Beste solar tafellamp

Op het gebied van tuinverlichting kun je heel veel kanten op. Je kunt kiezen voor fraaie tuinspots, voor een fraaie wandlamp of voor een fraaie lamp op de tafel. Ben je specifiek naar een tafellamp op zoek? Dan raden wij je van harte een solar tafellamp aan. Met een tafellamp op zonne-energie geniet je van talloze voordelen, waarover je meer leest in dit artikel. Verder vind je in dit artikel ook informatie over de vijf beste solar tafellampen van dit moment:

Onze top 5 solar tafellampen

Afbeelding

Product


Gadgy Solar Lantaarn Bloem

Onze beste koop!

Gadgy Solar Lantaarn Bloem

Beste koop solar tafellamp

of

Proventa Solar Tafellampen

Proventa Solar Tafellampen

Beste set solar tafellampen

of

Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp

Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp

Beste solar lantaarn voor op tafel

of

Smartwares OSL-50012

Smartwares OSL-50012

Beste luxe solar tafellamp

of

LedKoning Solar Lantaarn Basket Small

LedKoning Solar Lantaarn Basket Small

Beste goedkope solar tafellamp

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Gadgy Solar Lantaarn Bloem

Beste koop solar tafellamp

Gadgy Solar Lantaarn Bloem

of

Proventa Solar Tafellampen

Beste set solar tafellampen

Proventa Solar Tafellampen

of

Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp

Beste solar lantaarn voor op tafel

Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp

of

Smartwares OSL-50012

Beste luxe solar tafellamp

Smartwares OSL-50012

of

LedKoning Solar Lantaarn Basket Small

Beste goedkope solar tafellamp

LedKoning Solar Lantaarn Basket Small

of

Voor- en nadelen van een solar tafellamp

De keuze voor een tafellamp is om meerdere redenen een logische keuze. Ten eerste stel je jezelf hiermee in staat om bijvoorbeeld ’s avonds een boekje te lezen. Ook kun je in je tuin een kruiswoordpuzzel maken, gezellig met elkaar borrelen of bijvoorbeeld diamond painten. Dankzij de tafellamp creëer je in ieder geval het gewenste licht bij je eettafel.

Ten tweede is een tafellamp erg gezellig. Je creëert met het licht een gezellige setting en je kunt bijvoorbeeld de mensen aan de andere kant van de tafel goed/beter zien. Als je geen lamp op de tafel zou zetten, zou je in het donker gewoonweg niks zien.

Ten derde is een tafellamp een aanwinst voor de uitstraling van je tuin. Met een dergelijke accessoirestuk kleed je je tuintafel op een leuke manier aan. En daarmee ook de rest van je tuin. Dit is overigens het geval als de lamp brandt, maar ook als de lamp niet brandt. De meeste moderne tafellampen hebben namelijk een prachtig design.

Ten vierde is het een voordeel dat je uit meerdere tafellampen kunt kiezen. Binnen het huidige aanbod vallen de tafellampen op zonne-energie daarbij extra op. Met deze lampen geniet je namelijk van nóg meer voordelen:

 • De lampen zijn duurzaam. Met een solar tafellamp doe je het milieu een gunst. Deze lamp verbruikt namelijk helemaal geen energie, waardoor er ook geen energie opgewekt wordt. De energie die de lamp gebruikt, wekt de lamp zelf op dankzij de zonnepanelen.
 • De lampen geven fraai licht af. Tijdens onze zoektocht hebben wij opgemerkt dat de meeste solar tafellampen prachtig licht afgegeven. Het licht is warm, heeft de ‘juiste’ sterkte en is prettig voor het oog.
 • De lampen zijn veelzijdig te gebruiken. Een belangrijk voordeel van een solar tafellamp is dat je deze in principe overal kunt gebruiken. Heb je onder je overkapping bijvoorbeeld op een avond een lamp nodig? Haal dan de solar tafellamp vanaf de tuintafel naar de overkapping toe. Ook onder de overkapping geniet je van bovengenoemde voordelen.
 • In veel varianten te verkrijgen. Als je een solar tafellamp voor in je tuin aan wilt schaffen, stuit je al snel op een heel uitgebreid aanbod. Het aanbod is qua aantallen indrukwekkend, maar ook qua diversiteit. Je kunt uit veel soorten solar tafellampen kiezen, waardoor je altijd een geschikte lamp voor in je tuin kunt vinden.

Moet je bij een solar tafellamp ook nog met nadelen rekening houden? Nou, het mag duidelijk zijn dat de werking wel afhankelijk is van het zonlicht. Op de dagen dat het in ons land bewolkt is, heeft de lamp mogelijk moeite om zich op te laden. Dat resulteert in het niet branden van de lamp of in een kortere brandduur.

Door bovengenoemd nadeel moet je goed kijken naar de plaatsing van de tafellamp. Heb je bijvoorbeeld je tuintafel onder een overkapping staan? Dan is de kans groot dat de lamp zich niet voldoende op kan laden. Dat is ook het geval als je tuintafel het grootste gedeelte van de dag in de schaduw staat. De plaatsing is al met al het belangrijkste aandachtspunt.

Persoonlijk zijn wij groot fan van een solar tafellamp. Dat geldt zéker voor de vijf lampen die in bovenstaande tabel staan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste solar tafellampen van het moment zijn. Waarom? Dat leggen we je graag in onderstaande vijf reviews uit. Neem de reviews door en schaf de perfecte solar tafellamp voor in je tuin aan.

Beste koop solar tafellamp – Gadgy Solar Lantaarn Bloem

Zie je het al helemaal voor je? Op een warme zomeravond aan je tuintafel urenlang natafelen, gezellig praten en genieten van het mooie leven? Om dergelijke momenten nog mooier te maken, is de aanschaf van een solar tafellamp aan te raden. Hierbij raden wij je specifiek de Gadgy Solar Lantaarn Bloem aan. Dit is volgens ons de beste koop solar tafellamp van het moment.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is dit een prachtige lamp om te zien. De lamp is 36 centimeter hoog, heeft een diameter van 20 centimeter en is in een prachtige stijl vormgegeven. Op het moment dat deze lamp brandt, is de lichtopbrengst uniek te noemen. Het uitgesneden patroon van de lamp zorgt voor een schitterend lichteffect in de tuin. Je weet in ieder geval zeker dat deze tafellamp alle aandacht opeist.

Het fijne is dat deze tafellamp op een handige manier werkt. Ten eerste heb je geen omkijken naar het opladen van de lamp. Dankzij het zonnepaneel aan de bovenzijde van de lamp komt de lamp aan de benodigde energie. Het zonlicht wordt door de lamp in energie omgezet, waardoor je elke avond van het gewenste licht geniet.

Nadat je deze lamp op je tafel hebt gezet, hoef je maar één ding te doen: de schakelaar op ON te zetten. Nadat je dit hebt gedaan, treedt de sensor van de lamp in werking. Deze sensor houdt het licht in de gaten en schakelt de lamp bij schemer in. Je hebt hierdoor echt 0,0 omkijken naar de bediening van de lamp.

Over de kwaliteit van deze lamp zijn wij erg te spreken. Het merk Gadgy heeft deze lamp namelijk van metaal vervaardigd. Dit materiaal kenmerkt zich door een hoge robuustheid en daarmee een lange levensduur. Om de lamp nóg fraaier te maken, heeft Gadgy deze lamp in het zwart uitgevoerd. Prachtig.

Bijkomend voordeel: deze lamp is IP65 waterdicht. Zelfs als het regent, kun je de lamp met een gerust hart in je tuin laten staan. Concreet betekent dit dat je het gehele jaar door van deze prachtige lamp kunt genieten.

Wel moet je rekening houden met een vrij fors prijskaartje. Voor deze beste koop solar tafellamp betaal je bij onze partner Bol.com 35,49 euro. In verhouding tot andere solar tafellampen is dat behoorlijk aan de prijs. Ook moet je dus goed rekening houden met de plaatsing van de lamp; het is wenselijk/noodzakelijk dat de lamp voldoende zonlicht op kan vangen.

Gadgy Solar Lantaarn Bloem bestte

Deze lamp is vrij prijzig; 35,49 euro om precies te zijn.

Voordelen
 • Fraai design (en groot)
 • Met dag/nacht sensor
 • Schitterend lichteffect
 • Van metaal (=robuust)
 • IP65 waterdicht
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Gadgy Solar Lantaarn Bloem is volgens ons de beste koop solar tafellamp. Deze lamp is een lust voor het oog. Als de lamp niet brandt, maar al helemaal als de lamp wel brandt. Door het unieke patroon aan de buitenzijde is het lichteffect van deze lamp indrukwekkend te noemen. Verder is de lamp relatief groot, van een prima kwaliteit en volledig waterdicht. Een ware aanrader voor in elke tuin!

Beste set solar tafellampen – Proventa Solar Tafellampen

Ben je voor in je tuin op zoek naar een solar tafellamp? Heb je alleen het idee dat je aan één lamp niet voldoende hebt? Dat is goed voor te stellen, bijvoorbeeld als je een grote tuin hebt. Of als je een reusachtige ruintafel hebt. In die gevallen kies je het beste voor deze set van Proventa Solar. Dit is volgens ons namelijk de beste set solar tafellampen.

Als je besluit om deze set aan te schaffen, krijg je maar liefst 4 lampen geleverd. Je kunt in principe dus je tafel vol zetten met deze fraaie lampen. Maar, je kunt de lampen ook op andere plekken in je tuin kwijt. Het is namelijk zo dat deze lampen ook op te hangen zijn én ook nog als prikspot te gebruiken zijn. Met deze set solar tafellampen kun je dus alle kanten op.

Deze vier lampen zijn allemaal van een zonnepaneel voorzien. Dit paneel vangt het zonlicht op, zet dit licht in energie om en is daardoor in staat om de lamp te laten branden. Dankzij de sensor gebeurt dit automatisch als het begint te schemeren.

Is het in jouw tuin nou noodzakelijk om deze lamp(en) in de schaduw te zetten? Dat is geen probleem. Je kunt deze lampen namelijk ook met de bijgeleverde USB kabel opladen. Als je daartoe besluit, branden lampen tot maar liefst 16 uur lang. Ideaal, aangezien je hiermee een stuk minder afhankelijk van het zonlicht bent.

Wat wij ook een belangrijk voordeel vinden, is het fraaie design van de lampen. De lampen zijn vrij klein uitgevoerd, maar zorgen wel voor een fraaie lichtopbrengst. Het meest opvallende daarbij is dat de lichtopbrengst maar liefst 50 lumen is.

Ook de kwaliteit van deze lampen is dik in orde. Dit komt door de gebruikte materialen (ABS) en de afwerking. Het merk Proventa geeft zelfs aan dat de levensduur maar liefst 20.000 branduren is. Dit betekent dat je de komende jaren met veel plezier geniet van deze solar lampen.

Wil je deze lampen het gehele jaar door gebruiken? Geen probleem. De lampen zijn namelijk IP65 waterdicht. Daarnaast is het opladen van de lampen dus ook mogelijk met de meegeleverde USB kabel. Geweldig.

Voor deze set van 4 solar tafellampen betaal je een bedrag van 79,99 euro. Hiermee komt de prijs per stuk uit op 20 euro. Dat is in ieder geval een heel stuk voordeliger dan bovenstaande variant. Bijkomend voordeel is dat je deze solar tafellampen dus veelzijdig in je tuin kunt gebruiken.

Wel moet je met één goed nadeel rekening houden: het licht is meer sfeerlicht dan echt functioneel licht. Als je bijvoorbeeld bij je tafel veel licht wilt creëren, is het aan te raden om meerdere van deze lampen naast elkaar te zetten.

Proventa Solar Tafellampen beste

Dit licht is meer sfeerlicht dan echt functioneel licht.

Voordelen
 • Set van 4 tafellampen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Prachtig design
 • IP65 waterdicht
 • Lange levensduur
 • Ook met USB op te laden
Nadelen
 • Minder functioneel licht
Conclusie

De Proventa Solar Tafellampen is volgens ons de beste set met solar tafellampen. In deze set tref je 4 lampen aan die je op een veelzijdige manier kunt gebruiken. Je kunt ze als tafellampen gebruiken, maar ook als hanglamp of als prikspot. De kwaliteit, de vormgeving en het prijskaartje zijn allemaal naar onze wens!

Beste solar lantaarn voor op tafel – Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp

Veel mensen zijn voor in hun tuin naar lantaarns op zoek. Een lantaarn brengt prachtig licht met zich mee, terwijl een lantaarn in de meeste gevallen ook een fraai design heeft. In onze ogen is dat zeker bij de Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp het geval. Dit is naar onze mening namelijk de beste solar lantaarn voor op tafel.

Dat dit de beste solar lantaarn voor op tafel is, is aan meerdere facetten te danken. Ten eerste zijn wij heel erg te spreken over de afmetingen. De lamp is 20,5 centimeter hoog en heeft een diameter van 18 centimeter. De lamp levert hierdoor voldoende licht af, maar is ook weer niet té nadrukkelijk aanwezig.

Wat ook een belangrijk voordeel is, is dat je twee lampen geleverd krijgt. Met deze twee lantaarns kun je je tafel perfect verlichten. Je kunt er ook voor kiezen om één lamp op je tafel neer te zetten en de andere lamp op te hangen. De lampen beschikken namelijk over een handig hengsel aan de bovenzijde.

De lampen zien er volgens ons prachtig uit. Dit komt door de afmetingen, maar ook door het patroon aan de buitenzijde. Door dit patroon zien de lampen er strak uit, terwijl het lichteffect ook schitterend te noemen is. Wat wij een leuk detail vinden, is dat beide lampen een ander design hebben. Dat zie je duidelijk op de foto’s in deze review.

Voor deze lampen heeft het merk Gadgy gebruik gemaakt van metaal. Dit materiaal zorgt voor de stoere uitstraling én zorgt voor een lange levensduur. Bij juist gebruik geniet je jarenlang van deze lampen.

Leuk detail: de binnenzijde van deze lampen is in het goud uitgevoerd. Door deze kleur is het licht min of meer goudkleurig; dit brengt een luxe en warme lichtopbrengst met zich mee.

Voor de werking ben je alleen van zonlicht afhankelijk. Zolang de zon brandt, zijn deze solar lantaarns in staat om zichzelf op te laden. Het advies is hierbij om de schakelaar aan de onderzijde voor het eerste gebruik op ‘ON’ te zetten. Hiermee stel je de sensor in werking. Zodra het begint te schemeren, zorgt deze sensor ervoor dat de solar lantaarns aanspringen.

Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp beste

Voor deze set van solar lantaarns betaal je bij onze partner Bol.com 31,99 euro. Als we dit omrekenen naar de prijs per stuk, is het de goedkoopste variant tot zover uit deze top 5. Maar, je moet wel even rekening houden met de plaatsing van de lampen. Voor een optimale werking moet je deze solar lantaarns echt in het zonlicht plaatsen.

De werking is heel erg afhankelijk van het zonlicht. Je moet deze solar lantaarns daarom op een zonrijke plek in je tuin neerzetten.

Voordelen
 • Set van 2 solar lantaarns
 • Prachtig design
 • Schitterend lichteffect
 • Van metaal vervaardigd
 • Met automatische sensor
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Erg afhankelijk van het zonlicht
Conclusie

De Gadgy Solar Lantaarn Gloeilamp is de beste solar lantaarn voor op tafel. Of beter gezegd: de beste solar lantaarns. Als je deze lamp aanschaft, krijg je namelijk twee lantaarns geleverd. Deze twee lantaarns zien er beide geweldig uit en zijn van een uitmuntende kwaliteit. Ook zijn deze solar lantaarns handig in gebruik én betaalbaar. Een aanrader wat ons betreft dus.

Beste luxe solar tafellamp – Smartwares OSL-50012

Heb je de solar tafellampen uit dit artikel al op je gemakje bekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat het aanbod van solar tafellampen erg divers is. Dat klopt. Je kunt uit allerlei soorten lampen kiezen, waaronder een luxe lamp. Gaat je voorkeur uit naar een luxe lamp? Dan raden wij je de Smartwares OSL-50012 lamp aan. Dit is volgens onze test de beste luxe solar tafellamp.

Dat wij dit de beste luxe solar tafellamp vinden, heeft met drie specifieke punten te maken. Ten eerste met het design van de lamp. Als je naar deze lamp kijkt, zou je niet verwachten dat het een lamp voor buiten is. Dat is echter wel het geval. Mede door het luxe design is dit een perfecte aanwinst voor de moderne, strakke en luxe tuinen.

Ten tweede werkt deze lamp op twee manieren. Allereerst is de lamp in staat om zich met zonlicht op te laden. Het aangebrachte paneel vangt het zonlicht op en zet dit vervolgens om in energie. Met deze energie is de lamp in staat om (langdurig) te branden. Ten tweede kun je deze lamp met een USB kabel opladen. Dit is ideaal als deze lamp bijvoorbeeld in de schaduw staat.

Ten derde is het uniek dat deze lamp dimbaar is. Je bent hierdoor in staat om altijd het gewenste licht in je tuin te creëren. Oprecht uniek te noemen, aangezien dit bij weinig andere solar tafellampen mogelijk is.

Voor het volledig opladen heeft deze lamp ongeveer 6 tot 8 uur zonlicht nodig. Nadat de lamp volledig opgeladen is, brandt deze tot wel 8 uur lang. Het fijne hierbij is dat de lamp zichzelf in en uitschakelt. Daar heb je dus geen omkijken naar. Overigens is het ook nog mogelijk om deze lamp binnenshuis te gebruiken. Het merk Smartwares geeft aan dat de lamp ook prima op de veranda, op de camping of op elke andere plek te gebruiken is.

Kies je ervoor om deze lamp met de USB kabel op te laden? Om de lamp volledig op te laden, moet de USB kabel zo’n 3 á 4 uur zijn werk doen. Nadien geniet je tot wel 22 uur van het licht. Dat is een ongekend lange periode.

Het mag duidelijk zijn dat we met een unieke tafellamp te maken hebben. Deze lamp is niet alleen uniek, maar is  ook van een prima kwaliteit. Je zou het mogelijk niet verwachten, maar de lamp beschikt over een metalen frame. De lamp is hierdoor prima tegen een stootje bestand.

Smartwares OSL-50012 beste

Dat dit een luxe solar tafellamp is, blijkt spijtig genoeg wel uit het prijskaartje. Voor deze solar tafellamp betaal je een bedrag van 32,99 euro. Dat is vrij prijzig voor slechts één solar tafellamp. Daarbij moet je ook nog rekening houden met het licht. Het licht dat deze lamp afgeeft, is namelijk meer wit dan geel. Dit moet maar net je smaak zijn.

Deze tafellamp is vrij prijzig; 32,99 euro.

Voordelen
 • Dimbaar
 • Met USB kabel op te laden
 • Luxe design
 • Metalen frame
 • Lange brandduur
Nadelen
 • Prijzig
 • Wit licht
Conclusie

De Smartwares OSL-50012 is wat ons betreft de beste luxe solar tafellamp. Deze lamp heeft een luxe design, is via een USB kabel op te laden én is ook nog eens dimbaar. Dit zijn drie eigenschappen waardoor dit met afstand de beste luxe solar lamp voor op tafel in de tuin is. Ook de andere eigenschappen van deze lamp zijn prima te noemen.

Beste goedkope solar tafellamp - LedKoning Solar Lantaarn Basket Small

Het aanbod van solar tafellampen is aantrekkelijk te noemen. Je hebt uit veel solar tafellampen de keuze en je hebt ook nog uit meerdere prijsklasse de keuze. Gaat jouw voorkeur uit naar een zo’n goedkoop mogelijke tafellamp op zonne-energie? Graag raden wij je de LedKoning Solar Lantaarn Basket Small aan. Dit is volgens ons de beste goedkope solar tafellamp.

Voor deze solar tafellamp betaal je slechts 17,50 euro per stuk. Het is hiermee zeker niet de allergoedkoopste lamp, maar we hebben ook kritisch naar de kwaliteit gekeken. In tegenstelling tot veel andere goedkope solar tafellampen is deze lamp wél van de gewenste kwaliteit.

Bij deze lamp viel direct het design op. De lamp is vrij groot, getuige de diameter van 23 centimeter. Door het fraaie patroon aan de buitenzijde oogt deze lamp echter alles behalve groot. Geef de lamp een mooi plekje op je tuintafel en je geniet van twee voordelen:

 • Als de lamp niet brandt, is het design van de lamp een aanwinst voor je tuin
 • Als de lamp wel brandt, geniet je van een prachtig lichteffect. Ook dat is te danken aan het patroon. Maar, dit is ook te danken aan de flikkerende werking van de lamp. De lamp flikkert, waardoor het net is alsof je naar een echte kaars zit te kijken.

Gedurende de dag is deze lamp in staat om zich op te laden. Nadien is de lamp in staat om 6 uur lang licht te leveren. Dat is niet overdreven lang, maar is in de basis voor elke avond meer dan voldoende. Overigens beschikt deze lamp over een aan-uit schakelaar; daarmee hou je eventueel de controle over de lamp.

Over deze goedkope lamp op zonne-energie zijn wij te spreken, maar je moet wel met twee nadelen rekening houden. Eén van de twee nadelen is dat deze lamp niet volledig waterdicht is. De IP waarde is slechts 44, waardoor de lamp alleen tegen een paar spetters bestand is.

Ten tweede moet je rekening houden met het gewicht van de lamp. Ondanks dat de lamp groot is, is de lamp veel te licht. Zeker als je regelmatig een harde wind in je tuin hebt staan, valt de lamp met enige regelmaat om. Je zou de lamp in dat geval met bijvoorbeeld steentjes kunnen verzwaren.

LedKoning Solar Lantaarn Basket Small beste

Deze lamp is licht van gewicht en daarmee (te) gevoelig voor wind.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Fraai design
 • Prachtig lichteffect
 • Brandtijd tot 6 uur
 • Vrij groot
Nadelen
 • Te licht van gewicht
 • IP44
Conclusie

De LedKoning Solar Lantaarn Basket Small is volgens onze test de beste goedkope solar tafellamp. Voor deze lamp betaal je 17,50 euro, waarna het genieten begint. De lamp ziet er geweldig uit, het lichteffect is fraai en de lamp is vrij groot. Houd alleen rekening met het minieme gewicht (gevoelig voor wind) en de IP44 certificering (niet volledig waterdicht).

Koopgids

Wij raden de aanschaf van een solar tafellamp absoluut aan. Met zo’n lamp creëer je het gewenste functionele licht bij je tafel, maar ook nog eens sfeervol licht. Dat is zeker het geval als je voor één van bovenstaande varianten kiest.

Een terechte vraag is wel wat voor in jouw tuin nou de beste solar tafellamp is. Om het antwoord op die vraag te vinden, zou je op meerdere punten moeten letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag in deze koopgids.

Design van de lamp

Als eerste wijzen wij je graag op het design van de solar tafellamp. Waarom? Omdat het design per tafellamp verschillend is. Kijk maar eens naar de volgende eigenschappen van bovenstaande lampen:

 • Afmetingen: elke solar tafellamp heeft unieke afmetingen. Sommige varianten zijn een stuk groter dan andere varianten.
 • Kleur: gaat je voorkeur uit naar een lichtgekleurde lamp of naar een donkergekleurde lamp? Let ook goed op de kleur aan de binnenzijde van de lamp.
 • Patroon: check goed wat je van het patroon aan de buitenzijde vindt. Dit patroon is bepalend voor de uitstraling van de lamp én voor het lichteffect.
Design van de lamp

Lichteffect

Ten tweede wijzen wij je graag op het lichteffect van de lamp. Dit effect wordt bepaald door het patroon aan de buitenzijde van de lamp, maar ook door de lichtsterkte en de lichtkleur.

Op het gebied van kleur bestaan grote verschillen. Sommige lampen geven fraai warm licht af, terwijl andere lampen een stuk witter licht afgeven. Het is aan jou de taak om te achterhalen wat je het mooiste vindt/lijkt voor in jouw tuin.

Brandtijd

Ten derde wijzen wij je graag op de brandtijd van de lamp. In een ideale wereld is de brandtijd uiteraard zo lang mogelijk. Mocht je van een echt lange brandtijd verzekerd willen zijn, kies je het beste voor een lamp die je via USB op kunt laden.

Sensor

Ten vierde is ons advies om te kiezen voor een solar tafellamp met sensor. De sensor houdt de schemering in de gaten; zodra het begint te schemeren, springt de lamp automatisch aan. Je hebt hierdoor totaal geen omkijken naar de werking van de lamp.

Aantal lampen

Ten vijfde is het verstandig om goed na te denken over de hoeveelheid gewenste lampen. Denk je aan één solar lamp voor op je tafel genoeg te hebben? Of heb je het liefste meerdere lampen?

Tip: let goed op of de lampen veelzijdig te gebruiken zijn. Sommige solar tafellampen kun je ook als bijvoorbeeld hanglamp gebruiken. Als dat het geval is, is het al helemaal interessant om voor een set te kiezen.

Overige eigenschappen

Bij een solar tafellamp zou je ook goed op de volgende punten moeten letten:

 1. Gewicht: een solar tafellamp moet bij voorkeur relatief zwaar zijn. Als de lamp te licht is, waait deze regelmatig om door de wind.
 2. Waterdichtheid: ga bij elke solar tafellamp goed na wat de IP certificering is. Wij geven de voorkeur aan een IP waarde van 65.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil je uitgeven aan je nieuwe solar tafellamp? Dat is een belangrijke vraag, omdat de prijskaartjes nogal uiteenlopen. Denk daarom op voorhand goed over je budget na.

Wat minstens net zo belangrijk is, is om voor kwaliteit te gaan. Wij hebben namelijk jammerlijk genoeg op moeten merken dat veel solar tafellampen niet aan de gewenste kwaliteit voldoen. Kies daarom altijd voor een solar tafellamp van een A-merk.

Prijs-kwaliteitsverhouding solar tafellamp

Tip: bekijk ook andere vormen van solar tuinverlichting

Slotwoord

Met een solar tafellamp in je tuin geniet je van gezellig en functioneel licht. Je hebt bovendien geen omkijken naar de lamp en het is ook nog eens duurzame keuze. Voldoende redenen dus om één van bovenstaande lampen aan te schaffen. Heb je hier vragen over? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe solar tafellamp(en).

Tresna.nl
Logo