Beste digitale tijdschakelaar
In dit artikel staan we stil bij het grote aanbod van digitale tijdschakelaars. Met een digitale tijdschakelaar kun je eenvoudig een apparaat inschakelen op een bepaald tijdstip. Op dezelfde manier kun je het ook uitschakelen. Zo kun je bijvoorbeeld een digitale tijdschakelaar gebruiken om je tuinverlichting tussen zeven en elf uur ’s avonds te laten branden.
Onze top 5 digitale tijdschakelaars
Voor- en nadelen van een digitale tijdschakelaar
Het grote voordeel is dan dat je niet kunt vergeten om de verlichting uit te schakelen, waardoor hij de hele nacht brandt en je de volgende dag misschien ook niet direct opmerkt dat de verlichting rond je vijver is blijven branden. Met andere woorden, een digitale tijdschakelaar is een toestel dat je gebruikt om elektrische toestellen op een geautomatiseerde manier te bedienen. Tegelijk is het een handig hulpmiddel om het elektriciteitsverbruik in je woning te beperken en je woning veiliger te maken. Hoe handig is het bijvoorbeeld niet om ’ s avonds thuis te komen en te weten dat de verlichting bij je thuis al brandt?
Een digitale tijdschakelaar ziet eruit als een stekker die je in het stopcontact steekt en die zelf ook een stopcontact heeft. Je plugt het toestel dat je dan met deze tijdschakelaar wil laten werken in op dit stopcontact. Op de tijdschakelaar zelf doe je het nodige configureer- en instelwerk. Deze programma’s of tijdschema’s instellen kun je vergelijken met het werken van de timer van je oven of inductiekookplaat. In onze reviews en in de gebruiksaanwijzing van je toestel lees je er alles over.
In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte digitale tijdschakelaars voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk type uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van elk toestel. Sowieso scoren alle digitale tijdschakelaars uit onze selectie hoog.
Ben je op zoek naar een digitale tijdschakelaar om de verlichting rond je woning automatisch te laten inschakelen en uitschakelen? Dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Je budget speelt hier een grote rol, maar denk bij je keuze bijvoorbeeld ook aan de omgeving waar je de schakelaar wil installeren. Wil je de digitale schakelaar bijvoorbeeld binnen of buiten installeren? Pas als je een antwoord op deze vragen weet, kies je de juiste digitale tijdschakelaar voor de juiste toepassing.
De slimme stekker van LUSQ is onze beste koop voor wie op zoek is naar een digitale tijdschakelaar. We kiezen dit toestelletje, omdat het naast de klassieke werking van een digitale tijdschakelaar, zoals bijvoorbeeld het instellen van tijdschema’s voor elektrische toestellen, ook de mogelijkheid biedt om het stroomverbruik te meten.
Deze slimme stekker biedt een reeks handige functies waarmee je niet alleen je apparaten op afstand kunt beheren, maar dus ook inzicht kunt krijgen in hun stroomverbruik. Verder stelt de slimme stekker je in staat om digitale tijdschema's in te stellen voor het activeren en uitschakelen van bijvoorbeeld lampen. Dit is niet alleen handig voor dagelijks gebruik, maar ook voor wanneer je op vakantie bent en je huis wilt beveiligen door lampen op afstand te bedienen. Je kunt dus gewoon op afstand met je mobieltje thuis toestellen bedienen. De slimme stekker en tijdschakelaar van LUSQ heeft een modern en aantrekkelijk ontwerp dat goed past bij je interieur. Wil je graag een verlichte oprit als je ’s winters altijd tussen zes en zeven thuiskomt? Dat kan perfect met deze digitale tijdschakelaar!
Het grootste nadeel van de LUSQ Slimme Stekker is dat het niet werkt met Apple HomeKit. Ben je een Apple-liefhebber, dan is dit wellicht niet de beste keuze. Daarnaast werkt dit toestel evenmin in combinatie met bluetooth (zie koopgids). Een ander nadeel is dat deze stekker geen dimfunctie heeft om verlichting te dimmen, maar misschien vind je dit sowieso niet nodig.
Vergelijk prijzen van de beste koop digitale tijdschakelaar en bestel bij jouw favoriete webwinkel:
De K&L Slimme Stekker is de beste keuze voor wie een digitale tijdschakelaar met bluetoothintegratie zoekt. Zoals je kunt verwachten, stuur je met deze K&L-stekker gemakkelijk elektrische toestellen en apparaten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld nooit vergeten de verlichting in de tuin uit te schakelen, om maar iets te noemen. Via Google Home of Amazon Alexa kun je de apparaten eenvoudig in- en uitschakelen.
Bovendien stel je ook handige tijdschema’s voor de hele week of een hele maand in, waardoor je nog meer gemak en controle hebt. De stekkers worden individueel verkocht. Zodoende kies je het exacte aantal dat je nodig hebt. De installatie is eenvoudig en wordt ondersteund door een duidelijke handleiding. Een handige eigenschap van deze slimme stekker is dat het toestel het stroomverbruik meet. Hierdoor kun je bewuster omgaan met je energieverbruik. Bovendien heeft de K&L tijdschakelaar een stijlvol ontwerp dat mooi in je interieur past. Een extraatje van deze tijdschakelaar is de bluetooth integratie. Hierdoor kun je deze stekker niet alleen via wifi, maar ook via bluetooth bedienen.
Een mogelijk nadeel van de K&L tijdschakelaar is dan weer dat deze tijdschakelaar alleen werkt op het 2.4 GHz wifinetwerk en niet op 5 GHz. Daarnaast is de aanschafprijs mogelijk iets hoger in vergelijking met andere tijdschakelaars. Wil je meerdere van deze digitale tijdschakelaars? Dan moet je ze wel telkens individueel kopen. Een pakket met bijvoorbeeld vijf K&L digitale tijdschakelaars met wat prijskorting was zeker leuk geweest.
Vergelijk prijzen van de beste koop digitale tijdschakelaar met bluetooth en bestel bij jouw favoriete webwinkel:
De digitale tijdschakelaar van Brennenstuhl is onze beste koop als je op zoek bent naar een digitale tijdschakelaar voor buitengebruik. Deze timer is ontworpen om je maximale controle te geven over het in- en uitschakelen van apparaten en verlichting, waardoor je energie kunt besparen en de sfeer in je tuin en op je terras kan optimaliseren.
Deze tijdschakelaar beschikt over een helder lcd-display dat een scala aan functies biedt. Je kunt tien programma’s instellen, met telkens en indien gewenst een specifieke dag van de week en een tijdstip, waardoor je de timing van de stroomvoorziening voor een toestel volledig onder controle hebt. Het display toont niet alleen de tijd in 12 en 24 uursformaat, maar ook de minuten en seconden.
De Brennenstuhl is bestand tegen spatwater en regenbuien. Ideaal dus om hem ergens buiten een plekje te geven en de tuin- of vijververlichting te programmeren. En daarmee houden de handige functies niet op. Je kunt bijvoorbeeld lopende programma's onderbreken en gebruikmaken van het datageheugen. Dit betekent dat in het geval van een stroomuitval de instellingen behouden blijven.
Het grootste nadeel van deze digitale timer is dat het instellen van de tijd en programma's wat aandacht en tijd vergt. Daarnaast is de timer niet compatibel met smart home systemen en kan het apparaat enigszins omvangrijk zijn. Plaats je het in een dubbel stopcontact, dan is het wat moeilijk om in het vrije stopcontact nog een toestel aan te sluiten.
Vergelijk prijzen van de beste koop digitale tijdschakelaar voor buiten en bestel bij jouw favoriete webwinkel:
De McPower Digitale tijdschakelaar is een handig en veelzijdig apparaat dat je in staat stelt om binnenapparaten op geplande tijden in- en uit te schakelen. Ben je op zoek naar een tijdschakelaar met een dimmer, dan is dit voor jou sowieso de beste keuze. Dankzij deze mogelijkheid kun je het in- en uitschakelen van verlichting nog beter finetunen en aan je eigen wensen aanpassen. Zoals bij de meeste tijdschakelaars het geval is, draagt het apparaat bij aan de veiligheid. Inbrekers denken snel dat er iemand thuis is als er licht in en rond de woning brandt. Met een vermogensbereik tot 3600 watt is deze tijdschakelaar geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder werkplaatsen en huishoudelijke apparaten.
Het schakelen tussen een 12-uurs of 24-uurs tijdsindeling is eenvoudig, dankzij het duidelijke display. Bovendien biedt de tijdschakelaar de optie om handmatig in of uit te schakelen, wat deze McPower extra veilig maakt. Het ledlampje geeft aan of de schakelaar is ingeschakeld, en de kinderbeveiliging zorgt ervoor dat je dreumes niet per ongeluk de werking van de schakelaar in de war kan sturen. Het intuïtieve ontwerp maakt het programmeren eenvoudig, zelfs voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn.
Een bijkomend voordeel van de McPower digitale tijdschakelaar is dat de geprogrammeerde instellingen behouden blijven bij stroomuitval, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het opnieuw instellen van de tijdschema's.
Als nadeel noteren we de IP20-classificatie. Dit betekent dat je de tijdschakelaar enkel binnen kunt gebruiken. Het toestelletje is niet bestand tegen vocht, regen of ander spatwater. Daarnaast verbruikt het op zichzelf ook wat stroom, we lezen op de website een stand-by verbruik van ongeveer 0,7 watt.
Vergelijk prijzen van de beste koop digitale tijdschakelaar met dimmer en bestel bij jouw favoriete webwinkel:
De Membeli digitale tijdschakelaar is voor ons de beste betaalbare oplossing voor het automatiseren van elektrische apparaten in huis. Met dit eenvoudige en gebruiksvriendelijke apparaat kun je op een geplande manier je apparaten aan- en uitzetten, waardoor je energie kunt besparen en de veiligheid in je huis kan verhogen. Deze digitale tijdschakelaar is speciaal ontworpen om je dagelijkse routines te vereenvoudigen en de controle over je elektrische apparaten te verbeteren.
Wat we een leuk voordeel vinden, is dat dit toestel slechts zeven knoppen heeft. Dit maakt de tijdschakelaar eenvoudig te bedienen. Je kunt in deze tijdschakelaar 20 tijdschema’s programmeren. Het grote scherm geeft de instellingen duidelijk weer, terwijl de tijdsinstellingen ook nauwkeurig tot op de seconde zijn. Deze tijdschakelaar heeft een maximale belasting van 3600 watt, waardoor je verschillende apparaten kunt aansluiten. Bovendien draagt de schakelaar bij aan de veiligheid door het idee te geven dat je aanwezig bent in je huis, wat potentiële indringers kan afschrikken.
Hoewel de Membeli Digitale Schakelaar vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Het enigszins grote formaat van de schakelaar kan enige ruimte in beslag nemen op je stopcontact of stekkerdoos. Bovendien biedt deze schakelaar geen afstandsbediening of compatibiliteit met smart home systemen, wat de bedieningsmogelijkheden beperkt. Er is geen afstandsbediening voorzien, wat het minder eenvoudig maakt om deze stekker op een moeilijk bereikbare plaats te gebruiken.
Vergelijk prijzen van de beste koop goedkope digitale tijdschakelaar en bestel bij jouw favoriete webwinkel:
Koopgids – Wat is de beste digitale tijdschakelaar voor jou?
Nu we de beste digitale tijdschakelaars op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een digitale tijdschakelaar koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen die je van een digitale tijdschakelaar mag verwachten.
Wil je een digitale tijdschakelaar kopen? Dan moet je alle aspecten en eigenschappen van het product goed bekijken. We zetten hier even de belangrijkste eigenschappen van een goede tijdschakelaar op een rij.
Naast digitale tijdschakelaars bestaan er ook analoge tijdschakelaars
Analoge tijdschakelaars bespreken we uitgebreid in ons algemene artikel over tijdschakelaars. Analoge tijdschakelaars werken met een systeem van pinnetjes of ruiters die je indrukt om de tijd te bepalen waarop de stroom in- of uitgeschakeld moet worden.
Hoe ziet een digitale tijdschakelaar eruit?
Digitale tijdschakelaars hebben zoals je kunt vermoeden een digitaal display. Je stelt de tijd en de programma's in met digitale knoppen. Dit soort tijdschakelaars kun je nauwkeurig tot op de seconde instellen. Daarnaast kun je ook heuse schema’s programmeren, bijvoorbeeld volgens de dag van de week. Er bestaan digitale tijdschakelaars die “standalone” werken, dit wil zeggen dat je de stekker individueel instelt en bedient, desgewenst met een afstandsbediening. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde “slimme” tijdschakelaars. Die kun je vergelijken met andere slimme toestellen zoals een slimme deurbel of een slim slot. Je bedient het via een smart home systeem. Dan kun je van je smartphone de werking van deze digitale tijdschakelaar opvolgen en hem aan- en uitschakelen. De combinatie van een tijdschakelaar en een smart home systeem laat je toe om stroomtoevoer per toestel waarvoor je een tijdschakelaar gebruikt te finetunen en op te volgen.
Wat zijn typische toepassingen waarbij je een tijdschakelaar kunt gebruiken?
Je vraagt je misschien af waar je een tijdschakelaar overal voor kunt gebruiken. Daarom hebben we hier even de voornaamste toepassingen opgesomd.
- Verlichtingsapparatuur. Verlichting die aan- en uitgaat zonder dat je dit manueel moet doen.
- Watervoorziening in de tuin. Je kunt een automatisch irrigatiesysteem voor je moestuin of plantenborder instellen, dat bijvoorbeeld 's avonds tussen acht en tien ingeschakeld is.
- Beveiliging. Met een tijdschakelaar kun je ervoor zorgen dat gemeenschappelijke ruimtes in appartementen of bijvoorbeeld parkings gedurende bepaalde tijdstippen 's nachts verlicht zijn.
Kies je een mechanische of een digitale tijdschakelaar?
Hierover lees je meer in ons artikel over tijdschakelaars in het algemeen.
Wil je de digitale tijdschakelaar binnen of buiten gebruiken?
Er is een verschil tussen tijdschakelaars voor binnen of buiten. Deze voor buitengebruik zijn robuust en zijn beschermd tegen spatwater en regenwater. Ze zijn bovendien vaak in kleuren zoals zwart of kaki uitgevoerd, zodat ze niet al te fel opvallen tussen planten of bij je vijver.
Tijdschakelaars voor binnen zijn vaak kleiner en eleganter ontworpen. Dit is wel leuk meegenomen als ze zichtbaar zijn en als je bijvoorbeeld een tijdschakelaar wil plaatsen in een blok met meerdere stopcontacten. Het is dan nog steeds de bedoeling dat je de vrije stopcontacten ook kunt gebruiken.
Eenvoud qua bediening
Digitale tijdschakelaars stel je in door tijdschema's te programmeren. Vergelijk het met de instellingen op je inductiekookplaat of je microgolfoven. Net zoals bijvoorbeeld bij je digitale fototoestel of smartphone, doe je er goed aan de tijd te nemen om alle mogelijkheden te ontdekken. Pas dan blijf je je niet beperken tot die ene handige functie die je onmiddellijk ontdekt.
Uiterlijk en afmetingen
Zoals we al aanhaalden bij de keuze tussen tijdschakelaars voor binnen en buiten, bestaat er een groot verschil in het uiterlijk en het design van tijdschakelaars. De afmetingen kunnen ook nogal verschillen. Bekijk daarom goed de afmetingen en bepaal welke soort tijdschakelaar je in huis wilt halen qua look. Vaak is het een apparaatje dat wel ergens op de een of andere manier zichtbaar is, dus dan kun je zowel een mooi ogende tijdschakelaar kiezen.
Afstandsbediening
Plaats je de tijdschakelaar op een moeilijk bereikbare plaats, zorg er dan voor dat je hem met een afstandsbediening kunt programmeren en kunt in- en uitschakelen.
Bluetooth of niet?
Vind je het gebruik van een smart home systeem maar niets, dan kun je kiezen voor een tijdschakelaar met bluetooth. Dit is iets minder geavanceerd dan een verbinding via wifi, maar is meestal ook iets eenvoudiger in gebruik. Bij tijdschakelaars die compatibel zijn met bluetooth krijg je ook vaak een specifieke app voor op je smartphone waarmee je eenvoudig de tijdschakelaar kunt bedienen en programmeren. Het voordeel van bluetooth is dus dat het eenvoudiger is dan een smart home systeem.
Slotwoord
Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben bijgebracht over digitale tijdschakelaars. Een tijdschakelaar kiezen is niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over wat je precies wil. Natuurlijk moet je stilstaan bij welk budget je wil uitgeven. Heb je nog specifieke vragen over tijdschakelaars? Aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van het juiste toestelletje. Zo kies je helemaal uit je luie stoel de tijdschakelaar die het best geschikt is voor jou. Veel succes met de aankoop van je digitale tijdschakelaar!