Beste tuinlaarzen

Wie graag in de tuin werkt, moet gewoonweg een paar tuinlaarzen hebben. Meer zelfs, tuinlaarzen horen er helemaal bij voor alle outdoor klussen, en dit in elk seizoen van het jaar.

Tegelijk is het niet gemakkelijk om de juiste tuinlaarzen te kiezen. Gelukkig helpen wij jou hier een handje bij! In dit artikel bespreken wij namelijk wat de beste tuinlaarzen van dit moment zijn.

Onze top 5 tuinlaarzen

Afbeelding

Product


Dunlop Blizzard

Onze beste koop!

Dunlop Blizzard

Beste koop tuinlaarzen

of

Dunlop Acifort

Dunlop Acifort

Beste koop tuinlaars voor heavy duty werk

of

Muck Boot Muckster

Muck Boot Muckster

Beste tuinlaars voor de camping

of

Sixton Peak Montana

Sixton Peak Montana

Beste tuinlaarzen in leder

of

Merkloze tuinlaarzen blauwgrijs

Merkloze tuinlaarzen blauwgrijs

Beste budget tuinlaars

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Dunlop Blizzard

Beste koop tuinlaarzen

Dunlop Blizzard

of

Dunlop Acifort

Beste koop tuinlaars voor heavy duty werk

Dunlop Acifort

of

Muck Boot Muckster

Beste tuinlaars voor de camping

Muck Boot Muckster

of

Sixton Peak Montana

Beste tuinlaarzen in leder

Sixton Peak Montana

of

Merkloze tuinlaarzen blauwgrijs

Beste budget tuinlaars

Merkloze tuinlaarzen blauwgrijs

of

Soorten tuinlaarzen

 • Tuinlaarzen voor lichte klussen, tuinlaarzen voor zware tuinklussen
 • Tuinlaarzen voor boerderijwerk en stalwerk
 • Lichte tuinlaarzen voor de zomer of precies gevoerde tuinlaarzen voor de winter
 • Tuinlaarzen voor dames of voor heren; uniseks tuinlaarzen of laarzen voor kinderen.

Er is dus echt wel keuze zat in de tuinlaarzen, en dat maakt het niet altijd gemakkelijk om het geschikte paar te kiezen. In dit artikel hebben we onze persoonlijke top vijf uitgekozen en besproken met de voor- en de nadelen. We hebben hierbij laarzen voor verschillende prijzen en voor verschillende situaties uitgekozen.

Beste koop tuinlaarzen – Dunlop Blizzard

Ben je op zoek naar de beste koop als tuinlaars, dan raden we laarzen aan die een goede combinatie hebben van draagcomfort en een scherpe prijs. Het best scoort de gevoerde laars Blizzard van het merk Dunlop.

Je krijgt wat je van tuinlaarzen mag verwachten voor je geld, namelijk laarzen die je voeten helemaal droog houden en waterdicht zijn. We vinden het inderdaad een groot voordeel dat deze laarzen gevoerd zijn. In de winter hou je je voeten dus lekker warm. Het is ook best aangenaam dat je de laarzen bovenaan helemaal toe kunt stroppen, zodat er geen regen, sneeuw of spatwater in drupt. Je kousen blijven echt wel droog. Daarnaast zijn de zolen van deze laarzen eveneens het vermelden waard. Deze zolen zijn slipvast en maken het comfortabel om door modder, op natte stenen of in de sneeuw te lopen.

Als nadeel noteren we dat je deze laarzen maar in een beperkt aantal kleuren kunt kopen. Dit zijn dan de typische klassieke kleuren, die sommige mensen misschien wat saai vinden. De laarzen zijn bovendien behoorlijk zwaar. Daar zit de dikke slipvaste zool wel voor iets tussen. De laarzen zijn voor sommige mensen die wat minder lenig zijn moeilijk om over de voeten te trekken. Bovendien zijn de maten eerder groot. Je kijkt dus best uit welke maat je koopt.

Daarnaast zijn deze Dunlops niet bestand tegen bepaalde stoffen zoals zuren. Ze zijn dus vooral voor licht tuinwerk en wandelingen in de natuur geschikt.

Niet bestand tegen bepaalde stoffen zoals zuren

Voordelen
 • Goede prijskwaliteitsverhouding
 • Gevoerd
 • Bovenaan toe te stroppen
Nadelen
 • Saaie kleuren
 • Zwaar
 • Trekken niet zo gemakkelijk aan
 • Grote maten
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie goede tuinlaarzen tegen een scherpe prijs aan wilt schaffen. Deze laarzen zijn gevoerd, zitten heerlijk, hebben een slipvaste zool en zijn behoorlijk hoog. Doordat deze laarzen zo hoog zijn, kun je ze zelfs tijdens een regen- of sneeuwbui aantrekken.

Beste koop tuinlaars voor heavy duty werk – Dunlop Acifort

Ben je op zoek naar een nieuw stel tuinlaarzen en moeten deze geschikt zijn om te gebruiken voor heavy duty en ruig werk in stallen of op akkers? Ga dan voor deze Acifort tuinlaarzen van Dunlop. Deze laarzen hebben alle comfort die je van basic tuinlaarzen mag verwachten, maar de buitenkant is extra goed beschermd tegen meststoffen en zuren.

Daarnaast sta je stevig in je schoenen met deze tuinlaarzen. Zo zijn ze uitgerust met een geribbelde zool die slipvast is. Je draagt ze dus werkelijk voor allerlei zware klussen in de landbouw. Zoals dit wel vaker gaat, zijn dit tuinlaarzen die professionals dragen, maar die je als tuinliefhebber ook veel voordelen geven. De instaprand is breed, waardoor je gemakkelijk je voet in de laarzen plaatst, zonder dat je hoeft te gaan zitten. De gele rand bovenaan is ook handig en valt goed op.

Als nadeel noteren we dat deze laarzen jammer genoeg niet gevoerd zijn. Ze beschikken bovendien ook niet over zo’n handige “tie-on” afsluiting, waardoor ze bovenaan een grote opening blijven hebben. Verder zijn de laarzen behoorlijk zwaar, waardoor ze niet voor iedereen geschikt zijn. Zeker als je wel vaker last hebt van pijnlijke voeten, zijn ze eigenlijk niet zo geschikt.

Geen tie-on afsluiting bovenaan.

Voordelen
 • Bestand tegen producten en meststoffen
 • Geribbelde zool
 • Voor allerlei zware klussen
 • Ideaal voor zware werken op het land, maar ook gewoon voor de hobbyist
Nadelen
 • Niet gevoerd
 • Grote opening bovenaan
 • Zwaar
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie degelijke en professionele tuinlaarzen zoekt die bestand zijn tegen onkruidbestrijders, meststoffen en zuren. Ze zijn de beste koop om in eerder zware omstandigheden te gebruiken en hebben een behoorlijk goede prijs.

Beste tuinlaars voor de camping – Muck Boot Muckster

Ben je specifiek op zoek naar comfortabele laarzen die ook nog eens waterbestendig zijn, bijvoorbeeld om mee te nemen op de camping of op trektocht? Dan raden we aan om zogenaamde “muck boots” te kopen. Dit zijn tuinlaarzen met een groot draagcomfort, maar die toch perfect doen waar ze voor bestemd zijn, namelijk je voeten droog houden.

Onze beste koop in dit verband zijn de muck boots van het merk Muckster. Om te beginnen zijn deze boots volledig waterproof, zoals je van een tuinlaars mag verwachten. Daarnaast hebben deze laarzen specifiek een goede pasvorm en zitten ze goed aan de hielen en de tenen. Wie regelmatig last van pijnlijke voeten heeft, doet zeker zijn voordeel met deze laarzen en geniet van klusjes in de tuin met droge voeten.

Een ander groot voordeel is dat de binnenzool uitneembaar en verwisselbaar is. Hierdoor kun je dit voetbed vervangen wanneer het nodig is of de zool gewoon laten drogen.

Muck boots zijn op veel manieren te dragen. Zo kun je ze op de normale manier hoog dragen, zodat de kuiten bedekt zijn. Anderzijds kun je de schacht van de laarzen ook omklappen waardoor het enkellaarsjes worden. Binnenin zijn de laarzen voorzien van een airmesh voering die lucht doorlaat, maar die tegelijk ook 100% waterproof is. De Muckster tuinlaarzen voelen, kortom, soepel en aangenaam aan, en dit in de winter en in de zomer. Koop je deze laarzen, dan komen ze altijd wel eens van pas: op reis of tijdens een klusje in de tuin, de keuze is aan jou.

Tegelijk noteren we ook wel wat nadelen bij deze muck boots. Zo geven ze niet echt heel veel warmte. De buitenkant wordt snel vuil en is niet zo gemakkelijk schoon te maken. Bovendien moet je ze regelmatig en goed onderhouden. Daarnaast vinden we het ook een nadeel dat je ze maar in een beperkt aantal kleuren kunt kopen.

Muck Boot Muckster tuinlaarzen

Regelmatig onderhoud nodig.

Voordelen
 • Goede pasvorm
 • Schacht kun je omklappen
 • Antislipzool
 • Gevoerd
Nadelen
 • Buitenkant wordt snel vuil
 • Beperkt aantal kleuren
 • Regelmatig onderhoud nodig
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een paar comfortabele laarzen zoekt om buiten te werken. Ze zijn ideaal voor wie graag buiten vertoeft, droge voeten wil, maar ook draagcomfort belangrijk vindt. Daarnaast zijn muck boots gewoonweg leuk om dragen voor allerlei klussen of om mee te nemen naar de camping.

Beste tuinlaarzen in leder – Sixton Peak Montana

Ben je op zoek naar tuinlaarzen en is draagcomfort en kwaliteit belangrijk voor jou, waarom ga je dan niet voor een paar tuinlaarzen in leder? Wij raden in dit verband de lederen tuinlaarzen van Sixton Peak Montana aan. Deze voelen comfortabel aan en hebben een goede pasvorm. 

Bovendien is het leer van deze tuinlaarzen even waterdicht als laarzen in pvc. Tegelijk ademen de laarzen goed, waardoor je ze gerust de hele dag kunt dragen.

De tuinlaarzen van Sixton Peak Montana zijn uitgerust met een antislipzool, die ervoor zorgt dat je je evenwicht bewaart in de sneeuw of op het ijs. Daardoor zijn deze laarzen meer dan gewoon schoenen om te dragen als je een klusje in de tuin opknapt. Ze zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor alle outdoor-activiteiten en zelfs voor wandelingen.

Dankzij de voering in fleece hebben je voeten het in de winter lekker warm. De veiligheidsneus van de laarzen, die uit staal gemaakt is, maakt deze lederen tuinlaarzen daardoor een goed alternatief voor veiligheidsschoenen. De zool is uitneembaar, waardoor je ze goed kunt laten luchten als je ze niet draagt.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze tuinlaarzen. We moeten eerst en vooral opmerken dat ze niet bepaald goedkoop zijn. Je moet tuinlaarzen van Sixton Peak Montana dan ook echt zien als een investering op lange termijn. Je geniet verschillende jaren van het draagcomfort. Om het leer in goede vorm te houden, moet je de laarzen regelmatig onderhouden met een geschikt product. De laarzen zijn maar in een beperkt aantal kleuren en uitvoeringen te vinden.

Deze tuinlaarzen zijn vrij duur.

Voordelen
 • Goede pasvorm
 • Ze ademen goed
 • Ze zitten goed
 • Antislipzool
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Onderhoud nodig
 • Beperkt aantal kleuren, niet voor modeliefhebbers
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie op zoek is naar de beste tuinlaarzen van leder. Deze tuinlaarzen zien er in ieder geval fraai uit, zitten heerlijk, zijn veilig en zijn ook nog eens volledig waterdicht. Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is met het vrij forse prijskaartje.

Beste budget tuinlaars – Merkloze tuinlaarzen blauwgrijs

Ben je op zoek naar een paar tuinlaarzen en moeten ze eigenlijk gewoon maar doen wat ze moeten doen (je voeten droog houden), en dit liefst voor een scherp prijsje? Dan raden we deze merkloze tuinlaarzen aan uit het aanbod van bol.com. Met deze tuinlaarzen loop je niet bepaald in de kijker, en ze zijn niet bestemd voor liefhebbers van zogenaamde A-merken.

Toch hebben ze heel wat voordelen. Zo is de schacht plooibaar en nemen ze opgeborgen niet veel plaats in. Boven alles zijn ze waterdicht en passen ze goed rond je voeten.

Deze tuinlaarzen zijn hoog genoeg om in een plas te trappelen en beschermen je voeten tegen water tijdens wandelingen in het bos. Ze zijn uniseks en verkrijgbaar in een groot aantal maten, waaronder ook kindermaten.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze tuinlaarzen. We vinden het best wel jammer dat ze niet gevoerd zijn. Nu voelen de laarzen behoorlijk koud en hard aan de voeten aan. Zeker als je ze buiten in het tuinhuis bewaart, is het niet zo aangenaam om ze ’s winters aan te trekken. Na verloop van tijd voelen je voeten wat pijnlijk aan.

Er is geen tie-on systeem voorzien om de laarzen bovenaan toe te stroppen, waardoor er gemakkelijk water of druppels in terecht komen.

De tuinlaarzen zijn niet gevoerd.

Voordelen
 • Nemen niet veel plaats in
 • Waterdicht
 • Goedkoop
Nadelen
 • Niet gevoerd
 • Niet makkelijk in te stappen
 • Ademen moeilijk
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een paar tuinlaarzen zoekt, maar ze liefst gewoon aan een zacht prijsje koopt. Verwacht je dat laarzen je voeten gewoonweg droog houden, kies dan voor deze tuinlaarzen.

Koopgids

Nu we onze persoonlijke top 5 van tuinlaarzen gepresenteerd hebben, is het tijd om nog eens enkele tips & tricks te geven waar je bij de aankoop van tuinlaarzen op moet letten. Met deze tips kom je zeker tot een goede keuze en is geen enkele plas meer veilig voor jou.

Draagcomfort

Wil je tuinlaarzen kopen, dan is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste maat te bepalen. De maten van veel tuinlaarzen vallen groter uit dan de maten van klassieke schoenen, al verschilt dit sterk van merk tot merk. Bovendien moet je hier zelf wat bepalen wat je wil.

Zo hou je er misschien van om altijd je favoriete dikke sokken te dragen als je je tuinlaarzen aantrekt. In dit geval mogen de tuinlaarzen zeker ook wat groter zijn. Andere tuinlaarzen vallen groot uit, maar hebben een uitneembare voering, die ervoor zorgt dat je voeten er goed in passen.

Draagcomfort tuinlaarzen

Een voering in fleece is altijd leuk voor het draagcomfort en het zachte gevoel, maar is wat minder flexibel als materiaal en het geeft ook niet zo veel warmte als bijvoorbeeld wollen sokken.

Niet iedereen is even gelukkig met voering in laarzen. Deze voering kan namelijk ook nat worden, en dan is er tijd nodig om de laarzen binnenin helemaal droog te krijgen. Laarzen waarbij je aan de binnenkant gewoon ook rubber, leer of pvc hebt, zijn misschien wat minder cosy om dragen, maar hebben als voordeel dat je ze aan de binnenkant ook met water schoon kunt maken of kunt uitspoelen.

De grip van de zool en de hak

Bij regenlaarzen is het belangrijk dat de bovenschoen en de schacht waterdicht is, maar de zool is al even belangrijk. Deze moet niet alleen waterdicht zijn, maar moet er ook voor zorgen dat je de nodige grip op de ondergrond hebt. Tuinlaarzen houden je voeten droog, maar verhinderen ook dat je uitglijdt. En glijden gebeurt soms sneller dan je denkt. Een ondergrond in gepolierde beton die er nat bij ligt, rotsen, modder, een plas water: elke ondergrond kan glad zijn en dan zijn goede tuinlaarzen de garantie dat je niet valt.

Er bestaan tuinlaarzen met diverse soorten hakken. Een platte hak, een sleehak of een blokhak. Sommige tuinlaarzen doen je enkele centimeters groeien, terwijl andere hakken plat zijn. Bekijk dus zeker goed het aanbod om op basis daarvan te kiezen welke hak voor jou het beste is.

Veiligheid

De zool van een tuinlaars draagt zoals gezegd bij tot je veiligheid. Daarnaast zijn nog andere kenmerken nodig als je veilige tuinlaarzen wil. Denk bijvoorbeeld maar aan een verstevigde stalen top. Daarmee verhinder je dat je voetblessures krijgt als er iets op je voet valt. Je kunt dus gerust kiezen voor een paar veilige tuinlaarzen in plaats van veiligheidsschoenen als je dit wil.

Gemakkelijk aan en uit te trekken?

Tuinlaarzen zijn vaak niet gemakkelijk aan en uit te trekken. Om er comfortabel in te stappen, moet de opening boven wijd genoeg zijn, maar dat is in sommige gevallen ook een nadeel. Dan zit de laars immers te wijd rond je benen. Is de schacht van de laars smal, dan heb je als voordeel dat de laarzen goed rond je kuiten aansluiten. Een nadeel is dan weer dat het niet zo gemakkelijk is om er in te stappen. Je moet dan gaan zitten om ze aan te trekken en dat is ook niet altijd gemakkelijk of mogelijk.

De wreef van de voet is ook vaak een moeilijk punt bij tuinlaarzen. Je moet de bovenkant van je voet in de bovenschoen krijgen. Een je voet in de laars staat, dan zit de laars meestal wel gemakkelijk. Daarnaast bestaan er ook tuinlaarzen met een wijdere wreef, waar je dus makkelijk instapt, maar deze zitten dan wat losser terwijl je ze draagt.

Hetzelfde geldt voor het uittrekken. Sommige laarzen zijn hiervoor voorzien van een soort “sporen”, de zogenaamde “kick spurs”, waardoor je de ene laars met de andere aan de hiel kunt tegenhouden om er uit te stappen.

Je kunt bewust kiezen voor laarzen die strak rond de kuiten spannen, zodat je er nog een overal over kunt aantrekken. Daarnaast is het soms gemakkelijk om tuinlaarzen te hebben met een wijde opening bovenaan, zodat je je niet hoeft te verkleden en je jeans gewoon in de laarzen stopt.

De look

Tuinlaarzen hoeven zeker niet saai te zijn. De klassieke kleuren zijn kaki of zwart, maar waarom niet gaan voor tuinlaarzen in een felle kleur of tuinlaarzen met een leuk motiefje?

Zeker bij de kindermaten is er een grote keuze. Kinderen helpen graag een handje in de tuin en zeker als ze een paar leuke tuinlaarzen hebben met een bloemetjesmotief of een ander motiefje, dan kan de dag niet meer stuk.

Look tuinlaarzen

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je goed op weg hebben kunnen helpen bij de keuze van de juiste tuinlaarzen. Tuinlaarzen zijn echt onmisbaar als je je tuin goed wil onderhouden. Ze helpen je om je voeten droog te houden, dat is zeker. Omdat goede tuinlaarzen ook aangenaam zijn om te dragen, ga je veel sneller aan de slag en laat je je niet ontmoedigen als het eens wat geregend heeft. Genieten van de buitenlucht is altijd leuk, en hoe kan dit beter dan gewoon enkele klusjes op te knappen in de tuin?

Heb je nog vragen over bepaalde tuinlaarzen, of twijfel je bijvoorbeeld over de maat die je moet kiezen, aarzel dan niet en neem contact op met de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder om een goede tuinlaars te kiezen. Veel succes met het kiezen van een paar stevige tuinlaarzen!

Tresna.nl
Logo