Beste bloemensnijder

Heb je net een mooi boeket cadeau gekregen, dan wil je niet dat ze al na een dag slap gaan hangen. Misschien denk je dat het voldoende is om de bloemen in een vaas met water te zetten. Dat is sowieso een must en een goed idee. De bloemen bloeien evenwel nog langer als je de stelen onderaan schuin afknipt. Omdat de stelen zo een groter oppervlak hebben dat water kan opzuigen, neemt elke stengel meer water op en blijven de bloemen langer je woning opfleuren. Iedereen tevreden!

Onthoud het dus goed: stelen van snijbloemen moet je onderaan schuin afknippen. Of je nu rozen, anjers, pioenen of tulpen in huis hebt: snij de steel onderaan diagonaal af. Heb je te maken met een bloemensoort die je niet kent, zoek dan eerst informatie erover op het internet of vraag advies aan je bloemist, maar met het schuin afknippen van de steel kun je over het algemeen niet missen.

Heeft je bloemist een mooie bos bloemen gebonden, dan hoef je de bloemen zelfs niet los te maken om de steel af te schuinen. Je laat ze gewoon mooi gebonden en snijdt onderaan van elke steel een schuin stukje af.

Onze top 5 bloemensnijders

Afbeelding

Product


Vivelafleur bloemensnijder

Onze beste koop!

Vivelafleur bloemensnijder

Beste koop bloemensnijder

of

Kleintje Knip

Kleintje Knip

Beste set van bloemensnijder en bloemenschaar voor huishoudelijk gebruik

of

Polet snoeimes

Polet snoeimes

Beste koop bloemenmes

of

Bahco mes universeel

Bahco mes universeel

Beste compacte bloemensnijder voor dagelijks gebruik

of

Talen Tools bloemenschaar

Talen Tools bloemenschaar

Beste bloemenschaar voor rozen

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Vivelafleur bloemensnijder

Beste koop bloemensnijder

Vivelafleur bloemensnijder

of

Kleintje Knip

Beste set van bloemensnijder en bloemenschaar voor huishoudelijk gebruik

Kleintje Knip

of

Polet snoeimes

Beste koop bloemenmes

Polet snoeimes

of

Bahco mes universeel

Beste compacte bloemensnijder voor dagelijks gebruik

Bahco mes universeel

of

Talen Tools bloemenschaar

Beste bloemenschaar voor rozen

Talen Tools bloemenschaar

of

Om stelen van snijbloemen schuin af te knippen, zijn er verschillende werktuigen verkrijgbaar. Je hoeft er niet zo nodig een speciale tool voor te kopen, denk je misschien. Waarom doe je dit bijvoorbeeld niet met een schaar, een snoeischaar of een keukenmesje? Zo moeilijk kan dit toch niet zijn? Let echter goed op. Om de klus te klaren, is een speciale bloemensnijder echt wel een goed idee.

Wat is nu een bloemensnijder? Onder deze term zien wij twee werktuigen.

 • Bloemenmessen. Dit zijn messen die speciaal gemaakt zijn om dunne stelen en takken scherp door te snijden. Vergelijk ze als het ware met een zakmes. Deze snijders of messen gebruik je bijvoorbeeld om te snoeien en andere klussen in de tuin op te knappen. Daarnaast zijn ze handig om bloemstelen schuin af te snijden. Omdat je altijd een snijvlak nodig hebt om op te snijden, moet je de bloemstelen wel op een plank plaatsen. Het voordeel van een bloemenmes is dat het een handige tool is, die je voor diverse klussen gebruikt, waaronder het schuin afsnijden van bloemenstelen. Een nadeel is dat je inderdaad een snijplank nodig hebt en niet zo gemakkelijk stelen schuin af snijdt van bloemen die in een boeket verwerkt zijn.
 • Bloemensnijders. Naast bloemenmessen bestaan er ook bloemensnijders die er speciaal voor ontworpen zijn om stelen schuin af te knippen. Bekijk dit filmpje om je een idee te vormen van hoe deze bloemensnijders werken. Zoals je ziet, is het een voordeel dat je de bloem gewoon vasthoudt om de steel af te schuinen. Je oefent weinig druk uit op de steel, waardoor de kanaaltjes die water opzuigen helemaal gaaf blijven. Deze bloemensnijders zijn bovendien niet zo duur. Je bewaart er gewoon eentje in je keukenla als je een echte bloemenliefhebber bent. Een nadeel is dan weer dat deze bloemensnijders enkel ervoor dienen om bloemen schuin af te snijden. Om doornen en blaadjes weg te nemen zijn ze ook ideaal, dat wel. Je gebruikt ze evenwel niet om buiten takken te snoeien, wat je met een mes wel kunt.
 • Een bloemenschaar. Een bloemenschaar is niet zo geschikt om stelen schuin af te knippen (zie koopgids), maar is wel handig om bijvoorbeeld takken in te korten.

Een bloemensnijder, dat is dus een ideaal werktuig om heel eenvoudig de stelen van bloemen schuin af te snijden. Dit is een goed idee voor alle soorten snijbloemen. Het woord “snijbloem” zegt op zich toch al dat ze een goede bloemensnijder verdienen?

In dit artikel hebben we vijf bloemensnijders voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van deze werktuigen. Sowieso zijn alleen bloemensnijders met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een nieuwe bloemensnijder, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Je moet daarbij denken aan de taken waarvoor je een bloemensnijder wil gebruiken en aan het budget dat je er aan wenst te besteden. Pas dan kies je de juiste bloemensnijder voor de juiste klus.

Beste koop bloemensnijder – Vivelafleur bloemensnijder

Ben je op zoek naar een bloemensnijder die het je gemakkelijk maakt om bloemstengels schuin af te snijden? Dan moet je gewoonweg dit hebbedingetje van het merk Vivelafleur kopen. Het is een bloemensnijder met een mooi en leuk design, en het werktuigje ligt goed in de hand.

Je snijdt met gemak stelen schuin af en verwijdert ook nog eens blaadjes en doornen. Omdat deze bloemensnijder van Vivelafleur zo’n compact werktuigje is, bewaar je het gemakkelijk in een kleine lade, zodat je altijd de juiste tool hebt om een mooie bos bloemen te laten schitteren.

Verder is dit zeker ook een leuk item om als geschenk te geven aan iemand die van bloemen houdt. En wie doet dat nu niet? Door zijn vorm en ontwerp kun je ook blaadjes en doornen van de stengels verwijderen zonder jezelf pijn te doen.

Hiermee zijn we bij de nadelen van deze bloemensnijder aangekomen. We vinden het jammer dat de bloemensnijder grotendeels uit plastic bestaat. Dit is uiteindelijk toch geen zo’n duurzaam materiaal. Waarom niet dezelfde bloemensnijder in metaal of hout maken? Daarnaast kun je dit item wel gemakkelijk opbergen, maar je moet goed uitkijken om je er niet aan te snijden.

De beschermkap van het mes komt al eens los. Het gebruik van dit werktuig van Vivelafleur is beperkt tot het schuin afsnijden van bloemen voor boeketten. Je gebruikt deze bloemensnijder dus niet om te snoeien of heesters bij te knippen, maar dit weet je natuurlijk als je het werktuigje in huis haalt.

Veel plastic. Het mesje is scherp maar product zelf is niet zo duurzaam.

Voordelen
 • Leuk object
 • Neemt niet veel plaats in
 • Werkt goed
Nadelen
 • Veel plastic
 • Oppassen voor verwondingen
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handig en goedkoop werktuigje zoekt om zo lang mogelijk van bloemen te genieten. De bloemensnijder is enkel geschikt om stelen schuin af te snijden, dus je kunt het niet gebruiken voor snoeiwerken of om bloemen af te knippen.

Beste set van bloemensnijder en bloemenschaar voor huishoudelijk gebruik – Kleintje Knip

Ben je op zoek naar een setje van een bloemensnijder en een handige bloemenschaar om in no time mooie boeketten te maken? En een set waarmee je ook kamerplanten of ander groen kan onderhouden? Dan raden we deze combinatie aan. De set bestaat uit de bloemensnijder van Vivelafleur (onze beste koop) en een handige kleine snoeischaar met als naam “Kleintje Knip”. Wie van groen houdt en geniet van sierbloemen, moet gewoon de tools in huis hebben om er zo lang mogelijk van te genieten, nietwaar?

Beide werktuigen zijn handig en vullen elkaar aan. Hardere stelen of stugge bladen, knip je eerst af met je de schaar, en daarna verwijder je bijvoorbeeld de doornen met je bloemensnijder. De steel schuin afsnijden doe je eveneens met de bloemensnijder. Beide items passen in elke keukenla of kun je handig ophangen. Ze komen altijd wel van pas. Deze set met bloemensnijder en bloemenschaar is dan ook altijd leuk om als cadeau te geven of om als cadeau te krijgen.

De voordelen van deze bloemensnijder zie je direct. Je snijdt stelen schuin af, en hierdoor nemen de stengels meer water op en blijven de bloemen hun vorm behouden.

De snoeischaar is 15 cm lang en ligt goed in de hand. Takjes tot een dikte van 6 mm knip je zo door. Hierdoor is deze schaar ideaal om binnenhuisversiering te maken, denk maar aan krultakken of bloemschikstukjes.

Hiermee zijn we bij de nadelen van deze bloemensnijder aangekomen. Beide items vormen een goede tandem om boeketten te maken en om je in je hobby van bijvoorbeeld bloemschikken uit te leven. De schaar is voor sommige gebruikers iets te klein. Daarnaast vinden we het jammer dat de bloemensnijder uit plastic gemaakt is, wat toch in de eerste plaats een wegwerpmateriaal is.

Bloemenschaar Kleintje Knip is niet zo interessant voor mensen met grote handen.

Voordelen
 • Ligt goed in de hand
 • Scherp
 • Volledige set
Nadelen
 • Kleine werktuigen
 • Veel plastic
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie passioneel van bloemen houdt en altijd een bloemensnijder en een schaartje bij de hand wil om bloemen te verzorgen. De set is ideaal om te geven als cadeau of gewoon thuis in een lade bij de hand te hebben. De werktuigjes zijn klein en daarom niet voor iedereen even handig.

Beste koop bloemenmes – Polet snoeimes

Ben je op zoek naar een allround mes voor lichte snoeiwerken dat je eveneens kunt gebruiken om bloemen schuin af te snijden, dan raden we dit snoeimes van Polet aan. Het is echt een allround werktuig, dat je kunt zien als een zakmes specifiek voor tuiniers en bloemisten. Het lemmet is gemaakt uit roestvrij staal en heeft een gekromde punt, wat het bijvoorbeeld ook geschikt maakt om hardere stengels door te snijden. Laten we eerlijk zijn, het is gewoon leuk om als tuinier en hobby-bloemist een dergelijk mes op zak te hebben om snijbloemen perfect te verzorgen.

Het mes is vlijmscherp en duurzaam. Zoals vaak zit de meerwaarde in de details. Bij dit zakmes vinden we het houten handvat bijvoorbeeld echt heel goed en vinden we het handig dat je het mes aan een haakje kunt ophangen.

Hiermee zijn we bij de nadelen van deze bloemensnijder en tuinmes aangekomen. Het is zeker geen goedkoop werktuig, maar je krijgt dan ook echt duurzame kwaliteit voor je geld. Verder is het evenmin een kant-en-klaar werktuig om bloemenstelen schuin af te snijden. Dit kun je er natuurlijk wel mee doen, maar je hebt dan ook een snijvlak nodig om de stelen op te leggen.

Zoals bij elk mes moet je uitkijken voor snijwonden. Je bewaart mes dan ook het best buiten het bereik van kinderen.

Niet veilig voor kinderen.

Voordelen
 • Allround mes
 • Vlijmscherp
 • Handig op te bergen
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Niet zo veilig om stelen schuin af te snijden
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een allround bloemensnijder zoekt om bloemen schuin af te snijden vooraleer je ze in een vaas plaatst. Het is een vlijmscherp mes waar je goed mee moet uitkijken, maar dat je anderzijds voor diverse taken gebruikt.

Beste compacte bloemensnijder voor dagelijks gebruik – Bahco mes universeel

Ben je op zoek naar een budget bloemenmes dat in elke broekzak past? Dan raden we dit universele bloemenmes van Bahco aan. Je snijdt er bloemenstelen schuin mee af, maar gebruikt het ook voor activiteiten zoals het snijden van bloemendraad, siertakken of het snoeien van lichte takken.Het mes ligt goed in de hand en voelt licht aan.

Met een lengte van 18 centimeter kun je er veel klussen mee opknappen. Het is als het ware een zakmes specifiek voor bloemisten. Dankzij het roestvrij staal blijft het jarenlang scherp snijden.

Hiermee zijn we bij de nadelen van deze bloemensnijder aangekomen. We vinden het jammer dat het niet echt een opvallende kleur heeft. Hierdoor verlies je het mes snel uit het oog. Je moet zeker oefenen om vlot bloemstelen schuin af te snijden met dit mes. Bovendien heb je er ook een snijplank voor nodig. Wil je het mes enkel gebruiken om de stelen van snijbloemen schuin af te snijden, dan kun je de aankoop van een Vivelafleur bloemensnijder overwegen. Wil je in de tuin kleine snoeiklussen opknappen, dan ben je beter af met dit mes.

Niet gemakkelijk om bloemenstelen schuin af te snijden.

Voordelen
 • Licht
 • 18 cm lang
 • Inklapbaar
 • Veelzijdig
Nadelen
 • Vraagt oefening en voorzichtigheid
 • Gebruiken in combinatie met snijplank
 • Kleur valt niet op
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een scherp en degelijk bloemenmes zoekt voor dagelijks gebruik. Je moet wat oefenen om er vlot mee werken en stelen schuin af te snijden, maar het is wel heel licht en duurzaam.

Beste bloemenschaar voor rozen – Talen Tools bloemenschaar

Ben je op zoek naar een degelijke en veilige bloemenschaar, die je vooral wil gebruiken om door hardere stelen van rozen te knippen, dan raden we de bloemenschaar van Talen Tools aan. Gebruik je deze schaar, dan valt de mooie en gave snede van de stengel op.De schaar knipt inderdaad heel gaaf en de bladen zijn scherp.

Gelukkig kun je de schaar ook vergrendelen, zodat hij veilig opgeborgen is. De schaar is handig voor wie rozenboeketten wil maken, om de stelen schuin af te snijden, gebruik je best een specifiek mes.

Behalve voor het maken van rozenboeketten, is deze snoeischaar ook perfect bruikbaar om takken tot 6 mm te knippen. Het is dus een ideaal werktuig om kleinere heesters te snoeien, of om bijvoorbeeld sierplanten te verzorgen.

 De messen van de schaar zijn van koolstofstaal en hebben een mooi rechte en scherpe snede. Dankzij de tefloncoating is het reinigen van de schaar een koud kunstje. De handvatten van deze bloemenschaar zijn gemaakt uit licht en duurzaam aluminium, maar op de plaatsen waar je de schaar vastgrijpt, zorgt soft grip rubber voor een goede grip.

Hiermee zijn we bij de nadelen van deze schaar aangekomen. Het is niet echt een schaar voor huis-tuin- en keukengebruik. Het vraagt wat oefening om ermee te knippen. Na verloop van tijd worden de messen wel wat bot, en het is niet gemakkelijk om ze te slijpen.

Vraagt wat oefening om mooi schuin te knippen, niet voor huis-tuin en keukengebruik.

Voordelen
 • Ideaal om rozen af te knippen
 • Soft grip rubber
 • Licht
Nadelen
 • Minder geschikt om stelen schuin af te knippen
 • Niet voor huishoudelijk gebruik, meer voor tuiniers
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een degelijke en sterke bloemenschaar koopt, in het bijzonder om rozen af te knippen en te verwerken tot boeketten. Het is niet meteen een schaar voor het fijne werk en het is handig om er nog een ander bloemenmes of een Vivelafleur bloemensnijder samen ermee te gebruiken.

Koopgids

Nu we de beste bloemensnijders op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een bloemensnijder koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een bloemensnijder moet voldoen.

Veiligheid

Opvallende kleur. Een bloemensnijder is een echt handig gebruiksvoorwerp voor wie vaak in huis heeft en ze graag goed verzorgt. Daarnaast is een bloemensnijder een leuk hebbeding dat er helemaal bij hoort als je van bloemen houdt. Let wel op dat je je niet snijdt met het werktuig, zeker niet als je het gewoon in een lade bewaart. Het kan daarom een goed idee zijn om een bloemensnijder in een opvallende kleur te kopen. Een opvallende kleur is ook handig om je bloemensnijder snel terug te vinden tussen afval zoals bijvoorbeeld afgesneden blaadjes of takjes.

Waar bewaar je een bloemensnijder? Je kunt een bloemensnijder in een lade bewaren, maar in plaats daarvan, kun je hem ook aan een haakje hangen. Dan is het handig als er een lusje voorzien is.

Veiligheid van een bloemensnijder

Verschil met keukenschaar of snoeischaar

Een ding is zeker, gebruik liever geen keukenschaar of snoeischaar om de stelen van bloemen schuin af te knippen. Het snijvlak van deze werktuigen is gewoon te dik. Hierdoor plet je als het ware de steel van de bloemen, waardoor ze niet meer zo goed water opzuigen. Bovendien is een keukenschaar of een snoeischaar meestal in contact gekomen met andere materialen, die de wonden niet zo gaaf en schoon maken. Een snijbloem kan bijvoorbeeld snel verwelken als er vuil of bacteriën terecht komen in de snijwond.

Een speciale bloemenschaar is handig om de stengels van bijvoorbeeld rozen in te korten, maar daarna snij je ze nog het beste schuin af met een bloemensnijder.

Veel gestelde vragen

 • Waarom bloemen schuin afknippen? Heel eenvoudig, door een steel schuin af te snijden krijg je een groter oppervlak dat water kan opnemen. Maak je een rechte wonde, dan is dit opnamevlak minder groot en zuigt de steel minder water op.
 • Waarom niet aan de bloemist vragen om bloemen schuin af te knippen? Dit is geen goed idee. Nadat je de stelen afgeschuind hebt, moet je ze direct in het water zetten om de kans op bacteriën en het indringen van vuil in de steel kleiner te maken.
 • Hoeveel moet je de stelen korten door ze schuin af te knippen? Dit is maximum 5 centimeter. Een minimum is wel over een afstand van 2 centimeter.
 • Wat als iemand met een keukenschaar bloemenstelen schuin afgesneden heeft? Heeft er iemand bloemen op een verkeerde manier schuin afgesneden, dan kun je dit altijd nog eens opnieuw doen, maar dan met een bloemensnijder.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over bloemensnijders. Denk je dat het aan de bloemen ligt als ze plots slap gaan hangen? Dan is de kans groot dat je ze niet op de beste manier verzorgd hebt. Een bloemensnijder kan dan de oplossing zijn. Een bloemensnijder kiezen is echter niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over welke klussen je ermee wil opknappen. Hoe vaak je een bloemensnijder gebruikt, bepaalt eveneens mee de keuze. Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit werktuig hebben? Of ken je de kneepjes van het vak en wil je meteen een professionele bloemensnijder? Het zijn allemaal factoren die hun rol spelen.

Heb je nog bepaalde vragen over bloemensnijders, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste bloemensnijder. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een bloemensnijder die geschikt is voor jou. Misschien leer je dan wel ooit je kleinkinderen werken met deze bloemensnijder. Welk project je er ook mee wil opknappen, we wensen je veel succes met de aankoop van jouw nieuwe bloemensnijder!

Tresna.nl
Logo