Bison Power kitpistool review

Ga je binnenkort jouw badkamer verbouwen? Wil je kleine kieren in jouw woning dichtmaken? Of wil je wellicht als professional zijnde bij klanten in hu woning kieren dicht kunnen maken? Dan heb je absoluut baat bij een goed kitpistool. Met een goed kitpistool werk je snel, werk je aangenaam en lever je het gewenste resultaat af. Ga je dit behalen met het Bison Power kitpistool? Je gaat het lezen in deze  Bison Power kitpistool review.

Bison Power kitpistool review

Deze uitgebreide review hebben wij volledig op basis van onze eigen bevindingen geschreven. Recent hebben wij namelijk het genoeg gehad om dit kitpistool volledig uit te proberen. Door meerdere klussen met dit pistool uit te voeren, weten wij exact wat dit pistool te bieden heeft. Ook weten wij exact wat de nadelen van dit kitpistool zijn.

Twijfel jij op dit moment over de aanschaf van het Bison Power kitpistool? Dan weet je in ieder geval dat je in deze Bison Power kitpistool review goed zit. In deze review delen wij al onze bevindingen, terwijl we óók naar de bevindingen van andere gebruikers kijken. Aan de hand van deze review ga je een goed en allesomvattend beeld van dit interessante kitpistool krijgen!

Wat kun je precies met het Bison Power kitpistool?

Ben je op dit moment op zoek naar een goed kitpistool? Dan is het goed om te weten dat het Bison Power kitpistool een veelzijdig kitpistool is. Met dit apparaat kun je namelijk tal van werkzaamheden uitvoeren:

 • Je kunt de kieren rondom een raam dicht maken. Je hebt kunt hiervoor ook tochtwering voor bij een raam gebruiken, maar je kunt de kieren ook volledig dichtkitten. Als je dit gaat doen, moet je wel voor duurzame kit kiezen. De kit krijgt immers met de nodige tocht en vocht te maken.
 • Je kunt kieren rondom deuren dicht maken. Hiervoor is het wellicht interessanter om speciale tochtwering voor bij een deur te gebruiken. Met name als de kieren vrij groot zijn, ga je dit niet halen met alleen kit. Mochten de kieren nog niet al te groot zijn, kun je echter prima voor de Bison Power kitpistool kiezen. Met dit pistool maak je de kieren immers snel dicht.
 • Je kunt kieren in de badkamer dicht maken. Uiteraard is het ook mogelijk om het Bison Power kitpistool in een badkamer te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld de rand rondom een badkuip netjes dicht kitten. Dit is ook mogelijk bij andere meubelen in de badkamer.
 • Je kunt tegelwerk af kitten. Tot slot is het ook nog mogelijk om het tegelwerk af te kitten. Dit kan bijvoorbeeld in jouw badkamer het geval zijn, maar kan ook in jouw keuken het geval zijn. Ongeacht waar je het tegelwerk precies af kunt kitten, kun je gebruik van het Bison Power kitpistool maken.

Kun je met andere kitpistolen ook dergelijke klussen uitvoeren? Ja, over het algemeen geldt dat de meeste kitpistolen veelzijdig inzetbaar zijn. In onze ogen biedt het Bison Power kitpistool op dit vlak wel de overtreffende trap aan. Daarover vertellen we je verderop in deze Bison Power kitpistool review graag meer!

De voordelen van het Bison Power kitpistool

Wil jij graag een goed kitpistool aanschaffen? Dan is de kans groot dat je al snel bij het Bison Power kitpistool uit komt. Veel andere mensen zijn je in ieder geval al voorgegaan, gezien de hoeveelheid online beoordelingen over dit kitpistool.

In onze ogen is het Bison Power kitpistool absoluut een interessant kitpistool. Dit is onder meer aan de volgende voordelen te danken:

 • Dit kitpistool ligt aangenaam in de hand
 • Dit kitpistool is geschikt voor allerlei soorten kokers en kit
 • Met dit kitpistool zal je nooit meer knoeien
 • De prijs-kwaliteitsverhouding van dit kistpistool is subliem
 • Met dit kistpistool voer je alle mogelijke klussen uit

Ligt aangenaam in de hand

Aan alles is te zien dat Bison goed na heeft gedacht over het ontwerp van dit kitpistool. Dit blijkt onder meer uit de handgreep. Doordat de handgreep vrij lang uitgevoerd is, kun je dit pistool op een aangename manier bedienen. Ook als je grotere handen hebt.

Dankzij de lange handgreep kun je ook perfect de hoeveelheid kit doseren. Dit komt puur doordat je een ‘langere weg met de handgreep’ af kunt leggen, waardoor je de hoeveelheid kit nauwkeuriger kunt doseren. Dit werkt niet alleen aangenaam, maar zal ook het eindresultaat ten goede gaan komen.

Verder is het fijn dat dit kitpistool nog geen 500 gram weegt. Doordat het kitpistool zo licht is, behoud je de optimale controle over het pistool. Wel zo wenselijk, aangezien je met een kitpistool erg nauwkeurig moet kunnen werken. Wij zijn ervan overtuigd dat je met het Bison Power kitpistool erg nauwkeurig kunt/gaat werken.

Wil je langdurig achtereen gesloten met een kitpistool werken? Ook dat is mogelijk met het Bison Power kitpistool. Dit kitpistool ligt immers aangenaam in de hand én weegt vrij weinig. Handig voor als je bijvoorbeeld al het tegelwerk in jouw badkamer af wilt kitten.

Geschikt voor allerlei soorten kokers en kit

Wil je van het Bison Power kitpistool gebruik maken? Dan heb je hier uiteraard wel nog een koker of een kit voor nodig.

Het mooie is dat Bison ervoor heeft gezorgd dat allerlei soorten kit in dit pistool passen:

Bison Power kitpistool soorten kit
 • Montagekit: met montagekit ben je in staat om allerlei materiaal aan elkaar vast te lijmen. Het mooie van deze kit is dat dit om echt bijna alle materialen gaat. Met het Bison Power kitpistool kun je zodoende veelzijdig werken.
 • Acrylaatkit: het Bison Power kitpistool is ook geschikt voor het ‘spuiten’ van acrylaatkit. Het fijne hiervan is dat deze kit overschilderbaar is, waardoor je het prima bij bijvoorbeeld een kozijn kunt gebruiken. Ook bij een vensterbank en/of de plinten wordt dergelijke kit veelvuldig gebruikt.
 • Siliconenkit: de siliconenkit is grotendeels vergelijkbaar met acrylaatkit. Het verschil is echter dat siliconenkit elastischer en meer watervast is. Mocht je in de badkamer willen kitten, kun je dus beter een siliconenkit gebruiken.

Naar welk van deze soorten kit gaat jouw voorkeur uit? Als je voor het Bison Power kitpistool kiest, maakt dit in principe niet uit. Met dit pistool kun je immers van al deze soorten kit gebruik maken.  
Het mooie is dat je in het assortiment van Bison allerlei kokers aantreft. Zo kun je bijvoorbeeld voor deze Bison Siliconenkit Sanitair Koker - Wit - 310 ml kiezen óf voor deze Bison Acrylaatkit - 310 ml – Wit.

Ongeacht voor welke koker je kiest, kun je er van uit gaan dat je gebruik van dit fijne pistool kunt maken.
Al met al biedt het Bison Power kitpistool veel mogelijkheden. Wel moet je goed rekening houden met het plaatsen van de koker. Daar komen we verderop in deze Bison Power kitpistool review nog even op terug.

Je knoeit nooit meer

Bij het Bison Power kitpistool heeft Bison een unieke technologie toegepast. Zodra je de hendel van dit pistool los laat, stopt het pistool ook direct met het geven van druk. Doordat deze druk direct wegvalt, druppelt er geen kit meer uit het kitpistool.

Het voordeel hiervan laat zich al raden: je knoeit nooit meer. Je levert hierdoor perfect werk af, terwijl je ook niet meer na afloop uren aan het schoonmaken van de ruimte hoeft te besteden. Nee, alle kit die je moet spuiten, komt netjes op de juiste plek terecht.

Overigens klagen sommige gebruikers dat deze technologie niet al te goed werkt. Dit vinden wij vrij opvallend; wij hebben namelijk urenlang gebruik van het Bison Power kitpistool gemaakt zonder hierbij te knoeien. Wij hebben dan ook het vermoeden dat deze gebruikers de koker niet goed in het kitpistool vast hebben gemaakt. Mocht daar sprake van zijn, is het inderdaad mogelijk dat het pistool alsnog knoeit. Bij normaal en juist gebruik is dit echter onmogelijk!

Sublieme prijs-kwaliteitsverhouding

Kies je voor een kitpistool van Bison? Dan ga je eigenlijk voor kwaliteit. In de wereld van kit- en lijmproducten is dit eigenlijk het beste merk. Het merk dat veel kwaliteit levert en waarbij je ook van een lange levensduur uit kunt gaan. Is dat ook het geval bij het Bison Power kitpistool? Ja, in onze ogen wel.

Wij zijn van mening dat je echt jarenlang van dit kitpistool kunt genieten. Iets wat onder meer door de gebruikte materialen komt, maar ook door de algehele bouwkwaliteit. Dit is iets wat je absoluut aan Bison over kunt laten.

Bison Power kitpistool prijs

Iets waar wij ook enthousiast over zijn, is over het prijskaartje. Hierover kunnen we eigenlijk het volgende stellen: we hadden verwacht dat het Bison Power kitpistool een stuk prijziger zou zijn. Gezien de kwaliteit van dit pistool kunne4n we dan ook concluderen dat de prijs-kwaliteitsverhouding subliem is.

Wil je graag meer weten over de prijs van het Bison Power kitpistool? Dan raden wij je aan om dit Bison Power kitpistool review op je gemakje door te nemen. Verderop in deze review bespreken wij nog wat dit kitpistool kost!

Veelzijdig in te zetten

Tot slot zijn wij van mening dat je dit kitpistool veelzijdig in kunt zetten. Iets wat volgens ons aan meerdere eigenschappen van dit kitpistool te danken is:

 • Je voert allerlei klussen met dit kitpistool uit. Zo kun je bijvoorbeeld kieren rondom een raam of een deur dichtmaken. Ook is het mogelijk om kieren in de badkamer dicht te maken, bijvoorbeeld rondom de badkuip. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog het tegelwerk afkitten. Eigenlijk kun je dus alle mogelijke klussen uitvoeren met het Bison Power kitpistool.
 • 360 graden draaibare kop. Bison heeft bij dit kitpistool ook voor een 360 graden draaibare kop gezorgd. Doordat je deze kop kunt draaien, kun je in principe in alle mogelijke hoeken kit aanbrengen. Ook in hoeken die heel lastig te bereiken zijn. Met dank aan deze draaibare kop werk je eigenlijk nog aangenamer én kun je dit kitpistool nog veelzijdiger inzetten.
 • Geschikt voor allerlei soorten kit. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is dit kitpistool ook voor allerlei soorten kit geschikt. Het enige waar je scherp op moet zijn, is dat de koker de juiste afmetingen hebben. Je kunt hierbij het beste kiezen voor kokers met een inhoud van 310 ml.

In onze ogen is deze veelzijdigheid echt een groot voordeel. Als we naar vergelijkbare kitpistolen kijken, zien we dat die varianten een stuk minder veelzijdig in te zetten zijn. Mede daarom kunnen wij ook het volgende stellen: het Bison Power kitpistool is een prima kitpistool voor een professional. Elke professional wil immers allerlei soorten klussen uit kunnen voeren. Met het Bison Power kitpistool behoort dát tot de mogelijkheden!

Overige voordelen van het Bison Power kitpistool

Zijn dit nou alle voordelen van het Bison Power kitpistool? Nee, absoluut niet. In onze ogen brengt het Bison Power kitpistool nog meer voordelen met zich mee. Om je hier een duidelijke indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video zie je namelijk precies hoe je optimaal van dit kitpistool gebruik kunt maken:

De nadelen van het Bison Power kitpistool

Vind je deze Bison Power kitpistool review vooralsnog erg positief? Dat is ook zeker het geval. Toen wij dit kitpistool uit mochten proberen, werden wij eigenlijk direct enthousiast. Tegelijkertijd zijn wij ook op twee nadelen gestuit, waarover wij je hieronder ook willen informeren. Deze twee nadelen hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Kan minder goed tegen een stootje dan een metalen variant
 • Het aanbrengen van de koker is eventjes wennen

Kan minder goed tegen een stootje

Het merk Bison heeft bij dit kitpistool voor kunststof als hoofdmateriaal gekozen. Dat is op zich een prima keuze, aangezien kunststof lekker licht is. Ten opzichte van metalen varianten is het Bison Power kitpistool dan ook een stuk lichter.

Een metalen variant is echter wel een stuk duurzamer te noemen. Als je een metalen kitpistool laat vallen, maakt dit eigenlijk niks uit. Laat je het Bison Power kitpistool meerdere keren vallen? Dan kan dit wel van invloed zijn op bijvoorbeeld de vorm van het kitpistool. Wij raden je daarom graag aan om (heel) voorzichtig om te gaan met het Bison Power kitpistool.

Aanbrengen van de koker is wennen

Ga je voor het eerst een kitpistool gebruiken? Of heb je voorheen een ander kitpistool gebruikt? In beide gevallen is de kans groot dat het aanbrengen van de koker vrij lastig gaat. Wij vonden dit de eerste keer ook vrij lastig, ondanks dat we hier veel ervaring mee hebben.

Wat gebeurt er nou als je de koker niet goed aanbrengt? De kans bestaat dat het kitpistool blokkeert, waardoor er helemaal geen kit uit komt. De kans bestaat echter ook dat de kit continu onder druk blijft staan, waardoor de kit blijft druppelen.

Bison Power kitpistool koker

Wij raden je daarom aan om onderstaand stappenplan op te volgen. Met dit stappenplan breng je de koker op de juiste manier aan:

 • Stap 1: druk de kleine hendel (aan de achterzijde van het pistool) in.
 • Stap 2: trek ondertussen ook de metalen stang volledig naar achteren.
 • Stap 3: je kunt nu de spuitmond door de ring aan de voorzijde steken.
 • Stap 4: leg nu direct de koker in de kokerhouder.
 • Stap 5: knijp nu in de hendel totdat de kit uit de spuitmond komt.
 • Stap 6: werkt dit goed? Dan heb je de koker op de juiste manier aangebracht!

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dit aan het begin mogelijk even wennen. Daarnaast is het zaak dat je echt de juiste kit gebruikt. Wij raden je aan om altijd voor een variant van Bison te kiezen.

Ervaringen van andere kopers

Veel doe-het-zelver en professionals zijn op zoek naar een goede kitspuit. Tegelijkertijd kiezen veel van deze doe-het-zelvers en professionals voor het Bison Power kitpistool. Hoe wij dit zo zeker weten? Omdat wij online vrij veel beoordelingen over dit kispistool tegengekomen zijn. Zo vonden wij bij onze partner Bol.com al 25 beoordelingen. Van deze beoordelingen is de gemiddelde score een 4,5 op een schaal van 1 tot 5. Een vrij hoge score dus!

Bison Power kitpistool ervaringen

Ook bij andere webshops valt op dat dit kitpistool goed beoordeeld wordt. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Ik ben erg blij met dit kitpistool. Ik ben namelijk begonnen met kitten met een goedkoop pistool van de praxis en dit was een ramp! Beter iets meer investeren in een goed product dan ben je in een keer klaar!
 • Het product levert wat het belooft. Het ziet er alleen door het materiaal wat goedkoop uit maar dat is helemaal niet van belang voor de functionaliteit.
 • Fijne kitpomp, is stevig dus kan tegen een stootje net als een echte Bison! Hij ligt bovendien ook nog eens goed in de hand en is simpel in gebruik.
 • Fijne spuit, wanneer je de spuit niet gebruikt stopt de kit ook. Prijs kwaliteit in orde
 • De plastic kitspuit is bij regelmatig gebruik absoluut geen aanrader. Breekt snel af.
 • Vereist weinig kracht, goed doseerbaar en stopt onmiddellijk als je het loslaat. Geen gedruip.
 • Prima kitpistool, degelijk, prettig geprijsd en doet wat het moet doen.
 • Werkt veel prettiger dan zo’n eenvoudig pistool. Aanrader voor elke doe-het-zelver.
 • Duurzaam, sterk, handig in gebruik, ik ben enthousiast!

Dat niet alle beoordelingen positief zijn, blijkt uit de schuingedrukte beoordeling. Deze gebruiker klaagt over het feit dat dit kitpistool niet van metaal vervaardigd is. Iets waar wij het deels over eens zijn, zoals je in deze Bison Power kitpistool review hebt kunnen lezen. De meeste beoordelingen over dit kitpistool zijn echter wel (heel) positief te noemen.

Het Bison Power kitpistool kopen

Heeft deze Bison Power kitpistool review jou weten te overtuigen? Wil je daarom zo snel mogelijk dit kitpistool gaan kopen? Dan raden wij je sowieso aan om een goede vergelijking te maken. Door een goede vergelijking te maken, voorkom je dat je teveel geld aan dit kitpistool uit gaat geven. De ervaring leert namelijk dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen.

Wij raden je daarom aan om bij al onze partners het actuele prijskaartje te bekijken. Maak hiervoor direct gebruik van onderstaande buttons:

Alternatieven

Het is goed mogelijk dat het Bison Power kitpistool voor 95% aan jouw wensen voldoet. Ook is het goed mogelijk dat je voor jezelf graag een uitgebreid vergelijk wilt maken. Mocht hier sprake van zijn, raden wij je aan om op zoek naar alternatieven te gaan.

Daar helpen wij je graag een handje bij! Wij zijn alvast op zoek naar twee alternatieven gegaan en delen hieronder graag onze bevindingen. De twee kitpistolen die wij hieronder bespreken, zijn het overwegen zeker waard.

Wolfcraft Kitspuit MG 200 ERGO mechanisch 4352000

Geef jij graag iets minder geld aan een goed kitpistool uit? Dan kun je eens kijken naar deze variant van het merk Wolfcraft. Deze variant is van een prima kwaliteit, is bijzonder robuust en weegt slechts 370 gram.

Ook het merk Wolfcraft heeft hierbij gekozen voor een automatisch druppel-stop-systeem. Dankzij dit systeem hoef je nooit meer te knoeien tijdens het kitten. Wel moet je goed rekening houden met de handgreep; deze vinden wij een stuk minder fijn dan de handgreep van het Bison Power kitpistool.

Wolfcraft Kitspuit MG 200 ERGO mechanisch 4352000

Kroger Kitspuit - Hydraulic - Op oliedruk – Rood

Ben je een professional? En ben je op zoek naar een echt hele fijne, professionele en betrouwbare kitspuit? Dan kies je het beste voor deze Kroger kitspuit. In ons artikel ‘beste kitspuit’ hebben wij deze kitspuit niet voor niets tot beste professionele kitspuit uitgeroepen.

Nee, dit is onder meer te danken aan de mechanisme werking van dit apparaat. Ook is het geweldig dat dit kitspuit betrouwbaar is, onwijs robuust is en veelzijdig in te zetten is. Ook in deze kitspuit kun je alle mogelijke kokers en kit gebruiken. 

Je moet echter wel rekening houden met het prijskaartje van dit kitpistool. Voor dit kitpistool betaal je ruim 100 euro; eigenlijk is het kitpistool hierdoor niet te vergelijken met het Bison Power kitpistool. Aan alle professionals willen wij toch aanraden om even naar dit kitpistool te kijken. Mogelijk sluit dit professionele pistool veel meer op jouw wensen aan!

Bekijk prijzen van de Kroger Kitspuit - Hydraulic - Op oliedruk – Rood bij verschillende winkels:

Tresna.nl
Logo