Beste KlikAanKlikUit dimmer

Heb je een prachtige lamp in je woning hangen en wil je deze lamp naar wens kunnen dimmen? Dan biedt een KlikAanKlikUit dimmer uitkomst. Met deze slimme dimmer kun je de lamp zelfs op afstand dimmen, waarmee je altijd de gewenste sfeer in je woning kunt creëren. Om deze gewenste sfeer te creëren, kies je het beste voor één van onderstaande KlikAanKlikUit dimmers. Dit zijn volgens onze test namelijk de beste KlikAanKlikUit dimmers.

Onze top 5 KlikAanKlikUit dimmers

Afbeelding

Product


KlikAanKlikUit Multi Inbouwdimmer - ACM-100

Onze beste koop!

KlikAanKlikUit Multi Inbouwdimmer ACM-100

Beste koop KlikAanKlikUit inbouwdimmer

of

KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

Beste koop KlikAanKlikUit stopcontactdimmer 

of

KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000

KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000

Beste KlikAanKlikUit draaidimmer

of

KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL

KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL

Beste KlikAanKlikUit LED Dimmer

of

KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250

KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250

Beste goedkope KlikAanKlikUit dimmer 

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

KlikAanKlikUit Multi Inbouwdimmer - ACM-100

Beste koop KlikAanKlikUit inbouwdimmer

KlikAanKlikUit Multi Inbouwdimmer - ACM-100

of

KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

Beste koop KlikAanKlikUit stopcontactdimmer 

KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

of

KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000

Beste KlikAanKlikUit draaidimmer

KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000

of

KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL

Beste KlikAanKlikUit LED Dimmer

KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL

of

KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250

Beste goedkope KlikAanKlikUit dimmer 

KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250

of

Voor- en nadelen van een KlikAanKlikUit dimmer

De keuze voor een dimmer is hoe dan ook een logische keuze. Dankzij de dimmer ben je in staat om met de lichtsterkte te variëren, waardoor je in elke situatie van de gewenste hoeveelheid licht geniet. Hierbij is het ook een groot voordeel dat je de lichtsterkte relatief makkelijk kunt bedienen.

Wil je dit bedienen graag nóg makkelijker maken? Dan is de aanschaf van een KlikAanKlikUit dimmer aan te raden. Met een dimmer van het merk KlikAanKlikUit geniet je namelijk van de volgende voordelen:

 1. Dimmer op afstand te bedienen. Eén van de belangrijkste voordelen is dat je de lamp op afstand kunt bedienen. Je kunt dit met bijvoorbeeld een afstandsbediening van KlikAanKlikUit doen, maar je kunt de dimmer ook nog op je smartphone aansluiten. Daarmee ben je in staat om vanaf je smartphone de lichtsterkte naar wens in te stellen. Hoe heerlijk is dat?
 2. Voor alle soorten lampen geschikt. Bijkomend voordeel is dat een KlikAanKlikUit dimmer voor alle soorten lampen geschikt is. Ongeacht of het om een LED lamp, gloeilamp of spaarlamp gaat, kun je de lamp op afstand dimmen. Enige voorwaarde die hieraan gesteld wordt, is dat de lichtbron dimbaar is.
 3. Makkelijk te koppelen. De installatie van een KlikAanKlikUit dimmer is een fluitje van een cent. Volg de korte handleiding op en je hebt de dimmer binnen de kortste keren gekoppeld. Hierbij geniet je ook nog van veel meer uitbreidingsmogelijkheden. KlikAanKlikUit biedt namelijk meerdere interessante producten voor in huis aan, waaronder slimme schakelaars en deurbellen.
 4. Erg betaalbaar. Heb je altijd al je woning op een slimme manier in willen richten? Als je naar het huidige aanbod van ‘slimme producten’ kijkt, zie je dat je voor veel producten diep in de buidel moet tasten. Het is daardoor logisch dat je je woning nog niet (super) slim ingericht hebt. Gelukkig zijn de KlikAanKlikUit dimmers erg betaalbaar te noemen. Voor slechts een paar tientjes heb je al een KlikAanKlikUit dimmer.

Weet je wat hierbij ook nog een groot voordeel is? Dat je uit meerdere dimmers van het merk KlikAanKlikUit kunt kiezen. Dit is aan de ene kant een voordeel, maar kan aan de andere kant ook als een nadeel aanvoelen. Want, wat is nou de beste KlikAanKlikUit dimmer voor in jouw woning? Mogelijk krijg je last van keuzestress, maar daar helpen we je graag een handje bij.

Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de vijf beste KlikAanKlikUit dimmers. Over deze vijf dimmers vertellen wij je hieronder meer. Neem onze korte reviews door en bepaal wat voor jou de beste KlikAanKlikUit dimmer is. Om deze zoektocht nóg makkelijker te maken, vind je aan het einde van dit artikel ook nog een koopgids met handige tips.

Wel raden wij je aan om op voorhand al even goed naar de installatie te kijken. Bij sommige KlikAanKlikUit dimmers is het namelijk vrij lastig om de dimmer te installeren. Hier heb je technische kennis voor nodig of je zou hier een specialist (elektricien) voor in moeten schakelen. Over de installatie per KlikAanKlikUit dimmer vertellen we je in onderstaande reviews graag ook meer.

Beste koop KlikAanKlikUit inbouwdimmer – KlikAanKlikUit Multi Inbouwdimmer - ACM-100

In het aanbod van KlikAanKlikUit zijn meerdere soorten dimmers te vinden. Zo kun je voor een stopcontactdimmer kiezen (zie volgende review) of voor een inbouwdimmer. Mocht je voorkeur naar een inbouwdimmer gaan, raden wij je de KlikAanKlikUit Multi Inbouwdimmer - ACM-100 aan. Dit is wat ons betreft de KlikAanKlikUit inbouwdimmer van dit moment.

Met deze inbouwdimmer van KlikAanKlikUit kun je werkelijk waar alle kanten op. Je kunt namelijk dimbare LED lampen op de dimmer aansluiten, maar ook bijvoorbeeld dimbare spaarlampen. Om deze dimmer te kunnen bedienen, heb je bovendien alleen nog maar een zender van KlikAanKlikUit nodig.

Belangrijk voordeel is dat je deze KlikAanKlikUit inbouwdimmer netjes weg kunt werken. Doordat het een inbouwdimmer betreft, werk je ‘m als het ware weg in je woning. Hoe je dit doet, is volledig aan jou. Het merk KlikAanKlikUit geeft zelf aan dat je deze inbouwdimmer aan het plafond kunt bevestigen, in een kast kunt bevestigen of in een aansluitdoos kunt verwerken.

Wat ook een belangrijk voordeel is, is dat deze dimmer over een IP44 certificering beschikt. Dit betekent dat deze dimmer tegen een beetje vocht bestand is. Je kunt de KlikAanKlikUit ACM-100 hierdoor ook buiten gebruiken óf in een vochtige ruimte in je woning.

Dat je deze inbouwdimmer voor veel lampen kunt gebruiken, hebben we reeds hierboven al benoemd. Het is hierbij goed om te weten dat gloei- en halogeenlampen een maximaal wattage van 200 Watt mogen hebben. Wil je een LED- of spaarlamp aan deze dimmer koppelen? Dan mag het maximale wattage 50 Watt zijn.

Wil je echt alles uit deze inbouwdimmer van KlikAanKlikUit halen? Dan is het advies om deze dimmer aan te sluiten op één van de zenders van KlikAanKlikUit. Je kunt hierbij kiezen voor de AYCT-202 afstandsbediening of de Smart Bridge. Met name als je meerdere producten van KlikAanKlikUit in je woning hebt, is de Smart Bridge een ware aanrader.

Wat ons bij deze inbouwdimmer ook aanspreekt, is het prijskaartje. Voor de dimmer betaal je een bedrag van slechts 19,29 euro bij onze partner Bol.com. Het is hiermee één van de goedkopere dimmers, terwijl de dimmer dus ongekend veel voordelen met zich mee brengt.

KlikAanKlikUit ACM-100 beste

Waar je wel rekening mee moet houden, is met de installatie. Voordat je van deze inbouwdimmer gebruik kunt maken, moet je ‘m namelijk aansluiten op het elektriciteitsnetwerk in je woning. Dit vraagt om de nodige technische kennis. Ons advies is om hier niet zelf mee te experimenteren, maar om de hulp van een elektricien in te schakelen. Dit vraagt om een extra investering, maar is de moeite absoluut waard.

Sowieso moet je met een forsere investering rekening houden. Om van deze dimmer gebruik te kunnen maken, heb je immers nog een zender van KlikAanKlikUit nodig. Besef dat goed en schaf bij aankoop direct de gewenste zender aan.

Voor de installatie van deze inbouwdimmer heb je technische kennis nodig óf je moet een vakman inschakelen.

Voordelen
 • Binnen en buiten te gebruiken
 • Overal in huis te monteren
 • Draadloos te bedienen
 • Voor alle soorten lampen geschikt
 • Compact en fraai design
 • Voordelig geprijsd
Nadelen
 • Je hebt een KlikAanKlikUit zender nodig
 • Lastig te installeren
Conclusie

De KlikAanKlikUit ACM-100 is naar onze mening de beste KlikAanKlikUit inbouwdimmer. Deze inbouwdimmer verwerk je in een kast, in een contactdoos of aan het plafond, waarna je ‘m met een KlikAanKlikUit zender draadloos kunt bedienen. De dimmer is voor binnen en buitengebruik geschikt, is compact en fraai vormgegeven en is voor alle soorten lampen geschikt.

Beste koop KlikAanKlikUit stopcontactdimmer – KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

Het voordeel van een inbouwdimmer is evident; je kunt ‘m netjes wegwerken. Het nadeel is echter ook evident; de installatie is vrij lastig. Heb je zelf het liefste een KlikAanKlikUit dimmer die je heel makkelijk kunt installeren? Kies dan voor de KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD. Dit is naar onze mening de beste koop KlikAanKlikUit stopcontactdimmer.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, lijkt dit een normale stekker te zijn. Een stekker die je in het stopcontact kunt steken, waarna je een stekker in deze stopcontactdimmer kunt steken. Dat is inderdaad de laagdrempelige manier waarop je van deze KlikAanKlikUit dimmer gebruik kunt maken.

Het laagdrempelige gebruik is één van de vele voordelen van deze stopcontactdimmer. Dit begint eigenlijk al bij installatie van deze dimmer. Voordat je de gewenste lamp kunt dimmen, hoef je hiervoor alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. Vervolgens kun je de stekker van de lamp in dít stopcontact van KlikAanKlikUit steken. Vanaf dat moment ben je in staat om de lamp op afstand te bedienen.

Op deze dimmer heeft KlikAanKlikUit een klein lampje aangebracht. Aan de hand van dit lampje zie je direct of de stekker in- of uitgeschakeld is. Om de dimmer naar wens te bedienen, heb je wel nog een zender nodig. Dit kan de Smart Bridge van KlikAanKlikUit zijn, maar kan ook een afstandsbediening zijn:

 • Afstandsbediening: zolang je de afstandsbediening in de buurt hebt, kun je de lamp geheel naar wens dimmen. Je stelt de lichtsterkte hoger of lager in, geheel naar je eigen wens.
 • Smart Bridge: als je voor de Smart Bridge van KlikAanKlikUit kiest, kun je de lamp zelfs via je smartphone of tablet dimmen. Dat is nou echt het toppunt van gemak én van een slimme woninginrichting.

Wat ook een groot voordeel is, is de compactheid van deze dimmer. KlikAanKlikUit heeft bewust voor een kleine stopcontactdimmer gekozen, waardoor deze dimmer andere stopcontacten niet blokkeert. Als je een stekkerdoos hebt, kun je dus ook prima gebruik maken van deze KlikAanKlikUit dimmer.

Moet je de hoofdprijs betalen voor deze handige KlikAanKlikUit stopcontactdimmer? Dat valt reuze mee. Bij onze partner Coolblue betaal je hier 25,99 euro. Bij onze partner Bol.com is deze stopcontactdimmer zelfs nog een euro voordeliger.

KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD beste

Het is goed om te weten dat deze stopcontactdimmer voor veel lampen geschikt is. Je kunt hier LED lampen, gloeilampen en halogeenverlichting tot 250 Watt draadloos mee dimmen. Belangrijk is uiteraard wel dat je de lamp met een stekker op dit stopcontact aan kunt sluiten. Mocht je die optie niet hebben, is het praktisch onmogelijk om van deze stopcontactdimmer gebruik te maken.

Heb je aan één stopcontactdimmer niet voldoende? Kies dan voor deze set van KlikAanKlikUit, waarin twee dimmers te vinden zijn inclusief afstandsbediening.

De lamp die je wilt dimmen, heeft wel een stekker nodig.

Voordelen
 • Compact vormgegeven
 • Erg makkelijk te installeren/gebruiken
 • Met handig indicatielampje
 • Op afstand te dimmen
 • Voor veel lampen geschikt
Nadelen
 • Lamp heeft een stekker nodig
Conclusie

De KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD is met afstand de beste stopcontactdimmer van KlikAanKlikUit. Deze dimmer steek je in een stopcontact in je woning, waarna je de stekker van een lamp in deze dimmer kunt steken. Vanaf dat moment ben je in staat om deze lamp op afstand te dimmen. Hiervoor heb je wel nog een zender van KlikAanKlikUit nodig.

Beste KlikAanKlikUit draaidimmer – KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000

Dat KlikAanKlikUit meerdere interessante dimmers aanbiedt, blijkt uit bovenstaande varianten. Die twee varianten zijn significant anders, maar bieden beide wel de nodige voordelen aan. Dit geldt ook nog voor de KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000. Volgens onze test is dit namelijk de beste KlikAanKlikUit draaidimmer.

Een belangrijk voordeel van deze draaidimmer is de veelzijdige bediening. Je kunt deze draaidimmer bedienen door aan de draaiknop te draaien, maar je kunt ‘m ook geheel draadloos bedienen. Sta je toevallig in de buurt van deze draaiknop? Dan is het net zo makkelijk om ‘m even met de draaiknop te bedienen, niet waar?

Wil je je lamp liever op afstand bedienen? Dan heb je hier een KlikAanKlikUit afstandsbediening of de Smart Bridge voor nodig. Met die zenders kun je deze lamp op afstand bedienen, waarbij het maximale bereik 30 meter is. Dit bereik gaat dwars door muren heen, dus je kunt deze dimmer in principe altijd op afstand bedienen.

Met de KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000 is het ook makkelijk om de lamp snel aan- en uit te zetten. Dit doe je door de drukknop in te drukken, maar meerdere kopers geven aan dat dit niet altijd even goed werkt. Meerdere kopers geven namelijk aan dat de drukknop erg slecht reageert.

Eén van de belangrijkste voordelen is de veelzijdigheid. Met deze dimmer kun je namelijk allerlei lampen bedienen, waarbij je deze dimmer aansluit op een andere KlikAanKlikUit dimmer. Zo is het mogelijk om deze dimmer aan te sluiten op een inbouw dimmer of stopcontactdimmer van het merk KlikAanKlikUit.

Belangrijk bijkomend voordeel is dat je deze dimmer zelf heel makkelijk kunt installeren. Je kunt ‘m ergens neerleggen, je kunt ‘m makkelijk aan de muur bevestigen of je plakt hem op een ander object vast. Hiervoor krijg je bij aanschaf speciale tape meegeleverd. Met deze tape bevestig je deze draaidimmer makkelijk op de gewenste plek.

Vervolgens valt direct het design op. KlikAanKlikUit heeft voor een compacte en strakke draaidimmer gekozen. De dimmer is volledig in het wit uitgevoerd, net zoals de andere dimmers van het merk. En KlikAanKlikUit heeft ervoor gekozen om deze dimmer van een batterij te voorzien. Je bent hierdoor niet afhankelijk van netstroom. Zodra de batterij bijna leeg is, geeft de dimmer hier een melding van.

Wat bij deze draaidimmer een groot voordeel is, is het dimgeheugen. Op het moment dat je een lamp uit- en aanzet, springt de lamp direct met de juiste lichtsterkte aan. Dit onthoudt de dimmer, waardoor je de lamp niet continu op de gewenste lichtsterkte in hoeft te stellen.  

Het is wel goed om te weten dat dit geen zelfstandige dimmer is. Om van deze dimmer gebruik te kunnen maken, heb je dus een andere dimmer van KlikAanKlikUit nodig. Daarnaast heb je ook nog een zender nodig. Onder aan de streep vraagt het dus om een forse investering, terwijl deze draaidimmer zelf slechts 17,95 euro kost.

Deze dimmer kun je niet zelfstandig gebruiken, maar werkt altijd in combinatie met een andere KlikAanKlikUit dimmer.

Voordelen
 • Fraai design
 • Overal te gebruiken
 • Handige draaiknop (en drukknop)
 • Met geheugenstand
 • Veelzijdig te bedienen
Nadelen
 • Geen zelfstandige dimmer
 • Andere producten van KlikAanKlikUit benodigd
Conclusie

De KlikAanKlikUit Dimmer AWRT-1000 is naar onze mening de beste KlikAanKlikUit draaidimmer. Met de draaiknop kun je de lamp naar wens dimmen, terwijl je de lamp ook nog aan- en uit kunt schakelen. Maar, het is ook nog mogelijk om deze dimmer op een andere dimmer van KlikAanKlikUit te aan te sluiten. Daarmee geniet je van nóg meer gemak en vrijheid.

Beste KlikAanKlikUit LED Dimmer – KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL

Heb je een LED lamp in je woning die je graag wilt dimmen? Dan kun je kiezen voor één van bovenstaande varianten óf voor de KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL. De keuze vinden wij een logische keuze, aangezien dit volgens onze test de KlikAanKlikUit LED dimmer is.

Deze dimmer is echter niet alleen voor LED lampen geschikt, maar ook voor bijvoorbeeld gloei- en halogeenlampen. Het maximale wattage voor LED lampen is 50 Watt en voor de overige lampen 200 Watt. Dat je deze LED dimmer ook voor andere lampen kunt gebruiken, is uiteraard een groot voordeel.

Het belangrijkste voordeel is de dubbele modi. Deze LED dimmer van KlikAanKlikUit beschikt over twee modi, waarmee je de LED lamp geheel naar wens instelt. Dankzij de dubbele modi voorkom je dat LED lampen gaan knipperen of flikkeren. Erg fijn, aangezien dit een bekend probleem is bij veel andere LED dimmers.

Wil je deze LED dimmer met twee modi op afstand bedienen? Dan heb je hier wel een hulpmiddel voor nodig. Je kunt hier de Smart Bridge van KlikAanKlikUit voor gebruiken, terwijl je ook een afstandsbediening van het merk kunt kopen. Met de Smart Bridge zou je deze dimmer zelfs met je smartphone of tablet kunnen bedienen.

Wat bij deze LED dimmer direct opvalt, is het design. Je hebt namelijk het idee alsof je naar een normale wandschakelaar zit te kijken. De wandschakelaar kun je echter aansluiten op deze LED dimmer, waarmee je de wandschakelaar een stuk slimmer maakt. Met dank aan het compacte ontwerp ben je ook nog in staat om deze LED dimmer in de contactdoos te verwerken.

Let wel goed op: het installeren van deze KlikAanKlikUit dimmer kent enkele uitdagingen. Je moet weten waar je mee bezig bent en je moet uiterst voorzichtig te werk gaan. Als je geen kaas van elektriciteit gegeten hebt, schakel je het beste een elektricien in voor de installatie.

Het grootste gedeelte van de kopers is tevreden over deze LED dimmer. De meeste kopers benadrukken bovengenoemde voordelen én bovengenoemd nadeel. Zo geven meerdere kopers aan dat ze zich in de installatie vergist hebben. Ze dachten dat dit snel gepiept zou zijn, maar in werkelijkheid bleek het een stuk lastiger dan gedacht.

KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL beste

Dit is één van de duurste KlikAanKlikUit dimmers van dit moment. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 26,99 euro. Hiermee is deze dimmer duurder dan bovenstaande varianten, maar alsnog erg betaalbaar.

Deze KlikAanKlikUit dimmer is lastig te monteren; je hebt hier eigenlijk een elektricien/vakman voor nodig.

Voordelen
 • Voor veel lampen geschikt
 • Beschikt over twee modi
 • Op afstand te bedienen
 • Compact en fraai ontwerp
 • Volledig weg te werken
Nadelen
 • Lastig te monteren
Conclusie

De KlikAanKlikUit ACM-250-LD NL is de beste LED dimmer van het merk KlikAanKlikUit. Met deze dimmer kun je LED lampen geheel naar wens op afstand bedienen, waarbij de dubbele modi goed van pas komt. De dimmer zelf is compact, is in een contactdoos weg te werken en spreekt eigenlijk direct voor zich. Bovendien kun je óók andere soorten lampen op deze dimmer aansluiten.

Beste goedkope KlikAanKlikUit dimmer – KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250

Heb je interesse om een KlikAanKlikUit dimmer aan te schaffen? Heb je alleen nog geen idee of zo’n dimmer wel volledig op je wensen aansluit? Om dat te achterhalen, zou je zo’n dimmer gewoon eens uit moeten proberen. Dat doe je volgens ons het beste met deze KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250. Dit is volgens ons namelijk de beste goedkope KlikAanKlikUit dimmer.

We moeten wel direct één ding opmerken: er zijn varianten die goedkoper zijn. Als we echter naar het totaalplaatje kijken, worden we van deze KlikAanKlikUit dimmer het meest blij. En dat is onder meer te danken aan het scherpe prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 23,99 euro voor deze KlikAanKlikUit dimmer.

Met deze KlikAanKlikUit dimmer kun je alle kanten op. Je kunt deze dimmer namelijk aan talloze soorten lampen koppelen, waaronder LED en spaarlampen. Het maximale wattage van die lampen mag 24 Watt zijn. Wil je een andere dimbare lamp aan deze dimmer koppelen? Dat is mogelijk met een maximaal wattage van 250 Watt.

Een ander belangrijk voordeel is dat de compactheid. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een erg kleine inbouwdimmer. Je bent hierdoor in staat om de dimmer in de contactdoos te verwerken, waardoor je ‘m niet eens ziet zitten. Dankzij het bereik van 30 meter kun je ‘m vervolgens wel op afstand bedienen.

Om de KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250 op afstand te bedienen, heb je wel een zender van KlikAanKlikUit nodig. Je kunt kiezen voor één van de afstandsbedieningen van dit merk, maar je kunt ‘m ook bedienen met de KlikAanKlikUit Smart Bridge. In totaal kun je deze lamp aan maximaal zes zenders van KlikAanKlikUit koppelen.

Dit is een geweldige KlikAanKlikUit dimmer, maar je moet wel met een nadeel rekening houden. Dit nadeel heeft betrekking op de installatie; je hebt hier de nodige technische kennis voor nodig. Heb je deze kennis niet? Dan kun je het beste een vakman/elektricien inschakelen. Je moet namelijk nooit zelf gaan pielen met elektriciteit!

Het installeren van deze KlikAanKlikUit dimmer is vrij lastig. Schakel hiervoor een specialist in of beschik zelf over de benodigde kennis.

Voordelen
 • Scherp geprijsd
 • Voor veel lampen geschikt
 • Erg compact vormgegeven
 • Makkelijk weg te werken
 • Bereik van 30 meter
Nadelen
 • Je hebt wel een KlikAanKlikUit zender nodig
 • Vrij lastig te installeren
Conclusie

De KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250 is de beste goedkope KlikAanKlikUit dimmer. Dit is niet alleen aan het prijskaartje te danken, maar vooral aan het totaalplaatje. Deze inbouwdimmer is bijvoorbeeld erg compact, waardoor je ‘m makkelijk in de contactdoos weg kunt werken. Verder is deze dimmer ook nog veelzijdig te gebruiken en is ‘ie dus erg betaalbaar!

Bekijk prijzen van de KlikAanKlikUit Mini Inbouwdimmer multi AWMD-250 bij verschillende winkels:

Koopgids

Wil je graag je woning een stuk slimmer inrichten? Dan kom je al snel bij het merk KlikAanKlikUit uit. Dit merk biedt meerdere producten aan, waarmee je op een laagdrempelige manier je woning beetje bij beetje slimmer maakt.

Dit doe je ook absoluut met een KlikAanKlikUit dimmer. Maar, voor welke van bovenstaande KlikAanKlikUit dimmers kun je nou het beste kiezen? Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je goed naar onderstaande punten moeten kijken.

Soort dimmer

Ten eerste is het belangrijk om goed naar het soort dimmer te kijken. Hiervoor kan onderscheid gemaakt worden tussen drie dimmers:

 • Inbouwdimmer. Een inbouwdimmer moet je op het elektriciteitsnetwerk aansluiten en kun je vervolgens in bijvoorbeeld een contactdoos wegwerken.
 • Stopcontactdimmer. Een stopcontactdimmer is niks meer dan een stekker die je in het stopcontact kunt steken. De stekker van de lamp kun je vervolgens in de stopcontactdimmer steken, waarmee je de lamp slim maakt.
 • Draadloze dimmer. Je kunt ook nog voor een draadloze dimmer kiezen, de zogeheten draaidimmer. Die dimmer kun je middels de draaiknop bedienen, maar kun je ook op afstand bedienen. Wel heb je voor een draadloze dimmer altijd een andere KlikAanKlikUit dimmer nodig.
Soort KlikAanKlikUit dimmer

Soort lamp

Ten tweede moet je goed naar het soort lamp kijken. Je zou hierbij goed naar het soort lichtbron moeten kijken. Gaat het bijvoorbeeld om een halogeenlamp of om een LED lichtbron? Bij een LED lichtbron kies je bijvoorbeeld het beste voor de LED dimmer van KlikAanKlikUit.

Verder moet je goed naar het wattage van de lamp kijken. Elke KlikAanKlikUit dimmer kan namelijk een maximaal wattage aan. Kijk goed naar het wattage van de lamp en check vervolgens welke dimmers geschikt zijn voor het betreffende wattage.

Bediening

Ten derde is het belangrijk om te bepalen hoe je de dimmer moet bedienen:

 • Met een afstandsbediening. Om dit mogelijk te maken, zou je een KlikAanKlikUit afstandsbediening aan moeten schaffen. Met deze afstandsbediening bedien je de lamp/dimmer vervolgens op afstand.
 • Met de Smart Bridge. De Smart Bridge is eigenlijk hét station van KlikAanKlikUit. Met dit station kun je niet alleen de dimmer op afstand bedienen, maar ook andere slimme producten van dit merk.

Eigenschappen van de dimmer

Ten vierde is het verstandig om goed op verschillende eigenschappen te letten. Wat is bijvoorbeeld de hoeveelheid zenders die je maximaal op de dimmer aan kunt sluiten? En wat is het maximale bereik van de dimmer? Uiteraard is het wenselijk dat het bereik zo ruim mogelijk is.

Ook kun je nog naar het design en de afmetingen van de dimmer kijken. Hoe groot is de KlikAanKlikUit dimmer precies? En staat het design van de dimmer je aan? Met name als je besluit om de dimmer niet weg te werken, is het belangrijk dat het design naar je wens is.

Manier van installeren

Ten vijfde is het onwijs belangrijk om naar de manier van installeren te kijken. Wij hebben opgemerkt dat de verschillen tussen de dimmers ongekend groot zijn. Sommige dimmers kun je héél makkelijk installeren, terwijl dit bij andere dimmers niet het geval is.

Wil je de installatie zo makkelijk mogelijk laten verlopen? Kies dan voor een stopcontactdimmer. Wil je een ander soort KlikAanKlikUit dimmer aanschaffen? Laat de dimmer dan installeren door een elektricien of vakman.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Dit punt is wat ons betreft ondergeschikt bij een KlikAanKlikUit dimmer. Dit heeft met de volgende redenen te maken:

 • De kwaliteit is altijd prima. Elke dimmer van KlikAanKlikUit voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.
 • Een KlikAanKlikUit dimmer kost slechts een paar tientjes. Voor 20 á 30 euro heb je al een prima dimmer van het merk KlikAanKlikUit. Het is hierom niet nodig om te besparen op deze aanschaf.
KlikAanKlikUit dimmer prijs-kwaliteits

Slotwoord

Met een KlikAanKlikUit dimmer in je woning geniet je van veel gemak. Schaf ook nog de Smart Bridge van KlikAanKlikUit aan je bedient elke dimbare lamp in je woning helemáál naar wens. Heb je over bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van Bol.com of Coolblue. Wij wensen je graag veel plezier & gemak met je nieuwe KlikAanKlikUit dimmer!

Tresna.nl
Logo