Beste purpistool

Moet je voor een bepaalde klus met pur aan de slag gaan? Om dit pur nauwkeurig aan te kunnen brengen, kun je het beste voor een purpistool kiezen. Dankzij dit pistool kun je de hoeveelheid pur perfect doseren, terwijl je het aanbrengen van het pur voor jezelf ook een stuk makkelijker maakt. Als klap op de vuurpijl hoef je ook niet bang te zijn voor vieze handen.. Als je van deze voordelen wilt genieten, ben je in dit artikel aan het juiste adres. Hieronder maak je namelijk kennis met de zes beste purpistolen van dit moment!

Onze top 6 purpistolen

Afbeelding

Product


Silverline 719812 Heavy Duty PU - 200mm

Onze beste koop!

Silverline 719812 Heavy Duty PU - 200mm

Beste koop purpistool

of

Ivana metalen purpistool NBS 

Ivana metalen purpistool NBS

Beste metalen purpistool

of

Zwaluw Den Braven PU Gun LB-100 - 203123

Zwaluw Den Braven PU Gun LB-100 - 203123

Beste purpistool met een lange lans

of

Soudal Schuimpistool 110226

Soudal Schuimpistool 110226

Beste purpistool voor het fijne werk

of

Zwaluw Den Braven PU Gun NBS-M Gold Purpistool - 200546

Zwaluw Den Braven PU Gun NBS-M Gold

Beste professionele purpistool

of

Wofix 6701039 NBS Purpistool

Wofix 6701039 NBS Purpistool

Beste goedkope purpistool

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Silverline 719812 Heavy Duty PU - 200mm

Beste koop purpistool

Silverline 719812 Heavy Duty PU - 200mm

of

Ivana metalen purpistool NBS 

Beste metalen purpistool

Ivana metalen purpistool NBS 

of

Zwaluw Den Braven PU Gun LB-100 - 203123

Beste purpistool met een lange lans

Zwaluw Den Braven PU Gun LB-100 - 203123

of

Soudal Schuimpistool 110226

Beste purpistool voor het fijne werk

Soudal Schuimpistool 110226

of

Zwaluw Den Braven PU Gun NBS-M Gold Purpistool - 200546

Beste professionele purpistool

Zwaluw Den Braven PU Gun NBS-M Gold Purpistool - 200546

of

Wofix 6701039 NBS Purpistool

Beste goedkope purpistool

Wofix 6701039 NBS Purpistool

of

Voor- en nadelen van een purpistool

Is het voor elke doe-het-zelver aan te raden om een purpistool aan te schaffen? Ja, dit is aan te raden als je gebruik van pur maakt. Mocht je helemaal niks met pur van doen hebben, is de aanschaf van een purpistool uiteraard overbodig. Als je als professional actief bent, kun je eigenlijk niet zonder purpistool. De kans is groot dat je wel eens bij een klus met pur moet werken. In dát geval komt een purpistool uiteraard perfect tot zijn recht.

Een belangrijk voordeel is dat je het puur zeer nauwkeurig aan kunt brengen. Tijdens een klus wil je zeker niet té veel pur spuiten, maar je wilt ook weer niet te weinig pur bij bijvoorbeeld een rand hebben. Om altijd de juiste dosering aan te kunnen nemen, komt een purpistool perfect van pas. Met dank aan dit pistool werk je elke klus – waar pur bij komt kijken – tot in perfectie af.

Daarbij is het ook prettig dat een purpistool makkelijk te hanteren is. Het pistool ligt aangenaam in de hand, waarna je alleen aan de trekker hoeft te trekken. Doordat een purpistool makkelijk te bedienen is, kun je het pur nóg beter en nauwkeuriger aanbrengen op de juiste plek.

Mocht je liever geen vieze handen willen hebben, komt een purpistool ook prima van pas. Dankzij het pistool hoef je immers niet meer met jouw handen het pur aan te raken. Nee, het pur komt rechtstreeks uit het beste purpistool. Gemak dient de doe-het-zelver en professional.

Een ander voordeel is terug te vinden in het uitgebreide aanbod. Je kunt momenteel uit meerdere materialen purpistolen kiezen, terwijl je ook uit meerdere afmetingen kunt kiezen. Zo is het mogelijk interessant om voor een purpistool met een lange lans te kiezen, indien je diepe voegen moet kunnen voegen.

Overigens hoef je voor een goed purpistool ook niet de hoofdprijs te betalen. Voor bijvoorbeeld een paar tientjes ben je al de trotse eigenaar van het beste purpistool. Met dit purpistool doe je – dankzij de prima kwaliteit – vervolgens jaren. De aanschaf van een purpistool is financieel gezien dus ook zeker interessant.

Moet je bij een purpistool ook nog met aandachtspunten rekening houden? Ja, zeker. Het aanbod van purpistolen is soms nogal verwarrend, omdat sommige lijmpistolen ook aangeduid worden als een ‘purpistool’. Tussen een lijmpistool en een purpistool zitten echter duidelijke verschillen; een lijmpistool heeft namelijk een veel kortere lans.

Tevens moet je rekening houden dat je nóg iets nodig hebt; pur. Bij het uitkiezen van een purpistool moet je dan ook goed kijken naar de mogelijkheden die je hebt. De mogelijkheden om een blik met purschuim op de purpistool te draaien. Doe daar goed onderzoek naar, voordat je wellicht een miskoop gaat doen.

Wij doen er alles aan om jou op dit gebied ook te helpen. Dat doen we met dit uitgebreide artikel, inclusief een koopgids aan het einde van dit artikel. In deze koopgids vind je de belangrijkste criteria; tijdens het vergelijken van meerdere purpistolen kun je het beste op die criteria letten. Tevens vind je hieronder meer informatie over de beste purpistolen, waarbij we af trappen met de beste koop van dit moment.

Beste koop – Silverline 719812 Heavy Duty PU - 200mm

Ben je op zoek naar een geschikt purpistool? Dan is ons advies om jouw wensen goed op een rijtje te zetten. Waar wil je het purpistool precies voor gebruiken? Hoeveel geld zou je bij voorkeur uit willen geven? En aan welke eigenschappen moet het purpistool voldoen? Indien je op zoek naar een hoogwaardig én betaalbaar purpistool bent, hebben wij goed nieuws voor je.

Wij hebben namelijk onderzoek gedaan naar het beste purpistool. Daarbij hebben wij ons gericht op een veelzijdig, handig, hoogwaardig en betaalbaar purpistool. Aan de hand van deze criteria is uiteindelijk het volgende gebleken; dit purpistool van Silverline is op dit moment het beste purpistool.

Waar dit purpistool deze eretitel aan te danken heeft? Onder meer aan het feit dat Silverline voor louter de juiste materialen gekozen heeft. Zo is de volledige constructie van aluminium vervaardigd, waardoor dit purpistool relatief weinig weegt. Mocht je gedurende een dag veel uurtjes met dit purpistool moeten werken, is dat dus een fluitje van een cent.

Tevens is de roestvrijstalen cilinder met messing mondstuk volledig naar wens. Het is iets lastiger om de voordelen van deze materialen te duiden, maar het heeft met name met de levensduur te maken. Doordat deze materialen robuust zijn, geniet je met dit beste purpistool van een lange levensduur.

Daarnaast heeft Silverline ook gekozen voor een PTFE-gecoate lans. Ook dat is een groot voordeel. Dankzij deze coating kun je de lans namelijk op een makkelijke manier schoonmaken. Daarnaast voorkomt dit materiaal ook dat het pur op een vroegtijdige manier uit gaat harden. Eigenlijk kun je dankzij dit purpistool dus op een perfecte manier pur aanbrengen.

Dat is ook te danken aan de lengte. Silverline heeft namelijk gekozen voor een lans met een lengte van 20 centimeter. In onze ogen is dat een prima keuze; je bent hierdoor in staat om nauwkeurig het pur aan te brengen. Tevens zorgt dit ervoor dat je dit purpistool makkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Wil je graag gebruik maken van dit beste purpistool? Dan is het ook zaak om de juiste schuimbussen aan te schaffen. Gelukkig is dit purpistool compatibel met alle schuimbussen met een inhoud van 750 ml. Bij onze partners Bol.com en Gereedschapcentrum vind je een divers aanbod van geschikte schuimbussen.

Silverline purpistool beste

Als je écht nauwkeurig wilt werken, is dit purpistool echt geschikt voor je. Wij hebben dit purpistool uit mogen proberen en werden direct enthousiast over de draaiknop. Met deze draaiknop kun je de hoeveelheid pur perfect doseren, terwijl je ook nog de luchthoeveelheid kunt doseren. Met dit purpistool lever je gewoonweg het best mogelijke resultaat af.

Daarbij moet je alleen even rekening houden met het handvat. Het handvat ziet er op de foto namelijk niet al te ergonomisch uit. Toen wij dit purpistool uit mochten proberen, werden onze vermoedens alleen maar bevestigd. Silverline had wat ons betreft iets meer aandacht mogen besteden aan de ergonomie van dit purpistool.

Neemt niet weg dat dit alsnog een geweldig purpistool is. Dát is ook nog te danken aan het prijskaartje van dit Silverline purpistool. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je namelijk 24,50 euro voor dit purpistool. In onze ogen is dat een prima prijskaartje, gezien de kwaliteit en nauwkeurigheid.

Het handvat van dit purpistool is niet al te ergonomisch; je kunt na verloop van tijd last van de binnenkant van je hand krijgen.

Voordelen
 • Lans van 20 centimeter
 • Pur nauwkeurig te doseren
 • Van prima materialen vervaardigd
 • Makkelijk te reinigen
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Handvat is niet al te ergonomisch
Conclusie

De Silverline 719812 Heavy Duty PU - 200mm is wat ons betreft het beste purpistool. Dit purpistool heeft een prima lengte, is van de juiste materialen vervaardigd en is ook relatief betaalbaar. Nadat je dit purpistool aangeschaft hebt, kun je in ieder geval áltijd het pur op een nauwkeurige manier aanbrengen.

Beste metalen purpistool – Ivana metalen purpistool NBS

Ben je voornemens om een goed purpistool aan te  schaffen? En gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een echt robuust purpistool? Weet je van jezelf bijvoorbeeld dat je hier waarschijnlijk niet al te zuinig mee omspringt? Dan is het verstandig om voor een metalen purpistool te kiezen.

In het huidige aanbod van purpistolen vind je meerdere metalen varianten. Wij hebben deze varianten aan een strenge keuring onderworpen, waarna wij het volgende kunnen concluderen: het Ivana metalen purpistool NBS is het beste metalen purpistool van dit moment.

Dit is onder meer te danken aan de robuustheid van dit purpistool. Ivana heeft er voor gekozen om eigenlijk het gehele purpistool in metaal uit te voeren. Hierdoor is dit purpistool stevig, kan het tegen een stootje en geniet je dus van een lange levensduur. Ook als je dit purpistool af en toe laat vallen of elke dag gebruikt.

Daarbij is het ook nog goed om het volgende te weten: Ivana heeft een teflon coating op het purpistool aangebracht. Met dank aan deze coating krijgt het purschuim geen kans om op voorhand al uit te harden. Pas als het pur op de juiste plek gespoten is, gaat het purschuim zich uitharden. Met dit purpistool kun je dus ook het best mogelijke resultaat behalen.

Verder is het handig dat dit purpistool een universele adapter heeft. Dit betekent dat je veel soorten schuimbussen aan dit purpistool kunt bevestigen. Voordat je dit gaat doen, is het wel zaak om even de lengte van de lans nauwkeurig op te meten. Helaas heeft Ivana geen mededelingen gedaan over de exacte lengte van deze lans.

Heb je een geschikte schuimbus gevonden? Dan kun je deze schuimbus aan dit purpistool bevestigen, waarna het genieten begint. Ivana heeft namelijk gekozen voor een handige stelschroef aan de achterzijde van dit schuimpistool. Met dank aan deze stelschroef is het mogelijk om de hoeveelheid pur zeer nauwkeurig te doseren. Dít draagt ook zeker bij aan het perfecte eindresultaat.

Tot slot willen we ook nog het handvat in het kort bespreken. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft Ivana voor een ergonomisch handvat gezorgd. Dit handvat ligt heerlijk in de hand en zorgt ervoor dat je de optimale controle behoudt. Bovendien is het handvat behoorlijk ergonomisch; je kunt uren achtereen gesloten met dit purpistool aan de slag gaan.

Spreekt dit metalen purpistool jou wel aan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. We willen je echter wel wijzen op het prijskaartje; ruim 36 euro bij onze partner Bol.com. Als je het liever iets voordeliger houdt, kun je beter voor de beste koop (zie hierboven) kiezen. Nadeel van die variant is echter dat het géén metalen variant betreft.

Dit metalen purpistool is relatief prijzig.

Voordelen
 • Zeer robuust
 • Inclusief teflon coating
 • Met handige stelschroef
 • Optimale controle
 • Ergonomisch handvat
Nadelen
 • Relatief prijzig
Conclusie

Het Ivana metalen purpistool NBS is volgens ons het beste metalen purpistool van dit moment. Dit purpistool is lekker stevig, is robuust en heeft daardoor een lange levensduur. Je hoeft niet al te voorzichtig met dit purpistool om te gaan, aangezien het materiaal van nature al erg stevig is. Bijkomend voordeel is dat dit purpistool echt heel nauwkeurig is!

Beste purpistool met een lange lans – Zwaluw Den Braven PU Gun LB-100 - 203123

In het aanbod van purpistolen kom je veel varianten tegen. Dat heb je reeds hierboven kunnen lezen; je kunt voor een aluminium variant, een kunststof variant of een metalen variant kiezen. Daarnaast kun je ook uit meerdere soorten lansen kiezen. Zo kun je voor een korte lans voor het compacte werk kiezen of juist voor een lange lans voor het grotere werk.

Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een lange lans? Dan hebben wij goed nieuws voor je; wij zijn op zoek gegaan naar het beste purpistool met een lange lans. Al snel werd tijdens deze zoektocht ons iets duidelijk: hiervoor moeten we bij Zwaluw Den Braven zijn. Dit purpistool van dit merk is volgens ons namelijk het beste purpistool met een lange lans.

Weet je hoe lang deze lans is? Maar liefst 100 centimeter; dit staat gelijk aan 1 meter. Je kunt met deze lans dus moeiteloos een rand bij het plafond met pur volspuiten; je maakt hierbij met veel plezier gebruik van de lans van 1 meter. Met dank aan deze lans hoef je bovendien geen ladder meer aan te schaffen; je werkt al met al op een aangename en ergonomische manier dankzij deze lange lans.

Daarbij zijn wij ook over de stelschroef van dit purpistool te spreken. Deze stelschroef zie je op de foto aan de achterzijde van het pistool en brengt een belangrijke functie met zich mee: met dank aan deze stelschroef ben je namelijk in staat om de hoeveelheid pur perfect te doseren. Dankzij deze stelschroef breng je dus altijd de juiste hoeveelheid pur aan.

Ook over het handvat zelf zijn wij overigens te spreken. Dit handvat ligt heerlijk in de hand en geeft je de optimale controle over de lans van 1 meter lang. Dat is wel zo wenselijk, aangezien deze lans behoorlijk zwaar is.

Over de kwaliteit van dit purpistool hoef je je ook geen zorgen te maken. Dit merk is namelijk één van de betere leveranciers van purpistolen. Als je voor kwaliteit wilt gaan, kun je daarom prima voor dit purpistool kiezen. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je hier de komende jaren van gaat genieten!

Voordat het zover is, moet je dit purpistool wel eerst kopen. Dit is nogal prijzig. Ja, bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je een bedrag van 124,99 euro voor dit purpistool. Dat is vrij prijzig, maar je krijgt daarvoor wel een lans van 1 meter tot je beschikking!

Daarnaast moet je rekening houden met de schuimbussen. Zoals je mogelijk al verwacht had, is het niet mogelijk om allerlei soorten schuimbussen op deze lans te bevestigen. Nee, dit moeten speciale Zwaluw PU-Gunfoam varianten zijn. Deze schuimbussen kun je gelukkig ook bij onze partner Gereedschapcentrum aanschaffen!

Dit purpistool is vrij prijzig; rond de 125 euro.

Voordelen
 • Lans van 1 meter
 • Top kwaliteit
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Nauwkeurig te doseren
 • Aangenaam werken
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Niet geschikt voor alle soorten schuimbussen
Conclusie

De Zwaluw Den Braven PU Gun LB-100 – 203123 is volgens ons het beste purpistool met een lange lans. De lans van dit purpistool is maar liefst 1 meter, waardoor je op een hele aangename manier kunt werken. Tevens ligt dit purpistool lekker in de hand en is de kwaliteit dik in orde. Al met al een aanrader voor de fanatieke doe-het-zelver en professional.

Bekijk prijzen van de Zwaluw Den Braven PU Gun LB-100 – 203123 bij verschillende winkels:

Beste purpistool voor het fijne werk – Soudal Schuimpistool 110226

Ben je specifiek op zoek naar een purpistool om werkstukken fijn af te werken of te isoleren? Dan raden we je het purpistool van het merk Soudal aan.

Of je nu een purpistool gebruikt of niet, het is altijd een uitdaging om isolatieschuim exact op de plaats waar je het wil hebben aan te brengen. Hier komen twee zaken bij kijken: het schuim moet goed gedoseerd zijn, en het mag niet op de verkeerde plek terecht komen, want dan is er heel wat ellende om het te verwijderen. Dit is een extra grote uitdaging als je schuim tussen mooi afgewerkte werkstukken wil aanbrengen, bijvoorbeeld tijdens het plaatsen van de treden van een trap.

De voordelen van dit Soudal purpistool spreken voor zich. De fijne punt bijvoorbeeld is ideaal om kleine hoeveelheden schuim vrij te geven. De dosering regel je met de ingebouwde stelschroef, die gemakkelijk te bedienen is. Verder is er ook over de aansluiting voor spuitbussen met isolatieschuim goed nagedacht. Deze klik je er simpelweg op vast. Het geheel blijft licht hanteerbaar.

Hiermee komen we bij de nadelen van dit purpistool van Soudal. We merken op dat dit product van Soudal net iets meer compatibel is met spuitbussen van het gelijknamige merk en minder specifiek met spuitbussen van andere merken. Daarnaast voelt het purpistool wel wat plastiekerig aan. Hiermee bedoelen we dat het niet zo duurzaam lijkt en dat de verbindingen, bijvoorbeeld tussen de trekker en het pistool, broos zijn. In vergelijking met een volledig metalen purpistool, is het niet zo gemakkelijk om dit Soudal schuimpistool schoon te maken.

Voelt wat plastiekerig aan.

Voordelen
 • Fijne punt
 • Handige stelschroef
 • Handig kliksysteem voor spuitbussen
 • Licht in het gebruik
Nadelen
 • Voelt wat plastiekerig aan
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie het beste purpistool zoekt om PU-schuim mooi en zuinig te verdelen. We denken bijvoorbeeld aan kleine kieren bij het bouwen van een trap of de afwerking van raamkozijnen. Hou er rekening mee dat het purpistool met een volle spuitbus wat moeilijk in balans te houden is.

Beste professionele purpistool – Zwaluw Den Braven PU Gun NBS-M Gold – 200546

Ben je als professional regelmatig met pur in de weer? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat een goed purpistool onwijs belangrijk is. Met een goed purpistool kun je de hoeveelheid nauwkeurig doseren, werk je op een snelle manier én werk je op een aangename manier.

Deze wensen hebben wij als uitgangspunt genomen tijdens onze zoektocht naar het beste professionele purpistool. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op dit gouden purpistool van het merk Zwaluw Den Braven. Waarom? Dat vertellen we je hieronder graag; om meerdere redenen is dit volgens ons het beste professionele purpistool!

Toen wij voor het eerst dit purpistool in de hand hadden, werden we direct enthousiast. Het purpistool ligt namelijk onwijs lekker in de hand, waardoor je hier moeiteloos urenlang achter elkaar mee kunt werken. Jouw handen gaan hierdoor niet irriteren, terwijl je wel voortdurend de gewenste controle behoudt.

Daarnaast zijn wij ook enthousiast over de stelschroef. Met deze stelschroef, zie je op de foto aan de bovenkant van het purpistool, kun je de hoeveelheid zeer nauwkeurig doseren. Je weet hierdoor dat je altijd de juiste hoeveelheid pur spuit, waardoor je het best mogelijke resultaat aflevert. Wel zo prettig, aangezien je jouw klanten tevreden wilt stellen.

Als doe-het-zelver wil je sowieso altijd op jouw gereedschap kunnen bouwen. Indien je voor dit purpistool kiest, komt dat in ieder geval goed. Dit is namelijk een duurzaam purpistool. Dit is te danken aan de materiaalkeuze, maar ook aan de gehele afwerking. Wij weten gewoonweg zeker dat je als professional jarenlang met dit purpistool kunt werken.

Gaat er onverhoopt iets kapot? Dan hebben we goed nieuws voor je; alle onderdelen van dit purpistool zijn vervangbaar. Je kunt de nieuwe onderdelen via het internet bestellen, waarna je het purpistool weer in oude ere kunt herstellen. Dit komt uiteraard de levensduur van dit purpistool ook alleen maar ten goede.

Wil je dit beste professionele purpistool aanschaffen? Dan hoef je hier slechts 53 euro voor te betalen. Dit bedrag is ook nog eens inclusief BTW; het uiteindelijk bedrag komt uit op 44 euro. Bij onze partner Gereedschapcentrum kun je bovendien geschikte schuimbussen aanschaffen.

Daarmee komen we direct op het eerste nadeel uit; niet alle schuimbussen passen op dit schuimpistool. Nee, je dient hiervoor speciaal een Zwaluw PU-Gunfoam voor aan te schaffen. Dit schuim kun je gelukkig ook via onze partner Gereedschapcentrum aanschaffen.

Daarnaast kun je je vraagtekens zetten bij de kleurkeuze. Zwaluw Den Braven heeft voor een gouden kleur gekozen, maar daar zijn wij niet helemaal van overtuigd. Het ziet er op zich leuk uit, maar het is wel iets teveel kitsch. Dat is echter onze mening; mogelijk vind jij deze kleur wel geweldig.

Je hebt voor dit purpistool speciale Zwaluw Den Braven schuimbussen nodig.

Voordelen
 • Geweldige kwaliteit
 • Onderdelen zijn vervangbaar
 • Nauwkeurig te doseren
 • Niet al te duur
 • Veelzijdig in te zetten dankzij de lans
Nadelen
 • Opvallende kleur
 • Niet voor alle schuimbussen geschikt
Conclusie

De Zwaluw Den Braven PU Gun NBS-M Gold – 200546 is volgens ons het beste professionele purpistool. Dit purpistool ligt heerlijk in de hand, is bijzonder robuust en is van louter de beste materialen vervaardigd. Ook is het voor een professional een belangrijk voordeel dat je nauwkeurig kunt werken én dat alle onderdelen vervangbaar zijn. Onder aan de streep is dit dus echt een geweldig purpistool.

Beste goedkope purpistool – Wofix 6701039 NBS Purpistool

Ben je op zoek naar een budget purpistool om een occasionele klus met purschuim op te knappen? Dan kies je voor dit Wofix NBS purpistool. Dit is misschien niet meteen een professioneel purpistool, maar je werkt er in elk geval wel vlot mee en vermijdt dat het schuim terecht komt waar je het niet wil.

Inderdaad, de scherpe prijs is zeker een troef van dit Wofix purpistool. Zo heb je de garantie dat je op een nette en efficiënte manier purschuim aanbrengt zonder dat je al te diep in je portemonnee hoeft te tasten voor de aankoop van een purpistool. Verder valt ook de stevige loop van het werktuig op. Deze zorgt voor een goede verdeling van het schuim.

Bovendien kun je de loop ook gemakkelijk schoonmaken. De speciale coating op het hele purpistool zorgt hiervoor. Verder vinden we dat het purpistool van Wofix goed in de hand ligt. Zo is het werken met isolatieschuim een plezier, ook al ben je geen geoefende professional in het werken met isolatieschuim.

Hiermee komen we bij de nadelen van het purpistool van Wofix. We merken op dat de trekker niet zo stevig is. De stelschroef om het volume in te stellen is ook niet zo praktisch. Precies omwille van deze eigenschappen is het purpistool vooral geschikt voor ruwe isolatieklussen en niet tijdens de afwerking van, pakweg, een eiken trap. Is er een onderdeel stuk, dan kun je het niet vervangen.

De trekker is niet zo stevig.

Voordelen
 • Scherpe prijs
 • Stevige lans
 • Degelijk handvat
 • Coating die het gemakkelijk maakt om schuim te verwijderen
Nadelen
 • Trekker niet zo stevig en plooibaar
 • Minder geschikt voor delicaat werk
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een purpistool voor een scherp budget zoekt. Wil je voor een eenmalige grote klus een handig purpistool gebruiken, dan is dit werktuig van Wofix zeker een goede keuze. Het toestel heeft niet de stevigheid en de duurzaamheid van een professioneel purpistool, maar de prijs is hier ook naar.

Koopgids

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met de beste purpistolen van dit moment. Naar welk van deze purpistolen gaat jouw voorkeur uit? Als je deze vraag wilt beantwoorden, merk je al snel dat het aanbod van purpistolen behoorlijk divers is.

Graag helpen wij je daarom een extra handje. Dat doen we in de vorm van onderstaande koopgids. In deze koopgids bespreken we namelijk wat de belangrijkste criteria van een purpistool zijn. Door uitgerekend op deze criteria te letten, kun je voor jezelf het juiste purpistool aanschaffen!

Materiaal van het purpistool

Ten eerste raden wij je aan om goed naar het materiaal van het purpistool te kijken. De mogelijke materialen hebben we even voor je op een rijtje gezet:

Metaal: dit is het meest robuuste materiaal, maar is ook relatief zwaar. Dit materiaal is zeker geschikt voor bijvoorbeeld een professional.

Kunststof/aluminium: deze materialen zijn een stuk lichter, waardoor het purpistool zelf ook lekker licht is. Dit brengt veel gebruiksgemak met zich mee.

Materiaal van purpistool

Wat nou het beste materiaal voor jou is? Dat is iets waar alleen jij een antwoord op kunt geven. Bepaal waar je zelf behoefte aan hebt en welk materiaal daar het beste op aansluit.

Wij willen je graag het volgende aanraden: kies altijd voor een purpistool met een teflon coating. Deze coating zorgt voor een langere levensduur en voorkomt het uitharden van het pur. Juist daardoor kun je op een fijne manier het pur aanbrengen.

Lengte van de lans

Ook is het verstandig om goed naar de lengte van de lans te kijken. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen zien, variëren de lengtes van de lans nogal. Zo kun je kiezen voor een variant van 20 centimeter lang, maar ook voor een variant van 100 centimeter lang. Over de lengte van de lans kunnen wij het volgende adviseren:

 • Wil je kleinere en nauwkeurige projecten uitvoeren? Kies dan voor een korte lans.
 • Wil je grote projecten op een aangename manier uitvoeren? Kies dan voor een lange lans.

Schuimbussen

Heb je een interessant purpistool gevonden? Doe dan goed onderzoek naar de schuimbussen die je hiervoor kunt gebruiken. Bij sommige pistolen kun je voor slechts enkele schuimbussen kiezen, terwijl andere pistolen eigenlijk universeel zijn. Doe hier goed onderzoek naar en check het aanbod van schuimbussen bij onze partners Bol.com en Gereedschapcentrum.

Nauwkeurigheid

Wil je pur in bijvoorbeeld voegen aan gaan brengen? Dan is het wenselijk dat je erg nauwkeurig kunt werken. Om dát voor elkaar te krijgen, is het wenselijk dat een purpistool over een stelschroef beschikt. Met deze stelschroef kun je de hoeveelheid pur namelijk nauwkeurig doseren. Check daarom altijd of een purpistool over een (goede) stelschroef beschikt.

Ergonomie

Ben je van plan om veelvuldig met een purpistool aan de slag te gaan? Let dan ook goed op de ergonomie van het purpistool. De ergonomie is met name afhankelijk van het handvat; is het handvat ergonomisch vormgegeven?

Is het handvat relatief zacht? En ligt het handvat lekker in de hand? Dit zijn stuk voor stuk vragen waar je goed naar moet kijken.

Ergonomie purpistool

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Zoals je aan het laatst besproken purpistool hebt kunnen zien, hoef je niet de hoofdprijs voor een goed purpistool te betalen. Als je voor professionele doeleinden een purpistool aan wilt schaffen, doe je er echter wel verstandig aan om net iets meer geld te investeren.

Waarom zou je een purpistool gebruiken?

Koop je een spuitbus met purschuim, dan is daar toch altijd een handig buisje bij inbegrepen waarmee je ook het schuim kunt aanbrengen. Waarom zou je dan nog eens een purpistool moeten kopen?

Welnu, er zijn verschillende redenen waarom je dit zou doen.

 • Je werkt sneller. Het lijkt misschien vreemd, maar net doordat je met een purpistool netjes en in de juiste hoeveelheid purschuim kunt aanbrengen, is de klus sneller geklaard. Het schuim is inderdaad perfect gedoseerd, waardoor je achteraf minder werk hebt om overtollig gedroogd schuim te verwijderen.
 • Laat je de trekker van een purpistool los, dan stopt de toevoer van het schuim onmiddellijk. Gebruik je enkel het buisje bij de spuitbus, dan blijft er nog een eind schuim uit het buisje komen.
 • Je hebt minder werk met schoonmaken achteraf. Hiervoor moet je minder product kopen om purschuim te verwijderen, wat nog eens goed is voor je portemonnee ook. Let wel, nadat je klaar bent met de klus, moet je ook wel de nodige tijd voorzien om het purpistool schoon te maken. Anders wordt het moeilijk om het pistool een volgende keer te gebruiken.

Tips en tricks bij het gebruik van een purpistool

Kwaliteitsschuim van merken zoals Soudal is vaak beter dan schuim van huismerken van doe-het-zelf zaken.

 • Maak altijd het oppervlak waarop je purschuim wenst aan te brengen goed schoon en bevochtig het eventueel. Dit zorgt voor een extra goede hechting van het schuim aan je werkstuk.
 • Bereid je klus goed voor. Hoewel je het schuim goed kunt doseren met een purpistool, is het altijd aangeraden om een delicaat werkstuk af te plakken met tape of plastic.
 • Laat je adviseren over het juiste product om je purpistool na gebruik schoon te maken. Stop hier ook de nodige tijd in, dan ben je zeker dat je lang werkplezier hebt van je PU-gun.

Slotwoord

De aanschaf van een purpistool is voor veel doe-het-zelvers en professionals een aanrader. Dat is zeker het geval als je voor één van bovengenoemde vairanten kiest. Mocht je over deze varianten vragen hebben, kun je hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Bol.com en/of Gereedschapcentrum. Wij wensen je graag veel plezier en succes met jouw nieuwe purpistool!

Tresna.nl
Logo