Beste zweefparasol

Ben je op zoek naar een handige, veelzijdige en fraaie parasol? Wil jij het liefste de parasolvoet niet in het midden van jouw terras neerzetten? En wil je jouw parasol bij voorkeur op verschillende manieren in kunnen stellen? Dan is het aan te raden om voor een zweefparasol te kiezen. Met een zweefparasol kun je op een ideale manier veel tijd in jouw tuin doorbrengen! Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande 5 zweefparasols kiest.

Onze top 5 zweefparasols

Afbeelding

Product


SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

Onze beste koop!

SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

Beste koop zweefparasol

of

Kopu Zweefparasol Vigo met parasolhoes 250x250 cm vierkant

Kopu® Zweefparasol Vigo met parasolhoes 250x250 cm vierkant

Beste kleine zweefparasol

of

Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm

Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm

Beste grote zweefparasol

of

Acaza Kantelbare Zweefparasol 300x300 cm

Acaza® Kantelbare Zweefparasol 300x300 cm

Beste luxe zweefparasol

of

PimXL Zweefparasol - Ø300 cm - Taupe

PimXL Zweefparasol - Ø300 cm - Taupe

Beste voordelige zweefparasol

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

Beste koop zweefparasol

SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

of

Kopu Zweefparasol Vigo met parasolhoes 250x250 cm vierkant

Beste kleine zweefparasol

Kopu Zweefparasol Vigo met parasolhoes 250x250 cm vierkant

of

Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm

Beste grote zweefparasol

Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm

of

Acaza Kantelbare Zweefparasol 300x300 cm

Beste luxe zweefparasol

Acaza Kantelbare Zweefparasol 300x300 cm

of

PimXL Zweefparasol - Ø300 cm - Taupe

Beste voordelige zweefparasol

PimXL Zweefparasol - Ø300 cm - Taupe

of

Voor- en nadelen van een zweefparasol

Als je op zoek naar een nieuwe parasol bent, heb je meer dan genoeg keuze. In ons artikel ‘beste parasol’ kun je direct kennis maken met de beste parasols, waarbij direct de variatie in het aanbod opvalt. Zo kun je voor een stokparasol of een zweefparasol kiezen, kun je voor een kleine of voor een grote parasol kiezen en heb je de keus uit tal van kleuren en patronen.

Voor welke parasol je dan het beste kunt kiezen? Dat hangt echt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Om meerdere redenen is het in ieder geval interessant om eens naar een zweefparasol te kijken. Wij zijn namelijk van mening dat een zweefparasol enkele zwaarwegende voordelen met zich mee brengt.

Een van de belangrijkste voordeel is toch wel terug te vinden in de plaatsing van de parasolvoet. Je kunt de parasolvoet namelijk aan de zijkant van het terras neerzetten, terwijl je deze bij een stokparasol in het midden van jouw terras neer moet zetten. Bij een zweefparasol staat de parasolvoet dus op een handigere plek én valt de parasolvoet een stuk minder op.

Daarbij geniet je wel te allen tijde van de gewenste schaduw op jouw terras. Dat is weer te danken aan het feit dat je het doek van een zweefparasol op verschillende manieren in kunt stellen. Zo is het bij veel varianten mogelijk om het doek te kantelen, te draaien en/of in hoogte te verstellen. Juist door deze vele verstelmogelijkheden kun je altijd van de gewenste schaduw op jouw terras creëren.

Bovendien is het een voordeel dat een zweefparasol in tal van afmetingen verkrijgbaar is. Over het algemeen is het echter zo dat de zweefparasols meestal een stuk groter zijn dan de stokparasols. Ook als je een groot terras in de schaduw wilt brengen, ben je daarvoor dus bij een zweefparasol aan het juiste adres.

Tot slot is het ook nog een voordeel dat je de keus uit heel veel soorten zweefparasols hebt. Met de beste zweefparasol van dit moment ga je in dit artikel kennismaken; wij zijn namelijk speciaal voor jou al op zoek gegaan naar de beste zweefparasol.

Voordat we de beste koop gaan bespreken, willen we in het kort nog kijken naar enkele nadelen van een zweefparasol. Zo is het een nadeel dat de meeste zweefparasols relatief duur zijn; dat is zeker het geval als je het prijskaartje van een zweefparasol naast het prijskaartje van een stokparasol houdt.

Verder moet je ook rekening met de wind houden. Doordat het parasoldoek van een zweefparasol eigenlijk in de vrije lucht hangt, kan de wind snel vat op het doek krijgen. Met name als je tuin zich op een winderige plek bevindt, is dit een nadeel waar je rekening mee moet houden. Een mogelijke oplossing is overigens om jouw zweefparasol via de parasolvoet aan de grond te verankeren.

Al met al brengt een zweefparasol dus de nodige voordelen met zich mee. Het is dan ook niet voor niets dat vrij veel huishoudens recentelijk voor de aanschaf van een zweefparasol gekozen hebben. Wil jij ook graag de beste zweefparasol aan gaan schaffen? Dan verwijzen wij je graag naar de inhoud van dit artikel; wij laten je hieronder namelijk kennis maken met de vijf beste zweefparasols van dit moment!

Beste koop – SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol

Er kan er maar één de beste zijn. Dit is bij alle producten het geval en dus ook bij de zweefparasols. Om uiteindelijk de beste zweefparasol aan te kunnen wijzen, hebben wij een bijzonder goed vergelijk moet maken. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor de beste zweefparasol met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

We zijn hierbij uitgekomen op de SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol. Deze parasol heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Over deze voordelen willen wij je graag informeren in deze korte review.

Laten we allereerst aftrappen met de afmetingen van deze zweefparasol; het parasoldoek heeft een diameter van maar liefst 300 cm. Ook als je een groot terras hebt, is deze zweefparasol dus voor jouw terras geschikt.

Daarbij is het ook ideaal dat je de parasol geheel naar wens in kunt stellen. Zo kun je de zweefparasol volledig kantelen, kun je de parasol 360 graden om zijn as laten draaien en kun je dus altijd de gewenste schaduw in jouw tuin creëren. Overigens kun je het parasoldoek zowel horizontaal als verticaal kantelen; dat is echt subliem te noemen.

Verder heeft het merk SORARA ook nog voor de juiste materialen gekozen. Het parasoldoek is van polyester, waardoor je van de gewenste Uv bescherming geniet. Ondertussen geniet je ook nog van een lange levensduur, aangezien polyester zeer robuust is. Het frame is van gepoedercoat aluminium vervaardigd, waardoor ook het frame een lange levensduur heeft. Bovendien is de parasol hierdoor relatief licht gebleven.

Over de kleur van het parasoldoek zijn wij ook zeer te spreken. Het merk SORARA heeft namelijk gekozen voor een zandkleur. Deze kleur valt niet al te veel in jouw tuin op én kan met meerdere andere kleuren gecombineerd worden. Zo staat deze zweefparasol prachtig in combinatie met tuinmeubelen van verschillende materialen.

Ook is naar onze mening de bediening van deze beste zweefparasol subliem te noemen. Aan de parasol is namelijk een slinger te vinden. Met deze slinger kun je de parasol op de gewenste manier bedienen, waarbij je in ieder geval alle kanten op kunt.

SORARA beste zweefparasol

Tot slot is het ook nog een voordeel dat deze parasol relatief goed tegen de wind bestand is. Dit is met name te danken aan de unieke constructie van deze zweefparasol, zoals je op de foto’s van deze parasol kunt zien. Ook is het goed om te weten dat je deze parasol in verschillende hoogtes in kunt stellen; eigenlijk kom je dus helemaal niks tekort bij/met deze zweefparasol.

Voordat je van al deze voordelen kunt genieten, moet je wel vrij diep in de buidel tasten. Voor deze zweefparasol betaal je namelijk een bedrag van 439,90 euro bij onze partner Bol.com. De zweefparasol is hierdoor vrij prijzig te noemen, maar daar krijg je dan wel een hele hoop voor terug. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang gaat genieten van deze beste zweefparasol!

Daarnaast moet je rekening houden met de meegeleverde beschermhoes. Het is super dat SORARA standaard een beschermhoes meelevert, maar deze hoes is niet al te fraai. Gelukkig doet deze hoes wel waarvoor je hem wilt gebruiken; jouw parasol goed beschermen!

Deze parasol is met een prijskaartje van ruim 430 euro vrij prijzig te noemen.

Voordelen
 • Diameter van 300 cm
 • Prachtige kleur
 • Geheel naar wens in te stellen
 • Perfecte kwaliteit
 • 360 graden draaibaar
 • Prima bediening
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Beschermhoes is vrij lelijk
Conclusie

De SORARA Roma Deluxe Kantel Zweefparasol is wat ons betreft de beste zweefparasol van dit moment. Deze zweefparasol heeft een prachtige uitstraling, is lekker groot uitgevoerd en kan op alle mogelijke manieren naar wens ingesteld worden. Met deze beste zweefparasol geniet je hierdoor te allen tijde van de gewenste schaduw in jouw tuin en op jouw terras!

Beste kleine zweefparasol – Kopu® Zweefparasol Vigo met parasolhoes 250x250 cm vierkant

Heb jij een niet al te grote tuin? Of ben je mogelijk op zoek naar een parasol voor op jouw balkon? Dan is het eigenlijk voor de hand liggend om te kiezen voor een stokparasol. Gaat jouw voorkeur hoe dan ook uit naar een zweefparasol? Dan ben je ook bij ons aan het juiste adres.

Speciaal voor jou zijn wij namelijk op zoek gegaan naar de beste kleine zweefparasol. Uiteindelijk zijn wij daarbij terecht gekomen bij deze zweefparasol van het merk Kopu; dit is volgens ons de beste kleine zweefparasol voor in een kleine tuin of voor op een balkon!

Zoals je wellicht al opgemerkt had, heeft deze parasol een diameter van 250 centimeter. Dit is alsnog niet super klein te noemen, maar is wel een logisch gevolg van een zweefparasol. Als je een nóg kleiner parasoldoek zou willen hebben, kun je beter voor een zweefparasol gaan kiezen.

Het merk Kopu heeft in ieder geval gezorgd voor een vierkant parasoldoek van 250 bij 250 centimeter. Dit parasoldoek is uitgevoerd in een zwarte kleur, waardoor de parasol een luxe uitstraling heeft. Bovendien is dit parasoldoek van het juiste materiaal vervaardigd; polyester. Dit materiaal blijft lang mooi en brengt dan ook een lange levensduur met zich mee.

Ook voor het frame heeft het merk Kopu de juiste keuzes gemaakt. Het frame is namelijk van aluminium vervaardigd; dit materiaal is zowel stevig als licht van gewicht. Juist door dit relatief lage gewicht is het een fluitje van een cent om deze parasol in jouw tuin te verplaatsen.

Ook zijn wij te spreken over de vele instelmogelijkheden van deze kleine zweefparasol. Zo kun je deze parasol draaien, kantelen en in hoogte verstellen. Door al deze verstelmogelijkheden kun je eigenlijk altijd de gewenste schaduw in jouw tuin creëren. Dit betekent dat je dus te allen tijde optimaal van het lekkere weer en jouw tuin kunt genieten!

Kopu Zweefparasol Vigo

Wil je de parasol graag op een iets andere stand instellen? Dan kun je hiervoor gebruik maken van het katrolmechanisme. Dit mechanisme werkt bijzonder simpel, maar kan niet zomaar door jouw kinderen gebruikt worden. Als je (kleine) kinderen rond hebt lopen, is deze parasol dus ook interessant te noemen.

Als laatste voordeel willen we de kwaliteit aanstippen. Het merk Kopu heeft voor de juiste materialen gekozen en heeft zorggedragen voor een stevige zweefparasol. Dit merk je dan ook aan de kwaliteit en de levensduur van deze parasol terug; bovendien is deze parasol volledig weersbestendig. Wat wens je nog meer?

Bij aanschaf van deze zweefparasol krijg je standaard een kruisvoet meegeleverd. Dat klinkt op voorhand interessant, maar schijn bedriegt. Dit betreft namelijk een volledige lege kruisvoet; je zou deze parasolvoet dus zelf nog moeten verzwaren.

Daarnaast moet je ook rekening met een vrij forse investering houden. Voor deze beste kleine zweefparasol betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 339,95 euro. Dat is echt aan de prijs, maar je krijgt gelukkig een hoop waar voor je geld. Wij zijn er van overtuigd dat je jarenlang kunt genieten van deze beste kleine zweefparasol!

Deze kleine zweefparasol is met een bedrag van 339,95 euro duur te noemen.

Voordelen
 • Lange levensduur
 • Diameter van 250 cm
 • Makkelijk te bedienen
 • Gave uitstraling
 • Geheel naar wens in te stellen
Nadelen
 • Duur
 • Meegeleverde kruisvoet is niet verzwaard
Conclusie

De Kopu® Zweefparasol Vigo met parasolhoes 250x250 cm vierkant is wat ons betreft de beste kleine zweefparasol. Deze parasol heeft een diameter van 250 cm, is van de beste materialen vervaardigd, heeft een lange levensduur en ziet er ook nog eens fraai uit. Bovendien kun je deze parasol geheel naar wens instellen; al met al een absolute aanrader voor de kleinere tuinen en balkons!

Bekijk prijzen van de Kopu® Zweefparasol Vigo met parasolhoes 250x250 cm vierkant bij verschillende winkels:

Beste grote zweefparasol – Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm

Bij het uitzoeken van een nieuwe parasol moet je goed naar de afmetingen kijken. Des te groter het parasoldoek is, des te groter het gebied is dat je volledig in schaduw kunt brengen. Wil jij graag jouw grote terras volledig in de schaduw kunnen brengen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een grote parasol.

Maar, wat is nou de beste grote zweefparasol? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld, waarna we onderzoek uitgegaan zijn. Uiteindelijk hebben wij de beste grote zweefparasol kunnen vinden. Onze keus is gevallen op de Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm!

Deze prachtige zweefparasol heeft een diameter van maar liefst 350 centimeter. Dit betekent dat je grotere terrassen moeiteloos volledig in de schaduw kunt brengen. Ook als je bijvoorbeeld in jouw tuin twee loungesets in de schaduw wilt brengen, is dat mogelijk met deze zweefparasol.

Daarbij geniet je ook nog van meerdere instelmogelijkheden. Zoals je al op de foto kunt zien, is het mogelijk om deze parasol te kantelen. Door deze kantelmogelijkheid ben je in staat om altijd de gewenste schaduw te creëren. Dit wordt nog verder versterkt door de traploze verstelbaarheid; je kunt dus écht altijd de juiste kantelhoek voor jouw parasol instellen.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om het parasoldoek in hoogte te verstellen. Ook dit is één van de instelmogelijkheden waarmee je het altijd zo aangenaam mogelijk in jouw tuin kunt maken.

Ook is het super dat je bij deze parasol standaard een beschermhoes geleverd krijgt. Dankzij deze beschermhoes kun je jouw parasol ook gedurende de winter en tijdens regenperiodes prima beschermen. Over de kwaliteit van deze parasol hoef je je sowieso niet al te veel zorgen te maken. Het frame is namelijk van aluminium vervaardigd en het parasoldoek van polyester. Dat zijn in principe de twee beste materialen!

Naar onze mening is deze parasol ook nog vrij stabiel en stevig. Dit is onder meer te danken aan de windopeningen onder de top van de parasol. Door deze windopeningen schiet de wind eigenlijk onder het parasoldoek vandaan, waardoor het doek niet continu aan het klapperen is. Ook op dat vlak heeft het merk Tectake dus de juiste keuzes weten te maken.

Tectake 400622 aluminium zweefparasol

Heb je interesse om deze beste grote zweefparasol aan te schaffen? Dan hoef je niet al te diep in de buidel te tasten! Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 104,90 euro voor deze zweefparasol. In onze ogen is dat echt heel voordelig te noemen.

Is deze lage prijs dan ook terug te zien in veel nadelen? Nou, dat valt op zich mee. Wel moet je rekening houden met een iets mindere kwaliteit; zo weten wij niet 100% zeker of de levensduur net zolang is als bij de hierboven genoemde varianten.

Daarnaast is de meegeleverde parasolvoet absoluut niet naar wens. Deze voet is eigenlijk te gevoelig en had een stuk beter/steviger gekund wat ons betreft. Mocht je besluiten om deze zweefparasol aan te schaffen, is het dus interessant om naar een andere parasolvoet uit te kijken.

De parasolvoet is niet naar wens; te gevoelig en eigenlijk niet passend bij de rest van de parasol.

Voordelen
 • Diameter van 350 cm
 • Prachtige uitstraling
 • Geheel naar wens in te stellen
 • Gunstig geprijsd
 • Inclusief handige windopeningen
Nadelen
 • Parasolvoet is te gevoelig
 • Kwaliteit niet perfect
Conclusie

De Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm is naar onze mening de beste grote zweefparasol. Deze zweefparasol is bijzonder groot uitgevoerd, heeft een fraaie uitstraling, is gunstig geprijsd en is geheel naar wens in te stellen. Zeker als je een groot terras hebt, biedt deze zweefparasol daar alle mogelijkheden hebben!

Bekijk prijzen van de Tectake 400622 aluminium zweefparasol 350 cm bij verschillende winkels:

Beste luxe zweefparasol – Acaza® Kantelbare Zweefparasol 300x300 cm

Wil jij dolgraag een zweefparasol voor in jouw tuin aanschaffen? Heb jij bewust gekozen voor een tuin met een moderne en luxe uitstraling? En wil jij graag jouw parasol daar volledig op aan laten sluiten? Dan is het aan te raden om te kijken naar de beste luxe zweefparasol.

Wat wij verstaan onder een luxe zweefparasol? Dat is een parasol met een fraaie uitstraling, veel instelmogelijkheden en een perfecte kwaliteit. Deze criteria hebben wij dan ook als uitgangspunten genomen tijdens onze zoektocht naar de beste luxe zweefparasol. Uiteindelijk zijn wij hierbij uitgekomen op de Acaza® Kantelbare Zweefparasol 300x300 cm; dit is volgens ons de beste luxe zweefparasol.

In onze ogen brengt deze parasol een en al luxe met zich mee. Dit komt onder meer door het prachtige parasoldoek van deze parasol. Het merk Acaza heeft hierbij gekozen voor een donkergrijze kleur. Deze kleur staat prachtig in een luxe tuin en valt ook prima te combineren met luxe tuinmeubelen.

Overigens heeft het merk Acaza gekozen voor een vrij groot parasoldoek. Door de diameter van 300 cm kun je in ieder geval een vrij groot terras volledig in de schaduw brengen. Deze parasol is geschikt voor middelgrote tot grote terrassen!

Ondertussen geniet je ook nog van veel instelmogelijkheden. Zo kun je deze parasol in hoogte verstellen, kun je de parasol kantelen en kun je de parasol 360 graden om zijn as laten draaien. Doordat je de parasol om zijn as kunt laten draaien, kun je de stand van de parasol continu aan de stand van de zon aanpassen. Ideaal!

Ook de bediening van deze zweefparasol is ideaal te noemen. Voor het openen en sluiten van de parasol hoef je alleen maar de hendel/zwengel te gebruiken. Dankzij de schuifhendel aan de buis van de parasol kun je de stand van de parasol vervolgens naar wens instellen. Je geniet hierbij ook nog eens van een traploze verstelling; wat wens je nog meer?

Verder is het super dat het merk Acaza voor alleen de beste materialen gekozen heeft. Zo is het parasoldoek van 100% polyester vervaardigd; je kunt hierdoor lange tijd van de geweldige kwaliteit genieten. Verder is het frame volledig van aluminium vervaardigd. Aluminium is licht van gewicht én is ook nog eens stevig te noemen.

Acaza Kantelbare Zweefparasol

Sowieso zijn wij bijzonder te spreken over de kwaliteit van deze zweefparasol. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang van deze geweldige parasol kunt genieten; dat mag ook wel bij een luxe zweefparasol. Zodra je deze parasol in jouw tuin zet, geniet je in ieder geval nog véél meer van jouw tuin en het lekkere zonnetje.

Wil je deze beste luxe zweefparasol direct aan gaan schaffen? Dan is het wel goed om rekening te houden met twee nadelen. Het eerste nadeel heeft betrekking op het ontbreken van een parasolvoet; je krijgt géén parasolvoet standaard meegeleverd bij de aanschaf van deze zweefparasol.

Het tweede nadeel heeft betrekking op het prijskaartje van deze zweefparasol. Voor deze parasol betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 264,99 euro. Dit klinkt als vrij veel geld, maar je krijgt gelukkig ook heel veel waar voor je geld. Dit maakt de aanschafprijs een stuk draaglijker, maar je moet dit bedrag uiteraard wel op zien te hoesten.

Je krijgt bij aanschaf van deze parasol geen parasolvoet meegeleverd; houd dus rekening met een extra investering.

Voordelen
 • Luxe uitstraling
 • Geheel naar wens te verstellen
 • Vervaardigd van de beste materialen
 • Makkelijke bediening
 • Diameter van 300 cm
Nadelen
 • Geen parasolvoet meegeleverd
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Acaza® Kantelbare Zweefparasol 300x300 cm is wat ons betreft de beste luxe zweefparasol. Eigenlijk is alles luxe aan deze parasol; de uitstraling, het materiaalgebruik, de makkelijke bediening en de algehele kwaliteit. Als je deze parasol in jouw tuin neerzet, weet je zeker dat je hier jarenlang optimaal van kunt gaan genieten!

Beste voordelige zweefparasol – PimXL Zweefparasol - Ø300 cm – Taupe

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een zweefparasol? Geef je bij voorkeur echter niet al te veel geld aan een parasol uit? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Over het algemeen gaat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ namelijk op voor (zweef)parasols.

Desalniettemin hebben wij onze zoektocht naar de beste voordelige zweefparasol in gang gezet. Wij hebben vele parasols aan een strenge keuring mogen onderwerpen, waarna wij uiteindelijk onze keuze hebben gemaakt. De PimXL Zweefparasol - Ø300 cm – Taupe is naar onze mening de beste voordelige zweefparasol van dit moment!

Wat je voor deze zweefparasol moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 88,95 euro voor deze zweefparasol. Dit bedrag is écht laag te noemen in verhouding tot de hierboven genoemde prijskaartjes, terwijl deze zweefparasol een prima kwaliteit weet te bieden.

Zo is het een feit dat deze parasol van de juiste materialen vervaardigd is. Het frame van deze parasol is van aluminium vervaardigd, terwijl het parasoldoek van polyester vervaardigd is. Naar onze mening zijn dit de beste materialen voor een zweefparasol; prima keuze van het merk PimXL dus.

Daarnaast is het parasoldoek ook nog behoorlijk groot uitgevoerd; een diameter van maar liefst 300 centimeter. Dit parasoldoek is niet alleen lekker groot, maar is ook nog eens in een fraaie kleur uitgevoerd; taupe. Indien gewenst kun je ook nog voor één van de twee andere tinten kiezen; antraciet of ecru.

Naar onze mening is de bediening van deze zweefparasol ook handig te noemen. Zo kun je met behulp van het draaimolentje de parasol moeiteloos in en uit draaien. Doordat je deze parasol moeiteloos in kunt klappen, kun je ‘m tijdens de winter ook op een veilige manier opbergen.

Over de stevigheid hoef je je ook geen zorgen te maken. Het merk PimXL heeft bij de fabricatie van deze parasol bewust gekozen voor 8 metalen baleinen. Deze baleinen zorgen voor een stevige spanning van het doek, waardoor het doek niet al te snel klappert door de wind. Bovendien is de gehele parasol vrij stevig uitgevoerd.

PimXL Zweefparasol

Wil je deze beste voordelige zweefparasol aanschaffen? Dan moet je wel goed met enkele nadelen rekening houden. Zo is het een nadeel dat je wel een kruisvoet geleverd krijgt, maar niet de parasoltegels die in deze kruisvoet horen. Deze parasoltegels zou je dus ook nog separaat aan moeten schaffen, waardoor de totale kosten helaas stijgen.

Daarnaast kun je deze zweefparasol ook niet kantelen of draaien. Nee, in plaats daarvan kun je alleen de hoogte van de parasol verstellen. In vergelijking met de hierboven genoemde varianten ben je daardoor met deze zweefparasol relatief beperkt. In onze ogen is dit het belangrijkste nadeel waar je rekening mee moet houden.

Tevens moet je goed rekening houden met het verplaatsen van deze zweefparasol. De parasoltegels die je in de kruisvoet neer moet leggen, zijn namelijk behoorlijk zwaar. Als je jouw parasol wilt verplaatsen, moet je dus over de nodige spierkracht beschikken.

Deze parasol is niet kantelbaar en ook niet draaibaar.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Diameter van 300 cm
 • Fraai design
 • Van de juiste materialen vervaardigd
 • Relatief stevig
Nadelen
 • Niet kantelbaar én niet draaibaar
 • Verplaatsen gaat niet al te makkelijk
 • Zonder parasoltegels geleverd
Conclusie

De PimXL Zweefparasol - Ø300 cm – Taupe is naar onze mening de beste voordelige zweefparasol. Deze parasol heeft een prachtige uitstraling, is behoorlijk stevig te noemen, is van een prima kwaliteit en is erg voordelig geprijsd. Het enige wat bij deze parasol niet mogelijk is, is het kantelen of het draaien. Verder is het een zweefparasol waarvan wij de aanschaf absoluut aan kunnen raden!

Koopgids

Wil jij ook graag meer en meer tijd in jouw tuin door gaan brengen? Dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Het klimaat is in ons land behoorlijk aan het veranderen, waardoor je veel tijd in jouw tuin op een aangename manier door kunt gaan brengen.

Voordat het zover is, moet je wel een goede parasol aanschaffen. Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een zweefparasol? Dan heb je in dit artikel al kennis kunnen maken met de vijf beste zweefparasols. Hoe kun je nou bepalen wat voor in jouw tuin de beste variant is? Dat doe je door op meerdere criteria te letten. In deze koopgids bespreken wij wat de belangrijkste criteria zijn van/bij een zweefparasol!

Diameter van parasoldoek

Hoe groot is het terras dat je in de schaduw wilt kunnen brengen? Je moet de afmetingen van jouw terras af zien te stemmen op de diameter van het parasoldoek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een diameter van 250 centimeter, een diameter van 300 centimeter of een diameter van 350 centimeter; de keus is volledig aan jou.

Eigenlijk kun je op dit gebied maar op één manier de juiste keuze maken: door goed naar jouw terras te kijken. Meet de afmetingen van jouw terras op en bepaal op basis daarvan hoe groot het parasoldoek moet zijn.

Afmetingen parasoldoek zweefparasol

Kleur van parasoldoek

Op het moment dat de parasol uitgeklapt staat, is het direct de eyecatcher in jouw tuin. Aangezien de parasol direct alle aandacht opeist, is het zéér wenselijk dat de kleur van het parasoldoek naar wens is. Je hebt in ieder geval de keus uit allerlei kleuren, uit allerlei kleurstellingen en uit allerlei patronen.

Materiaal

Tevens is het belangrijk om goed naar het toegepaste materiaal te kijken. In onze ogen is het zeer wenselijk dat het parasoldoek van polyester vervaardigd is; dit materiaal is zowel stevig als duurzaam. Daarnaast is het ook wenselijk dat het frame van aluminium vervaardigd is; dit materiaal is zowel sterk als licht van gewicht.

Instelmogelijkheden

Ook is het onwijs belangrijk om naar de instelmogelijkheden van de zweefparasol te kijken. Kun je bijvoorbeeld de parasol kantelen? Kun je de parasol in hoogte verstellen? En kun je de parasol om zijn as draaien? Het is stuk voor stuk wenselijk dat je de beschikking over dergelijke instelmogelijkheden hebt.

Waarom deze instelmogelijkheden zo fijn zijn? Omdat je de parasol hiermee aan kunt passen aan de stand van de zon. Hierdoor weet je eigenlijk te allen tijde van de gewenste schaduw in jouw tuin te genieten!

Meegeleverde accessoires

Bij de aanschaf van een zweefparasol is het ook aan te raden om goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. Zo zijn onder meer een beschermhoes en een parasolvoet onwijs prettig.

Krijg je bij de betreffende zweefparasol een parasolvoet meegeleverd? Check dan goed of deze parasolvoet ook verzwaard is; bij veel parasolvoeten is dat namelijk niet het geval.

Bedieningsmechanisme

Heeft de door jou gewenste parasol meerdere instelmogelijkheden? Dan is het ook aan te raden om naar het bedieningsmechanisme te kijken.

Bekijk goed hoe je de parasol in- en uit kunt klappen, maar ook hoe je het doek in een andere stand kunt brengen.

Bedieningsmechanisme zweefparasol

Prijs-kwaliteitsverhouding

Goedkoop is duurkoop. Voor dit gezegde gaat de vlieger absoluut op in het aanbod van zweefparasols. Je kunt bijvoorbeeld een zweefparasol van 50 euro aanschaffen, maar dan kun/mag je niet al te veel verwachtingen te hebben.

In plaats daarvan kun je beter nét iets meer geld vrijmaken voor de beste zweefparasol. In dit artikel heb je in ieder geval kunnen lezen dat je voor een bedrag van pakweg 100 euro al geweldige zweefparasols aan kunt schaffen!

Slotwoord

Is de aanschaf van een zweefparasol aan te raden? Ja, dat is zéker het geval. Met een zweefparasol ga je van de gewenste schaduw en van veel gemak in jouw tuin genieten. Wil jij daar ook van gaan genieten? Check dan direct de hierboven genoemde varianten en maak voor jezelf een goed vergelijk.

Heb je over één of meerdere zweefparasols een vraag? Neem hiervoor gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe zweefparasol!

Tresna.nl
Logo