Beste mini bbq

Vind jij het heerlijk om overal en altijd te kunnen barbecueën? Of heb je in jouw tuin wellicht niet de ruimte voor een grote barbecue? Als je voor de beste mini bbq kiest, kun je altijd en overal barbecueën. Wat is de beste mini bbq waar je op dit moment voor kunt kiezen? Díe vraag staat in dit artikel volledig centraal; onze persoonlijke top 5 van beste mini barbecues vind je in onderstaande tabel.

Onze top 5 mini barbecues

Afbeelding

Product


Keij Kamado BBQ Compact (15 inch)

Onze beste koop!

Keij Kamado BBQ Compact (15 inch)

Beste koop mini barbecue

of

Cobb Premier Houtskoolbarbecue

Cobb Premier Houtskoolbarbecue

Beste mini houtskoolbarbecue

of

Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 57 cm Zwart

Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 47 cm Zwart

Beste verrijdbare mini barbecue

of

Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini

Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini

Beste luxe mini barbecue

of

Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin'

Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin'

Beste voordelige mini barbecue

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Keij Kamado BBQ Compact (15 inch)

Beste koop mini barbecue

Keij Kamado BBQ Compact (15 inch)

of

Cobb Premier Houtskoolbarbecue

Beste mini houtskoolbarbecue

Cobb Premier Houtskoolbarbecue

of

Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 47 cm Zwart

Beste verrijdbare mini barbecue

Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 57 cm Zwart

of

Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini

Beste luxe mini barbecue

Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini

of

Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin'

Beste voordelige mini barbecue

Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin'

of

Voor- en nadelen van een mini bbq

Het is een algemeen gegeven dat we in ons land dol zijn op gourmetten en barbecueën. Gourmetten wordt met name aan het einde van het kalenderjaar gedaan, terwijl eigenlijk gedurende het hele jaar de barbecue veelvuldig aangestoken wordt.

Voordat je van de heerlijke barbecue maaltijden kunt genieten, dien je uiteraard wel een geschikte barbecue aan te schaffen. Het lastige hierbij is dat het aanbod van barbecues echt heel uitgebreid is. Je kunt voor een complete buitenkeuken kiezen, je kunt voor een gasbarbecue kiezen, je kunt voor een houtskoolbarbecue kiezen en je kunt dus ook voor een kleine barbecue kiezen.

Als je voor een mini barbecue kiest, geniet je direct van meerdere voordelen. Eén van de voordelen is dat je een mini barbecue veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt de mini barbecue immers moeiteloos mee naar de camping nemen, mee naar het buitenland nemen of mee naar vrienden nemen. Ook als je bijvoorbeeld naar het strand gaat, kun je gebruik maken van de beste kleine barbecue.

Dit voordeel is hoofdzakelijk te danken aan de compacte afmetingen van een mini barbecue. Door die afmetingen kun je de barbecue echt overal mee naar toe nemen; ook dus als je met de auto bijvoorbeeld naar de camping in het buitenland gaat.

Ondertussen geniet je wel van de voordelen die een normale barbecue ook met zich mee brengt. Zo kun je tal van etenswaren op de barbecue klaarmaken én geniet je van het nostalgische gevoel.

Uiteraard hoef je een mini barbecue niet altijd voor op reis te gebruiken. Nee, veel huishoudens kiezen ook voor een mini barbecue in de tuin. Waarom? Omdat een mini barbecue niet al te veel ruimte in beslag neemt. Dit is dan ook ideaal voor in een kleine tuin, voor op een balkon of voor mensen die niet al te vaak barbecueën.

Bijkomend voordeel: je kunt een mini barbecue moeiteloos opbergen. In bijvoorbeeld jouw tuinhuisje of jouw schuur kun je een kleine barbecue eigenlijk altijd wel kwijt. Gemak dient de mens dus, zoals dat zo mooi gezegd wordt!

Brengt een mini barbecue ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet uiteraard wel goed rekening houden met de compacte afmetingen van de grillplaat. Je kunt hierdoor niet al te veel hamburgers (of overige etenswaren) tegelijkertijd bereiden. Het barbecueën duurt langer, maar wordt echter wel alsmaar gezelliger.

Daarnaast is het ook nog een ‘nadeel’ dat het aanbod van mini barbecues vrij uitgebreid is. Je hebt echt uit heel veel varianten de keus, waardoor het maken van een goed vergelijk van belang is. Alleen als je een goed vergelijk weet te maken, kun je de beste kleine barbecue uitkiezen. Gelukkig helpen wij je daar graag een handje bij!

In dit artikel vind je namelijk de vijf beste mini barbecues van dit moment. Over deze vijf barbecues vind je hieronder korte reviews, zodat je een duidelijk beeld van alle vijf de varianten krijgt. Het is vervolgens aan jou om te bepalen naar welke mini barbecue jouw voorkeur uit gaat. Neem daarvoor onderstaande reviews op je gemakje door en maak vervolgens een goed vergelijk voor jezelf!

Beste koop – Keij Kamado BBQ Compact (15 inch)

Ben je op zoek naar de beste kleine barbecue? Dan weet je op voorhand één ding zeker: het aanbod is echt heel uitgebreid. Je kunt uit tal van soorten kleine barbecues kiezen, waardoor het maken van een vergelijk relatief lastig kan zijn. Het was voor ons dan ook relatief lastig om een beste koop aan te wijzen.

Uiteindelijk is ons dat toch gelukt. De Keji Kamado BBQ Compact (15 inch) voldoet namelijk aan alle verwachtingen. Deze barbecue is compact, brengt handige functies met zich mee, heeft een lange levensduur en is in meerdere situaties te gebruiken.

Wat voor barbecue dit precies is? Dit is een zogeheten kamado barbecue; een variant van een houtskoolbarbecue. Belangrijke kenmerken van een kamado barbecue zijn de dikke kuip en het deksel. Deze twee kenmerken zie je dan ook duidelijk bij deze variant van het merk Keji Kamado naar voren komen.

Zoals je op de foto ook al direct kunt zien, is deze barbecue vrij compact uitgevoerd. Om je daar een indruk van te geven: de doorsnede van de grillplaat is 34 centimeter. Door deze compacte grillplaat kun je deze barbecue op meerdere manieren gebruiken.

Dat is ook te danken aan de twee handige handvatten. Dankzij deze handvatten kun je de barbecue moeiteloos verplaatsen, waardoor je ‘m dus ook op meerdere locaties kunt gebruiken. Je kunt hem perfect in jouw achtertuin gebruiken, maar je kunt hem ook op bijvoorbeeld de camping prima gebruiken.

Dat laatste is ook weer te danken aan het materiaal waarvoor gekozen is. Meerdere onderdelen van deze barbecue zijn namelijk van HDPE vervaardigd. Dat is een unieke, hygiënische en robuuste materiaalsoort waardoor deze barbecue bestand is tegen het ‘Hollandse weer’.

Ook vinden wij het super dat je bij deze mini barbecue meerdere accessoires meegeleverd krijgt. Onder meer het rooster, een roostertang, een beschermhoes en een complete platesetter krijg je standaard meegeleverd. Bovendien krijg je 20 jaar garantie op de dome en het deksel en 2 jaar garantie op de vuurring en de vuurschaal.

Overigens is deze barbecue volgens ook prima te gebruiken op een balkon. Dit komt enerzijds door het unieke ontwerp en anderzijds door de compacte afmetingen. Juist doordat deze barbecue zo compact is, kun je ‘m eigenlijk overal gebruiken. Ondertussen kun je wel gewoon 6 hamburgers tegelijkertijd op de grillplaat klaarmaken!

Tot slot willen we als laatste voordeel nog de handige meter benoemen. Dankzij deze meter (zie de foto) kun je de temperatuur van de barbecue perfect in de gaten houden. Hiermee wordt het barbecueën alleen maar leuker, aangezien je de temperatuur perfect onder controle kunt houden. Dat merk je dan ook terug aan de smaak van de voedingswaren die je op deze barbecue klaar maakt.

Door de vele mogelijkheden is dit wat ons betreft de beste kleine barbecue van dit moment. Daarbij is het wel goed om rekening te houden met een vrij fors prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 349 euro voor deze beste kleine barbecue. Dat is veel geld, maar je krijgt zeker veel waar voor je geld.

Deze kleine barbecue is relatief prijzig; ongeveer 350 euro.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Top kwaliteit
 • Eenvoudig de temperatuur te regelen
 • Inclusief handige handvatten
 • Doorsnede grillplaat van 34 centimeter
Nadelen
 • Relatief prijzig
Conclusie

De Keij Kamado BBQ Compact (15 inch) is volgens ons de beste kleine barbecue. Deze barbecue heeft een doorsnede van 34 centimeter, heeft handige handvatten en kent een praktisch onderstel. Dankzij deze voordelen kun je deze barbecue eigenlijk overal en altijd gebruiken; in jouw tuin, op jouw balkon en zelfs op de camping. Wat wens je nog meer?

Beste mini houtskoolbarbecue – Cobb Premier Houtskoolbarbecue

Als we het over een mini barbecue hebben, denken we eigenlijk direct aan een houtskoolbarbecue. Waarom? Omdat je met houtskool toch wel heel veel kanten op kunt. Het is immers een stuk makkelijker om houtskool mee naar de camping te nemen dan bijvoorbeeld gas.

Ben je daarom specifiek op zoek naar de beste mini houtskoolbarbecue? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Tijdens onze zoektocht hebben wij onze pijlen ook gericht op de beste kleine houtskoolbarbecue. Uiteindelijk is de Cobb Premier Houtskoolbarbecue in onze test als beste naar voren gekomen!

Waarom wij zo te spreken over deze barbecue zijn? Nou, dat is onder meer te danken aan de compacte afmetingen. De grillplaat van deze barbecue heeft namelijk een diameter van 30 centimeter. Dat is vrij compact, waardoor je deze barbecue dus ook op meerdere locaties kunt gebruiken. Je kunt ‘m naar de camping meenemen, maar je kunt ‘m ook op bijvoorbeeld een balkon gebruiken.

Daarbovenop komt nog eens dat je qua koken veel kanten op kunt. Het is namelijk mogelijk om te grillen, te braden, te roken en te bakken met deze mini houtskoolbarbecue. Hierdoor kun je tal van voedingswaren en maaltijden volledig naar wens klaarmaken dankzij de Cobb Premier Houtskoolbarbecue.

Ook over het materiaalgebruik zijn wij zeer te spreken. Zo zijn onder meer de mantel en het deksel volledig van RVS vervaardigd. Dit materiaal brengt niet alleen de gave uitstraling met zich mee, maar is ook nog eens bijzonder robuust.

Bijkomend voordeel: de onderkant van de barbecue wordt nooit heet. Je kunt de barbecue hierdoor op elk oppervlakte neerzetten; je hoeft niet bang te zijn dat het oppervlak wegsmelt. Nee, het merk Cobb heeft echt voor een super handig en praktisch design gekozen.

Ondanks de compacte afmetingen kun je toch nog 5 hamburgers tegelijkertijd met deze barbecue klaarmaken. Deze 5 hamburgers kun je dus ook nog eens op meerdere manieren klaarmaken. Het enige waar je zorg voor moet dragen, is dat je voldoende houtskool in de barbecue stopt.

Ook over het prijskaartje zijn wij te spreken. Voor deze beste mini houtskoolbarbecue betaal je namelijk een bedrag van 157,95 euro. In vergelijking met de beste mini bbq (zie hierboven) is dat echt voordelig te noemen.

Cobb Premier mini bbq

Iets wat wij ook geweldig vinden, is het minieme gewicht van deze mini bbq. De totale barbecue weegt namelijk slechts 4,7 kilo. Wat hier het voordeel van is? Nou, dat je de barbecue moeiteloos kunt verplaatsen én moeiteloos bijvoorbeeld in jouw auto mee kunt nemen. Wat wens je nog meer?

Zijn er dan ook nog nadelen waar je rekening mee moet houden? Nou, je moet wel rekening houden met een flinke rookontwikkeling. Met name als je het deksel van deze mini barbecue afhaalt, kan er vrij veel rook ontstaan. De barbecue is dan ook uitsluitend voor buitengebruik geschikt, maar dat spreekt eigenlijk wel voor zich.

Daarnaast moet je echt heel oplettend zijn tijdens het barbecueën. Voordat je het doorhebt, kunnen de stukken vlees namelijk al volledig verbrand zijn. Houd daarom altijd een scherp oogje in het zeil. De ervaring leert dat dit na verloop van tijd ‘makkelijker’ gaat; je moet dus even enige ervaring opdoen met deze mini houtskoolbarbecue!

Deze mini barbecue heeft soms een iets té snelle werking. Je moet hierdoor goed rekening houden de mogelijkheid tot verbranden van jouw vlees.

Voordelen
 • Weegt slechts 4,7 kilo
 • Diameter van slechts 30 centimeter
 • Handig mee te nemen
 • Perfecte materiaalkeuze
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Werkt soms iets té snel
 • Brengt een flinke rookontwikkeling met zich mee
Conclusie

De Cobb Premier Houtskoolbarbecue is volgens ons de beste mini houtskoolbarbecue. Deze mini bbq werkt perfect, biedt plek aan vijf hamburgers en is gemaakt van de beste materialen. Ook is deze barbecue licht van gewicht, is de barbecue gunstig geprijsd en geniet je enkele handige extra’s. Al met al een ware aanrader!

Beste verrijdbare mini barbecue – Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 47 cm Zwart

In onze lijst zie je verschillende varianten naar voren komen. Zo kun je kiezen voor een kamado barbecue, voor een houtskoolbarbecue en ook voor een gas barbecue. Daarnaast beschikken veel kleine barbecues ook nog over handige extra’s, zoals bijvoorbeeld wieltjes.

Hecht jij veel waarde aan een makkelijke verplaatsing van jouw mini bbq? Dan ben je prima uit met een verrijdbare mini barbecue. Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste verrijdbare mini barbecue. Al snel kwamen wij uit bij de Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 47 cm Zwart; dit is volgens ons de beste verrijdbare mini barbecue.

Toen wij deze barbecue voor het eerst zagen, waren we direct te spreken over het ontwerp. De barbecue is namelijk compact uitgevoerd én heeft de beschikking over twee handige wieltjes. Dankzij deze wieltjes kun je de barbecue moeiteloos verplaatsen; handig voor in jouw tuin, maar ook zeker handig voor op de camping.

Daarbij is het ook nog opvallend dat de barbecue zeer gunstig geprijsd is. Voor een bedrag van slechts 136,49 euro ben jij al de eigenaar van deze verrijdbare mini barbecue. Zodra je deze mini barbecue gaat gebruiken, geniet je direct van meerdere voordelen.

Zo is het een voordeel dat de werking van deze barbecue ideaal is. Je hoeft alleen maar houtskool op de daarvoor bestemde plek neer te leggen, waarna je al direct vlees op de barbecue kunt leggen. Door de deksel van deze mini bbq te sluiten, weet je de verschillende etenswaren perfect te laten grillen.

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je het onderstel naar wens aan kunt passen. Zo kun je bijvoorbeeld de hoogte van het onderstel aanpassen, zodat je de barbecue makkelijker in de auto mee kunt nemen. Ook als je deze barbecue alleen in jouw tuin of op jouw balkon wilt gebruiken, is dat uiteraard mogelijk.

Qua materiaal en vormgeving heeft het merk Weber volgens ons de juiste keuzes gemaakt. Dat is sowieso wel iets wat we aan dit merk over kunnen laten. Het merk Weber is namelijk al sinds jaar en dag een gerenommeerd merk in de wereld van barbecues.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is de vrij forse diameter. De diameter van deze barbecue is 47 centimeter. In verhouding tot de twee hierboven besproken mini barbecues is dat toch wel een stukje groter. Houd hier dan ook rekening mee als je deze beste verrijdbare mini bbq naar bijvoorbeeld de camping mee wilt nemen.

De diameter van de grillplaat is (fors) groter dan van de twee hierboven besproken kleine barbecues.

Voordelen
 • Geweldig ontwerp
 • Scherp geprijsd
 • Handig deksel
 • Makkelijk te verrijden
 • Gekende Weber kwaliteit
Nadelen
 • Diameter is vrij groot (47 cm)
Conclusie

De Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 47 cm Zwart is naar onze mening de beste verrijdbare mini barbecue. Dankzij de handige vormgeving neem je deze barbecue overal mee naar toe én kun je ‘m ter plekke ook nog verrijden. Ondertussen geniet je van een prima werking, van een geweldige kwaliteit en van een interessant prijskaartje!

Bekijk prijzen van de Weber Compact Kettle Houtskoolbarbecue 47 cm Zwart bij verschillende winkels:

Beste luxe mini barbecue – Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini

In de afgelopen jaren is het merk Big Green Egg ongekend populair geworden. Dit merk kwam enkele jaren geleden met de eerste eivormige barbecue op de proppen, waarna al snel veel varianten zouden volgen. Daarbij heeft het merk ook haar pijlen gericht op de mini barbecues

Met de Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini haal je dan ook de beste luxe mini barbecue in huis. Deze barbecue beschikt over alle kenmerken waarmee Big Green Egg zo populair geworden is. Daarbovenop komt nog eens dat deze barbecue compact uitgevoerd is, waardoor je ‘m op veel locaties kunt gebruiken.

Volgens het merk Big Green Egg is het mogelijk om deze barbecue naar de camping, naar de boot of voor een picknick mee te nemen. Dit alles is te danken aan de compacte afmetingen; de grillplaat van deze barbecue heeft een diameter van slechts 23 centimeter. Geweldig!

Waarom deze mini barbecue dan zo luxe te noemen is? Dat is onder meer te danken aan de kwaliteit van deze barbecue. Het merk Big Green Egg kiest namelijk altijd voor de beste materialen, waardoor deze bbq een lange levensduur heeft. Ook is de uitstraling van deze barbecue zoals we van Big Green Egg gewend zijn: super fraai en uniek.

Het gekozen ontwerp heeft echter ook nog een ander voordeel. Door dit ontwerp is er in deze barbecue sprake van een constante ‘air flow’. Dit betekent dat bijvoorbeeld het stukje vlees op de barbecue een gelijkmatige garing kent, waardoor bijvoorbeeld het stukje vlees een heerlijke smaak krijgt. Dat is óók te danken aan de efficiënte werking van de houtskool.

Indien je gebruik van deze beste luxe mini bbq gaat maken, geniet je ook van enkele handige extra’s. Zo is onder meer de temperatuurmeter aan de bovenkant super prettig. Ook heb je aan de voorkant een soort van schuifje, waarmee je rookontwikkeling van deze barbecue perfect kunt sturen.

Ondertussen blijf je ook nog genieten van de compacte vormgeving. Juist vanwege deze compacte vormgeving kun je deze mini Big Green Egg overal mee naar toe nemen. Je kunt ‘m prima in jouw achtertuin gebruiken, maar je kunt ‘m ook prima mee naar de camping toe nemen.

Big Green Egg mini

Al met al zijn wij zeer te spreken over de Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini. Wij zijn zelfs van mening dat geen enkele andere mini barbecue aan de werking, de kwaliteit én de mogelijkheden van deze mini bbq kan tippen. Dat is dan ook dé reden waarom wij deze kleine barbecue van harte aan kunnen raden.

Daarbij is het wel van belang om rekening met één belangrijk nadeel te houden: het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com moet je namelijk een bedrag van 569 euro voor deze kleine barbecue gebruiken. Dat is absoluut veel geld, maar in onze ogen is deze barbecue wel elke cent dubbel en dwars waard.

Deze Big Green Egg mini barbecue kost ruim 550 euro; dat is dus vrij prijzig te noemen.

Voordelen
 • Prachtig ontwerp
 • Sublieme werking
 • Diameter van slechts 23 cm
 • Inclusief thermometer
 • Overal mee naar toe te nemen
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Big Green Egg Houtskoolbarbecue Mini is volgens ons de beste luxe mini barbecue. Dat is niet alleen aan de werking te danken, maar ook aan het ontwerp en de vele mogelijkheden. Daartegenover staat echter ook een fors prijskaartje. Als je bereid bent om het forse bedrag te betalen, geniet je echter direct van veel voordelen. Absoluut een aanrader wat ons betreft!

Beste voordelige mini barbecue – Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin'

In dit artikel heb je al kennis kunnen maken met veel verschillende kleine barbecues. Sommige van deze barbecues kosten meer dan 100 euro, terwijl je voor andere varianten meer dan 300 euro moet betalen. Is dat echter voor jou veel te veel? Wil jij liever minder dan 100 euro aan de beste kleine barbecue uitgeven?

Ook dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk ook op zoek gegaan naar de beste voordelige mini barbecue, waarvoor wij een maximum bedrag van 75 á 100 euro in de gedachten hadden. Uiteindelijk kwamen wij bij de Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin' uit. Deze mini bbq is onwijs goedkoop én brengt meerdere voordellen met zich mee!

Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in het prijskaartje: bij onze partner Bol.com betaal je slechts 34,95 euro voor deze mini barbecue. Dat is in verhouding tot de hierboven genoemde varianten dus echt héél voordelig te noemen.

Voor dat bedrag krijg je bovendien veel waar voor je geld. Zo valt onder meer het design van deze kleine barbecue in positieve zin op. Dit is namelijk een barbecue die je moeiteloos in- en uit kunt klappen. Op het moment dat je de barbecue inklapt, kun je ‘m als een koffer meenemen. Zodra je ‘m weer uitklapt, krijg je de barbecue zoals op de foto te zien is.

Nadat je de barbecue uitgeklapt hebt, heb je een grillplaat van 25 bij 18 cm tot je beschikking. Op deze grillplaat kun je tal van voedingswaren gillen en garen; ook dit werkt perfect dankzij de houtskool die je onder de barbecue neer dient te leggen.

Dankzij de aluminium poten kun je de barbecue bovendien stevig neerzetten. Dit kun je in jouw tuin doen, kun je tijdens een picknick doen, kun je op een boot doen en kun je op de camping doen. Eigenlijk kun je deze compacte én voordelige mini barbecue overal en altijd gebruiken.

Qua ontwerp heeft het merk Gusta het verder zo eenvoudig mogelijk proberen te houden. De barbecue is compact uitgevoerd, is vervaardigd van RVS en heeft hierdoor ook een lange levensduur. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je jarenlang plezier gaat beleven aan deze voordelige mini barbecue.

Dat laatste is ook te danken aan het minieme gewicht van deze houtskoolbarbecue. Deze kleine barbecue weegt in zijn totaliteit slechts 1,7 kilogram; ook dat is één van de redenen waarom je deze mini barbecue overal mee naar toe kunt nemen!

Moet je ook nog met zaken rekening houden? Nou, je moet uiteraard wel enige tijd wachten totdat je iedereen van eten kunt voorzien. De barbecue werkt niet super efficiënt en de grillplaat is ook niet al te groot. Dit zijn echter wel logische gevolgen van de keuze voor een kleine barbecue.

De grillplaat is klein, waardoor je veel tijd uit moet trekken voor het barbecueën.

Voordelen
 • Zeer handig ontwerp
 • Prima kwaliteit
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Overal te gebruiken
Nadelen
 • Barbecueën duurt lang
Conclusie

De Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin' is wat ons betreft de beste voordelige mini barbecue. Deze mini barbecue kun je altijd en overal gebruiken, is handig vormgegeven en is ook nog eens gunstig geprijsd. Voor een bedrag van pakweg 35 euro kun je niet de mist in gaan met de aanschaf van deze beste kleine barbecue!

Bekijk prijzen van de Gusta BBQ Mini Koffer zwart - Grillin'& Chillin' bij verschillende winkels:

Koopgids

Heb je interesse om een barbecue aan te schaffen? Dan weet je op voorhand zeker dat je uit vrij veel varianten kunt kiezen. Zo heb je niet alleen verschillende soorten barbecues, maar moet je ook goed naar het formaat van de barbecue kijken.

Gaat jouw voorkeur daarbij specifiek uit naar een kleine barbecue? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. In bovenstaande reviews heb je immers kennis kunnen maken met de vijf beste kleine barbecues. Maar, voor welke beste mini bbq kun je dan het beste kiezen? Dat kun je voor jezelf bepalen door goed naar verschillende criteria te kijken. Meer informatie over de belangrijkste criteria van een mini bbq vind je in onderstaande koopgids terug.

Soort mini barbecue

Heb je het liefste een houtskoolbarbecue? Of gaat je voorkeur toch uit naar een kamado barbecue? Eigenlijk is dat de eerste keuze die je moet gaan maken als je op zoek bent naar een kleine barbecue. In het aanbod van kleine barbecues vind je bijvoorbeeld nagenoeg geen gasbarbecues terug.

Wat dan het verschil tussen een kamado barbecue en een houtskool barbecue is? Nou, een kamado barbecue heeft altijd een deksel en een dikke thermische kuip. Door die kenmerken is de werking nét iets anders. In onze ogen brengen in ieder geval beide varianten de nodige voordelen met zich mee.

Soort barbecue

Toepassing

Wil je de kleine barbecue in jouw tuin gaan gebruiken? Wil je de kleine barbecue op jouw balkon gaan gebruiken? Of wil je de kleine barbecue overal mee naar toe kunnen nemen? In onze ogen is het aan te raden om dit eerst voor jezelf te gaan bepalen.

Waarom wij dit aanraden? Omdat je op basis van dit antwoord al een flinke schifting in het aanbod kunt maken. Daarmee wordt jouw zoektocht naar de beste mini bbq alleen maar makkelijker!

Afmetingen

Bij het uitkiezen van een kleine barbecue moet je uiteraard ook goed naar de afmetingen kijken. In onze ogen zijn hierbij twee verschillende afmetingen van belang:

 • De afmetingen van de barbecue zelf; inclusief het onderstel, de deksel en overige onderdelen van de bbq
 • De afmetingen van de grillplaat; dit is bijvoorbeeld voor de hoeveelheid hamburgers je op de barbecue neer kunt leggen

Ook is het nog aan te raden om goed te kijken naar de afmetingen als de barbecue ingeklapt is. Sommige mini barbecues kun je namelijk inklappen, waardoor je ‘m moeiteloos bijvoorbeeld mee naar de camping kunt nemen.

Gewicht

Wil je de kleine barbecue meenemen naar bijvoorbeeld de camping? Dan is het ook aan te raden om goed naar gewicht te kijken. In een ideale wereld weegt een mini barbecue in ieder geval niet al te veel. Dat maakt het transporteren van de mini barbecue alleen maar makkelijker voor jezelf!

Handige extra’s

Ook willen wij je nog wijzen op de mogelijke handige extra’s van een kleine barbecue. Enkele van deze handige extra’s hebben wij in onderstaand rijtje opgesomd:

 • Handvatten: dankzij de handvatten is het een fluitje van een cent om de barbecue te verplaatsen
 • Wieltjes: dankzij de wieltjes kun je de barbecue bijvoorbeeld in jouw tuin op elke gewenste plek neerzetten
 • Luchtrooster: dankzij een luchtrooster kun je de rookontwikkeling van jouw bbq beter reguleren
 • Thermometer: dankzij een thermometer kun je de temperatuur binnenin de bbq in de gaten houden
Handige extra's mini bbq

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van mogelijke handige extra’s. Probeer voor jezelf te bepalen welke extra’s jou aanspreken. Vervolgens kun je daar goed op letten bij het vergelijken van de verschillende kleine barbecues.

Budget

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het prijskaartje van de kleine barbecue. In onze ogen is dit één van de belangrijkste criteria, aangezien de prijskaartjes echt heel erg uiteen lopen. Voor sommige kleine barbecues betaal je een bedrag van bijvoorbeeld 50 euro, terwijl je voor andere varianten meer dan 300 euro moet betalen.

Probeer daarom voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dat maximale budget kun je vervolgens gericht op zoek gaan naar de beste mini bbq.

Slotwoord

Is de aanschaf van een mini barbecue aan te raden? Ja, dat is zeker het geval. Een mini barbecue kun je op een handige en veelzijdige wijze gebruiken; ideaal voor in de tuin of onderweg. Heb je vragen over één van bovengenoemde varianten? Neem gerust contact op met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe mini bbq!

Tresna.nl
Logo