Beste gereedschaphouder

Heb je recent een nieuwe bezem gekocht? Heb je recent een nieuwe hark gekocht? Of heb je recent een nieuwe schoffel gekocht? Goed bezig! Door dergelijke gereedschappen aan te schaffen, kun je jouw tuin perfect gaan onderhouden. Dit komt de uitstraling en het leefplezier in jouw tuin alleen maar ten goede.

Maar, hoe bewaar je nou een bezem, een hark en een schoffel? Als je dergelijke gereedschappen makkelijk en fijn op wilt bergen, kom je al snel bij een speciale gereedschaphouder uit. In een dergelijke houder kun je de gereedschappen perfect vastklikken, waardoor deze als het ware aan jouw muur zweven. Dit brengt veel gemak mee én een flinke ruimtebesparing. Hieronder laten wij je kennis maken met de vijf beste gereedschaphouders van dit moment!

Onze top 5 gereedschaphouders

Afbeelding

Product


Unger Gereedschapshouder met 6 Houders

Onze beste koop!

Unger Gereedschapshouder met 6 Houders

Beste koop gereedschaphouder

of

GARDENA Combisysteem tuingereedschaphouder

GARDENA Combisysteem tuingereedschaphouder

Beste Gardena gereedschaphouder

of

Relaxdays bezemhouder zelfklevend

Relaxdays bezemhouder zelfklevend

Beste compacte gereedschaphouder

of

SOdeal Luxe Bezemhouder 

SOdeal Luxe Bezemhouder

Beste veelzijdige gereedschaphouder

of

Talen Tools - Gereedschapshouder

Talen Tools - Gereedschapshouder

Beste voordelige gereedschaphouder

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Unger Gereedschapshouder met 6 Houders

Beste koop gereedschaphouder

Unger Gereedschapshouder met 6 Houders

of

GARDENA Combisysteem tuingereedschaphouder

Beste Gardena gereedschaphouder

GARDENA Combisysteem tuingereedschaphouder

of

Relaxdays bezemhouder zelfklevend

Beste compacte gereedschaphouder

Relaxdays bezemhouder zelfklevend

of

SOdeal Luxe Bezemhouder 

Beste veelzijdige gereedschaphouder

SOdeal Luxe Bezemhouder 

of

Talen Tools - Gereedschapshouder

Beste voordelige gereedschaphouder

Talen Tools - Gereedschapshouder

of

Voor- en nadelen van een gereedschaphouder

Is het nou écht aan te raden om een tuingereedschaphouder aan te schaffen? Als je meerdere tuingereedschappen in jouw schuur/tuinhuisje/berging rond hebt slingeren, is dit inderdaad aan te raden. In onze ogen geniet je vanaf het allereerste moment van de vele voordelen van een gereedschaphouder.

Eén van de voordelen heeft betrekking op het gemak. Je klikt de gereedschappen makkelijk in de houder, waarna je nergens meer omkijken naar hebt. Zodra je de gereedschappen weer nodig hebt, klik je het benodigde stuk gereedschap weer zo uit de houder. Je weet hierbij bovendien altijd jouw tuingereedschap te vinden; de houder verplaatst zich immers niet.

Hierbij geniet je ook nog van een flinke ruimtebesparing. In een houder kun je meestal meerdere tuingereedschappen bevestigen, waarbij de totale houder niet eens super veel ruimte in beslag neemt. Je geniet niet alleen van een ruimtebesparing, maar ook van een veel fraaiere uitstraling. Waar dat laatste aan te danken is? Nou, alle gereedschappen hangen netjes in de houder; dit brengt een strakke en opgeruimde uitstraling met zich mee.

Ook is het ideaal dat je een gereedschaphouder op veel plekken kunt monteren. Je kunt ‘m in jouw schuur monteren, in jouw tuinhuisje of in jouw berging. Waar jij ‘m het beste op kunt hangen, is volledig afhankelijk van de exacte situatie. Je weet vooraf in ieder geval zéker dat je altijd wel een geschikte plek kunt vinden.

Verder is het ideaal dat je echt jarenlang van een goede gereedschaphouder gebruik kunt maken. Zolang deze stevig aan de muur hangt, heb je echt nergens omkijken naar. Hiervoor is het overigens wel wenselijk dat je écht in een goede houder investeert. In welke tuingereedschaphouder je het beste kunt investeren, vertellen wij je graag hieronder.

Overigens is het ook nog ideaal dat je uit meerdere soorten houders kunt kiezen. Je kunt voor een kleine houder kiezen, voor een grote houder én voor een houder inclusief handige haakjes. Dankzij deze haakjes kun je ook bijvoorbeeld handgereedschap voor in de tuin opbergen, zoals een klein schepje.

Brengt een gereedschaphouder voor jouw tuingereedschappen ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet in veel gevallen wel boren in bijvoorbeeld de muur van jouw schuur. Alléén op die manier kun je een houder op een stevige manier bevestigen. Overigens bestaan er sinds kort ook varianten die zelfklevend zijn, waarover je in één van onderstaande reviews meer kunt lezen!

Verder moet je rekening houden met het maximale draaggewicht van een gereedschaphouder. Als je zo’n houder hebt, kun je hier niet lukraak allerlei gereedschappen in bevestigen. Nee, je moet goed rekening houden met het gewicht van de gereedschappen. Ons advies is om echt met beleid met deze tuingereedschaphouder om te gaan.

Onder aan de streep zijn wij enthousiast over een gereedschaphouder. Je geniet van veel gemak, van een opgeruimde schuur en van een uitgebreid aanbod. Binnen dit aanbod kun je overigens wel last van keuzestress gaan krijgen. Neem daarom direct onderstaande reviews door, maak een vergelijking en hak voor jezelf de knoop door. Van de aanschaf van een goede gereedschaphouder voor jouw tuingereedschap ga je zéker geen spijt krijgen.

Beste koop – Unger Gereedschapshouder met 6 Houders

Wil jij graag van alle hierboven genoemde voordelen profiteren? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste gereedschaphouder. Aangezien het aanbod behoorlijk divers is, doe je er verstandig aan om voor jezelf een goede vergelijking te maken.

Dat hebben wij ook gedaan toen wij op zoek gingen naar de beste koop. Hierbij hebben wij onder meer naar de veelzijdigheid, naar de mogelijkheden en naar de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Aan de hand van deze criteria zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij de Unger Gereedschapshouder met 6 Houders. Dit is volgens ons de beste gereedschaphouder van dit moment.

Waarom wij zo enthousiast over deze houder zijn? Dat is onder meer aan de samenstelling van de houder te danken. Zoals je op de foto al kunt zien, betreft dit een houder met 6 verschillende houders. Dankzij deze 6 houders ben je in staat om zes tuingereedschappen op te hangen.

Dit doe je bovendien op een hele stevige en veilige manier. Deze houder is bijzonder stevig en kun je ook makkelijk monteren. Met dank aan deze eigenschappen blijft deze houder eigenlijk altijd stevig aan de muur hangen. Op de momenten dat je één van de gereedschappen nodig hebt, klik je deze makkelijk uit de houder.

Dit los- en vastklikken werd bijzonder aangenaam bij deze houder. Het merk Unger heeft namelijk gekozen voor een handige rubberen rol bij de houders. Door kracht op deze rol te zetten, opent de rol zich als het ware. Zolang je géén kracht zet, doet de rol echter niks. Zodra het gereedschap achter deze rol hangt, kan het gereedschap echt geen kant op.

Over de algehele kwaliteit zijn wij ook enthousiast. In onze ogen is dit echt een gereedschaphouder waar je jarenlang van kunt genieten. Met alle dank aan de robuustheid, aan het gemak en aan de algehele kwaliteit. Weet je wat overigens ook nog fijn is? Dat de houders vrij ver uit elkaar staan; je kunt daardoor ook de grotere tuingereedschappen op een makkelijke manier vastklikken.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met de vrij forse afmetingen. Doordat deze houder maar liefst 6 houders heeft, is deze gereedschaphouder vrij breed. Alleen als je voldoende ruimte aan jouw muur hebt, kun je zodoende voor deze houder kiezen.

Tevens moet je even goed naar het prijskaartje kijken. Voor deze beste gereedschaphouder betaal je namelijk een bedrag van 38,60 euro bij onze partner Bol.com. In onze ogen is dat een prima prijskaartje, maar je kunt ook voor voordeligere varianten kiezen. Aan jou de keuze!

Deze houder is – doordat ‘ie 6 houders heeft – behoorlijk breed/groot.

Voordelen
 • Maar liefst 6 houders
 • Makkelijk te bevestigen aan de muur
 • Erg stevig en veilig
 • Prima kwaliteit
 • Gereedschap blijft perfect hangen
Nadelen
 • Behoorlijk brede/grote houder
Conclusie

De Unger Gereedschapshouder met 6 Houders is naar onze mening de beste gereedschaphouder van dit moment. Met deze houder hang je gewoonweg allerlei soorten tuingereedschappen makkelijk op aan de muur. Dit gereedschap hangt stevig, hangt veilig en hangt ook nog eens netjes. Met deze houder creëer je zodoende een opgeruimd hoekje in jouw schuur of tuinhuisje.

Beste Gardena gereedschaphouder – GARDENA Combisysteem tuingereedschaphouder

Ben je recent op zoek gegaan naar de beste bezem? Dan is de kans groot dat je voor een Gardena bezem hebt gekozen. Dit merk levert namelijk kwaliteit, biedt een divers aanbod aan en heeft een flinke naam opgebouwd. Vrij veel huishoudens kiezen daardoor voor gereedschappen van dit merk.

Geldt dat ook voor jou? Heb je niet alleen voor een bezem van dit merk gekozen, maar ook voor andere tuingereedschappen? Dan is het interessant om op zoek te gaan naar een speciale Gardena gereedschaphouder. Deze zoektocht hoef je niet meer zelf af te leggen; wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste Gardena gereedschaphouder. Onze keuze is hierbij uiteindelijk gevallen op deze GARDENA Combisysteem tuingereedschaphouder.

Zoals je wellicht al verwacht had, is deze houder ideaal voor de Gardena tuingereedschappen. Je kunt hierbij denken aan een Gardena bezem, maar ook aan bijvoorbeeld Gardena handschepjes of een klein harkje. Doordat deze houder een slim ontwerp heeft, kun je zowel grote- als kleine tuingereedschappen in de houder bevestigen.

Eigenlijk alle mogelijke Gardena gereedschappen kun je in deze houder bevestigen. Zolang het gereedschap een diameter van 18 tot 40 mm heeft, is deze gereedschaphouder geschikt. Het vastklikken van het gereedschap gaat overigens erg makkelijk. Gaarden heeft namelijk voor houders van kunststof gekozen die versterkt zijn met glasvezel. Dit materiaal zorgt voor hele krachtige houders!

Ook is het ideaal dat je deze houder makkelijk op kunt hangen. Als de houder eenmaal aan de muur hangt, begint het echte genieten. De houder is krachtig, de houder is veilig en de houder biedt plek aan meer dan voldoende gereedschappen. Overigens heeft elke houder – het zijn er 6 in totaal – een draaggewicht van 10 kilogram. Dit betekent dat het totale draaggewicht van deze beste Gardena gereedschaphouder 60 kilogram bedraagt.

Gardena gereedschaphouder

Wil je deze beste Gardena gereedschaphouder aanschaffen? Over de prijs en kwaliteit hoef je in dat geval niet in te zetten. Zo kost deze houder slechts 37,95 euro bij onze partner Bol.com. Gezien de kwaliteit vinden wij dit absoluut niet aan de prijs. Daarbij is het ook nog een groot voordeel dat je maar liefst 25 jaar garantie op deze houder krijgt.

Zijn wij echt voor de volle 100% overtuigd van deze Gardena houder? Nee, toch niet. Wij hebben namelijk één nadeel opgemerkt, waar je echt goed rekening mee moet houden. Dit nadeel heeft betrekking op de totale breedte van deze tuingereedschaphouder; ruim 78 centimeter. Doordat de houder zó breed is, moet je echt veel ruimte vrijhouden in jouw schuur of tuinhuisje.

Deze houder is met een breedte van 78 centimeter wellicht iets té groot.

Voordelen
 • Geschikt voor 6 Gardena gereedschappen
 • Stevig, veilig en stabiel
 • 25 jaar garantie
 • Makkelijk te monteren aan een muur
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Met een breedte van 78 centimeter erg breed
Conclusie

De GARDENA Combisysteem tuingereedschaphouder is wat ons betreft de beste Gardena gereedschaphouder. Deze houder is stevig, biedt plaats aan 6 Gardena gereedschappen is en handig in gebruik. Ook over de kwaliteit, de mogelijkheden, de veelzijdigheid en het prijskaartje spreken ons erg aan. Een absolute aanrader voor alle liefhebbers van Gardena gereedschappen!

Beste compacte gereedschaphouder – Relaxdays bezemhouder zelfklevend

Heb jij niet zo’n behoefte aan een grote gereedschaphouder? Heb je bijvoorbeeld niet al te veel gereedschap dat je op wilt hangen? Of heb je niet de ruimte om een grote gereedschaphouder in bijvoorbeeld jouw schuur of berging op te hangen? Geen probleem; je kunt ook voor een compacte gereedschaphouder kiezen.

Wij zijn persoonlijk behoorlijk fan van een compacte gereedschaphouder. Wij hebben namelijk het vermoeden dat voor veel huishoudens dit dé oplossing is. Mocht jij specifiek naar een compacte gereedschaphouder op zoek zijn, kies je het beste voor deze Relaxdays bezemhouder zelfklevend. Volgens onze test is dit namelijk de beste compacte gereedschaphouder van dit moment!

Het is onwijs handig dat dit een set met slechts 2 houders betreft. Dit betekent dat je twee gereedschappen in deze houders vast kunt klikken. Zo kun je bijvoorbeeld aan handig tuinharkje en een grote bezem in deze houders ophangen. Deze gereedschappen hangen vervolgens stevig en netjes aan de muur.

Opvallend is ook dat dit zelfklevende houders zijn. Dát zorgt ervoor dat je niet hoeft te boren in de muur van bijvoorbeeld jouw schuur of tuinhuisje. Nee, je kunt deze houders tegen een muur aandrukken, waarna de houders direct vast blijven zitten.

Het merk Relaxdays heeft hierbij ook nog voor stevige houders gezorgd. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft men hiervoor aan beide kanten een zwarte rol aangebracht. Door een steel tegen deze rolletjes aan te drukken, openen de rolletjes zich. Op die manier kun je de steel in de houder vastmaken; zodra je de kracht laat verdwijnen, sluiten de zwarte rolletjes zich weer. Vanaf dat moment hangt het gereedschap veilig én stevig.

In onze ogen is het ook nog ideaal dat je deze houder veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt ‘m in jouw schuur voor het tuingereedschap ophangen, maar je kunt ‘m ook in jouw huis ophangen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw borstel of jouw stoffer en blik in deze houder vastklikken. Overigens zijn er ook nog mensen die deze houders voor sportattributen gebruiken in de sportkamer; ook erg handig/slim!

Relaxdays gereedschaphouder

Voor de prijs hoef je deze beste compacte gereedschaphouder ook niet te laten liggen. Voor deze houder betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 22,90 euro. In onze ogen is dat echt een prima prijskaartje voor deze compacte gereedschaphouder.

Moet je bij deze houder ook nog met aandachtspunten rekening houden? Nou, je moet je wel even goed beseffen dat deze houders geen al te zwaar gewicht aan kunnen. Het maximaal belastbare gewicht is namelijk slechts 3 kilo; je kunt al te zware gereedschappen dus zéker niet aan/in deze houders bevestigen.

Maximaal belastbare gewicht is slechts 3 kilogram.

Voordelen
 • Compacte set van 2 houders
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Zelfklevende houders
Nadelen
 • Max. belastbaar gewicht is 3 kilogram
Conclusie

De Relaxdays bezemhouder zelfklevend is volgens ons de beste compacte gereedschaphouder. Deze houder is compact, is zelfklevend, is prettig in gebruik en is veelzijdig in te zetten. Ook over de algehele kwaliteit, het prijskaartje en de eindeloze mogelijkheden zijn wij enthousiast. Ideaal voor als je niet al te veel ruimte in jouw schuur, tuinhuisje of huis hebt!

Beste veelzijdige gereedschaphouder – SOdeal Luxe Bezemhouder

Welke soorten gereedschappen wil jij in een houder vast kunnen klikken? Wil je allerlei gereedschappen met een lange steel vast kunnen klikken? Of wil je ook kleine handgereedschappen in de houder vast kunnen klikken? Of wil je mogelijk beide kunnen doen? Als je beide wilt kunnen doen, is een veelzijdige gereedschaphouder voor jou de beste keuze.

Als we het over een veelzijdige gereedschaphouder hebben, hebben we het absoluut over deze SOdeal Luxe Bezemhouder. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat dit de beste veelzijdige gereedschaphouder is. Een houder waar je echt veel kanten mee op kunt.

De veelzijdigheid is grotendeels te danken aan de samenstelling. Zoals je op de foto schuin hierboven kunt zien, heeft deze gereedschaphouder zowel haakjes als houders. Zoals je op de foto al kunt zien, kun je bijvoorbeeld een tuinschepje en een bezem in de houders vastklikken. Andere tuingereedschappen – of andere hulpmiddelen – kun je vervolgens aan de haakjes ophangen. Onwijs handig wat ons betreft.

Weet je wat wij ook handig vinden? Dat je deze gereedschaphouder ook in jouw woning kunt gebruiken. Zoals je op de foto kunt zien, kun je ook een zeem en een afwasborstel aan deze houder bevestigen. Mocht je de houder specifiek voor tuingereedschappen willen gebruiken, is dat uiteraard ook mogelijk. Met deze houder kun je echt heel veel kanten op.

Over de kwaliteit zijn wij ook te spreken. SOdeal heeft echt voor een prima kwaliteit gezorgd én heeft de juiste materialen gebruiken. Dat blijkt onder meer uit het rubber (het zwarte gedeelte) dat je bij de houders kunt zien. Dit rubber zorgt ervoor dat al het gereedschap stevig blijft hangen. Zodra je het gereedschap uit de houder wilt halen, doe je dit ook op een gemakkelijke manier.

Verder zijn wij te spreken over de montage van deze houder. Dankzij het meegeleverde bevestigingsmateriaal is het namelijk een fluitje van een cent om deze houder te bevestigen. Dit doe je snel, doe je zonder enig probleem en doe je ook direct stevig.

Beste veelzijdige gereedschaphouder

Onder aan de streep zijn wij echt enthousiast over deze veelzijdige gereedschaphouder. Iets wat ook nog te danken is aan de totale prijs-kwaliteitsverhouding. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de kwaliteit én de veelzijdigheid dik in orde. Ondanks deze belangrijke voordelen betaal je bij onze partner Bol.com slechts 39,99 euro voor deze houder. Een prima prijskaartje wat ons betreft.

Bij deze houder moet je wel goed met een belangrijk nadeel rekening houden. Dit nadeel heeft betrekking op de breedte van de houder. Het is namelijk zo dat je de houder in twee afmetingen aan kunt schaffen:

 • 43 centimeter: in onze ogen is deze houder aan de te kleine kant. De gereedschappen hangen in dit geval té dicht tegen elkaar aan.
 • 60 centimeter: dit is op zich een prima breedte, maar mogelijk is dit voor de door jou gewenste plek té groot.

De variant van 60 centimeter is mogelijk iets te groot.

Voordelen
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Maar liefst 5 houders en 6 haakjes
 • Handig en snel op te hangen
 • Veelzijdig in te zetten
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Breedte is niet geheel naar onze wens
Conclusie

De SOdeal Luxe Bezemhouder is naar onze mening de beste veelzijdige gereedschaphouder. Deze houder kun je zowel binnen als buiten gebruiken en biedt onwijs veel mogelijkheden aan. Zo kun je gereedschappen vastklikken in de houders of vasthangen aan de haakjes. Al met al een ware aanrader voor in heel veel huizen en tuinen.

Beste voordelige gereedschaphouder – Talen Tools Gereedschapshouder

Zie jij de voordelen van een gereedschaphouder in? Wil je daarom ook van deze voordelen gaan profiteren? Is het echter alleen zo dat je hier liever niet de hoofdprijs voor gaat betalen? Dat is goed voor te stellen.

Speciaal voor jou zijn wij daarom op zoek gegaan naar de beste voordelige gereedschaphouder. Tijdens onze zoektocht zijn wij op meerdere matige varianten gestuit. Wij hebben echter ook één variant gevonden die echt geweldig is; dat is deze Talen Tools gereedschaphouder. Volgens ons is dit de beste voordelige gereedschaphouder.

Voor deze gereedschaphouder betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 16,25 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een prima gereedschaphouder. Een houder die vrij stevig is, die voldoende ruimte biedt en die ook nog eens een heel handig voordeel met zich mee brengt.

Welk handige voordeel dit is? Nou, het merk Talen Tools heeft besloten om de houders op een rail te plaatsen. De houders kun je op deze rail heen en weer schuiven, waardoor je al het gewenste gereedschap op de gewenste manier op kunt hangen. Hierbij is het overigens ook nog goed om te weten dat deze variant vijf houders heeft. Dit betekent dat je vijf gereedschappen in de houder vast kunt klikken.

Het vast- en losklikken doe je bovendien in een handomdraai. Net zoals bijvoorbeeld Gardena heeft ook Talen Tools voor rubberen rolletjes gezorgd. Door kracht op deze rolletjes te zetten, openen de rolletjes zich. Als de steel eenmaal door de rolletjes gedrukt is, kun je de steel loslaten. De rolletjes sluiten zich nu weer, waardoor de gereedschappen stevig en veilig hangen. Wat wens je nog meer?

Al met al vinden wij de prijs-kwaliteitsverhouding echt subliem. Daarbij vinden wij het ook nog handig dat je deze houder op een makkelijke manier kunt monteren. Waar je de houder precies gaat monteren, is aan jou. Wij zijn in ieder geval van mening dat je deze houder ook prima binnen kunt gebruiken. Talen Tools heeft al met al dus voor een veelzijdige en voordelige gereedschaphouder gezorgd!

Wel moet je even goed rekening houden met de breedte van deze houder. Volgens opgave is deze houder namelijk 60 centimeter, waardoor je de nodige ruimte aan jouw muur vrij moet maken. Alleen als je deze ruimte hebt, is het mogelijk om deze houder op te hangen. Met dank aan de verstelbare houders kun je de houder overigens altijd naar wens instellen!

De houder is met 60 centimeter vrij breed.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Verstelbare houders op een rails
 • Maar liefst 5 houders
 • Makkelijk te monteren
 • Echt een stevige houder
Nadelen
 • Met 60 centimeter vrij breed
Conclusie

De Talen Tools – Gereedschapshouder is volgens ons de beste voordelige gereedschaphouder. Voor deze houder betaal je net iets meer dan 16 euro; echt een geweldig prijskaartje. Daarbij beschikt deze houder ook nog over een uniek kenmerk: de verstelbare houders. Doordat je deze houders kunt verstellen, kun je alle mogelijke gereedschappen in de houder vastklikken. Echt ideaal en voordelig!

Koopgids

Zo, je hebt kennis kunnen maken met de vijf beste gereedschaphouders van dit moment. Naar welke houder gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Kies jij voor de variant van Gardena? Kies jij voor de voordeligste variant? Of ga jij voor de beste koop? Je hebt in ieder geval voldoende keuze.

Een terechte vraag hierbij is wel hoe je nou voor jezelf de juiste keuze kunt maken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids laten wij je graag kennis maken met de belangrijkste aandachtspunten. Als je juist op deze punten goed weet te letten, kun je de beste gereedschaphouder uitkiezen/aanschaffen.

Afmetingen van de houder

Ten eerste raden wij je aan om heel goed naar de afmetingen van de houder te kijken. Waarom? Omdat je wel voldoende ruimte aan jouw muur moet hebben voor het monteren van de houder.

Ga daarom goed na waar je de houder op wilt hangen. Meet vervolgens de aanwezige ruimte op en bepaal hoe groot de houder maximaal kan gaan worden. Bedenk ook nog goed hoeveel gereedschappen je in de houder wilt kunnen bevestigen.

Afmetingen gereedschaphouder

Samenstelling van de houder

Wij raden je ook aan om heel goed naar de samenstelling van de houder te kijken. Hierbij kun je op onder meer de volgende aspecten letten:

 • Hoeveelheid houders: deze hoeveelheid staat gelijk aan de hoeveelheid gereedschappen die je in de houders vast kunt klikken.
 • Haakjes: beschikt de houder eventueel ook nog over handige haakjes? Zoals je in één van de bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, is de aanwezigheid van haakjes erg handig.

Tot slot kun je ook nog goed naar de rails van de houder kijken. Zoals je bij de laatste review hebt kunnen lezen, is het bij sommige houders mogelijk om de houders op de rails te verplaatsen. Dát geeft je nog meer mogelijkheden bij/met het ophangen van de gereedschappen.

Bevestigingsmogelijkheden

Verder is het heel belangrijk om goed naar de bevestigingsmogelijkheden te kijken. Moet je de houder bijvoorbeeld aan een muur vastmaken met spijkers? Of heb je mogelijk meer interesse in een zelfklevende houder? De keuze is aan jou.

Let hierbij ook goed op of je direct bevestigingsmaterialen meegeleverd krijgt. Als wij naar de beste varianten kijken, is dat eigenlijk altijd wel het geval.

Stevigheid van de houder

Ook is het verstandig om goed naar de stevigheid van de houder te kijken. Ga bijvoorbeeld goed na wat het maximaal belastbare gewicht van de gereedschaphouder is. Richt je hierbij niet alleen op de volledige houder, maar ook op het belastbare gewicht van de losse houders.

Verder is het ook belangrijk om naar de algehele vormgeving te kijken. Ziet de houder er netjes uit? En beschikt de houder over rubberen rollertjes? Dat laatste is erg wenselijk, aangezien je daarmee de gereedschappen makkelijk en stevig op kunt hangen.

Stevigheid gereedschaphouder

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook graag wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Ten eerste moet je goed kijken naar het totaalplaatje van de houder. Is de houder netjes afgewerkt? Is de houder van stevig materiaal vervaardigd? En beschikt de houder over rollertjes?

Als de houder qua kwaliteit naar wens is, moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Zoals de hierboven besproken varianten laten blijken, lopen de prijzen nogal uiteen. Stem daarom voor jezelf een maximum budget vast, zodat je de beste gereedschaphouder binnen jouw budget aan kunt gaan schaffen.

Slotwoord

Wil jij graag jouw gereedschappen op een handige en nette manier op kunnen hangen? Dan kun je gewoon niet om een gereedschaphouder heen. Zet jouw wensen op een rijtje en maak een vergelijking tussen de hierboven besproken varianten. Heb je over één van deze varianten? Neem gerust contact op met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe gereedschaphouder!

Tresna.nl
Logo