Beste hark

Wil je jouw tuin super netjes krijgen? Dan kun je eigenlijk niet om het gebruik van een hark heen. Met een hark ben je in staat om, bijvoorbeeld bladeren, makkelijk bij elkaar te harken. Wil jij zelf ook graag de beste hark voor in jouw tuin aanschaffen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres! In dit artikel maak je namelijk kennis met de vijf beste harken van dit moment.

Onze top 5 harken

Afbeelding

Product


GARDENA Combisysteem Hark 12 tands

Onze beste koop!

GARDENA Combisysteem Hark 12 tands

Beste tuinhark

of

Talen Tools bladhark nylon 21 tanden

Talen Tools bladhark nylon 21 tanden

Beste bladhark

of

Talen Tools HT12C Tuinhark

Talen Tools HT12C Tuinhark

Beste grindhark

of

Fiskars QuikFit - Verticuteerhark

Fiskars QuikFit - Verticuteerhark

Beste verticuteerhark

of

GARDENA Combisystem klauwtje

GARDENA Combisystem klauwtje

Beste kleine hark

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

GARDENA Combisysteem Hark 12 tands

Beste tuinhark

GARDENA Combisysteem Hark 12 tands

of

Talen Tools bladhark nylon 21 tanden

Beste bladhark

Talen Tools bladhark nylon 21 tanden

of

Talen Tools HT12C Tuinhark

Beste grindhark

Talen Tools HT12C Tuinhark

of

Fiskars QuikFit - Verticuteerhark

Beste verticuteerhark

Fiskars QuikFit - Verticuteerhark

of

GARDENA Combisystem klauwtje

Beste kleine hark

GARDENA Combisystem klauwtje

of

Voor- en nadelen van een hark

Heb je enig idee waarom een hark voor in elke tuin onmisbaar is? Dit heeft onder meer het gemak van een hark te maken. Dat is slechts één van de voordelen die een gemiddelde hark met zich mee weet te brengen. Over alle andere voordelen van een hark lees je hieronder meer.

Zoals hierboven al gesteld; een hark brengt veel gemak met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld bladeren bij elkaar harken, terwijl je hier niet voor hoeft te bukken. Dankzij de lange steel kun je immers rechtovereind blijven staan, terwijl je wel veel kracht kunt zetten.

Een bijkomend voordeel is dat je met een hark ontzettend snel kunt werken. Als je bijvoorbeeld jouw achtertuin bladvrij wilt maken, is dat met een hark niet al te lastig. Je werkt snel, je werkt aangenaam en je kunt je tuin hiermee volledig naar wens maken.

Daarnaast is het ook een voordeel dat je uit meerdere soorten harken kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een grindhark, voor een verticuteerhark, voor een tuinhark en voor een bladhark. Tevens vind je in dit artikel nog een handige extra variant; een kleine hark. Met een kleine hark geniet je namelijk ook binnen de kortste keren van enkele zwaarwegende voordelen.

Verder is ook de makkelijke bediening van een hark een voordeel. Als je een klein kind een hark zou geven, zou hij/zij op de juiste manier met de hark aan de slag kunnen gaan. Een hark spreekt namelijk direct tot de verbeelding en is daardoor relatief makkelijk te bedienen. Je moet er alleen voor zorgen dat je de juiste variant aan weet te schaffen.

Daarmee komen we direct bij een nadeel uit: in het hedendaagse aanbod vind je meerdere harken die niet doen wat je wilt. Om een dergelijke miskoop te voorkomen, raden wij je aan om dit artikel goed door te nemen. In dit artikel vind je namelijk alleen de beste harken terug. Indien je voor één van deze varianten kiest, doe je wat ons betreft sowieso een verstandige aankoop.

Verder moet je goed rekening houden met het opbergen van de hark. Het opbergen van een hark gaat niet altijd even makkelijk, omdat een hark vrij veel ruimte in beslag neemt. Het opbergen is echter wel cruciaal, aangezien bijvoorbeeld regen en kou van forse invloed kan zijn op de conditie van de hark. Berg de hark dus altijd goed op, zodat je langdurig van jouw nieuwe aanwinst kunt genieten.

Is de aanschaf van een hark aan te raden? Ja, absoluut. Als je jouw tuin netjes wilt krijgen én wilt houden, kun je niet om een hark heen. Wij raden je daarom aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. Aan de hand van de verschillende reviews hieronder kun je voor jezelf uiteindelijk de knoop doorhakken!

Beste tuinhark – GARDENA Combisysteem Hark 12 tands

In het aanbod van harken vind je meerdere varianten terug. Eén van deze varianten kun je echter op een veelzijdige manier gebruiken; dat is het geval bij de tuinhark. Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar de beste tuinhark van dit moment.

Tijdens onze zoektocht naar de beste tuinhark kwamen wij vrij veel varianten tegen. Onze expliciete voorkeur gaat sowieso uit naar een tuinhark die je op meerdere manieren kunt gebruiken. Indien jouw voorkeur daar ook naar uit gaat, kun je het beste kiezen voor deze 12 tands Gardena Combisysteem hark.

Waarom wij zo te spreken zijn over deze tuinhark? Dat komt onder meer door de kwaliteit van de hark. Gardena is één van de betere merken op het gebied van tuingereedschappen; dat zie je dan ook duidelijk terug aan deze hark. De hark is van het beste materiaal vervaardigd. Bovendien krijg je 25 jaar garantie; alleen dat al is veelzijdig.

Tevens kun je met deze hark veel kanten op. Je kunt de grond in jouw tuin harken, egaliseren en bewerken. Hierbij maak je gebruik van de 12 tanden die tezamen een werkbreedte van 30 centimeter vormen. Je kunt dus een vrij groot oppervlakte in één keer harken, terwijl de hark ook niet té groot is. Eigenlijk is de werkbreedte van 30 centimeter in onze ogen ideaal te noemen.

Tevens is het super dat je deze hark in combinatie met allerlei soorten stelen kunt gebruiken. De enige ‘eis’ die hieraan gesteld wordt, is dat de steel door Gardena ontwikkeld is. Als dat het geval is, kun je deze hark op een stevige manier vastmaken aan een steel.

Wil je liever zonder steel werken? Ook dat is mogelijk. Gardena heeft daarbij zelfs gezorgd voor een ergonomische vorm van de hark, zodat je hier langdurig mee kunt werken. Desalniettemin raden wij je toch de aanschaf van een steel aan; daarmee werk je immers een stuk sneller.

Daarmee komen we overigens ook direct bij het eerste nadeel uit: deze hark wordt zonder steel geleverd. Dit betekent dat je nog extra kosten moet maken voor de aanschaf van een steel. Overigens raadt Gardena hierbij een hark van ongeveer 150 centimeter aan.

Iets waar wij ook te spreken over zijn, is het prijskaartje van deze hark. Deze hark kost namelijk bij onze partner Bol.com slechts 21 euro. Voor dat bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld!

Beste tuinhark

Daar willen we graag nog één ding aan toevoegen: als je voor deze beste tuinhark kiest, geniet je sowieso van een lange levensduur. Deze hark is namelijk roestvrij, is bijzonder robuust en zit simpelweg perfect in elkaar. Daar pluk je op korte- en op lange termijn de vruchten van.

Deze hark wordt zonder een steel geleverd; houd dus extra met meerkosten voor de aanschaf van de steel.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Top kwaliteit
 • Ideale werkbreedte van 30 cm
 • Voordelig geprijsd
 • Veelzijdig te gebruiken
Nadelen
 • Zonder steel geleverd
Conclusie

De GARDENA Combisysteem Hark 12 tands is naar onze mening de beste tuinhark van dit moment. Zodra je een geschikte steel aangeschaft hebt, begint het echte genieten. Je kunt meerdere werkzaamheden uitvoeren, je geniet van een geweldige kwaliteit en je betaalt absoluut niet de hoofdprijs voor deze tuinhark. Al met al een ware aanrader!

Beste bladhark – Talen Tools bladhark nylon 21 tanden

Ben je woonachtig in of rondom een bos? Of heb je mogelijk meerdere grote bomen in jouw tuin staan? Of zijn er enkele grote bomen rondom jouw tuin geplaatst? Indien van één van deze situaties sprake is, heb je met de nodige bladeren in jouw tuin te maken.

Als je deze bladeren snel op wilt ruimen, is een goede bladhark onmisbaar. Maar, voor welke bladhark kun je dan het beste kiezen? Wat ons betreft kun je het beste voor deze Talen Tools bladhark gaan. Dit is volgens ons de beste bladhark van dit moment.

Zoals je aan de foto kunt zien, is dit een vrij brede hark. Deze hark heeft bovendien de ideale vormgeving om zoveel mogelijk bladeren in één beweging op te harken. Dit komt onder meer door de vorm, maar ook door de hoeveelheid tanden. Het merk Talen Tools heeft namelijk bewust voor 21 tanden gekozen.

Bij deze bladhark krijg je direct een steel van 150 centimeter meegeleverd. Deze lengte is eigenlijk ideaal; voor de meeste mensen zorgt dit voor een ideale houding tijdens het harken. Doordat de hark zelf ook nog 20 centimeter hoog is, heb je eigenlijk te maken met een totale lengte van 170 centimeter. Ideaal!

Werk je nou ook snel met deze hark? Ja, zeker. Dankzij de werkbreedte en de hoeveelheid tanden kun je relatief snel veel bladeren opharken. Deze bladeren kun je vervolgens moeiteloos in de kliko gooien. Als je dat gedaan hebt, ziet jouw tuin er weer keurig uit!

Overigens heeft Talen Tools gekozen voor een hark van nylon. Dit materiaal is vrij licht, maar is wel bijzonder robuust. Wel moet je rekening houden met weersomstandigheden; dit materiaal kan niet altijd even goed tegen bijvoorbeeld kou en regen.

Wil je ook nog gemaaid gras of ander licht tuinafval op één grote hoop harken? Dat is ook mogelijk met deze beste bladhark van het merk Talen Tools. Doordat deze hark maar liefst 21 tanden heeft, kun je ook gemaaid gras en vergelijkbaar tuinafval op een makkelijke manier bij elkaar harken.

Tot slot hebben wij nog een belangrijk voordeel voor je in petto: het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 21 euro voor deze beste bladhark. Voor dat bedrag krijg je dus ook direct de steel van 150 centimeter meegeleverd.

Bladhark met steel

Brengt deze hark ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet wel even rekening houden met het lichte gewicht van de hark. Bij een flinke windvlaag kan de hark zelfs door de wind meegenomen worden. Houd hier goed rekening mee tijdens het gebruik maken van deze hark.

Tevens moet je rekening houden met de bewegingen die je kunt maken. Deze hark kun je namelijk alleen maar naar je toe trekken. Je kunt dus alleen de beweging naar je lichaam toe maken, maar niet van jouw lichaam vandaan.

Deze hark kun je slechts met één soort beweging maken: naar je lichaam toe. Je kunt dus alleen naar je toe harken.

Voordelen
 • Prima kwaliteit
 • Ideale werkbreedte en hoeveelheid tanden
 • Inclusief steel geleverd
 • Gunstig geprijsd
 • Veelzijdig te gebruiken
Nadelen
 • Geschikt voor één soort beweging
 • Iets te licht
Conclusie

De Talen Tools bladhark nylon 21 tanden is naar onze mening de beste bladhark van dit moment. Met deze voordelige en lichte bladhark weet je op een aangename manier te werken. Je harkt snel onder meer bladeren, gemaaid gras en overig licht tuinafval op één hoop. Dankzij deze hark weet je jouw tuin dus snel strak en netjes te krijgen!

Beste grindhark – Talen Tools HT12C Tuinhark

Heb je in jouw tuin of op bijvoorbeeld jouw oprit grind liggen? Naarmate de tijd verstrijkt, merk je dat het grind gaandeweg een beetje begint te verschuiven. Op sommige plekken komt een stuk minder grind te liggen, terwijl op andere plekken juist teveel grind komt te liggen.

Hoe je dit grind vervolgens weer volledig egaal kunt krijgen? Daarvoor kun je gebruik maken van een grindhark. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste grindhark; uiteindelijk zijn wij daarvoor uitgekomen bij de Talen Tools HTC12C tuinhark. In onze ogen is dit de beste grindhark van dit moment!

Deze tuinhark heeft een breedte van maar liefst 30 centimeter. Dankzij deze werkbreedte kun je relatief snel het grind weer volledig egaal maken in jouw tuin. Daarbij geniet je ook van de lengte van de steel; deze is 160 centimeter lang. Je kunt dus op een aangename manier gebruik maken van deze grindhark.

Bij deze hark heeft Talen Tools gekozen voor 12 tandjes. Deze tandjes zijn behoorlijk dik op elkaar, waardoor je veel grind in één beweging met je mee kunt nemen. Deze 12 tanden zijn bovendien behoorlijk stevig uitgevoerd.

Dat is dan ook weer terug te zien in het gewicht van deze hark. Deze hark weegt namelijk meer dan 1,1 kilo; dat is een stuk zwaarder dan de hierboven genoemde variant. Juist doordat deze hark een stukje zwaarder is, kun je moeiteloos veel grind in één keer harken.

Tevens heeft Talen Tools gekozen voor verzinkt staal. Dit materiaal staat bekend vanwege de lange levensduur; dit materiaal gaat bijvoorbeeld lange tijd niet roesten. Pas na een lange tijd is het mogelijk dat dit materiaal gaat roesten. Je geniet hierdoor echter wel van een vrij forse levensduur.

Is deze hark alleen geschikt voor het egaal maken van grind? Nee, zeker niet. Je kunt namelijk met deze hark ook tuinafval uit borders verwijderen. Op die manier kun je echt op een veelzijdige manier gebruik maken van deze beste grindhark. Wat wens je nog meer?

Wil je liever niet al te veel geld aan een grindhark uitgeven? Ook dan is deze hark voor jou op het lijf geschreven. Voor deze hark betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum namelijk een bedrag van slechts 13,29 euro. Ja, je leest het goed; voor nog geen 14 euro ben je al de trotse eigenaar van deze beste grindhark.

Brengt deze grindhark ook nog nadelen met zich mee? Tijdens het gebruik maken van deze hark zijn wij eigenlijk op één nadeel gestuit. De steel houdt wat ons betreft niet super aangenaam vast, waardoor het lastig kan zijn om langdurig met deze steel/hark te moeten werken. Wat ons betreft had de steel iets meer ergonomisch en zachter uitgevoerd mogen worden.

De steel van deze grindhark is nogal belastend voor de handen.

Voordelen
 • Perfect voor grind
 • Breedte van 30 centimeter
 • 12 geoptimaliseerde tanden
 • Erg voordelig geprijsd
 • Veelzijdig te gebruiken
Nadelen
 • Steel is niet super ergonomisch
Conclusie

De Talen Tools HT12C Tuinhark is wat ons betreft de beste grindhark. Met deze hark kun je moeiteloos het grind in jouw tuin volledig egaal maken. Daarbij geniet je van een stevige en lange hark; een hark waarmee je ook snel werkt dankzij de werkbreedte van 30 centimeter. Al met al een super handige grindhark voor in jouw tuin!

Bekijk prijzen van de Talen Tools HT12C Tuinhark bij verschillende winkels:

Beste verticuteerhark – Fiskars QuikFit – Verticuteerhark

Heb je een gazon in jouw tuin liggen? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat het cruciaal is om dit gazon goed te onderhouden. Als je dat niet doet, gaat het gras geel kleuren in jouw tuin. Tevens krijg je te maken met veel onkruid tussen de grassprieten.

Merk je op dat er in jouw gazon ook het nodige onkruid aanwezig is? Dan is het aan te raden om jouw grasmat te verticuteren. Je kunt hierbij kiezen voor een verticuteermachine, maar je kunt het ook makkelijk voor jezelf maken. dat doe je door voor een verticuteerhark te kiezen. Daarbij is de Fiskars QuikFit volgens ons de beste verticuteerhark van dit moment.

Zoals je al op de foto kunt zien, heeft deze hark veel scherpe tanden. Deze tanden dringen tot diep in de grasmat en verwijderen daar de wortels van al het onkruid. Dit onkruid komt vervolgens op de grasmat terecht, waardoor de grassprietjes weer meer ruimte krijgen om te groeien. Dit zie je dan ook snel terug aan bijvoorbeeld de kleur en de lengte van de grassprietjes.

Iets wat ons bij deze hark opviel, is de stevigheid. Bij deze hark is louter voor de beste materialen gekozen, waardoor de hark zeer stevig is. Je geniet hierdoor van een optimaal resultaat ná het verticuteren, maar ook van veel gemak tijdens het verticuteren. Normaal gesproken is verticuteren vrij zwaar, maar met deze verticuteerhark maak je het een stuk minder zwaar voor jezelf.

Zodra je van deze verticuteerhark gebruik hebt gemaakt, wil je hoogstwaarschijnlijk niks meer. De hark levert namelijk snel het gewenste resultaat op én is ook nog eens makkelijk te gebruiken. Eigenlijk is dat alles waar je behoefte aan hebt, niet waar?

Voor deze verticuteerhark betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 42,06 euro. Dat is niet super goedkoop te noemen, maar is ook niet overdreven duur te noemen. Nee, wij zijn over de prijs-kwaliteitsverhouding van deze verticuteerhark eigenlijk zeer te spreken. In onze ogen kun je namelijk langdurig genieten van deze verticuteerhark!

Iets waar je wel rekening mee moet houden, is met de steel. Of beter gezegd: met het ontbreken van de steel. Als je deze verticuteerhark aanschaft, krijg je namelijk géén steel meegeleverd. Je kunt gelukkig bij onze partner Bol.com direct een bijpassende steel bestellen, maar daarmee stijgt het kostenplaatje uiteraard wel weer.

Je krijgt geen steel meegeleverd bij deze verticuteerhark.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Perfecte vormgeving
 • Werkt erg snel
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Geen steel meegeleverd
Conclusie

De Fiskars QuikFit is volgens ons de beste verticuteerhark van dit moment. Met deze hark werk je snel, werk je aangenaam en geniet je van een optimaal resultaat. Je weet jouw grasmat eigenlijk van een make-over te voorzien, waardoor het gras weer perfect aan kan groeien. Voor een fraaie groene grasmat in jouw tuin is deze verticuteerhark onmisbaar!

Beste kleine hark – GARDENA Combisystem klauwtje

Heb je een klein perkje in jouw tuin die je goed wilt onderhouden? Of heb je bijvoorbeeld grote plantenbakken met daarin grond? In dergelijke gevallen heb je niks aan één van bovengenoemde harken. Nee, voor de kleinere oppervlakten kun je beter kiezen voor een kleinere hark.

Speciaal voor alle liefhebbers van tuinieren zijn wij op zoek gegaan naar de beste kleine hark. Al snel werd het voor ons duidelijk; het GARDENA Combisystem klauwtje is volgens ons de beste kleine hark. Om meerdere redenen zijn wij echt enthousiast over deze hark.

Laten we eerst even kijken naar wat voor soort hark dit precies is. Deze hark bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: een ergonomisch handvat en een zogeheten klauwtje. Dit is een speciaal soort hark met gebogen tanden. Door deze vormgeving kun je met dit harkje echter perfect in de aarde/grond spitten.

Bijkomend voordeel: je kunt het handvat ook nog afkoppelen van dit klauwtje. Vervolgens kun je een (lange) steel van Gardena aan dit klauwtje vastkoppelen. Als je dat gedaan hebt, kun je op een aangename manier ook iets grotere oppervlakten harken of spitten.

Ook is het super dat dit harkje nagenoeg niks weegt. Dankzij het totaalgewicht van 232 gram voel je dit harkje eigenlijk niet eens in jouw handen liggen. Ideaal voor als je langdurig wilt werken of als je bijvoorbeeld wat ouder bent.

Over de kwaliteit van deze hark hoef je je ook geen zorgen te maken. Gardena heeft namelijk gekozen voor roestvrijstaal; dit staal kan niet roesten, is bestand tegen alle weersomstandigheden en brengt dan ook een lange levensduur met zich mee. Daarbovenop: je krijgt ook nog 25 jaar garantie vanuit Gardena aangeboden!

Beste kleine hark

Tot slot zijn wij ook erg te spreken over het prijskaartje van deze kleine hark. Voor deze kleine hark betaal je namelijk slechts 17,94 euro bij onze partner Bol.com. Voor dat bedrag kun je direct op een aangename manier aan de slag met dit kleine harkje.

Brengt dit kleine harkje ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet je goed beseffen dat dit harkje alleen voor kleinere oppervlakten geschikt is. Als je grotere oppervlakten wilt harken, kun je beter voor één van bovengenoemde varianten kiezen.

Daarnaast krijg je niet standaard een lange steel meegeleverd. Als je deze Gardena steel toevallig in de schuur hebt staan, is dat uiteraard geen probleem. Mocht je nog geen Gardena steel hebben, moet je rekening houden met een extra kostenpost. Althans; als je graag een langere steel aan dit kleine harkje wilt bevestigen.

Dit kleine harkje is uitsluitend voor kleinere oppervlakten en werkzaamheden geschikt.

Voordelen
 • Onwijs handig
 • Licht van gewicht (232 gram)
 • Ergonomisch handvat
 • Voordelig geprijsd
 • Perfecte kwaliteit (+ 25 jaar garantie)
Nadelen
 • Zonder steel geleverd
 • Alleen voor kleinere oppervlakten geschikt
Conclusie

Het GARDENA Combisystem klauwtje is naar onze mening het beste kleine harkje. Met dit harkje kun je allerlei kleine werkzaamheden in jouw tuin op een aangename manier uitvoeren. Je geniet hierbij van een ergonomisch handvat, van het lichte gewicht en van de geweldige kwaliteit. Al met al een ware aanrader voor alle liefhebbers van tuinieren.

Koopgids

Wil jij graag een nieuwe hark voor in jouw tuin kopen? Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, heb je de keus uit behoorlijk veel varianten. Hoe je dan uiteindelijk de beste hark kunt vinden? Daar helpen we jou graag nog een extra handje bij.

In deze koopgids bespreken we namelijk de belangrijkste criteria van een hark. Als je goed op deze criteria weet te letten, kun je relatief snel de beste hark voor in jouw tuin vinden!

Soort hark

Allereerst moet je goed nadenken over de manier waarop je de hark wilt gebruiken. Wil je grind harken? Dan kies je voor een grindhark. Wil je het gazon kunnen verticuteren? Dan kies je voor een verticuteerhark. Wil je bladeren bijeen harken? Dan kies je voor een bladhark. En wil je meerdere werkzaamheden uit kunnen voeren? Dan kies je voor een tuinhark.

Als extra kun je ook nog de hierboven genoemde kleine hark kiezen. Met die hark is het makkelijk om kleinere oppervlakten in de tuin netjes te maken. Indien je bepaald hebt hóe je de hark precies wilt maken, kun je in ieder geval direct de keuze voor het soort hark maken.

Soort hark

Breedte van de hark

Het is hoe dan ook belangrijk om naar de breedte van de hark te kijken. Des te breder de hark is, des te sneller je kunt harken. Met een minder brede hark kun je echter weer preciezer werken. Uiteindelijk is deze criteria dus volledig van jouw eigen voorkeuren afhankelijk; kijk in elkaar ook goed naar de ruimte in jouw tuin die je graag met de hark netjes wilt maken.

Aantal tandjes

Ook is het goed om naar de hoeveelheid tandjes te kijken. Sommige harken hebben 12 tanden, terwijl andere harken meer dan 20 tanden hebben. Hoeveel tanden een hark moet hebben? Dat is afhankelijk van het soort hark en de werkzaamheden waarvoor je de hark wilt gebruiken.

De steel

Als je een hark aanschaft, moet je ook goed op de steel letten. Krijg je bijvoorbeeld standaard een steel meegeleverd? Of moet je deze steel nog apart aanschaffen? De ervaring leert dat je in veel gevallen de hark nog apart aan moet schaffen.

Het is sowieso belangrijk om op twee facetten te letten:

 • De lengte van de steel: over het algemeen wordt een lengte van zo’n 150 centimeter aangeraden.
 • De ergonomie van de steel: houdt de steel lekker vast? En kun je langdurig achtereen gesloten met de steel/hark werken?
Steel van de hark

Materiaal van de hark

Een hark moet bij voorkeur van verzinkt staal of van roestvrijstaal vervaardigd zijn. Deze twee materiaalsoorten zijn namelijk robuust en zorgen voor een lange levensduur. Dit komt onder meer doordat deze staalsoorten bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden.

Neemt niet weg dat je alsnog goed de hark op moet bergen. Daarmee weet je de levensduur alleen maar verder te verlengen.

Kwaliteit van de hark

Wij willen je graag op het gebied van kwaliteit het volgende aanraden: kies altijd voor een hark van een gerenommeerd merk. Die merken zijn namelijk in staat gebleken om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren. Kies je voor een hark van Gardena? Dan krijg je vaak een garantieperiode van 25 jaar aangeboden; dat is nog eens ideaal!

Prijskaartje van de hark

Moet je nou heel veel geld aan een nieuwe hark uitgeven? Nee, dat is eigenlijk niet per sé nodig. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen lezen, zijn meerdere harken zelfs behoorlijk voordelig geprijsd. Wij willen je echter wel aanraden om nooit te besparen op de aanschaf van een nieuwe hark. Als je nét iets meer geld uit kunt geven, geniet je vaak van een langere levensduur.

Slotwoord

Wil je een nieuwe hark kopen? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het aanbod is immers behoorlijk divers. Indien je voor één van bovenstaande harken kiest, maak je sowieso een verstandige keuze. Veel succes met jouw zoektocht én veel plezier met jouw nieuwe hark. Van de aanschaf van een goede hark ga je nooit spijt krijgen.

Tresna.nl
Logo