Beste tuinslang haspel

Een goede tuinslang en een bijhorende haspel zijn een must om je tuin in de zomer van water te voorzien. Een haspel is een apparaat waarmee je een tuinslang, een verlengkabel of een brandslang kunt oprollen. Een haspel ziet eruit als een cilinder, die je om een as kunt laten draaien. Hiervoor gebruik je een hendel aan de zijkant van de haspel. In dit artikel laten wij je kennismaken met de beste tuinslang haspels van dit moment.

Onze top 5 tuinslang haspels

Afbeelding

Product


GARDENA AquaRoll CleverRoll

Onze beste koop!

GARDENA AquaRoll CleverRoll

Beste koop tuinslang haspel

of

Claber Haspel Silver-Al

Claber Haspel Silver-Al

Beste tuinslang haspel voor wie al een slang heeft

of

gardena tuinslang haspel

Gardena 18502-50

Beste tuinslang haspel met 30 meter slang

of

Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

Beste tuinslang haspel voor wandmontage

of

YourBasics Flexibele Tuinslang

YourBasics Flexibele Tuinslang

Beste budget tuinslang haspel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

GARDENA AquaRoll CleverRoll

Beste koop tuinslang haspel

GARDENA AquaRoll CleverRoll

of

Claber Haspel Silver-Al

Beste tuinslang haspel voor wie al een slang heeft

Claber Haspel Silver-Al

of

Gardena 18502-50

Beste koop tuinslang haspel voor middelgrote tuinen

gardena tuinslang haspel

of

Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

Beste tuinslang haspel voor wandmontage

Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

of

YourBasics Flexibele Tuinslang

Beste budget tuinslang haspel

YourBasics Flexibele Tuinslang

of

Voor- en nadelen van een tuinslang haspel

Er bestaan verschillende soorten haspels. In dit artikel hebben we het specifiek over haspels voor een tuinslang. Bij het gebruik van een tuinslang haspel, sluit je de haspel zelf aan op de kraan door middel van een stuk tuinslang en een koppeling. Aan het uiteinde van de opgerolde tuinslang zit dan een sproeikop, waarmee je de straal groter of kleiner kunt maken.

Dankzij een haspel gebruik je je tuinslang waar je hem nodig hebt en voorzie je elke uithoek van je tuin van water.

Met een haspel en een tuinslang ben je op zich niet zo veel. De haspel zelf zit nog eens gemonteerd in een constructie die het mogelijk maakt de haspel te dragen of te rollen. Anderzijds bestaan er ook haspels die je op een muur monteert. Deze haspels zijn in veel gevallen voorzien van een veer, die een tuinslang of een brandslang automatisch terug kan oprollen als je klaar bent met je klus.

In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte tuinslang haspels voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van de werktuigen. Sowieso zijn alleen tuinslang haspels met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

 Ben je op zoek naar een tuinslang haspel om klussen snel en met weinig moeite op te knappen, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Denk hierbij ook aan de grootte van je tuin of terras en je eigen sterkte. Pas dan kies je de juiste tuinslang haspel voor

Beste koop tuinslang haspel – GARDENA AquaRoll CleverRoll

Ben je op zoek naar een nieuwe tuinslang met bijbehorende haspel, dan kun je moeilijk om het merk Gardena heen. Gardena is bekend voor alle gereedschap en tools om je tuin piekfijn te verzorgen. De tuinslang haspel AquaRoll is voor ons de beste koop. Je krijgt een tuinslang en een haspel die je na wat montagewerk direct kunt gebruiken.

We merken bij deze tuinslang haspel het stevige frame op waardoor je de tuinslang gemakkelijk van en op de haspel kunt rollen. Daarnaast is de haspel voorzien van een metalen frame met wielen, zodat je het werktuig gemakkelijk rolt naar de plaats waar je de tuinslang het liefste gebruikt.

Verder vallen de accessoires op zoals de koppelingen en de spuitkop. Dit laatste attribuut is voorzien van een no drip functie, waardoor je enkel sproeit waar je wenst te sproeien en de plaats waar je de tuinslang bewaart niet vochtig wordt door gedruppel. De handgreep van het metalen frame is verstelbaar in de hoogte. Of je nu groot bent of klein, je gaat altijd op de beste manier aan de slag met deze haspel.

Hiermee komen we bij de nadelen van de tuinhaspel AquaRoll van Gardena. Om te beginnen moeten we kwijt dat deze tuinhaspel vrij snel kantelt. Rol je de tuinslang er te snel af, dan valt het wagentje gewoon om. Verder is het zo dat de koppelingen niet zo duurzaam zijn. Ondanks de No Drip-functie merk je toch snel plasjes in je bergplaats.

En de tuinslang is met zijn lengte van 20 meter vooral geschikt om in kleine tuinen te gebruiken. Als het net de bedoeling is om voor een kleine tuin een tuinslang te kopen, dan is dit natuurlijk niet echt een nadeel.

Deze tuinslang haspel is niet echt stabiel, hij valt snel om.

Voordelen
 • Stevig frame
 • Slang ideaal voor kleinere tuinen
 • No drip functie
 • Handgreep verstelbaar in de hoogte
Nadelen
 • Kantelt snel
 • Relatief klein
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een stevige allround tuinslang haspel zoekt, waar je meteen ook al een tuinslang van 20 m bij krijgt. De handgreep is verstelbaar in de hoogte en het frame is vrij stevig. Tegelijk moeten we opmerken dat de tuinslang snel lekt en dat de haspel snel kantelt.

Beste tuinslang haspel voor wie al een slang heeft – Claber Haspel Silver-Al

Heb je thuis een tuinslang die je los in je bergplaats bewaart of die je aan een haak aan de muur hangt? En wil je eindelijk wel eens een handige tuinslang haspel in huis halen om je werk gemakkelijker te maken? Dan raden we je aan de tuinslang haspel van het merk Claber te kopen, meer bepaald de Claber Silver.

Het is echt een koud kunstje om deze haspel en bijhorend draagframe te monteren. Je hebt er geen schroeven voor nodig en ook je gereedschapskist kun je in de berging laten staan. Gewoon de stukken in elkaar steken en je bent klaar.

Verder valt het op dat de haspel een goede handgreep heeft. Dankzij deze ergonomisch gevormde greep, draag je de haspel gemakkelijk naar de plaats waar je hem wil gebruiken. Wielen heeft deze haspel ook, dus je kunt de haspel even goed naar de juiste plaats rollen.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Claber Silver tuinslang haspel. Hoewel de naam gewag maakt van zilver, is er toch niet veel van dit edel metaal in de tuinslang haspel te bespeuren. Het werktuig bestaat voor het grootste deel uit plastic. Dit zorgt er ook voor dat de constructie niet zo stevig en duurzaam is. Je bewaart de haspel dan ook het best op een beschutte plaats als je hem niet nodig hebt. De tuinslang haspel is gemaakt om tuinslangen van 30m of meer op te rollen. Werk je liever met een tuinslang van 20 m of korter, dan is deze tuinslang haspel te groot.

De constructie van de haspel, een geraamte en wielen is niet zo sterk.

Voordelen
 • Schroefloos en gemakkelijk in elkaar te zetten
 • Goede handgreep
 • Stabiele wielen tijdens het rollen
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Constructie niet zo sterk
 • Vooral voor grotere tuinslangen
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een tuinslang haspel zoekt die je gemakkelijk in elkaar kunt zetten en waar je je eigen tuinslang op kunt rollen. Hoewel we het een gebruiksvriendelijke tuinslang haspel vinden, moet je er rekening mee houden dat de constructie op zich niet zo stevig is.

Beste tuinslang haspel met 30 meter slang – Tuinslang haspel op wagen 30 meter

Heb je een middelgrote tuin en wil je vooral graag een tuinslang haspel en tuinslang die je op een flexibele manier kan gebruiken? Of hou je ervan om op een comfortabele manier je auto te wassen zonder dat je aan de tuinslang moet staan trekken? Dan is deze Gardena tuinslang haspel met een bijhorende slang van 20 meter de beste koop voor jou.

Je koopt een pakket met een tuinslang haspel, een tuinslang en een frame allemaal in één pakket. Ook een spuitkop en de nodige verbindingsstukken zijn bij de aankoop inbegrepen. Je rolt de tuinslang gemakkelijk van de haspel af zonder dat de constructie gaat kantelen.

Ook het oprollen gaat snel en soepel dankzij de goed uitgekiende bouw. Verder is het werktuig ook vrij gemakkelijk op te bergen. Je draagt de haspel tot op de plaats waar je hem nodig hebt, of hangt de haspel zelfs aan de muur terwijl je hem afrolt.

Heeft de Gardena 18502-50 dan ook nadelen, horen we je al vragen? Wel we noteren er toch wel
enkele. De tuinslang die je erbij krijgt is 20 meter lang, maar de haspel biedt plaats aan een tuinslang
van 50 meter. Daardoor is de haspel wat te groot.

Verder kun je deze haspel niet rollen. Dit is een nadeel als je niet zo sterk bent en je geen zin hebt om de haspel te dragen.

De haspel heeft geen wielen.

Voordelen
 • Kant en klare haspel met slang en spuitkop
 • Stabiel
 • Compact op te bergen
 • Slang van 20 meter
Nadelen
 • Geen wielen
 • Haspel is wat groot
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie op zoek is naar een kant-en-klare tuinhaspel met
een tuinslang van 20 meter lang.
Het is een stabiele en vrij stevige tuinslang haspel, die je kunt
dragen of aan de muur kunt bevestigen.

Beste tuinslang haspel voor wandmontage – Kreator KRTGR6705 Wandslangenbox

Een tuinslang haspel met wandmontage is in veel gevallen een goede optie. Een dergelijk toestel heeft als voordeel dat je de haspel niet op de grond hoeft te plaatsen. Zo kun je de tuinslang gebruiken en tegelijk de omgeving vrij houden. Een tuinslang haspel met wandmontage is bijvoorbeeld ook handig in werkplaatsen of ateliers die je elke dag brandschoon moet houden. Denk bijvoorbeeld maar aan slagerijen. Even de grond vrijmaken en spoelen, en je bent klaar. De beste koop bij deze soort tuinslangen vinden we de tuinslang haspel met wandmontage van het merk Kreator, de KRTGR6705.

We vinden vooral het klik- en stopsysteem van deze tuinslang handig. Trek je de tuinslang voor een stuk uit de haspel, dan blijft hij zo gefixeerd. Geef je dan nog een kort trekje, dan kun je hem vanzelf weer op de haspel laten rollen. Je hoeft de tuinslang dus niet zelf manueel met een hendel op te rollen

De behuizing en de haspel zelf zijn uit stevige materialen gemaakt en kunnen tegen een stootje. Verder vinden we het een pluspunt dat de tuinslang tegelijk soepel en stevig is, je krijgt weinig te maken met knikken in de slang.

Hiermee komen we bij de nadelen van de Kreator KRTGR6705. Het werktuig is handig in het gebruik, al is er een groot minpunt: de slang is iets te dun, waardoor de waterstraal nooit zo sterk is. Dit is geen probleem als je de tuinslang haspel binnenshuis gebruikt in je werkplaats. Om een grote tuin te bewateren is dit echt wel een minpunt. Verder is de slang slechts 20 m lang. Dit bewijst volgens ons ook dat de tuinslang vooral bedoeld is voor kleinere tuinen of werkplaatsen.

De tuinslang is vrij dun en heeft niet echt veel druk.

Voordelen
 • Handig klik en stopsysteem
 • Groot bereik zonder slang te knikken
 • Sterk materiaal
Nadelen
 • Slang te dun
 • Weinig druk
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een tuinslang haspel zoekt die je op je terras of bijvoorbeeld in een werkplaats aan de muur hangt. Het voordeel is dat je tuinslang dan altijd mooi en netjes in een gesloten haspel opgeborgen is en zichzelf oprolt als je de klus geklaard hebt. We vinden de Kreator KRTGR6705 een degelijk toestel voor een eerlijke prijs, al mocht het water wel met een iets hogere druk uit de tuinslang komen.

Beste budget tuinslang haspel – YourBasics Flexibele Tuinslang

Misschien heb je al eens online of op televisie gezien hoe een flexibele tuinslang werkt. Op YouTube vind je er alvast talrijke filmpjes over. Een groot voordeel van een flexibele tuinslang is dat dit soort tuinslang weinig plaats inneemt. Omdat de tuinslang pas uitzet zodra je hem vult met water, gebeurt het ook heel zelden dat je die typische knikken in een tuinslang krijgt. Een ander voordeel is dat je gewoon weinig opbergruimte nodig hebt en dat een flexibele tuinslang licht is.

De beste koop als flexibele tuinslang met haspel is voor ons deze van het merk YourBasics. De tuinslang en de haspel zitten goed qua prijs-kwaliteitsverhouding en bij je aankoop krijg je meteen ook de nodige verbindingsstukken om de tuinslang op je kraan aan te sluiten. Deze verbindingsstukken zijn slimme kopieën van de Gardena verbindingsstukken trouwens

Met de meegeleverde sproeikop kun je kiezen tussen zeven standen, zoals bijvoorbeeld een douchestand of een hardere straal. De haspel bevestig je aan de muur, en je hangt er de flexibele tuinslang gewoon over.

Zijn er ook nadelen aan deze flexibele tuinslang van YourBasics, horen we je al vragen? We noteren er toch enkele. Zo moet je er rekening mee houden dat de verbindingsstukken wel heel breekbaar zijn. Een flexibele tuinslang is ook niet zo goed bestand tegen een grote waterdruk. Gebruik hem zeker niet langer dan nodig en laat de tuinslang zelf ook niet in de zon liggen bijvoorbeeld, al is dit nooit een goed idee om te doen met een tuinslang. Je kunt deze tuinslang niet oprollen op de haspel en hebt wat meer opruimwerk. Tenslotte druipt de tuinslang ook wel als je hem ophangt.

De spuitkop is gemaakt uit hard plastic en kan snel breken.

Voordelen
 • Weinig opbergruimte nodig
 • Nooit knikken
 • Gardena verbinding
 • Licht
 • 7 standen
Nadelen
 • Drupt wel tijdens het ophangen
 • Spuitkop heel plastiekerig en breekbaar
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een flexibele tuinslang met een bijbehorende haspel zoekt. De tuinslang is zo gemaakt dat hij helemaal uit zet op het moment er water door stroomt. Dit heeft heel wat voordelen, omdat je zo weinig ruimte nodig hebt om de tuinslang op te bergen. Dat je er een haspel bij krijgt om de tuinslang in een kast of aan een muur op te hangen, is daarbij mooi meegenomen.

Koopgids

Nu we de beste tuinslang haspels op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een tuinslang haspel koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een tuinslang haspel moet voldoen.

Welke soorten tuinslang haspels bestaan er?

 • Een vrijstaande tuinslang haspel. Een vrijstaande tuinslang haspel is altijd een goed idee als je de planten in je tuin water wil geven of je gazon wil onderhouden in de zomer. Je kunt ze gemakkelijk verplaatsen omdat ze in de meeste gevallen wielen hebben. Dit is handig als je een grote tuin hebt en je tuinslang op verschillende plaatsen wil gebruiken. Na het gebruik rol je de tuinslang op en berg je hem wel.
 • Tuinslang haspel met wandmontage. Dit is een ideale oplossing voor kleine ruimtes. Je bevestigt de haspel rechtstreeks op de muur, waardoor je geen plaats op de vloer moet voorzien. De hoogte waarop je de haspel monteert bepaal je dan zelf. Je kunt de tuinslang haspel voor wandmontage dan ook in de buurt van een kraan monteren.
Soorten tuinslang haspels

Bediening

De bediening van een haspel verschilt ook van type tot type

 • Manuele bediening. Een tuinslang haspel met manuele bediening betekent dat je de tuinslang oprolt door aan een hendel te draaien. Dit is een handig en goedkoop systeem, je moet er enkel voor uitkijken dat de tuinslang mooi en netjes en zonder knikken opgerold wordt.
 • Automatische tuinslang haspels met veersysteem. Hierbij kun je de tuinslang manueel van de haspel trekken, waarna de tuinslang op de uitgetrokken lengte gefixeerd blijft. Een korte beweging of een klik zorgt er dan voor dat de tuinslang weer op de haspel gerold wordt nadat je klaar bent met de klus.

De maat

Het komt erop aan een tuinslang niet te groot of te klein te kopen. Het heeft geen zin om een tuinslang van 10 m te kopen als de plaats waar je wenst te sproeien op meer dan 10 meter van een aansluitingspunt ligt. Hoe langer de tuinslang moet zijn, hoe groter de haspel op zijn beurt ook moet zijn. Is de haspel te klein in verhouding tot de tuinslang, dan is het oprollen gewoonweg onmogelijk.

Duurzaamheid

Sommige slangen en tuinslang haspels zijn gemaakt van een meer duurzaam materiaal dan andere. De algemene vuistregel is dat goedkopere slangen van goedkoper materiaal zijn gemaakt.

 • Roestvrijstaal is het sterkste materiaal dat verkrijgbaar is en is de eerste keuze van tuinders die willen dat hun tuinslang haspel lang meegaat. Omdat roestvrij staal sterk is, kun je de haspel ook verplaatsen zonder dat hij uit elkaar valt.
 • Kunststof tuinslang haspels bestaan ook. Dit materiaal is goedkoper dan roestvrij staal. Afhankelijk van wat je zelf wil, is een tuinslang haspel in kunststof misschien sterk genoeg. Laat de keuze bepalen in functie van je behoeften, de grootte en de gebruiksfrequentie.
Duurzaamheid tuinslang haspel

Extra accessoires

Heb je de grootte en de andere kenmerken voor je tuinslang haspel bepaald, dan kun je nog eens checken of er extra accessoires bij de aankoop voorzien zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan een extra sproeikop of reservestukken voor de aansluiting op een kraan. Een goede montagehandleiding is ook altijd een must.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over tuinslang haspels. Een tuinslang haspel kiezen is inderdaad niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over hoe je precies wil werken. Natuurlijk moet je er ook bij stilstaan welk budget je wil uitgeven. Hoe vaak je een tuinslang haspel gebruikt, bepaalt eveneens mee de keuze. Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit werktuig hebben? Of ken je de kneepjes van het vak en wil je meteen een professionele tuinslang haspel? Het zijn allemaal factoren die een rol spelen.

Heb je nog bepaalde vragen over tuinslang haspels, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste tuinslang haspel. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een tuinslang haspel die geschikt is voor jou. Misschien gebruik je ooit samen met je kleinkinderen deze tuinslang haspel. Welk project je ook wil opknappen met je werktuig, we wensen je veel succes met de aankoop van jouw nieuwe tuinslang haspel!

Tresna.nl
Logo