Philips Hue Smart plug review

Meer en meer mensen kiezen ervoor om hun huis slimmer in te richten. De zogeheten smart home producten kunnen op veel populariteit rekenen. Zie jij het ook wel zitten om jouw huis slimmer in te richten? Maar, zie je het niet zitten om hier allerlei dure apparatuur voor aan te schaffen? Dan hebben we goed nieuws voor je; je kunt ook voor de Philips Hue Smart plug kiezen.

In deze Philips Hue Smart plug review vertellen wij je alles over dit product van Philips. We bespreken wát dit precies is, we bespreken wat de voordelen zijn en we bespreken wat de nadelen zijn. Verder kijken we naar de ervaringen van andere kopers, naar het prijskaartje en naar eventuele geschikte alternatieven.

Philips Hue Smart plug

Op dit moment kunnen wij één ding verklappen: de Philips Hue Smart plug is een revolutionair product. Een product waar wij oprecht van onder de indruk zijn. Om deze Philips Hue Smart plug review te kunnen schrijven, hebben wij dit apparaat overigens zelf uit mogen proberen. Toen wij het apparaat uit mochten proberen, werden wij direct enthousiast. Dat enthousiasme is op dit moment nog steeds volop aanwezig.

Wat is de Philips Hue Smart plug precies?

Voordat we naar de voor- en nadelen kijken, willen we je eerst uitleggen wat dit nou precies is. Wat is de Philips Hue Smart plug nou precies? Je kunt dit eigenlijk zien als een slimme stekker. Je kunt deze stekker in het stopcontact steken, waarna je een apparaat in deze stekker in kunt pluggen.

Nadat je dat gedaan hebt, kun je het betreffende apparaat op afstand bedienen. Hoe dat kan? Dat kan doordat deze slimme stekker over bluetooth beschikt. Je kunt daardoor de stekker bedienen via bijvoorbeeld jouw smartphone; dát betekent dat je vanaf een afstandje bijvoorbeeld jouw koffiezetapparaat kunt bedienen. Of jouw wekker, jouw ventilator of jouw lamp.

Hoeft dit dan bijvoorbeeld geen slimme lamp te zijn? Nee, je kunt echt alle mogelijke apparaten op deze slimme stekker aansluiten. Dankzij de Philips Hue Smart plug is het dus niet meer nodig om te investeren in dure smart home producten. Als je deze stekker in jouw huis hebt, kun je elk gewenst apparaat slim maken. Hoe mooi is dat?

De voordelen van de Philips Hue Smart plug

Wil jij jouw huis graag slimmer inrichten? Wil je bijvoorbeeld de verlichting in jouw keuken van een afstand kunnen bedienen? Of wil je graag op afstand jouw ventilator kunnen bedienen? Als je voor deze slimme stekker van Philips kiest, is dat allemaal mogelijk.

In onze ogen brengt deze slimme stekker sowieso veel voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Veel mogelijkheden
 • De Philips Hue Smart plug biedt veel gemak
 • Werkt ook prima samen met Hue Bridge van Philips
 • Erg veilig en in elk stopcontact te gebruiken
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Compact design
 • Deze slimme stekker is op meerdere manieren te bieden

Veel mogelijkheden

De Philips Hue Smart plug biedt ongekend veel mogelijkheden. Dat is eigenlijk het eerste wat wij konden concluderen toen we deze slimme stekker uit mochten proberen. Zodra je deze slimme stekker uit de verpakking haalt, hoef je eigenlijk maar één ding te doen; de stekker in het stopcontact te steken.

Dankzij de bluetooth verbinding kun je de slimme stekker vervolgens moeiteloos bedienen. Het enige wat je op jouw smartphone hiervoor nodig hebt, is de Hue bluetooth app. Maar, er zijn nog méér mogelijkheden om deze slimme stekker te bedienen. Verderop in deze Philips Hue Smart plug review informeren wij je daar graag uitgebreid over.

Het belangrijkste voordeel is volgens ons in de veelzijdigheid te vinden. Werkelijk waar elk apparaat kun je op deze stekker aansluiten; dit geldt voor een koffiezetapparaat, voor een wekker, voor een ventilator, voor een lamp, voor een waterkoker en voor een combimagnetron. Zolang een apparaat een stekker heeft, kun je die stekker in deze slimme stekker pluggen.

In onze ogen biedt deze stekker dan ook ongekend veel mogelijkheden:

 • Je kunt ‘m overal in huis gebruiken.
 • Het is zelfs mogelijk om deze slimme stekker in de tuin te gebruiken. Hang ‘m in dat geval bij voorkeur wel op een overdekte plek op.
 • Je kunt ‘m op meerdere manieren bedienen; daar komen we verderop in deze Philips Hue Smart plug review nog op terug.
 • Je kunt alle mogelijke apparaten op deze slimme stekker aansluiten.

Biedt veel gemak

In de afgelopen jaren hebben (heel) veel mensen voor de aanschaf van een slimme stekker gekozen. Waarom? Omdat een slimme stekker veel gemak met zich mee brengt. In onze ogen geldt dit in extreme mate voor de Philips Hue Smart plug. Ten opzichte van andere slimme stekkers biedt déze stekker nóg meer gemak.

Op welke momenten je van dit gemak kunt genieten? Eigenlijk de gehele dag door. Wil je ’s avonds de verlichting in jouw keuken uitzetten, maar heb je geen zin om uit jouw fauteuil te komen? Dan pak je jouw smartphone, open je de Hue app en schakel je de verlichting in jouw keuken uit. Voorheen had je hier hele duren verlichting voor nodig, maar nu kun je normale lampen op deze stekker aansluiten. Hoe ideaal is dat?

Philips Hue Smart plug gemak

Ben je onverhoopt vergeten om de waterkoker uit te zetten? Als je hier achter komt, kun je de waterkoker alsnog vanaf jouw smartphone uitzetten. Dit is één van de vele voorbeelden waaruit het gemak van de Philips Hue Smart plug blijkt.

Tevens is het mogelijk om deze slimme stekker aan een Philips Hue Bridge te koppelen. Als je voor deze mogelijkheid kiest, geniet je van nóg meer gemak!

Samenwerken met Philips Hue Bridge

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, biedt de Philips Hue Smart plug onwijs veel gemak. Dit gemak weet je alleen maar te vergroten met een Philips Hue Bridge. Dit is een handig kastje waarmee je op afstand de verlichting in jouw woning kunt bedienen. Sterker nog; op een Philips Hue Bridge kun je maar liefst 50 lampen en 10 accessoires aansluiten.

Het is dus ook mogelijk om de Philips Hue Smart plug aan de Philips Hue Bridge te koppelen. Als je dat gedaan hebt, geniet je plots van nog meer mogelijkheden. Zodra je de Philips Hue Smart plug in het stopcontact inplugt, krijg je deze direct in de Hue-app te zien. Via die app kun je de slimme stekker vervolgens koppelen aan de Philips Hue Bridge.

Nadat je dat gedaan hebt, kun je op afstand deze slimme stekker bedienen. Hierbij ben je níet meer afhankelijk van de bluetooth verbinding; erg handig in onze ogen. Als je de Philips Hue Smart plug op de Philips Hue Bridge aansluit, geniet je van eindeloze mogelijkheden.

Weet je wat hierbij ook nog mooi is? Dat je deze slimme stekker met jouw stem kunt bedienen. Heb je de slimme stekker in de Hue-app als een ventilator ingesteld? Dan hoef je alleen maar ‘zet de ventilator aan’ te zeggen, waarna de ventilator zich direct inschakelt.

Erg veilig

Het is wellicht overbodig om te vermelden, maar de Philips Hue Smart plug is erg veilig in gebruik. Dit komt onder andere doordat deze stekker van randaarde voorzien is. Mocht er onverhoopt iets mis gaan in het apparaat of in de stekker, heeft dit geen invloed op de stroomvoorziening in jouw woning.

Bijkomend voordeel: je kunt de Philips Hue Smart plug in de meeste stopcontacten gebruiken. Dit betreft namelijk een zogeheten type F stekker; dit type wordt in onder andere Nederland, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Turkije en Oostenrijk gebruikt.

Philips Hue Smart plug veilig

Grote kans dat je deze slimme stekker in eigen land wilt gebruiken. Dan weet je in ieder geval 100% zeker dat je de stekker in elk stopcontact in kunt pluggen. Vanaf dat moment geniet je direct van het hierboven besproken gemak.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Heb je reeds meerdere apparaten van Philips in jouw woning? Dan heb je wellicht al geconstateerd dat de kwaliteit hiervan prima is. Dit geldt ook zeker voor de Philips Hue Smart plug.

Daarnaast betaal je ook echt niet de hoofdprijs voor deze slimme stekker. Integendeel zelfs; de prijs-kwaliteitsverhouding is in onze ogen subliem te noemen. Ten opzichte van andere slimme stekkers betaal je íets meer geld, maar je krijgt met deze slimme stekker veel meer waar voor je geld. Daar vertellen we je verderop in deze Philips Hue Smart plug review graag nog iets meer over.

Compact design

Waar wil je deze slimme stekker precies gaan gebruiken? Wil je ‘m in jouw keuken gebruiken? Wil je ‘m mogelijk in jouw woonkamer gebruiken? Of wil je ‘m wellicht in jouw slaapkamer gaan gebruiken? Bij de Philips Hue Smart plug maakt dit eigenlijk niks uit. Doordat deze stekker zo’n compact design heeft, kun je altijd wel een mooi plekje voor ‘m vinden.

Overigens vinden wij dat deze stekker ook nog mooi vormgegeven is. Als we de stekker naast andere slimme stekkers leggen, is deze stekker een stuk strakker. Tevens oogt deze slimme stekker een stuk minder lomp dan veel andere varianten.

Philips Hue Smart plug design

Voor de volledigheid hebben we de afmetingen even voor je op een rijtje gezet:

 • Hoogte: 8,4 centimeter
 • Breedte: 5,1 centimeter
 • Diepte: 5,1 centimeter

Op meerdere manieren te bedienen

Tot slot willen we je nog iets meer vertellen over de bediening van de Philips Hue Smart plug. Zoals we eerder in deze review al stelden, kun je deze stekker dus op meerdere manieren bedienen. Deze mogelijkheden hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • Via bluetooth. De Philips Hue Smart plug beschikt over een eigen bluetoothverbinding, waardoor je jouw smartphone aan de stekker kunt verbinden. Hierbij moet je wel met enkele nadelen rekening houden, waarover later meer.
 • Via Philips Hue Bridge. Het meest ideale is om de Philips Hue Smart plug aan een Philips Hue Bridge te koppelen. Via de Hue app kun je de slimme stekker vervolgens naar wens bedienen. Hierbij geniet je overigens ook nog van bijvoorbeeld spraakbediening.
 • Via Hue Dimmer Switch. Het is ook nog mogelijk om deze stekker met de Hue Dimmer Switch te bedienen. Je kunt dit echter alleen doen voor het in- en uitschakelen van het apparaat dat je op de slimme stekker aangesloten hebt. De toepassingsmogelijkheden zijn dus enigszins bepekt bij deze bedieningsmogelijkheid.

Wat ons betreft is deze veelzijdigheid echt subliem. Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn, kun je deze slimme stekker altijd op de gewenste manier bedienen. Heb je al een Philips Hue Bridge in jouw huis? Dan ben je helemaal spekkoper; dat is immers de meest ideale manier om de Philips Hue Smart plug te bedienen.

Overige voordelen

Het mag duidelijk zijn; wij zijn onder de indruk van de Philips Hue Smart plug. Om je een nog betere indruk van deze slimme stekker te geven, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video zie je hoe je de Philips Hue Smart plug moet installeren. Ook zie je direct welke mogelijkheden je vervolgens hebt:

De nadelen van de Philips Hue Smart plug

In deze Philips Hue Smart plug review heb je louter lovende woorden kunnen vinden. Toch is het zo dat deze slimme stekker ook enkele nadelen met zich mee brengt. In onze ogen moet je vooral met onderstaande nadelen goed rekening houden:

 • De bluetoothverbinding is niet optimaal
 • Meet geen energieverbruik van het aangesloten apparaat
 • Bij inschakeling hoor je een klikgeluid
 • Matige handleiding

Geen optimale bluetoothverbinding

Wil je de Philips Hue Smart plug via jouw smartphone bedienen? Dat is prima mogelijk dankzij de bluetoothverbinding. De ervaring leert echter dat deze bluetoothverbinding niet optimaal werkt. Hoe dat komt? Dat heeft met de volgende factoren te maken:

 • Maximale afstand van 10 meter. Met de bluetoothverbinding kun je de Philips Hue Smart plug alleen binnen een straal van 10 meter bedienen. Als je bijvoorbeeld in de auto zit, ben je hierdoor niet in staat om de Philips Hue Smart plug te bedienen. Je moet je echt binnen 10 meter van deze slimme stekker bevinden.
 • Reageert soms traag. Ook hebben we opgemerkt dat deze slimme stekker via de bluetoothverbinding soms traag reageert. Dit is overigens een bekend probleem bij veel andere slimme stekkers.   

Meet geen energieverbruik

Ben je bezig met het verduurzamen van jouw woning? En wil je ook jouw energierekening omlaag brengen? Dan wil je wellicht weten wat nou het energieverbruik van bepaalde apparaten is.

Helaas is het niet mogelijk om dit via de Philips Hue Smart plug op te meten. Deze slimme stekker meet simpelweg niet het energieverbruik van het aangesloten apparaat op.

Philips Hue Smart plug energieverbruik

Klikgeluid

Als je gebruik van de Philips Hue Smart plug maakt, hoor je regelmatig een geluid. Zodra je de slimme stekker inschakelt, hoor je direct ‘klik’. Sommige kopers geven aan dat zij dit geluid ook horen bij het uitschakelen van deze slimme stekker. In onze ogen is dit geen al te belangrijk nadeel, maar het is wel goed om dit te weten.

Matige handleiding

Heb je nooit eerder een slimme stekker gebruikt? Dan roept het gebruik hiervan mogelijk vragen bij je op. Spijtig genoeg heeft Philips een vrij matige handleiding uitgebracht. Wij raden je daarom aan om onderstaande video even te checken. In deze video zie je in iets meer dan 30 seconden hoe je de Philips Hue Smart plug kunt installeren:

Ervaringen van andere kopers

De Philips Hue Smart plug is populair. Deze slimme stekker is zelfs héél populair te noemen. Dit blijkt ook uit de hoeveelheid beoordelingen die wij bij onze partners gevonden hebben. Bij Bol.com zijn bijvoorbeeld 212 reviews achtergelaten; de gemiddelde score hiervan is een 4,8. Op een schaal van 1 tot 5 is dat een meer dan prima score.

Philips Hue Smart plug ervaringen

Bij Coolblue zijn 90 reviews achtergelaten. Van die 90 reviews is de gemiddelde score een 9,5 op een schaal van 1 tot 10. Ook de kopers bij Coolblue zijn erg enthousiast over deze slimme stekker. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele veelzeggende beoordelingen op een rijtje gezet:

 • Het past goed in het concept waarbij we bijna de hele woning op Hue omgeschakeld hebben. Voor kleine armaturen waar geen Hue lampen inpassen.
 • Bevalt prima! Het gebruiksgemak en het gemak ervan. Zeker als je er kerstverlichting op aansluit!
 • Werkt super, instellen gaat met gemak en werkt altijd.
 • Ik gebruik de Hue slimme stekkers samen met de Hue Hub. Dat werkt beter dan de bluetooth gebaseerde alternatieven (zoals de Eve Energy slimme stekkers); sneller, betrouwbaarder en over een grotere afstand.
 • Ben er heel blij mee. Ik had een lamp die ik enkel aan kon doen als ik telkens naar boven liep om hem in het stopcontact te steken. Nu kan het gewoon via mijn Hue app of Hue schakelaar.
 • Ideaal om ook wat oude lampen slim te maken. In de Google Home app ook makkelijk toegevoegd zodat je deze schakelaar ook met je stem kunt bedienen.
 • Wat een super handig en makkelijk product
 • De Hue Bridge was allang in huis. Deze stekker gekocht om de kerstboom aan en uit te zetten. Met de bridge en app is het plug en play. Werkt meteen en doet wat ‘ie beloofd.
 • Makkelijk te installeren, werkt super met de hue bridge! Snel vindbaar, dat is erg prettig!

Uit deze beoordelingen blijken twee dingen. Ten eerste dat veel kopers echt heel enthousiast zijn. Ten tweede dat de kopers de Philips Hue Smart plug voor tal van doeleinden inzetten. Zo gebruiken sommige deze slimme stekker vooral voor de kerstboom.

De Philips Hue Smart plug kopen

Ben je helemaal overtuigd geraakt door deze Philips Hue Smart plug review? Dan raden wij je aan om direct de prijzen bij onze partners te vergelijken. Daarbij willen wij je expliciet wijzen op de prijsstelling bij onze partner Bol.com. Als je bij Bol.com meerdere van deze slimme stekkers in één keer aanschaft, krijg je extra korting. Een korting die op kan lopen tot wel 10%!

Alternatieven

De Philips Hue Smart plug is wat ons betreft een prima slimme stekker. De kans bestaat echter dat je niet helemaal overtuigd bent. Of dat je deze slimme stekker van Philips te prijzig vindt. Mocht dit het geval zijn, raden wij je aan om naar onderstaande alternatieven te kijken.

KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

Deze slimme stekker van het merk KlikAanKlikUit is in de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Iets wat we goed kunnen begrijpen, aangezien deze stekker vergelijkbaar is met de variant van Philips. Bovendien ben je met deze slimme stekker ook probleemloos in staat om jouw huis slimmer in te richten.

Deze slimme stekker biedt een belangrijk voordeel aan; je kunt met deze stekker de lampen ook dimmen. Daarvoor heb je echter wel een speciale KlikAanKlikUit afstandsbediening voor nodig. Tevens betaal je voor deze slimme stekker ongeveer één euro meer dan voor de Philips Hue Smart plug.

KlikAanKlikUit Dimmer ACC-250-LD

SMARTIFY Slimme Stekker

Besteed jij het liefst zo min mogelijk geld aan een slimme stekker? Dan is deze stekker van het Smartify een prima optie voor je. Deze stekker is goedkoper dan de Philips variant én biedt veel handige extra’s. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deze slimme stekker via de wifi verbinding in jouw huis te bedienen.

Ook is deze slimme stekker in staat om het energieverbruik van een apparaat op te meten. Met dank aan de tijdschakelaar kun je een lamp ook automatisch in- en uit laten schakelen. Al met al een prima slimme stekker, maar wel een vrij grote stekker. Deze stekker neemt de nodige plek in bij een stopcontact; houd daar goed rekening mee.

SMARTIFY Slimme Stekker
Tresna.nl
Logo