Beste kastverlichting

Moet jij elke ochtend ook vroeg je bed uit om naar werk te gaan? Moet je dan ’s ochtends ook nog uit je kledingkast het gewenste overhemd, de gewenste jurk of het gewenste kostuum pakken? Het is niet altijd even handig om dan het licht van je slaapkamer aan te doen; daar maak je wellicht jouw partner mee wakker.

Om dat te voorkomen, kan je het beste voor kastverlichting kiezen. Dit is handige verlichting die je aan de binnenkant van de kast kunt plaatsen, zodat je altijd perfect zicht hebt op de inhoud van je kast. Uitermate handig voor vroeg in de ochtend; zeker in de donkere perioden in het jaar.

Met dank aan de kastverlichting pak je dus moeiteloos de juiste kleren uit je kast, terwijl jouw partner hier niet wakker van wordt. Deze verlichting is overigens niet alleen handig in een kledingkast, maar ook in andere soorten kasten. Door de ombouw van een kast is dit immers vaak een donkere plek. Met dank aan de kastverlichting los je dat probleem in een handomdraai om.

Heb je een prachtige kast in jouw slaapkamer staan waarvoor je graag kastverlichting wenst te hebben? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het aanbod van kastverlichting is namelijk nogal divers. De verlichting is in allerlei soorten kleuren verkrijgbaar, in verschillende soorten, met verschillende functies en met verschillende prijskaartjes.

Wij hebben alvast het werk voor jou gedaan. Aan de hand van een strenge keuring hebben we de vijf beste soorten verlichting voor in een kast geselecteerd. Dit zijn stuk voor stuk verlichting die je moeiteloos aan kunt brengen en waar je optimaal plezier van hebt. In onderstaande tabel kan je reeds zien voor welke verlichting wij gekozen hebben:

Onze top 5 voor kastverlichting

Afbeelding

Product


Tigioo kastverlichting

Onze beste koop!

Tigioo kastverlichting

Beste koop

of

LED strip multicolour met afstandsbediening - 2 meter

​LED strip multicolour met afstandsbediening - 2 meter

Beste LED strip kastverlichting

of

ProLED Kastverlichting

ProLED Kastverlichting

Beste kastverlichting met bewegingssensor

of

LED strip multicolour met afstandsbediening - 5 meter

LED strip multicolour met afstandsbediening - 5 meter

Beste kastverlichting voor een grote kast

of

LED lover Draadloze LED Spots

LED lovers Draadloze LED Spots

Beste set kastverlichting

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Tigioo kastverlichting

Beste koop

Tigioo kastverlichting

of

LED strip multicolour met afstandsbediening - 2 meter

Beste LED strip kastverlichting

LED strip multicolour met afstandsbediening - 2 meter

of

ProLED Kastverlichting

Beste kastverlichting met bewegingssensor

ProLED Kastverlichting

of

LED strip multicolour met afstandsbediening - 5 meter

Beste kastverlichting voor een grote kast

LED strip multicolour met afstandsbediening - 5 meter

of

LED lovers Draadloze LED Spots

Beste set kastverlichting

LED lover Draadloze LED Spots

of

Waarom kastverlichting aanschaffen?

 Twijfel je nog enigszins over het aanschaffen van verlichting voor in de kast? Dat is in principe niet nodig; kastverlichting brengt namelijk de nodige voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in het gemak. Je hebt altijd goed zicht in je kast en je hoeft daar de grote (slaapkamer)lamp niet voor aan te doen. Dat is prettig voor je partner, zoals reeds hierboven uitgelegd.

Daarnaast is het ook zo dat de kastverlichting meer sfeer aan jouw kast geeft. Als je graag de deuren van je kast openhoudt, is de verlichting sfeerverhogend. Wil je vervolgens gaan slapen? Bij veel soorten kastverlichting krijg je een afstandsbediening meegeleverd, waarmee je de lampen in je kast zelf aan en uit kunt doen. Ideaal! 

Tot slot is het een feit dat kastverlichting in allerlei soorten kastjes goed van pas komt. Wij hebben het in dit artikel tot vooralsnog over een kledingkast gehad, maar wat te denken van bijvoorbeeld een keukenkastje? In een keuken kan je ook vaak goed licht gebruiken; met dank aan de kastverlichting verkrijg je ook prima licht ín een keukenkastje. Behalve de kledingkast en keukenkastjes zijn er nog veel meer toepassingsmogelijkheden te bedenk.

Het aanschaffen en installeren van kastverlichting brengt dus meerdere voordelen met zich mee. Grote vraag is alleen: voor welke kastverlichting kan je het beste kiezen? Wij hebben vijf prima soorten kastverlichting voor jou geselecteerd, waarover we hieronder in korte reviews het één en ander bespreken. Te beginnen met de beste koop:

Beste koop voor kastverlichting – Tigioo kastverlichting

Na een lange zoektocht naar de beste koop zijn wij uiteindelijk bij deze kastverlichting van Tigioo uitgekomen. Deze kastverlichting geeft helder licht, maakt het leven een stukje makkelijker en brengt diverse andere voordelen met zich mee. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding spreekt ons bijzonder aan, waardoor deze verlichting in onze ogen terecht het label ‘beste koop’ opgespeld heeft gekregen.

De kastverlichting is gemaakt van hoogwaardig aluminium en kunststof. Door een handig systeem is het ophangen van deze lampen onwijs simpel. Volgens de fabrikant duurt het installeren van deze verlichting slechts 10 seconden. Hoe dat kan? Er is gebruik gemaakt van een ingebouwde magneet; hierdoor kan je de lampen moeiteloos tegen iets van metaal bevestigen. Ook krijg je dubbelzijdig 3M tape meegeleverd, waarmee je de lampen vast kunt maken.

De lampen werken op AAA batterijen; je hebt dus geen last van snoeren en dergelijke in jouw kast. De lampen hebben een diameter van 8 centimeter en zijn ongeveer 1,7 centimeter dik.

Als je voor deze kastverlichting kiest, krijg je drie lampen geleverd. Deze lampen hebben de vorm zoals op de foto hiernaast en zijn bijzonder energiezuinig. De 3x AAA batterijen gaan lang mee en bieden dus onwijs veel gemak. Volgens oplevering van de fabrikant kunnen deze lampen maar liefst 50.000 branduren aan, voordat de batterijen vervangen dienen te worden.

De lampen geven helder en wit licht. Dankzij dit licht heb je in al jouw kasten in huis de gewenste verlichting. Wil je echt van alle gemakken voorzien worden? Ook dan is deze verlichting uitermate interessant. De verlichting maakt namelijk gebruik van een bewegingssensor op basis van de passieve infrared technologie.

Door deze technologie ​signaleren de lampen een beweging tot op 3 meter afstand. Als jij naar de kast toe loopt, springen de lampen al direct aan. De lampen hebben bovendien geen opwarmtijd en geven dus vanaf het allereerste moment voldoende licht. Doe je de kastdeur dicht? Dan schakelen de lampen zichzelf na 15 seconden weer volledig uit; ook nog eens energiezuinig dus!

Al met al zijn we dus behoorlijk te spreken over deze kastverlichting. We zijn, zoals eerder gezegd, ook te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor één set van 3 lampjes betaal je 20 euro. Bestel je echter 4 sets tegelijkertijd bij onze partner Bol.com? Dan betaal je slechts 16 euro per set. Het is dus lonend om meerdere lampen tegelijkertijd aan te schaffen.

Daarbij moet je wel rekening houden met twee nadelen die wij geconstateerd hebben. Allereerst zijn wij niet volledig te spreken over het design van de lampen. De ‘chromen’ rand is nogal nadrukkelijk aanwezig, waardoor de lampen relatief veel opvallen in een kast.

Beste koop Tigioo kastverlichting

Daarnaast hebben we van meerdere gebruikers vernomen dat de lampen soms uit de kast vallen. Het is dus echt zaak om de lampen goed te bevestigen met het magneet en eventueel ook met extra tape.

Het design van deze lampen is nogal opvallend.

Voordelen

 • Prima prijs-kwaliteitverhouding
 • Energiezuinig, dankzij o.a. de bewegingssensor
 • Zeer helder licht

Nadelen

 • (Te) opvallend design
 • Lampen moet écht goed vastgemaakt worden

Conclusie

Deze Tigioo kastverlichting is wat ons betreft de allerbeste koop. De verlichting werkt prima, je geniet van helder licht en ook de bewegingssensor is onwijs prettig. Door het energiezuinige verbruik, relatief gunstige prijs en het gemak kunnen we deze verlichting absoluut aanraden!

Beste LED strip kastverlichting – LED strip multicolour met afstandsbediening - 2 meter

Als je op zoek naar kastverlichting gaat, heb je de keus uit allerlei soorten verlichting. Het advies is om sowieso voor LED te gaan, maar ook daarin bestaan weer varianten. Je kunt bijvoorbeeld voor spotjes (zoals hierboven bij de beste koop) kiezen of voor een LED strip. Als jouw voorkeur naar een LED stript uit gaat, is deze LED strip van Gamma de perfecte keuze.

De LED strip heeft een lengte van 2 meter en is daardoor geschikt voor in onwijs veel kasten. In keukenkastjes, in kledingkasten, in ladekasten of in bijvoorbeeld de trapkast; de lampen komen overal van pas.

Met dank aan de meegeleverde afstandsbediening heb je bovendien alle vrijheid om zelf de kleur en het soort licht te bepalen. Je kunt het licht dimmen, je kunt de gewenste kleur instellen en je kunt zelfs een patroon naar wens instellen. Dankzij deze kenmerken is deze LED strip ook geschikt om bij een gordijn, achter een televisie of in een slaapkamer op te hangen.

Heb je een kast van 1 meter breed? Ook dan heb je iets aan deze LED strip. Je kunt deze strip namelijk op een lengte van 1 meter afknippen, waardoor je in feite van twee strips kunt genieten.

Zoals je op de foto kunt zien, heb je de keus uit allerlei kleurtjes. Om deze kleurtjes in te stellen, dien je gebruik te maken van de afstandsbediening. Deze afstandsbediening kan echter alleen gebruikt worden als het snoer van deze LED strip in het stopcontact zit. Daarmee komen we direct uit bij het eerste nadeel van deze kastverlichting.

Je bent bij deze kastverlichting namelijk gebonden aan een stopcontact; het is helaas niet zo dat deze verlichting op een batterij werkt. Het snoer is bovendien slechts 1,5 meter lang, waardoor je behoorlijk creatief moet zijn om deze verlichting hoog in bijvoorbeeld een kledingkast op te hangen.

Een ander nadeel is terug te vinden in het prijskaartje. Bij onze partner Gamma betaal je bijna 29 euro voor deze strip van 2 meter. In verhouding met de spotjes die we hierboven besproken hebben, is deze led strip dus behoorlijk aan de prijs.

Deze kastverlichting werkt op netstroom en heeft een snoer van slechts 1,5 meter lang.

Voordelen

 • Multifunctioneel inzetbaar
 • Keuze tussen allerlei kleurtjes
 • Sfeervol licht

Nadelen

 • Werkt op netstroom
 • Snoer van 1,5 meter
 • Relatief prijzig

Conclusie

De LED strip multicolour met afstandsbediening - 2 meter is de beste keuze als je op zoek bent naar een LED strip. De strip geeft helder licht af en kan naar eigen wens helemaal ingesteld worden. Door verschillende eigenschappen is deze verlichting niet alleen geschikt voor in kasten, maar ook voor bijvoorbeeld achter de televisie of bij het plafond.

Bekijk prijzen van LED strip multicolour met afstandsbediening - 2 meter bij verschillende winkels:

Beste kastverlichting met bewegingssensor – ProLED Kastverlichting

Ben jij graag in jouw huis van alle gemakken voorzien? Dan is het voor de hand liggend om voor kastverlichting met bewegingssensor te kiezen. Je hoeft dan immers nooit meer de verlichting aan te doen; deze verlichting springt direct aan zodra je naar de kast toe loopt. Als je graag van dit gemak wilt genieten, is deze ProLED kastverlichting de beste keuze.

Deze kastverlichting bestaat uit een strip van 19 centimeter lang. Deze strip is gemakkelijk te bevestigen met dank aan dubbelzijdig 3M tape. Met deze tape kan je de strip moeiteloos boven in je keukenkastje(s) of kledingkast ophangen.

Zodra je enigszins in de buurt komt, springt de lamp direct aan. De lamp maakt daarbij gebruik van een zogeheten IR sensor. Deze sensor is in staat om beweging tot op 2 meter zeer nauwkeurig op te merken. Als jij naar je kast toe loopt, springt de lamp direct aan. Het maakt daarbij niet zoveel uit vanuit welke hoek je komt, aangezien de lamp een detectiehoek van 90 graden heeft.

De lamp heeft bovendien geen tijd nodig om op te warmen of fel(ler) te worden. Nee, vanaf het allereerste moment is direct de volledige lichtsterkte aanwezig. Tijdens het branden ontwikkelt de lamp nagenoeg geen warmte en hoef je ook niet in te zitten over het uit doen van de lamp.

Deze lamp heeft namelijk geen aan- en uit knop. Als je deze lamp uit wilt doen, hoef je alleen maar de kast dicht te doen en op minstens 2 meter afstand te gaan staan. De lamp blijft dan nog enkele seconden branden, maar schakelt zichzelf vervolgens uit. Hierdoor bespaar je behoorlijk veel energie.

Als laatste voordeel willen we de veelzijdigheid van deze verlichting aanstippen. De verlichting werkt namelijk prima in een kast, maar ook op bijvoorbeeld het plafond, rondom de trap of op welke andere plek in huis dan ook.

Je moet tegelijkertijd wel rekening houden met twee nadelen. Allereerst vinden we het jammer dat de 4 AAA batterijen niet standaard meegeleverd worden. Je dient deze batterijen dus zelf separaat aan te schaffen.

Daarnaast horen we van meerdere gebruikers dat de tape van de lampen niet sterk genoeg is. Het komt dus wel eens voor dat de lamp naar beneden komt vallen. Het advies is om sterkere tape te gebruiken of de verlichting op een andere handige manier vast te zetten.

Pro LED kastverlichting

De aangebrachte 3M tape biedt niet altijd voldoende kracht en houvast.

Voordelen

 • Perfecte bewegingssensor
 • Zeer helder licht
 • Multifunctioneel inzetbaar

Nadelen

 • Tape biedt niet genoeg houvast
 • 4 AAA batterijen niet standaard meegeleverd

Conclusie

De ProLED kastverlichting is wat ons betreft de beste kastverlichting mét bewegingssensor. Deze sensor maakt gebruik van unieke technologie, waardoor de lamp al tot 2 meter afstand de bewegingen kan detecteren. De lamp springt vervolgens direct aan en geeft direct volledige lichtsterkte. Al met al een prima aankoop!

Beste kastverlichting voor een grote kast – LED strip multicolour met afstandsbediening - 5 meter

Heb je een prachtige grote keuken? Of heb je een inloopkast waar elke vrouw (en man) van droomt? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk behoefte aan kastverlichting die geschikt is voor een groot oppervlakte. In dat geval kan je het beste multicolour LED strip van Gamma gaan.

Deze LED strip hebben we eerder in dit artikel al voorbij zien komen. Dat betrof echter de variant van slechts 2 meter lang. Deze variant is maar liefst 5 meter lang en biedt dus onwijs veel mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld je gehele inloopkast met één LED strip wilt verlichten, is dat mogelijk.

De lichtopbrengst van deze LED strip is 400 lm; dat is behoorlijk veel. Bovendien heb je bij deze strip volledige zeggenschap over de kleur, de helderheid en het patroon van de verlichting. Met dank aan de afstandsbediening die meegeleverd wordt, bepaal je volledig zelf wat de kleur van de LED strip moet zijn. Je bent hierdoor in staat om ook veel sfeer in bijvoorbeeld je inloopkast aan te brengen.

Heb je geen 5 meter nodig? Heb je bijvoorbeeld een kast van 3 meter breed? Ook dan is deze LED strip geschikt. Het is namelijk mogelijk om deze LED strip per meter af te knippen, zodat de strip ook prima van pas komt in bijvoorbeeld twee kasten van 3 meter en 2 meter.

Door de samenstelling kan je deze verlichting multifunctioneel gebruiken. Je kunt de verlichting in een kast ophangen, maar het is ook mogelijk om de verlichting bijvoorbeeld achter de televisie of bij het plafond op te hangen.  

Helaas heeft deze LED strip wel één belangrijke beperking. De strip werkt namelijk op netstroom; je hebt dus een stopcontact in de buurt nodig. Sterker nog; dit stopcontact moet behoorlijk dichtbij zitten. Het meegeleverde snoer is namelijk slechts 1,5 meter. Niet al te handig als je de strip boven in een kledingkast op wilt hangen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met een behoorlijke investering. Voor deze LED strip van 5 meter betaal je bij onze partner Gamma een bedrag van 48 euro.

Deze kastverlichting werkt op netstroom met een snoer van slechts 1,5 meter lang.

Voordelen

 • Perfect voor grote oppervlakten
 • Helderheid zelf in te stellen
 • Kleur van het licht zelf in te stellen

Nadelen

 • Werkt op netstroom
 • Snoer van slechts 1,5 meter
 • Behoorlijk prijzig

Conclusie

Deze LED strip multicolour met afstandsbediening - 5 meter is de perfecte kastverlichting voor grote oppervlakten. In bijvoorbeeld grote keukenkastjes of een grote kledingkast komt deze LED strip perfect van pas. Je hebt bovendien de keus uit allerlei soorten kleuren licht en bepaalt ook de helderheid van het licht zelf.

Bekijk prijzen van LED strip multicolour met afstandsbediening - 5 meter bij verschillende winkels:

Beste set kastverlichting – LED lover Draadloze LED Spots

In dit artikel heb je reeds meerdere reviews over LED strips voorbij zien komen. Gaat jouw voorkeur niet naar LED strips uit, maar juist wel naar LED spotjes? Ook dan hebben we een geschikte kastverlichting voor jou gevonden; deze LED Lover Draadloze LED spots is wat ons betreft de beste set kastverlichting.

Als je voor deze kastverlichting kiest, krijg je 3 LED spots geleverd. Deze spots hebben een fraai design en werken op basis van AAA batterijen. Je hebt dus niks van doen met een onhandig snoer, maar geniet juist van onbeperkte vrijheid.

De LED spots leveren onwijs fel licht af, maar tegelijkertijd zijn ze wel behoorlijk energiezuinig te noemen. Je zit hierdoor niet in je energierekening terug dat je bijvoorbeeld jouw keukenkastjes of kledingkast op een handige manier aan het verlichten bent. Dit wordt nog verder versterkt door de aanwezige sensor in de spotjes. Deze sensor registreert jouw aanwezigheid, waardoor de lampjes vanzelf aangaan. Je hebt dus zelf geen omkijken naar het aan- en uit doen van de spotjes. Hoe ideaal is dat?

Een absoluut voordeel van deze set is terug te vinden in de montage. Het monteren van deze lampen is binnen enkele minuten voltooid. Je hoeft slechts het meegeleverde montagemateriaal in combinatie met de meegeleverde handleiding te gebruiken. Vervolgens hangen de spotjes binnen enkele minuten al op de gewenste plek in jouw kast.

De spotjes wegen niet al te veel en hangen daardoor relatief stevig. Op de foto hiernaast kan je een indruk krijgen van het prachtige beeld van deze LED spotjes. De spotjes geven helder/wit licht en zijn perfect in een kledingkast te plaatsen zoals op het voorbeeld.

Tot slot zijn we ook te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding van deze set. Voor een set met 3 LED spots betaal je een bedrag van 20 euro bij onze partner Bol.com. Dit komt neer op zo’n 7 euro per spotje. De kwaliteit is volledig naar wens en je kunt dus jarenlang genieten van deze handige kastverlichting. 

Led lover spots

Helaas hebben we ook enkele nadelen gevonden bij deze lampen. Zo is het uiterst spijtig dat de 3 AA-batterijen niet standaard meegeleverd worden. Deze batterijen moet je dus nog separaat aanschaffen.

Verder blijkt dat de batterijen behoorlijk snel leeg gaan. Je moet er dus ook rekening mee houden dat je de batterijen regelmatig moet vervangen.

Batterijen worden niet standaard meegeleverd.

Voordelen

 • Inclusief sensor
 • 3 prachtige spotjes
 • Helder en wit licht

Nadelen

 • Batterijen niet standaard meegeleverd
 • Batterijen relatief snel leeg

Conclusie

In onze ogen zijn de LED lover Draadloze LED Spots de beste set kastverlichting. Dankzij deze set kan je een kledingkast, een keukenkast of een ander kastje moeiteloos verlichten. Het licht is helder en wit en de spotjes maken gebruik van een sensor. Al met al prima spotjes met een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Koopgids

Naar welk van bovenstaande kastverlichting gaat jouw voorkeur? Je hebt de keus uit behoorlijk veel verschillende varianten. Om deze varianten goed met elkaar te kunnen vergelijken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de belangrijkste criteria. De criteria waar je bij het uitzoeken van kastverlichting absoluut op moet letten, bespreken we in deze koopgids.

Strip of spotje

Gaat jouw voorkeur uit naar een LED strip of naar LED spotjes? Beide varianten hebben hun eigen voor- en nadelen, waardoor beide varianten in specifieke situaties de juiste keuze kunnen zijn. Probeer voor jezelf te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Met de spotjes centreer je de lichtopbrengst enigszins, terwijl je de lichtopbrengst met een strip juist op een fraaie manier weet te verdelen. Als je graag kastverlichting jouw kledingkast wenst te hebben, zijn beide varianten absoluut mogelijk. Dat geldt ook voor in bijvoorbeeld de keukenkastjes.

Kortom; probeer voor jezelf te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Lees de reviews uit dit artikel op je gemakje door en kies vervolgens voor het soort lamp waar jouw voorkeur naar uit gaat.

draadloze kastverlichting


Ampère-uur (Ah)

Hoe hoger de ampère-uur (Ah) waarde, hoe langer je batterij vol blijft. Met andere woorden; accu’s met een kleine Ah-waarde zul je sneller moeten laden dan deze met een grote Ah waarde.

Stroomvoorziening

In de wereld van kastverlichting bestaan er twee soorten stroomvoorzieningen. De verlichting kan werken op netstroom of op batterijen. Onze voorkeur gaat uit naar batterijen, maar dat is helaas niet bij alle kastverlichtingen mogelijk. Indien je voor kastverlichting op netstroom kiest, moet je rekening houden met een belangrijk nadeel; je hebt altijd een stopcontact nodig.

kastverlichting led adapter voor netstroom

Heb je in jouw kast een stopcontact? Dan moet het snoer van de verlichting ook nog lang genoeg zijn. Je moet dus zeker met de nodige beperkingen rekening houden. Als je voor kastverlichting op batterijen kiest, hoef je alleen maar voor volle batterijen te zorgen.

Bewegingssensor

Wil jij graag de kastverlichting je kledingkast ophangen? Vind je het daarbij prettig dat deze verlichting zichzelf in- en uitschakelt? Dat is mogelijk als de verlichting een bewegingssensor heeft. Deze sensoren kunnen tot bijvoorbeeld 2 á 3 meter elke beweging signaleren. Zodra jij naar de kast toe loopt, springen de lampen dus vanzelf aan. Ideaal!

Plaatsing

Tot slot willen we je graag aanraden om goed op de montage te letten. Hoe moet de kastverlichting opgehangen worden? Welke hulpmiddelen krijg je hiervoor meegeleverd? En zijn deze meegeleverde middelen krachtig genoeg om de lampen op te hangen?

Bij sommige kastverlichtingen is het zo dat de spotjes of LED strips onvoldoende houvast hebben. In dat geval vallen de spotjes of strips naar beneden. Zorg er daarom altijd voor dat je deze kastverlichting op een robuuste manier op weet te hangen.

Besluit

Zo, in dit artikel heb je alle relevante informatie over kastverlichting kunnen vinden. Naar welke van de hierboven genoemde varianten gaat jouw voorkeur uit? Bekijk de verschillende varianten op je gemak en maak voor jezelf de beste keuze. Bij vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van onze partners Bol.com of Gamma. Veel plezier met je nieuwe kastverlichting!

Tresna.nl
Logo