Beste TV beugel 55 inch

Heb je voor de aanschaf van een 55 inch TV gekozen? Of heb je al langere tijd een 55 inch TV? Super gaaf. Zo’n televisie is lekker groot, waardoor je optimaal van televisieprogramma’s, films en series geniet. Om dit nóg aangenamer te maken, is de aanschaf van een TV beugel 55 inch aan te raden. Aan zo’n beugel hang je je 55 inch TV op, waarna je op een ideale manier TV kijkt. In dít artikel vind je de vijf beste TV beugels voor een TV van 55 inch.

Onze top 5 TV beugels 55 inch

Afbeelding

Product


Hama Fullmotion TV-beugel

Onze beste koop!

Hama Fullmotion TV-beugel

Beste koop TV beugel 55 inch

of

Vogel’s Wall 3305

Vogel's WALL 3305

Beste vaste TV beugel 55 inch

of

Maclean Brackets MC-647

Maclean Brackets MC-647

Beste draaibare TV beugel 55 inch

of

Vogel's THIN 545

Vogel's THIN 545

Beste draai- en kantelbare TV beugel 55 inch

of

LifeGoods TV Beugel

LifeGoods TV Beugel

Beste goedkope TV beugel 55 inch

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Hama Fullmotion TV-beugel

Beste koop TV beugel 55 inch

Hama Fullmotion TV-beugel

of

Vogel’s Wall 3305

Beste vaste TV beugel 55 inch

Vogel’s Wall 3305

of

Maclean Brackets MC-647

Beste draaibare TV beugel 55 inch

Maclean Brackets MC-647

of

Vogel's THIN 545

Beste draai- en kantelbare TV beugel 55 inch

Vogel's THIN 545

of

LifeGoods TV Beugel

Beste goedkope TV beugel 55 inch

LifeGoods TV Beugel

of

Voor- en nadelen van een TV beugel 55 inch

De gemiddelde 55 inch TV is behoorlijk zwaar. Uiteraard dit heeft met de afmetingen van de TV te kijken; de beelddiagonaal is maar liefst 139,7 centimeter. Om zo’n TV aan een muur op te kunnen hangen, heb je daarom sowieso een sterke TV beugel nodig.

De TV beugel moet ook nog eens groot genoeg zijn. Als je een 55 inch TV hebt, betekent dit dat je twee mogelijkheden hebt:

 • Je kiest voor een verstelbare TV beugel. Er zijn veel TV beugels die voor bijvoorbeeld 32 t/m 65 inch TV’s geschikt zijn. Zo’n beugel stel je dus volledig naar wens in, afgaande op de afmetingen van de TV.
 • Je kiest voor een 55 inch TV beugel. Je kunt ook voor een specifieke 55 inch TV beugel kiezen. Die beugel is specifiek ontwikkeld voor een 55 inch TV en sluit daarmee perfect op de TV aan.

Het is hoe dan ook aan te raden om voor een goede TV beugel te kiezen. Met zo’n beugel geniet je namelijk van enkele specifieke voordelen:

 • Je kunt je TV veilig en stevig ophangen. Zeker als je kleine kinderen door je huis hebt rennen, is dit een belangrijk voordeel.
 • Je kunt je TV op de gewenste hoogte ophangen. Dit komt het kijkplezier alleen maar ten goede. Door je TV op de juiste hoogte op te hangen, ontlast je ook nog eens je nekspieren.
 • Je kunt je TV flexibel gebruiken. Dit is zéker het geval als je voor een kantelbare en draaibare TV beugel kiest. Met zo’n beugel kun je de TV naar gelang kantelen en draaien.
 • Je kunt met een TV beugel veel ruimte besparen. Doordat je je TV aan de muur ophangt, heb je geen TV kastje meer nodig. Je bespaart daardoor de nodige ruimte in bijvoorbeeld je woonkamer.
 • Je hebt geen omkijken naar de TV beugel. Als de TV beugel 55 inch eenmaal hangt, heb je nergens meer omkijken naar. Je kunt ‘m naar wens verstellen, hij hangt stevig en hij hangt nooit in de weg.
 • Voor een goede TV beugel 55 inch betaal je niet hoofdprijs. Mogelijk heb je het idee dat een TV beugel een complex product is, maar dat is absoluut niet het geval. Een TV beugel is juist een vrij simpel product, indien je voor één van de beste varianten kiest. Met die varianten kun je hieronder kennis maken.

Wel moet je ook met een paar punten rekening houden. Zo moet je rekening houden met het feit dat je in je muur moet boren. Dat is de enige manier om de TV beugel op een stevige manier op te hangen. Erg belangrijk in ieder geval, aangezien een 55 inch TV dus behoorlijk groot/zwaar is.

Daarnaast moet je rekening houden met het diverse aanbod. Je hebt binnen het aanbod niet alleen met meerdere soorten TV beugels te maken, maar ook met meerdere afmetingen. Voor een 55 inch TV raden wij je daarom aan om écht voor één van onderstaande varianten te gaan.

De onderstaande vijf varianten zijn volgens ons de beste TV beugels voor een TV van 55 inch. Dat wij bij deze vijf varianten uitgekomen zijn, is aan onze test te danken. Tijdens onze test hebben wij op tal van criteria gelet, waaronder de werking, de stevigheid en het prijskaartje. Aan de hand van dergelijke criteria zijn wij uiteindelijk bij deze vijf toppers uitgekomen. Neem onze reviews door en schaf de beste TV beugel 55 inch direct aan!

Beste koop TV beugel 55 inch – Hama Fullmotion TV-beugel

Er bestaan momenteel nogal veel varianten van een 55 inch TV beugel. Je kunt bijvoorbeeld voor een vaste-, een kantelbare- en een kantelbare én draaibare variant kiezen. Om de beste koop aan te kunnen wijzen, hebben wij ons op een veelzijdige TV beugel gericht. Bovendien hebben wij ons gericht op een betaalbare TV beugel die goed aangeschreven staat. Aan de hand van deze criteria kwamen wij uit bij de Hama Fullmotion TV-beugel. Dit is volgens ons de beste koop TV beugel 55 inch.

Wat ons bij deze TV beugel erg aanspreekt, is de eenvoud. De TV beugel ziet er alles behalve complex uit en is dat ook niet. Nee, de TV beugel is makkelijk in gebruik, is erg stevig en is voor tal van TV’s geschikt. Het is een ideale TV beugel voor een 55 inch TV, maar ook voor een 32 inch TV of een 65 inch TV.

Onze voorkeur gaat altijd uit naar een veelzijdige TV beugel. En precies dat is deze Hama Fullmotion TV-beugel. Deze beugel is namelijk kantelbaar én draaibaar. Door deze verstelmogelijkheden creëer je altijd de gewenste kijkhoek. De beugel is overigens 180 graden te draaien en 12 graden te kantelen.

Het fijne is ook dat je deze TV beugel heel makkelijk ophangt. Dit is vooral te danken aan het Easy Fix-systeem dat Hama uitgevonden heeft. Met dit systeem hang je de muurbeugel binnen no time aan de muur op. Maar, vervolgens hang je je TV ook binnen no time aan de beugel op. Binnen de kortste keren geniet je dus optimaal van je TV.

Voor deze beste koop TV beugel 55 inch betaal je een interessante prijs. Deze TV beugel kost bij onze partner Bol.com slechts 34,99 euro. Voor dit bedrag krijg je een uitmuntende TV beugel waar je jarenlang van geniet. Op een fijne, veilige en handige manier.

Jammer is alleen dat deze TV beugel niet voor alle 55 inch TV’s geschikt is. Hama zegt hierover het volgende: “Als je een Oled TV hebt, is het niet mogelijk om je TV aan deze muurbeugel op te hangen”. Mocht je een Oled TV hebben, moet je dus voor één van de andere TV beugels uit deze top 5 kiezen.

Verder moet je heel goed rekening houden met de VESA maat van je TV. Deze beugel is in ieder geval voor de volgende VESA standaarden geschikt: 100 x 100, 200 x 200, 300 x 300, 400 x 400, 75 x 75 mm.

Hama Fullmotion TV-beugel beste

Deze muurbeugel is niet geschikt voor Oled TV’s.

Voordelen
 • Kantelbaar én draaibaar
 • Erg interessant geprijsd
 • Voor bijna alle VESA maten geschikt
 • Makkelijk te monteren
 • Stevig en veilig
Nadelen
 • Niet voor Oled TV’s geschikt
Conclusie

De Hama Fullmotion TV-beugel is wat ons betreft de beste koop TV beugel 55 inch. Deze TV beugel is makkelijk te monteren, is makkelijk in gebruik en biedt tal van mogelijkheden. Zo kun je ‘m kantelen én draaien. Ook is het ideaal dat de TV beugel betaalbaar is en voor bijna alle TV’s geschikt is. Alleen als je een Oled TV hebt, is deze muurbeugel niet geschikt.

Beste vaste TV beugel 55 inch – Vogel's WALL 3305

Naar wat voor soort TV beugel gaat je voorkeur uit? Dat is de belangrijkste vraag waar je voorafgaand je zoektocht goed over na moet denken. Kom je er op uit dat je een vaste TV beugel wilt hebben? Dan is het aanbod niet heel divers; de meeste TV beugels kun je draaien en/of kantelen. Gelukkig zijn er wel prima vaste varianten, waaronder de Vogel’s Wall 3305. Dit is volgens ons de beste vaste TV beugel 55 inch.

Dat dit een vaste TV beugel betreft, betekent het volgende: je kunt je TV aan de beugel ophangen en vervolgens niet meer bewegen. Het is dus niet mogelijk om deze beugel te kantelen of te draaien. Als je altijd vanuit dezelfde hoek – recht van voren – voor je TV zit, is dit ideaal. Je hebt in dat geval niks meer nodig dan een vaste TV beugel.

Deze beugel is voor in principe alle 55 inch TV’s geschikt. Dit komt onder meer door het maximale draaggewicht; 80 kilogram. Daarnaast is het fijn dat deze TV beugel erg dicht op de muur hangt. Nadat je je TV aan deze beugel gemonteerd hebt, steekt de beugel slechts 2,3 centimeter van de muur af. Als je dan ook nog een hele smalle TV aan de beugel ophangt, hangt je TV nooit meer in de weg.

De installatie van deze TV beugel is ook een fluitje van een cent. Het advies is om de TV Mount Guide app hiervoor te gebruiken. Deze app begeleidt je stap voor stap met het monteren van de TV beugel. Nadat je de boorgaten in de muur hebt gemaakt, hang je de beugel + TV snel op. De beugel hangt vervolgens stevig aan de muur, waardoor je TV te allen tijde ook veilig hangt.

Deze TV beugel is niet alleen voor 55 inch TV's geschikt. Het is namelijk zo dat deze beugel geschikt is voor TV’s van 40 inch tot en met 100 inch. Voor een 55 inch TV is dit een prima beugel, maar je moet ‘m dan dus wel op de juiste afmetingen instellen. Hoe je dit precies moet doen, leer je ook met de Mount Guide app.

Dit is een TV beugel waarbij je geen rekening met de VESA maat hoeft te halen. De volgende VESA maten zijn namelijk compatibel met deze TV beugel:

VESA 100mm x 100mm, VESA 200mm x 100mm, VESA 200mm x 200mm, VESA 200mm x 300mm, VESA 300mm x 300mm, VESA 400mm x 200mm, VESA 400mm x 300mm, VESA 400mm x 400mm, VESA 600mm x 200mm, VESA 600mm x 400mm en VESA 300mm x 200mm. Dit betekent dus dat je alle soorten TV’s aan/met deze TV beugel op kunt hangen.

Vogel’s Wall 3305 beste

Het enige nadeel dat wij ondervonden hebben, zijn de meegeleverde schroeven. De geleverde schroeven zijn nogal fragiel, waardoor de beugel + TV mogelijk niet perfect hangen. Gebruik daarom bij voorkeur eigen schroeven.

Overigens hoef je voor deze vaste TV beugel niet de hoofdprijs te betalen. Bij onze partner Bol.com kost deze TV beugel 55 inch slechts 51,50 euro. Voor net iets meer dan 5 tientjes geniet je van jarenlang kijkplezier!

De meegeleverde schroeven zijn fragiel; gebruik bij voorkeur andere schroeven.

Voordelen
 • Op slechts 2,3 cm van de muur
 • Voor alle TV’s geschikt
 • Bijzonder stevig en stabiel
 • Makkelijk te monteren
 • Draaggewicht van 80 kilogram
 • Interessant geprijsd
Nadelen
 • Fragiele schroeven meegeleverd
Conclusie

De Vogel’s Wall 3305 is volgens ons de beste vaste TV beugel 55 inch. Nadat je deze beugel aan je muur opgehangen hebt, kun je makkelijk je TV aan de beugel ophangen. Vanaf dat moment geniet je met veel plezier van je 55 inch TV, maar dan wel zonder verstelmogelijkheden. Doordat dit een vaste TV beugel betreft, hangt je TV in ieder geval erg stevig en stabiel!

Beste draaibare TV beugel 55 inch – Maclean Brackets MC-647

Is een vaste TV beugel 55 inch niet hetgeen waar je naar op zoek bent? Maar, is het voor jou ook niet noodzakelijk dat je de beugel/TV kunt kantelen? In dat geval kun je het beste voor een draaibare TV beugel kiezen. Zoals de naam al zegt, is dit een TV beugel die je alleen kunt draaien. Als dit je aanspreekt, raden wij je graag de Maclean Brackets MC-647 aan. Dít is volgens ons de beste draaibare TV beugel 55 inch.

Het fijne is dat je deze TV beugel in een hoek van 180 graden kunt draaien. Ongeacht welke kijkhoek je ten opzichte van de TV wilt creëren, is dat met deze TV beugel mogelijk. Bij het monteren kun je ook nog voor een bepaalde helling kiezen; deze loopt van -20 graden tot 10 graden.

Deze TV beugel is met name geschikt voor platte TV’s. De TV beugel is zelf namelijk ook erg plat, waardoor je je TV dicht tegen je muur op kunt hangen. Dit bespaart ruimte en staat ook nog eens erg strak. Deze TV beugel is overigens ook geschikt voor televisies met een minimale diagonaal van 33 inch.

Verder is deze TV beugel voor verschillende VESA standaarden geschikt: 200 x 200 mm, 300 x 300 mm en 400 x 400 mm. Voordat je deze draaibare TV beugel aanschaft, moet je daarom even goed kijken naar de VESA maat van je TV.

Naar het gewicht van je televisie hoef je in principe niet te kijken. Het maximale draaggewicht van deze TV muurbeugel 55 inch is maar liefst 50 kilogram. Wij moeten de eerste 55 inch TV die meer dan 50 kilogram weegt nog tegenkomen. Je kunt dus met een gerust hart je 55 inch TV met/aan deze muurbeugel ophangen.

Bij aanschaf krijg je alle benodigdheden meegeleverd. Het gaat hierbij om stevige schroeven, om de houder en om een uitgebreide montagehandleiding. De ervaring leert – ook van andere kopers – dat de TV muurbeugel vervolgens makkelijk te installeren is.

Wat ons ook aanspreekt, is dat deze muurbeugel voordelig geprijsd is. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 33,31 euro voor deze muurbeugel. Een méér dan interessant prijskaartje, zeker met het oog op alle hierboven genoemde voordelen.

Maclean Brackets MC-647 beste

Uiteraard is het wel zaak om met één nadeel rekening te houden: je kunt de TV beugel niet kantelen. Als je bewust voor een draaibare TV beugel kiest, is dat uiteraard een logisch gevolg. Maar, wil je nou echt de volledige controle over je TV houden? Dan kun je beter voor een kantelbare- én draaibare TV beugel kiezen.

Deze TV beugel is niet kantelbaar, dus de verstelmogelijkheden zijn ietwat beperkt.

Voordelen
 • 180 graden draaibaar
 • Erg makkelijk te installeren
 • Voor nagenoeg alle 55 inch TV’s geschikt
 • Voordelig geprijsd
 • 50 kg draaggewicht
Nadelen
 • Beperkte verstelmogelijkheden
Conclusie

De Maclean Brackets MC-647 is met afstand de beste draaibare TV beugel 55 inch. Deze beugel kun je alleen draaien, maar dat is voor veel huishoudens voldoende. De muurbeugel is verder makkelijk te installeren, voor de meeste TV’s geschikt én erg betaalbaar geprijsd. Al met al een zeer interessante TV beugel wat ons betreft.

Beste draai- en kantelbare TV beugel 55 inch – Vogel's THIN 545

Stel jij hoge eisen aan je nieuwe TV beugel? Dan is het voor de hand liggend om voor een draai- en kantelbare TV beugel te gaan. Met zo’n beugel heb je alle touwtjes in handen wat betreft het verstellen van je TV. Binnen het huidige aanbod raden wij je de Vogel’s THIN 545 aan. Dit is volgens ons de beste draai- en kantelbare TV beugel 55 inch.

Dat je de Vogel’s THIN 545 zowel kunt draaien als kunt kantelen, levert uiteraard veel voordelen op. Dat wordt nog verder versterkt door de maximale verstelmogelijkheden. Je kunt de beugel namelijk 180 graden draaien én 20 graden kantelen. Door deze grote kantelhoek creëer je altijd de gewenste kijkhoek.

Ook is het ideaal dat deze TV beugel vrij dicht op de muur hangt. Je TV hangt hierdoor relatief dicht op de muur, waardoor ‘ie in ieder geval nooit in de weg hangt. Bovendien ziet het er wel heel strak uit dat je TV zo dicht op de muur hangt.

Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, heeft deze TV beugel een uniek design. De beugel beschikt over een soort van glazen plaat waar je je TV op moet klemmen. Hoe je dit precies moet doen, vind je in de uitgebreide handleiding terug. Veel kopers geven in ieder geval aan dat deze beugel makkelijk te monteren is.

Wat ook makkelijk is, is dat de TV beugel voor bijna alle TV’s van 55 inch geschikt is. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat de schermdikte maximaal 5 centimeter moet zijn. Zeker als je een nieuwe TV hebt, is je scherm véél dunner dan 5 centimeter.  Deze beugel is overigens geschikt voor TV’s van 40 inch tot en met 65 inch.

Het enige wat wij minder vinden, is het prijskaartje. Als je de Vogel’s THIN 545 aan je muur wilt hebben, moet je hier namelijk 220 euro voor betalen. Het is hiermee één van de duurste TV muurbeugels van het moment. En het is sowieso de duurste TV beugel uit deze top 5. Mocht je ruim bij kas zitten, raden wij je de aanschaf desondanks absoluut aan!

Tip: voor het installeren maak je het beste gebruik van de TV Mount Guide App. Deze app installeer je op je smartphone, waarna je opnames met je smartphone moet maken. Aan de hand van deze opnames laat de app precies zien waar je het eerste boorgat moet maken. Aan de hand daarvan hang je de TV beugel snel op.

Vogel’s THIN 545 beste

Deze TV beugel is nogal duur; 220 euro om precies te zijn.

Voordelen
 • Prachtig design
 • Hangt dicht op de muur
 • Kantelbaar én draaibaar
 • Makkelijk op te hangen
 • Voor nagenoeg alle TV’s geschikt
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Vogel’s THIN 545 is met afstand de beste draai- en kantelbare TV beugel 55 inch. Je kunt deze TV beugel een beetje zien als de Rolls Royce van TV beugels. Deze variant is namelijk erg duur, maar steekt wel met kop en schouders boven de rest uit. Dit komt onder meer door de vormgeving, verstelmogelijkheden en stevigheid. Een ware aanrader dus, maar wel een vrij prijzige variant helaas.

Beste goedkope TV beugel 55 inch – LifeGoods TV Beugel

Heb je je pijlen op een nieuwe TV beugel voor je 55 inch TV gericht? Wat ons betreft kies je het beste voor één van bovenstaande varianten. De kans bestaat alleen dat je deze varianten te duur vindt. In dat geval raden wij je van harte de Lifegoods TV Beugel aan. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste goedkope TV beugel 55 inch is!

Wij durven te stellen dat dit een (onwijs) goedkope TV beugel is. Voor de TV beugel betaal je bij onze partner Bol.com slechts 32,99 euro. Dit is een prijskaartje waar je normaal gesproken niet al te veel voor zou mogen verwachten, maar dat mag je bij deze TV beugel juist wél. LifeGoods weet als geen ander hoe ze kwaliteit kunnen leveren.

Zo valt direct op dat deze TV beugel veel verstelmogelijkheden heeft. Je kunt de beugel namelijk draaien, maar ook nog kantelen. Ongeacht vanuit welke hoek je naar je televisie kijkt, creëer je hiermee de ideale setting. De kantelhoek is hierbij 15 graden omhoog en 5 graden omlaag. De TV kun je – uiteraard – 180 graden draaien.

Bij aanschaf krijg je ook nog eens allerlei benodigdheden meegeleverd. Het gaat hierbij onder meer om bouten, om kabelbinders en om een handige waterpas. Met de kabelbinders werk je alle kabels netjes weg, waardoor je TV hoekje een stuk fraaier oogt. De waterpas is ook erg handig, aangezien je hiermee deze beugel perfect op kunt hangen.

Wat voor TV heb je? Voor de LifeGoods TV Beugel maakt dit niet heel veel uit. Deze TV beugel is namelijk voor alle merken én voor veel VESA standaarden geschikt. Alleen als je TV één van twee onderstaande VESA standaarden heeft, kun je geen gebruik van deze beugel maken:

 • VESA 100 x 200 mm
 • VESA 200 x 300 mm
Lifegoods TV Beugel beste

Heeft je TV een andere VESA maat? Dan hang je deze beugel én TV in een handomdraai op. Je krijgt hier alle benodigdheden voor geleverd, waardoor je alleen maar de handleiding hoeft te volgen. Waar je wel even goed rekening mee moet houden, is het maximale draaggewicht. Je TV mag/kan namelijk niet zwaarder dan 30 kilogram wegen.

Het maximale draaggewicht is slechts 30 kilogram; ga daarom goed hoeveel je TV precies weegt.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Kantelbaar én draaibaar
 • Voor de meeste TV’s geschikt
 • Makkelijk op te hangen
 • Met kabelbinders en waterpas
Nadelen
 • Max. draaggewicht van 30 kg
Conclusie

De Lifegoods TV Beugel is absoluut de beste goedkope TV beugel 55 inch. Dit is aan het prijskaartje van 32 euro te danken, maar ook aan de andere kenmerken van de TV. Zo is het uniek dat deze TV beugel kantelbaar én draaibaar is, makkelijk op te hangen is en voor bijna alle TV’s geschikt is. Dit zou je normaliter niet mogen/kunnen verwachten bij zó’n goedkope TV beugel.

Koopgids

Wil je dolgraag een TV beugel voor je 55 inch TV kopen? Om tot de beste keuze te komen, zou je op meerdere punten moeten letten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, bespreken wij in deze koopgids.

Ons advies is om deze koopgids op je gemakje door te nemen. Nadat je dit gedaan hebt, kun je een keuze maken tussen bovenstaande vijf varianten. Vervolgens is het alleen nog maar een kwestie van bestellen, monteren, ophangen en genieten!

VESA standaard

Allereerst is het heel belangrijk om naar de VESA standaard van je TV te kijken. Welke VESA maat heeft je TV precies? Als je dit eenmaal weet, weet je ook welke VESA maat de TV beugel moet hebben.

De VESA maat geeft aan wat de afstand is tussen de gaten aan de achterzijde van de TV. Een VESA maat van 300 x 300 mm geeft aan dat de afstand tussen deze gaten altijd 300 x 300 mm is.

VESA Standaard TV beugel 55 inch

Gewicht van je TV

Ten tweede moet je even snel naar het gewicht van je TV kijken. Zeker als je een oudere TV hebt, bestaat de kans dat je 55 inch TV vrij veel weegt. Het gewicht moet je vervolgens goed afstemmen op het maximale draaggewicht van de TV beugel.

Soort TV beugel

Ten derde moet je heel goed naar het soort TV beugel kijken. Op dit moment kun je uit vier varianten kiezen:

 • Vast: een vaste TV beugel kun je verder niet verstellen. Als de beugel + TV eenmaal hangt, doe je hier niks meer aan.
 • Alleen kantelbaar. Wil je graag je TV kunnen kantelen? Dan heb je een kantelbare TV beugel nodig.
 • Alleen draaibaar. Wil je graag je TV van links naar rechts kunnen draaien? Dan heb je een draaibare TV beugel nodig.
 • Kantel- en draaibaar. Wil je de volledige controle over je TV houden? Kies dan voor een kantel- en draaibare TV beugel. Met zo’n beugel kun je echt alle kanten op.

Afstand tussen TV en muur

Dat veel nieuwe TV’s erg smal uitgevoerd zijn, is een groot voordeel. Dit betekent namelijk dat de TV strak oogt en vrij weinig ruimte in beslag neemt. In het verlengde hiervan moet je goed kijken naar de dikte van de TV beugel. Ga goed na hoe ver de beugel + TV van je muur af komen hangen.

Manier van monteren

Ook raden wij je aan om heel goed naar de montage te kijken. Hierbij moet je op twee vragen letten:

 • Hoe moet je de TV beugel precies monteren?
 • Krijg je alle benodigdheden voor de montage meegeleverd?

Uiteraard is het wenselijk dat je alle benodigdheden meegeleverd krijgt. Maar, zorg er wel voor dat je kritisch bent. Bij lang niet alle TV beugels krijg je fijne/stevige schroeven meegeleverd.

Manier van monteren TV beugel 55 inch

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil én kun je uitgeven aan je nieuwe TV beugel 55 inch? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je even goed bij stil moet staan. Je kunt namelijk voor 33 euro een prima TV beugel kopen, maar je kunt hier ook ruim 200 euro aan uitgeven.

Verder moet je altijd kiezen voor een TV beugel van een A-merk. De merken LifeGoods, Vogel’s, Hama en Maclean zijn voorbeelden van merken die prima TV beugels leveren.

Slotwoord

Een goede TV beugel is onmisbaar, indien je je 55 inch TV aan de muur op wilt hangen. Schaf direct één van bovenstaande varianten aan, waarna je snel van veel gemak geniet. Heb je over deze varianten nog vragen? Schroom niet en neem contact op met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag veel (kijk)plezier met je nieuwe TV beugel 55 inch.

Tresna.nl
Logo