Beste parasol

Wil jij in jouw tuin genieten van de heerlijke zomers? Wil je dit echter wel op een verantwoorde en veilige manier doen? Dan is de aanschaf van een parasol absoluut aan te raden. Met een parasol weet je de gewenste schaduw in jouw tuin te creëren, waardoor jouw huid niet continu in aanraking met de felle zonnestralen komt. In dit artikel kun je kennis maken met de beste parasols van dit moment!

Onze top 5 parasols

Afbeelding

Product


Kopu® ronde stokparasol 300 cm

Onze beste koop!

Kopu® ronde stokparasol 300 cm

Beste stokparasol

of

SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

Beste zweefparasol

of

Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige

Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige

Beste parasol voor een grote tuin

of

SORARA Valencia Balkon Parasol

SORARA Valencia Balkon Parasol

Beste parasol voor een kleine tuin of balkon

of

NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM

NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM

Beste voordelige parasol

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kopu® ronde stokparasol 300 cm

Beste stokparasol

Kopu® ronde stokparasol 300 cm

of

SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

Beste zweefparasol

SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

of

Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige

Beste parasol voor een grote tuin

Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige

of

SORARA Valencia Balkon Parasol

Beste parasol voor een kleine tuin of balkon

SORARA Valencia Balkon Parasol

of

NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM

Beste voordelige parasol

NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM

of

Voor- en nadelen van een parasol

Als je jouw tuin in gaat richten, moet je enkele belangrijke knopen doorhakken. Deze knopen hebben niet alleen betrekking op bijvoorbeeld de begroeiing en de bestrating, maar ook op de tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen dien je echter ook te combineren met de beste accessoires, indien je zo optimaal mogelijk van jouw tuin kunt genieten.

Als we het over een populaire accessoire voor in de tuin hebben, hebben we het absoluut over een parasol. Het ‘lastige’ is alleen dat je uit tal van parasols kunt kiezen, waardoor het maken van een vergelijk niet altijd even makkelijk is. Gelukkig kun je direct voor één van de hierboven genoemde parasols kiezen, zodat je verzekerd bent van de beste parasol.

Maar, waarom is het überhaupt aan te raden om te kiezen voor een goede parasol? Nou, met een parasol weet je het voor jezelf zo veilig mogelijk in de tuin te maken. Indien jouw huid langdurig in contact met de felle zonnestralen komt, is dit onwijs schadelijk. Jouw huid kan hierdoor verbranden en kan zelfs afsterven; dit doet niet alleen pijn, maar kan op termijn ook levensgevaarlijke gevolgen hebben.

Om dergelijke gevolgen te voorkomen, is een parasol in de tuin eigenlijk onmisbaar. Dankzij de parasol kun je heerlijk van de schaduw in jouw tuin genieten, terwijl je uiteraard wel geniet van het mooie buitenleven. Om van dat mooie buitenleven te kunnen genieten, heb je dus eigenlijk een parasol nodig.

Daarbovenop komt ook nog eens dat je het met een parasol een stuk aangenamer weet te maken. Als er in ons land weer sprake van een hittegolf is, is het niet al te lekker om langdurig in de felle zon te zitten. Met dank een parasol kun je de gewenste schaduw in jouw tuin creëren, waardoor je op een aangename manier veel tijd in jouw tuin door kunt gaan brengen.

Op het moment dat je de parasol in jouw tuin uitklapt, weet je ook nog de uitstraling van jouw tuin te verbeteren. De parasol is namelijk vrij groot en is daardoor ook zeer opvallend te noemen. Indien je voor de beste parasol weet te kiezen, wordt de uitstraling van jouw tuin ook volledig naar wens.

Tevens is het een voordeel dat je een parasol op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Veel parasols kun je namelijk verplaatsen of kun je bijvoorbeeld kantelen. Dankzij dergelijke functies/mogelijkheden weet je het in jouw tuin eigenlijk altijd aangenaam te maken én te houden.

Zijn er dan ook nog punten waar je goed rekening mee moet houden? Nou, het is wel even een ‘dingetje’ dat je in jouw tuin ruimte moet maken voor een parasol. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is dat echter wel dubbel en dwars de moeite waard. Ook moet je rekening houden met een bepaalde investering en met het opbergen van de parasol. Met name in de koude en natte wintermaanden is het aan te raden om jouw parasol netjes op te bergen, zodat het weer geen invloed op de staat van de parasol kan hebben.

De genoemde nadelen wegen echter absoluut niet op tegen de voordelen. Nee, juist dankzij alle voordelen is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een parasol. Voor welke parasol je dan het beste kunt kiezen? Dat vertellen wij je graag hieronder; we trappen dit artikel af met een korte review over de beste stokparasol van dit moment.

Beste stokparasol – Kopu® ronde stokparasol 300 cm

Heb je interesse om een parasol voor in jouw tuin aan te schaffen? Dan moet je allereerst een keuze maken tussen een stokparasol en een zweefparasol. Een stokparasol is eigenlijk de parasol zoals we deze vanaf het begin af aan al kennen; deze parasols zijn door de jaren heen onwijs populair gebleven.

Dit is ook terug te zien in het aanbod. Je kunt uit tal van stokparasols kiezen, maar wat is nou de beste stokparasol? Wij hebben onszelf die vraag ook gesteld, waarna wij op onderzoek zijn gegaan. Uiteindelijk is de Kopu® ronde stokparasol 300 cm bij ons als beste uit de test gekomen. Dit is volgens ons de beste stokparasol!

Deze prachtige stokparasol van het merk Kopu heeft een diameter van 300 centimeter. Doordat het parasoldoek vrij groot is, kun je met deze parasol vrij veel schaduw in jouw tuin creëren. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een tuinset of een loungeset in jouw tuin hebt staan.

Ook over het materiaalgebruik zijn wij zeer te spreken. Men heeft namelijk gekozen voor een frame van aluminium en voor een doek van polyester. Deze twee materialen zijn zeer stevig, waarbij het aluminium frame ook nog eens licht van gewicht is. Dit zorgt ervoor dat je de parasol relatief makkelijk kunt verplaatsen.

De materialen zorgen er overigens ook voor dat deze parasol waterafstotend is. Bovendien heeft de parasol in het midden een windvanger, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor het klapperen van de parasol. Mede hierdoor is het een parasol waar je ongetwijfeld veel plezier aan gaat beleven.

Daarbij zijn wij ook te spreken over de algehele vormgeving van deze parasol. De parasol ziet er niet alleen gelikt uit, maar kent ook een unieke bovenzijde. Zoals je op de foto kunt zien, kun je de bovenzijde van de stok namelijk kantelen; hierdoor is het eigenlijk ook een soort van zweefparasol. Door deze kantelmogelijkheid kun je in ieder geval in jouw tuin altijd de gewenste schaduw creëren.

Qua parasoldoek heeft het merk Kopu gekozen voor een antracietgrijze kleur. Mocht deze kleur niet naar wens zijn, kun je ook kiezen voor een zwarte variant, een grijze, een beige of een taupe variant. Aan jou de keus!

Kopu beste stokparasol mechanisme

Als je gebruik van de parasol wilt maken, hoef je alleen maar gebruik van het katrolsysteem te maken. Met dank aan dit systeem kun je gemakkelijk de parasol in en uit klappen; naar onze mening werkt dit echt subliem. Zeker in combinatie met de kantelbaarheid levert dit veel gemak op!

Hebben we ook nog nadelen ondervonden aan deze parasol? Nou, je moet wel even goed rekening houden met het prijskaartje. Voor deze beste stokparasol betaal je namelijk een bedrag van 170 euro bij onze partner Bol.com. In onze ogen is dat een zeer marktconform bedrag, maar je moet wel bereid zijn om dit bedrag uit te geven.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het ontbreken van een parasolvoet. Deze parasolvoet zou je nog separaat aan moeten schaffen, waardoor je dus met een nog iets hogere investering rekening moet houden. Ook zou je deze parasolvoet er direct bij moeten bestellen, zodat je direct van deze parasol gebruik zou kunnen maken.

Bij aanschaf krijg je niet standaard de parasolvoet meegeleverd.

Voordelen
 • Diameter van 300 cm
 • Prachtige uitstraling
 • Zeer stevig
 • Waterafstotend en windbestendig
 • Inclusief kantelmechanisme aan bovenzijde
Nadelen
 • Zonder parasolvoet geleverd
 • Niet de goedkoopste variant
Conclusie

De Kopu® ronde stokparasol 300 cm is naar onze mening de beste stokparasol. Deze parasol heeft een diameter van 300 cm, ziet er gelikt uit en werkt ook feilloos. Dankzij het kantelmechanisme weet je bovendien altijd de gewenste schaduw in jouw tuin te creëren. Echt een absolute aanrader deze beste stokparasol!

Beste zweefparasol – SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

Zie jij het niet zitten om de parasolvoet in het midden van jouw terras neer te moeten zetten? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een zweefparasol. Een zweefparasol kun je namelijk aan de zijkant van jouw terras neerzetten, waarna het grote doek boven jouw terras voor de gewenste schaduw zorgt.

Spreekt jou dit erg aan? Dan wil je ongetwijfeld ook weten wat de beste zweefparasol van dit moment is. Nou, dan hebben wij goed nieuws voor je: wij hebben ook een uitgebreide zoektocht in gang gezet naar de beste zweefparasol. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol; dit is volgens ons de beste zweefparasol van dit moment!

Waarom wij zo over deze parasol te spreken zijn? Dit komt onder meer door de werking van de zweefparasol. Je kunt deze zweefparasol volledig kantelen; zowel verticaal als horizontaal. Door die eigenschap kun je altijd de gewenste schaduw op en bij jouw terras creëren. Ongeacht hoe de zon staat en ongeacht wat de ligging van jouw tuin/terras is.

Bijkomend voordeel: de parasol is in staat om 360 graden om zijn as heen te draaien. Je hoeft in feite hierdoor de parasol nooit meer te verplaatsen. Nee, het enige wat je nog hoeft te doen, is de parasol rondom zijn as te draaien.

Bovendien maak je gebruik van een parasoldoek met een diameter van maar liefst 300 cm. Dit parasoldoek is bovendien in een prachtige kleur uitgevoerd; zandachtig. Spreekt deze kleur jou niet helemaal aan? Dan kun je ook kiezen voor deze variant in het antracietgrijs.

Het merk SORARA heeft bij deze parasol gekozen voor de twee best mogelijke materiaalsoorten. Aluminium voor het frame en polyester voor het doek. Het frame is bovendien nog gepoedercoat, waardoor de levensduur nóg verder verlengd is. Ondertussen geniet je dankzij deze materialen dus ook nog van een fraaie uitstraling!

SORARA beste zweefparasol

Verder is deze parasol uiteraard in hoogte verstelbaar, is de parasol weerbestendig en kun je de parasol moeiteloos bedienen. Dit bedieningsmechanisme is in de vorm van een slinger uitgevoerd; simpel doch zeer efficiënt. Wat wens je nog meer?

De kwaliteit van deze beste zweefparasol is echt subliem te noemen. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang van deze parasol gaat genieten, maar daar staat dan ook een flink prijskaartje tegenover. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze beste zweefparasol namelijk een bedrag van 439,90 euro. Dat is vrij prijzig, maar je krijgt wel héél veel waar voor je geld!

Al met al zijn wij dus zeer te spreken over deze beste zweefparasol. Het enige waar je echter goed rekening mee moet houden, is het vrij forse prijskaartje. Indien je bereid bent om een bedrag van 440 euro te investeren, geniet je echter wel jarenlang van een sublieme én fraaie parasol!

De parasol is met een bedrag van ruim 400 euro vrij prijzig te noemen.

Voordelen
 • Prachtige uitstraling
 • Diameter van 300 cm
 • Perfecte kwaliteit
 • Verticaal én horizontaal te kantelen
 • 360 graden draaibaar
 • Weersbestendig
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol is naar onze mening de beste zweefparasol van dit moment. Deze zweefparasol ziet er geweldig uit, heeft een diameter van maar liefst 300 cm en is volledig naar wens in te stellen. Je geniet van meerdere kantelmechanismes en van verschillende hoogtestanden. Al met al een absolute aanrader voor mensen die op zoek zijn naar de beste en meest luxe zweefparasol!

Beste parasol voor een grote tuin – Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige

Ben je op zoek naar een nieuwe parasol voor in jouw tuin? Dan zijn er enkele factoren waar je goed rekening mee moet houden. Eén van deze factoren is de grootte van jouw tuin. Als je een vrij grote tuin hebt, is het advies om ook op zoek te gaan naar een vrij grote parasol.

Speciaal voor jou zijn we echter al op zoek gegaan naar de beste parasol voor een grote tuin. Uiteindelijk viel ons oog hierbij al snel op de Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige. Dit is volgens ons de beste parasol voor in een grote tuin én voor bij een groot terras!

Zoals de naam van deze parasol al doet vermoeden, is de diameter van het parasoldoek maar liefst 3,5 meter. Dit betekent dat je een flink terras volledig in schaduw kunt brengen, waarbij je ook nog geniet van meerdere verstelmogelijkheden. Dit betreft namelijk een vrij uitgebreide zweefparasol.

Een belangrijk kenmerk/voordeel is dan ook dat je de parasol traploos kunt kantelen. Ook als de zon laag staat, kun je op deze manier de gewenste schaduw op/bij jouw terras creëren. Voordat het zover is, moet je de parasol uiteraard wel eerst nog uitklappen. Dankzij de zwengel/slinger is dit echter een fluitje van een cent.

Ondertussen geniet je ook nog van de fraaie uitstraling van de parasol. Het merk Tectacke heeft namelijk voor een beige parasoldoek gekozen. Dit beige parasoldoek wordt bijgestaan door het frame dat volledig in het zwart gepoedercoat is. Dit frame is overigens van aluminium vervaardigd, waardoor de parasol vrij licht van gewicht is. Ondertussen zorgt het aluminium frame wél voor de gewenste stevigheid.

Iets wat ook een absoluut pluspunt is, is het feit dat je gratis een beschermhoes meegeleverd krijgt. Dankzij deze beschermhoes kun je de parasol in het najaar veilig opbergen, waardoor de natte en koude weersomstandigheden geen invloed op het parasoldoek uit kunnen oefenen. Uiteraard komt deze beschermhoes ook in de zomer prima van pas; bijvoorbeeld als er een flinke regenbui aan zit te komen.

Verder krijg je nog veel meer accessoires meegeleverd: de parasolstandaard, de voetstandaard en een uitgebreide handleiding. Voor dit alles hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Nee, voor deze beste parasol voor een grote tuin betaal je een bedrag van slechts 104,90 euro. In onze ogen is dat echt héél voordelig voor deze geweldige parasol.

Tectake beste grote parasol

Zijn er dan ook nog nadelen waar je op de hoogte van moet zijn? Nou, het is wel een nadeel dat deze parasol niet heel goed bestand is tegen de harde wind. Als het hard(er) begint te waaien, merk je dit onder meer aan het klapperen van het parasoldoek. Dat is helaas iets waar je niks aan kunt doen.

Dat is echter ook het enige nadeel dat wij ondervonden hebben. Ook veel andere kopers geven aan dat zij uitermate te spreken zijn over deze beste parasol voor in een grote tuin. Als je een grote tuin hebt, is het dus zéker interessant om eens naar deze parasol te kijken!

Deze parasol staat niet altijd even stevig; zeker bij een harde windvlaag kan de parasol instabiel zijn.

Voordelen
 • Diameter van 350 cm
 • Prachtige uitstraling
 • Prima kwaliteit
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Veel accessoires meegeleverd
Nadelen
 • Staat niet altijd even stabiel
Conclusie

De Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige is naar onze mening de beste parasol voor in een grote tuin. Dankzij het parasoldoek met een diameter van 350 cm kun je met deze parasol echt de grootste terrassen in de schaduw brengen. De parasol ziet er bovendien fraai uit, is van de juiste materialen vervaardigd en heeft een makkelijke bediening!

Bekijk prijzen van de Tectake Aluminium zweefparasol 350 cm beige bij verschillende winkels:

Beste parasol voor een kleine tuin of balkon – SORARA Valencia Balkon Parasol

Voor in elke tuin kun je wel een geschikte parasol vinden. Dat is dus ook het geval als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt of als je een balkon bij jouw appartement/balkon hebt. Is dat voor jou het geval? Dan is het advies om op zoek te gaan naar een geschikte parasol.

Wat een geschikte parasol voor een kleine tuin of op een balkon is? Volgens ons kun je het beste kiezen voor deze SORARA Valencia Balkon Parasol. Dit is volgens ons de beste parasol voor een kleine tuin of balkon die je momenteel aan kunt schaffen.

Waarom deze parasol voor op een balkon geschikt is? Dat is met name te danken aan de afmetingen: het parasoldoek heeft afmetingen van 160 bij 200 cm. Door deze afmetingen kun je de parasol moeiteloos op een balkon – of in een kleine tuin – uitklappen. Ideaal dus!

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je deze parasol naar wens kunt verstellen. Je kunt de hoogte van het parasoldoek verstellen, terwijl je de parasol ook nog kunt kantelen. Ongeacht wat de stand van de parasol precies is, geniet je van een sublieme werking. Deze werking is onder meer te danken aan het hoogwaardige polyester doek.

Wil je graag het parasoldoek in- of uitklappen? Dat gaat gemakkelijk met behulp van het push up mechanisme. Volgens SORRARA – de fabrikant – betreft dit zelf een onverwoestbaar bedieningsmechanisme. Je kunt er dan ook van uit gaan dat je jarenlang gebruik van deze parasol kunt gaan maken.

Ook zijn wij van mening dat deze parasol echt een fraaie uitstraling heeft. Het frame is uitgevoerd in het zwart, terwijl het doek een zandkleur heeft. Deze zandkleur staat prachtig in combinatie met het zwarte frame en is dus zeker een aanwinst voor op jouw balkon. Mocht deze kleur jou niet helemaal aanstaan, kun je ook nog kiezen voor een variant met een grijs parasoldoek.

Tevens worden wij enthousiast als we naar het prijskaartje kijken. Voor deze geweldige parasol betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van slechts 98,91 euro. Voor dat bedrag krijg je veel waar voor je geld, terwijl je dus ook niet al te diep in de buidel hoeft te tasten. Ideaal wat ons betreft.

SORARA beste kleine Parasol

Wel moet je rekening met een belangrijk nadeel houden; je krijgt géén parasolvoet standaard meegeleverd. Je zou deze parasolvoet dus nog separaat aan moeten schaffen; de diameter van de paal is 38 mm en de diameter van de onderstok is 35 mm.

Dat is dan ook echt het enige nadeel dat wij aan deze parasol hebben kunnen ontdekken. Wat ons betreft is dit echt een parasol die bijna volledig perfect is én dus geschikt is voor op een balkon. Ook als je een kleine(re) tuin hebt, kun je deze parasol met veel plezier gebruiken.

Je krijgt géén parasolvoet meegeleverd bij aanschaf van deze parasol.

Voordelen
 • Parasoldoek van 160 x 200 cm
 • In hoogte verstelbaar én kantelbaar
 • Prachtige uitstraling
 • Makkelijk te bedienen
 • Erg gunstig geprijsd
Nadelen
 • Geen parasolvoet meegeleverd
Conclusie

De SORARA Valencia Balkon Parasol is naar onze mening de beste parasol voor op een balkon of in een kleine tuin. De parasol neemt niet al te veel ruimte in beslag én is makkelijk te bedienen. Bovendien geniet je van een fraaie uitstraling, van een gunstig prijskaartje en van een hoge kwaliteit. Al met al een prima en betaalbare parasol voor de kleinere oppervlakten!

Beste voordelige parasol – NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM

Parasols vind je in allerlei soorten en maten terug. Je kunt kiezen uit verschillende varianten én je kunt kiezen uit tal van afmetingen. Ondertussen kun je ook nog kiezen uit allerlei prijsklassen. Wil jij graag zo min mogelijk geld aan een goede parasol uitgeven? Dan raden wij je aan om deze review even door te lezen.

Wij zijn namelijk ook op zoek gegaan naar de beste voordelige parasol. Tijdens onze zoektocht kwamen wij al snel met deze NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM in aanraking. Al snel bleek dat dit de beste voordelige parasol van dit moment is!

Waarom wij zo te spreken zijn over deze voordelige parasol? Dit komt hoofdzakelijk door geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze parasol betaal je een bedrag van slechts 89 euro en daar krijg je heel veel voor terug. Zo is het bijvoorbeeld opvallend dat deze parasol een diameter van maar liefst 300 cm heeft.

Dankzij deze diameter is deze parasol geschikt voor in heel veel tuinen. In verhouding tot het prijskaartje is deze diameter zelfs bizar te noemen. Ondertussen geniet je ook nog van veel verstelmogelijkheden; zo kun je het parasoldoek ook nog buigen dankzij het knikmechanisme.

Ook is het parasoldoek van 100% polyester vervaardigd, is het doek waterafstotend en is het doek UV bestendig. Krijg je na verloop van tijd met een vies parasoldoek te maken? Dan is het goed om te weten dat je dit doek ook nog op 40 graden kunt wassen.

Als je naar deze parasol kijkt, zie je ook direct dat de parasol een gave uitstraling heeft. Dit komt in onze ogen door het contrast van het zwarte frame en het taupe parasoldoek. Deze twee kleuren tezamen zien er in ieder geval prachtig uit en dragen bij aan de totale uitstraling van jouw tuin.

Njoy your summer beste voordelige parasol

Voor dit alles betaal je dus een bedrag van nog geen 90 euro. Zeker in vergelijking met andere parasols is deze parasol daardoor echt voordelig te noemen. Bovendien hoef je met slechts twee nadelen rekening te houden.

Het eerste nadeel heeft betrekking op de stabiliteit van de parasol. De stabiliteit is op zich prima, maar de parasol is niet bestand tegen een flinke windvlaag. Als het behoorlijk hard waait, gaat het parasoldoek relatief snel klapperen. Dit kan irritant zijn, maar je kunt hier helaas niks aan doen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met een extra investering. Bij deze parasol krijg je namelijk géén parasolvoet meegeleverd. Deze voet dien je dus nog separaat aan te schaffen, waardoor de totale kosten iets oplopen.

Je krijgt standaard geen parasolvoet meegeleverd.

Voordelen
 • Geweldige uitstraling
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Diameter van 300 cm
 • Heel gunstig geprijsd
 • Handig kantelmechanisme
Nadelen
 • Geen parasolvoet meegeleverd
 • Kan instabiel zijn bij een windvlaag
Conclusie

De NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM is naar onze mening de beste voordelige parasol. Voor deze parasol betaal je nog geen 90 euro, terwijl het echt één van de betere parasols is die je kunt kopen. De parasol heeft bovendien een diameter van 300 centimeter, ziet er subliem uit en is makkelijk te bedienen. Al met al zeker een aanrader!

Bekijk prijzen van de NJOY your Summer Luxe Stokparasol - Staande Parasol - Ø300 CM bij verschillende winkels:

Koopgids

Ben je op zoek naar een nieuwe parasol voor in jouw tuin? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt de keus uit heel veel verschillende soorten parasols. Juist doordat het aanbod zo uitgebreid is, is het aan te raden om voor jezelf een goed vergelijk te maken.

Maar, waar moet je nou op letten bij het maken van een vergelijk? Dat bespreken we graag in deze koopgids. In deze koopgids bespreken we eigenlijk alle criteria waar je goed op moet letten tijdens jouw zoektocht naar de beste parasol.

Soort parasol

Allereerst is het zaak om een keuze te maken tussen een stokparasol en een zweefparasol. Een belangrijk voordeel van een stokparasol is het prijskaartje, maar daartegenover staat wel dat je de parasolvoet echt in het midden van jouw terras moet plaatsen. Een zweefparasol is een stukje prijziger, maar je kunt de parasolvoet hiervan aan de zijkant van jouw terras zetten.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Maak voor jezelf een goed vergelijk, zodat je uiteindelijk de knoop door kunt gaan hakken. In onze ogen brengen zowel een stok- als een zweefparasol de nodige voordelen met zich mee!

Soort parasol

Instelmogelijkheden

Heb je een keuze gemaakt tussen een stokparasol en een zweefparasol? Dan is ons advies om goed naar de instelmogelijkheden te kijken. Kun je de parasol bijvoorbeeld in hoogte verstellen? En kun je het parasoldoek mogelijk ook nog kantelen?

Bij sommige parasols kun je het doek zelfs verticaal én horizontaal kantelen. Als dat het geval is, kun je eigenlijk echt alle kanten met de parasol op. Je kunt er dan in ieder geval voor zorgen dat je in jouw tuin altijd de gewenste schaduw hebt.

Diameter van het doek

Hoe groot moet de parasol zijn voor in jouw tuin? Ook dat is een belangrijke vraag waar je goed over na moet denken. Vervolgens is het zaak om goed naar de diameter van het parasoldoek te kijken.

Let hierbij ook goed op de vorm van het parasoldoek. Sommige doeken hebben een ronde vorm, terwijl andere doeken weer een rechthoekige- of vierkante vorm hebben. Het is aan jou om te bepalen naar welke afmetingen en vorm van het doek jouw voorkeur uitgaat.

Kleur van het doek

Als je een parasol in jouw tuin openklapt, valt de parasol eigenlijk direct op. Mede daarom is het onwijs belangrijk om te kiezen voor een parasoldoek in de gewenste kleur. Gaat je voorkeur uit naar een donkere kleur? Of heb je het liefste een parasoldoek in een lichte kleur? De keus is echt volledig aan jou.

Bedieningsmechanisme

Hoe kun je de parasol in- en uit klappen? Ook dat is een belangrijk vraag waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden. Sommige parasols kun je met een touwtje bedienen, terwijl je bij andere parasol de beschikking over een speciaal mechanisme hebt. Let hier ook in ieder geval goed op en bepaal wat je zelf het prettigste vindt.

Kleur van het doek

Materiaal

Verder raden wij je ook aan om goed naar het materiaal van de parasol te kijken. In onze ogen is het wenselijk dat het frame van aluminium is en het doek van polyester. Waarom? Omdat dit eigenlijk de twee beste materialen zijn. Polyester is zeer stevig, terwijl het ook nog bestand tegen verschillende weersomstandigheden is. Aluminium is robuust én licht tegelijkertijd; dat is dus ideaal voor het frame van een parasol.

Meegeleverde accessoires

Als je een parasol aan gaat schaffen, is ons advies om goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. Krijg je bijvoorbeeld een beschermhoes of een parasolvoet standaard meegeleverd? Dit is zeer wenselijk, maar is zeker niet bij alle parasols het geval. Houd daarom ook rekening met extra kosten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een parasolvoet!

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van een parasol. Als je voor een parasol slechts 30 euro hoeft te betalen, moet je er niet al te veel van verwachten. Nee, je betaalt voor een parasol al snel een bedrag van 80 euro of meer.

Uiteraard bestaan hierin meerdere gradaties, zoals je in de bovenstaande reviews al hebt kunnen lezen. Let in ieder geval goed op de prijs, maar ook zeker op de kwaliteit. In onze ogen gaat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ absoluut op bij de aanschaf van een parasol. Durf nét iets meer geld in een goede parasol te investeren, zodat je jarenlang van deze parasol kunt genieten!

Slotwoord

Zo, je weet nu eigenlijk alles over de aanschaf van een parasol. Het is nu aan jou om op zoek te gaan naar de beste parasol voor in jouw tuin. Heb je over één van de hierboven genoemde parasols nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe parasol!

Tresna.nl
Logo