Beste TV beugel draaibaar

Voor het ophangen van een TV heb je tal van mogelijkheden. Je kunt voor een vaste TV beugel kiezen, maar ook voor een draaibare- én kantelbare TV beugel. Uiteraard kun je ook nog kiezen voor een TV beugel die ‘alleen’ draait. In veel situaties is dat dé TV beugel die uitkomst biedt. Graag vertellen we je daarom in dit artikel alles over de beste draaibare TV beugels. Verder voorzien wij je van informatie over de voor- en nadelen van deze TV beugel!

Onze top 5 TV beugels draaibaar

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Vogel's Elite 5445

Beste koop TV beugel draaibaar

of

BlueBuilt-Draaibare-Muurbeugel-19-40

BlueBuilt Draaibare Muurbeugel 19-40"

Beste TV beugel draaibaar kleine TV's

of

Vogel's BASE 45 L

Vogel's BASE 45 L

Beste TV beugel draaibaar grote TV's

of

Vogel's WALL 3450

Vogel's WALL 3450

Beste TV beugel kantel- en draaibaar

of

Maclean Brackets MC-501

Maclean Brackets MC-501

Beste goedkope TV beugel draaibaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Vogel's Elite 5445

Beste koop TV beugel draaibaar

of

BlueBuilt Draaibare Muurbeugel 19-40"

Beste TV beugel draaibaar kleine TV's

BlueBuilt-Draaibare-Muurbeugel-19-40

of

Vogel's BASE 45 L

Beste TV beugel draaibaar grote TV's

Vogel's BASE 45 L

of

Vogel's WALL 3450

Beste TV beugel kantel- en draaibaar

Vogel's WALL 3450

of

Maclean Brackets MC-501

Beste goedkope TV beugel draaibaar

Maclean Brackets MC-501

of

Voor- en nadelen van een TV beugel draaibaar

In elk huis is tegenwoordig wel een TV te vinden. Een TV is een ideaal middel om op de hoogte van het nieuws te blijven én is ook nog eens leuk tijdverdrijf. Wel is het zo dat een TV in veel huizen een (te) prominente plek heeft gekregen. Zo wordt er speciaal voor een TV door veel mensen een nieuwe TV kast gekozen.

Zie jij dat niet helemaal zitten? En wil je vooral je TV op een zo’n handig mogelijke manier op kunnen hangen? Dan is een draaibare TV beugel de beste keuze. Dit is vooral aan onderstaande voordelen te danken:

 • Je stelt de TV naar wens in. Als je de TV aan een draaibare beugel bevestigd hebt, ben je in staat om de TV naar wens in te stellen. Ook als je een keer vanuit een net iets andere hoek naar je TV wilt kijken, pas je de TV direct naar wens aan. Mocht je al helemaal de totale controle over je TV houden, kies je voor een draai- én kantelbare TV beugel.
 • De TV neemt nagenoeg geen ruimte in. Indien je voor een draaibare TV beugel kiest, kun je bewust voor een dunne beugel kiezen. Deze beugel zorgt ervoor dat de TV dicht tegen de muur aanhangt, waardoor de TV nagenoeg geen ruimte in beslag neemt. Dit is bij bijvoorbeeld een TV kast een compleet ander verhaal.
 • Een draaibare TV beugel is betaalbaar. Ook is het een feit dat de meeste draaibare TV beugels erg betaalbaar zijn. Voor slechts een paar tientjes koop je al een TV beugel die draaibaar is én waar je jarenlang van geniet.
 • De draaibare TV beugels zijn voor nagenoeg alle TV’s geschikt. Het huidige aanbod van draaibare TV beugels is erg divers. De beugels worden in verschillende soorten en afmetingen aangeboden, waardoor je voor nagenoeg elke TV wel een geschikte draaibare TV beugel aan kunt schaffen.

Dat laatste kan mogelijk ook een nadeel zijn. Als je op eigen houtje een draaibare TV beugel uit wilt kiezen, zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. Het aanbod is immers erg divers en het is ook geen alledaagse aankoop. Een logisch gevolg is dan ook keuzestress. Door dit artikel op je gemakje door te nemen, voorkom je de vorming van keuzestress.

Als je echt de totale controle over de TV wilt houden, is een draaibare muurbeugel niet ideaal. Je kunt in dat geval het scherm namelijk alleen draaien en niet kantelen. Vandaar ook dat wij in dit artikel ook de beste kantel- én draaibare TV beugel bespreken. Met zo’n beugel heb je echt alle touwtjes in handen.

Tot slot moet je goed oppassen voor de TV en de TV beugel. Als je bijvoorbeeld van een flink afstandje naar je TV wilt kijken, kun je ‘m met de beugel iets dichter naar je toe halen. Maar, op dat moment steekt de arm van de beugel mogelijk een heel stuk uit de muur vandaan. Pas daarbij op met het lopen langs de TV; voordat je het weet, loop jij of een ander gezinslid per ongeluk tegen de televisie aan.

Ben je enthousiast vanwege de voordelen van een draaibare TV beugel? Dan raden wij je graag aan om onderstaande reviews op je gemakje door te nemen. In deze reviews vind je informatie over de beste draaibare TV beugels van dit moment!

Beste koop TV beugel draaibaar – Vogel's Elite 5445

Het selecteren van de beste koop TV beugel draaibaar was geen gemakkelijke klus. Het aanbod is immers divers, onder meer omdat er allerlei soorten TV’s bestaan. Wij hebben daarom als criteria aangehouden dat de TV beugel voor zoveel mogelijk TV’s geschikt zou moeten zijn. Uiteindelijk kunnen we niks anders dan stellen dat de Vogel’s Elite 5445 de beste koop TV beugel draaibaar is.

Deze draaibare TV beugel is van het bekende merk Vogel’s. In de wereld van TV beugels is dit één van de beste merken; dit zie je duidelijk aan de kwaliteit af. Als je deze beugel stevig aan je muur ophangt, geniet je hier echt jarenlang van.

Daarbij is het dus een voordeel dat deze draaibare TV beugel voor veel TV’s geschikt is. Dit geldt voor TV’s met een beeldschermdiagonaal van 32 inch tot en met 65 inch. Aangezien veel televisies in woonkamers een dergelijk diagonaal hebben, is dit een TV beugel die in veel woonkamers van pas komt. Overigens is deze beugel óók geschikt voor OLED televisies.

Deze beugel kun je geheel naar wens draaien. De maximale draaicirkel is maar liefst 180 graden, waardoor je ‘m echt in alle mogelijke standen instelt. Wel is het belangrijk om te weten dat deze TV beugel níet kantelbaar is.

Wat ons ook erg aanspreekt, is de slimme vormgeving van deze muurbeugel. Als je deze beugel aan de muur opgehangen hebt, zit er slechts 4 centimeter tussen de muur en de TV. Met alle dank aan de slimme vormgeving. Op het moment dat je TV in bijvoorbeeld een smalle doorloop hangt, is dit een groot voordeel. Sowieso is dit een voordeel, aangezien de TV hierdoor erg strak aan de muur hangt.

Zoals we eerder al stelden, is de kwaliteit van deze muurbeugel prima. Dit is te danken aan de gebruikte materialen, maar ook aan het gewicht van de beugel. De beugel is vrij zwaar, waardoor deze moeiteloos het gewicht van een 65 inch OLED TV kan dragen.

Bijkomend voordeel: voor het monteren van deze beugel kun je de DrillRight app van Vogel’s gebruiken. Met deze app zie je precies waar het eerste boorgat moet komen. Als dat boorgat eenmaal in de muur zit, is het een koud kunstje om deze beugel op te hangen. De montage is dan ook snel gepiept én je krijgt hier alle benodigdheden voor geleverd.

Vogel’s-Elite-5445-beste

Dat dit een uitmuntende TV beugel draaibaar is, mag duidelijk zijn. Dit blijkt uit bovenstaande voordelen, maar blijkt ook uit het prijskaartje. Voor deze draaibare TV beugel betaal je namelijk een bedrag van 249,99 euro. Het is goed voor te stellen dat dit bedrag je niet helemaal aanstaat.

Staat de zwarte kleur van deze muurbeugel je niet helemaal aan? Bekijk dan eens de witte variant.

Deze muurbeugel is erg duur; 250 euro om precies te zijn.

Voordelen
 • 180 graden draaicirkel
 • Voor 32 t/m 65 inch TV’s geschikt
 • Ook voor OLED tv’s geschikt
 • Erg makkelijk op te hangen
 • Perfecte kwaliteit
 • Slim vormgegeven
Nadelen
 • Erg duur
 • Niet kantelbaar
Conclusie

De Vogel’s Elite 5445 is volgens onze test de beste TV beugel draaibaar. Deze draaibare TV beugel is makkelijk te monteren en hangt vervolgens slechts 4 centimeter van de muur af. Je kunt de TV vervolgens in een hoek van 180 graden draaien, waarbij je te allen tijde van de uitmuntende kwaliteit verzekerd bent. Een ware aanrader voor in de meeste woonkamers, maar wel een vrij prijzige muurbeugel.

Beste TV beugel draaibaar kleine TV's – BlueBuilt Draaibare Muurbeugel 19-40"

Heb je een relatief kleine TV in je woonkamer of slaapkamer hangen? Of wil je in je caravan of camper een kleine TV ophangen? In dergelijke gevallen heb je niks aan bovenstaande TV beugel. Nee, voor een kleine televisie kies je veel beter voor de BlueBuilt Draaibare Muurbeugel 19-40". Dit is volgens onze test de beste TV beugel draaibaar voor kleine TV’s.

Zoals je uit de benaming al kunt afleiden, is deze muurbeugel voor veel kleine TV’s geschikt. Het gaat hierbij om alle televisies met een schermdiagonaal van 19 tot en met 40 inch. Mocht je een dergelijke kleine TV hebben, is dit een uitmuntende TV beugel.

Deze TV beugel is geschikt voor de volgende VESA maten: 100 mm x 100 mm, 200 mm x 100 mm, 200 mm x 200 mm.

Dit is onder meer te danken aan de prima kwaliteit van deze muurbeugel. De beugel is van stevige en robuuste materialen vervaardigd, waardoor je van een lange levensduur verzekerd bent. En koop je deze muurbeugel bij onze partner Coolblue? Dan krijg je ook nog 5 jaar garantie!

Verder is het ideaal dat je deze beugel heel makkelijk op kunt hangen. Dit is te danken aan de duidelijke handleiding, maar ook aan de meegeleverde benodigdheden. Met de waterpas, kabelbinders, pluggen, bouten en het bevestigingsmateriaal is de montage snel gepiept.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je deze TV tot een hoek van 180 graden kunt draaien. Ongeacht op welke manier je de TV wilt draaien, is dat met deze beugel dus mogelijk. De beugel zelf weegt slechts 1,56 kilogram, maar dat merk je eigenlijk nergens aan af. Het gebruik van deze TV beugel is juist erg fijn.

Wel moet je rekening houden met het maximaal belastbare gewicht. Doordat dit een vrij kleine en lichte TV beugel is, mag de televisie maximaal 15 kilogram wegen. Ga dus goed na of je kleinere televisie mogelijk niet zwaarder dan 15 kilogram is.

Waar je ook goed rekening mee moet houden, is met de afstand. De afstand tussen de TV en de muur. Deze afstand is namelijk minimaal 7 centimeter, waardoor de TV iets van de muur afhangt. Dit staat niet super strak en zorgt er mogelijk voor dat je bij het langslopen tegen de TV aanloopt. Dit went echter snel.

BlueBuilt-Draaibare-Muurbeugel-19-40-beste

Dat dit een goede draaibare televisie beugel is, is ook aan het prijskaartje te danken. Als je deze televisie beugel bij onze partner Coolblue koopt, betaal je hier slechts 37 euro voor. Je geniet hierdoor van een waanzinnige prijs-kwaliteitsverhouding!

De TV hangt met deze beugel zo’n 7 centimeter van de muur af.

Voordelen
 • Voor 19 t/m 40 inch TV’s geschikt
 • Makkelijk te monteren
 • 180 graden draaicirkel
 • Prima kwaliteit
 • 5 jaar garantie vanuit Coolblue
Nadelen
 • Hangt 7 cm van de muur af
 • Max. belastbaar gewicht van 15 kg
Conclusie

De BlueBuilt Draaibare Muurbeugel 19-40" is volgens ons de beste TV beugel draaibaar voor kleine televisies. Als je een TV van 19 t/m 40 inch hebt, is dit de beste koop voor je. Deze beugel is makkelijk te monteren, makkelijk in gebruik en van een prima kwaliteit. Ook is deze beugel 180 graden draaibaar en erg betaalbaar. Wat wens je nog meer?

Bekijk prijzen van de BlueBuilt Draaibare Muurbeugel 19-40" bij verschillende winkels:

Beste TV beugel draaibaar grote TV's – Vogel's BASE 45 L

In de afgelopen jaren zijn de televisies steeds groter geworden. Dit sluit eigenlijk perfect aan op een algehele trend in de maatschappij; alles moet groter en indrukwekkender. Heb je zelf ook voor een grote TV gekozen? Dan raden wij je van harte de Vogel’s Base 45 L aan. Dit is volgens ons de beste TV beugel draaibaar voor grote TV’s.

Net zoals de beste koop is deze muurbeugel van Vogel’s gemaakt. Dit merk levert geweldige beugels en voorziet deze beugels graag van handige extra’s. Dat is ook bij deze beugel het geval; de draaicirkel bedraagt bijvoorbeeld 180 graden. Verder is het ook nog mogelijk om deze TV beugel te kantelen, tot een maximale hoek van 15 graden.

Wat ons vooral aanspreekt, is dat deze TV beugel voor heel veel televisies geschikt is. Het gaat hierbij om alle TV’s met een schermgrootte van 40 inch tot en met 82 inch. Het maximaal belastbare gewicht is 45 kilogram, waardoor je met een gerust hart een zware TV aan deze muurbeugel ophangt. Ideaal!

Deze TV is geschikt voor de volgende VESA maten: 100 x 100 mm, 200 x 100 mm, 200 x 200 mm, 300 x 200 mm, 300 x 300 mm, 400 x 200 mm, 400 x 300 mm, 400 x 400 mm, 500 x 300 mm, 600 x 200 mm, 600 x 300 mm en 600 x 400 mm.

Zoals we van Vogel’s gewend zijn, is dit een uitermate stevige muurbeugel. De beugel is zelf relatief zwaar, is van de juiste materialen vervaardigd en is tegen een stootje bestand. Het maximaal belastbare gewicht van 45 kilogram is wat dat wat betreft veelzeggend.

Wat wij zelf een belangrijk pluspunt vinden, is de afstand tussen de muur en de TV. Het merk Vogel’s geeft aan dat de maximale afstand tot de muur slechts 4,86 centimeter is. Door de TV beugel op de optimale manier op te hangen, breng je deze afstand zelfs terug tot 4,6 centimeter. Dit betekent dat de muurbeugel én de TV dicht tegen de muur aanhangen.

En wil je de TV beugel graag in een iets andere hoek hebben? Dan is het dus ideaal dat je deze muurbeugel ook nog kunt kantelen. Daarbij is het wel jammer dat de maximale kantelhoek slechts 15 graden is.

Vogel's BASE 45 L beste

Wat wij ook iets minder vinden, is het prijskaartje. Voor deze draaibare TV beugel betaal je een bedrag van 165,99 euro bij onze partner Bol.com. Vrij veel geld, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld.

Deze TV muurbeugel is vrij duur; 166 euro.

Voordelen
 • Kantelbaar én draaibaar
 • Voor 40 t/m 82 inch TV’s geschikt
 • Voor bijna alle VESA maten geschikt
 • Hangt dicht op de muur
 • Prima kwaliteit
 • Makkelijk op te hangen
Nadelen
 • Tot max. 15 graden te kantelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

De Vogel's BASE 45 L is volgens onze test de beste TV muurbeugel draaibaar voor grote televisies. Deze beugel is namelijk geschikt voor TV’s met een diameter van 40 inch tot en met 82 inch. Het ophangen gaat makkelijk, waarna je de TV beugel helemaal naar wens instelt. Je kunt ‘m zowel draaien als kantelen. Ook de kwaliteit van deze beugel is volledig naar onze wens.

Beste TV beugel kantel- en draaibaar – Vogel's WALL 3450

Heb je graag de touwtjes in eigen handen? Dan is het logisch dat je op zoek bent naar een draaibare TV beugel. Maar, je kunt ook écht alle touwtjes in eigen handen krijgen. Dit doe je door te kiezen voor een kantel- en draaibare TV beugel. Mocht dit je voorkeur genieten, raden wij je de Vogel's WALL 3450aan. Dit is volgens ons de beste TV beugel die zowel kantel- als draaibaar is.

Belangrijk voordeel is dat je deze TV beugel tot een hoek van 120 graden kunt draaien. Daarnaast is het mogelijk om de beugel tot een hoek van 15 graden te kantelen. Dit had van ons iets meer mogen zijn, maar op zich is 15 graden meer dan voldoende.

Zoals je mogelijk al verwacht had, is deze TV beugel voor veel televisies geschikt. Dit geldt eigenlijk voor alle televisies met een schermdiagonaal van 55 inch tot en met 100 inch. Zelfs als je een hele grote TV hebt, kun je gebruik maken van deze beugel.

Doordat deze TV beugel van hoogwaardige materialen gemaakt is, is deze beugel ook nog geschikt voor hele zware TV’s. Als je bijvoorbeeld een 85 inch OLED TV hebt, kun je deze met een gerust hart met deze muurbeugel ophangen. Het maximaal belastbare gewicht is maar liefst 55 kilogram.

Ook is het ideaal dat deze beugel over het Protection System beschikt. Dit systeem voorkomt dat de TV tegen de wand aan kan stoten. Handig voor als de televisie aan de muur hangt, maar óók handig als je je televisie in een is ophangt.

Het ophangen van deze muurbeugel is een fluitje van een cent. Voordat je deze beugel ophangt, hoef je alleen maar de TV Mount Guide app te downloaden. Met deze app achterhaal je de perfecte positie voor je TV én zie je precies waar je het eerste gat moet boren. Als je dat eenmaal gedaan hebt, is het een koud kunstje om de beugel + televisie op te hangen.

Dat dit een geweldige TV beugel is, blijkt uit deze review. Tegelijkertijd is het ook goed om met twee nadelen rekening te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje van deze beugel. Bij onze partner Bol.com kost deze beugel maar liefst 289 euro. Vrij veel geld dus.

Vogel's BASE 45 L beste

Het tweede nadeel heeft betrekking op de maximale draaicirkel. Het merk Vogel’s heeft voor een maximale draaicirkel van 120 graden gekozen. Opvallend, aangezien veel andere merken voor een draaicirkel van 180 graden kiezen. De keuze van Vogel’s kunnen we op zich wel begrijpen, aangezien een té grote TV niet tot een hoek van 180 graden kan draaien. Toch wilde we dit nadeel even benoemd hebben.

Deze TV beugel kost 289 euro.

Voordelen
 • Kantelbaar én draaibaar
 • Voor 55 t/m 100 inch TV’s geschikt
 • Makkelijk en snel op te hangen
 • Met Protection System
 • Met kabelorganizer
 • Uitmuntende kwaliteit
Nadelen
 • Vrij duur
 • Max. draaicirkel van 120 graden
Conclusie

De Vogel's WALL 3450 is de beste TV beugel die zowel draaibaar als kantelbaar is. Met deze TV beugel kun je alle kanten op qua afstelling. Verder is het ideaal dat deze TV beugel voor alle (grote) TV’s geschikt is, van een prima kwaliteit is en dicht tegen de muur aanhangt. Houd wel rekening met het forse prijskaartje.

Beste goedkope TV beugel draaibaar – Maclean Brackets MC-501

Ben je op zoek naar een goedkope TV beugel die draaibaar is? Dan kun je het aanbod van het merk Vogel’s het beste links laten liggen. Dit merk biedt geweldige beugels aan, maar deze beugels zijn wel behoorlijk prijzig. Indien je zo min mogelijk geld uit wilt geven, raden wij je graag de Maclean Brackets MC-501 aan. Dit is volgens onze test de beste goedkope TV beugel die draaibaar is.

Bij onze partner Bol.com is deze muurbeugel héél scherp geprijsd. Je betaalt hier namelijk een bedrag van slechts 15,41 euro voor. Gezien dit bedrag kun je deze muurbeugel met een gerust hart bestellen. Niet alleen het bedrag is volgens ons in orde, maar ook de samenstelling van deze beugel.

Het merk MacLean Brackets heeft voor een compacte TV beugel gezorgd. De beugel is zelf niet al te groot, maar is wel geschikt voor een TV van maximaal 42 inch groot. Voor de kleinere televisies is dit zodoende een geweldige TV beugel.

Deze TV is geschikt voor de volgende VESA maten: 75 x 75 mm, 100 x 100 mm, 200 x 100 mm en 200 x 200 mm.

Deze TV beugel is van de juiste materialen vervaardigd. De beugel voelt robuust aan en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 30 kilogram. Zelfs als je een relatief oude televisie hebt, kun je die TV aan deze muurbeugel bevestigen. De oudere televisies zijn namelijk een slag zwaarder dan de huidige televisies.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je de TV beugel helemaal naar wens aan kunt passen. Je kunt de beugel sowieso naar wens draaien, maar je kunt ‘m ook nog kantelen. Dit doe je met een maximale hellingshoek van 20 graden; uniek!

Voor het monteren van deze beugel krijg je alle benodigdheden geleverd. Zo krijg je schroeven geleverd, inclusief pluggen. Ook hierbij is het een voordeel dat deze beugel vrij compact is; je hebt ‘m hierdoor snel op de gewenste plek hangen. Vervolgens geniet je direct van het fraaie design. Deze beugel is ook nog van een speciale coating voorzien, waardoor de beugel minder gevoelig voor krasvorming is.

Maclean Brackets MC-501 beste

Wat wel jammer is, is dat deze beugel een stuk van de muur afsteekt. Als je de TV aan deze beugel hebt hangen, steekt de beugel + TV zo’n 9 centimeter van de muur af. Dat is echter ook het enige punt waar je aan merkt dat dit een voordelige TV beugel is.

De beugel hangt zo’n 9 centimeter van de muur af.

Voordelen
 • Erg voordelig
 • Voor 23 t/m 42 inch TV’s geschikt
 • Makkelijk op te hangen
 • Fraai design én erg compact
 • Ook te kantelen
Nadelen
 • Hangt 9 cm van de muur af
Conclusie

De Maclean Brackets MC-501 is met afstand de beste goedkope TV beugel die draaibaar is. Deze TV beugel kost net iets meer dan 15 euro, maar levert onbetaalbaar veel gemak op. Dit begint bij de makkelijke installatie en eindigt bij de vele instelmogelijkheden. Wel moet je rekening houden met de afstand tussen de muur en de beugel (9 cm).

Koopgids

Is een draaibare TV beugel precies hetgeen waar je naar op zoek bent? Dan zit je in dit artikel goed. Je hebt kennisgemaakt met alle voordelen én je hebt kennisgemaakt met de vijf beste draaibare TV beugels.

Een terechte vraag is wel voor welke draaibare TV beugel jíj het beste kunt kiezen. Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je op meerdere punten letten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

 Afmetingen & gewicht van je TV

Als eerste moet je heel goed kijken naar de afmetingen en het gewicht van je TV:

 • Afmetingen: wat is precies de beeldschermdiagonaal van je TV? Als je dit weet, weet je ook hoe groot de TV beugel moet zijn.
 • Gewicht: wat is het gewicht van je TV? Je moet dit gewicht afstemmen op het maximaal belastbare gewicht van de TV muurbeugel.

Tip: let ook heel goed op de VESA maten van de beugel én je TV. De VESA maat van je TV moet geschikt zijn voor de beugel. Als dit niet het geval is, kun je de TV niet aan de beugel ophangen.

VESA Standaard TV beugel 55 inch

Draaicirkel

Ten tweede wijzen wij je graag op de draaicirkel van de beugel. Wil je de televisie graag in alle mogelijke hoeken kunnen draaien? Dan heb je een beugel met een draaicirkel van 180 graden nodig.

Feit is echter dat dit bij grote televisies niet mogelijk is. Als je een grote TV 180 graden kan draaien, komt de zijkant van de TV tegen de muur aan. Vandaar dat er bij beugels voor een grote TV vaak gekozen wordt voor een draaicirkel van bijvoorbeeld 120 graden.

Tip: let ook goed op of de beugel kantelbaar is. Als dat ook nog het geval is, heb je echt alle touwtjes in handen om de televisie naar wens in te stellen.

Afstand tussen TV en muur

Ten derde moet je goed naar de afstand tussen de TV en de muur kijken. In onze ogen moet deze afstand zo kort mogelijk zijn:

 • Dit staat een stuk strakker. Als de ruimte tussen de TV en muur erg klein is, kun je in principe niet in deze ruimte kijken. Mocht de ruimte veel te groot zijn, zie je bijvoorbeeld ook de kabels hangen.
 • De TV hangt daardoor een stuk handiger. Op het moment dat de TV 10 centimeter uit de muur steekt, is de kans groot dat je tegen de TV aanloopt. Dat moet je ten koste van alles zien te voorkomen, dus kies voor een beugel met een zo’n kort mogelijke afstand tussen de muur en TV.

Manier van monteren

Ten vierde moet je goed kijken naar de manier van monteren. Bij de meeste TV beugels krijg je in ieder geval alle benodigdheden meegeleverd.

Maar, bij sommige TV beugels krijg je ook nog de beschikking over een handige app. Met zo’n app kun je – automatisch – berekenen waar je het eerste boorgat moet plaatsen. Dit maakt het monteren van de beugel én TV uiteraard alleen maar makkelijker.

Soort tv beugel

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste punt wijzen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is allereerst aan te raden om voor een TV beugel draaibaar van een A-merk te kiezen. De merken Vogel’s, Maclean en BlueBuilt zijn in ieder geval A-merken. Deze merken leveren kwaliteit en  bieden handige extra’s.

Ten tweede raden wij je aan om kritisch naar het prijskaartje te kijken. Voor sommige van bovenstaande varianten moet je meer dan 200 euro betalen? Heb je een dergelijk bedrag over voor een TV beugel? Sla dan direct je slag. Heb je het niet over om een dergelijk bedrag te betalen? Overweeg dan de aanschaf van een voordeligere TV beugel.

Slotwoord

Het ophangen van een TV heb je de keuze uit meerdere TV beugels. Zoals je in dit artikel hebt gelezen, biedt een draaibare TV beugel absoluut uitkomst. Maak een goede vergelijking tussen bovenstaande varianten en sla direct je slag. Heb je over deze TV beugels nog vragen? Neem gerust contact op met Bol.com of Coolblue. Veel kijkplezier met je nieuwe TV beugel draaibaar!

Tresna.nl
Logo