Beste terrasverwarmers

In ons land hebben we vaker en vaker met heerlijke temperaturen te maken. Een logisch gevolg hiervan is dat meer en meer mensen tijd in hun tuin door gaan brengen. Vind jij het ook heerlijk om veel tijd in jouw tuin door te brengen? Dan wil je ongetwijfeld niet alleen afhankelijk van het weer zijn. We hebben in ons land namelijk helaas ook wel eens met mindere dagen te kampen.

Als het niet al te warm is, zijn er gelukkig alsnog hulpmiddelen waarmee je alsnog van een lekker leefklimaat in jouw tuin kunt genieten. Een typerend voorbeeld hiervan is een terrasverwarmer.

Met een terrasverwarmer ben je in staat om het bij jouw terras lekker warm te laten worden. Het is hierdoor heerlijk vertoeven in jouw tuin, waardoor je eigenlijk elke avond in jouw tuin door kunt brengen. Bijkomend voordeel is dat je de terrasverwarmer eigenlijk gedurende het hele jaar kunt gebruiken. Mocht je behoefte aan iets meer warmte hebben, hoef je al met al maar één ding te doen; de terrasverwarmer aan te zetten.

Voordat het zover is, moet je uiteraard wel nog de beste terrasverwarmer aanschaffen. Het aanbod is hedendaags nogal uitgebreid en divers, waardoor je mogelijk niet direct de juiste terrasverwarmer aan kunt schaffen. Gelukkig helpen wij jou daar een handje mee. In de onderstaande tabel zie je alvast wat volgens ons de vijf beste terrasverwarmees zijn.

Onze top 5 terrasverwarmers

Afbeelding

Product


Garden Impressions electrische terrasverwarmer

Onze beste koop!

Garden Impressions electrische terrasverwarmer

Beste koop - elektrische terrasverwarmer

of

Eurom THG14000 Terrasverwarmer op gas

Eurom THG14000 Terrasverwarmer op gas

Beste koop - terrasverwarmer op gas

of

Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer

Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer

Beste hangende terrasverwarmer

of

Tristar Terrasverwarmer KA-5287

Tristar Terrasverwarmer KA-5287

Beste staande terrasverwarmer

of

Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer

Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer

Beste voordelige terrasverwarmer

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Garden Impressions electrische terrasverwarmer

Beste koop - elektrische terrasverwarmer

Garden Impressions electrische terrasverwarmer

of

Eurom THG14000 Terrasverwarmer op gas

Beste koop - terrasverwarmer op gas

Eurom THG14000 Terrasverwarmer op gas

of

Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer

Beste hangende terrasverwarmer

Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer

of

Tristar Terrasverwarmer KA-5287

Beste staande terrasverwarmer

Tristar Terrasverwarmer KA-5287

of

Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer

Beste voordelige terrasverwarmer

Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer

of

Verschillende soorten terrasverwarmers

Iets wat uit bovenstaande tabel direct blijkt, is het volgende: er bestaan nog veel verschillende soorten varianten. Hierbij kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt tussen een elektrische terrasverwarmer en een terrasverwarmer op gas.

 • Elektrische terrasverwarmer; deze verwarmer dien je met een snoer in een stopcontact te doen, waarna je direct van een heerlijke temperatuur weet te genieten.
 • Terrasverwarmer op gas; deze verwarmer maakt gebruik van een gas en is hierdoor snoerloos.

Beide varianten hebben zo hun voor en tegens, waarover je in dit artikel het een en ander kunt lezen. Wij hebben namelijk de belangrijkste voordelen van beide varianten in onze koopgids uiteengezet. Deze koopgids vind je aan het einde van dit artikel.

Er valt echter ook nog onderscheid te maken tussen een hangende terrasverwarmer en een staande terrasverwarmer. Ook hierbij geldt dat beide varianten hun voor en tegens hebben. Je zou dus voor jouw eigen tuin/terras moeten bepalen welke variant het beste zou zijn.

Vervolgens is het zaak om direct op zoek te gaan naar de beste terrasverwarmer. Hieronder vind je in ieder geval meer informatie over de verschillende terrasverwarmers waar onze keuze naar uit gaat, te beginnen met de beste elektrische terrasverwarmer.

Let op; een elektrische terrasverwarmer wordt ook als een heater aangeduid. In dit artikel houden wij het echter alleen bij de term ‘terrasverwarmer’. Mocht je bij onze partner Bol.com bijvoorbeeld een heater tegenkomen, weet je dat dit hetzelfde is als een terrasverwarmer.

Beste koop elektrische terrasverwarmer – Garden Impressions elektrische terrasverwarmer

Gaat jouw voorkeur uit naar een elektrische terrasverwarmer? Wil je bijvoorbeeld geen ‘gedoe’ met een gasfles hebben en wil je op jouw terras van lekkere warme temperaturen genieten? Dan is het verstandig om altijd voor een elektrische terrasverwarmer te kiezen.

In het huidige aanbod kan je voor vele soorten elektrische terrasverwarmers kiezen, maar er is uiteindelijk maar één de beste. In onze ogen is dat deze Garden Impressions elektrische terrasverwarmer. Deze terrasverwarmer voldoet aan nagenoeg aan al onze verwachtingen en verdient daarom de titel ‘beste elektrische terrasverwarmer’!

Het merk Garden Impressions staat te boek als een hoogwaardig merk van verscheidene producten voor in de tuin. Ook in de wereld van terrasverwarmers heeft dit merk een bepalende rol op zich genomen. Deze elektrische terrasverwarmer is daar een typerend voorbeeld van; wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang gaat genieten van deze terrasverwarmer.

Deze terrasverwarmer is 30,7 bij 40,5 bij 40,5 centimeter groot. Dankzij deze afmetingen kan je hem bijvoorbeeld perfect boven de tuintafel hangen, in een overkapping hangen of naast jouw loungeset hangen. Het ophangen gaat bovendien relatief makkelijk, dankzij verschillende meegeleverde verbindingsstukken. Deze terrasverwarmer weegt bovendien slechts 1,9 kilogram.

Dankzij deze terrasverwarmer geniet je in jouw tuin eigenlijk altijd van een aangename temperatuur. Je hebt daarbij volledige zeggenschap over deze terrasverwarmer, aangezien je hem met één druk op de knop aan en uit kunt doen. Mocht het naar jouw mening nét iets te warm in bijvoorbeeld jouw overkapping zijn, is het verstandiger om de terrasverwarmer even uit te zetten.

De terrasverwarmer weet ook behoorlijk veel warmte te leveren. Dat is te danken aan de specificaties; een voeding van 230 V en een vermogen van 1500 watt zijn keurige specificaties. Het stralingsbereik van deze elektrische terrasverwarmer is ook dik in orde; maar liefst 14 vierkante meter.

Wat dit exact betekent? Dit betekent dat je met deze terrasverwarmer een oppervlakte van 14 vierkante meter kunt verwarmen. Heb je een overkapping of een terras van 3 bij 4 meter? Dan kan je dus prima uit de voeten met deze elektrische terrasverwarmer. Je weet dan immers dat de volledige overkapping of het volledige terras heerlijk verwarmd wordt.

Over het design van deze elektrische terrasverwarmer zijn we overigens ook zeer te spreken. Garden Impressions heeft overduidelijk gekozen voor een verwarmer zonder al te veel poespas. De kap van deze terrasverwarmer is bovendien in twee verschillende kleuren bij onze partner Bol.com te verkrijgen; in het mat wit of in het grijs. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Garden Impressions elektrische terras verwarmer

Het mag duidelijk zijn; deze elektrische terrasverwarmer brengt de nodige voordelen met zich mee. Eén voordeel hebben we echter nog niet benoemd; het gunstige prijskaartje. Voor deze terrasverwarmer hoef je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 65,77 euro te betalen. Wat ons betreft heeft deze terrasverwarmer hierdoor een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding!

Daarbij moeten we wel opmerken dat deze verwarmer ook twee nadelen kent. Het eerst nadeel heeft betrekking op de beperkte ‘bewegingsvrijheid’. De elektrische terrasverwarmer heeft namelijk een snoer van slechts 1,6 meter. Binnen een afstand van 1,6 meter van deze elektrische terrasverwarmer moet je dus een stopcontact hebben. Daar moet je goed rekening mee houden.

Verder zit er in deze elektrische terrasverwarmer een halogeen lamp. Deze halogeen lamp heeft een levensduur van zo’n 3000 uur. Dit is op zich niet al te lang, waardoor het zeker aan te raden is om een halogeen lamp op voorraad te hebben. Bovendien heeft deze verwarmer slechts één lamp; mocht de lamp kapot zijn, heb je dus niks meer aan deze verwarmer. Je moet dan eerst die lamp vervangen, dus zorg altijd voor een extra halogeen lamp!

Het snoer is slechts 1,6 meter; je bent met deze elektrische terrasverwarmer dus niet super flexibel.

Voordelen
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
 • Compacte afmetingen
 • Tot 14 vierkante meter bereik
 • Fraai design
 • Gunstig geprijsd
 • Prima op te hangen
Nadelen
 • Snoer is kort (1,6 meter)
 • Levensduur van zo’n 3000 uur van de lamp
Conclusie

De Garden Impressions elektrische terrasverwarmer is volgens ons de beste elektrische terrasverwarmer. De terrasverwarmer is snel op de gewenste temperatuur, maakt het leven in de tuin nóg aangenamer en is ook nog eens gunstig geprijsd. Bijkomend voordeel; deze terrasverwarmer is relatief makkelijk op te hangen én is niet al te groot. Ideaal voor bij een terras of in een overkapping!

Bekijk prijzen van de Garden Impressions elektrische terrasverwarmer bij verschillende winkels:

Beste terrasverwarmer op gas – Eurom THG14000

Spreekt de hierboven benoemde elektrische terrasverwarmer jou niet zo aan? Wil je bijvoorbeeld van meer warmte genieten én van een groter stralingsbereik? Dan heb je twee keuzes; voor een krachtigere elektrische terrasverwarmer kiezen óf voor een terrasverwarmer op gas.

Uit eigen ervaring weten wij dat vrij veel mensen voor een terrasverwarmer op gas kiezen. Dergelijke verwarmers zijn iets duurder dan een elektrische terrasverwarmer, maar bieden wel specifieke voordelen. Ben jij op zoek naar de beste terrasverwarmer op gas? Kijk dan zeker eens naar de Eurom THG14000; dat is volgens ons de beste terrasverwarmer op gas.

Zoals de naam van deze terrasverwarmer al enigszins doet vermoeden, is het vermogen van deze verwarmer maar liefst 14.000 watt. Dat is echt ongekend hoog te noemen, waardoor je van ongekend veel warmte kunt genieten. Bijkomend voordeel is dat je het vermogen ook nog in kunt stellen naar wens.

Dankzij het hoge vermogen, en ook de grote afmetingen, geniet je van een stralingsbereik van maar liefst 100 vierkante meter. Binnen een oppervlakte van 10 bij 10 meter geniet je dus van de heerlijke warmte die door deze terrasverwarmer geproduceerd wordt.

Met deze staande terrasverwarmer geniet je ook van de nodige flexibiliteit. Je hebt immers geen snoer nodig, waardoor je deze terrasverwarmer op de volgende plekken kunt gebruiken; bij jou in de tuin, in een partytent, in een garage, op het balkon, op de veranda of in een overkapping/serre. Al met al dus een zeer veelzijdige terrasverwarmer!

Het merk Eurom heeft wat ons betreft de goede keuzes gemaakt wat betreft het design. Deze terrasverwarmer ziet er namelijk zeer fraai uit; de zwarte onderkant ziet er zeer robuust uit, terwijl de bovenkant er juist behoorlijk sierlijk uit ziet. Al met al een fraaie combinatie!

Bijkomend voordeel is dat deze terrasverwarmer verrijdbaar is, een hoogte van maar liefst 220 centimeter heeft en een oververhittingsbeveiliging kent. Door deze beveiliging hoef je niet bang te zijn dat het té warm in en rondom deze verwarmer wordt. Daarbij ook nog eens dat deze terrasverwarmer een omvalbeveiliging heeft; je hoeft dus ook niet bang te zijn dat de verwarmer zomaar omvalt.

Bij aanschaf van deze terrasverwarmer krijg je een gasslang, een drukregelaar en een handleiding standaard meegeleverd. Daarmee komen we direct bij het eerste nadeel uit; je hebt voor deze terrasverwarmer te allen tijde een gasfles nodig en die wordt niet meegeleverd. Gelukkig kan je deze terrasverwarmer in combinatie met meerdere soorten gasflessen gebruiken: een gasfles van 5 tot 11 kilo is geschikt.

Daarnaast willen we ook opmerken dat deze variant een stuk prijziger is dan de hierboven genoemde variant. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van zo’n 142 euro voor deze terrasverwarmer. Dat is duurder dan de hierboven genoemde variant, maar deze variant op gas is wel een stuk krachtiger.

Graag willen we deze review over de Eurom THG14000 Terrasverwarmer op gas met een positieve noot afsluiten. We zijn namelijk zéér te spreken over het feit dat je de gasfles onder de terrasverwarmer op kunt bergen; daar is het zwarte onderstel eigenlijk voor ontworpen. De lelijke gasfles staat dus nooit in het zicht in jouw tuin!

Deze terrasverwarmer op gas wordt zonder gasfles geleverd. Deze dien je dus nog separaat aan te schaffen.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Verrijdbaar
 • Bijzonder groot uitgevoerd
 • Gasfles is goed op te bergen
 • Onwijs veel vermogen (stralingsbereik van 100 vierkante meter)
Nadelen
 • Relatief duur
 • Zonder gasfles geleverd
Conclusie

De Eurom THG14000 Terrasverwarmer op gas is volgens ons de beste terrasverwarmer op gas. Deze terrasverwarmer is onwijs krachtig te noemen; het apparaat is in staat om een oppervlakte van maar liefst 100 vierkante meter moeiteloos te verwarmen. Al met al zijn wij zéér enthousiast over deze Eurom terrasverwarmer op gas!

Beste hangende terrasverwarmer – Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer

In de wereld van terrasverwarmers vind je allerlei verschillende varianten. Je kunt daarbij onderscheid maken tussen elektrische terrasverwarmers en terrasverwarmers op gas. Er valt echter ook onderscheid te maken op het gebied van de vormgeving; staand of hangend.

Wil jij graag een terrasverwarmer aan het plafond in een overkapping ophangen? Of wellicht aan de muur naast jouw terras? In dat geval kan je het beste voor een hangende terrasverwarmer kiezen, waarbij wij de Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer aanraden. Dit is volgens ons de beste hangende terrasverwarmer.

Deze terrasverwarmer is, dankzij meegeleverde bevestigingsmaterialen, aan verschillende oppervlakten op te hangen. Zoals je op de foto hiernaast al kunt zien, is hij zeer geschikt om aan een muur op te kunnen hangen. Je kunt hem echter ook aan een plafond hangen; eigenlijk kan je dus alle kanten op met deze terrasverwarmer.

Het betreft hierbij overigens een elektrische terrasverwarmer. Dat is ook terug te zien in het vermogen van de terrasverwarmer; 2000 watt. Dankzij dit vermogen ben je in staat om een oppervlakte van zo’n 20 vierkante meter te verwarmen. Een terras van 4 bij 5 meter kan je dus moeiteloos verwarmen!

Zoals we reeds van Eurom gewend zijn, ligt de kwaliteit van deze terrasverwarmer behoorlijk hoog. Je geniet dan ook van een lange levensduur én van veel gemak tijdens het gebruik van deze hangende terrasverwarmer.

Het is overigens ook mogelijk om deze terrasverwarmer tijdens een regenbui aan de muur te laten hangen. De Eurom Golden 2000 Shadow heeft namelijk de isolatieklasse IP65; dit betekent dat de terrasverwarmer spatwaterdicht is.

Vind je het heerlijk om op jouw terras een boekje te lezen of om met vrienden/familie te borrelen? Je hebt dan ongetwijfeld géén zin om op te staan en de terrasverwarmer te bedienen. Nou, dan zit je met deze terrasverwarmer ook goed; je kunt deze verwarmer namelijk middels een afstandsbediening naar wens bedienen. Gemak dient de mens!

Als laatste voordeel willen we nog de relatief compacte afmetingen benoemen. Deze terrasverwarmer is wel behoorlijk breed (59 centimeter), maar is slechts 12,5 centimeter en 8 centimeter diep. Dit betekent dat je de terrasverwarmer al snel aan bijvoorbeeld een muur naast jouw terras op kunt hangen!

Eurom Golden 2000 Shadow terrasverwarmer

Wij zijn zéér fan van de Eurom Golden 2000 Shadow, maar we moeten ook concluderen dat deze verwarmer enkele nadelen heeft. Het eerste nadeel heeft betrekking op het snoer van deze terrasverwarmer; slechts 1,9 meter. Je dient dus binnen een afstand van 1,9 meter een stopcontact in de buurt te hebben.

Daarnaast is het een feit dat deze terrasverwarmer relatief prijzig is. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 157 euro. Is dat volgens on te veel geld? Nee, dat zeker niet. Deze terrasverwarmer is namelijk van een hoge kwaliteit en heeft, ondanks het forse prijskaartje, wat ons betreft een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Is het vermogen en stralingsbereik van deze variant niet helemaal naar jouw wens? Dan kan je ook nog kiezen voor de andere varianten van de Euro Golden Shadow hangende terrasverwarmer, 1500 watt en 2500 watt.

Deze elektrische hangende terrasverwarmer heeft een snoer van slechts 1,9 meter. Dat had van ons nog een stukje langer mogen zijn.

Voordelen
 • Stralingsbereik van 20 vierkante meter
 • Makkelijk op te hangen
 • Spatwaterdicht
 • Inclusief afstandsbediening
 • Stijlvol design
Nadelen
 • Snoer van slechts 1,9 meter
 • Relatief prijzig
Conclusie

De Eurom Golden 2000 Shadow hangende terrasverwarmer is volgens ons de beste hangende terrasverwarmer. Deze terrasverwarmer is makkelijk op te hangen, levert meer dan voldoende warmte en is ook nog eens met een afstandsbediening te bedienen. Al met al een prima verwarmer voor in jouw overkapping of bij jouw terras!

Beste staande terrasverwarmer – Tristar Terrasverwarmer KA-5287

Wil jij graag van een heerlijke warmte op en rondom jouw terras genieten? Dan kan je kiezen voor bijvoorbeeld bovengenoemde hangende terrasverwarmer, maar je kunt ook kiezen voor een staande verwarmer. Mocht jouw voorkeur naar de staande verwarmer uit gaan, moet je op meerdere criteria letten.

Wij zijn speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste staande terrasverwarmer. Na een lange zoektocht en een lang vergelijk zijn wij uiteindelijk bij de Tristar KA-5287 uitgekomen. Dit is volgens ons de beste staande terrasverwarmer.

Waarom deze terrasverwarmer deze eer verdiend heeft? Nou, dat is onder meer te danken aan de unieke prijs-kwaliteitsverhouding. Tristar staat namelijk te boek als een hoogwaardig merk in de wereld van terrasverwarmers, maar voor deze variant betaal je slechts 59,99 euro bij onze partner Bol.com. Absoluut een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding dus.

Bij de Tristar KA-5287 heb je de keus uit drie verschillende warmtestanden; 650 watt, 1300 watt of 2000 watt. Het maximale vermogen van deze terrasverwarmer is 2000 watt; daarmee geniet je dan ook van de meeste warmte. Wat het precieze stralingsbereik is, is dan ook afhankelijk van de warmtestand waar je voor kiest.

Absoluut voordeel is dat je deze terrasverwarmer ook op meerdere manieren kunt gebruiken. Je kunt hem aan de standaard laten zitten, maar je kunt hem ook van de standaard afhalen. Als je daarvoor kiest, ben je in staat om de terrasverwarmer aan bijvoorbeeld een muur op te hangen.

Waar wij ook zéér te spreken over zijn, is het feit dat je de standaard naar wens aan kunt passen. Normaal gesproken heeft deze standaard een hoogte van 2 meter, maar je kunt hem aanpassen naar 1,80 meter. Tussen deze twee afmetingen (1,8 en 2,0 meter) kan je volledig zelf bepalen wat de hoogte van de terrasverwarmer moet zijn.

Bijkomend voordeel is dat deze terrasverwarmer een omvalbeveiliging heeft. Een standaard van 2 meter is immers behoorlijk gevoelig voor de wind, waardoor het kan gebeuren dat de terrasverwarmer bij een hevige windstoot omvalt. Mocht daar sprake van zijn, komt de omvalbeveiliging direct in actie; de terrasverwarmer wordt uitgeschakeld, waardoor de verwarmer geen schade meer aan kan richten.

Tristar Terras verwarmer KA-5287

Tot slot willen we nog benoemen dat je deze terrasverwarmer ook in vochtige ruimtes kunt gebruiken. Dat is te danken aan de isolatiewaarde IPX4. Ook als het buiten regent, kan jij in jouw overkapping genieten van een aangename temperatuur!

Over het algemeen kan je deze staande terrasverwarmer zeer flexibel gebruiken, maar je hebt wel te maken met een snoer van 2 meter. Dit betekent dat je toch enigszins beperkt bent, aangezien er wel altijd een stopcontact in de buurt aanwezig moet zijn.

Tot slot vinden we het spijtig dat deze staande terrasverwarmer gevoelig is voor de wind. Mocht je hem in bijvoorbeeld een open ruimte in jouw tuin zetten, is het goed mogelijk dat de verwarmer door de wind om gaat vallen. De omvalbeveiliging voorkomt verdere schade, maar het is toch niet prettig als de terrasverwarmer omvalt.

Deze terrasverwarmer is relatief gevoelig voor de wind.

Voordelen
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
 • Standaard van maximaal 2 meter hoogte
 • Veelzijdig in te zetten
 • Inclusief omvalbeveiliging
 • Drie verschillende warmtestanden
Nadelen
 • Gevoelig voor de wind
 • Snoer van 2 meter
Conclusie

De Tristar Terrasverwarmer KA-5287 is volgens ons absoluut de beste staande terrasverwarmer. Deze verwarmer heeft de beschikking over drie warmtestanden, kan zowel staand als hangend gebruikt worden en is bijzonder veilig te noemen. Wel moet je rekening houden met het feit dat hij gevoelig is voor de wind.

Beste voordelige terrasverwarmer – Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer

Zou jij ook heel graag in jouw tuin over een terrasverwarmer willen beschikken? Wil of kan je echter niet al te veel geld aan een hoogwaardige terrasverwarmer uitgeven? Geen nood aan de man; er zijn namelijk ook varianten die een stuk beter betaalbaar zijn.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste voordelige terrasverwarmer, waarbij we een maximumprijs van 50 euro aangehouden hebben. Onder dat bedrag kan je wat ons betreft het beste voor de Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer kiezen. Dit is volgens ons de beste voordelige terrasverwarmer.

Wat je voor deze terrasverwarmer moet betalen? Een bedrag van slechts 34,95 euro. Voor dat relatief lage bedrag krijg je echter wél een terrasverwarmer waar je prima mee uit de voeten kunt. Mede daarom durven wij te stellen dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima is.

Deze terrasverwarmer werkt op elektriciteit en heeft een maximum vermogen van 1500 watt. Door dit vermogen is het stralingsbereik van de Eurom Q-Time 2001 maar liefst 10 vierkante meter. Gezien het voordelige prijskaartje is dat absoluut indrukwekkend te noemen. Je kunt bijvoorbeeld een terras, een balkon of een overkapping perfect opwarmen met deze Eurom terrasverwarmer!

Bijkomend voordeel is dat je volledig zelf kunt bepalen hoeveel warmte de elektrische terrasverwarmer precies af moet geven. Je hebt de keus uit drie verschillende standen; 500 watt, 1000 watt of 1500 watt. Je weet dus altijd van de ideale warmte in jouw tuin te genieten.

In deze verwarmer zijn meerdere quartz lampen te vinden. Deze quartz lampen brengen de nodige sfeer met zich mee en zijn per stuk te vervangen. Elke lamp heeft een levensduur van zo’n 3000 branduren. Na deze 3000 branduren dien je de lampen dus wel te vervangen.

Over het algemeen is deze terrasverwarmer zeker energiezuinig te noemen. De verwarmer verbruikt per uur ongeveer 0,40 euro. Als je ’s avonds de terrasverwarmer voor zo’n 3 uur aanzet, ben je slechts 1,20 euro aan energiekosten kwijt. Dat is ideaal, toch?

Eurom heeft voor een stijlvol doch simpel design gekozen. Dankzij de metalen behuizing is het apparaat makkelijk op te hangen, maar je moet daarbij wel rekening houden met het materiaal waaraan je de verwarmer op gaat hangen. Het is namelijk niet mogelijk om deze verwarmer aan hout op te hangen; houd daar goed rekening mee.

Eurom Q-time 2001 terrasverwarmer

Verder moet je goed rekening houden met de snoerlengte van 1,8 meter. Dit houdt in dat je binnen een afstand van 1,8 meter een stopcontact nodig hebt. Heb je dat niet? Dan is deze elektrische terrasverwarmer simpelweg niet te gebruiken.

Tot slot willen we nog benoemen dat deze terrasverwarmer niet al te groot is. De relatief compacte afmetingen zijn wat ons betreft zéker een voordeel te noemen. Door de compacte afmetingen ben je namelijk in staat om de verwarmer makkelijk aan bijvoorbeeld een muurtje ophangen. De afmetingen zijn als volgt: 55,5 centimeter (breedte), 16 centimeter (hoogte) en 12 centimeter (diepte).

Het is niet mogelijk om deze terrasverwarmer aan hout op te hangen.

Voordelen
 • Zeer interessant geprijsd
 • Meerdere warmtestanden
 • Relatief compact
 • Stralingsbereik van 10 vierkante meter
 • Energiezuinig
Nadelen
 • Niet mogelijk om aan hout op te hangen
 • Relatief kort snoer (1,8 meter)
 • Lampen moeten vervangen worden na 3000 branduren
Conclusie

De Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer is wat ons betreft de beste voordelige terrasverwarmer. Voor deze variant betaal je een bedrag van slechts 34,95 euro. Voor dat lage bedrag krijg je de beschikking over een zeer prettige terrasverwarmer; energiezuinig, makkelijk op te hangen, compact én drie verschillende warmtestanden!

Bekijk prijzen van de Eurom Q-time 2001 Elektrische terrasverwarmer bij verschillende winkels:

Koopgids

Als je van een aangename temperatuur in jouw tuin wenst te genieten, is het absoluut aan te raden om een terrasverwarmer aan te schaffen. Maar, wat is nou de beste terrasverwarmer? Dat is eigenlijk compleet afhankelijk van jouw voorkeuren.

In deze koopgids bespreken we graag op welke criteria je goed moet letten. Door de verschillende terrasverwarmers aan de hand van deze criteria met elkaar te vergelijken, kan je uiteindelijk de juiste keuze maken. Lees deze koopgids op je gemakje door en maak vervolgens de keuze voor de beste terrasverwarmer!

Soort terrasverwarmer

Allereerst moet je een keuze gaan maken tussen een elektrische terrasverwarmer of een terrasverwarmer op gas. Beide varianten hebben hun eigen kenmerken en bijbehorende voor- en nadelen.

Voordelen elektrische terrasverwarmer:

 • Vaak goedkoper in aanschaf
 • Geschikt voor verschillende locaties
 • Makkelijk te installeren
 • Vaak compact uitgevoerd

Kies je voor een elektrische terrasverwarmer? Kijk dan goed naar de lengte van het snoer; het is wenselijk dat het snoer zo lang mogelijk is.

Voordelen terrasverwarmer op gas:

 • Levert meer warmte af
 • Is volledig snoerloos
 • Goedkoper in verbruik
 • Groter stralingsbereik

Gaat jouw voorkeur uit naar een terrasverwarmer op gas? Kijk dan goed of er standaard een gasfles meegeleverd wordt én welke gasflessen geschikt zijn voor de verwarmer.

Vormgeving van de verwarmer

Ook willen we je aanraden om goed naar de vormgeving van de terrasverwarmer te kijken. Gaat jouw voorkeur uit naar een staande verwarmer of naar een hangende verwarmer? 

Deze keuze is met name afhankelijk van de aanwezige ruimte in jouw tuin, de ruimte waarin je de terrasverwarmer wilt gebruiken én jouw eigen voorkeuren.

Vormgeving van de terrasverwarmer

Stralingsbereik + vermogen

Als je een terrasverwarmer aan wilt schaffen, moet je bepalen wáár je de terrasverwarmer in jouw tuin wilt gebruiken. Bij jouw terras of onder de overkapping? Ongeacht waar jouw voorkeur naar uit gaat, is het verstandig om goed naar het stralingsbereik en het vermogen te kijken. Deze twee criteria gaan altijd hand in hand met elkaar.

Des te hoger het vermogen is, des te groter het stralingsbereik is. Met een stralingsbereik van 20 vierkante meter kan de verwarmer dus een oppervlakte van 20 vierkante meter verwarmen. Stem dit oppervlakte dus af op het oppervlakte van de ruimte die je in jouw tuin graag wilt verwarmen.

Afmetingen

Ook is het belangrijk om naar de afmetingen te kijken. Dat geldt zowel voor de staande- als voor de hangende verwarmer. Bij een hangende verwarmer is het overigens vaak wenselijk om voor een compacte variant te kiezen; die kan je namelijk makkelijker aan een muurtje ophangen.

Handige functies/eigenschappen

Let daarnaast ook goed op de eventuele aanwezigheid van handige functies/eigenschappen, waaronder onderstaande:

 • Omvalbeveiliging; mocht de (staande) terrasverwarmer omvallen, schakelt deze beveiliging direct de gehele verwarmer uit.
 • Afstandsbediening; bij sommige varianten is het mogelijk om ‘m op afstand te bedienen met een afstandsbediening.
 • Isolatiewaarde; sommige varianten zijn spatwaterdicht of zijn geschikt voor vochtige ruimtes. Let hierbij op de isolatie (IP…)
 • Warmtestanden; ook is het bij sommige varianten mogelijk om zelf de warmte te bepalen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je nog twee handige adviezen meegeven met betrekking tot de prijs-kwaliteitsverhouding:

 • Kies bij voorkeur voor een terrasverwarmer van een gerenommeerd merk, zoals Eurom, Tristar of Garden Impressions.
 • Durf te investeren in een goede terrasverwarmer; dan geniet je immers van een heerlijk leefklimaat in jouw tuin én van een lange levensduur.
Tot slot willen wij je nog twee handige adviezen meegeven met betrekking tot de prijs-kwaliteitsverhouding: -	Kies bij voorkeur voor een terrasverwarmer van een gerenommeerd merk, zoals Eurom, Tristar of Garden Impressions. -	Durf te investeren in een goede terrasverwarmer; dan geniet je immers van een heerlijk leefklimaat in jouw tuin én van een lange levensduur.

Slotwoord

Het mag duidelijk zijn; de wereld van de terrasverwarmers is een wondere wereld. Mocht je over de bovengenoemde varianten nog vragen hebben, kan je daarvoor direct contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen jou alvast graag veel plezier met jouw nieuwe terrasverwarmer!

Tresna.nl
Logo