DeWalt DWE315KT Review

Voor elke doe-het-zelver is een multitool onmisbaar. Dit veelzijdige apparaat komt namelijk in onwijs veel situaties prima van pas. Is jouw oog bij de zoektocht naar een nieuwe multitool gevallen op de DeWalt DWE315KT? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar een onafhankelijke review waarin alle voors en tegens van dit apparaat besproken worden.

In deze DeWalt DWE315KT review bespreken we uitgebreid wat de belangrijkste voor- en nadelen van het apparaat zijn. Ook bespreken we in het kort wat andere gebruikers van dit apparaat vinden en welke alternatieven er op de markt verkrijgbaar zijn. Op basis van deze review kan je uiteindelijk voor jezelf bepalen of de DeWalt DWE315KT dé aangewezen multitool voor jou is. Ben je benieuwd geworden? Lees het artikel op je gemakje door en laat de informatie goed op je inwerken.

DeWalt DWE315KT Review

De voordelen van de DeWalt DWE315KT

Als je op zoek naar een nieuwe multitool bent, is het onwijs belangrijk om op meerdere criteria te letten. Alleen op die manier kan je de beste multitool voor jouw situatie en voorkeuren vinden. Feit is dat de DeWalt DWE315KT bij relatief veel doe-het-zelvers reeds in de smaak is gevallen. Dat is onder meer te danken aan de volgende voordelen van dit apparaat:

 • Voor onwijs veel doeleinden te gebruiken
 • Makkelijke verwisseling van opzetstukken
 • Prettige bediening
 • Voldoende vermogen
 • Nauwkeurig werken
 • Inclusief veel accessoires geleverd

Voor onwijs veel doeleinden te gebruiken

Met een multitool ben je te allen tijde in staat om verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren. Daar komt immers de benaming ‘multitool’ vandaan. Feit is echter dat dít apparaat van DeWalt in onwijs veel werkzaamheden uitblinkt.

Met dit apparaat kan je onder meer schuren, zagen, slijpen en schrapen. Al deze werkzaamheden kan je op een veilige, prettige en snelle manier uitvoeren. Hoe dat komt? Dat is grotendeels aan de oscillerende beweging van de multitool te danken. Dit betekent min of meer dat het blad van deze multitool onwijs snel heen en weer beweegt.

Door deze snelle bewegingen is het mogelijk om grove werkzaamheden, zoals schuren en slijpen, razendsnel en naar wens uit te voeren. Wil je liever kleine gaatjes boren? Of kleine objecten polijsten? Dan is het beter om uit te kijken naar een multitool met een roterende beweging.

Feit is dat je met de DeWalt DWE315KT onwijs veel verschillende werkzaamheden uit kunt voeren. Dankzij de oscillerende beweging van het apparaat kan je grove werkzaamheden op een prettige en snelle manier uitvoeren. Mede hierom zijn wij er van overtuigd dat deze multitool binnen de kortste keren uitgroeit tot jouw favoriete (elektrische) gereedschap.

Door de eindeloze mogelijkheden van deze multitool kan je het apparaat eigenlijk bij alle klussen wel gebruiken. Als je met klussen in of rondom huis bezig bent, is deze multitool dus absoluut één van de aangewezen apparaten om jouw klus tot een goed einde te brengen.

Makkelijke verwisseling van opzetstukken

Je hebt hierboven kunnen lezen dat je deze multitool voor meerdere werkzaamheden kunt gebruiken. Het komt ongetwijfeld wel eens voor dat je eerst een object moet schuren en vervolgens een ander object weer op maat wilt zagen. Bij deze multitool van DeWalt ben je gelukkig van een onwijs snelle verwisseling van opzetstukken verzekerd.

Makkelijke verwisseling van opzetstukken DeWalt DWE315KT

Een van de belangrijkste voordelen van deze multitool is dat je géén extern gereedschap nodig hebt. Om de opzetstukjes te verwisselen, hoef je simpelweg geen sleutel of ander gereedschap te gebruiken. Nee, het enige wat je nodig hebt, is kennis om de opzetstukjes te verwisselen. Die kennis wordt gelukkig uitgebreid beschreven in de handleiding van deze multitool.

Doordat je géén extra gereedschap nodig hebt, kan je altijd en overal moeiteloos de opzetstukken wisselen. Onwijs handig als je op een locatie klust waar je niet al te veel spullen mee naar toe kunt nemen. Bij deze multitool kan je dus op een zeer makkelijke manier van alle opzetstukken gebruik maken.

Het moeiteloos wisselen van de opzetstukken resulteert, al met al, in de volgende voordelen:

 • Je kunt razendsnel switchen tussen verschillende werkzaamheden
 • Je hoeft geen extra gereedschap mee te nemen

Prettige bediening

Aangezien deze multitool een veelzijdig apparaat is, ga je hem ongetwijfeld veelvuldig gebruiken. Hoe prettig is het dan om te weten dat het apparaat een onwijs prettige bediening heeft? Dit is onder meer te danken aan het ergonomisch vormgegeven handvat.

Dit handvat zorgt ervoor dat de machine altijd prettig in de hand ligt. Je krijgt hierdoor minder snel last van je handen, terwijl je ook non stop de optimale controle over het apparaat behoudt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je onnauwkeurig te werk gaat, aangezien je continue de optimale controle hebt.

Bijkomend voordeel is dat deze multitool een geïntegreerde werklamp heeft. Deze geïntegreerde werklamp zorgt ervoor dat je altijd perfect zicht op de werkzaamheden hebt, zelfs als je in donkere ruimtes of in de late avonduurtjes aan het werk bent.

De prettige bediening wordt verder verkregen door de minieme trillingswaarde. Als je een houten plank gaat zagen of gaat schuren, kan je normaliter de nodige trillingen in je hand en arm voelen. De trillingen zijn bij deze multitool door DeWalt tot een minimum beperkt. Je kunt eigenlijk urenlang met deze machine aan de slag gaan, zonder dat je last van de trillingen krijgt.

Ook is het onwijs dat deze multitool een handige stofafzuiging heeft. Het is namelijk mogelijk om jouw stofzuiger rechtstreeks op het apparaat aan te sluiten. Hierdoor beperk je de hoeveelheid stof en zaagsel die vrij komt bij bijvoorbeeld het schuren of zagen van (houten) objecten.

Tot slot willen we graag nog benoemen dat je zelf ook de controle hebt over het toerental van de machine. Ongeacht de soort werkzaamheden die je uit gaat voeren, zorg je er zelf voor dat het toerental altijd naar wens is. Hierdoor kan je elke klus naar volle tevredenheid uitvoeren, terwijl je ondertussen ook continue de optimale controle over de machine behoudt.

Dankzij de bovengenoemde voordelen heb je eigenlijk niks te klagen tijdens het werken met deze multitool. Het apparaat ligt prima in de hand, kent weinig trillingen en stelt je in staat om langdurig achtereen gesloten te werken. Dankzij deze voordelen kan je óók grote klussen probleemloos tot een goed einde brengen!

Voldoende vermogen

Als je grove werkzaamheden uit gaat voeren, is het uiteraard wel wenselijk dat je voldoende vermogen tot je beschikking hebt. Dat is absoluut het geval bij deze DeWalt DWE315KT. Deze multitool heeft namelijk een vermogen van 300 watt. Dankzij dit relatief hoge vermogen kan je ook de zwaardere klussen probleemloos uitvoeren.

DeWalt DWE315KT vermogen

Dit relatief hoge vermogen gaat eigenlijk prima hand in hand met de oscillerende beweging. Deze combinatie zorgt ervoor dat je zware en grove werkzaamheden bijzonder prettig en snel uit kunt voeren. Je hoeft nooit bang te zijn dat je te weinig vermogen voorhanden hebt.

Bijkomend voordeel is dus dat je dit vermogen zelf perfect kunt verdelen. Je hebt immers volledige zeggenschap over het toerental van de machine. Het toerental loopt overigens van 0 tot 22.000 toeren per minuut, waardoor je behoorlijk veel keus hebt. Ook dit draagt bij aan het feit dat deze machine simpelweg voldoende vermogen te bieden heeft.

Dit vermogen komt overigens tot stand door een verbinding met het netstroom. Zonder de multitool op een stopcontact aan te sluiten, kan je geen gebruik van de machine maken. Het apparaat heeft gelukkig een snoer van 5 meter, waardoor je altijd wel een stopcontact/verlengsnoer in de buurt kunt vinden.

Nauwkeurig werken

Als doe-het-zelver streef je uiteraard altijd naar het hoogst haalbare. Je wilt de beste prestaties leveren en je wilt alle klussen tot een goed einde brengen. Als je van deze multitool gebruik maakt, weet je in ieder geval dat je zeer nauwkeurig kan werken. Je hebt namelijk altijd de optimale controle over het apparaat en kunt ook nog eens gebruik maken van handige accessoires.

Bij het gebruik maken van deze multitool kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de diepte- en afstandshouder. Onder meer deze tool zorgt ervoor dat je zeer nauwkeurig kunt werken. Al met al kan je met de DeWalt DWE315KT de beste resultaten behalen!

Inclusief veel accessoires geleverd

Als je een multitool aan gaat schaffen, is het wenselijk dat je meerdere accessoires meegeleverd krijgt. Is dat ook het geval bij deze multitool van DeWalt? Ja, absoluut. Bij aanschaf krijg je de volgende lijst met accessoires standaard meegeleverd:

 • Zaagblad voor hout met nagels
 • Zaagblad met snelle zaagsnede voor hout
 • Detailzaagblad voor hout
 • Zaagblad (halve cirkel) voor hout
 • Voegenschraperzaagblad
 • Schraapblad Schuurzool
 • Schuurbladen (25pcs)
 • Universele adapter 5mm
 • Hexsleutel
 • Stofafzuighulpstuk
 • Dieptestop en zaaggeleider 3mm
 • Hexsleutel
 • TSTAK koffer

Onder meer de verschillende zaagbladen en schuurbladen zijn onwijs prettig te noemen. Dat geldt ook voor het hulpstuk om je stofzuiger mee aan te sluiten én voor de TSTAK koffer. Deze koffer wordt ook standaard meegeleverd en beidt voldoende plek aan de multitool plus alle accessoires.

Dankzij de koffer is het een fluitje van een cent om de multitool met je mee te nemen. Bovendien kan je het apparaat en de accessoires op een veilige manier opbergen, zodat je kinderen niet opeens met het apparaat in huis rondlopen. Ook is het onwijs prettig dat je altijd alles bij de hand hebt. Door consequent de accessoires en het apparaat in deze koffer te stoppen, kan je eigenlijk nooit iets kwijtraken. Ideaal!

Het staat wat ons betreft als een paal boven water; de DeWalt DWE315KT heeft meerdere voordelen en is daarmee absoluut interessant. Meer informatie omtrent de mogelijkheden van deze multitool kan je in onderstaand video vinden:

De nadelen van de DeWalt DWE315KT

Hierboven heb je een waslijst aan voordelen kunnen vinden. We moeten eerlijkheidshalve tegelijkertijd bekennen dat het apparaat ook de nodige nadelen kent. Mede daarom kunnen we dit apparaat als zeer goed kwalificeren, maar niet als perfect. Het draait daarbij met name om de volgende nadelen:

 • Relatief zwaar
 • Matige kwaliteit schuurpapier
 • Relatief lawaaierig

Relatief zwaar

We hebben hierboven als voordeel benoemd dat je op een comfortabele manier met deze machine aan de slag kunt gaan. Dat is ook absoluut het geval, maar je merkt daarbij wel dat de machine bovengemiddeld zwaar is. Met een gewicht van 1,5 kilogram is dit apparaat zwaarder dan vergelijkbare multitools.

Indien je niet al te veel kracht in je armen hebt, kan het gewicht van 1,5 kilo na verloop van tijd behoorlijk zwaar aan gaan voelen. Het is daardoor niet voor een ieder mogelijk om lange tijd achtereen gesloten met dit apparaat te werken. Dat is zeker het geval als je in een ietwat onhandige positie moet werken. Houd in ieder geval rekening met het feit dat deze multitool bovengemiddeld zwaar is.

Relatief lawaaierig

Als je met deze multitool aan de slag gaat, moet je rekening houden met een hoog geluidsniveau. Volgens de gegevens van DeWalt ligt het maximale geluidsniveau op 98 decibel. Dit is boven de grens van het toelaatbare geluid zonder daar gehoorschade door op te lopen.

Ons advies is daarom om te allen tijde met gehoorbescherming te werken. Deze bescherming beschermt je gevoelige oren tegen het relatief hoge geluidsniveau. Daarnaast willen we je ook aanraden om altijd met een veiligheidsbril op te werken. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus neem altijd het zekere voor het onzekere.

DeWalt DWE315KT

In onze ogen is dit hoge geluidsniveau het belangrijkste nadeel van deze multitool. Helaas is daar niks aan te doen, behalve het dragen van gehoorbescherming. Schaf dus absoluut hoogwaardige gehoorbescherming aan en zet deze altijd op als je met de DeWalt DWE315KT aan de slag gaat.

Matige kwaliteit schuurpapier

Het is absoluut prettig dat je bij aanschaf direct meerdere vellen schuurpapier meegeleverd krijgt. Het nadeel is echter dat dit meegeleverde schuurpapier van een niet al te hoge kwaliteit is. Veel gebruikers klagen erover dat dit schuurpapier al snel te warm wordt en snel slijt.

Mocht je dit apparaat kopen, moet je dus niet al te veel verwachten van het meegeleverde schuurpapier. Zeker als je vlak na de aankoop intense schuurwerkzaamheden uit wenst te gaan voeren, is het wellicht verstandig om separaat alvast wat hoogwaardige vellen schuurpapier te bestellen. Daarbij moet je wel rekening houden met extra kosten, maar dat is helaas niet anders.

Ervaringen van andere kopers

Bij onze partners, onder meer Bol.com en Coolblue, is dit apparaat behoorlijk populair gebleken. Dat blijkt onder meer uit het aantal beoordelingen. Bij onze partner Coolblue hebben bijvoorbeeld 48 kopers een beoordeling achtergelaten. Deze beoordelingen hebben een gemiddelde score van een 8,8 op een schaal van 10. Dat is een prima cijfer wat ons betreft.

DeWalt DWE315KT reviews

Bij het lezen van de beoordelingen kan je eigenlijk niet om de superlatieven heen. Veel doe-het-zelvers, maar ook professionals, geven aan dat zij super tevreden met de DeWalt DWE315KT zijn. Dat is niet alleen zichtbaar in de beoordelingen bij onze partner Coolblue, maar ook bij bijvoorbeeld Gereedschapscentrum. Bij deze partner krijgt het apparaat zelfs een beoordeling van een 9,6 op een schaal van 10.

Om je een indruk van deze beoordelingen te geven, hebben wij enkele opmerkingen in onderstaande lijst samengevat:

 • Prima tool. Zit verpakt in een goede koffer. Makkelijk om alles bij elkaar te houden. De onderdelen die erbij zitten zorgen dat je meteen aan de slag kan.
 • Geweldige multitool. Makkelijk wisselsysteem. Lang snoer en veel opbergmogelijkheden in de koffer. Gelijk aan de slag met de uitgebreide accessoiresset.
 • Uitstekend apparaat. Komt van pas voor veel verschillende klussen.
 • Toestel is zijn geld meer dan waard
 • Een echte alleskunner, robuust en met veel power
 • Geweldige multitool met veel opties!
 • Een eenvoudig te bedienen, krachtige machine
 • Sterke machine met veel zaagmogelijkheden
 • Prima apparaat, schuren kan beter

Uit deze lijst blijkt duidelijk dat veel gebruikers/kopers te spreken zijn over deze multitool. Her en der zijn wel negatieve opmerkingen te vinden, maar die hebben met name betrekking op de mening van de koper zelf. Zo vindt één koper het niet prettig hoe de koffer vormgegeven is, terwijl een andere koper moeite met het schuren heeft. Dat sluit eigenlijk perfect aan op één van de nadelen die wij hierboven genoemd hebben met betrekking tot het schuren.

DeWalt DWE315KT product kopen

Heb je naar aanleiding van deze review interesse om deze multitool direct aan te schaffen? Bij enkele van onze partners kan je de DeWalt DWE315KT voor een interessante prijs aanschaffen. Klik hieronder op de linkjes om de prijzen bij onze partners te bekijken:

Alternatieven

Voldoet de DeWalt DWE315KT grotendeels aan jouw wensenpakket? Heb je echter alsnog redenen om dit apparaat níet aan te schaffen? Dan is het mogelijk interessant om eens naar onderstaande multitools te kijken. De twee onderstaande multitools zijn grotendeels gelijk aan de variant van DeWalt, maar weten zich op een kenmerkende manier te onderscheiden. Mogelijk zijn dit dus prima alternatieven voor de DeWalt DWE315KT.

Metabo MT400 Quick Set

Qua prijsniveau en qua mogelijkheden lijkt deze variant van Metabo behoorlijk veel op de variant van DeWalt. Beide varianten zijn geschikt voor meerdere soorten werkzaamheden en maken daarbij gebruik van een oscillerende beweging. Nadeel van de Metabo MT400 Quick Set is echter het beperkt aantal meegeleverde accessoires; slechts 14 stuks, terwijl je bij de DeWalt variant 36 stuks meegeleverd krijgt. Deze variant van Metabo is bij de meeste van onze partners wel íets goedkoper.

Fein AFMT12SQL

Wil je liever een multitool hebben die op een accu werkt? Dan is deze variant van Fein een prima keus. Deze multitool lijkt in grote lijnen op de variant van DeWalt, maar werkt dus op een accu in plaats van op netstroom. Deze variant is helaas wel een stukje duurder dan de DeWalt DWE315KT, maar is wel een stuk lichter. Ook is het onwijs prettig dat je dit apparaat via bijvoorbeeld je smartphone of tablet op kunt laden. Nadeel is echter dat je slechts 13 accessoires meegeleverd krijgt.

Tresna.nl
Logo