Beste lijmklem

Maak je tijdens het klussen wel eens gebruik van lijm? Ben je bijvoorbeeld met een steigerhouten meubelstuk bezig waarbij je houtlijm nodig hebt? In dat geval moet je een bepaalde mogelijkheid vinden voor het vastklemmen van de gelijmde objecten. Door deze objecten, inclusief de lijm er tussenin, tegen elkaar aan te duwen, blijft de lijm goed hechten. De objecten worden daardoor muurvast vastgelijmd.

Om dit voor elkaar te krijgen, gebruik je het beste een lijmklem. Een lijmklem is een handig en efficiënt hulpmiddel voor het vastzetten van de gelijmde onderdelen/objecten. Dankzij de lijmklem, ook wel lijmtang genoemd, hoef je zelf niet meer de gelijmd onderdelen tegen elkaar aan te duwen. Dat levert je een tijdsbesparing en veel gemak op. Gemak dient de mens!

Het uitzoeken van een nieuwe lijmklem is hoogstwaarschijnlijk geen dagelijkse bezigheid voor je. Graag helpen we jou daarom een handje met de zoektocht. Wij zijn op zoek gegaan naar de beste lijmklemmen, waarbij we onze pijlen hebben gericht op meerdere soorten lijmklemmen. In onderstaande tabel zie je de beste lijmklemmen, inclusief de categorie waarin de betreffende lijmklem tot beste variant uitgeroepen is.

Onze top 5 lijmklemmen

Afbeelding

Product


ProPlus 12x kunststof lijmklemmen

Onze beste koop!

ProPlus 12x kunststof lijmklemmen

De beste koop

of

GS Klemmenset 8-delig 5cm

GS Klemmenset 8-delig 5cm

Beste kleine lijmklemmen

of

Heavy-Duty' snelspanklem 300 mm

Heavy-Duty' snelspanklem 300 mm

Beste nylon lijmklem

of

Skandia Snellijmtang 2 Componenten Greep - 300 mm

Skandia Snellijmtang 2 Componenten Greep - 300 mm

Beste professionele lijmklem

of

J.I.P. 2x lijmklemmen

J.I.P. 2x lijmklemmen

Beste voordelige lijmklemmen

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

ProPlus 12x kunststof lijmklemmen

Beste koop

ProPlus 12x kunststof lijmklemmen

of

GS Klemmenset 8-delig 5cm

Beste kleine lijmklemmen

GS Klemmenset 8-delig 5cm

of

Heavy-Duty' snelspanklem 300 mm

Beste nylon lijmklem

Heavy-Duty' snelspanklem 300 mm

of

Skandia Snellijmtang 2 Componenten Greep - 300 mm

Beste professionele lijmklem

Skandia Snellijmtang 2 Componenten Greep - 300 mm

of

J.I.P. 2x lijmklemmen

Beste voordelige lijmklemmen

J.I.P. 2x lijmklemmen

of

Waarom een lijmklem gebruiken?

Mocht je tijdens het klussen met lijm aan de slag gaan, is een lijmklem eigenlijk onmisbaar. Dat geldt niet alleen bij het maken van bijvoorbeeld houten meubelen, maar ook op het gebied van bepaalde hobby’s. Als je bijvoorbeeld knutselen of het maken van eigen producten leuk vindt, kan je ook niet om een lijmklem heen. Althans; als je gebruik van lijm maakt.

Door de jaren heen heeft de lijmklem zijn meerwaarde duidelijk laten blijken. Op het eerste oog lijkt een lijmklem een simpel object, maar schijn bedriegt in dit geval. De ietwat simpel ogende lijmklem brengt namelijk specifieke kenmerken en voordelen met zich mee, waar elke doe-het-zelver, professional en hobbyist van kunt genieten.

Zoals je in bovenstaande tabel al kunt zien, zijn veel lijmklemmen niet met elkaar te vergelijken. De verschillen zijn onder meer op het gebied van design, vormgeving, materiaalgebruik en afmetingen duidelijk zichtbaar. Aangezien het aanbod zo divers en uitgebreid is, zijn wij voor jou alvast op zoek gegaan naar de beste lijmklemmen in bepaalde situaties.

Over deze beste lijmklemmen vind je hieronder reviews. Reviews waarin we de belangrijkste voordelen, de belangrijkste nadelen en enkele belangrijke eigenschappen van de lijmklemmen uiteenzetten. Na het lezen van deze reviews kan je direct voor jezelf bepalen wat voor jouw situatie de beste keuze is.

 Op het moment dat je een lijmklem gekocht hebt, is het uiteraard wel zaak om deze op de juiste manier te gebruiken. Aan het einde van dit artikel vind je daarom ook nog een uitgebreide koopgids. Een koopgids waarin we bespreken wat de belangrijkste criteria van een lijmklem zijn, maar óók hoe je de lijmklemmen het beste kunt gebruiken.

Beste koop – ProPlus 12x kunststof lijmklemmen

Ben je als doe-het-zelver of als hobbyist op zoek naar de beste lijmklem? Wil je daarbij direct meerdere lijmklemmen tot je beschikking hebben? En wil je het liefst niet al té veel voor de lijmklemmen betalen? Als je op deze vragen ‘ja’ geantwoord hebt, hebben wij de allerbeste lijmklemmen voor jou weten te selecteren: deze ProPlus kunststof lijmklemmen.

Laten we allereerst aftrappen met de opmerking dat je de deze klemmen op meerdere manieren kunt gebruiken. Voor doe-het-zelvers en hobbyisten zijn deze klemmen ideaal om twee gelijmde objecten tegen elkaar te duwen. Voor marktkooplui zijn deze klemmen echter ook ideaal, aangezien je er makkelijk bijvoorbeeld een poster of een andere reclame-uiting mee op kunt hangen.

De klemmen zijn gemaakt van kunststof en dat materiaal brengt direct meerdere voordelen met zich mee. Zo is het een absoluut voordeel dat de klemmen behoorlijk sterk en licht zijn. Dankzij de lichte eigenschappen is het niet al te lastig om de lijmklemmen om de onderdelen heen te duwen. Anderzijds zijn de klemmen sterk genoeg om de onderdelen goed tegen elkaar aangedrukt te houden.

In deze set zitten maar liefst 12 van deze lijmklemmen. Doordat je maar liefst 12 lijmklemmen tot je beschikking krijgt, kan je allerlei kanten op met de lijmklemmen. Je kunt grote klussen aanpakken en je kunt je ook met meerdere klussen tegelijkertijd bezig houden. Handig als je een doe-het-zelver of een hobbyist met meerdere projecten bent!

De twaalf lijmklemmen hebben overigens stuk voor stuk een lengte van bijna 16 centimeter. Door deze lengte kan je de lijmklemmen ook op een veelzijdige manier inzetten. Ook dit is weer uitermate handig voor zowel doe-het-zelvers als voor hobbyisten. Ongeacht wat je aan het maken bent; deze lijmklemmen bieden de helpende hand.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kunnen de twee poten van de klem in een hoek van 45 graden ‘uit elkaar gehaald worden’. In de ruimte die op dat moment ontstaat, kan je de gelijmde onderdelen vastbinden. In onze ogen is dat meer dan voldoende voor zowel hobbyisten als doe-het-zelvers.

Mocht je grotere onderdelen vast willen lijmen, zijn deze klemmen helaas wel aan de kleine kant. In dat geval kan je beter voor een lijmklem met een andere vormgeving kiezen, waarvan we er in dit artikel ook enkele bespreken. Die lijmklemmen zijn meer en beter geschikt voor de grotere objecten en onderdelen.

Beste koop lijmklem

Een ander nadeel is terug te vinden in de handgreep van de lijmklem. De handgreep ziet er op het oog handig uit, maar dat valt in de praktijk helaas tegen. In onze ogen is de handgreep namelijk iets te glad en heeft deze ook niet de juiste vorm. Wij hadden liever gezien dat er op de handgrepen nog een lichte bolling aanwezig zou zijn, waardoor de handgreep beter in de hand zou liggen.

Als laatste nadeel willen we benoemen dat deze lijmklemmen níet geschikt zijn voor professionals. Professionals hebben baat bij lijmklemmen van een hogere kwaliteit en in een andere vormstelling. Mede daarom vind je verderop in dit artikel een review terug over de beste professionele lijmklem.

Graag sluiten we deze uitgebreide review met een positieve noot af; de prijs. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze set van 12 lijmklemmen namelijk een bedrag van 17,95 euro. Voor zowel een doe-het-zelver als een hobbyist is dat een prima bedrag om te investeren in prettige en hoogwaardige lijmklemmen.

De handgreep is ietwat glad en de lijmklemmen houden daardoor niet altijd even prettig vast.

Voordelen
 • Hoge kwaliteit
 • Set van 12
 • Perfect voor doe-het-zelvers en hobbyisten
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Ietwat onhandige handgreep
 • Niet geschikt voor professionals
 • Niet geschikt voor grote onderdelen/objecten
Conclusie

Deze ProPlus kunststof lijmklemmen zijn in onze ogen de beste koop voor doe-het-zelvers en hobbyisten. De lijmklemmen doen prima hun werk, zijn 16 centimeter lang en zijn behoorlijk handig in gebruik. Ook de prijs, ongeveer 1,50 euro per lijmklem, spreekt ons bijzonder aan. Let er wel op dat deze lijmklemmen niet geschikt zijn voor professionals of voor grote(re) onderdelen.

Beste kleine lijmklemmen – GS Klemmenset 8-delig 5cm

In de review hierboven heb je veel informatie over de beste lijmklemmen kunnen vinden. Die lijmklemmen zijn echter 16 centimeter lang en zijn daarmee behoorlijk lang te noemen. Heb je echter voor een gedetailleerde klus juist behoefte aan een kleinere lijmklem? Ook dan hebben we een geschikte variant voor je gevonden; deze klemmenset van het merk GS.

In deze klemmenset zijn 8 klemmen te vinden met elk een lengte van 5 centimeter. Door deze beperkte lengte zijn de klemmen níet geschikt voor zware of grote onderdelen, maar juist wel voor de kleinere onderdelen. Of zoals men wel eens zegt ‘voor het pruts- en gedetailleerde werk’. Deze klemmen komen uitermate goed van pas bij kleine onderdelen en objecten.

Over de kwaliteit van deze lijmklemmen hebben we eigenlijk niks te klagen. De klemmen zijn van kunststof vervaardigd en brengen daardoor meerdere voordelen met zich mee. Kunststof is relatief licht, maar is wel sterk genoeg. Je kunt deze lijmklemmen dus zonder enig nadenken op een handige en veilige manier gebruiken.

Doordat deze set maar liefst 8 klemmen bevat, kan je ook vele kanten met de klemmen op. Als je bijvoorbeeld met enkele kleine houten plankjes aan de slag bent, kan je meerdere van deze plankjes tegelijkertijd maken. Je hebt immers 8 lijmklemmen tot je beschikking waarmee je kleine(re) objecten perfect tegen elkaar aan kunt duwen.

Desalniettemin moeten we wel aangeven dat deze klemmen ook twee nadelen met zich mee brengen. Het eerste nadeel is terug te vinden in het feit dat je deze klemmen níet voor grote(re) onderdelen kunt gebruiken. Ook voor professionals zijn dit in de meeste gevallen niet de meest geschikte lijmklemmen.

Daarnaast hebben sommige mensen aan het begin moeite met het vastzetten van deze klemmen. De handgreep is namelijk ietwat glad en de klemmen zijn daardoor ietwat lastig te ‘besturen’. Naarmate je de klemmen vaker gebruikt hebt, gaat het echter al een stuk makkelijker.

Tot slot willen we graag benoemen dat je bij onze partner Bol.com van een stapelkorting kunt genieten. Op het moment dat je één set (8 lijmklemmen) aanschaft, betaal je 6,99 euro per set. Op het moment dat je 3 sets (24 lijmklemmen) tegelijkertijd aanschaft, betaal je nog maar 5,94 euro per set. Je kunt dus profiteren van een interessante staffelkorting!

Deze lijmklemmen zijn aan het begin niet al te handig in gebruik; de handgreep is glad en je krijgt moeilijk controle over de lijm. Zodra je de klemmen vaker gaat gebruiken, krijg je hier echter meer gevoel voor.

Voordelen
 • Set van 8
 • Lengte van 5 cm
 • Vervaardigd van kunststof (hoogwaardig)
Nadelen
 • Handgreep is glad
 • Niet geschikt voor grote objecten
 • Niet geschikt voor professionals
Conclusie

Deze GS Klemmenset 8-delig 5cm is de beste koop voor mensen die op zoek zijn naar kleine lijmklemmen. De lijmklemmen hebben een lengte van 5 cm en zijn daardoor ideaal voor de kleine en gedetailleerde objecten/onderdelen. Ook is het handig dat de klemmen in een set van 8 geleverd worden. Al met al een prima aankoop!

Beste nylon lijmklem – Heavy-Duty' snelspanklem 300 mm

In de twee reviews hierboven hebben we kunststof lijmklemmen besproken. Kunststof is behoorlijk sterk, maar de stijfheid laat soms wat te wensen over. Mede daarom kiezen sommige mensen er bewust voor om een nylon lijmklem te nemen. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je niet om deze lijmklem van Silverline heen.

Het gekende merk Silverline staat bekend vanwege de hoge kwaliteit, de handige producten en de prettige bediening. Dat geldt eigenlijk stuk voor stuk ook voor deze lijmklem van het merk. De lijmklem heeft een makkelijke bediening, is multifunctioneel en is behoorlijk sterk te noemen.

De kracht van deze lijmklem zit onder meer in het gebruikte materiaal. Nylon is een stuk stijver dan kunststof, waardoor deze lijmklem eigenlijk niet ‘door kan buigen’. Je kunt hierdoor moeiteloos zware of grote objecten vastklemmen met deze lijmklem.

Het vastklemmen van grote objecten lukt sowieso met dank aan de lengte van de lijmklem. Deze klem is maar liefst 30 centimeter lang en is daardoor geschikt voor allerlei soorten objecten. Hou er daarbij wel rekening mee dat je gedetailleerde c.q. kleine onderdelen níet met deze lijmklem vast kunt klemmen.

Zoals eerder al gezegd heeft deze lijmklem een makkelijke bediening. Dat is onder meer terug te zien in het feit dat je deze lijmklem met één hand kunt bedienen. Met één hand kan je de lijmklem instellen, waarbij je jouw andere hand vrij hebt om bijvoorbeeld de objecten vast te houden. Ideaal!

Heeft deze lijmklem lang de gelijmde onderdelen tegen elkaar geduwd? Dan kan je de lijmklem met één druk op de knop ‘losmaken’; dat is te danken aan de zogeheten snel-verloskop. Met één druk op de knop verdwijnt de spanning op de kaken van deze lijmklem, waardoor de gelijmde onderdelen los komen.

Verder zijn we zéér te spreken over de multifunctionaliteit van deze lijmklem. Het is namelijk ook mogelijk om deze lijmklem als een spreider te gebruiken. In dat geval doet de lijmklem precies het tegenovergestelde dan klemmen; hij houdt daarbij twee onderdelen/objecten uit elkaar. Handig voor doe-het-zelvers, hobbyisten en zelfs voor professionals.

Al met al zijn we behoorlijk te spreken over deze lijmklem. Dat blijkt niet alleen uit bovenstaande voordelen, maar ook uit het feit dat we slechts één nadeel gevonden hebben. Dat nadeel is bovendien niet eens al te belangrijk te noemen; de handleiding van deze lijmklem is in het Frans. Dat is niet al te handig, maar het is absoluut geen reden om deze lijmklem níet aan te schaffen.

De handleiding is in het Frans.

Voordelen
 • 30 cm lang
 • Ideale en makkelijke bediening
 • Vervaardigd van nylon; stijver dan kunststof
Nadelen
 • Franse handleiding
Conclusie

De Silverline Heavy-Duty' snelspanklem 300 mm is verreweg de beste nylon lijmklem voor hobbyisten en doe-het-zelvers. Deze lijmklem is van een hoge kwaliteit, is een stuk stijver dan varianten van kunststof en heeft bovenal een prettige bediening. Al met al zijn we zéér te spreken over deze nylon lijmklem!

Beste professionele lijmklem – Skandia Snellijmtang 2 Componenten Greep 300 mm

Ben je als professional op zoek naar een geschikte lijmklem? Ben je regelmatig voor jouw klanten bezig met het lijmen van bijvoorbeeld houten objecten? Of ben je wellicht beroepsmatig bezig met het fabriceren van eigen producten waarbij je ook lijm gebruikt? In al deze situaties heb je baat bij een stevige en hoogwaardige lijmklem; dat is precies wat deze Skandia lijmklem is!

Deze lijmklem is 30 centimeter lang en is daardoor behoorlijk lang te noemen. Mede vanwege deze lengte is deze lijmklem in staat om zware en grote onderdelen vast te klemmen. Dat is óók te danken aan het materiaal waar Skandia voor gekozen heeft. Zo zijn de twee ‘kaken’ van deze lijmklem uitgevoerd in kunststof. Het klembereik van deze lijmklem in 300 mm, terwijl de klemdiepte 75 mm is.

Op het moment dat je objecten vast wilt klemmen, hoef je hier slechts één hand voor te gebruiken. Je kunt deze volledige lijmklem met één bedienen bij zowel het vastzetten als bij het loshalen van de objecten. Je kunt hiervoor gebruik maken van een handige hendel; met jouw andere hand kan je vervolgens de objecten vasthouden. Erg handig in gebruik dus!

Bijkomend voordeel is dat deze lijmklem ook als spreider gebruikt kan worden. Het is namelijk mogelijk om één kant van de klem om te draaien, waardoor je twee objecten juist bij elkaar vandaan kan halen. Het is dankzij deze eigenschap ook mogelijk om bijvoorbeeld lijmen te plinten; je kunt namelijk de voorwerpen ook ergens tegenaan drukken door deze functie.

Mede vanwege deze eigenschap zijn we uitermate te spreken over deze lijmklem. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat professionals hier wel eens behoefte aan hebben!

Het mag duidelijk zijn; wij zijn te spreken over de lijmklem van het merk Skandia. Dit merk staat overigens te boek als een hoogwaardige variant van goed gereedschap. Dat bewijst het merk wederom met deze lijmklem, maar daarbij moeten we wel één nadeel opmerken.

In onze ogen is deze lijmklem namelijk behoorlijk aan de prijs. De hierboven genoemde lijmklem kost ongeveer 17 euro, maar deze variant is met een bedrag van 36,33 euro ruim twee keer zo duur. Het is aan jou om te bepalen of je een dergelijk bedrijf in een hoogwaardige lijmklem wilt en kunt investeren.

Deze lijmklem voor professionals is nogal prijzig.

Voordelen
 • Perfect voor professionals
 • 30 cm lang
 • Ook te gebruiken als spreider
Nadelen
 • Behoorlijk prijzig
Conclusie

Deze Skandia Lijmklem is in onze ogen de beste koop voor alle professionals die op zoek zijn naar een geschikte lijmklem. De lijmklem is lang (30 cm), de lijmklem is stevig, de lijmklem is makkelijk te bedienen en de lijmklem is multifunctioneel. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat wij deze lijmklem van harte aan kunnen raden!

Bekijk prijzen van de Skandia Snellijmtang 2 Componenten Greep - 300 mm bij verschillende winkels:

Beste voordelige lijmklemmen – J.I.P. 2x lijmklemmen

Wil je graag een lijmklem voor in huis aanschaffen? Heb je de lijmklemmen nodig voor bijvoorbeeld kleine klusjes in huis of voor het uitvoeren van een hobby? Wil je daarbij liever niet al te veel geld uitgeven? Dan kan je eigenlijk niet om deze lijmklemmen van het merk J.I.P. heen. In onze ogen zijn dit namelijk de beste voordelige lijmklemmen.

Deze lijmklemmen zien er uit zoals een ‘echte lijmklem’ er uit hoort te zien. Een stevige constructie, twee handige kaken en een prettige bediening. Bijkomend voordeel is dat je bij deze lijmklemmen ook nog een handig etui meegeleverd krijgt. Dankzij dit etui kan je de lijmklemmen altijd op een veilige en handige manier opbergen. Bovendien raak je de lijmklemmen daardoor nooit/niet al te snel kwijt.

We spreken hierbij bewust over ‘lijmklemmen’. In deze set zijn, zoals je op de foto hiernaast kunt zien, twee lijmklemmen te vinden. Voor deze twee lijmklemmen betaal je een bedrag van slechts 10,50 euro. Dat komt neer op een bedrag van slechts 5,25 euro per klem. Bijkomend voordeel is dat je voor het bedrag van 10,50 euro dus óók nog een handig etui meegeleverd krijgt.

Wat voor objecten kan je zoal met deze lijmklem vastklemmen? Nou, dat zijn voornamelijk kleine tot middelgrote objecten en onderdelen. De lengte van deze lijmklemmen is namelijk 15 centimeter. Dit is in onze ogen wel een ideaal formaat voor hobbyisten en voor doe-het-zelvers.

Nadeel is dat je deze lijmklemmen niet voor grote onderdelen kunt gebruiken. Ook zijn deze lijmklemmen niet al te geschikt voor professionals. Gezien het prijskaartje is dat echter niet geheel verwonderlijk. Voor een bedrag van slechts 10,50 euro kunnen wij deze twee lijmklemmen absoluut aanraden!

Niet geschikt voor grote onderdelen/objecten

Voordelen
 • 15 cm lang
 • Gunstig geprijsd
 • Twee lijmklemmen + handig etui
Nadelen
 • Niet geschikt voor grote onderdelen/objecten
 • Niet geschikt voor professionals
Conclusie

Deze J.I.P. lijmklemmen zijn in onze ogen de beste voordelige lijmklemmen. Voor een bedrag van slechts 10,50 euro krijg je twee hoogwaardige lijmklemmen inclusief een handig etui geleverd. Deze lijmklemmen hebben een lengte van 15 centimeter en zijn in onze ogen uitstekend voor doe-het-zelvers en hobbyisten.

Koopgids

In bovenstaande reviews heb je alle relevante informatie over de beste lijmklemmen kunnen vinden. Zoals je wellicht al opgemerkt hebt, bestaan er meerdere criteria die een cruciale rol (kunnen) spelen. Over deze criteria geven we in dit artikel graag iets meer informatie; we bespreken de belangrijkste aspecten waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe lijmklem.

Hoe moet je een lijmklem gebruiken?

We bespreken niet alleen waar je op moet letten bij het kopen van een lijmklem, maar ook de manier waarop je een lijmklem moet gebruiken. Het gebruik van een lijmklem kent namelijk de nodige aandachtspunten. Gebruik je de lijmklem niet op de juiste manier? Dan worden de objecten/onderdelen niet op de juiste manier aan elkaar vast gelijmd.

Over het gebruik van een lijmklem leer je meer in onderstaande video. Kijk de video op je gemakje en leer direct hoe je het beste een lijmklem kunt gebruiken:

Soorten lijmklemmen

Als je een nieuwe lijmklem uit gaat zoeken, moet je goed op de verschillende soorten lijmklemmen letten. In bovenstaande video heb je reeds kunnen zien dat er grofweg onderscheid gemaakt kan worden tussen twee verschillende soorten klemmen. Die twee soorten klemmen zijn ook in bovenstaande reviews duidelijk naar voren gekomen.

 • Wil je graag kleine onderdelen/objecten aan elkaar vast lijmen? Dan kan je het beste de lijmklemmen uit één van de twee eerste reviews gebruiken.
 • Wil je liever grote(re) onderdelen/objecten aan elkaar vast lijmen? Dan kan je het beste de lijmklemmen uit review 3, 4 of 5 gebruiken.

De lengte van de klem

In het verlengde van de hierboven beschreven criteria is óók de lengte van de klem onwijs belangrijk. De lengte bepaalt namelijk voor wat voor objecten c.q. onderdelen je de klem kunt gebruiken. Voor hobbyisten en doe-het-zelvers volstaat een klem van 5 cm wellicht, terwijl professionals wellicht meer baat hebben bij een klem van 30 cm.

Onder aan de streep draait het in dit geval maar om twee dingen: jouw eigen voorkeuren & de doeleinden waar je de lijmklem voor wilt gebruiken. Bepaal voor wat soort klussen je de lijmklem wilt gebruiken en bedenk daarbij wat de meest geschikte lengte zou zijn!

Lengte van de lijmklem

Materiaal van de klem

In de hierboven beschreven reviews hebben we twee soorten materialen besproken: nylon en kunststof. Eigenlijk zijn beide varianten meer dan prima, maar toch kent nylon één zwaarwegend voordeel.

De twee materialen zijn grotendeels vergelijkbaar met elkaar, maar in de samenstelling van nylon zijn metaaldeeltjes te vinden. Deze metaaldeeltjes zorgen voor een betere stijfheid van het materiaal, waardoor nylon een stuk stijver is dan kunststof. Op het gebied van lijmklemmen is dat zeer wenselijk; de aanschaf van een nylon lijmklem is dus absoluut aan te raden.

Budget

Tot slot willen we je aanraden om goed naar het prijskaartje van de lijmklemmen te kijken. In bovenstaande reviews is immers gebleken dat de prijzen nogal uit elkaar liggen. Wil je de lijmklemmen graag met enige regelmaat gaan gebruiken? Durf dan te investeren in hoogwaardige lijmklemmen; dat brengt alleen maar veel gemak met zich mee!

Slotwoord

We zijn alweer aan het einde uitgekomen van dit artikel over de beste lijmklemmen. Na het lezen van dit artikel weet je wat de beste lijmklemmen zijn en wat de belangrijkste criteria van de lijmklemmen zijn. Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over bepaalde lijmklemmen? De klantenservice van onze partner Bol.com staat graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden!

Dan rest ons nu nog één ding: we wensen jou graag veel plezier met jouw nieuwe lijmklemmen. Met deze lijmklemmen maak je jouw klusjes of hobby’s alleen maar leuker en makkelijker!   

Tresna.nl
Logo