Beste grindhark

Heb je in jouw tuin gekozen voor een pad van grind? Of heb je mogelijk naast de borders van een looppad fraai grind neergelegd? Indien je grind in jouw tuin hebt liggen, is het cruciaal dat je dit grind op de juiste manier weet te onderhouden. Eén van de werkzaamheden die je hierbij uit ‘moet’ voeren, is het harken van het grind. Daarvoor komt de beste grindhark van pas; in dit artikel laten wij je kennis maken met de beste grindharken van dit moment.

Onze top 4 grindharken

Afbeelding

Product


GARDENA Combisysteem grindhark 8 tands

Onze beste koop!

GARDENA Combisysteem grindhark 8 tands

Beste koop grindhark

of

Hark metaal 12-tands gepoedercoat

Hark metaal 12-tands gepoedercoat

Beste smalle grindhark

of

Talen Tools - Tuinhark - 12 tanden

Talen Tools - Tuinhark - 12 tanden

Beste brede grindhark

of

Fiskars 135715 Hark - 1.54m - 1016036

Fiskars 135715 Hark - 1.54m - 1016036

Beste voordelige grindhark

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

GARDENA Combisysteem grindhark 8 tands

Beste koop grindhark

GARDENA Combisysteem grindhark 8 tands

of

Hark metaal 12-tands gepoedercoat

Beste smalle grindhark

Hark metaal 12-tands gepoedercoat

of

Talen Tools - Tuinhark - 12 tanden

Beste brede grindhark

Talen Tools - Tuinhark - 12 tanden

of

Fiskars 135715 Hark - 1.54m - 1016036

Beste voordelige grindhark

Fiskars 135715 Hark - 1.54m - 1016036

of

Voor- en nadelen van een grindhark

Waarom is het nou zo belangrijk om het grind in jouw tuin goed te onderhouden? Omdat grind na verloop van tijd iets minder mooi kan worden. Dit komt niet per sé door het grind zelf, maar wel door bijvoorbeeld bladeren of onkruid. De bladeren en het onkruid kunnen van invloed zijn op de uitstraling van het grind in jouw tuin. Om dát tegen te gaan, biedt een grindhark de helpende hand.

Indien je een grindhark aangeschaft hebt, geniet je direct van de nodige voordelen. Zo is het een voordeel dat een dergelijke hark volledig geoptimaliseerd voor grind is. Dit betekent dat de hoeveelheid- en de grootte van de tandjes geoptimaliseerd voor grind zijn.

Dankzij deze optimalisatie ben je in staat om bijzonder snel te werken. Als je de grindhark eenmaal in je hand genomen hebt, ben je binnen no time klaar met het harken van het grind. Vanaf dat moment ziet het grind er weer fraai uit. Aangezien grind in een tuin nogal opvallend is, kun je op deze manier ook de uitstraling van jouw tuin beïnvloeden. Op een positieve manier welteverstaan.

Bijkomend voordeel: het gebruik maken van een grindhark is relatief simpel en aangenaam. De hark kent namelijk een logische bediening, terwijl de meeste grindharken ook lekker in de hand liggen. Je kunt daardoor de hark moeiteloos door het grind heen halen, waardoor je direct alle oneffenheden weg weet te werken.

Ondertussen is het ook nog een voordeel dat je uit meerdere soorten grindharken kunt kiezen. Doordat het aanbod behoorlijk divers is, heb je in ieder geval voldoende keus. Dit brengt tegelijkertijd ook een uitdaging met zich mee; voor welke grindhark kun je nou het beste kiezen? Op die vraag ga je in dit artikel het antwoord vinden.

Brengt een grindhark ook nog specifieke nadelen met zich mee? Nou, je moet wel even goed rekening houden met de toepassing van een grindhark. Met een dergelijke hark kun je namelijk niet veel meer dan het harken van grind. Je kunt niet al te veel andere klusjes in de tuin met deze hark uitvoeren; dat is puur te wijten aan de samenstelling van de hark en de tandjes.

Hoe dan ook; de aanschaf van een grindhark is absoluut aan te raden. Aangezien meer en meer huishoudens voor grind in de tuin kiezen, zijn de verkoopcijfers van de grindharken ook door het dak gegaan. Mocht jij nog op zoek naar een goede grindhark zijn, verwijzen wij je naar onderstaande reviews. In deze vier reviews bespreken wij in het kort de beste grindharken van dit moment!

Beste koop grindhark – GARDENA Combisysteem grindhark 8-tands

Ben je op zoek naar een goede hark voor in jouw tuin? Dan weet je op voorhand al dat je uit veel varianten moet zien te kiezen. Veel van deze varianten zijn door het merk Gardena vervaardigd; dit is één van de topmerken in de wereld van tuingereedschappen en harken.

Is het dan verrassend dat de beste grindhark ook door Gardena vervaardigd is? Nee, dat is in onze ogen absoluut niet verrassend te noemen. Deze grindhark van het merk Gardena is om meerdere redenen wat ons betreft de beste grindhark van dit moment. Als je op zoek naar een handige, kwalitatieve én betaalbare grindhark bent, is dit de beste keuze voor jou.

Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een vrij smalle grindhark. De totale breedte is slechts 15 centimeter, waardoor je ook de kleinere borders met grind netjes kunt maken. Bovendien zorgt deze werkbreedte ervoor dat je zeer nauwkeurig kunt werken; handig als je bereid bent om echt de tijd te nemen voor het harken van het grind bij jou in de tuin.

Gardena heeft bij deze hark gekozen voor een unieke samenstelling van de tanden. Het zijn namelijk slechts 8 tanden, maar deze tanden staan wel op de juiste posities ten opzichte van elkaar. Ongeacht hoe groot de steentjes grind in jouw tuin zijn, weet je dat deze hark alle steentjes op kan vangen en mee kan ‘sleuren’. Juist hierdoor werk je op een aangename en snelle manier met deze beste grindhark.

Over de kwaliteit van deze grindhark hoef je je overigens ook geen zorgen te maken. De grindhark is namelijk van roestvrijstraal vervaardigd; je hoeft dus niet bang te zijn voor het roesten van het materiaal. Ondertussen geniet je ook nog van een fabrieksgarantie van maar liefst 25 jaar. Ook dit is in onze ogen veelzeggend voor de kwaliteit van deze grindhark.

Met deze beste grindhark ben je ook verzekerd van veel gemak. Dat gemak is te danken aan onder meer de comfortabele handgreep. Dankzij deze handgreep kun je op een ergonomische manier werken. Net zolang totdat het grind in jouw tuin weer volledig netjes is.

Gardena beste grindhark

Iets waar wij ook over te spreken zijn, is het prijskaartje van deze hark. Voor deze Gardena grindhark betaal je een bedrag van slechts 16,50 euro. Voor dat bedrag krijg je écht heel veel waar voor je geld. De kwaliteit, de levensduur en de mogelijkheden van deze beste grindhark zijn immers super te noemen.

Daarbij willen wij je wel graag op het volgende wijzen: je krijgt geen steel meegeleverd. Het enige wat je meegeleverd krijgt, is eigenlijk de hark die je op de foto’s kunt zien. Gelukkig kun je wel alle soorten stelen aan deze hark gaan koppelen.

Heb je toevallig nog een Gardena steel in jouw schuur staan? Dan is de kans aanwezig dat je die steel voor deze grindhark kunt gebruiken. Ook deze grindhark maakt namelijk gebruik van het unieke en veelzijdige Gardena combisystem. Een onwijs handig systeem waardoor je stelen voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

Al met al zijn wij bijzonder te spreken over deze beste grindhark. De hark is betaalbaar, werkt prima en is ook van de gewenste kwaliteit. Mocht je graag deze beste grindhark aan willen schaffen, moet je alleen eventjes goed naar de steel kijken. Een steel wordt immers niet standaard meegeleverd.

Bij deze hark krijg je géén steel meegeleverd.

Voordelen
 • Perfecte samenstelling
 • Werkbreedte van 15 centimeter
 • Onderdeel van Gardena combisysteem
 • Sublieme kwaliteit
 • Scherp geprijsd
Nadelen
 • Zonder steel geleverd
Conclusie

De GARDENA Combisysteem grindhark 8-tands is wat ons betreft de beste grindhark van dit moment. Deze hark voldoet aan alle verwachtingen, is van een ongekend hoge kwaliteit en heeft de perfecte samenstelling. Ook qua prijskaartje heb je bij deze grindhark niks te klagen. Hou alleen even rekening met het feit dat je de steel voor deze grindhark nog separaat aan moet schaffen.

Beste smalle grindhark – Hark metaal 12-tands gepoedercoat

In dit artikel heb je vooralsnog kennis kunnen maken met de beste grindhark van dit moment. Die grindhark voldoet aan de verwachtingen, is handig in gebruik en is ook van de gewenste kwaliteit. Er zijn echter nog veel meer grindharken die aan onze verwachtingen voldoen.

Ben jij op zoek naar een complete grindhark inclusief steel? Hoeft de grindhark daarbij een niet al te grote werkbreedte hebben? Maar, wil je dat de werkbreedte wel ruimer is dan de hierboven genoemde variant? Dan kom je al snel uit bij de beste smalle grindhark; deze 12-tands gepoedercoate hark van metaal. In onze ogen is dit de beste smalle grindhark.

Is deze grindhark heel smal te noemen? Nee, dat valt wel mee. De werkbreedte van deze grindhark is 29,5 centimeter. Dit is ten opzichte van de hierboven beschreven variant breed te noemen, maar is ten opzichte van de hieronder beschreven varianten smal te noemen. Juist daarom hebben wij deze grindhark uitgeroepen tot de beste smalle grindhark van dit moment.

Deze hark heeft 12 tanden. Deze tanden hebben een licht gebogen vorm, waardoor ze perfect tussen het grind terechtkunnen. Doordat de tandjes ook relatief lang zijn, zijn ze in staat om veel grind mee te nemen. Dit betekent dat je snel en gemakkelijk kunt werken.

Daarbij geniet je ook van de lange steel die je gratis meegeleverd krijgt. Deze steel heeft een lengte van maar liefst 150 centimeter; dankzij deze lengte kan eigenlijk iedereen op een aangename manier met deze hark werken. Sowieso is het ideaal dat je bij deze grindhark standaard een steel meegeleverd krijgt.

Iets wat wij ook super vinden, is de veelzijdigheid van deze hark. Ligt het grind er in jouw tuin weer perfect bij? Dan kun je deze hark ook nog gebruiken voor het harken van grasresten en/of bladeren. Eigenlijk kun je met deze grindhark dus veel meer dan de ander genoemde grindharken uit dit artikel.

Hoe zit het dan met de kwaliteit van deze hark? Nou, men heeft ervoor gekozen om deze hark van staal te vervaardigen. Dit staal is vervolgens gepoedercoat, waardoor het roesten lange(re) tijd uitblijft. Je kunt dus met gemak jarenlang gebruik maken vaan deze beste smalle grindhark.

Heb je interesse in de aanschaf van deze grindhark? Dan is het goed om te weten dat deze grindhark bijzonder scherp geprijsd is. Voor deze grindhark betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 23,95 euro. Voor dat bedrag krijg je echter niet alleen de hark geleverd, maar ook de steel van 150 centimeter lang. In verhouding tot de hierboven genoemde variant is deze variant dus een stuk voordeliger.

Beste smalle grindhark

Daarbij moet je wel rekening houden met de constructie van de hark. De ervaring leert namelijk dat de hark en de steel relatief snel ‘los’ van elkaar kunnen komen. Dit betekent dat er speling op de hark komt, waardoor je de hark niet meer heel nauwkeurig kunt bedienen. Mocht je hier last van hebben, kun je overigens proberen om het schroefje even vast te draaien.

Dit is echter slechts het enige nadeel waar wij tegenaan gelopen zijn. Verder hebben we met name opgemerkt dat je snel en aangenaam met deze grindhark kunt werken. De grindhark doet wat het moet doen én ook over de steel zijn wij te spreken. Al met al een ware aanrader wat ons betreft.

De constructie is niet super stevig; op de hark kan enige speling komen.

Voordelen
 • Inclusief steel van 150 cm
 • Werkbreedte van 29 centimeter
 • Gepoedercoat staal
 • Veelzijdig in te zetten
 • Scherp geprijsd
Nadelen
 • Niet de meest stevige constructie
Conclusie

De Hark metaal 12-tands gepoedercoat is naar onze mening de beste smalle grindhark. Een werkbreedte van 29 centimeter is prima te noemen voor bijvoorbeeld het grind in de kleinere tuinen. Met deze grindhark werk je in ieder geval snel, aangenaam en nauwkeurig. Daarbij kun je deze grindhark óók nog eens voor andere doeleinden gebruiken!

Beste brede grindhark – Talen Tools Tuinhark 12 tanden

Heb jij een fraaie, grote tuin? Heb je in jouw grote tuin gekozen voor relatief wat grind? Dan heb je er behoorlijk wat werk aan om dit grind netjes en egaal te houden. Iets wat jij hier echt bij kunt gebruiken, is een brede grindhark.

Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar de beste brede grindhark. Na het maken van een goed vergelijk konden we maar één vergelijking treffen; deze grindhark van Talen Tools is de beste brede grindhark van dit moment. Als je op zoek naar een grote/brede grindhark bent, is dit de beste aankoop.

Deze tuinhark heeft een werkbreedte van maar liefst 31 centimeter. Door deze breedte kun je met één beweging een strook van maar liefst 31 centimeter grind netjes harken. In verhouding tot de hierboven genoemde variant is dat een verschil van 2 centimeter. Op voorhand lijkt dit misschien niet al te veel, maar dit verschil is toch goed merkbaar tijdens het harken.

Bovendien krijg je bij deze hark ook een geweldige steel meegeleverd. Deze stel is van hout vervaardigd en heeft een lengte van maar liefst 160 centimeter. Dit betekent dat je nagenoeg geen kracht hoeft te geven; door de hefbrug is deze steel namelijk in staat om de kracht perfect over te brengen op de hark. Je kunt dus snel en moeiteloos het grind in jouw tuin netjes harken.

Het merk Talen Tools heeft bij deze hark gekozen voor 12 tanden. Deze tanden hebben een lichte buiging en kunnen zich daardoor perfect ‘vast grijpen’ in en onder het grind. Als je vervolgens een harkende beweging maakt, nemen deze tanden het grind moeiteloos met zich mee. Opvallend is met name de kracht van deze tanden; de 12 tanden van deze hark zijn echt stevig te noemen.

Ook is het een goed teken dat Talen Tools gekozen heeft voor een verzinking van het materiaal. Doordat het staal verzinkt is, kan het staal niet al te snel roesten. Dit betekent dat je voor een lange periode met veel plezier van deze hark gebruik kunt maken.

Zijn er dan ook nog punten waar je rekening mee moet houden? Nou, wij zijn eigenlijk niet te spreken over de constructie van de hark en de steel. Deze twee verschillende onderdelen zijn met een schroef aan elkaar verbonden, maar die schroef kan na verloop van tijd los komen. Dit betekent dat er speling op de hark komt; bijzonder onwenselijk en irritant. Houd daar dus goed rekening mee en draai deze schroef af en toe weer stevig  bij.

Graag sluiten we deze korte review wel nog positief af. Dat doen we door naar het prijskaartje te kijken. Voor deze beste brede grindhark betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 21 euro. Voor dat bedrag krijg je dus deze brede grindhark én de steel van 160 centimeter lang geleverd. Al met al een geweldig geheel tegen een scherp prijskaartje.

De verbinding van de hark en steel is niet stevig te noemen; na verloop van tijd komt er speling op de hark.

Voordelen
 • 12 sterke tanden
 • Steel van 165 centimeter lang
 • Werkbreedte van 31 centimeter
 • Lange levensduur
 • Scherp geprijsd
Nadelen
 • Een niet al te stevige verbinding tussen hark en steel
Conclusie

De Talen Tools - Tuinhark - 12 tanden is naar onze mening de beste brede grindhark van dit moment. Deze hark heeft een werkbreedte van 31 centimeter, waardoor je snel en aangenaam kunt werken. Dat laatste is ook te danken aan de vorm van de tandjes en aan de lengte van de steel; 165 centimeter maar liefst. Al met al een prima grindhark met een prima steel en kwaliteit!

Beste voordelige grindhark – Fiskars 135715 Hark - 1.54m – 1016036

Ben jij de zoektocht naar een voordelige grindhark gestart? Wil je graag een grindhark aanschaffen, maar wil je hier ook niet al te veel geld aan uitgeven? Dan is het goed om met twee factoren rekening te houden: de prijs van de hark en de prijs van de steel.

Bij veel voordelige grindharken krijg je standaard géén steel meegeleverd. Aangezien dat onhandig is, zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige grindhark inclusief steel. Tijdens onze zoektocht stuitten wij al snel op deze hark van het merk Fiskars. In onze ogen is dit de beste voordelige grindhark.

Voor deze voordelige grindhark betaal je een bedrag van slechts 19,99 euro. Voor dat bedrag krijg je niet alleen de hark geleverd, maar ook een lange steel. Dit betekent dat je voor een bedrag van 2 tientjes dus de beschikking krijgt over een volledige grindhark met steel. Een grindhark waar je zeker veel plezier aan gaat beleven.

Deze grindhark bestaat uit 14 gebogen tanden. Deze tanden kenden een lichte welving, waardoor de tanden goed achter het grind blijven hangen. Het harken van het grind is hierdoor een fluitje van een cent. Daarbij heeft Fiskars overigens ook nog gekozen voor tanden van gehard staal; dankzij dit materiaal is deze hark echt heel sterk te noemen.

De lengte van de tanden zijn ook dik in orde; 7 centimeter maar liefst. Doordat de tanden behoorlijk lang zijn, kun je moeiteloos het grind egaal maken. Ook kun je moeiteloos de oneffenheden uit het grind wegwerken. Wat wens je nog meer?

Bij aanschaf van deze voordelige grindhark krijg je dus ook nog een steel meegeleverd. Het gaat hierbij om een steel van 154 centimeter lang; een ideale lengte in onze ogen. Bovendien heeft Fiskars gekozen voor een aluminium steel. In onze ogen houdt dit vaak lekkerder vast dan een houten steel, maar we weten ook dat dit persoonsgebonden is. Wij zijn hier in ieder geval fan van.

Ook is het een voordeel dat je deze hark op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Met deze hark kun je dus perfect het grind in jouw tuin harken, maar je kunt de hark ook gebruiken voor het harken van de grond in jouw tuin of het bijeenharken van bladeren in de tuin. Eigenlijk kun je alle kanten op met deze hark. En dat voor een bedrag van slechts 2 tientjes.

Moet je ook nog met bepaalde nadelen rekening houden? Nou, wij zijn wel van mening dat de hark van een iets mindere kwaliteit is. We zijn er dan ook niet zeker van dat je met deze hark bijvoorbeeld 10 á 15 jaar kunt doen. De levensduur zal ongetwijfeld in orde zijn, maar kan hoogstwaarschijnlijk niet tippen aan de levensduur van de hierboven besproken harken.

Niet de beste hark op het gebied van kwaliteit en levensduur.

Voordelen
 • Zeer scherp geprijsd
 • Inclusief steel van 154 centimeter
 • Perfecte tanden
 • Aluminium steel
 • Veelzijdig in te zetten
Nadelen
 • Kwalitatief niet de allerbeste grindhark
Conclusie

De Fiskars 135715 Hark - 1.54m – 1016036 is wat ons betreft de beste voordelige grindhark van dit moment. Voor een bedrag van slechts 2 tientjes krijg je al toegang tot deze veelzijdige en handige hark. Een hark inclusief een steel van 154 centimeter, waardoor je op een aangename manier het grind in jouw tuin kunt harken. Eigenlijk zijn wij zéér te spreken over deze betaalbare grindhark inclusief steel!

Koopgids

Heb je in jouw tuin gekozen voor een (flinke) hoeveelheid grind? Dan kom je na verloop van tijd voor het nodige onderhoud te staan. Het grind kan zich namelijk op bepaalde punten ophopen, terwijl ook onkruid door het grind heen kan gaan groeien.

Met de beste grindhark kun je jouw grind gelukkig netjes en egaal houden. Voordat het zover is, moet je wel eerst de beste grindhark aanschaffen. Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een grindhark? Dat bespreken we graag in deze koopgids. In deze koopgids bespreken we eigenlijk de belangrijkste criteria bij het uitkiezen van een grindhark!

Werkbreedte

Allereerst is het advies om goed naar de werkbreedte van de grindhark te kijken. Je kunt kiezen voor een werkbreedte van bijvoorbeeld 20 centimeter, maar je kunt ook kiezen voor een werkbreedte van bijvoorbeeld 31 centimeter. Des te groter jouw tuin is, des te groter de werkbreedte eigenlijk zou moeten zijn.

Het is hierbij vooral van belang om de werkbreedte af te stemmen op jouw voorkeuren. Bepaal wat je prettig vindt en kijk ook goed naar het grind in jouw tuin. Als je grote oppervlakten grind in jouw tuin hebt, is een flinke werkbreedte echt wel handig.

Werkbreedte grindhark

Tanden

Bij een grindhark spelen de tanden een cruciale rol. Als je meerdere grindharken met elkaar gaat vergelijken, moet je daarom goed naar de tanden kijken. Hierbij is het advies om zeker op de volgende aspecten te letten:

 • Hoeveelheid tanden: heeft de hark bijvoorbeeld 8- of 12 tanden?
 • Lengte van de tanden: des te langer de tanden zijn, des te meer de tanden ‘onder’ het grind kunnen komen.
 • Materiaal van de tanden: een robuuste materiaalsoort is wenselijk, aangezien de tanden in dat geval meer kracht leveren.

Met andere woorden: op het gebied van tanden moet je echt een goede vergelijking maken.

Steel

Niet alleen de hark zelf is van belang, maar uiteraard ook de steel. Het bedienen van een hark gaat immers vrij lastig als je hier geen steel voor hebt. Wij raden je daarom graag aan om ook kritisch naar de steel te kijken. Let daarbij goed op de volgende aspecten:

 • Levering van de steel: krijg je de steel standaard meegeleverd bij aanschaf van de hark? Of moet je deze steel nog separaat aanschaffen?
 • Lengte van de steel: des te langer de steel is, des te sneller en handiger je kunt werken. Alleen voor de kleinere mensen onder ons is een hele lange steel niet handig.
 • Materiaal van de steel: de meeste stelen zijn vervaardigd van hout. Je kunt echter ook kiezen voor varianten die van aluminium vervaardigd zijn.

Kwaliteit

Ga je een bepaald bedrag in een grindhark investeren? Dan wil je uiteraard wel waar voor je geld krijgen. Wij raden je daarom aan om altijd goed op de kwaliteit te letten. Dat doe je eigenlijk op twee manieren.

Kijk allereerst goed naar het gebruikte materiaal. Is de hark van bijvoorbeeld staal vervaardigd? Check dan goed of dit staal gepoedercoat is of dat dit staal bijvoorbeeld roestvrijstaal betreft.

Kijk daarnaast ook goed naar het merk van de hark. Over het algemeen weten bijvoorbeeld Gardena, Fiskars en Talen Tools een prima kwaliteit te leveren. Een kwaliteit waardoor je jarenlang van de grindhark kunt genieten.

Kwaliteit grindhark

Prijskaartje

Last but not least; check ook goed het prijskaartje van de grindhark. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen lezen, zijn de meeste grindharken relatief voordelig geprijsd. Voor een bedrag van ongeveer 2 tientjes kom je al een heel eind bij de aanschaf van een grindhark!

Slotwoord

Zo, jouw kennis over grindharken is nu echt volledig bijgespijkerd. Het is nu aan jou om jouw wensen op een rijtje te zetten en vervolgens een goede vergelijking te maken. Heb je daarbij nog vragen over één van bovengenoemde grindharken? Neem in dat geval contact op met de klantenservice van onze partner. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe grindhark!

Tresna.nl
Logo