Beste slimme schakelaar

Ben je bezig met het creëren van een slimme woning? Je hebt groot gelijk. Door je woning zo slim mogelijk in te richten, geniet je in je woning van nog meer gemak. Zo heb je bijvoorbeeld weinig omkijken naar de verlichting en huishoudelijke apparaten. Om je woning nóg slimmer te maken, is het advies om eens te kijken naar slimme schakelaars. Met slimme schakelaars geniet je in je woning van tal van voordelen!

Onze top 5 slimme schakelaars

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

KlikAanKlikUit Startset APC3-2300R

Beste koop slimme schakelaar

of

Philips Hue Play HDMI Sync Box + Hue Bridge

Beste slimme schakelaar voor verlichting

of

Senic Friends of Hue wandschakelaar 3-pack

Beste uitgebreide set slimme schakelaars

of

SmartHomeSwitch Slimme Rolluikschakelaar

Beste slimme schakelaar voor raamdecoratie

of

KlikAanKlikUit AWST-8800

Beste goedkope slimme schakelaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

KlikAanKlikUit Startset APC3-2300R

Beste koop slimme schakelaar

of

Philips Hue Play HDMI Sync Box + Hue Bridge

Beste slimme schakelaar voor verlichting

of

Senic Friends of Hue wandschakelaar 3-pack

Beste uitgebreide set slimme schakelaars

of

SmartHomeSwitch Slimme Rolluikschakelaar

Beste slimme schakelaar voor raamdecoratie

of

KlikAanKlikUit-AWST-8800

Beste goedkope slimme schakelaar

of

Voor- en nadelen van een slimme schakelaar

Een slimme schakelaar is een eenvoudige doch hele slimme schakelaar. Met deze schakelaar kun je op een eenvoudige manier apparatuur bedienen. Dit kun je doen door de schakelaar in te drukken, maar je kunt ‘m ook op afstand bedienen.

Daarmee hebben we het eerste voordeel van een slimme schakelaar te pakken. Een slimme schakelaar is op afstand te bedienen, waardoor je van veel gemak verzekerd bent. Zelfs als je languit op de bank ligt, kun je huishoudelijke apparaten bedienen. Zonder dat je hier ook maar enige moeite voor hoeft te doen.

Een ander voordeel is de veelzijdigheid. Je kunt met een slimme schakelaar bijvoorbeeld een lamp bedienen, maar ook een rolluik of een ander huishoudelijk apparaat. Deze apparaten zet je op afstand aan en uit, waarbij je de totale controle behoudt.

Het fijne is dat je slimme schakelaars ook volledig in je woning kunt integreren. Maak je op dit moment in je woning al gebruik van bijvoorbeeld Alexa, een Apple HomeKit of Google Home? Dan sluit je de slimme schakelaar hier moeiteloos op aan. Vanaf dat moment kun je de schakelaar zelfs met je stem bedienen.

Klinken deze voordelen al als muziek in je oren? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je. Bij een slimme schakelaar heb je namelijk weinig omkijken naar de installatie. De meeste merken hebben zorg voor een makkelijke installatie gedragen, waardoor je snel en eenvoudig van de slimme schakelaar gebruik kunt maken.

Verder is het ideaal dat je uit meerdere slimme schakelaars kunt kiezen. Zoals duidelijk uit bovenstaande tabel blijkt, is het aanbod van de smart schakelaars op dit moment erg divers. Ongeacht welke wensen je precies hebt, betekent dit dat je een geschikte slimme schakelaar kunt vinden. Om deze aankoop zo makkelijk mogelijk te maken, bespreken wij deze beste slimme schakelaars hieronder uitgebreid.

Bij een slimme schakelaar moet je ook met enkele nadelen rekening houden. Zo moet je even goed beseffen dat de communicatie via Wifi verloopt. Dit betekent dat je een stabiele wifi verbinding moet hebben. Mocht dit niet het geval zijn, kun je de slimme schakelaar niet naar wens bedienen.

Wil je de slimme schakelaar aan Apple HomeKit of Google Home koppelen? In veel gevallen heb je hier wel enige – technische – kennis voor nodig. Bij de meeste slimme schakelaars krijg je wel een handleiding meegeleverd, maar deze handleiding is niet altijd duidelijk genoeg.

Tot slot moet je bij veel slimme schakelaars met een flinke investering rekening houden. Een slimme schakelaar is zeker niet altijd goedkoop te noemen, maar levert wel onwijs veel gemak op. En de hierboven besproken voordelen zijn wat ons betreft onbetaalbaar. Hoe sta jij daar tegenover?

Ons advies is vooral om onderstaande reviews goed door te nemen. In deze reviews vertellen wij je alles over de beste slimme schakelaars van dit moment. Met deze slimme schakelaars doe je een prima aankoop en maak je je woning nog slimmer. Via de buttons bestel je de gewenste slimme schakelaar bovendien relatief goedkoop bij één van onze partners.

Beste koop slimme schakelaar – KlikAanKlikUit Startset APC3-2300R

Ben je op zoek naar een slimme schakelaar voor in je woning? Om meerdere redenen raden wij je aan om naar een slimme schakelaar van KlikAanKlikUit te kijken. Binnen het aanbod van dit merk zijn wij over onder meer de KlikAanKlikUit Startset APC3-2300R te spreken. Dit is volgens ons dan ook de beste koop slimme schakelaar.

Dit is niet zomaar een slimme schakelaar, maar is een uitgebreide set. In deze set tref je onder meer drie slimme schakelaars aan in de vorm van een stekker. Je hoeft deze stekkers alleen maar in het stopcontact te steken, waarna je op afstand de stekker kunt bedienen. Welke apparaten je op deze stekkers aansluit, is volledig aan jezelf om te bepalen.

Bij aanschaf krijg je ook nog eens een afstandsbediening meegeleverd. Met deze afstandsbediening ben je in staat om de stekker op afstand te bedienen. Dit doe je vanuit je luie stoel, maar ook vanuit je tuin bijvoorbeeld. De afstandsbediening en de stekkers hebben namelijk een zendbereik tot 30 meter.

Deze slimme stekkers van KlikAanKlikUit zijn voor veel apparaten geschikt. Het maximale vermogen per stekker is namelijk 2300 Watt. Dit betekent dat je allerlei soorten lampen én apparaten op de stekkers aan kunt sluiten. De betreffende lamp of het betreffende apparaat bedien je vervolgens op afstand.

Een kind kan de was doen met deze set van slimme schakelaars. Dit geldt voor de bediening van de drie slimme stekkers, maar ook voor de installatie. Om van deze stekkers gebruik te kunnen maken, hoef je ze alleen maar in het stopcontact te pluggen. Met dank aan het zendbereik van 30 meter kun je de slimme stekkers vervolgens prima op afstand bedienen.

Wat wij ook een groot voordeel vinden, is de veiligheid. KlikAanKlikUit heeft deze slimme stekkers bijvoorbeeld van randaarde voorzien. Ook beschikken deze stekkers over een speciale kinderbeveiliging; de stekkers zijn hierdoor ook veilig te gebruiken als je een kind in huis rond hebt lopen.

Waar wij ook erg enthousiast over zijn, is het prijskaartje. Voor deze beste koop slimme schakelaar betaal je slechts 23,99 euro. Voor nog geen 25 euro krijg je dus de beschikking over drie slimme stekkers én een afstandsbediening.

KlikAanKlikUit Startset APC3-2300R beste

Wil je graag de KlikAanKlikUit Startset APC3-2300R ook op afstand kunnen bedienen? Dan moet je wel de KlikAanKlikUit Smart Bridge kopen. Dit is het basisstation van KlikAanKlikUit waarmee je jezelf de mogelijkheid biedt om de slimme stekkers ook middels een app te bedienen.

Verder moet je rekening houden met de toepassingsmogelijkheden. Deze slimme schakelaars zijn namelijk alleen voor in Nederland geschikt. Ben je als Belg op zoek naar een slimme schakelaar? Dan zijn deze stekkers simpelweg niet voor in je woning geschikt.

Al met al vinden wij dit een prima slimme schakelaar. Een slimme schakelaar die je op een slimme, simpele en handige manier gebruikt. om hier optimaal gebruik van te maken, is het advies wel om de KlikAanKlikUit Smart Bridge te kopen.

Deze stekkers kun je standaard niet met een app bedienen.

Voordelen
 • Set van 3 slimme stekkers
 • Inclusief afstandsbediening
 • Voor veel lampen/apparaten geschikt
 • Erg veilig
 • Zendbereik van 30 meter
 • Goedkoop
Nadelen
 • Niet voor Belgische woningen
 • Niet standaard via een app te bedienen
Conclusie

De KlikAanKlikUit Startset APC3-2300R vormt volgens ons de beste koop slimme schakelaar. Met deze set krijg je de beschikking over drie slimme stekkers, waarmee je veel lampen en apparaten op afstand kunt bedienen. Om hier optimaal gebruik van te maken, is de aanschaf van de KlikAanKlikUit Smart Bridge wel aan te raden.

Beste slimme schakelaar voor verlichting – Philips Hue Play HDMI Sync Box + Philips Hue Bridge

Heb je de wens om slimme verlichting in je woning te integreren? Dan is de kans groot dat je al snel bij de Philips Hue verlichting uitkomt. Deze verlichting is uitgegroeid tot de standaard in de wereld van slimme verlichting. Om deze verlichting op de beste manier te bedienen, kies je voor deze Philips Hue Play HDMI Sync Box.      

Met deze Philips Hue Play HDMI Sync Box kun je heel veel kanten op. Zo is het mogelijk om alle Philips Hue Smart Lampen aan deze slimme schakelaar te koppelen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je deze lampen van elkaar bedienen. Hierbij geniet je ook nog van de nodige extra’s.

Zo kun je deze slimme schakelaar ook aan je TV koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de gekoppelde lampen en TV met elkaar laten communiceren. De kleuren die op je TV weergegeven worden, worden door de lampen overgenomen. Hiermee ben je in staat om je eigen thuisbioscoop te installeren.

Wat hierbij ook uniek is, is dat deze slimme schakelaar nog 4 HDMI aansluitingen heeft. Je bent hiermee in staat om meerdere apparaten aan te sluiten, waaronder een spelcomputer, TV-ontvanger of Blu-ray speler. Wat ons betreft is dit dus meer dan alleen een slimme schakelaar voor verlichting.

Wat ons bij deze slimme schakelaar erg aanspreekt, is de bediening. Middels de speciale Sync app kun je deze schakelaar geheel naar wens bedienen. Je kunt elke lamp afzonderlijk bedienen, waarbij je ook nog in staat bent om meerdere lampen op deze schakelaar aan te sluiten. Deze Philips Hue Play HDMI Sync Box is dus onmisbaar voor in een 100% smart home.

Het installeren van deze slimme schakelaar is ook een fluitje van een cent. Het enige dat je hiervoor nodig hebt, is de schakelaar zelf en de Sync app. In de app staat vervolgens precies wat je moet doen en hoe je dit moet doen. Nadat je de Philips Hue Play HDMI Sync Box hebt geïnstalleerd, maak je hier met veel plezier gebruik van.

Wel is het goed om te weten dat je voor deze slimme schakelaar de Hue Bridge nodig hebt. Vandaar ook dat wij je investeren om de Philips Hue Bridge én de Philips Hue Play HDMI Sync Box aan te schaffen.

Waar je wel rekening mee moet houden, is een vrij forse investering. Voor deze combi set betaal je ruim 300 euro. Het is hiermee een vrij dure slimme schakelaar, maar het is wel een hele complete schakelaar. Met de Philips Hue Bridge kun je namelijk tot wel 50 lampen en 10 accessoires verbinden en bedienen!

Deze totale set is vrij prijzig.

Voordelen
 • Voor veel lampen en accessoires geschikt
 • Ook te koppelen aan je TV
 • Ideale bediening via de app
 • Makkelijk te installeren
 • Toppunt van slimheid
Nadelen
 • Forse investering
Conclusie

De Philips Hue Play HDMI Sync Box + Philips Hue Bridge vormt volgens ons de beste slimme schakelaar voor verlichting. Met deze producten van Philips kun je niet alleen tot 50 lampen bedienen, maar ook tot 10 accessoires. Bovendien kun je deze slimme schakelaar aan je TV koppelen. Al met al is dit de perfecte Philips combinatie voor het creëren van een slimme woning.

Beste uitgebreide set slimme schakelaars – Senic Friends of Hue wandschakelaar 3-pack

Het mag duidelijk zijn dat je uit veel soorten slimme schakelaars kunt kiezen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide set van meerdere slimme schakelaars? En zou je deze schakelaars graag op vaste plekken in je woning hebben? Dan kom je uit bij de Senic Friends of Hue wandschakelaar 3-pack. Dit is volgens ons de beste uitgebreide set slimme schakelaars.

Deze set bestaat uit drie losse wandschakelaars. Deze schakelaars lijken reguliere wandschakelaars te zijn, maar niks is minder waar. Met deze schakelaars kun je je woning simpelweg op een slimme manier bedienen. De focus ligt hierbij op verlichting, maar je kunt eventueel ook andere apparaten met deze schakelaars bedienen.

Wat zo uniek is, is dat deze schakelaars op kinetische energie werken. Zodra je de schakelaar indrukt, wekt de schakelaar zelf energie op. En daarmee is de schakelaar in staat om de lampen aan en uit te zetten. Op deze manier ben je in staat om je slimme lampen op een unieke manier te bedienen.

Dat deze schakelaars op kinetische energie werken, brengt een belangrijk voordeel met zich mee. De installatie is super simpel. Voor de installatie hoef je niet met elektriciteitskabels of iets in de weer. Nee, je hangt deze schakelaars op en koppelt ze vervolgens met de gewenste lampen. Vanaf dat moment kun je deze slimme schakelaars gebruiken.

Met deze set van slimme schakelaars kun je de lampen ook dimmen. Dit doe je door de drukknoppen ingedrukt te houden, waarmee je de felheid van het licht zelf kunt bepalen.

Deze drie schakelaars worden in het wit aangeboden. Spreekt deze kleur je niet helemaal aan? Dan kun je dit 3-pack ook in het zwart bestellen bij onze partner Coolblue. Voor beide kleuren betaal je hetzelfde bedrag: 182 euro. Dat is vrij veel geld wat ons betreft, maar je haalt wel oprecht unieke slimme schakelaars in huis.

Het is mogelijk om maar liefst 50 lampen op deze slimme schakelaars aan te sluiten. Wil je dit doen? Dan heb je hier wel de Philips Hue Bridge voor nodig. Zonder dit station van Philips is het niet mogelijk om de lampen te koppelen aan deze slimme schakelaars.

Senic-Friends-of-Hue-wandschakelaar

Als je van de Hue app gebruik maakt, kun je de smart lampen overigens ook op afstand bedienen. Heb je echter je smartphone niet op zak? Dan komen deze slimme wandschakelaars maar al te goed van pas. Ook hieruit blijkt weer dat dit een set van unieke slimme schakelaars is.

Weet je wat ook nog een groot voordeel is? Dat je deze schakelaars middels stembediening kunt bedienen. Dit is jammer genoeg wel alleen mogelijk met Apple HomeKit.

Voor deze slimme schakelaars heb je de Philips Hue Bridge nodig.

Voordelen
 • Set van 3 slimme schakelaars
 • Design van een reguliere wandschakelaar
 • Werkt op kinetische energie
 • Middels app en stembediening te bedienen
 • In staat om lampen te dimmen
Nadelen
 • Philips Hue Bridge nodig
 • Vrij duur
Conclusie

De Senic Friends of Hue wandschakelaar 3-pack is wat ons betreft de beste uitgebreide set slimme schakelaars. Deze schakelaars kun je bedienen door ze in te drukken, maar je kunt ze ook met een app en stembediening bedienen. Het is hierdoor een diverse en veelzijdige set van slimme schakelaars. Over het design en de vele mogelijkheden zijn wij in ieder geval erg enthousiast.

Bekijk prijzen van de Senic Friends of Hue wandschakelaar 3-pack bij verschillende winkels:

Beste slimme schakelaar voor raamdecoratie – SmartHomeSwitch Slimme Rolluikschakelaar

Veel mensen die een slimme schakelaar willen gebruiken, willen deze voor de verlichting gebruiken. Logisch ook, aangezien het tegenwoordig vrij gebruikelijk is om voor slimme lampen te kiezen. Wist je echter ook dat je voor slimme raamdecoratie kunt kiezen? Voor slimme raamdecoratie raden wij je graag de SmartHomeSwitch Slimme Rolluikschakelaar aan.

Dit is volgens onze test de beste slimme schakelaar voor raamdecoratie. Met deze schakelaar kun je onder meer een zonnescherm of een gordijn geheel naar wens bedienen. Deze bediening kun je ook nog eens op meerdere manieren doen:

 • Met de touchscreen knoppen. De SmartHomeSwitch Slimme Rolluikschakelaar beschikt over meerdere touchscreen knoppen, waarmee je de raamdecoratie geheel naar wens kunt bedienen.
 • Met de app. Het is ook mogelijk om met de Smart Life of Tuya app deze slimme schakelaar te bedienen. En daarmee bedien je dus volledig op afstand de raamdecoratie van je woning.
 • Met de afstandsbediening. Bij aanschaf krijg je ook nog een afstandsbediening meegeleverd. Met deze afstandsbediening kun je eveneens op afstand je raamdecoratie bedienen.

Kies je voor de bediening via de app? Dan geniet je van nog veel meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om in deze app bepaalde tijdstippen in te vullen. Hiermee kun je bijvoorbeeld je rolluik automatisch open en dicht laten gaan op de gewenste tijdstippen. Met deze app heb je gewoonweg geen omkijken meer naar de bediening van je raamdecoratie.

Wat wij echt super vinden, is dat deze slimme schakelaar voor veel vormen van raamdecoratie geschikt is. Je kunt ‘m gebruiken voor rolluiken, rolgordijnen, gordijnen, screens en zonneschermen. In principe komt deze slimme schakelaar dus in elke woning van pas.

Daarbij is het ook nog ideaal dat je deze schakelaar aan smart home platformen kunt koppelen. Het gaat hierbij om zowel Google Assistant als Amazon Alexa. Als je de schakelaar aan één van deze platformen gekoppeld hebt, kun je de raamdecoratie zelfs met je stem bedienen. Uniek en erg handig!

SmartHomeSwitch Slimme Rolluikschakelaar

Bij aanschaf van deze gordijnschakelaar krijg je een uitgebreide handleiding meegeleverd. Met deze handleiding zou het makkelijk moeten zijn om de schakelaar te installeren. Toch adviseren wij je om hier een elektricien voor in te schakelen. Het is simpelweg niet verstandig om zelf met elektriciteit te experimenteren.

Moet je nou de hoofdprijs betalen voor deze slimme schakelaar? Dat valt wat ons betreft reuze mee. Je kunt uitgaan van een investering van pakweg 50 euro. Dit valt reuze mee, maar houd wel rekening met de bijkomende kosten voor de elektricien.

De installatie is niet geheel zonder risico; schakel daarom een elektricien in.

Voordelen
 • Voor alle raamdecoratie geschikt
 • Met touchscreen knoppen
 • Met afstandsbediening
 • Met een app te bedienen
 • Middels spraakbediening te bedienen
 • Inclusief timer
Nadelen
 • Elektricien nodig voor installatie
Conclusie

De SmartHomeSwitch Slimme Rolluikschakelaar is naar onze mening de beste slimme schakelaar voor raamdecoratie. Ongeacht wat voor raamdecoratie je in je woning hebt, kun je gebruik maken van deze slimme schakelaar. Met deze schakelaar bedien je de raamdecoratie geheel naar wens en geniet je van ongekend veel gemak. Een ware aanrader voor in elke woning.

Beste goedkope slimme schakelaar – KlikAanKlikUit AWST-8800

Gaat je voorkeur uit naar het inrichten van een slimme woning? Ben je alleen niet bereid om hier veel geld aan uit te geven? Of zit je momenteel wellicht krap bij kas? Indien je niet al te veel geld uit wilt/kunt geven, raden wij je de KlikAanKlikUit AWST-8800 aan. Dit is volgens ons de beste goedkope slimme schakelaar.

Laten we maar met de deur in huis vallen: deze slimme schakelaar is oprecht goedkoop te noemen. Bij onze partner Coolblue betaal je hier namelijk slechts 18,99 euro. Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een prima en veelzijdige wandschakelaar.

Deze wandschakelaar heeft veel weg van een reguliere wandschakelaar. Dit geldt echter alleen op het gebied van het design, aangezien de werking volledig anders is. Nadat je deze wandschakelaar geïnstalleerd hebt, geniet je namelijk van veel gemak en mogelijkheden.

Zo is het mogelijk om deze schakelaar aan een lamp of apparaat te koppelen. Je kunt deze lamp of apparaat vervolgens met de drukknop aan en uit doen. Doe je dit liever op een afstandje? Dat is ook mogelijk, maar daarvoor heb je wel het basisstation van KlikAanKlikUit nodig. Het jammere daarvan is dat je voor de KlikAanKlikUit Smart Bridge ongeveer 120 euro kost. Voor een volledig op afstand werkende slimme schakelaar moet je dus een grotere investering doen.

Het mooie is wel dat deze slimme schakelaar een bereik van maar liefst 30 meter heeft. Dit betekent dat je deze slimme schakelaar zelfs vanuit je tuin naar wens kunt bedienen. Ook is het nog mogelijk om een timer op deze schakelaar in te stellen. Met deze timer laat je lampen automatisch aan en uit springen. Dit doe je overigens ook met apparatuur.

Wat wij een groot voordeel vinden, is dat de wandschakelaar volledig draadloos werkt. De wandschakelaar werkt op batterijen, waardoor je ‘m in principe overal in je woning kunt gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je ‘m dus ook erg makkelijk kunt installeren. Voor de installatie hoef je alleen maar de korte handleiding te doorlopen.v

Een ander groot voordeel is de veelzijdigheid. Als je de KlikAanKlikUit AWST-8800 aan de KlikAanKlikUit Smart Bridge hebt gekoppeld, kun je verscheidene apparaten aansluiten. Je kunt voor de eerder genoemde verlichting kiezen, maar je kunt hier ook zonweringen mee bedienen. Tevens is het mogelijk om dimmerlichten met de KlikAanKlikUit AWST-8800 te bedienen.

Al met al zijn wij over deze slimme en goedkope schakelaar wel te spreken. Wel is het heel belangrijk om te beseffen dat je de KlikAanKlikUit Smart Bridge nodig hebt. De totale investering loopt dus fors op.

KlikAanKlikUit AWST-8800 bste

Voor deze slimme schakelaar heb je de KlikAanKlikUit Smart Bridge nodig.

Voordelen
 • Kost slechts 19 euro
 • Werkt op batterijen
 • Aan veel lampen/apparaten te koppelen
 • Bereik van 30 meter
 • Inclusief instelbare timer
Nadelen
 • Je hebt een KlikAanKlikUit Smart Bridge nodig
Conclusie

De KlikAanKlikUit AWST-8800 is volgens ons de beste goedkope slimme schakelaar. Deze schakelaar kun je aan onder meer zonweringen, apparaten en lampen koppelen. Vervolgens kun je deze apparaten op afstand bedienen, maar daar heb je wel de KlikAanKlikUit Smart Bridge voor nodig. Houd daarom rekening met een extra investering.

Koopgids

Ben je bezig om je woning steeds slimmer te maken? Dan kun je simpelweg niet om de slimme schakelaars heen. Met een slimme schakelaar maak je je woning een stuk slimmer en geniet je van veel gemak.

Het is echter wel duidelijk dat je uit veel soorten schakelaars kunt kiezen. Wat voor jou de beste schakelaar is, is dan ook van je eigen wensen afhankelijk. Om je een handje met de toch wel lastige zoektocht te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria bij het uitkiezen van een slimme schakelaar.

Waar wil je de schakelaar voor gebruiken?

Je moet allereerst goed nadenken over het gewenste gebruik van de slimme schakelaar:

 • Verlichting. Wil je de slimme schakelaar gebruiken voor de smart lampen in je woning? Dan heb je hier veelal een Philips Hue Bridge voor nodig. Dat is eigenlijk hét basisstation voor slimme lampen in je woning.
 • Apparatuur. Als je met een slimme schakelaar apparatuur op afstand wilt bedienen, moet je naar het vermogen van het apparaat kijken. Lang niet alle slimme schakelaars zijn voor hoge vermogens geschikt.
 • Raamdecoratie. Wil je de raamdecoratie in je woning op afstand kunnen bedienen? Dan kunnen wij kort zijn; kies voor de slimme rolluikschakelaar van SmartHomeSwitch.
Slimme-schakelaar-gebruiken

Exacte werking & bediening

Je zou ook goed moeten kijken naar de exacte werking & bediening van de slimme schakelaar. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de slimme schakelaar aan een app te koppelen? In de meeste gevallen heb je hier een basisstation voor nodig:

Daarnaast kun je sommige schakelaars ook gebruiken door ‘m in te drukken. Dit is bijvoorbeeld bij meerdere van bovenstaande schakelaars het geval. Door de knop zelf in te drukken, kun je bijvoorbeeld slimme verlichting aan en uitschakelen. Je hebt hier dus niet altijd een app voor nodig.

Een andere optie is om de slimme schakelaar met een afstandsbediening te bedienen. Check daarom goed of je standaard een afstandsbediening meegeleverd krijgt.

Smart home platform

Wil je het helemaal makkelijk voor jezelf maken? Ga dan goed na of het mogelijk is om de slimme schakelaar aan een smart home platform te koppelen. Als dat het geval is, kun je de schakelaar zelfs middels spraakbediening bedienen. Ga goed na voor welke smart home platformen de slimme schakelaar precies geschikt is.

Soort schakelaar

Wij adviseren je ook om goed te kijken naar het soort schakelaar:

 • Inbouwschakelaar. Zo’n schakelaar moet je in een stopcontact integreren. Je kunt ‘m hierdoor netjes wegwerken, maar je hebt hier wel specifieke kennis voor nodig.
 • Wandschakelaar. Een wandschakelaar lijkt een gewone lichtknop te zijn, maar dan erg slim.
 • Stekker. Een slimme schakelaar kun je ook gewoon in de vorm van een stekker kopen. Door vervolgens een apparaat of lamp in die stekker in te pluggen, geniet je van de slimme werking.
 • Losstaande schakelaar. Ook kun je voor een losstaande schakelaar kiezen, zoals de Philips Hue Play HDMI Sync Box. Met dergelijke slimme schakelaars geniet je veelal van nog meer mogelijkheden.
KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL

Waarom het belangrijk is om naar het soort schakelaar te kijken? Omdat dit bepalend is voor de installatie van de slimme schakelaar. Sommige schakelaars zijn hierdoor lastiger te installeren dan andere schakelaars. Ga dit dus altijd goed na.

Veiligheid

Heb je kinderen in huis rondlopen? Let dan extra goed op de veiligheid. Het is niet wenselijk dat je kind zijn/haar vinger in de schakelaar kan steken. Of dat je kind opeens met de schakelaar in zijn/haar handen door het huis heenloopt.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Het mag duidelijk zijn: je moet echt een goede vergelijking maken. Hierbij moet je ook nog goed naar de prijs én kwaliteit kijken. Op dit gebied hebben wij drie belangrijke tips voor je:

 • Durf te investeren in de beste slimme schakelaar. Je zou met name in het basisstation van bijvoorbeeld Philips of KlikAanKlikUit moeten investeren. Daarmee maak je je woning zoveel slimmer.
 • Ga altijd voor een slimme schakelaar van een A-merk. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd hebben, leveren in ieder geval allemaal kwaliteit.

Let goed op de ervaringen van andere kopers. Meer en meer mensen zijn bezig om hun woning slim in te richten. Dit betekent ook dat de slimme schakelaars gretig aftrek vinden en dat veel mensen hun ervaringen achterlaten. Neem deze ervaringen zeker even goed door.

Slotwoord

Met een slimme schakelaar geniet je van oprecht veel gemak. Voordat het zover is, moet je wel een goede vergelijking maken. Hopelijk hebben wij dit voor je een stuk makkelijker gemaakt met dit artikel. Heb je over één of meerdere van bovenstaande slimme schakelaars nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners Bol.com of Coolblue. Wij wensen je graag veel plezier & gemak met je nieuwe slimme schakelaar(s)!

Tresna.nl
Logo