Beste tuinverlichting schutting
Op deze pagina
In je tuin wil je van het lekkere weer kunnen genieten, bij voorkeur ook nog in privacy. Om dat voor elkaar te krijgen, is het logisch om een schutting rondom je tuin te zetten. Een schutting zorgt voor de gewenste privacy, ziet er strak uit en kan ook nog naar wens gedecoreerd worden. Eén van de opties die je hiervoor hebt, is om speciale tuinverlichting schutting te gebruiken. In dít artikel maak je kennis met de beste soorten tuinverlichting voor op een schutting.
Onze top 5 soorten tuinverlichting schutting
Voor- en nadelen van tuinverlichting schutting
In een tuin is een schutting één van de meest opvallende onderdelen. Dit is te danken aan de vorm, aan de afmetingen en aan de functie. Daarnaast is het vaak zo dat aan de beide zijkanten en aan de achterkant men voor een schutting kiest.
Is dat in jouw tuin ook het geval? Dan doe je er verstandig aan om voor tuinverlichting op je schutting te kiezen. Hiermee geniet je van meerdere voordelen:
- Sfeervol. Zodra je schutting op een fraaie manier verlicht wordt, is dit goed voor de sfeer in je tuin. Het licht is fraai en stelt de schutting min of meer in de spotlights. Dit komt de uitstraling van de schutting uiteraard alleen maar ten goede.
- Praktisch. In meerdere situaties heeft de verlichting op/aan/bij de schutting ook praktisch nut. Zo is het mogelijk om met deze verlichting bepaalde hoekjes in je tuin iets op te lichten. Wel zo prettig, aangezien donkere hoekjes in een tuin niet altijd even fijn gevonden worden.
- Makkelijk te monteren. Een voordeel van een schutting is dat je hier van alles op vast kunt maken. Van allerlei decoratiestukken tot aan een fraaie tuinlamp. Voor de installatie van een lamp aan de schutting hoef je dan ook geen bijzondere kennis te hebben.
- Veel soorten lampen. Wat ons ook aanspreekt, is dat je uit veel soorten lampen kunt kiezen. Je kunt voor grondspots kiezen, voor een wandlamp, voor een lichtsnoer en voor tal van andere varianten. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over.
Om nog even op bovenstaand punt terug te komen: je hebt ook de keuze uit verschillende ‘aandrijvingen’. Zo kun je voor een lamp op netstroom kiezen, op batterijen en op zonne energie. Mocht je voorkeur naar solar tuinverlichting schutting uitgaan, verwijzen wij je graag naar dit artikel. Hierin vertellen we je alles over de beste soorten solar tuinverlichting voor aan de schutting.
Bij tuinverlichting op/bij/aan een schutting moet je ook met enkele punten rekening houden:
- Aantal lampen: in veel gevallen heb je aan één lamp niet voldoende. Zeker als je je tuin sfeervol én praktisch wilt verlichten, zou je meerdere lampen aan de schutting nodig hebben. Dit vraagt uiteraard wel om een forse(re) investering.
- Lichtrichting: naar welke kant op moet het licht toe schijnen? Ook dat is een vraag waar je goed rekening mee moet houden. Sommige lampen schijnen naar onderen, waardoor je deze lamp relatief hoog op moet hangen.
- Weeromstandigheden: wil je een fraaie wandlamp aan je schutting ophangen? Zorg er dan voor dat deze lamp heel stevig hangt. We hebben meer en meer met extreem weer te maken, waaronder stevige windstoten. Door de lamp heel stevig vast te hangen, voorkom je dat deze opeens van je schutting af vliegt.
Wil je dolgraag fraaie verlichting aan je schutting ophangen? Of wil je voor een ander soort lamp aan je schutting kiezen? Hieronder vind je alle informatie over de vijf beste soorten verlichting voor aan de schutting. Neem de reviews op je gemakje door en schaf de gewenste tuinverlichting voor aan de schutting aan.
Beste schutting verlichting op netstroom – Philips myGarden Creek Wandlamp
In het huidige aanbod van tuinverlichting vind je veel verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor lampen die op batterij werken, die op zonne energie werken en die op netstroom werken. Gaat jouw voorkeur uit naar een lamp voor aan de schutting die op netstroom werkt? Dan raden wij je graag de Philips myGarden Creek Wandlamp aan. Dit is volgens onze test de beste schutting verlichting op netstroom.
Zoals je op de foto al kunt zien, is dit een fraaie lamp om te zien. Philips heeft voor een soort van retro look gekozen in combinatie met duurzame materialen. Door de duurzame materialen ben je hoe dan ook van een lange levensduur verzekerd.
Om nog even op het design terug te komen; volgens ons past het design perfect bij een schutting. Een schutting heeft vaak een landelijke uitstraling; deze lamp vormt daar een perfect contrast op. Zodra je deze lamp aan je (houten) schutting ophangt, valt deze zodoende direct op.
Wat ook direct opvalt, is de fraaie lichtopbrengst van de lamp. Door het glas aan alle kanten wordt het licht op een fraaie manier verspreid. Je schutting staat op een fraaie manier in de spotlights, terwijl het gebied rondom de schutting ook fraai verlicht wordt. Wat hierbij ook een groot voordeel is, is de bewegingssensor. Zodra je in de buurt van de lamp komt, begint deze direct te branden.
Philips heeft ervoor gekozen om deze lamp 17,5 centimeter breed te maken. De lamp is verder 28,5 centimeter hoog en 20 centimeter diep. Het is hierdoor geen overdreven grote lamp, maar de lamp valt wel (erg) goed op. Dat is uiteindelijk wat je wilt, niet waar?
Over de kwaliteit van de lamp zijn we erg te spreken. Dit heeft onder meer met volgende punten te maken:
- Duurzame materialen: zoals hierboven al aangegeven, is deze lamp van louter duurzame materialen vervaardigd.
- LED lichtbron: Philips adviseert voor in deze lamp een LED lichtbron. Dankzij deze bron geniet je van fraai licht en van de gewenste duurzaamheid.
- Afwerking: zoals we van Philips gewend zijn, is de afwerking van deze buitenlamp dik in orde.
Philips benadrukt hierbij dat de lamp maar liefst 30 jaar mee gaat. De LED’s hebben namelijk een levensduur van 25.000 uur. Omgerekend naar branduren komt dit neer op een levensduur van 30 jaar. Vrij indrukwekkend, niet waar?
Spreekt deze Philips wandlamp voor aan de schutting je aan? Dan kunnen we het nog mooier voor je maken; deze wandlamp kun je gemakkelijk zelf aan de schutting ophangen. Alle toebehoren die je hiervoor nodig hebt, worden door Philips standaard meegeleverd.
Eigenlijk hoef je maar met één nadeel rekening te houden: de elektriciteitskabel(s). Je moet een elektriciteitspunt op je schutting hebben om van deze lamp gebruik te kunnen maken. Een belangrijk aandachtspunt.
Voor deze lamp hoef je niet al te veel geld vrij te houden. Deze lamp kost namelijk 36 euro bij onze partner Bol.com. Mocht je meerdere van deze lampen op je schutting op willen hangen, loopt de totale investering uiteraard wel (hoog) op.
Deze lamp heeft een elektriciteitspunt op de schutting nodig.
De Philips myGarden Creek Wandlamp is de beste keuze als je een lamp op netstroom aan de schutting op wilt hangen. Deze lamp geeft prachtig licht af, beschikt over een handige bewegingssensor en is ook nog betaalbaar. Wel moet je rekening houden met het feit dat deze lamp dus een elektriciteitskabel nodig heeft.
Bekijk prijzen van de Philips myGarden Creek Wandlamp bij verschillende winkels:
Beste solar schutting verlichting – Arisenn® Solar Buitenlamp
Spreekt een lamp op netstroom je niet zo aan? Dan ben je niet de enige. Meer en meer mensen kiezen namelijk voor lampen die op zonne energie werken. Voor zo’n lamp heb je geen elektriciteit nodig. Dat is ook het geval als je voor de Arisenn® Solar Buitenlamp kiest. Wat ons betreft is dit de beste solar schutting verlichting.
Deze lamp werkt volledig op zonne energie. Je hebt dus geen elektriciteitskabels nodig voor de lamp en de lamp verbruikt ook geen (dure) energie. Dankzij het zonnepaneeltje aan de bovenzijde wordt het zonlicht opgevangen, waarna dit licht omgezet wordt in bruikbare energie.
Wat hierbij direct een groot voordeel is, is de maximale brandduur. Op één acculading brandt deze lamp maar liefst 12 uur. Voor het opladen heeft de lamp bovendien slechts 5 uur nodig. Ongeacht wat voor seizoen het is, geniet je met deze lamp van de gewenste lichtopbrengst.
De lichtopbrengst is wat ons betreft fraai te noemen. De lamp levert een lichtopbrengst van 300 Lumen, waardoor je schutting echt in de spotlights komt te staan. Waar je deze lamp op hangt, is volledig aan jezelf om te bepalen. Het advies is wel om dit aan de bovenkant van de schutting te doen. Het licht schijnt namelijk naar onderen – en deels naar de zijkant – toe.
Het ophangen van deze lamp aan je schutting is een fluitje van een cent. Je krijgt alle toebehoren geleverd en je hebt hier dus ook geen elektriciteit voor nodig. Binnen de kortste keren geniet je van het warme 3000K witte licht. Doordat dit licht zo warm is, creëer je een sfeervolle situatie in je tuin.
Bij deze lamp heeft het merk Arisenn ook nog voor een schemersensor gekozen. Zodra de zon ondergaat, merkt de lamp dit direct op. Vanaf dat moment schijnt de lamp en geniet je van de fraaie lichtopbrengst. Zoals hierboven al aangegeven, houdt de lamp dit tot wel 12 uur lang vol.
Toen wij deze lamp uitgebreid bestudeerden, viel ons nóg een ding op: de twee lichtmodi. Je kunt bij de Arisenn® Solar Buitenlamp uit twee modi kiezen:
- Modus 1: hierbij schijnt de lamp op volle sterkte.
- Modus 2: hierbij brandt de lamp langzaam van fel naar minder fel.
Het mag duidelijk zijn: wij zijn erg enthousiast over de Arisenn® Solar Buitenlamp. Dit is ook nog te danken aan het prijskaartje. Voor één zo’n lamp betaal je bij onze partner Bol.com slechts 26,40 euro. Bestel je echter 5 van deze lampen voor aan je schutting? Dan geniet je van een extra korting van 10%. In dat geval komt de prijs per lamp uit op slechts 23,76 euro. Wat ons betreft is dit niet super goedkoop, maar ook niet al te duur.
Bij deze lamp moet je rekening houden met de plaatsing. Je moet deze lamp namelijk in het zonlicht ophangen. Zodra je ‘m een hele dag in de schaduw ophangt, is de lamp niet voldoende in staat om zich op te laden. Houd daarom rekening met de plaatsing van je schutting en met de stand van de zon.
Deze lamp moet in het zonlicht opgehangen worden.
De Arisenn® Solar Buitenlamp is de beste lamp voor aan de schutting die op zonne energie werkt. Deze lamp is makkelijk te monteren, geeft prachtig licht af, is erg duurzaam en is volledig waterdicht. Ook kun je deze lamp in twee standen instellen, is de maximale brandduur indrukwekkend en ziet de lamp er leuk uit. Al met al een ware aanrader!
Bekijk prijzen van de Arisenn® Solar Buitenlamp bij verschillende winkels:
Beste grondspot voor bij de schutting – Philips Hue Lily Starterkit tuinspot
Een voordeel van een schutting is dat je deze op meerdere manieren kunt verlichten. Je kunt voor één van bovenstaande wandlampen kiezen, waarmee je licht op en rondom de schutting creëert. Wil je de schutting echt volledig in de spotlights hebben staan? Dan zou je voor een grondspot moeten kiezen. De Philips Hue Lily XL tuinspot is wat ons betreft de beste grondspot voor bij de schutting.
Deze lamp werkt op een simpele manier. Je steekt ‘m in de grond bij de schutting. Vervolgens draai je de lamp net zo totdat het licht perfect op de schutting valt. Hierbij bepaal je ook nog eens zelf in welke kleur de lamp moet branden. Je kunt uit miljoenen kleuren kiezen, waardoor je de schutting altijd in de gewenste kleur in de spotlights zet.
Bijkomend voordeel: bij deze starterkit krijg je alles geleverd dat je nodig hebt. In de set zelf zitten 3 spots en je krijgt ook nog een adapter meegeleverd. Deze adapter moet in het stopcontact worden gestoken. Deze spots werken dus op netstroom, waarover later meer.
De lamp zelf ziet er ook nog eens fraai uit. Hij is stijlvol vormgegeven en hij is relatief compact gehouden. Dankzij de compacte afmetingen valt de lamp bij de schutting niet al te veel op. Sowieso is het de gekleurde schutting die alle aandacht opeist.
Deze lampen van Philips beschikken over veel handige extra’s. Zo bepaal je volledig zelf de lichtkleur, de lichthoek en de felheid van de lamp. Met de Hue app op je smartphone stel je deze lampen bovendien op afstand in. Handig als je even geen zin hebt om van je aangename loungestoel in de tuin af te komen.
Philips heeft ervoor gezorgd dat deze lampen 100% waterdicht zijn. Sterker nog; de lampen beschikken over een IP67 certificering. Dit betekent dat de lampen ook perfect tegen stof en vorst bestand zijn. Voor in ons kikkerlandje is dit zodoende een prima optie.
Dat dit slimme verlichting is, blijkt vooral uit de bediening. Als je onderweg naar huis bent, kun je met de Hue app alvast de lampen aanzetten. Zodra je je tuin binnenstapt, geniet je direct van de gewenste sfeer en uitstraling. Geweldig.
Jammer genoeg kent dit wel een keerzijde; het prijskaartje. Voor deze set van Philips betaal je een bedrag van 228 euro. Behoorlijk duur dus om op deze manier met je schutting te verlichten.
Daarnaast moet je rekening houden met de kabels. De lampen moeten in de buurt van een stopcontact staan en er lopen dus altijd kabels door je tuin heen. Deze kun je uiteraard op een fraaie manier wegwerken, maar dit vraagt wel om enige tijd en aandacht.
Deze set van Philips is niet goedkoop; kost bijna 230 euro.
De Philips Hue Lily Starterkit tuinspot is de beste grondspot voor bij de schutting. In deze set vind je drie fraaie grondspots terug waarmee je je schutting op een prachtige manier verlicht. In welke kleur je dit precies doet, is aan jezelf om te bepalen. Met de Hue app stel je deze lampen van afstand in op 16 miljoen kleuren.
Bekijk prijzen van de Philips Hue Lily Starterkit tuinspot bij verschillende winkels:
Beste lichtsnoer voor aan de schutting – J-Pro Frigus 50 Lichtsnoer
Je schutting op een fraaie manier verlichten? Dit doe je met de hierboven besproken wandlampen en grondspots. Wil je echter niet zozeer functioneel licht in je tuin hebben, maar vooral sfeervol licht? Dan kom je al snel bij een lichtsnoer voor aan de schutting uit. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar J-Pro Frigus 50 lichtsnoer.
Met dit lichtsnoer zet je je schutting op een prachtige manier in de spotlights. Het licht is hierbij alles behalve fel, maar wel erg sfeervol. Dit komt ook doordat er de nodige lampjes aan dit lichtsnoer zitten. Het snoer zelf is 7,5 meter lang en om de 15 centimeter is er één lampje aangebracht.
Deze lampjes hebben een diameter van slechts 5 centimeter. Ze zijn hierdoor relatief klein, maar ze geven wel fraai licht af. Dit licht kun je ook nog eens geheel naar wens instellen. Je kunt dit lichtsnoer namelijk op vier standen instellen! Een stand waarbij alle lampjes branden, een langzaam flitsende stand, een snel flitsende stand en een burst flitsende stand.
Voor dit lichtsnoer heb je in je tuin geen kabel nodig. Dit is namelijk een snoer dat volledig op zonne energie werkt. Voor de werking heb je alleen het meegeleverde zonnepaneeltje nodig. Dit zonnepaneeltje vangt het zonlicht op en zet dit licht vervolgens om in energie. Nadien geniet je tot wel 10 uur van gezellig licht in je tuin.
De lampjes van dit lichtsnoer zijn volledig waterdicht. Daarbij hebben wij wel opgemerkt dat de werking heel erg afhankelijk van het weer is. Op slechte dagen branden de lampen nagenoeg niet. Dit is in onze ogen het enige nadeel van dit geweldige solar lichtsnoer.
Hoe je dit snoer ophangt, is volledig aan jezelf. Je kunt het snoer aan de bovenzijde van je schutting ophangen, halverwege of aan de onderzijde. Doordat het snoer 7,5 meter lang is, is het snoer ook geschikt voor langere schuttingen. Het merk J-Pro biedt overigens nog twee varianten aan. Een snoer van 13,5 meter lang en een snoer van 3 meter lang.
Wil je het liefste geen omkijken naar je tuinverlichting schutting hebben? Dan is dit lichtsnoer ook een prima optie. Je hebt bij dit lichtsnoer namelijk de beschikking over een automatische stand. Zodra het donker begint te worden, schakelt het lichtsnoer zich automatisch in.
Al met al zijn wij heel enthousiast over dit lichtsnoer. Zelfs de langere schuttingen zet je met dit lichtsnoer op een fraaie manier in de spotlights. Daarvoor hoef je ook niet de hoofdprijs te betalen. Bij onze partner Bol.com kost dit lichtsnoer namelijk 49,95 euro.
Houd overigens even goed rekening met het zonnepaneeltje. Dit paneeltje heeft een kabel van 2 meter lang en is op het lichtsnoer aangesloten. Het paneel moet dus altijd in een straal van 2 meter rondom het lichtsnoer staan. Gelukkig heeft J-Pro voor een handig solar prikpaneel gekozen. Je duwt het paneeltje probleemloos de grond in.
De werking van dit lichtsnoer is slecht bij slecht weer.
Het J-Pro Frigus 50 lichtsnoer is het beste lichtsnoer voor aan de schutting. Dit lichtsnoer werkt op zonne energie, is onwijs sfeervol en is geheel naar wens in te stellen. Je bepaalt zelf waar het snoer komt te hangen en in welke stand je de lampjes laat branden. De 50 lampjes zorgen in ieder geval voor véél sfeer in de tuin.
Bekijk prijzen van het J-Pro Frigus 50 lichtsnoer bij verschillende winkels:
Beste goedkope schutting verlichting – LifeGoods Solar Buitenlampen
Zie je de voordelen van tuinverlichting aan je schutting in? Heb je het alleen niet zo breed bij kas of wil je hier niet veel geld aan uitgeven? Dan is het aanbod al direct een stuk beperkter. Maar, wij hebben gelukkig goedkope schutting verlichting gevonden die aan onze wensen voldoet. Deze set van LifeGoods solar buitenlampen is volgens ons de beste voordelige aankoop.
Wat je voor deze set van lampen voor aan de schutting moet betalen? Je betaalt hier slechts 27,99 euro voor. Dit komt dus neer op een bedrag van slechts 14 euro per lamp. Door dit interessante prijskaartje kun je mogelijk direct twee sets bestellen. Daarmee zet je je schutting nog meer in de spotlights.
Mogelijk had je het al opgemerkt, maar deze buitenlampen werken op zonne energie. Je hebt voor deze lampen dus geen elektriciteitskabels nodig. Ook verbruiken deze lampen geen dure energie, waardoor je energierekening een stuk voordeliger uitvalt.
Wat bij deze lampen ons direct opviel, was de lichtsterkte. LifeGoods heeft per lamp voor maar liefst 97 LED’s gekozen. Deze LED’s zorgen voor een lichtopbrengst van maar liefst 1000 Lumen. Met deze lampen zet je de schutting dus volledig in het licht, maar dit is wel een stuk minder sfeervol.
Overigens kun je bij deze lampen uit drie verschillende lichtstanden kiezen. Je kunt de lampen 12 uur lang op een medium stand zonder sensor laten branden, maar je kunt ook gebruik van de sensor maken. De sensor schakelt automatisch van dim licht naar fel licht.
Belangrijk voordeel van deze schutting lamp is de lichthoek. De verlichtingshoek is maar liefst 120 graden. Met deze lamp verlicht je dus niet alleen de schutting, maar ook hetgeen dat voor de schutting staat. Als je hier voor een prachtige border gekozen hebt, zet je de border ook in de spotlights.
Doordat deze lampen een sensor hebben, heb je geen omkijken naar de bediening. Ook heb je geen omkijken naar de montage. Doordat de lampen op zonne energie werken, hoef je alleen maar twee gaatjes in de schutting te boren. Alle toebehoren voor de montage krijg je overigens standaard meegeleverd.
Je zou het wellicht niet verwachten, maar deze goedkope verlichting is volledig waterdicht. Beide lampen beschikken over een IP65-certificering, waardoor de lampen volledig waterdicht zijn. Ook zijn de lampen bestand tegen vorst; je kunt ze dus gerust de gehele winter buiten laten hangen.
Al met al zijn wij heel enthousiast over de LifeGoods Solar Buitenlampen. Het enige dat ons minder aanspreekt, is de felheid van het licht. De lampen branden nogal heel fel, waardoor er weinig sprake van sfeervol licht is. Mocht je de tuinverlichting aan de schutting vooral om praktische doeleinden willen hebben, is dit uiteraard een voordeel.
Deze lampen branden nogal heel fel; 1000 Lumen om precies te zijn.
De LifeGoods Solar Buitenlampen is volgens ons de beste voordelige koop. Als je bij voorkeur niet al te veel geld aan je nieuwe tuinverlichting uitgeeft, is dit gewoonweg de beste koop. Voor slechts 28 euro per lamp ben je al de trotse eigenaar van deze set van 2 lampen. Deze lampen geven fel licht af, maar zijn verder nagenoeg perfect.
Bekijk prijzen van de LifeGoods Solar Buitenlampen bij verschillende winkels:
Koopgids
Heb je aandachtig naar bovenstaande vijf soorten tuinverlichting voor aan de schutting gekeken? Dan heb je mogelijk al een voorkeur voor een bepaalde lamp ontwikkeld.
Om tot de juiste keuze te komen, zou je op veel factoren moeten letten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, bespreken we graag in deze koopgids.
Soort lamp
Ten eerste moet je goed nadenken over het soort lamp. De drie mogelijkheden zetten we graag nogmaals voor je op een rijtje:
- Een hangende lamp aan de schutting. Met een lamp die aan de schutting hangt, geniet je van fraai licht op de schutting. Zo’n lamp is ook nog eens makkelijk op te hangen.
- Een lichtsnoer aan de schutting. Een lichtsnoer brengt de nodige sfeer bij de schutting met zich mee. De lichtsnoeren kun je tegenwoordig in allerlei lengtes aanschaffen.
- Grondspots bij de schutting. Met grondspots zet je je schutting volledig in de spotlights. Je schutting valt hierdoor nog meer op en je geniet nog meer van het fraaie licht.
Aandrijving
Ook moet je goed nadenken over de aandrijving van de lamp. Hierbij kan onderscheid tussen twee varianten gemaakt worden:
- Op netstroom. De lampen op netstroom werken altijd, zolang er stroom aanwezig is. Je moet echter wel rekening houden met elektriciteitskabels naar de schutting toe.
- Op zonne energie. Lampen op zonne energie zijn geweldig. Deze lampen laden zichzelf op, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Zonne energie is bovendien gratis en de lampen zijn makkelijk op te hangen.
Aantal lampen
Kijk niet alleen naar het soort lamp, maar ook naar de hoeveelheid lampen. Heb je aan één lamp aan je schutting voldoende? Of wil je liever meerdere lampen bij je schutting hebben? Er zijn in ieder geval meerdere interessante sets waar je voor kunt kiezen.
Design
De tuinverlichting aan je schutting gaat goed opvallen. Dit is te danken aan het licht, maar ook aan de lamp zelf. Aangezien de lamp goed opvalt, raden wij je aan om goed naar het design te kijken. Probeer dit design af te stemmen op de rest van je tuin (en schutting).
Lichtopbrengst, lichtkleur & lichtsterkte
Bij elke lamp zou je goed naar de lichtopbrengst, -sterkte en –kleur moeten kijken. Doe dit dus ook bij verlichting die je aan of bij de schutting gaat branden. Wat op dit gebied de beste keuze is, hangt echt volledig van je eigen wensen af.
Manier van monteren
Kijk heel goed naar de manier waarop je de lamp moet monteren. Kun je dit gemakkelijk doen? Of moet je in de weer gaan met elektriciteitskabels en dergelijke? Dit punt gaat uiteraard hand in hand met de aandrijving van de tuinverlichting bij de schutting.
Overige aandachtspunten
Er zijn nog meer punten waar je goed op moet letten:
- Waterdichtheid: ga goed na of de lamp(en) waterdicht zijn.
- Maximale brandduur: ga goed na wat de maximale brandduur van de lamp(en) is. En wat de oplaadtijd is.
- Brandmodi: bij sommige lampen kun je uit meerdere brandmodi kiezen. Erg handig!
- Schemersensor: in een ideale wereld beschikt een tuinlamp over een schemersensor. Dankzij deze sensor heb je geen omkijken naar het bedienen van de lamp.
Prijs-kwaliteitsverhouding
Tot slot hebben we nog twee belangrijke tips voor je:
Kijk heel kritisch naar de kwaliteit van de lamp. We hebben spijtig genoeg meerdere lampen aangetroffen die absoluut níet van de gewenste kwaliteit zijn.
Durf te investeren. Juist door net iets meer geld uit te geven, geniet je (nog) langer van de levensduur van de tuinverlichting aan de schutting.
Slotwoord
Tuinverlichting aan de schutting is een goed idee. Dit brengt sfeer met zich mee en is ook nog eens praktisch. Naar welke van bovenstaande lampen gaat je voorkeur uit? Mocht je met een vraag zitten, kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Veel plezier met je nieuwe tuinverlichting aan/bij de schutting!