Philips Hue Bridge review

Wil je in je woning graag slimme verlichting hebben? Dan zou je op zoek moeten gaan naar de gewenste lampen. De kans is hierbij groot dat je bij slimme lampen van Philips uitkomt. Waarom? Omdat deze lampen inmiddels al geruime tijd tot de top van de markt behoren.

Het is echter niet zomaar mogelijk om Philips slimme verlichting te gebruiken. Om deze verlichting te kunnen bedienen, heb je namelijk een Philips Hue Bridge nodig. Dit kun je zien als het communicatiemiddel tussen je smartphone en verlichting.

Philips Hue Bridge

Heb je nog geen Philips Hue Bridge? Dan is het dus zaak om zo snel mogelijk een nieuwe Philips Hue Bridge te kopen. In dit artikel voorzien wij je hiervoor graag van alle relevante informatie. We bespreken tussen welke soorten je kunt kiezen, maar we laten je ook kennismaken met de belangrijkste voordelen. En moet je ook nog met nadelen rekening houden? Dat lees je ook in deze Philips Hue Bridge review.

Wat is de Philips Hue Bridge precies?

De Philips Hue Bridge is een klein kastje. Het kastje weegt slechts 0,28 kilogram en is van een 2 meter lange stroomkabel voorzien. Het is zaak om de stekker in het stopcontact te pluggen, waarna je de Bridge verbinding kunt laten maken met je internet verbinding.

Nadat je dit hebt gedaan, is je Philips Hue Bridge het middelpunt van je slimme verlichtingssysteem. Dit kastje communiceert met je smartphone, maar ook met je lampen en andere accessoires. Het is mogelijk om tot wel 50 lampen aan één Philips Hue Bridge te koppelen. Of wil je graag andere accessoires aan de Bridge toevoegen? Dat is mogelijk met een maximum van 10 accessoires.

Verschillende soorten Philips Hue Bridge

Spreekt het principe van de Hue Bridge van Philips je nu al aan? En heb je de wens om slimme verlichting in je woning te creëren? Dan heb je dus zo snel mogelijk dit kastje van Philips nodig.

Het is hierbij goed om het volgende te weten: op dit moment kun je voor één soort Philips Hue Bridge kiezen. In het verleden was dit ook het geval, maar door de jaren heen is de Bridge steeds verder doorontwikkeld. Het huidige model is dan ook het beste model van Philips.

Wat je voor deze Philips Hue Bridge moet betalen? Daar vertellen we je graag verderop in deze review meer over. Wel kunnen we je alvast de tip meegeven om de prijs goed bij onze partners te checken. Mogelijk profiteer je bij één van onze partners van een flinke korting op de Philips Hue Bridge:

De voordelen van de Philips Hue Bridge

Het is verstandig om je woning steeds slimmer in te richten. Waarom? Omdat je hiermee van extra veel gemak in het leven geniet. Als je bijvoorbeeld je gordijnen op afstand open en dicht kunt doen, hoef je niet meer je bed uit te komen. Hoe ideaal is dat?

Dit geldt niet alleen voor de gordijnen, maar ook voor veel andere spullen in je woning. De mogelijkheden op het gebied van een slimme woninginrichting zijn inmiddels divers.

Mocht je de wens hebben om een slim verlichtingssysteem te creëren, heb je een Philips Hue Bridge nodig. Dat is althans het geval als je voor slimme verlichting van Philips kiest. Mocht je hiervoor kiezen, geniet je dankzij de Philips Hue Bridge in ieder geval van veel voordelen

 • Veel koppelingsmogelijkheden
 • Fraai design
 • Handig op te hangen
 • Veel handige extra’s
 • Slim
 • Makkelijke installatie
 • Te koppelen aan tweede Hue Bridge
 • Vanaf elke plek te bedienen

Ongekend veel koppelingsmogelijkheden

Dat de Philips Hue Bridge zo’n klein kastje is, vinden wij opmerkelijk. Het kastje is klein qua afmetingen, maar is groots qua mogelijkheden. Dit is onder meer te danken aan de vele koppelingsmogelijkheden.

Wil je je woning helemaal slim inrichten? Dat is mogelijk met de Philips Hue Bridge. Je kunt namelijk maar liefst 50 lampen aan dit station koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je elke lamp op afstand bedienen. Je kunt de lampen op afstand aan- en uitzetten, terwijl je de lampen ook nog kunt dimmen.

Heb je ook nog andere accessoires in je woning? Dan kun je ook gebruik maken van de Philips Hue Bridge, indien het om een accessoire van Philips gaat. Met dit kleine kastje kun je je woning dus helemaal slim inrichten. En daarmee geniet je van super veel gemak!

Fraai design

De huidige versie, de V2, is op meerdere zaken verbeterd ten opzichte van de voorloper. Eén van de grootste veranderingen is het design. Daar waar de eerste versie nog relatief lomp was, is de huidige Philips Hue Bridge een fraai kastje om te zien.

Dit is allereerst te danken aan de algehele vormgeving. Philips heeft gekozen voor een vierkant kastje met afgeronde hoeken. Door de afgeronde hoeken is dit een stijlvol kastje om te zien. Het is hierdoor een minder groot probleem om de Bridge een prominente plek in je woning te geven.

Philips Hue Bridge design

Daarnaast is het fijn dat dit kastje zo compact vormgegeven is. Om je hier een indruk van te geven, zetten we de afmetingen op een rijtje:

 • Hoogte: 8,8 centimeter
 • Breedte: 8,8 centimeter
 • Diepte: 2,6 centimeter

Om je hier een indruk van te geven: een luciferdoosje past ongeveer 4 á 5 keer in dit kastje. Dit geeft des te meer aan de Philips Hue Bridge oprecht compact vormgegeven is.

Handig op te hangen

Aan de achterzijde van de Hue Bridge zijn schroefgaatjes te vinden. Deze gaatjes stellen je in staat om de Philips Hue Bridge in je woning op te hangen. Je kunt dit bijvoorbeeld in de meterkast doen. Of op een andere plek in je woning.

Het is in ieder geval van belang dat je ‘m in de buurt van je router plaatst. Het is namelijk zaak om de Hue Bridge middels een kabel aan de router te verbinden. Door deze verbinding ben je vervolgens in staat om de lampen vanaf je smartphone te bedienen.

Veel handige extra’s

Kies je voor de Philips Hue Bridge? Dan ben je van veel handige extra’s voorzien. Zo is het mogelijk om via dit kastje timers en routines in te stellen. Wil je bijvoorbeeld dat die ene hanglamp elke avond rond 20.00 uur aan gaat? Dan stel je dit gemakkelijk via de Hue Bridge in. De lamp schakelt zichzelf nadien elke avond om 20.00 uur in.

Het is ook mogelijk om de lampen een bepaalde tijdsduur te laten branden. Wil je bijvoorbeeld dat de lampen elke avond 4 uurtjes branden? Dan stel je dit ook middels de Hue Bridge probleemloos in. Deze instellingen worden keurig door de lampen opgevolgd. Ideaal!

Een andere handige extra is het delen van je locatie. Je kunt instellen dat je smartphone automatisch de locatie deelt met de Philips Hue Bridge. Op het moment dat je je woning verlaat, schakelt de Bridge automatisch alle lampen uit. Kom je weer in de buurt van je woning? Dan zet de Bridge automatisch de lampen weer aan. Je geniet hiermee van twee voordelen:

 • Je hebt geen omkijken meer naar het aan- en uitzetten van je lampen. Moet je nagaan hoeveel tijd je hier tegenwoordig aan kwijt bent. Als je al deze tijd bij elkaar optelt, merk je overduidelijk dat je met de Philips Hue Bridge veel tijd kunt besparen.
 • Dit is milieuvriendelijk en goed voor je energierekening. Laat je wel eens lampen de gehele dag aan staan? Dat is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor de hoogte van je energierekening. Dankzij de Hue Bridge voorkom je een hoge energierekening. En lever je op wederom een manier een bijdrage aan het behoud van onze aardbol.

Koppelbaar aan slimme apparaten

Weet je wat zo fijn aan dit kastje is? Dat ‘ie zo slim is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je Hue Bridge aan andere slimme apparaten te koppelen. Maak je in je woning bijvoorbeeld gebruik van Amazon Alexa? Dan is het mogelijk om je Hue Bridge hier aan te koppelen.

Dit stelt je in staat om middels spraakbediening de lampen te bedienen. Hoe ideaal is dat? Dankzij deze koppelmogelijkheden geniet je in ieder geval van nog veel meer comfort.

Bijkomend voordeel: je kunt dit kastje aan de nodige slimme apparaten combineren. Dit kastje is namelijk compatibel met de volgende smart home platformen: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Homey, IFTTT, Samsung SmartThings, Works with Nest.

Makkelijk te installeren

Nadat je de Hue Bridge in huis hebt gekregen, wil je hier uiteraard zo snel mogelijk gebruik van maken. Philips heeft het gelukkig voor elkaar gekregen dat je dit kastje erg makkelijk kunt installeren.

Dit doe je als volgt:

 • Haal het kastje uit de verpakking
 • Haal ook de UTP kabel uit de verpakking
 • Hang de Philips Hue Bridge op een handige plek op. Doe dit in de buurt van je router
 • Koppel nu de Bridge aan de router. Dit doe je door de UTP kabel in de router en in het kastje te doen
 • Steek nu de stroomstekker in het stopcontact
 • Download op je smartphone de Hue app
 • Middels de app kun je de Hue Bridge geheel naar wens te installeren

Belangrijk voordeel: voor dit handige kastje heb je dus geen installateur nodig. Dit bespaart je een hoop geld. Bijkomend voordeel is dat je dus binnen mum van tijd van alle hierboven benoemde voordelen kunt profiteren. Wij vinden de installatie al met al opvallend simpel!

Makkelijk te koppelen aan een tweede Hue Bridge

Heb je nou teveel lampen of accessoires in je woning? Dan heb je aan één Hue Bridge niet meer voldoende. Gelukkig heeft Philips hier ook iets op bedacht. Het is namelijk mogelijk om meerdere Bridges aan elkaar te koppelen.

Het is hiervoor uiteraard noodzakelijk om een tweede Hue Bridge aan te schaffen. Nadat je dit gedaan hebt, is het zaak om de Hue app op je smartphone te openen. In deze app kun je een tweede Hue Bridge toevoegen.

Het is vervolgens zaak dat je de lampen over de Bridges gaat verdelen. Je kunt bijvoorbeeld alle binnenlampen aan Bridge X koppelen en alle buitenlampen aan Bridge Y. Door vervolgens Bridge X in je smartphone app te openen, kun je alle binnenlampen naar wens bedienen.

Ook op afstand te bedienen

Vanuit je woning kun je de lampen op een ideale manier bedienen. Met alle dank aan de Philips Hue Bridge. Wat echter al helemaal subliem is, is dat je de lampen ook op grotere afstand kunt bedienen. Het is namelijk mogelijk om vanaf elke locatie de lampen in je woning te bedienen. Op de website van Philips staat hier het volgende over vermeld:

Met de Hue Bridge kun je vanaf elke locatie in huis je lampen bedienen, in feite zelfs vanaf elke locatie wereldwijd. Of je nu op je werk bent, boodschappen doet of op vakantie bent, je kunt de lampen aan- en uitdoen, dimmen of helderder zetten, of zelfs automatiseringen instellen, net als wanneer je thuis bent.

De nadelen van de Philips Hue Bridge

Met een Philips Hue Bridge ga je absoluut van veel gemak en comfort genieten. Zoals je in deze Philips Hue Bridge review hebt kunnen lezen, is dit simpelweg een geweldig kastje. Het is echter ook zaak om met een paar nadelen rekening te houden:

 • Je hebt een stabiele internetverbinding nodig
 • Beperkt bereik via bluetooth
 • Een Hue Bridge is niet per sé noodzakelijk
Philips Hue Bridge in actie

Stabiele internetverbinding nodig

Wil je op de hierboven besproken manier gebruik maken van de Philips Hue Bridge? Dan is het zaak dat je een stabiele internetverbinding in je woning hebt.

Is de internetverbinding niet stabiel genoeg? Of is het signaal niet sterk genoeg? Dan werkt de Philips Hue Bridge eigenlijk niet meer. Het is hierdoor zelfs mogelijk dat je je internet abonnement uit moet breiden. Door voor een hogere internetsnelheid te kiezen, kun je alsnog de gewenste werking van de Hue Bridge verkrijgen.

In hoeverre je internetverbinding goed is, is van meerdere factoren afhankelijk. Lukt het je maar niet om op de gewenste manier van de Hue Bridge gebruik te maken? Dan kan het geen kwaad om een specialist in te schakelen. Een specialist kan het internetnetwerk beoordelen en de juiste maatregelen doorvoeren.

Beperkt bereik via bluetooth

Het is bij de Philips Hue Bridge ook mogelijk om gebruik van bluetooth te maken. In dat geval koppel je je smartphone middels bluetooth aan de Hue Bridge. Klinkt interessant, maar is jammer genoeg niet super interessant.

Het maximale bereik is hierbij slechts 10 meter. Dit betekent dat je alleen op korte afstand gebruik van deze mogelijkheid kunt maken. Als je enigszins op een afstand van de Bridge bent, heb je niks aan deze optie. Het is mede daarom des te belangrijker om in je woning voor een stabiele internetverbinding te zorgen.

Niet per sé noodzakelijk

Philips doet soms blijken dat een Philips Hue Bridge noodzakelijk is. Als we naar de realiteit kijken, zien we dat je niet altijd een Hue Bridge nodig hebt. Het is simpelweg geen vereiste om dit kastje te gebruiken. Maar, het maakt je leven wel een stuk makkelijker.

Wil je liever geen Hue Bridge kopen? Dan moet je voor speciale Philips Hue lampen kiezen. Deze lampen zijn voorzien van bluetooth verbinding, waardoor je ze middels je smartphone kunt bedienen. Dit is alleen niet bij alle lampen mogelijk. Bekijk daarom goed de verpakking waarop eventueel een bluetooth symbool vermeld staat. Als je dit symbool vindt, is het een feit dat je de Hue Bridge niet per sé hoeft te kopen.

Ervaringen van andere kopers

Meer en meer mensen zijn bezig met het slimmer maken van hun woning. Dit brengt gewoonweg veel comfort met zich mee, terwijl het ook echt iets van deze tijd is. Er ontstaan immers meer en meer mogelijkheden om een woning slimmer in te richten.

Bovengenoemd verhaal uit zich ook bij de Philips Hue Bridge. Als je online op zoek naar beoordelingen gaat, kom je namelijk heel veel beoordelingen tegen. Bij onze partner Coolblue zijn bijvoorbeeld 48 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,7.

Philips Hue Bridge ervaringen

Dat deze gemiddelde score zo hoog is, is aan onder meer onderstaande beoordelingen te danken. Deze beoordelingen vinden wij veelzeggend voor de tevredenheid over de Hue Bridge van Philips:

 • Goede kwaliteit. Eenvoudige installatie. Werkt meteen. Echt een aanrader en echt nodig in een smart home hue systeem.
 • Philips Hue is geweldig. Je kunt met je telefoon alles regelen en het belangrijkste is alles is heel simpel in te stellen.
 • Ik heb meerdere merken smart verlichting gehad. Hue is duur maar werkt super easy.
 • Al langere tijd heb ik een Philips hue nooit problemen mee dit is de tweede omdat we groter huis krijgen met meer lampen
 • Verbindt goed met de 5 Hue lampen die ik heb (Philips Centris plafondlamp).
 • De lampen bevallen prima. We twijfelen nog wel over het wel/niet aanschaffen van een draadloze dimmer
 • Het werkt prima in combinatie met m'n hue lampen en m'n Google home systeem.
 • Alle lampen op afstand aan doen, dimmen of aansluiten op Google nest mini. Super! Ben er erg blij mee. Makkelijk aan te sluiten.

Zoals je kunt zien, lopen de meeste kopers weg met de Philips Hue Bridge. Iets dat wij ons maar al te goed voor kunnen stellen.

De Philips Hue Bridge kopen

Hebben wij je met deze Philips Hue Bridge review warm weten te maken? Dan is het zaak om dit handige kastje zo snel mogelijk te bestellen. Ons advies is om vooral goed naar de prijzen bij onze partners te kijken. Meerdere van onze partners stunten namelijk wel eens met een flinke korting op dit slimme systeem. Check daarom direct onderstaande prijzen:

Wat wij van de prijs voor de Philips Hue Bridge vinden? Wij vinden het bedrag eerlijk gezegd meer dan marktconform. Voor ongeveer 6 tientjes ben je in staat om van onwijs veel comfort in je woning te genieten. Bovendien zijn de koppelmogelijkheden ongekend én biedt de Philips Hue Bridge veel extra gemak.

Conclusie over de Philips Hue Bridge

Wil je je woning inrichten met slimme verlichting? Dan is de Philips Hue Bridge wat ons betreft onmisbaar. Met dit handige – en kleine kastje – geniet je gewoonweg van heel veel mogelijkheden. Daarbij is het ook ideaal dat je heel veel apparaten op de Hue Bridge aan kunt sluiten.

Ons advies mag dan ook duidelijk zijn: wij raden je de aanschaf van de Philips Hue Bridge zo snel mogelijk aan. Met dit systeem haal je veel comfort en gemak in huis. Dit is met name aan alle hierboven genoemde voordelen te danken. En de nadelen dan? Die zijn wat ons betreft allemaal prima op te lossen danwel te omzeilen. Vandaar ook dat wij je de aanschaf van de Philips Hue Bridge van harte aanraden!

Philips Hue Bridge combinatiesets

Heb je interesse om de Philips Hue Bridge aan te schaffen? Dan willen wij je graag wijzen op onderstaande combinatiesets. Door voor één van deze sets te kiezen, sla je als het ware meerdere vliegen in één klap.

Philips Hue Starterkit Bridge met E27 lampen

Heb je de wens om je woning op een slimme manier in te richten? Dan ben je prima uit met deze starterkit van Philips. In deze starterkit vind je 2 E27 lampen. Dit zijn twee slimme lampen die je makkelijk aan de Hue Bridge kunt koppelen. Deze Hue Bridge vind je ook terug in deze starterkit, waardoor je met één aankoop helemaal klaar bent.

De beide lampen hebben een lichtopbrengst van 806 lumen. De lampen zijn ook nog eens dimbaar en je kunt uit allerlei kleursoorten kiezen. In totaal heb je uit 16 miljoen kleuren de keuze. De mogelijkheden van deze starterskit zijn al met al ideaal te noemen!

Philips Hue Starterkit Bridge met E27 lampen

Bekijk prijzen van de Philips Hue Starterkit Bridge met E27 lampen bij verschillende winkels:

Philips Hue starterkit - White & Color Ambiance

Ook over deze starterkit van Philips zijn wij erg te spreken. In deze set tref je drie E27 lampen aan, de Philips Hue Bridge en een dimmer switch. Met dank aan deze losse dimmer switch geniet je van nog veel meer gemak. Bovendien is het fijn dat je maar liefst 3 lampen meegeleverd krijgt. Je kunt hierdoor je gehele woning op een slimme manier inrichten!

Het zijn overigens dezelfde lampen als bij bovenstaande starterkit. Dit betekent onder meer dat je uit maar liefst 16 miljoen lichtkleuren kunt kiezen. Ook betekent dit dat de lichtopbrengst subliem te noemen is.

Philips Hue starterkit - White Ambiance

Philips Hue Starterspakket GU10

Heb je een relatief groot huis? Dan heb je niet genoeg aan slechts 2 of 3 slimme lampen. Nee, in dat geval kun je veel beter voor de Philips Hue Starterspakket GU10 kiezen. In dit pakket vind je niet alleen de Philips Hue Bridge, maar ook 6 lampen.

Met dank aan deze lampen kun je echt alle kanten op met de inrichting van je woning. Je kunt in principe elke ruimte in je woning van slimme verlichting voorzien. En ondertussen geniet je ook nog van de vele voordelen van de Philips Hue Bridge in zijn algemeenheid!

Philips Hue Starterspakket GU10
Tresna.nl
Logo