Beste kinderslot kast

De kans is groot dat je in kastjes schadelijke producten hebt liggen. Hierbij kun je denken aan een pincet, aan schoonmaakmiddelen, aan messen en aan producten die niet geschikt zijn voor jonge oogjes. Om deze producten veilig op te bergen, is de aanschaf van een kinderslot voor op een kast aan te raden. Met zo’n kinderslot sluit je elke kast perfect af. Dat doe je zeker met onderstaande vijf varianten; dit zijn volgens ons de beste kindersloten voor een kast.

Onze top 5 kindersloten kast

Afbeelding

Product


Safety 1st Multi-Purpose Slot

Onze beste koop!

Safety 1st Multi-Purpose Slot

Beste koop kinderslot kast

of

Goodsville Kinderslot kastjes

Goodsville Kinderslot kastjes

Beste uitgebreide set kindersloten kast

of

Parabool Kinderslot kastjes

Parabool Kinderslot kastjes

Beste zelfklevende kindersloten kast

of

Roegaarden Kinderslot Kastjes

Roegaarden Kinderslot Kastjes

Beste onzichtbare kindersloten kast

of

Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten

Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten

Beste goedkope kindersloten kast

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Safety 1st Multi-Purpose Slot

Beste koop kinderslot kast

Safety 1st Multi-Purpose Slot

of

Goodsville Kinderslot kastjes

Beste uitgebreide set kindersloten kast

Goodsville Kinderslot kastjes

of

Parabool Kinderslot kastjes

Beste zelfklevende kindersloten kast

Parabool Kinderslot kastjes

of

Roegaarden Kinderslot Kastjes

Beste onzichtbare kindersloten kast

Roegaarden Kinderslot Kastjes

of

Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten

Beste goedkope kindersloten kast

Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten

of

Voor- en nadelen van een kinderslot kast

Twijfel je nog enigszins over een kinderslot voor op een kast? Of weet je nog niet zeker of zo’n slot wel op je wensen en behoeften aansluiten? Het is hoe dan ook goed om je in de vele voordelen te verdiepen. Want ja, een kinderslot op een kast brengt de nodige voordelen met zich mee:

 • Een kinderslot waarborgt de veiligheid in je woning. Je wilt absoluut niet dat je kind opeens met een mes door je woning loopt. Of dat je kind een volwassen speeltje in zijn/haar handen krijgt. Of dat je kind met agressieve en schadelijke schoonmaakmiddelen in contact kan komen. Dergelijke producten berg je veilig in een kast op, waarna je deze kast met het slot vergrendelt. Vanaf dat moment hoef je niet meer over de veiligheid in zitten.
 • Je hebt de keuze uit meerdere sloten. Het is wat ons betreft ook een voordeel dat je uit meerdere sloten kunt kiezen. Sommige sluiten zijn nog veiliger dan andere sloten, maar zien er dan net iets anders uit. Doordat je zoveel keuze hebt, kun je in ieder geval altijd een geschikt slot vinden. Een slot dat de veiligheid waarborgt en dat er ook nog eens strak uit ziet.
 • Een kinderslot is in principe op elke kast te gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je een kinderslot in principe op elke kast kunt gebruiken. Dit betekent dat je elke kast volledig gesloten voor je kinderen kunt houden. Ook handig als je bijvoorbeeld de administratie van je bedrijf veilig op wilt bergen.
 • Een kinderslot is makkelijk te monteren. Kies je voor één van de kindersloten voor op je kast uit dit artikel? Dan ben je van een makkelijke montage verzekerd. Je monteert het slot makkelijk op je kast, zonder hiervoor te hoeven boren of iets dergelijks. Dit betekent dat je binnen de kortste keren van bovenstaande voordelen geniet.

Weet je wat overigens ook nog een voordeel is? Dat er ook speciale sloten voor lades bestaan. Met die sloten voorkom je dat de lades van een kast door je kind opengedaan worden. Handig voor bijvoorbeeld een ladeblok of ladekastje.

Het is wel goed om te weten dat sommige kinderen al behoorlijk slim zijn. Zij zijn alsnog in staat om het slot open te krijgen, terwijl dat nou juist niet de bedoeling is. Dit betekent ook dat je dergelijke sloten niet tot in de eeuwigheid kunt gebruiken. Maar, deze sloten doen absoluut hun werk perfect als je kind nog jonger is.

Verder moet je goed rekening houden met de levering van de sloten. De kindersloten voor op een kast kun je in principe niet per stuk kopen. Het is wel mogelijk om direct 12 of 20 kindersloten te kopen, maar heb je wel behoefte aan zoveel stuks? Bepaal dit eerst en neem dan onderstaande reviews op je gemakje door.

In onderstaande reviews lees je alles over de beste kindersloten voor op een kast. Met deze kindersloten op een kast waarborg je de veiligheid, is de inhoud van je kast veilig en heb je een stuk minder zorgen. Spreekt dat je nu al aan? De onderstaande kindersloten bestel je snel en veilig via dit artikel. Klik hiervoor op één van de buttons en bestel het gewenste kinderslot voor de kast bij onze partner.

Beste koop kinderslot kast – Safety 1st Multi-Purpose Slot

Ben je nadrukkelijk bezig met de veiligheid in je woning? Mogelijk heb je al stopcontactbeschermers in je woning geplaatst; een prima voorbeeld van een veilig hulpmiddel voor in je woning. Wil je nu ook nog je kasten goed op slot kunnen doen? Kies dan voor dit Safety 1st Multi-Purpose Slot. Dit is naar onze mening de beste koop kinderslot kast.

Als je voor dit product van het A-merk Safety 1st kiest, krijg je 6 van deze sloten geleverd. Dit betekent dat je zes kasten of zes lades veilig en makkelijk op slot kunt doen. Het ontgrendelen van dit slot is voor een (jong) kind gewoonweg niet te doen. Hier heeft je kind niet voldoende kracht voor, terwijl je kind hier ook nog niet de motoriek voor heeft.

De werking van dit slot is onwijs simpel. Je installeert ‘m aan de zijkant van een kast, waarna je het andere gedeelte op de kast zelf plakt. Dit gedeelte bevat een drukknop, waarmee je dit slot kunt ontgrendelen. Nadat je dit hebt gedaan, kun je alsnog de kast of de lade open doen.

Het fijne hierbij is dat je dit slot op tal van kasten kunt gebruiken. Je kunt ‘m gebruiken bij kasten met openslaande deuren, maar ook bij kasten met lades. Op de foto schuin hieronder zie je hoe dit slot op een kast met lade gemonteerd zit. Daarbij zie je dat het linker gedeelte een drukknop aan de bovenzijde heeft. Met die drukknop doe je de kast zelf open, maar je kind heeft niet voldoende kracht om dit zelf te doen.

Het merk Safety 1st benadrukt dat je dit slot ook voor andere deuren kunt gebruiken. Zo geven zij aan dat je dit slot voor een koelkast kunt gebruiken, voor een vriezer, een vaatwasser en een magnetron. Ook dergelijke huishoudelijke apparaten hou je dus veilig met dit veelzijdige kinderslot.

De uitstraling van dit kinderslot had mogelijk iets fraaier gemogen. Met name de ‘band’ tussen de twee onderdelen oogt wellicht enigszins goedkoop. Maar, dit kinderslot van Safety 1st is gelukkig ook erg goedkoop geprijsd. Voor deze set 6 van kindersloten betaal je slechts 8,49 euro. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor subliem te noemen.

Het monteren van deze kindersloten heeft niet al te veel voeten in aarde. De sloten zijn zelfklevend met dank aan een speciaal lijmsysteem. Als je eenmaal één slot gemonteerd hebt, is het nog makkelijker om ook de volgende sloten te monteren.

Safety 1st Multi-Purpose Slot beste

Wat overigens wel handig aan de band is, is dat deze zichzelf aanpast. Dit stelt je in al helemaal in staat om deze kindersloten op een veelzijdige manier in je woning te gebruiken. En doordat je zes sloten geleverd krijgt, kun je meerdere kasten, lades of huishoudelijke apparaten veilig op slot doen.

Deze kindersloten zien er niet al te fraai uit

Voordelen
 • Set van 6 kindersloten
 • Makkelijk te monteren
 • Op elke kast te gebruiken
 • Erg betaalbaar
 • Kast krijg je zelf makkelijk open
Nadelen
 • Niet het mooiste design
Conclusie

Het Safety 1st Multi-Purpose Slot is naar onze mening het beste kinderslot kast. Dit slot is veelzijdig in te zetten, komt in heel veel situaties van pas, past zich automatisch aan de positie aan en is heel erg betaalbaar. Bovendien vinden wij het een groot voordeel dat je zes van deze sloten geleverd krijgt. Dit stelt je in staat om meerdere kasten (of lades/apparaten) op slot te doen. Ideaal!

Beste uitgebreide set kindersloten kast – Goodsville Kinderslot kastjes

Is je kind nogal heel nieuwsgierig? Of heb je wellicht meerdere jonge kinderen? Dan is het interessant om voor een uitgebreide set van kindersloten voor op een kast te gaan. Des te meer sloten je tot je beschikking hebt, des te veiliger je je woning kunt maken. Wij adviseren je hiervoor de Goodsville Kinderslot kastjes. Dit is volgens ons de beste uitgebreide set kindersloten voor op kasten.

Als je deze set bestelt, krijg je maar liefst 15 kindersloten geleverd. Dit betekent dat je maar liefst 15 kastjes en/of lades dicht kunt doen. Dit kun je op een handige en veilige manier, terwijl je de kindersloten ook nog voor huishoudelijke apparaten kunt gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de deur van de koelkast of van de wasmachine met deze kindersloten te barricaderen.

Dat je 15 kindersloten geleverd krijgt, is wat ons betreft ideaal. Wat hierbij ook nog handig is, is dat je deze sloten heel makkelijk kunt monteren. Het merk Goodsville heeft deze sloten namelijk van 3M tape voorzien. Deze tape plakt stevig tegen het kastje aan en voorkomt dat je kind het kastje open kan doen.

Wat wij zelf ook een voordeel vinden, is dat deze kindersloten er fraai uit zien. Het merk Goodsville heeft voor volledige witte kindersloten gekozen in combinatie met een strak design. Overigens wegen de sloten slechts 100 gram per stuk. Je zou verwachten dat ze hierdoor niet al te sterk zijn, maar niks is minder waar. Zelfs zwaardere deuren sluit je met deze kindersloten veilig.

Zelf vinden wij de werking van dit kinderslot ook erg handig. Dit komt vooral doordat je zelf wel nog makkelijk de kastjes open en dicht kunt doen. Je hoeft hiervoor het slot alleen maar te draaien, maar hier heb je wel enige kracht voor nodig. En juist aan die kracht – en ook deels motoriek – ontbreekt het bij je kind(eren).

Waar wij ook enthousiast over zijn, is het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze set slechts 19,95 euro. Dit komt dus neer op een bedrag van slechts 1,33 euro per kinderslot kast. Daarbij kun je bij onze partner Bol.com ook nog van een staffelkorting profiteren. Bestel je 2 van deze sets in één keer? Dan krijg je maar liefst 25% korting! Deze kindersloten worden hiermee erg goedkoop.

Wel moet je even rekening houden met de installatie. Het klopt dat het monteren een fluitje van een cent is, maar de kindersloten zijn de eerste 24 uur onbruikbaar. Nadat je deze sloten gemonteerd hebt, moet je ze eerst 24 uur met rust laten. Dit is jammer en hadden wij liever anders gezien.

Goodsville Kinderslot kastjes beste

Deze sloten zijn de eerste 24 uur volledig onbruikbaar.

Voordelen
 • Set van 15 sloten
 • Erg betaalbaar
 • Fraai design
 • Voor in het gehele huis geschikt
 • Praktisch voor jou
Nadelen
 • Na montage 24 uur onbruikbaar
Conclusie

De Goodsville Kinderslot kastjes vormt volgens ons de beste set van kindersloten voor op kastjes. Deze set bestaat uit 15 kindersloten, waarmee je in principe alle kasten en lades in je woning kunt beveiligen. De werking is subliem, maar je moet wel de eerste 24 uur na de montage wachten. Dat is echter direct het enige minpunt dat we aan deze kindersloten voor op kastjes hebben opgemerkt.

Beste zelfklevende kindersloten kast – Parabool Kinderslot kastjes

Heb je interesse om kindersloten op kasten in je woning te gebruiken? Zit je er alleen niet op te wachten om veel tijd aan de montage te besteden? Dan valt bovenstaande set direct af; na het monteren moet je namelijk eerst 24 uur wachten. Dat is bij deze Parabool Kinderslot kastjes niet het geval. Dit vormen volgens ons namelijk de beste zelfklevende kindersloten kast.

Het merk Parabool heeft voor een handige en slimme vormgeving gekozen. Deze kindersloten bestaan in principe uit drie onderdelen: twee onderdelen die je op de kast moet plakken en een verbindende riem. Deze riem past zich automatisch aan, waardoor je deze kindersloten op elke kast kunt gebruiken.

De montage is een fluitje van een cent dankzij de 3M tape. Deze tape kan een gewicht van 25 kilogram aan, waardoor je deze kindersloten op elke kast en lade kunt gebruiken. Dit doe je als volgt: één kant plak je aan de zijkant van de kast vast en het andere deel op de kast zelf. Dat tweede deel heeft een draaiknop, waarmee je dit slot zelf kunt ontgrendelen. Je kind is daar echter niet tot in staat!

Deze set bestaat overigens uit 6 kindersloten. Dit betekent dat je 6 kasten en/of lades volledig kunt barricaderen. Doordat deze sloten zelfklevend zijn, kun je ze in principe op elke ondergrond gebruiken. Het merk Parabool geeft zelf aan dat ze te gebruiken zijn op alle gangbare objecten in je woning. Niet alleen op kasten, maar ook op bijvoorbeeld de prullenbak. Handig!

Voor deze set van 6 kindersloten betaal je ongeveer 15 euro. Dit is niet overdreven duur, maar had zeker goedkoper gekund. Wij vinden het echter veel belangrijker dat de montage en kwaliteit bij deze kindersloten dik in orde is. En spreekt de witte kleur je niet helemaal aan? Dan kun je deze kindersloten wellicht beter in het zwart bestellen.

Wel moet je even goed rekening met de werking houden. Doordat dit slot met een draaiknop werkt, is het niet het meest ideale kinderslot voor oudere kinderen. Zodra je kind het principe van open en dichtdraaien doorheeft, zijn deze sloten makkelijk te kraken voor je kind. Deze sloten zijn dan ook vooral voor jongere kinderen geschikt.

Vooral voor jongere kinderen geschikt; de draaiknop is door oudere kinderen mogelijk te kraken.

Voordelen
 • Erg makkelijk te monteren
 • Set van 6 kindersloten
 • Op elke kast, lade en object te gebruiken
 • In het wit en zwart verkrijgbaar
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet ideaal voor oudere kinderen
Conclusie

De Parabool Kinderslot kastjes zijn volgens ons de beste kindersloten die volledig zelfklevend zijn. Dit komt de montage alleen maar ten goede, terwijl dit je ook in staat stelt om deze kindersloten overal te gebruiken. Niet alleen op kasten, maar ook op bijvoorbeeld lades en de prullenbak. De sloten passen zich automatisch aan de situatie aan en zien er ook nog eens strak uit!

Beste onzichtbare kindersloten kast – Roegaarden Kinderslot Kastjes

Alle bovenstaande kindersloten brengen één nadeel met zich mee: ze zijn goed zichtbaar. Dit is bij de fraaiere varianten niet een al te groot probleem, maar mooi is anders. Gaat je voorkeur daarom uit naar onzichtbare kindersloten voor op de kast? Dan raden wij je deze Roegaarden Kinderslot Kastjes aan. Dit zijn volgens onze test de beste onzichtbare kindersloten kast.

Dat deze kindersloten volledig onzichtbaar zijn, is aan de werking te danken. Deze sloten moet je namelijk aan de binnenkant van de kast monteren. Je kunt nu de kast of lade goed dichtdoen, waarna de kast of lade min of meer geblokkeerd wordt door dit kinderslot. Je kunt nu de kast of lade een klein beetje opendoen, waarna je zelf het slot in kunt drukken. Daarmee ontgrendel je het slot.

In onze ogen is het een groot voordeel dat deze kindersloten onzichtbaar zijn. Dit brengt onder meer als voordeel mee dat je woning er een stuk strakker uit komt te zien. Aan de kast zelf zie je niet dat er gebruik wordt gemaakt van een kinderslot. Voor je kind levert dit overigens ook een probleempje op. Je kind ziet niks, waardoor hij/zij niet begrijpt dat de kast niet opengaat. Hij/zij zal hierdoor niet al te veel moeite meer doen om de kast in de toekomst open te krijgen.

Deze set van kindersloten bestaat overigens uit 12 stuks. Dit betekent dat je 12 lades of kasten volledig kunt blokkeren. En doordat je deze sloten aan de binnenzijde moet monteren, zie je deze 12 stuks dus niet zitten. Wil je weten hoe je deze sloten precies moet monteren? Check dan de video op de verkooppagina van onze partner Bol.com. In die video wordt precies voorgedaan hoe je het slot moet monteren en vervolgens kunt ontgrendelen.

Wat wij zelf ook nog een voordeel vinden, is dat deze kindersloten in twee kleuren te verkrijgen zijn. Je kunt kiezen tussen zwart en wit; hiermee stem je de sloten ook nog eens perfect af op de binnenkant van je kast.

Een ander voordeel is terug te vinden in het prijskaartje. Voor deze set van kindersloten voor op een kast betaal je slechts 16,99 euro. Niet al te veel geld, aangezien je voor dit bedrag 12 kindersloten geleverd krijgt. Dit komt dus neer op een investering van slechts 1,41 euro per kinderslot.

Roegaarden Kinderslot Kastjes beste

Overigens zijn deze kindersloten veelzijdig te gebruiken in je woning. Het merk Roegaarden geeft aan dat je de sloten bij kasten kunt gebruiken, maar ook bij kasten met lades. Zowel kasten als lades blokkeer je volledig met deze onzichtbare kindersloten. En om het nog mooier te maken: je kunt deze kindersloten zowel horizontaal als verticaal monteren.

Wel moet je rekening houden met de montage. Het feit dat deze sloten volledig onzichtbaar zijn, is een belangrijk voordeel. Maar, dit betekent wel dat er in de kast ruimte moet zijn voor dit kinderslot. Ga goed na of deze ruimte aanwezig is binnenin de kast.

Voor deze onzichtbare sloten heb je ruimte in de kast nodig.

Voordelen
 • Volledig onzichtbaar
 • Set van 12 stuks
 • Erg makkelijk en handig in gebruik
 • Bijna overal te gebruiken
 • Prima kwaliteit en prijs
Nadelen
 • Ruimte in de kast benodigd
Conclusie

De Roegaarden Kinderslot Kastjes zijn volgens ons de beste onzichtbare kindersloten voor in een kast. Deze kindersloten monteer je aan de binnenzijde van de kast, waardoor de sloten helemaal niet (meer) zichtbaar zijn. Dit ziet er strak uit en is daarmee bevorderlijk voor de uitstraling van je woning. De werking, de montage en de samenstelling van deze set is ook volledig naar onze wens.

Beste goedkope kindersloten kast – Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten

Weet je nog niet zeker of kindersloten voor op een kast iets voor jou is? Of heb je het idee dat je kind te slim is voor dergelijke kindersloten? Dan doe je er verstandig aan om voor goedkopere kindersloten te kiezen. Wij adviseren je daarbij deze Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten. Dit zijn volgens ons de beste goedkope kindersloten voor op een kast.

Met de Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten haal je maar liefst 8 kindersloten in huis. Deze 8 kindersloten zijn veelzijdig te gebruiken en kosten in totaal zo’n 15 euro. De prijs per stuk ligt hiermee relatief hoog, maar je kunt bij onze partner Bol.com wel van een interessante staffelkorting profiteren. Met die staffelkorting ontvang je nog eens 15% extra korting op deze kindersloten.

Het klopt dat er goedkopere kindersloten zijn. Het klopt echter ook dat veel van die goedkopere kindersloten niet aan de eisen voldoen. Dat geldt voor deze kindersloten gelukkig wel. Zo zijn deze kindersloten uiterst stevig, met dank aan de samenstelling.

Wat ons bij deze samenstelling ook opvalt, is de verstelbare riem. Deze riem past zich automatisch aan, waardoor je deze kindersloten in elke situatie kunt gebruiken. Dit komt ook nog doordat deze kindersloten voor op elke kast en lade geschikt zijn.

Om deze kindersloten te monteren, moet je beide uiteinden op de kast monteren. Het ene uiteinde doe je aan de zijkant van de kast en het andere uiteinde aan de voorzijde van de kast. Met het deel op de voorzijde van de kast kun je zelf de kast alsnog openen, maar voor je kind is dit niet mogelijk.

Het mooie aan deze kindersloten is dat ze zelfklevend zijn. De sloten zijn van 3M tape voorzien, waardoor je de sloten alleen maar op de kast hoeft te drukken. De tape plakt zich nu automatisch aan de kast vast, waardoor je nergens meer omkijken naar hebt.

Wel moet je bij deze goedkope kindersloten even goed op het verwijderen van deze kindersloten letten. Mocht je na verloop van tijd de sloten willen verwijderen, kan dit voor schade aan het object zorgen. Je moet daarom héél voorzichtig de kindersloten verwijderen. Als de tijd eenmaal rijp is.

Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten beste

Wat wij onhandig vinden, is de meegeleverde handleiding. Uit deze handleiding blijkt niet duidelijk hoe je deze sloten nou precies moet monteren. Ons advies is om de foto’s bij onze partner Bol.com goed te bestuderen. Op die foto’s zie je hoe je de sloten kunt monteren. En hoe ze er na de montage precies uit moeten zien.

De handleiding is onduidelijk.

Voordelen
 • Top prijs-kwaliteitsverhouding
 • Set van 8 stuks
 • Zelfklevend
 • Overal in huis te gebruiken
 • Past zich automatisch aan
Nadelen
 • Onduidelijke handleiding
Conclusie

De Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten zijn de beste goedkope kindersloten voor op een kast. Het zijn niet de allergoedkoopste kindersloten, maar het zijn wel de goedkoopste kindersloten die op de gewenste manier werken. Bij veel goedkopere kindersloten is daar geen sprake van. Wij adviseren je dan ook graag om voor déze kindersloten voor op de kast(en) te kiezen!

Bekijk prijzen van de Sparkless Baby Safety Zelfklevende Bandsloten bij verschillende winkels:

Koopgids

Heb je de wens om je woning zo kindvriendelijk mogelijk te maken? Dan kunnen de kindersloten op kasten eigenlijk niet ontbreken. Deze sloten geven jou een gerust gevoel en zijn voor je kinderen uiterst veilig.

Maar, voor welke kindersloten op de kast kun je nou het beste kiezen? Om het antwoord op deze vraag te vinden, zou je op meerdere punten moeten letten. Om welke punten dit gaat, lees je in deze koopgids.

Soort kinderslot kast

Ten eerste moet je heel goed naar het soort kinderslot kijken. Wil je gaan voor een kinderslot met twee onderdelen en een riem daartussen? Of ga je voor de onzichtbare kindersloten van het merk Roegaarden?

Om tot de juiste keuze te komen, zou je bovenstaande varianten even goed moeten bekijken. Kijk goed naar de samenstelling en bepaal welke samenstelling je het meeste aanspreekt.

Soort kinderslot kast

Aantal kindersloten

Ten tweede zou je goed naar het aantal kindersloten moeten kijken. Heb je aan zes kindersloten genoeg? Of wil je liever een set van meer dan 10 kindersloten? Aan jou de keus.

Om dit te bepalen, zou je goed moeten bedenken wáár je de kindersloten wilt gebruiken. Welke kasten wil je graag veilig op slot kunnen doen? En wil je eventueel ook nog lades of huishoudelijke apparaten in je woning veiliger willen maken?

Mocht je de kindersloten veelzijdig willen gebruiken, moet je goed naar de toepasbaarheid van het kinderslot kijken. Niet alle kindersloten zijn namelijk voor in alle situaties geschikt. Doe hier goed onderzoek naar en stem dit op je wensen af.

Montage

Ten derde moet je goed naar de montage van de kindersloten voor op de kast kijken. Beschikken de sloten over zelfklevende tape? Of moet je op een andere manier de sloten monteren?

Wij hebben opgemerkt dat dit samenhangt met het soort kinderslot. Bepaal daarom eerst welk soort kinderslot je wilt hebben en kijk vervolgens goed naar de montagemogelijkheden.

Hierbij adviseren wij je ook om de ervaringen van andere kopers te bekijken. Aan de hand van die ervaring krijg je een reëel beeld van de werkelijke montage.

Design

Ten vierde wijzen wij je graag op het design van de kindersloten. Lang niet alle kindersloten zijn namelijk even fraai, als je het aan ons vraagt. Kijk daarom heel goed naar het design, maar ook naar de kleur. Sommige kindersloten worden bijvoorbeeld in het wit en zwart aangeboden. Ideaal, aangezien je daardoor de kleur op je interieur af kunt stemmen.

Werking

Ten vijfde is het heel belangrijk om naar de werking van het kinderslot te kijken. Hoe kun je bijvoorbeeld zelf het kinderslot ontgrendelen? Dit doe je bij voorkeur met een druk- of draaiknop.

Deze werking moet je wel afstemmen op de leeftijd van je kind. Als je kind al wat ouder is, heeft hij/zij mogelijk door hoe een draaiknop werkt. In dat geval heb je niks (meer) aan een kinderslot met draaiknop.

Werking kinderslot kast

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste punt willen wij je graag op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Hiervoor hebben wij twee handige tips voor je verzameld:

 • Kijk goed naar de prijs per stuk. Dit bedrag is veel relevanter dan het bedrag dat je voor de kindersloten moet betalen.
 • Kijk goed naar de ervaringen van andere kopers. Zoals hierboven al aangegeven, is het aan te raden om goed naar de ervaringen van andere kopers te kijken. Daarmee krijg je namelijk een reëel en duidelijk beeld van de kindersloten.

Slotwoord

Kindersloten voor op de kast zijn een aanrader voor alle vaders en moeders. Met deze kindersloten maak je je woning veiliger en heb je zelf een stuk minder omkijken naar de veiligheid. Heb je over bovenstaande varianten wellicht nog vragen? Neem gerust contact op met onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe kindersloten voor op de kast(en!)

Tresna.nl
Logo