen probleem voor de WX 678.

Veel al deze toepassingen maakt de WX 678 gebruik van een zogeheten oscillatietechnologie mét hoge frequentie. Het voordeel hiervan is dat het blad van de multitool veel sneller beweegt dan vergelijkbare multitools met een normale oscillerende motor. Je kan je klusjes dus sneller én efficiënter afronden.

Wat betreft de accessoires is de WX 678 één van de beste multitools. Het grootste voordeel hierbij is dat je op deze multitool allerlei universele opzetstukjes kan gebruiken. Je hoeft dus niet allerlei soorten specialistische gereedschappen aan te schaffen. Nee, je hoeft alleen een universeel opzetstukje te kopen en deze te bevestigen op de WX 678. Dat gaat overigens zeer gemakkelijk met het UniversalFit-systeem.

Maar, de Worx WX 678 wordt standaard ook al met veel accessoires geleverd. Zo krijg je bij aanschaf een 20v accu, een semicirkelzaagblad, een schuurpad, meerdere soorten schuurbladen en een handige opbergkoffer.

Deze multitool is, zoals we al zeiden, de beste multitool op accu. Maar, een multitool op accu moet logischerwijs ook opgeladen worden. Duurt dat lang bij de Worx WX 678? Nee zeker niet. Bij aanschaf krijg je namelijk een 1-uurs oplader meegeleverd. Zoals de naam het al zegt, laadt deze oplader de accu in 1 uur tijd volledig op.
Uiteraard komt dan de volgende vraag: Hoe lang doe je met 1 accu? Op die vraag is helaas geen eenduidig antwoord te geven, aangezien er geen harde gegevens over bekend zijn. Het één en ander is namelijk afhankelijk van de omstandigheden en het gebruik van de multitool.

Heeft de Worx WX 678 dan helemaal geen nadelen? Helaas heeft deze multitool ook enkele nadelen. De minimale rotatiesnelheid is maar 5.000 toeren per minuut. Als je kracht nodig hebt, zou je de snelheid dus hoe dan ook aan moeten passen naar een hoger toerental.

Een ander nadeel is het relatief hoge gewicht van 1,4 kilogram, exclusief de accu. Inclusief de accu zal deze multitool nog iets zwaarder zijn. Dat is ietwat aan de zware kant in vergelijking met vergelijkbare multitools.

Het relatief hoge gewicht van de multitool.
Conclusie:
Voor een doe-het-zelver die een multitool op accu wil hebben, is de Worx WX 678 zonder twijfel de beste keus. Dankzij het handige UniversalFit-systeem kan je gemakkelijk allerlei universele opzetstukjes gebruiken. Met dank aan de unieke oscillatietechnologie heb je bovendien erg veel vermogen/kracht tot je beschikking. Helaas gaat dit wel gepaard met een relatief hoog gewicht.

► Bekijk de actuele prijs op Praxis.nl

Voordelen
 • Veelzijdig dankzij de universele opzetstukjes
 • Veel vermogen
 • Veel accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Hoog gewicht
 • Te lage minimale rotatiesnelheid

Worx

Voor doe-het-zelvers is het ongelooflijk belangrijk om de beschikking over het juiste gereedschap te hebben. Worx is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijke fabrikant van gereedschappen voor doe-het-zelvers.
Op dit moment is Worx onderdeel van de Positec Group. Positec is een overkoepelend bedrijf dat gespecialiseerd is in gereedschappen voor zowel binnenshuis als voor in de tuin. Het hoofdkwartier hiervan is gevestigd in China, maar Positec Group is ook veelvuldig actief in Amerika en Europa. Samen met Rockwell Tools vormt Worx de Positec Group.

Het assortiment van Worx beperkt zich niet alleen tot multitools. In grote lijnen valt er onderscheid te maken tussen gereedschappen voor in huis en voor in de tuin.
Voor in huis levert Worx onder andere boormachines, schuurmachines, slijpmachines en zaagmachines. Voor in de tuin levert Worx allerlei soorten gereedschappen, waaronder bladblazers en heggenscharen.
De meeste gereedschappen van Worx zijn te herkennen aan de oranje kleur die in het gereedschap verwerkt zit.

In de wereld van multitools heeft Worx een unieke positie weten in te nemen. Dat is voornamelijk te danken aan het innovatieve Universal-Fit systeem. Dankzij dit systeem kunnen er allerlei universele opzetstukjes op de multitools van Worx gemonteerd worden. Dat bespaart de doe-het-zelver tijd én geld.

Tresna.nl
Logo