Beste solar lichtsnoer

Je tuin op een duurzame manier inrichten? Dat is op veel manieren mogelijk. Zo kun je voor duurzame solar grondspots kiezen, maar ook voor een solar lichtsnoer. Met een solar lichtsnoer creëer je op een duurzame manier een sfeervolle uitstraling in je tuin. Dat is zéker het geval als je voor één van onderstaande vijf varianten kiest. Dit zijn volgens onze test namelijk de vijf beste solar lichtsnoeren.

Onze top 5 solar lichtsnoeren

Afbeelding

Product


Gadgy Solar Lichtsnoer Buiten

Onze beste koop!

Gadgy Solar Lichtsnoer Buiten

Beste koop solar lichtsnoer

of

LedKoning Solar prikkabel 'Chain'

LedKoning Solar prikkabel 'Chain'

Beste lange solar lichtsnoer

of

J-Pro Blurry lichtsnoer

J-Pro Blurry lichtsnoer

Beste kleurrijke solar lichtsnoer

of

Homèlle Solar lichtsnoer

Homèlle Solar lichtsnoer

Beste sfeervolle solar lichtsnoer

of

Happy Goods lichtsnoer

Happy Goods lichtsnoer

Beste goedkope solar lichtsnoer

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Gadgy Solar Lichtsnoer Buiten

Beste koop solar lichtsnoer

Gadgy Solar Lichtsnoer Buiten

of

LedKoning Solar prikkabel 'Chain'

Beste lange solar lichtsnoer

LedKoning Solar prikkabel 'Chain'

of

J-Pro Blurry lichtsnoer

Beste kleurrijke solar lichtsnoer

J-Pro Blurry lichtsnoer

of

Homèlle Solar lichtsnoer

Beste sfeervolle solar lichtsnoer

Homèlle Solar lichtsnoer

of

Happy Goods lichtsnoer

Beste goedkope solar lichtsnoer

Happy Goods lichtsnoer

of

Voor- en nadelen van een solar lichtsnoer

In elke tuin is het aan te raden om voor tuinverlichting te kiezen. Tuinverlichting zorgt voor de gewenste veiligheid, verhoogt het gemak in de tuin en brengt ook nog eens sfeer met zich mee. Dat laatste is zéker het geval als je voor een solar lichtsnoer kiest.

Met een solar lichtsnoer creëer je een gezellige sfeer in de tuin. Dit is te danken aan de vorm van het lichtsnoer, maar ook aan het soort licht. Het licht dat uit de lampjes van een lichtsnoer komt, kun je niet vergelijken met bijvoorbeeld een grondspot of wandlamp.

Daarnaast is de veelzijdigheid van een lichtsnoer een groot voordeel. Je bepaalt namelijk zelf hoe en waar je het lichtsnoer ophangt. Wil je met een lichtsnoer je schutting een beetje in de spotlights zetten? Dat is mogelijk. Wil je met een lichtsnoer je terras een stuk gezelliger maken? Ook dat is mogelijk. Verder kun je een lichtsnoer ook prima onder bijvoorbeeld een overkapping hangen.

Kies je voor een solar lichtsnoer? Dan geniet je van veel bijkomende voordelen:

 • Geen stopcontact nodig. Een solar lichtsnoer heeft maar één ding nodig: zonlicht. Dit betekent dat je voor het lichtsnoer geen stopcontact nodig hebt. Ideaal, aangezien je ongetwijfeld niet overal in je tuin een stopcontact hebt.
 • Geen elektriciteitskabels nodig. Bovengenoemd voordeel brengt nóg een voordeel met zich mee: er zijn geen elektriciteitskabels in de tuin benodigd. Je hoeft dus niet te gaan graven en kabels door te trekken.
 • Duurzaam & milieubewust. Met het oog op het milieu is een solar lichtsnoer de beste optie. Zo’n snoer verbruikt immers geen elektriciteit, aangezien het snoer alleen al zonlicht voldoende heeft. In een ideale wereld zou iedereen voor solar tuinverlichting kiezen.
 • Voordelig. Doordat een solar lichtsnoer geen elektriciteit verbruikt, bespaar je ook nog het nodige geld. Je energierekening valt in ieder geval een stuk lager uit.
 • Makkelijk te installeren. Een ander voordeel is dat je een solar lichtsnoer heel makkelijk op kunt hangen. Je hebt hier alleen een haak of ander bevestigingsmateriaal voor nodig. Zoals hierboven al gesteld, heb je immers geen kabels of een stopcontact nodig!

Vanwege bovenstaande redenen kiezen meer en meer huishoudens voor een solar lichtsnoer. Mocht je zelf ook een solar lichtsnoer willen, moet je goed rekening met deze twee aandachtspunten houden:

 • Het licht is niet altijd even mooi. Wij hebben veel solar lichtsnoeren uitgeprobeerd, maar zijn niet bij alle snoeren te spreken over het licht. In sommige gevallen is het licht veel te fel of heeft het licht geen al te fraaie kleur.
 • Het snoer moet bij voorkeur in de zon hangen. Voor de optimale werking heeft een solar lichtsnoer het nodige contact met zonlicht nodig. Je doet er daarom verstandig aan om het snoer en het basisstation in de zon te plaatsen. In de koopgids – zie einde van dit artikel – komen we daar nog even op terug.

Wil je je tuin duurzaam, voordelig en fraai verlichten? Dan doe je er verstandig aan om voor één van onderstaande solar lichtsnoeren te kiezen. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste solar lichtsnoeren van dit moment zijn. Lichtsnoeren waarmee je van alle bovengenoemde voordelen profiteert.

Beste koop solar lichtsnoer – Gadgy Solar Lichtsnoer Buiten

Je tuin op een fraaie manier verlichten? Dat doe je met een solar lichtsnoer. Wij hebben veel lichtsnoeren uit mogen proberen, maar er kan slechts één variant de beste koop zijn. Onze keuze is hierbij gevallen op dit Gadgy Solar Lichtsnoer voor buiten. Dit is naar onze mening de beste koop solar lichtsnoer.

Deze snoer van het merk Gadgy is voorzien van 30 LED lampjes. Zoals je op de foto hiernaast al kunt zien, zijn dit bijzonder fraaie lampjes. Het zijn soort van lampionnen. Door deze vormgeving is het sowieso een fraai lichtsnoer om te zien.

Zodra je de verlichting aan doet, is het al helemaal genieten. De 30 LED lampionnen brengen namelijk een prachtige verlichting met zich mee. Je kunt bovendien uit twee standen kiezen: knipperend licht of constant licht. Met dank aan de lampionnen geniet je in ieder geval van een gezellige sfeer in je tuin.

Met dit lichtsnoer kun je ook nog eens de nodige kanten op. Je kunt het snoer namelijk makkelijk ophangen en het lichtsnoer is 6,5 meter lang. Dankzij deze lengte leent dit snoer zich prima voor in tal van tuinen. Je kunt dit snoer prima op je balkon ophangen, maar ook onder de overkapping of bij je terras.

Bij dit solar lichtsnoer heb je geen omkijken naar de bediening. Het basisstation, dat meegeleverd wordt, vangt het zonlicht automatisch op. Dit zonlicht wordt omgezet in energie, waardoor de lampen branden. De lampen beschikken ook nog over een handige sensor. Zodra de zon ondergaat, springen de lampen direct aan. Je geniet hierdoor elke avond van de fraaie verlichting in je tuin.

Wil je dit solar lichtsnoer voor een bijzondere gelegenheid gebruiken? Dat is ook goed mogelijk, getuige de foto hiernaast. Dit lichtsnoer doet ook prima zijn werk op bijvoorbeeld het feest na een bruiloft.

Wat ook nog een groot voordeel is, is de waterbestendigheid. Deze lampjes beschikken namelijk over een IP44 certificaat. Dit betekent dat de lampjes spatwaterdicht zijn en dus een kleine hoeveelheid regen overleven. Alleen als het met bakken uit de hemel komt, zijn de lampen niet waterdicht.

Gadgy Solar Lichtsnoer Buiten beste

Al met al zijn wij erg te spreken over deze solar lichtslinger. De verlichting ziet er fraai uit, de verlichting is sfeervol en het snoer is 6,5 meter lang. Voor al dit moois hoef je bovendien niet de hoofdprijs te betalen. Voor de beste koop solar lichtsnoer betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 25,99 euro. Een prima prijskaartje, zeker met het oog op de kwaliteit.

Wel moet je even rekening houden met de montage van de lampjes. Je moet het snoer met de lampjes namelijk zelf nog in elkaar zetten. Meerdere kopers klagen dat dit vrij lastig is en dat het ‘je vingers kost’. Neem dus even goed de tijd voor het in elkaar zetten van dit beste solar lichtsnoer.

Het in elkaar zetten van dit lichtsnoer is vrij lastig. Je moet hier de nodige tijd voor uittrekken.

Voordelen
 • Snoer van 6,5 meter lang
 • 30 LED lampionnen
 • Fraai en sfeervol licht
 • Inclusief nachtsensor
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Spatwaterdicht
Nadelen
 • Lastig te monteren
Conclusie

Het Gadgy Solar Lichtsnoer Buiten is de beste koop solar lichtsnoer. Dit snoer heeft een ideale lengte (6,5 meter), is veelzijdig te gebruiken en doet zijn werk prima. Het licht dat de 30 lampionnen afgeven, is warm en sfeervol. De handige nachtsensor, de spatwaterdichtheid en 2 lichtstanden zijn eveneens belangrijke voordelen.

Beste lange solar lichtsnoer – LedKoning Solar prikkabel 'Chain'

Heb je een vrij grote tuin, een vrij grote overkapping of een vrij grote feestlocatie? En ben je daarom op zoek naar een vrij lang lichtsnoer? Dan raden wij je deze solar prikkabel ‘Chain’ van LedKoning aan. Dit is volgens onze test het beste lange solar lichtsnoer.

De firma LedKoning heeft voor een snoer van maar liefst 14,5 meter lang gezorgd. Zeker als je een grotere tuin hebt, is dit ideaal. Wat ons hierbij ook aanspreekt, is dat er in totaal voor 15 lampjes gekozen is. Om de meter heeft LedKoning voor een lampje gekozen, waardoor het licht prachtig verveeld wordt.

Sowieso zijn wij van mening dat het licht van dit solar lichtsnoer erg fraai is. Het licht kan het beste getypeerd worden als ‘warm wit licht’. Door het witte licht valt het snoer goed op, maar de warmte brengt de gewenste sfeer met zich mee. Overigens levert elk lampje een lichtopbrengst van 50 Lumen.

Belangrijk voordeel is ook dat je het licht in vier standen in kunt stellen. Je kunt kiezen voor een langzaam knipperend lichtsnoer, voor een normaal knipperend lichtsnoer, voor een snel knipperend lichtsnoer en voor een continu brandend lichtsnoer. Ongeacht wat voor verlichting je in je tuin wilt hebben, is dat met dit lange lichtsnoer dus mogelijk.

Dit slimme solar lichtsnoer beschikt ook nog over een geheugenfunctie. Heb je het lichtsnoer ingesteld op continu brandend licht? Zodra het lichtsnoer de volgende dag weer aangaat, heeft het snoer dit onthouden. Je hoeft dus niet bij elk gebruik de gewenste stand in te stellen.

Zoals je van een solar lichtsnoer mag verwachten, heb je nergens omkijken naar. Je hoeft bijvoorbeeld alleen maar het basisstation in de grond neer te zetten. Het zonnepaneel op dit station vangt het zonlicht op en zet dit om in energie.

Met dank aan deze energie branden de lampjes vervolgens fraai. Het enige waar je rekening mee moet houden, is met de afstand tussen het basisstation en het eerste lampje. LedKoning adviseert hierbij een afstand van pakweg 1,40 meter.

Solar prikkabel 'Chain'

Wil je het basisstation liever aan een muur ophangen? Ook dat is mogelijk. Bij aanschaf krijg je daar direct het benodigde bevestigingsmateriaal voor geleverd. Ook krijg je bij aanschaf direct 2 reserve lampjes meegeleverd.

In onze ogen is dit een meer dan prima solar lichtsnoer. Het snoer is lang, geeft prachtig licht af en biedt enkele handige extra’s. Wel moet je even rekening met het prijskaartje houden. Bij onze partner Bol.com betaal je voor dit lange solar lichtsnoer namelijk 69,95 euro. Dit is behoorlijk aan de prijs, zeker in verhouding tot bovenstaand lichtsnoer.

Dit lichtsnoer is vrij prijzig.

Voordelen
 • 14,5 meter lang
 • 15 fraaie LED lampjes
 • Warm wit licht
 • Met 2 reserve lampjes
 • Vier verschillende standen
 • Inclusief geheugenfunctie
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De LedKoning Solar prikkabel 'Chain' is met afstand het beste lange solar lichtsnoer. Dit lichtsnoer heeft een lengte van 14,5 meter, beschikt over 15 LED lampjes en geeft warm wit licht af. Dankzij dit warme licht geniet je in je tuin van sfeervol én praktisch licht. Bovendien spreken de nodige extra’s ons aan, waaronder de geheugenfunctie en de vier standen.

Beste kleurrijke solar lichtsnoer – J-Pro Blurry lichtsnoer

In het huidige aanbod van solar lichtsnoeren kom je veel varianten tegen. Je hebt de keuze uit meerdere afmetingen, uit meerdere soorten lampen én uit meerdere kleuren. Wil jij vooral met vrolijke kleuren de gewenste sfeer in je tuin creëren? Dan is het J-Pro Blurry lichtsnoer aan te raden. Dit is naar onze mening het beste kleurrijke solar lichtsnoer.

Waarom? Nou, dit is eigenlijk direct duidelijk als je naar de foto kijkt. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, brengen de lampjes een en al sfeer mee. Dit is te danken aan de vele kleuren en aan de kwaliteit van de LED lampjes zelf.

Het merk J-Pro heeft voor hoogwaardige LED lampjes gezorgd. Deze lampjes zijn van de gewenste kwaliteit, hebben een lange levensduur en geven dus fraai licht af. In welke kleur wil jij dit lichtsnoer laten branden? De keuze is volledig aan jou. Overigens gaat het in totaal om 20 lampjes. Deze 20 lampjes zitten op een snoer van 3 meter lang.

Bijkomend voordeel: je kunt dit solar lichtsnoer in maar liefst 8 standen instellen. Wil je dat alle lampjes tegelijkertijd branden? Dat is mogelijk. Wil je de lampjes snel laten flitsen? Ook dat is mogelijk. Of wil je wellicht dat de lampjes vervagen danwel golven? Met dank aan de vele standen is alles mogelijk bij dit solar lichtsnoer.

Voor de werking van dit lichtsnoer heb je één ding nodig: Het basisstation. Dit station moet je in het zonlicht plaatsen, waarna de lampjes 10 uur lang gezelligheid met zich mee brengen. Het weer maakt hierbij overigens niet uit. J-Pro geeft namelijk aan dat deze lampjes volledig weerbestendig zijn.

Belangrijk voordeel is de aanwezigheid van de lichtsensor. Zodra de sensor opmerkt dat het begint te schemeren, springen de lampjes aan. Vanaf dat moment branden de lampjes 10 uur lang. Na die 10 uur doven de lampjes, waarna het basisstation zich de volgende dag weer oplaadt. Het enige wat het station daarvoor nodig heeft, is zonlicht.

J-Pro Blurry lichtsnoer beste

Spreekt dit kleurrijke solar lichtsnoer je aan? Dan moet je wel even rekening met de lengte houden. Doordat het snoer slechts 3 meter lang is, kun je geen al te grote oppervlakten in de tuin hiermee verlichten. Je kunt echter ook voor een variant van 5 meter lang of van 15 meter lang kiezen.

Voor het prijskaartje hoef je dit solar lichtsnoer niet te laten liggen. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk slechts 21,99 euro voor dit snoer. Bestel je 3 van deze lichtsnoeren tegelijkertijd? Dan ontvang je nog eens 5% extra korting.

Dit solar lichtsnoer is met een lengte van 3 meter vrij kort.

Voordelen
 • Alle kleuren van de regenboog
 • 20 LED lampjes
 • 8 verschillende standen
 • 10 uur lang gezelligheid
 • Volledig weerbestendig
 • Automatische sensor
Nadelen
 • Met 3 meter vrij kort
Conclusie

Het J-Pro Blurry lichtsnoer is volgens ons het beste kleurrijke solar lichtsnoer. Dit lichtsnoer brandt in allerlei kleuren, is volledig weerbestendig en beschikt over een handige sensor. Je kunt de lampjes bovendien in 8 standen instellen en de lampjes beschikken over een sensor. Bij het vallen van de avond springen de lampjes direct aan; een en al gezelligheid vanaf dat moment!

Beste sfeervolle solar lichtsnoer – Homèlle Solar lichtsnoer

Wat is voor jou dé reden dat je een solar lichtsnoer wilt kopen? Heeft dit wellicht te maken met het feit dat je in je tuin een gezellige sfeer wilt creëren? Dan raden wij je het Homèlle Solar lichtsnoer aan. Dit lichtsnoer brengt veel gezelligheid met zich mee én biedt tal van andere voordelen. Vandaar ook dat dit volgens ons het beste sfeervolle solar lichtsnoer is.

Wat wij zo sfeervol aan dit solar lichtsnoer vinden? Dit heeft eigenlijk met twee aspecten te maken:

 • Vorm van de lampjes. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, hebben de lampjes een bijzonder fraaie vormgeving. Het zijn geen echte lampionnen, maar het zijn ook geen simpele rondjes. Nee, het merk Homèlle heeft duidelijk voor unieke lampjes gekozen.
 • Kleur van de lampjes. De lampjes brengen prachtig warm wit licht met zich mee. Dit warme licht zorgt voor gezelligheid, maar ook voor het nodige licht. De lamplichtstroom is namelijk 200 Lumen.

In totaal zijn aan dit lichtsnoer 50 LED lichtballen aangebracht. Deze lichtballen zitten over een lengte van 5 meter verspreid. In totaal gaat het om een snoer van 7 meter lang; er is namelijk ook nog een snoer van 2 meter tussen het basisstation en de eerste lichtbal.

Dat deze lichtballen zo sfeervol zijn, is ook te danken aan de lichtstanden. Je kunt deze lichtballen namelijk in 8 standen laten branden. Je past de verlichting hiermee volledig aan op je eigen mood. Daarnaast benadrukt Homèlle dat dit lichtsnoer perfect voor in de kerstperiode geschikt is.

Wil je dit solar lichtsnoer de gehele winter buiten laten hangen? Dat is geen probleem. Door het IP-65 certificaat is dit lichtsnoer bestand tegen alle weersomstandigheden. Ongeacht hoe warm het nou is of hoe hard het regent; dit sfeervolle solar lichtsnoer geeft geen krimp.

Uiteraard is ook dit lichtsnoer makkelijk te installeren. Je moet het basisstation in de grond neerzetten, waarna je de lampjes op de gewenste plek op kunt hangen. Het zonlicht wordt nu door het basisstation opgehangen, waarna dit licht omgezet wordt in energie. In totaal hebben deze lampjes een werktijd van maar liefst 35.000 uur. Dit staat gelijk aan een werktijd van 4 jaar. Geweldig!

Dat deze lampjes zó goed en sfeervol zijn, zie je niet aan het prijskaartje terug. Voor dit sfeervolle solar lichtsnoer betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 17,99 euro. Daarbij is het ook nog mogelijk om voor twee andere lengtes te kiezen: een snoer van 3 meter of een snoer van 4 meter.

Homèlle Solar lichtsnoer beste

Al met al is dit een veelzijdig, fraai en gezellig lichtsnoer. Wel moet je even rekening houden met de grootte van de balletjes. Op de foto’s lijken de balletjes relatief groot, maar in het echt valt dit tegen. Zeker als je een groter oppervlakte in je tuin wilt verlichten, is dit een belangrijk aandachtspunt.

De lichtballen zijn vrij klein; diameter van slechts 2 centimeter.

Voordelen
 • Sfeervol warm licht
 • 5 meter lang
 • 8 standen
 • Werktijd van 4 jaar
 • Volledig weerbestendig
 • 50 LED lichtballen
Nadelen
 • Vrij klein (diameter van 2 centimeter)
Conclusie

Het Homèlle Solar lichtsnoer is volgens ons het beste sfeervolle solar lichtsnoer. Dit snoer beschikt over 50 prachtige lichtballen met warm wit licht. Je kunt de lampjes bovendien in 8 standen instellen. Het snoer is 5 meter lang, de lampjes bevinden zich op 10 centimeter van elkaar en de lampjes zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. Als klap op de vuurpijl is dit lichtsnoer ook nog voordelig!

Beste goedkope solar lichtsnoer – Happy Goods lichtsnoer

Zie je de voordelen van een solar lichtsnoer in? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Of heb je wellicht niet al te veel geld over voor de aanschaf van een solar lichtsnoer? Dan raden wij je het Happy Goods lichtsnoer aan. Dit is volgens ons onderzoek het beste goedkope solar lichtsnoer.

Voor dit lichtsnoer betaal je bij onze partner Bol.com slechts 15,99 euro. Voor dit bedrag krijg je een snoer van maar liefst 20 meter lang geleverd. Als je een snoer onder bijvoorbeeld een grote overkapping wilt hangen, is dit snoer dus perfect.

Wat bij dit snoer ook opvalt, is de vorm van de lampjes. Het merk Happy Goods heeft namelijk niet voor lichtballen of lampionnen gekozen, maar voor hele kleine lampjes. Je kunt het lichtsnoer hierdoor ook om een boom heen wikkelen, langs een looppad neerleggen of om tuindecoratie heen wikkelen. In onze ogen is dit lichtsnoer dan ook méér dan een standaard lichtsnoer.

Dat het snoer 20 meter lang is, is dus een belangrijk voordeel. Aan dit snoer heeft Happy Goods maar liefst 200 LED lampjes aangebracht. Deze LED lampjes geven fraai licht af, branden 6 tot 8 uur lang achter elkaar en zijn milieuvriendelijk. Voor de installatie heb je immers geen netstroom nodig.

Je zou het wellicht niet verwachten, maar dit goedkope lichtsnoer beschikt over een sensor. Deze sensor schakelt de lampen in, zodra de avond begint te vallen. Vanaf dat moment branden de lampjes dus 6 tot 8 uur lang. Op welke manier de lampjes branden, is volledig aan jezelf. Je kunt deze lampjes namelijk op twee standen instellen.

Bij dit lichtsnoer moet je wel heel goed met het weer rekening houden. Deze lampjes zijn namelijk niet perfect weerbestendig. Ons advies is daarom om dit lichtsnoer vooral in de zomer te gebruiken. Zeker bij hevige regenbuien bestaat de kans dat de lampjes beschadigd raken. Overigens melden meerdere gebruikers dat de lampjes wel tegen een (kleine) regenbui kunnen.

Graag raden wij je nog het volgende aan: laat je creativiteit de vrije loop gaan. Zoals je op de foto hiernaast ziet, kun je immers veel kanten met dit beste goedkope solar lichtsnoer op.

Happy Goods lichtsnoer beste

Deze lampjes zijn niet weerbestendig; ze zijn  niet (goed) bestand tegen regen en kou.

Voordelen
 • Unieke vorm van de lampjes
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Erg voordelig geprijsd
 • 20 meter lang
 • Twee standen
 • 200 LED lampjes
Nadelen
 • Niet weerbestendig
Conclusie

Het Happy Goods lichtsnoer is naar onze mening het beste goedkope solar lichtsnoer. Dit lichtsnoer kost nog geen 16 euro, maar is een ware aanwinst voor in je tuin. Het snoer is veelzijdig te gebruiken, beschikt over 200 LED lampjes en beschikt over 2 standen. Verder installeer je deze lampjes makkelijk en beschikken de lampjes over een sensor. Wat wens je nog meer?

Koopgids

Heb je interesse in de aanschaf van een solar lichtsnoer? Dat is goed te begrijpen. Zo’n lichtsnoer brengt fraai licht met zich mee, is duurzaam en is veelzijdig in de tuin te gebruiken.

Wat voor jou het beste solar lichtsnoer is, hangt van tal factoren af. Met deze koopgids maken wij de zoektocht graag een stuk makkelijker voor je. Hieronder bespreken we namelijk de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een solar lichtsnoer. Richt je pijlen op deze punten en schaf daarmee het perfecte lichtsnoer voor in jouw tuin aan.

Lengte van het lichtsnoer

Bij elk lichtsnoer zou je goed naar de lengte moeten kijken. Je moet de lengte namelijk afstemmen op de wensen die je hebt met betrekking tot het lichtsnoer. Wil je het solar lichtsnoer bijvoorbeeld onder je overkapping ophangen? Dan zou het snoer lang genoeg moeten zijn.

Zoals bovenstaande varianten laten zien, bestaan er grote verschillen qua lengte. Je kunt voor een snoer van 3 meter kiezen, maar ook voor een snoer van 20 meter. Aan jou de taak om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Solar lichtsnoer lampjes

Lampjes

Let niet alleen op de lengte van het lichtsnoer, maar ook op de lampjes. Je zou hierbij op meerdere punten moeten letten:

 • Aantal lampjes: hoeveel lampjes zijn door de fabrikant op het lichtsnoer aangebracht?
 • Vorm van de lampjes: om wat voor soort lampjes gaat het precies? Gaat het om lampionnen of gaat het om lichtballen?
 • Afmetingen: ga ook goed na wat de afmetingen van de lampjes zijn. Je hierbij vooral naar de diameter van de lampjes moeten kijken.
 • Lichtkleur: uiteraard moet je ook goed naar de kleur van het licht kijken. Sommige lampjes hebben geel licht, terwijl andere lampjes warm wit licht hebben.
 • Lichtsterkte: tot slot zou je goed naar de lichtsterkte van de lampen kunnen kijken. Deze lichtsterkte wordt altijd aangeduid in een bepaalde hoeveelheid ‘Lumen’.

Standen

Bij veel van bovenstaande solar lichtsnoeren kun je tussen meerdere standen kiezen. Dat spreekt ons persoonlijk aan, aangezien je het lichtsnoer hiermee volledig naar je wens maakt. Wil je bijvoorbeeld dat het lichtsnoer ook kan knipperen? Dan heb je sowieso een solar lichtsnoer met meerdere lichtstanden nodig.

Sensor

Wil je nagenoeg geen omkijken naar het solar lichtsnoer hebben? Dan zou het lichtsnoer of het basisstation over een sensor moeten beschikken. De sensor schakelt de lampjes automatisch aan, zodra de schemering valt.

Montage

Bij elk solar lichtsnoer moet je goed naar de montage kijken. Op welke manier kun je het basisstation in je tuin plaatsen? In veel gevallen kun je het basisstation in de grond prikken, maar je kunt sommige basisstations ook aan de wand ophangen.

Let ook goed op de montage van het lichtsnoer. Ga hierbij vooral goed na wáár je het lichtsnoer wenst te hebben. Aan de hand van die wens kun je ongetwijfeld een geschikte montage voor het lichtsnoer bedenken.

Weerbestendigheid

Wil je je nieuwe solar lichtsnoer het gehele jaar buiten langen hangen? Dan is het wenselijk dat het lichtsnoer over een IP65 certificering beschikt. Mocht je het lichtsnoer alleen in de zomer willen gebruiken, is dat iets minder van belang. Wel moet je in dat geval goed het weerbeeld in de gaten houden. Niet alle solar lichtsnoeren zijn namelijk tegen regen bestand.

Brandduur

Bij een solar lichtsnoer moet je goed naar twee soorten branduren kijken:

 • Branduren op één zonnelading: het basisstation vangt het zonlicht op en zet dit vervolgens om in energie. Deze energie kan vervolgens voor een x aantal uur gebruikt worden. Ga goed na hoeveel uren achter elkaar het solar lichtsnoer kan branden.
 • Totale werkduur: de totale levensduur van een solar lichtsnoer wordt aangeduid in een totale werkduur. Des te langer deze werkduur is, te beter uiteraard.
Brandduur solar lichtsnoer

Prijs-kwaliteitsverhouding

Graag willen wij je wijzen op de grote kwaliteitsverschillen. We hebben namelijk veel solar lichtsnoeren uitgeprobeerd die absoluut niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Kies je voor één van bovenstaande varianten? Dan ben je wel van de gewenste kwaliteit verzekerd.

Verder raden wij je aan om te durven investeren in het beste solar lichtsnoer. Door nú iets meer geld uit te geven, geniet je de komende jaren van de sfeervolle verlichting in je tuin.

Slotwoord

De aanschaf van een solar lichtsnoer is een prima aankoop. Het solar lichtsnoer is duurzaam, is veelzijdig te gebruiken en geeft sfeervol licht af. Bij bovenstaande lichtsnoeren geniet je bovendien van (veel) handige extra’s. Heb je over één van bovenstaande lichtsnoeren nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe solar lichtsnoer!

Tresna.nl
Logo