Beste buitenkraan

Even de auto buiten afspuiten, even het terras met een hogedrukreiniger reinigen of even de plantjes water geven. Voor al deze bezigheden maak je gebruik van de buitenkraan in combinatie met de tuinslang of met de hogedrukreiniger.

Zonder dat je het wellicht doorhebt, gebruik je een buitenkraan dus met enige regelmaat. Wil je graag met veel plezier van de buitenkraan gebruik kunnen maken? Wil je daarbij ook nog verzekerd zijn van een lange levensduur en veel gemak? Dan is het aan te raden om voor de beste buitenkraan te kiezen.

Onze top 5 buitenkranen

Afbeelding

Product


Buitenkraan chroom zware uitvoering G1 2 x 13 mm.

Onze beste koop!

Buitenkraan chroom zware uitvoering G1/2" x 13 mm.

Beste koop

of

Bonfix dubbele tapkraan

Bonfix dubbele tapkraan

Beste dubbele buitenkraan

of

Waterklus Tapkraan WK 559

Waterklus Tapkraan WK 559

Beste buitenkraan met slot

of

Bonfix vorstbestendige buitenkraan 71607

Bonfix vorstbestendige buitenkraan 71607

Beste vorstbestendige buitenkraan

of

Bonfix tapkraan 12 20 C 12

Bonfix tapkraan 1/2" 20 C 1/2

Beste voordelige buitenkraan

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Buitenkraan chroom zware uitvoering G1/2" x 13 mm.

Beste koop

Buitenkraan chroom zware uitvoering G1 2 x 13 mm.

of

Bonfix dubbele tapkraan

Beste dubbele buitenkraan

Bonfix dubbele tapkraan

of

Waterklus Tapkraan WK 559

Beste buitenkraan met slot

Waterklus Tapkraan WK 559

of

Bonfix vorstbestendige buitenkraan 71607

Beste vorstbestendige buitenkraan

Bonfix vorstbestendige buitenkraan 71607

of

Bonfix tapkraan 1/2" 20 C 1/2

Beste voordelige buitenkraan

Bonfix tapkraan 12 20 C 12

of

Maar, wat is nou de beste buitenkraan? Wij kunnen het ons goed voorstellen dat je hier geen flauw benul van hebt. Een buitenkraan is immers een niet al te voor hand liggend product; je koopt een buitenkraan niet dagelijks of wekelijks. Nee, als je eenmaal een goede buitenkraan gekocht hebt, geniet je daar jaren van.

In dit artikel hebben wij alle informatie omtrent de beste buitenkranen op een rijtje gezet. Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan naar de beste buitenkranen en we bespreken ook wat de belangrijkste criteria zijn bij het uitzoeken van een buitenkraan. Na het lezen van dit artikel weet je dus exact voor welke buitenkraan jij het beste kunt kiezen.

In de tabel kan je alvast zien welke buitenkranen in onze test goed gescoord hebben. Per buitenkraan vind je ook een specifieke categorie terug; juist op dat vlak weet de desbetreffende buitenkraan er bovenuit te springen. Verder vind je per buitenkraan een korte review waarin we je graag meer vertellen over de voor- en nadelen van de kraan.

Het gemak van een buitenkraan

Eigenlijk is bij alle huizen een buitenkraan onmisbaar belang. Heb je zowel een voor- als een achtertuin? Dan heb je wellicht zelf baat bij twee buitenkranen; daarmee maak je het voor jezelf in ieder geval een stuk makkelijker.

Gemak is sowieso iets waar je door een buitenkraan optimaal van kunt genieten. Je hoeft nooit meer met bijvoorbeeld gieters te stunten om de plantjes water te geven, maar kunt moeiteloos de tuinslang op de buitenkraan aansluiten.

Op het gebied van montage kent een buitenkraan wel de nodige aandachtspunten. Daar informeren we je graag aan het einde van dit artikel over. Aan het einde van dit artikel vind je een uitgebreide koopgids, waarin we eigenlijk alles over buitenkranen nader toelichten.

In de koopgids bespreken we onder meer welke soorten buitenkranen er bestaan, welke soorten aansluitingen er bestaan, hoe je een buitenkraan kunt installeren en wat andere belangrijke criteria zijn bij het uitkiezen van een nieuwe buitenkraan.

Na het lezen van dit artikel weet je dus exact welke buitenkraan in jouw situatie het beste is. Om je een duidelijk beeld van het hedendaagse aanbod te geven, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de vijf beste buitenkranen. Over de vijf beste buitenkranen vind je hieronder verschillende reviews; we trappen af met de review over de beste koop.

Beste koop – Buitenkraan chroom zware uitvoering G1/2" x 13 mm.

Gaat jouw voorkeur uit naar een degelijke buitenkraan zonder al te veel poespas? Wil je het liefst ook niet al te veel geld aan de kraan uit geven? Ben je al met al op zoek naar de buitenkraan met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Dan hebben wij een geschikte kraan voor jou gevonden.

Deze chromen buitenkraan is in onze ogen namelijk de beste koop op het gebied van buitenkranen. Deze kraan heeft eigenlijk alles waar je naar op zoek bent, inclusief een redelijk voordelig prijskaartje. Bijkomend voordeel is dat de kraan doet wat hij moet doen en verder niet al te veel poespas kent.

Deze kraan kan je zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het huis gebruiken. Aangezien het in dit artikel specifiek om een buitenkraan gaat, bespreken we in deze review graag de voordelen die deze kraan met zich mee brengt in elke tuin.

Laten we aftrappen met het design van de kraan. De fabrikant heeft gekozen voor een kraan met een nostalgische vorm. Qua materiaal heeft de fabrikant gekozen voor chroom; door dit chroom heeft de kraan niet alleen een fraaie uitstraling, maar heeft deze ook een lange levensduur. Bovendien blijft de kraan langere tijd in perfecte conditie.

De kraan heeft een werkdruk van 10 bar. Het is lastig om deze 10 bar aan de hand van een praktijkvoorbeeld te duiden, maar dit is meer dan voldoende om een tuinslang op deze kraan aan te sluiten. De tuinslang is vervolgens ook nog in staat om een relatief harde straal te leveren.

Aan het uiteinde van deze tapkraan is een schroefdraad te vinden. Deze schroefdraad stelt je in staat om een wartel met slangpilaar hieraan vast te maken. Vervolgens kan je over deze pilaar heen de tuinslang monteren.

Deze buitenkraan heeft een ½ aansluiting en een diameter van 13 mm. Mocht je bijvoorbeeld nog een tuinslang aan moeten schaffen, is het noodzakelijk dat je goed op deze afmetingen let. De tuinslang moet immers ook een diameter van 13 mm hebben.

Tot slot willen we het laatste voordeel van deze buitenkraan aanstippen; de aanschafprijs. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 23,95 euro voor deze buitenkraan. Dat bedrag staat in onze ogen in schril contrast met de hoge kwaliteit én praktische voordelen van deze buitenkraan.

Hebben we ook nog nadelen aan deze buitenkraan weten te ontdekken? Ja, één nadeel. Het is namelijk spijtig dat deze buitenkraan geen slot heeft. Aan de bovenkant van de kraan is wel een soort van tuutje te vinden, maar dat tuutje doet alleen dienst voor het open- en dichtdraaien van de kraan. Het is helaas niet mogelijk om de kraan volledig af te sluiten middels een slot.

Helaas ontbreekt op deze kraan een slotje.

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Fraai design
 • 13 mm diameter
 • Werkdruk van 10 bar
Nadelen
 • Slotje ontbreekt
Conclusie

Deze Buitenkraan chroom zware uitvoering G1/2" x 13 mm is wat ons betreft de beste keuze op het gebied van buitenkranen. De prijs-kwaliteitsverhouding klopt, de kraan doet wat hij moet doen en de kraan ziet er ook nog eens keurig uit. Je moet er alleen rekening mee houden dat bij deze kraan een slot(je) ontbreekt.

Bekijk prijzen van de Buitenkraan chroom zware uitvoering G1/2" x 13 mm bij verschillende winkels:

Beste dubbele buitenkraan – Bonfix dubbele tapkraan

Heb je aan één buitenkraan in jouw tuin niet voldoende? Vind je het echter zonde om twee losse buitenkranen aan te schaffen? Dan kan je ook op zoek gaan naar een geschikte dubbele buitenkraan. Deze buitenkranen worden steeds populairder, waardoor wij besloten hebben om ook op zoek te gaan naar de beste dubbele buitenkraan.

Uiteindelijk hebben wij deze Bonfix dubbele tapkraan geselecteerd als beste dubbele buitenkraan. Deze kraan heeft twee kranen en is daarmee zeer praktisch in gebruik. Net zoals de hierboven genoemde variant is het overigens ook mogelijk om deze kraan ín huis te gebruiken. Wij geven echter de voorkeur aan het gebruik buiten.

Op de foto hiernaast zie je direct hoe deze kraan vormgegeven is. De kraan is eigenlijk vergelijkbaar met een reguliere buitenkraan, maar heeft twee aansluitingen. Door deze twee aansluitingen kan je tegelijkertijd bijvoorbeeld twee tuinslangen of één tuinslang én één tyleenslang op de buitenkraan aansluiten.

Deze buitenkraan heeft, net zoals de hierboven genoemde variant, een ½ muuraansluiting. Daarnaast is het tweede kraantje alleen geschikt voor ¾ tuinslangaansluitingen; onder meer Gardena heeft meerdere van deze aansluitingen in het assortiment.

Met dank aan deze buitenkraan kan je eigenlijk twee vliegen in één klap slaan. Je kunt bijvoorbeeld het gras natspuiten met de tuinslang, terwijl je ondertussen een emmer met water vult. Je hebt immers de beschikking over twee kranen die beide de gewenste hoeveelheid water kunnen leveren.

Geef je liever niet al te veel geld uit aan een dubbele buitenkraan? Dan zit je ook goed met deze buitenkraan van het merk Bonfix. Deze dubbele tapkraan kost bij onze partner Bol.com slechts 28,95 euro. Voor dit relatief lage bedrag geniet je dus van meerdere praktische voordelen.

Ook geniet je van een sierlijk design én een lange levensduur. Deze beide voordelen zijn te danken aan het feit dat Bonfix gekozen heeft voor gepolijst chroom. Dit materiaal is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zorgt voor de lange levensduur.

Het enige waar wij niet over te spreken zijn, is het ontbreken van een slot. Zowel de grote kraan als de tweede kraan kunnen niet met een slotje afgesloten worden. Ietwat onhandig als je bijvoorbeeld langere tijd van huis bent en liever niet hebt dat de kraan kan gaan lekken of gebruikt kan worden door andere.

Daarnaast is het een nadeel dat je voor het tweede kraantje een waterdief van Gardena nodig hebt. Dit is in feite een tussenstukje waarmee je zorgt dat je op de gladde kraan ook een tuinslang aan kunt sluiten. Wat een waterdief precies is? Dat lees je aan het einde van dit artikel in de koopgids

Deze dubbele buitenkraan heeft niet de beschikking over een slotje.

Voordelen
 • Twee kranen (super handig!)
 • Gunstig geprijsd
 • Hoge kwaliteit
Nadelen
 • Geen slotje
 • Voor het tweede kraantje is een waterdief nodig
Conclusie

De Bonfix dubbele tapkraan is in onze ogen verreweg de beste dubbele buitenkraan. Met deze kraan kan je van twee stralen tegelijkertijd in de tuin genieten; handig om bijvoorbeeld de tuinslang aan te sluiten en ondertussen een gieter te vullen. Qua prijs-kwaliteitsverhouding hebben we helemáál niks aan te merken op deze buitenkraan!

Beste buitenkraan met slot – Waterklus Tapkraan WK 559

De twee hierboven genoemde buitenkranen hebben beide last van hetzelfde nadeel; het ontbreken van een slot. Met een slot ben je in staat om de buitenkraan af te sluiten, zodat deze niet gebruikt kan worden. Pas als je de buitenkraan weer ‘van het slot haalt’ kan je de buitenkraan bedienen en komt er weer water uit de kraan.

Mocht je specifiek naar een buitenkraan met slot op zoek zijn, kan je het beste voor deze Waterklus Tapkraan WK 559 kiezen. Deze kraan van het merk Waterklus heeft een simpel doch doeltreffend slot, waardoor je van meerdere voordelen geniet.

Laten we maar direct beginnen met het nader uitleggen van dit slot. Zoals je op de foto hier schuin boven ziet, zit er aan de bovenkant van de buitenkraan een soort van sleuteltje. Dit sleuteltje kan je er uittrekken, waardoor de kraan niet meer te gebruiken is. Hoe dat er uitziet? Dat zie je op de foto hiernaast. Op de foto hiernaast zie je dat de sleutel uit de kraan gehaald is. Hierdoor is het simpelweg niet meer mogelijk om de kraan open te draaien.

Kraan met slotje

Dit handige slotje is met name handig als je op vakantie gaat of als je in de winter de kraan niet gebruikt. Tijdens deze periodes haal je de sleutel uit het kraantje, waardoor de kraan voor niemand meer te gebruiken is. Dat is wel zo’n prettige en veilige gedachte, niet waar?

Bijkomend voordeel van dit slotje is dat je kinderen de kraan ook niet zomaar open kunnen draaien. Zonder het sleuteltje zijn zij immers niet in staat om de kraan te draaien; ook voor ouders met (jonge) kinderen komt deze kraan met slot uitermate goed van pas.

Zoals je op de foto’s kunt zien, heeft deze kraan een behoorlijk fraai design. De kraan heeft een ½ muuraansluiting, is van messing verchroomd materiaal en heeft een praktische slangkoppeling. Al met al biedt deze kraan alles waar je naar op zoek bent.

Het enige nadeel dat we bij deze kraan hebben gevonden, is het ietwat lage gewicht. Deze kraan weegt slechts 200 gram, waardoor hij behoorlijk kwetsbaar is. Je moet bijvoorbeeld goed oppassen dat je niet per ongeluk tegen de kraan aanloopt; door het lage gewicht kan dat funest zijn.

Daarnaast is het geen al te prettige gedachte dat het sleuteltje van deze kraan separaat verkrijgbaar is. Ergens is dat compleet logisch; als je het sleuteltje kwijt bent, wil je immers ook een nieuw sleuteltje hebben. Mochten mensen echt kwaad willen, kunnen ze het sleuteltje online bestellen en alsnog de kraan open en dicht draaien.

Graag sluiten we deze review toch nog met een positieve noot af; de aanschafprijs van deze Waterklus tapkraan WK 559. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 20,45 euro voor deze buitenkraan. Dat klinkt behoorlijk goed, niet waar?

De kraan is nogal licht qua gewicht en is daarmee kwetsbaar.

Voordelen
 • Inclusief handig & veilig slot
 • Stijlvol design
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Sleuteltje is alsnog los te koop
 • Kraan is licht van gewicht en daardoor kwetsbaar
Conclusie

De Waterklus Tapkraan WK 559 is wat ons betreft de beste buitenkraan mét slotje. Dankzij dit slotje kan je de kraan vergrendelen indien je zelf van huis bent of als je bijvoorbeeld wilt dat jouw kinderen niet met de kraan gaan spelen. Qua aanschafprijs hebben we ook helemaal niks op deze kraan op- of aan te merken!

Beste vorstbestendige buitenkraan – Bonfix vorstbestendige buitenkraan 71607

Niet alle kranen zijn tijdens vorstperiodes te gebruiken. Of beter gezegd; de meeste buitenkranen kan je tijdens de vorstperiode niet gebruiken. Tijdens de vorst zijn deze kranen eigenlijk compleet bevroren, waardoor de kraan geen water meer geeft. Dit hoeft overigens niet per sé aan de kraan te liggen, maar kan ook de leiding liggen die naar de kraan toe loopt.

Mocht je specifiek op zoek naar een vorstbestendige buitenkraan zijn, ben je in dit artikel ook aan het juiste adres. De Bonfix vorstbestendige buitenkraan 71607 is wat ons betreft namelijk de beste vorstbestendige buitenkraan. Waarom dat zo is? Daar vertellen we je graag meer over in deze uitgebreide review.

Wat maakt deze kraan nou zo bijzonder? Dat is onder meer de manier waarop de watertoevoer geregeld is. Deze kraan heeft van Bonfix namelijk een lange spindelas gekregen; die spindelas zie je ook duidelijk op de foto die hier schuin boven staan.

Dankzij deze lange spindelas wordt de watertoevoer aan de binnenkant van de spouwmuur afgesloten. De leiding en het aftappunt hebben daardoor geen mogelijkheden meer om te bevriezen, waardoor je deze kraan gedurende het gehele jaar kunt gebruiken.

Ook de draaiknop van deze buitenkraan is aangepast met het oog op de vorst. Bonfix heeft namelijk gekozen voor een combinatie van kunststof met verzwaard messing. Door deze materialen kan je de draaiknop altijd gebruiken én wordt het doldraaien van de kraan ook voorkomen.

In de verpakking van deze kraan zit tevens een handige bedieningssleutel. Met deze sleutel kan je de kraan vergrendelen, waardoor deze niet meer bruikbaar is. Handig als jouw kinderen in de tuin aan het spelen zijn en het leuk vinden om de kraan open en dicht te draaien. Ook tegen kwaadwillende is dit een prima ‘beveiligingsoptie’.

Deze buitenkraan heeft een diameter van 15 mm. Door deze maat kunnen veel soorten tuinslangen op deze buitenkraan aangesloten worden. mocht je nog op zoek naar de beste tuinslang zijn, is het advies dus om voor een tuinslang met een diameter van 15 mm te gaan.

Is het dan allemaal koek en ei bij deze kraan? Nou, wij hebben toch twee nadelen weten te ontdekken. Het eerste nadeel heeft betrekking op het nadruppelen van de kraan. Op het moment dat je de kraan dicht draait, stopt de kraan niet direct met lopen; de kraan druppelt altijd nog na. Hier is helaas niks aan te doen en is te wijten aan de constructie van de kraan.

Daarnaast moet je nogal diep in de buidel tasten voor deze kraan van Bonfix. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 61,99 euro voor deze kraan. Voor dat bedrag heb je echter wel een kraan die je het gehele jaar door kunt gebruiken!

Deze kraan druppelt altijd nog na; hier is helaas niks aan te doen.

Voordelen
 • Het gehele jaar door te gebruiken
 • Makkelijk te monteren
 • Inclusief beveiligingsslotje/sleutel
 • 15 mm diameter
Nadelen
 • Kraan druppelt altijd na
 • Behoorlijk prijzig
Conclusie

De Bonfix vorstbestendige buitenkraan 71607 is in onze ogen de beste vorstbestendige buitenkraan. Door een unieke constructie kan je het gehele jaar door gebruik maken van deze kraan; de leiding en het aftappunt kunnen door deze constructie niet bevriezen. Al met al een prima kraan!

Beste voordelige buitenkraan – Bonfix tapkraan 1/2" 20 C 1/2

In dit artikel heb je tot nog toe vier uitgebreide reviews over vier prima buitenkranen kunnen vinden. Sommige van deze buitenkranen zijn niet al te prijzig, maar er is natuurlijk altijd baas boven baas. Mocht je specifiek op zoek naar een voordelige buitenkraan zijn, kan je niet om de Bonfix tapkraan ½” 20 C ½ heen. Dit is in onze ogen de beste voordelige buitenkraan.

Welk bedrag je voor deze buitenkraan neer moet tellen? Slechts 18,99 euro. Ja, bij onze partner kost deze kraan nog geen twintig euro. Voor dat lage bedrag krijg je echter wel een kraan geleverd waar je prima mee uit de voeten kunt.

Deze kraan heeft een ½ aansluiting voor in de muur en een ¾ inch schroefdraad voor de slangkoppeling. Mocht je een slang aan deze buitenkraan willen koppelen, moet deze slang dus ook een diameter van ¾ inch hebben. Is dat niet het geval? Dan is de tuinslang helaas niet te gebruiken op deze buitenkraan.

Qua design is deze buitenkraan nogal eenvoudig te noemen. Bonfix heeft ervoor gekozen om de kraan met niet al te veel poespas uit te voeren. Juist dat spreekt ons aan; deze kraan doet namelijk wat hij moet doen en is verder niet al te ingewikkeld.

Overigens heeft Bonfix er wel voor gezorgd dat deze kraan een lange levensduur heeft. Dat is onder meer te danken aan het materiaal waar deze kraan van vervaardigd is. Men heeft ervoor gekozen om deze kraan met messing te verchromen, waardoor de kraan bestand is tegen alle weersomstandigheden. Ook weet de kraan hierdoor zijn huidige kleur te behouden.

Al met al een prima buitenkraan met een zeer interessant prijskaartje. We moet echter wel constateren dat deze buitenkraan twee nadelen kent. Het eerste nadeel heeft betrekking op het ontbreken van een veiligheidsslotje/sleutel. Het is niet mogelijk om deze kraan te vergrendelen; iets wat toch wel wenselijk is in veel situaties.

Daarnaast is de kraan ook behoorlijk licht. Mede door dit lage gewicht is de kraan behoorlijk kwetsbaar. Het advies is dan ook om voorzichtig met de kraan om te gaan en bijvoorbeeld niet met een (hard) voorwerp er hard tegen aan te botsen. De kraan kan op dat moment namelijk snel beschadigd raken.

Deze kraan is relatief kwetsbaar; dat komt onder meer door het lage gewicht.

Voordelen
 • Perfecte prijs
 • Verchroomd messing
 • Praktisch in gebruik
Nadelen
 • Relatief kwetsbaar
 • Ontbreken van veiligheidssleutel/slotje
Conclusie

De Bonfix tapkraan 1/2" 20 C ½ is de beste voordelige buitenkraan; daar bestaat geen twijfel over. Met een aanschafprijs van nog geen twintig euro is dit een kraan die ongetwijfeld voor veel mensen interessant is. Voor dit lage bedrag krijg je in ieder geval een prima functionerende kraan zonder al te veel poespas. Wij zijn fan!

Koopgids

Je hebt het ongetwijfeld al door; de wereld van buitenkranen is een bijzondere wereld. Het aanbod is behoorlijk divers, het verschil wordt op detailniveau gemaakt en het is bovendien geen aankoop die je dagelijks verricht.

Om je zo goed mogelijk op deze aankoop voor te bereiden, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste criteria van een buitenkraan én bespreken we ook enkele begrippen waar je mogelijk de betekenis niet van weet.

Enkele of dubbele kraan

In de bovenstaande reviews heb je 4 keer een enkele kraan kunnen vinden en één keer een dubbele kraan. Het is over het algemeen gebruikelijk om voor een enkele kraan te kiezen, maar in sommige situaties komt een dubbele kraan ook prima van pas.

Wil je bijvoorbeeld jouw plantjes water geven en tegelijkertijd een emmer met water vullen? Dan is een dubbele kraan toch wel super praktisch. Mocht je vaker in dergelijke situaties voorkomen, kan het geen kwaad om de aanschaf van een dubbele kraan te overwegen.

De aansluitingen

In bovenstaande reviews hebben wij regelmatig benoemd wat de aansluiting van de kraan is. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende twee soorten aansluitingen:

 • De aansluiting naar de muur toe: deze aansluiting is altijd ½ of ¾.
 • De aansluiting op de kraan: deze aansluiting stelt je in staat om een tuinslang op de kraan aan te sluiten.

Bij veel buitenkranen speelt de aansluiting op de kraan een cruciale rol. Deze aansluiting kan bijvoorbeeld ½ of ¾ zijn; mocht de kraan een ½ aansluiting hebben, is het noodzakelijk dat de tuinslang óók die aansluiting heeft.

Heb je een kraan met een glad afgewerkt mondstuk? Dan dien je een waterdief te gebruiken; op de foto hiernaast zie je wat een waterdief exact is.

Waterdief

Het design & materiaal van de kraan

Mocht je heel veel waarde hechten aan de uitstraling van de kraan, kan het raadzaam zijn om de verschillende designs met elkaar te vergelijken. Iets wat hand in hand met het design gaat, is het materiaal waar de kraan van gemaakt is.

Het geniet onze voorkeur dat de kraan van verchroomd messing gemaakt is. Dat materiaal zorgt voor de gewenste stevigheid en maakt de kraan een stuk minder kwetsbaar. Let dus altijd goed op het materiaal van de kraan.

Sleutel/slotje

In één van de bovenstaande reviews hebben wij de beste kraan met een slotje besproken. Een dergelijk slotje is onwijs handig, aangezien je hier de kraan mee kunt vergrendelen. Handig als je op vakantie gaat, als je in de winter de kraan niet gebruikt of als je kleine kinderen in huis rond hebt lopen.

Met dank aan de sleutel voorkom je bijvoorbeeld dat jouw kinderen de kraan niet open kunnen draaien. Dit is zeker één van de opties van een buitenkraan waar wij de meeste waarde aan hechten!

Vorstbestendig

Ook hebben we in één van de bovengenoemde reviews de beste vorstbestendige buitenkraan besproken. Die kraan is, zoals de naam al zegt, bestand tegen vorst en kan het gehele jaar door gebruikt worden. Meer informatie over de werking hiervan is in onderstaand filmpje te vinden:

Budget

Tot slot willen we je nog aanraden om goed naar het prijskaartje van de buitenkraan te kijken. Staar je echter niet blind op de prijs, maar ga altijd voor de buitenkraan die aansluit op jouw wensen. Deze aanschaf doe je immers maar eens in de vele jaren; durf daarom in een goede buitenkraan te investeren. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn de hedendaagse kranen echter niet al te prijzig. Dat komt weer mooi uit!

Slotwoord

In dit uitgebreide artikel heb je alle relevante informatie over de beste buitenkranen voor in de tuin kunnen vinden. Ben je op zoek naar een buitenkraan voor in jouw tuin? Zet dan voor jezelf op een rijtje aan welke criteria je waarde hecht en ook wat jouw budget is. Vervolgens kan je gericht, met behulp van bovenstaande reviews, op zoek gaan naar de beste buitenkraan.

Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe buitenkraan. Mocht je nog tegen vragen of onduidelijkheden aanlopen, kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com!

Tresna.nl
Logo