Beste spiraal tuinslang

Een tuinslang is niet zomaar een tuinslang. Als je naar een nieuwe tuinslang op zoek gaat, merk je al snel genoeg dat er meerdere varianten van een tuinslang bestaan. Zo kun je kiezen voor een flexibele tuinslang, maar je kunt ook kiezen voor een spiraal tuinslang. Voor beide soorten tuinslangen valt zéker iets te zeggen. In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op de spiraal tuinslangen; je vindt in dit artikel de beste spiraal tuinslangen van dit moment.

Onze top 4 spiraal tuinslangen

Afbeelding

Product


Karcher Spiraalslang 10m

Onze beste koop!

Kärcher Spiraalslang 10m

Beste koop spiraal tuinslang

of

Gardena City Gardening spiraalslang SET 10 m

Gardena City Gardening spiraalslang SET 10 m

Beste spiraal tuinslangset

of

Kinzo Garden Spiraal Tuinslang Patent 15 m

Kinzo Garden Spiraal Tuinslang Patent 15 m

Beste lange spiraal tuinslang

of

Kreator KRTGR6703 Spiraalslangset - 15 meter

Kreator KRTGR6703 Spiraalslangset - 15 meter

Beste voordelige spiraal tuinslang

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Kärcher Spiraalslang 10m

Beste koop spiraal tuinslang

Karcher Spiraalslang 10m

of

Gardena City Gardening spiraalslang SET 10 m

Beste spiraal tuinslangset

Gardena City Gardening spiraalslang SET 10 m

of

Kinzo Garden Spiraal Tuinslang Patent 15 m

Beste lange spiraal tuinslang

Kinzo Garden Spiraal Tuinslang Patent 15 m

of

Kreator KRTGR6703 Spiraalslangset - 15 meter

Beste voordelige spiraal tuinslang

Kreator KRTGR6703 Spiraalslangset - 15 meter

of

De voor- en nadelen van spiraal tuinslangen

Wil jij graag een nieuwe tuinslang voor in jouw tuin aanschaffen? Dan weet je op voorhand dat je een goede vergelijking moet gaan maken. Je hebt immers de keus uit meerdere soorten tuinslangen, terwijl je ook nog met jouw persoonlijke voorkeuren te maken hebt. In meerdere situaties is de keuze voor een spiraal tuinslang de beste keuze die je kunt maken.

Een belangrijk voordeel is dat je een tuinslang niet in hoeft te rollen. Zoals je aan de foto’s in bovenstaande tabel al kunt zien, is de structuur van een spiraal tuinslang namelijk volledig anders. Het gaat eigenlijk niet om een slang, maar om allerlei kleine ronde elementen die aan elkaar vastgeplakt zijn. Juist dankzij deze ronde onderdelen is het niet nodig om de tuinslang in- en uit te rollen.

Ondertussen geniet je wel van een behoorlijke ‘reikwijdte’. Zo bestaan er bijvoorbeeld spiraal tuinslangen die je tot wel 10 á 15 meter uit kunt rollen. Je kunt hiermee dus moeiteloos jouw gehele tuin sproeien. Ook het schoonspuiten van jouw auto, fiets of tuinmeubelen behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Heb je geen behoefte aan een reikwijdte van bijvoorbeeld 15 meter? Dan is het goed om te weten dat je ook voor kleinere tuinslangen kunt kiezen. Zo kun je ook kiezen voor een spiraal tuinslang met een lengte van bijvoorbeeld 5 meter. Aan de hand van jouw wensen kun je altijd wel een geschikte spiraal tuinslang vinden!

Als je voor een spiraal tuinslang kiest, moet je wel met een belangrijk nadeel rekening houden. Dit nadeel heeft betrekking op de kracht die je moet leveren. Indien je de tuinslang (fors) uit wilt trekken, moet je gewoonweg hard trekken aan de slang. Mocht je deze kracht niet hebben, kun je eigenlijk niet op de gewenste manier van de spiraal tuinslang gebruik maken.

Graag willen we wel nog een voordeel van de meeste spiraal tuinslangen aanstippen: het prijskaartje. Voor een bedrag van slechts een paar tientjes ben je al de trotse eigenaar van een spiraal tuinslang.

Daarbij is het uiteraard wel wenselijk dat je direct voor de beste spiraal tuinslang kiest. Nou, daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk recent alle tuinslangen aan een strenge keuring onderworpen. Op basis van deze keuring hebben wij een top 4 samen kunnen stellen. Over deze vijf beste spiraal tuinslangen van dit moment vertellen wij je graag alles in onderstaande reviews!

Beste koop – Kärcher Spiraalslang 10m

Geef jij altijd de voorkeur aan het beste van het beste? Wil je daarom ook per sé de allerbeste spiraal tuinslang van dit moment aanschaffen? Dan ben je in déze review aan het review; wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste spiraal tuinslang van dit moment.

Hierbij hebben wij hoofdzakelijk naar de kwaliteit van de tuinslang gekeken. Tijdens onze test bleek namelijk al snel dat veel spiraal tuinslangen niet aan de gewenste kwaliteit voldoen. Gelukkig was er één spiraal tuinslang die met kop en schouders boven de rest uitsteekt; het gaat hierbij om deze Kärcher Spiraalslang 10m. Volgens ons is dit de beste spiraal tuinslang van dit moment.

Waarom wij zo over deze slang te spreken zijn? Dat is eigenlijk aan meerdere facetten te danken. Om af te trappen dus met de kwaliteit. Zoals we inmiddels van Kärcher gewend zijn, is ook dit product weer van de gewenste kwaliteit. Dit merk je duidelijk terug op de momenten dat je slang gebruikt, maar merk je ook terug aan de levensduur van de tuinslang.

Daarnaast zijn wij ook te spreken over de lengte van 10 meter. Dankzij deze lengte kun je deze tuinslang in veel situaties prima gebruiken. Zo is deze tuinslang ideaal voor op een balkon, maar ook in een iets grotere tuin. Op een balkon geniet je overigens écht van deze tuinslang, aangezien je de slang dus makkelijk in kunt laten rollen.

Nadat deze slang ingerold is, neemt de slang nagenoeg geen ruimte meer in beslag. Je kunt ‘m makkelijk in een klein hoekje opbergen; wel zo prettig als je een niet al te grote tuin/balkon hebt.  

Met deze beste spiraal tuinslang geniet je ook al snel van veel gemak. Dit is onder meer te danken aan het feit dat de tuinslang makkelijk uitrolt. Je hoeft hier niet al te veel kracht voor te zetten. Ideaal dus als je niet al te veel kracht in jouw armen/bovenlichaam hebt.

Karcher spiraal tuinslang beste

Tevens is het super dat deze tuinslang in de vorm van een nagenoeg complete set geleverd wordt. Zo krijg je een kraanstuk, slangstukken en een sproeier meegeleverd. Bij deze sproeier geniet je ook direct van twee voordelen:

 • Je kunt de waterhoeveelheid geheel naar wens instellen. Dit doe je op een traploze manier; je hebt dus echt volledige zeggenschap over de hoeveelheid water
 • Je kunt de greep vastzetten. Voordeel hiervan is dat je langere tijd in dezelfde stand kunt sproeien, terwijl je niet voortdurend de greep vast hoeft te houden.

Het enige wat aan deze tuinslang ontbreekt, is een wandhouder. Het zou nog handiger zijn als je deze spiraal tuinslang – na gebruik – aan deze wandhouder zou kunnen bevestigen.

Iets waar we ook nog tevreden over zijn, is het prijskaartje. Bij onze partner Coolblue betaal je namelijk een bedrag van 29,99 euro voor de beste spiraal tuinslang. In onze ogen is dat een méér dan prima prijskaartje voor deze handige, veelzijdige en hoogwaardige tuinslang.

Bij aanschaf krijg je helaas geen wandhouder meegeleverd.

Voordelen
 • Perfecte kwaliteit
 • 10 meter lang
 • Makkelijk in gebruik
 • Ideale sproeier
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Geen wandhouder
Conclusie

De Kärcher Spiraalslang 10m is naar onze mening de beste spiraal tuinslang van dit moment. Deze tuinslang is voordelig geprijsd, is van de gewenste kwaliteit en biedt handige extra’s. Het feit dat Kärcher deze tuinslang ontwikkeld heeft, is wat ons betreft al veelzeggend. Kärcher staat immers te allen tijde voor kwaliteit!

Beste spiraal tuinslangset – Gardena City Gardening spiraalslang SET 10 m

Wil jij dolgraag een nieuwe spiraal tuinslang aanschaffen? Ben je daarbij op zoek naar een tuinslang inclusief alle toebehoren? Dan kun je voor de hierboven genoemde variant kiezen, maar je kunt uiteraard ook nog even verder kijken.

Dat is ook iets wat wij gedaan hebben. Wij hebben meerdere complete sets aan een keuring onderworpen, waarna wij uiteindelijk de beste aan hebben kunnen wijzen. In onze ogen is deze set van Gardena de beste spiraal tuinslangset van dit moment!

Deze eretitel is onder meer te danken aan het feit dat je deze tuinslang direct kunt gebruiken. Bij aanschaf krijg je namelijk de volgende onderdelen meegeleverd:

 • Een 10 meter lange slang. Deze slang is eigenlijk perfect voor op een balkon, in een kleine tuin en voor op bijvoorbeeld een dakterras.
 • Een pistoolbroes. Dit is eigenlijk een ander woord voor de sproeier van de tuinslang. Deze pistoolbroes is van de hoogste kwaliteit, ligt lekker in de hand en kun je op een handige manier bedienen.
 • Een kraanstuk. Met dank aan dit kraanstuk kun je deze tuinslang op alle mogelijke buitenkranen vastklikken. Dit gaat ook geheel naar wens, waarbij je ook niet bang hoeft te zijn voor het lekken van water.
 • Een slangstuk. Met dank aan dit slangstuk kun je de pistoolbroes vastkoppelen aan de tuinslang. Dit is eigenlijk het laatst ontbrekende onderdeel van een volledige tuinslangset.

Al met al zijn wij over de samenstelling bijzonder te spreken. Dat geldt overigens ook voor de kwaliteit van deze tuinslangset. Zoals we ondertussen van Gardena gewend zijn, is deze tuinslang van de gewenste kwaliteit. Je sproeit op een aangename manier met deze tuinslangset, terwijl je ook nog van een lange levensduur kunt genieten.

Ook over de vering van de tuinslang zijn wij erg te spreken. Nadat je met veel plezier van deze tuinslang gebruik gemaakt hebt, kun je de greep van de pistoolbroes los laten. Nadat je dat gedaan hebt, kun je de kraan dichtdraaien.

Nadat je dát gedaan hebt, rolt de spiraal tuinslang zich als het ware in. Het uitrollen van de tuinslang gaat ook relatief makkelijk; je hebt hier niet al te veel kracht voor.

Het mag duidelijk zijn: wij zijn bijzonder te spreken over deze tuinslang. De tuinslang is van de gewenste kwaliteit, is handig en wordt in een complete set geleverd. Dat is echter ook iets wat je terug ziet in het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 50 euro voor deze spiraal tuinslang. Dat is fors duurder dan de hierboven genoemde variant van Kärcher.

Spiraal tuinslang Gardena

Deze spiraal tuinslangset is niet goedkoop.

Voordelen
 • Complete set
 • Tuinslang van 10 meter lang
 • Vering werkt perfect
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Niet goedkoop
Conclusie

De Gardena City Gardening spiraalslang SET 10 m is wat ons betreft de beste spiraal tuinslangset. Deze spiraal tuinslang krijg je in een complete set geleverd, waardoor je direct met veel plezier van de set gebruik kunt maken. Daarbij is het ook super dat de slang 10 meter is, de slang een perfecte vering heeft en de kwaliteit dik in orde is. Al met al één van de beste spiraal tuinslangen van dit moment!

Beste lange spiraal tuinslang – Kinzo Garden Spiraal Tuinslang Patent 15 m

In dit artikel heb je vooralsnog met twee prima spiraal tuinslangen kennis kunnen maken. Deze beide tuinslangen hebben echter een lengte van ‘slechts’ 10 meter. Wil jij graag een langere spiraal tuinslang hebben? Ook dat is mogelijk!

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste lange spiraal tuinslang. Meerdere tuinslangen zijn de revue gepasseerd, maar uiteindelijk kan maar één variant de beste zijn. In onze ogen is dat deze tuinslang van het merk Kinzo Garden. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste lange spiraal tuinslang van dit moment.

Zo zijn we erg te spreken over de lengte van deze spiraal tuinslang: 15 meter om precies te zijn. Doordat deze tuinslang zo lang is, kun je de tuinslang eigenlijk altijd en overal gebruiken. Als je een relatief grote tuin hebt, maar ook als je een groot dakterras hebt.

Nadat je deze tuinslang gebruikt hebt, rolt ‘ie zichzelf direct weer in. Het gevolg hiervan is dat de tuinslang nagenoeg geen ruimte in beslag neemt. Ook dat is bijzonder handig indien je bijvoorbeeld een balkon of een kleine tuin hebt. Deze lange spiraal tuinslang is ingerold alles behalve lang te noemen!

Bij aanschaf krijg je overigens ook alle benodigdheden geleverd. Zo krijg je een kraanstuk en een slangstuk meegeleverd, waardoor je de tuinslang op de kraan aan kunt sluiten. Ook krijg je nog een prima functionerende pistoolbroes geleverd. Deze pistoolbroes heeft 7 waterfuncties. Dit betekent eigenlijk dat je uit zeven verschillende standen kunt kiezen; ideaal!

Iets wat ook handig is, is dat deze tuinslang van PVC vervaardigd is. Dit materiaal is behoorlijk sterk, maar is ook nog eens bestand tegen de felle zonnestralen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze tuinslang al snel gaat verkleuren of iets dergelijks.

Wel is de kwaliteit van deze tuinslang een stuk minder dan de twee hierboven genoemde varianten. Zo kan deze tuinslang relatief snel knappen of gaan lekken. Dit is echter ook iets wat je in het prijskaartje terugziet; voor deze lange spiraal tuinslang betaal je een bedrag van slechts 26,99 euro bij onze partner Bol.com.

Kinzo Garden spiraal tuinslang

De prijs-kwaliteitsverhouding is op zich oké te noemen, maar had een stuk beter gekund. Wat ons betreft had Kinzo Garden deze tuinslang beter iets sterker en degelijker kunnen maken!

De kwaliteit van deze tuinslang is niet volledig naar wens.

Voordelen
 • Lengte van 15 meter
 • Als complete set geleverd
 • Veelzijdig inzetbaar
 • 7 waterfuncties
Nadelen
 • Niet de beste kwaliteit
Conclusie

De Kinzo Garden Spiraal Tuinslang Patent 15 m is volgens ons de beste lange spiraal tuinslang. Deze tuinslang is makkelijk te bedienen, heeft een lengte van 15 meter en wordt als een complete set geleverd. Met name dankzij de lengte kun je op een veelzijdige en aangename manier gebruik maken van deze spiraal tuinslang!

Beste voordelige spiraal tuinslang – Kreator KRTGR6703 Spiraalslangset - 15 meter

Ben je op zoek naar een tuinslang voor op jouw balkon? Wil je graag voor in jouw relatief kleine tuin een tuinslang aanschaffen? Of wil je op jouw dakterras van een handige tuinslang gebruik kunnen maken? Dan is het sowieso interessant om voor een spiraal tuinslang te kiezen.

Wil je hier liever niet al te veel geld aan uitgeven? Dat is goed voor te stellen. Gelukkig hebben wij ook een zoektocht achter de rug naar de beste voordelige spiraal tuinslang. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op deze tuinslang van Kreator. Om meerdere redenen is dit volgens ons de meest interessante tuinslang die voordelig geprijsd is!

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze tuinslang een bedrag van 19,94 euro. Voor dit gunstige bedrag krijg je niet alleen de tuinslang, maar ook alle toebehoren. Je kunt hierbij denken aan de sproeikop, aan twee snelkoppelingen en aan twee kraanaansluitingen.

Iets wat ook geweldig is, is dat je een muurbevestiging meegeleverd krijgt. Met dank aan dit onderdeel kun je deze tuinslang moeiteloos ophangen aan de muur van bijvoorbeeld jouw balkon. Juist door dit onderdeel hoeft deze tuinslang nooit meer in de weg te liggen.

Overigens is deze tuinslang ook echt lang te noemen. Met een totale lengte van 15 meter is dit één van de langere tuinslangen uit het hedendaagse aanbod. Als we naar de prijs per meter kijken, is dit dus al helemáál de beste voordelige spiraal tuinslang.

Over de sproeikop zijn wij ook bijzonder te spreken. Dit komt met name doordat deze sproeikop zeven verschillende sproeipatronen kent. Als je jouw bloemetjes gaat sproeien, kun je voor een geschikte stand kiezen. Dat is ook het geval als je iets schoon wilt spuiten. Ideaal wat ons betreft!

Kreator spiraal tuinslang

Wel moet je goed rekening houden met de kwaliteit. Deze tuinslang kan gewoonweg niet tippen aan de kwaliteit van de tuinslangen van Gardena en Kärcher. Je hebt al met al te maken met een minder lange levensduur dan je waarschijnlijk zou willen.

Daartegenover staat dus wel de minieme aanschafprijs. In onze ogen is het daarbij ook nog super dat je echt veel accessoires meegeleverd krijgt. Bij deze spiraal tuinslang krijg je bijvoorbeeld meer snelkoppelingen en kraanaansluitingen geleverd dan bij de andere tuinslangen uit deze top 4.

Deze tuinslang is niet van de beste kwaliteit.

Voordelen
 • 7 sproeipatronen
 • Inclusief alle benodigd accessoires geleverd
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Inclusief muurbevestiging
Nadelen
 • Niet de beste kwaliteit
Conclusie

De Kreator KRTGR6703 Spiraalslangset - 15 meter is volgens ons de beste voordelige spiraal tuinslang van dit moment. Je betaalt slechts 27 euro voor deze tuinslang; je krijgt daarbij echt veel waar voor je geld. Zo is deze tuinslang 15 meter lang en krijg je veel verschillende accessoires meegeleverd. Al met al een prima aankoop, maar houd wel rekening met de iets mindere kwaliteit.

Bekijk prijzen van de Kreator KRTGR6703 Spiraalslangset - 15 meter bij verschillende winkels:

Koopgids

Naar welke spiraal tuinslang gaat jouw voorkeur? Wij kunnen het ons goed voorstellen als je het lastig vindt om dit direct te bepalen. Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids geschreven. In deze koopgids bespreken wij wat de belangrijkste criteria van een spiraal tuinslang zijn.

Is het überhaupt aan te raden om voor een spiraal tuinslang te kiezen? Ja, zonder enige twijfel. Ten opzichte van de andere soorten tuinslangen brengt een spiraal tuinslang zwaarwegende voordelen met zich mee!

Lengte van de slang

Allereerst is het belangrijk om goed naar de lengte van de slang te kijken. Ga je voor een spiraal tuinslang van 7,5 meter lang? Of geef je de voorkeur aan een lengte van 10 meter? Als je écht een lange spiraal tuinslang wenst te hebben, kun je ook nog voor een tuinslang van 15 meter kiezen!

Hoe je kunt bepalen wat voor jou de juiste lengte is? Kijk goed naar de manier waarop je de tuinslang wilt gebruiken. Aan de hand daarvan kun je inschatten hoelang de slang ongeveer zou moeten zijn.

Breedte van de tuinhark

Meegeleverde accessoires

Ook is het belangrijk om goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. Let hierbij onder meer op de volgende aspecten:

 • Wandhouder: een wandhouder is bijzonder handig, aangezien je de tuinslang nog makkelijker op kunt bergen. Bovendien vind je de tuinslang altijd op dezelfde plek terug.
 • Sproeikop: een belangrijk onderdeel van elke spiraal tuinslang is uiteraard de sproeikop. Let goed op de bediening van de sproeikop en ook op de verschillende standen. Zo bestaan er spiraal tuinslangen met zeven verschillende sproeistanden.
 • Kraanstuk: dit stuk vormt de koppeling tussen de slang en de kraan. Dit kraanstuk moet bij voorkeur áltijd meegeleverd worden.
 • Slangstuk: dit stuk vormt de koppeling tussen de slang en de sproeikop. Bij aanschaf van de spiraal tuinslang moet dit onderdeel meegeleverd worden.

Kwaliteit

In onze ogen is het heel belangrijk om goed naar de kwaliteit van de spiraal tuinslang te kijken. Waarom? Omdat de kwaliteit bij lang niet alle tuinslangen naar wens is. Dat heb je overigens ook al in bovenstaande reviews kunnen lezen; veel tuinslangen kunnen niet tippen aan de kwaliteit van bijvoorbeeld Kärcher en Gardena.

Prijskaartje

Tot slot is het ook nog aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Voor een goede spiraal tuinslang hoef je gelukkig niet al te veel te betalen, maar hier bestaan wel gradaties in. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, variëren de prijzen eigenlijk van 20 tot 50 euro. Aan jou de taak om te bepalen hoeveel geld je aan de beste spiraal tuinslang uit wilt geven.

Slotwoord

Is het voor jou duidelijk? Wil jij zo snel mogelijk een spiraal tuinslang aanschaffen? Dan kun je het beste kiezen voor één van de hierboven genoemde tuinslangen. Als je nog vragen over die varianten hebt, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier met/van jouw nieuwe spiraal tuinslang!

Tresna.nl
Logo