Beste buitendouche

De gemiddelde temperatuur in ons land is flink aan het stijgen. Je krijgt hierdoor meer en meer mogelijkheden om veel tijd in je tuin door te brengen. Om een zonnige dag in je tuin op een fijne manier af te sluiten, biedt een buitendouche uitkomst. Onder de buitendouche kun je je even afspoelen ná het zonnen of je start de dag juist op een fijne manier in je tuin. Hoe dan ook; een buitendouche biedt veel mogelijkheden en gemak. In dit artikel lees je alles over de beste buitendouches.

Onze top 5 buitendouches

Afbeelding

Product


Sens Design Tuindouche

Onze beste koop!

Sens Design Tuindouche

Beste koop buitendouche

of

Kärcher Tuindouche met voet

Kärcher Tuindouche met voet

Beste veelzijdige buitendouche

of

G.F. Garden Sunny Style douche

G.F. Garden Sunny Style douche

Beste solar buitendouche

of

Deuba Buitendouche

Deuba Buitendouche

Beste fraaie buitendouche

of

GARDENA Tuindouche Solo

GARDENA Tuindouche Solo

Beste goedkope buitendouche

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Sens Design Tuindouche

Beste koop buitendouche

Sens Design Tuindouche

of

Kärcher Tuindouche met voet

Beste veelzijdige buitendouche

Kärcher Tuindouche met voet

of

G.F. Garden Sunny Style douche

Beste solar buitendouche

G.F. Garden Sunny Style douche

of

Deuba Buitendouche

Beste fraaie buitendouche

Deuba Buitendouche

of

GARDENA Tuindouche Solo

Beste goedkope buitendouche

GARDENA Tuindouche Solo

of

Voor- en nadelen van een buitendouche

Is een buitendouche een onmisbaar accessoire voor in een tuin? Nee, dat is wat ons betreft niet het geval. Het is geen onmisbaar accessoire, maar het is wel een accessoire dat bijzonder goed van pas komt. Onder meer vanwege onderstaande voordelen:

 • Je kunt snel en fijn afkoelen. Aangezien de gemiddelde temperatuur in ons land stijgende is, hebben we vaker en vaker met (extreem) warme dagen te maken. Tijdens deze warme dagen lig je in je tuin mogelijk flink te zweten. Door even onder de koele buitendouche te stappen, geniet je van een heerlijke verkoeling.
 • Je loopt geen viezigheid naar binnen. Heb je de gehele dag lekker in je tuin doorgebracht? Of hebben je kinderen lekker buiten gespeeld? In beide gevallen is het ideaal om onder de buitendouche even alle viezigheid weg te spoelen. Hiermee voorkom je probleemloos dat je viezigheid naar binnen loopt.
 • Het is erg ontspannend. Vind je het ook zo lekker om ’s ochtends de dag onder de douche te starten? Dan is de aanschaf van een buitendouche al helemaal aan te raden. Je kunt immers in de frisse buitenlucht van een heerlijke ontspannende – en mogelijk zelfs warme – douche genieten. Kun je een nóg betere start van de dag bedenken?
 • Fraaie aankleding van de tuin. Heb je bij de inrichting van je tuin bewust voor een luxe tuininrichting gekozen? Dan staat een buitendouche hier uiteraard prachtig bij. De douche straalt klasse, luxe en stijl uit. Ook als je een ander soort stijl hebt, komt een buitendouche maar al te goed van pas. In een landelijke tuin kun je bijvoorbeeld voor een fraaie solar buitendouche kiezen.
 • Geheel naar wens te verstellen. Kies je voor één van de beste buitendouches? Dan weet je dat je deze douche geheel naar wens kunt verstellen. Zo is het bij de beste buitendouches mogelijk om de hoogte van de douchekop in te stellen; ideaal. Dankzij deze verstelmogelijkheid maak je ook met het gehele gezin gebruik van de buitendouche!

Is het dan allemaal koek en ei met een buitendouche? Nee, je moet bij een buitendouche wel rekening houden met een flink waterverbruik. Op zich is hier niks mis mee, maar gedurende de warme zomers hebben we in ons land vaak een tekort aan water. Het is dan niet geheel logisch om onder een stromende douche te stappen. Dit gaat bovendien i0n tegen de adviezen vanuit de overheid.

Verder moet je in je tuin toch voor een wateraansluiting zorgen. De douche moet immers op een bepaalde manier aan water komen, waardoor je al snel een tuinslang door je tuin hebt lopen. In onze ogen staat dit toch iets minder fraai.

Desondanks raden wij de aanschaf van een buitendouche van harte aan. Een buitendouche biedt veel gemak, biedt de gewenste ontspanning en is ook nog eens heel praktisch. Heb je zelf oren naar de aanschaf van een buitendouche? Neem dan vooral onderstaande reviews door. In deze vijf reviews bespreken wij de vijf beste buitendouches van dit moment. Deze douches onderscheiden zich op specifieke punten, maar zijn stuk voor stuk de aanschaf meer dan waard.

Beste koop buitendouche – Sens Design Tuindouche

Het uitkiezen van een douche voor in de tuin is geen gemakkelijke opgave. Het aanbod is nogal divers, veel douches zien er veelbelovend uit en de prijskaartjes lopen nogal uiteen. Om de beste koop aan te kunnen wijzen, hebben wij daarom gekeken naar de beste buitendouche voor in de gemiddelde Nederlandse tuin. Aan de hand van dat criteria zijn wij uitgekomen bij de Sens Design Tuindouche; dit is volgens ons de beste koop buitendouche van het moment.

Deze eretitel heeft deze douche aan meerdere punten te danken. Eén van de belangrijkste voordelen vinden wij in ieder geval dat deze douche een tank met een inhoud van 35 liter heeft. Met dank aan deze inhoud kun je jezelf heerlijk afspoelen onder de douche. Als de tank leeg is, kun je deze overigens makkelijk met de tuinslang bijvullen.

Wat ons ook aanspreekt, is dat deze buitendouche nog behoorlijk krachtig is. De douche levert een waterdruk van 3,5 bar, waardoor je vuil makkelijk van je lichaam afspoelt. Maar, als je even heerlijk tot rust wilt komen, is dat ook mogelijk onder de Sens Design Buitendouche.

Tijdens het douchen geniet je van nóg meer gemak, mede dankzij de temperatuurcontrole. Met de handige draainop aan de stel je de temperatuur makkelijk naar wens in. De maximale temperatuur is hierbij ook nog eens 60 graden! Op de voorzijde van de douche is overigens ook nog een extra kraan aangebracht, inclusief universele tuinslangaansluiting.

Deze buitendouche is ook nog eens een lust voor het oog. Dit is wat ons betreft te danken aan het design en het gebruikte materiaal. Sens Design heeft bij deze douche namelijk gekozen voor een zilveren kleur. Dit komt onder meer doordat de douche gemaakt is van een UV bestendige soort kunststof, inclusief chromen beslag.

Dankzij dit materiaal ziet de buitendouche er geweldig uit, terwijl de douche ook nog tegen een stootje bestand is. Je kunt echt met een gerust hart deze buitendouche het gehele jaar buiten laten staan.

Wat wij ook ideaal vinden, is dat je deze tuindouche geheel naar wens verstelt. Zo kun je de douchekop in hoogte verstellen; de maximale hoogte hierbij is maar liefst 215 centimeter. Verder is de douchekop 180 graden draaibaar en geniet je dus van een fijne voetdouche op een hoogte van 41 centimeter.

Sens Design Tuindouche beste

Wel is het belangrijk om te weten dat je deze tuindouche stevig in je tuin neer moet zetten. Het is geen verplaatsbare buitendouche, maar het is een vaste tuindouche. Dit vraagt om een bepaalde installatie waar je je knip voor moet trekken.

Sowieso is het zaak om de knip te trekken voor de beste koop buitendouche. Voor de Sens Design Tuindouche betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 139,95 euro. Dit is aan de prijs, maar toch raden wij je aan om voor deze buitendouche te kiezen. Puur vanwege alle hierboven besproken voordelen.

Nog een belangrijk voordeel: dit is een buitendouche die op zonne energie werkt. Om gebruik van deze buitendouche te maken, heb je in je tuin dus geen stroom nodig. Dit scheelt weer het aanleggen of verplaatsen van elektriciteitskabels.

Deze buitendouche is vrij prijzig; ongeveer 140 euro.

Voordelen
 • Solar buitendouche
 • Prachtig design
 • Geheel naar wens te verstellen
 • Aangenaam douchen
 • Inhoud van 35 liter
 • Met handige extra’s
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Sens Design Tuindouche is wat ons betreft de beste koop buitendouche. De buitendouche ziet er geweldig uit, is geheel naar wens te verstellen en beschikt over een inhoud van 35 liter. Bovendien betreft dit een solar buitendouche, waardoor de douche geen stroom nodig heeft. De verschillende extra’s, zoals de instelbare temperatuur, maken het plaatje voor ons compleet.

Beste veelzijdige buitendouche – Kärcher Tuindouche met voet

Ben je voor in je tuin op zoek naar een veelzijdige buitendouche? Wil je bijvoorbeeld de douche ook voor andere doeleinden kunnen gebruiken? Dat is op zich logisch; een normale buitendouche gebruik je immers niet al te vaak. Vandaar ook dat wij op zoek zijn gegaan naar de beste veelzijdige buitendouche; onze keuze is hierbij op de Kärcher Tuindouche met voet gevallen.

Dit is niet alleen een buitendouche, maar dient ook als sproeilans. Met deze douche ben je in staat om de planten, struiken en bloemetjes in je tuin op een handige manier te besproeien. Het is dan ook – wat ons betreft – terecht dat Kärcher dit omschrijft als ‘de 2-in-1 oplossing voor de tuin’.

Deze buitendouche doet wat ons betreft ook prima dienst als douche. Dit is onder meer te danken aan de verstelbare douchekop; je kunt deze douchekop op de gewenste hoogte instellen. Zowel jij en je partner als je kinderen maken hierdoor op een fijne manier gebruik van de Kärcher Tuindouche met voet.

Wat wij erg handig aan deze buitendouche vinden, is de verplaatsbaarheid. De buitendouche is compact en licht van gewicht, waardoor je ‘m makkelijk in je tuin kunt verplaatsen. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met de tuinslang die naar de buitendouche loopt. Alleen met dank aan de tuinslang is het mogelijk om gebruik van deze buitendouche te maken.

Over de kwaliteit van deze buitendouche zijn wij ook uitermate te spreken. De buitendouche is wat ons betreft van dezelfde kwaliteit als de hogedrukreinigers van Kärcher.

Waar ben je van plan om de buitendouche in je tuin te gebruiken? Eigenlijk maakt dit niet uit; je kunt de buitendouche ook prima op oneffenheden ondergronden zitten. Dit komt vooral door de vormgeving van de voet; de voet bestaat uit drie afzonderlijke ‘poten’, waardoor de douche als een huis staat. Wel moet je rekening met de wind houden, waarover later meer.

Voor deze beste veelzijdige buitendouche betaal je slechts 41,14 euro. Ja, echt. Bij onze partner Bol.com kost deze buitendouche slechts net iets meer dan 4 tientjes. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor indrukwekkend te noemen.

Kärcher Tuindouche met voet beste

Bij deze douche moet je wel met twee minpunten rekening houden:

 • Het is niet mogelijk om de watertemperatuur te bepalen. Alleen als je een tuinkraan heeft waarbij je de temperatuur in kunt stellen, kun je met deze douche warm douchen.
 • De buitendouche is eigenlijk net iets te licht. Zeker als er een harde wind staat, is de buitendouche vrij fragiel.

De buitendouche is naar onze mening iets te licht; de douche kan hierdoor omwaaien.

Voordelen
 • Veelzijdig in te zetten
 • In hoogte verstelbaar
 • Erg betaalbaar
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Gekende Kärcher kwaliteit
Nadelen
 • Net iets te licht
 • Niet mogelijk om de watertemperatuur te bepalen
Conclusie

De Kärcher Tuindouche met voet is wat ons betreft de beste veelzijdige buitendouche. Deze douche gebruik je niet alleen als buitendouche, maar ook als sproeilans voor het bewateren van de beplanting in je tuin. Verder is deze douche makkelijk verplaatsbaar, geheel naar wens in te stellen en erg betaalbaar. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende Kärcher kwaliteit!

Beste solar buitendouche – G.F. Garden Sunny Style douche

Steeds meer producten voor in de tuin werken op zonne energie. Een typerend voorbeeld hiervan is de solar tuinverlichting; met deze verlichting verlicht je je tuin op een duurzame manier. Je kunt óók op een duurzame manier in je tuin douchen. Dit doe je bijvoorbeeld met de G.F. Garden Sunny Style douche. Volgens onze test is dit namelijk de beste solar buitendouche.

Wat bij deze douche direct opvalt, is het design. Deze solar buitendouche is namelijk makkelijk te verplaatsen, met dank aan de handige vormgeving. Dit is bij veel andere solar buitendouches wel anders, zoals bij de beste koop (zie eerste review in dit artikel).

Verder is het ideaal dat je deze buitendouche helemaal naar wens in kunt stellen:

 • Verstelbare douchekop: je kunt de douchekop van de G.F. Garden Sunny Style douche geheel naar wens instellen. Zo kun je ‘m draaien, waardoor je de gewenste straal creëert.
 • In hoogte verstelbaar: de douchekop is ook nog in hoogte verstelbaar. De minimale hoogte is 1,40 meter en de maximale hoogte is 2,10 meter.
 • Instelbare watertemperatuur: het is bij deze solar buitendouche zelfs mogelijk om de watertemperatuur geheel naar wens in te stellen. Je kunt hierdoor zowel koud als warm douchen, hoe fijn is dat?

Deze solar buitendouche beschikt over een waterreservoir. Dit is het zwarte gedeelte aan de onderzijde van de douche. Als je dit reservoir met water vult, heeft de douche twee uur nodig om dit water op te warmen. De douche gebruikt hiervoor dus géén stroom, maar zonne energie.

In onze ogen is dit een prima solar buitendouche, maar het is geen perfecte variant. Zo moet je vrij diep in de buidel tasten voor deze buitendouche; je bepaalt hier maar liefst 159,95 euro voor. Als we naar de werking kijken, kunnen we dit prijskaartje goed voorstellen. We kunnen het echter ook begrijpen dat je dit net iets teveel van het goede vindt.

Ten tweede moet je rekening met de waterdruk houden. De douchekop is niet in staat om een hoge waterdruk te leveren, waardoor de douchestraal ietwat slap is. Dit maakt het douchen erg aangenaam, maar het voelt soms wel een beetje aan alsof je aan het wachten op het water bent. Zeker als je vuil onder de douche af wilt spoelen, is dit iets minder praktisch.

G.F. Garden Sunny Style douche beste

Deze solar buitendouche is relatief prijzig; 160 euro.

Voordelen
 • Werkt volledig op zonne energie
 • Geheel naar wens in te stellen
 • Makkelijk te verplaatsen in de tuin
 • Inclusief instelbare watertemperatuur
 • Met waterreservoir (bij de voet)
 • Staat als een huis
Nadelen
 • Relatief duur
 • Geen al te harde straal
Conclusie

De G.F. Garden Sunny Style douche is naar onze mening de beste solar buitendouche. Dit komt onder meer door de combinatie van solar energie en de verplaatsbaarheid; je gebruikt deze douche op elke gewenste plek in de tuin. Hierbij geniet je ook nog van veel instelmogelijkheden én zelfs van warm water. Wel moet je vrij veel geld betalen voor/aan deze beste solar buitendouche.

Beste fraaie buitendouche – Deuba Buitendouche

Eén van de voordelen van een buitendouche is de fraaie uitstraling. Vind je dit zelf één van de belangrijkste voordelen? Dan doe je er verstandig aan om op zoek te gaan naar een fraaie buitendouche. Wat ons betreft kies je in dat geval het beste voor de Deuba Buitendouche. Dit is volgens onze test namelijk de beste fraaie buitendouche van het moment.

Waarom wij dit de beste fraaie buitendouche vinden? Nou, kijk maar eens naar de foto hiernaast. Je ziet dan direct waarom wij dit zo’n fraaie douche vinden. De douche zelf is prachtig in het zwart uitgevoerd, terwijl de douchekoop in het chroom uitgevoerd is. Deze kleuren sluiten perfect op elkaar aan en zorgen voor een strakke vormgeving.

Niet alleen de uitstraling is geweldig, maar ook de werking. Dit is onder meer te danken aan het feit dat dit een solar buitendouche is. De douche vangt het zonlicht op en zet dit zonlicht vervolgens in energie om. De maximale temperatuur van het water is hierbij maar liefst 60 graden Celsius. Heerlijk.

Ook is het zo dat je deze buitendouche naar wens kunt verstellen. Het is mogelijk om de douchekop 180 graden te verstellen, terwijl de douchekop altijd op een fijne hoogte hangt. Deuba heeft er namelijk voor gekozen om de douchekop op een hoogte van 215 centimeter te monteren. Ongeacht hoe lang je bent, geniet je hierdoor van een fijne waterstraal. Ook dankzij de druk die door de douchekop geleverd wordt.

De straal is bij deze buitendouche sowieso erg aangenaam. Door de waterdruk, maar ook doordat de douchekop een diameter van 150 mm heeft. Je geniet hierdoor van een aangename waterstraal, enigszins vergelijkbaar met de waterstraal van een regendouche.

Je zou het niet verwachten, maar deze douche is ook nog eens makkelijk op te bergen. Dit komt doordat je ‘m volledig in kunt schuiven. Je vouwt ‘m als het ware tot een klein pakketje op, waarna je ‘m makkelijk op kunt ruimen. Met name in de winterperiode is dit uiteraard ideaal te noemen.

Voor de werking van deze douche heb je eigenlijk alleen een tuinslang nodig. De tuinslang vult het reservoir, waarna de zonne energie het koude water verwarmd. De inhoud van de watertank is overigens 20 liter; dat had wellicht iets ruimer/groter gemogen.

Deuba Buitendouche beste

Bij aanschaf krijg je een duidelijke instructie meegeleverd voor de installatie. Voor de installatie krijg je alle toebehoren ook meegeleverd. De ervaring leert dat je deze buitendouche inderdaad op een makkelijke manier kunt installeren. Dát betekent dat je al snel van de fraaie uitstraling van de Deuba Buitendouche geniet.

In onze ogen moet je wel met enkele nadelen rekening houden. Zo geven meerdere kopers aan dat de douche na verloop van tijd begint te lekken. Rondom de koppelingen met teflon laat het materiaal los, waardoor de werking van de douche niet is zoals je zou willen.

Ook moet je rekening houden met het toch wel vrij forse prijskaartje. Bij onze partner Bol.com kost deze buitendouche namelijk 124,94 euro. Met het oog op bovengenoemd nadeel vinden wij dit toch wel een fors prijskaartje.

Deze buitendouche vinden wij relatief duur; 124,94 euro om precies te zijn.

Voordelen
 • Prachtig design
 • Makkelijk in te schuiven
 • Verstelbare watertemperatuur
 • Draaibare regendouchekop
 • Solar buitendouche
 • Erg aangenaam douchen
Nadelen
 • Duur
 • Iets mindere kwaliteit
Conclusie

De Deuba Buitendouche is de beste fraaie buitendouche. De douche is wat ons betreft een lust voor het oog en past ongetwijfeld in elke tuin. De douche is in een fraaie zwarte kleur uitgevoerd, heeft een toffe vormgeving en beschikt over een fraaie regendouchekop. Met deze regendouchekop is het douchen onder deze buitendouche maar al te aangenaam.

Beste goedkope buitendouche – GARDENA Tuindouche Solo

Het aanbod van buitendouches is nogal divers. Dit blijkt uit bovenstaande vier varianten, maar blijkt ook uit de prijskaartjes. Voor sommige douches betaal je een paar tientjes, terwijl je voor andere douches meer dan 100 euro moet betalen. Wil jij graag zo min mogelijk geld uitgeven? Kies dan voor de GARDENA Tuindouche Solo. Dit is volgens ons de beste goedkope buitendouche.

Voor deze buitendouche betaal je een bedrag van slechts 30,65 euro. Als je net iets meer dan 3 tientjes bij onze partner Bol.com overmaakt, ben je de trotse eigenaar van deze buitendouche. Bijkomend voordeel is dat deze douche door Kärcher ontworpen en gefabriceerd is; dit merk je overduidelijk aan de kwaliteit van de douche.

De douche is vrij simpel te gebruiken: steek hem in het gras en sluit de tuinslang op de kraan aan. Zet vervolgens de tuinslang aan, draai de douche open en geniet van de waterstraal. Aangezien het een vrij eenvoudige douche is, is het helaas niet mogelijk om de temperatuur in te stellen.

Wel kun je andere dingen bij deze douche instellen. Zo is het mogelijk om de watertoevoer te regelen, waardoor je zelf bepaalt hoeveel water er uit de grote douchekop komt. Verder is het mogelijk om de sproei op de gewenste hoogte in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je met het gehele gezin van deze Kärcher buitendouche gebruik kunt maken.

Wat ons ook aanspreekt, is dat deze douche erg eenvoudig is. Eenvoudig qua vormgeving, eenvoudig qua werking en eenvoudig qua prijskaartje. Dit zorgt ervoor dat er weinig aan kapot kan gaan, maar brengt uiteraard wel beperkingen met zich mee. Zo is het dus niet mogelijk om warm te douchen.

Verder moet je rekening houden met de douchekop. De douchekop levert op zich een fijne straal water af, maar is niet te vergelijken met bijvoorbeeld bovenstaande douchekop. Verder heb je altijd een tuinslang nodig om van deze tuindouche gebruik te kunnen maken; je hebt dus altijd een tuinslang door de tuin lopen.

Maar, het prijskaartje is wel subliem te noemen. Als je bijvoorbeeld voor het eerst een buitendouche wilt proberen, is dit een uitmuntende buitendouche. Dit is ook het geval als je af en toe van een douche in je tuin gebruik wilt maken. Je kunt dan direct honderden euro’s uitgeven, maar je kunt veel beter voor deze goedkope variant kiezen. Al met al een ware aanrader!

GARDENA Tuindouche Solo beste

Deze buitendouche biedt geen al te fijne waterstraal; zo is het niet mogelijk om met warm water te douchen.

Voordelen
 • Erg eenvoudige buitendouche
 • Erg betaalbaar
 • In hoogte verstelbaar
 • Makkelijk in gebruik
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Geen warm water
 • Geen al te krachtige waterstraal
Conclusie

De GARDENA Tuindouche Solo is naar onze mening de beste goedkope buitendouche. Voor de douche betaal je slechts 30,65 euro, waardoor het een prima douche is om het buiten-douchen eens mee uit te proberen. De douche is ook nog makkelijk in gebruik, is van een prima kwaliteit en is naar wens in te stellen. Het enige dat helaas niet mogelijk is, is om met water warm te douchen.

Koopgids

Naar welk van deze buitendouches gaat je voorkeur uit? Om het antwoord op deze vraag te vinden, zou je voor jezelf een goede vergelijking moeten maken. Gezien de diversiteit in het aanbod is dit des te belangrijker.

Maar, hoe kies je nou de beste buitendouche uit? Om dat te doen, moet je tijdens het uitkiezen op meerdere punten letten. De belangrijkste aandachtspunten zetten wij graag in deze koopgids uiteen.

Soort buitendouche

Ten eerste is het zaak om goed naar het soort buitendouche te kijken. Let hierbij specifiek op de volgende twee punten:

 • Aandrijving: betreft het een buitendouche die op stroom werkt? Of gaat het om een buitendouche die op zonne energie werkt? Om meerdere redenen geven wij zelf de voorkeur aan een solar buitendouche.
 • Verplaatsbaarheid: ga goed na of je de regendouche kunt verplaatsen. Dit biedt uiteraard mogelijkheden, maar is lang niet altijd even praktisch. Ga dus ook goed na wat je wensen op dit gebied zijn.
Soort buitendouche

Instelbaarheid

Ten tweede moet je goed naar de instelbaarheid van een buitendouche kijken. Is het bijvoorbeeld mogelijk om tussen warm- en koud water te schakelen? En is het mogelijk om de douchekop te draaien? Twee wenselijke functies, maar helaas niet op alle buitendouches aanwezig.

Wat bij nagenoeg alle buitendouches wel mogelijk is, is om de douchekop in hoogte te verstellen. Handig, maar ga wel goed na wat de maximale hoogte is. Zeker als je lang bent, moet dit minimaal 2 meter zijn.

Aansluitingen & watertank

Ten derde moet je goed naar de aansluitingen van de buitendouche kijken. Kun je bijvoorbeeld makkelijk een tuinslang op de douche aansluiten? Dit is zeker het geval als je kiest voor een douche met een universele tuinslangaansluiting.

Ga ook goed na of de buitendouche over een watertank beschikt. Als dat het geval is, is de douche veelal in staat om dit water te verwarmen. Je bent daardoor in staat om van een lekkere warme douche in je tuin te genieten.

Design

Ten vierde doe je er verstandig aan om goed naar het design te kijken. Vind je de douche fraai om te zien? En past de douche bij de rest van je tuin? Ook op dit punt is het belangrijk om een keuze te maken tussen een vaste douche en een verplaatsbare douche.

Douchekop

Ten vijfde moet je heel goed naar de douchekop kijken. Let hierbij op de verstelbaarheid, zoals hierboven al besproken. Let ook zeker op de diameter en maximale waterdruk van de douchekop. Des te hoger de maximale waterdruk is, des te krachtiger de straal is. En des te breder/groter de douchekop is, des te aangenamer het douchen is.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Het laatste punt is één van de belangrijkste punten. Je moet namelijk voor jezelf bepalen hoeveel geld je aan je nieuwe tuindouche uit wilt geven. Zoals bovenstaande vijf varianten duidelijk laten zien, lopen de prijskaartjes in ieder geval fors uiteen. Wil je het zo betaalbaar mogelijk houden? Of ben je bereid om bijvoorbeeld meer dan 100 euro uit te geven?

Over het algemeen kunnen we het volgende stellen: des te duurder de douche is, des te meer mogelijkheden de douche biedt. Dit zegt echter niks over de kwaliteit. Kärcher levert bijvoorbeeld prima buitendouches voor slechts een paar tientjes. Kies daarom altijd voor een buitendouche van een A-merk.

Prijs-kwaliteitsverhouding buitendouche

Slotwoord

De aanschaf van een buitendouche is wat ons betreft aan te raden. Zéker als je op de warme dagen veel tijd in je tuin doorbrengt, komt een buitendouche maar al te goed van pas. Heb je over één of meerdere van bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner. Wij wensen je graag veel plezier & gemak met je nieuwe buitendouche!

Tresna.nl
Logo