Hozelock Green Power Evolution review

Vind je het heerlijk om de nodige tijd aan tuinieren te besteden? Met de beste snoeischaar kun je jouw struiken netjes bijwerken, terwijl je met de beste grasmaaier jouw gazon netjes maakt. Eén van de uitdagingen die je hebt, is om al het onkruid uit jouw tuin te verwijderen. Iets wat je daar wellicht het beste voor kunt gaan gebruiken, is een elektrische onkruidbrander. Eén van de beste onkruidbranders waar je voor kunt kiezen, is de Hozelock Green Power Evolution.

hozelock onkruidbrander

Is de Hozelock Green Power Evolution daadwerkelijk de beste onkruidbrander van dit moment? Je gaat het antwoord op die vraag vinden in deze Hozelock Green Power Evolution review. In deze review kijken wij naar de belangrijkste voordelen, de belangrijkste nadelen én de ervaringen van andere kopers. Tevens delen we onze eigen bevindingen en meer informatie over het prijskaartje.

Deze Hozelock Green Power Evolution review sluiten we vervolgens met een eindconclusie af. Aan de hand van deze review kun je vervolgens de juiste keuze voor jezelf gaan maken. Hoe mooi zou het zijn als je ein-de-lijk afscheid kunt nemen van dat onkruid in jouw tuin? Nou, met de Hozelock Green Power Evolution neem je echt snel afscheid van onkruid!

Wat is de Hozelock Green Power Evolution precies?

De Hozelock Green Power Evolution is een elektrische onkruidbrander. Dit apparaat verhit het onkruid met een flinke temperatuur, waardoor het onkruid vanzelf ‘sterft’. Hoe dit in zijn werk gaat, kun je het beste in onderstaande video bekijken:

De voordelen van de Hozelock Green Power Evolution

Ben je op zoek naar een goede onkruidbrander? Dan is het aan te raden om eens naar de Hozelock Green Power Evolution te kijken. In onze ogen brengt deze elektrische onkruidbrander namelijk de nodige voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen van deze onkruidbrander hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Zeer efficiënte werking
 • Deze onkruidbrander is makkelijk te bedienen
 • Zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding
 • Je kunt deze onkruidbrander veelzijdig inzetten
 • Deze onkruidbrander is energiezuinig
 • Deze onkruidbrander is milieuvriendelijk

Zeer efficiënte werking

In onze ogen is de zeer efficiënte werking toch wel het belangrijkste voordeel van deze onkruidbrander. Deze efficiënte werking is onder meer te danken aan de krachtige motor. Deze motor levert een vermogen van maar liefst 1600 Watt, waardoor de temperatuur echt hoog oploopt. Met deze motor kun je het onkruid namelijk tot een temperatuur van maar liefst 600 graden Celsius doodbranden.

Hierbij is de snelle werking van de Hozelock Green Power Evolution opvallend te noemen. Deze elektrische onkruidbrander verhit slechts een paar seconden het onkruid. Hierbij worden de cellen van het onkruid als het ware opengereten, waardoor het onkruid zal gaan sterven. Over het algemeen kun je daarbij het volgende aanhouden: het onkruid is binnen 2 dagen volledig uitgestorven. Als je op vrijdag met deze elektrische onkruidbrander aan de slag gaat, kun je al op zondag al het dode onkruid er uit trekken. Je kunt je vast voorstellen dat dit erg makkelijk en snel gaat.

De ervaring leert dat je ook grote oppervlakten met deze onkruidbrander aan kunt pakken. Heb je bijvoorbeeld een grote tuin met behoorlijk wat tegels? Dan is de kans groot dat tussen deze tegels behoorlijk veel onkruid zich genesteld heeft. Door met deze elektrische onkruidbrander aan de slag te gaan, weet je al dit onkruid te doden. Snel, op een gemakkelijke manier en zeer efficiënt.

Wil je onkruid in jouw grasmat volledig verwijderen? Dan is het aan te raden om ook voor deze Hozelock Green Power Evolution te kiezen. Met deze onkruidbrander kun je namelijk heel gericht onkruid verbranden. Hetgeen wat om het onkruid heen zit, wordt niet verhit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw gazon gaat verbranden.

Al met al is de werking van de Hozelock Green Power Evolution echt subliem te noemen. Is deze werking echt veel beter dan vergelijkbare elektrische onkruidbranders? Ja, absoluut. Dit is ook te danken aan het feit dat het onkruid – dankzij deze elektrische onkruidbrander – langer weg blijft. Ook voor op de lange termijn is het dus interessant om gebruik te maken van deze onkruidbrander!

Makkelijk te bedienen

Heb je behoorlijk veel onkruid in jouw tuin? Dan komt de Hozelock Green Power Evolution maar al te goed van pas. Je hebt immers hierboven al kunnen lezen dat deze onkruidbrander een zeer efficiënte werking met zich mee brengt. Dat is echter niet het enige belangrijke voordeel. Nee, een ander belangrijk voordeel is dat je deze elektrische onkruidbrander makkelijk kunt bedienen.

Dit is onder meer te danken aan de fijne handgreep van deze onkruidbrander. Het merk Hozelock heeft hierbij bewust gekozen voor een ergonomisch vormgegeven handgreep. Met dank aan deze vorm ligt de handgreep heerlijk in de hand. Oók als je een flink oppervlakte met deze onkruidbrander wilt bewerken, levert dit geen problemen op. Nee, de onkruidbrander is gewoonweg continu onder controle te houden.

Dat is ook te danken aan het minieme gewicht van deze onkruidbrander. In zijn totaliteit weegt deze onkruidbrander namelijk slechts 1,1 kilogram. Dit is echt bijzonder weinig voor een dergelijke onkruidbrander. Ook als je niet al te veel kracht in jouw armen hebt, kun je dus moeiteloos gebruik blijven maken van deze onkruidbrander.

Ook de totale vormgeving draagt bij aan het gebruiksgemak. We hebben hierboven al even de handgreep benoemd, maar ook de lengte van de onkruidbrander is het benoemen waard. Hozelock heeft er namelijk voor gekozen om deze onkruidbrander met een lengte van ruim 1 meter uit te voeren. Zodoende hoef je niet al te veel gebukt werken; dat levert je dus alleen maar meer comfort en gemak op.

Nadat je gebruik van deze onkruidbrander gemaakt hebt, berg je hem ook makkelijk op. Dit is te danken aan de compacte vorm, maar ook aan het feit dat de handgreep uit twee delen bestaat. Tevens is het ideaal dat Hozelock aan de onderkant twee geleiders aangebracht heeft. Als je deze onkruidbrander op de grond neerzet, blijft de onkruidbrander sowieso stabiel staan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze onkruidbrander ten val komt!

Zeer interessante prijs-kwaliteitsverhouding

Wil jij graag een nieuwe elektrische onkruidbrander aanschaffen? Als je naar het huidige aanbod kijkt, ben je mogelijk verbaasd over de prijzen. Het is namelijk een feit dat je voor sommige elektrische onkruidbranders echt veel geld moet betalen.

Gaat die vlieger ook op voor de Hozelock Green Power Evolution? Nee, alles behalve dat. In onze ogen heeft deze elektrische onkruidbrander echt een super interessant prijskaartje. Je kunt uitgaan van een prijskaartje tussen de 70 en 100 euro.

Hoe dit verschil zo groot kan zijn? Omdat meerdere van onze partners regelmatig met aanbiedingen stunten. Door deze aanbiedingen goed in de gaten te houden, kun je deze elektrische onkruidbrander tegen een zo’n laag mogelijke prijs aanschaffen.

Over het prijskaartje zijn wij dus erg te spreken. Maar, geldt dit ook voor de kwaliteit van de Hozelock Green Power Evolution? Ja, dat is ook het geval. Over de kwaliteit van deze onkruidbrander zijn wij uitermate enthousiast.

Zo heeft het merk Hozelock in onze ogen de juiste materialen toegepast. Dit is eigenlijk duidelijk te zien aan de handgreep. Deze handgreep bestaat uit SOFT materiaal en uit kunststof. Met dank aan dit kunststof weegt de handgreep niet al te veel, terwijl het SOFT materiaal juist voor de comfortabele greep zorgt.

Verder is de steel van metaal vervaardigd. Weet je wat een kenmerk van dit materiaal is? Dat metaal bijzonder robuust is. Ook als je met deze steel hard tegen bijvoorbeeld een border in jouw tuin aankomt, hoef je nergens bang voor te zijn. Deze steel geeft eigenlijk geen krimp, waardoor je van een lange levensduur verzekerd bent.

Als klap op de vuurpijl is de branderkop van RVS vervaardigd. Waarom specifiek dit materiaal? Omdat dit materiaal als beste bestand is tegen de flinke temperaturen. Zoals je eerder in deze Hozelock Green Power Evolution review al hebt kunnen lezen, loopt de temperatuur op tot 600 graden Celsius. De keuze voor RVS is dan ook echt een prima keuze.

Onder aan de streep kunnen wij het volgende concluderen: de Hozelock Green Power Evolution heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding!

Veelzijdig inzetbaar

Waar wil jij de Hozelock Green Power Evolution voor gaan gebruiken? De kans is groot dat je hierop het antwoord ‘onkruid verbranden’ geeft. Dat klopt, maar je hebt ook nog veel meer mogelijkheden met deze onkruidbrander.

Wat je verder nog met deze onkruidbrander kunt doen? Je kunt met deze onkruidbrander onder meer de barbecue aansteken. Dit doe je op een eenvoudige manier door de branderkop in de kolen te steken. Vervolgens hoef je deze onkruidbrander alleen nog maar in werking te stellen. Je kunt nu vast wel raden wat zich af gaat spelen; de kolen worden door de onkruidbrander opgewarmd.

Hozelock Green Power Evolution veelzijdig inzetbaar

Uiteraard is het ook mogelijk om andere objecten te verwarmen met deze onkruidbrander. Of dit ook daadwerkelijk aan te raden is? Dat is niet altijd het geval. Je doet er verstandig aan om deze onkruidbrander altijd conform de gebruikshandleiding te gebruiken. Dan weet je in ieder geval zeker dat je op een veilige manier met deze brander te werk gaat.

Energiezuinig

Heb je gezien wat de huidige energie- en gasprijzen zijn? Als je naar deze prijzen kijkt, val je eigenlijk steil achterover. Deze tarieven zijn ongekend gestegen, waardoor de juiste tochtwering in jouw huis absoluut een meerwaarde met zich mee brengt. Daarnaast is het ook aan te raden om op zoek te gaan naar energiezuinige apparaten.

Is de Hozelock Green Power Evolution een energiezuinig apparaat? Ja, absoluut. Deze onkruidbrander verbruik slechts 0,30 kilowatt energie per uur. Indien je slechts een paar minuten van deze onkruidbrander gebruik maakt, is de hoeveelheid verbruikte energie dus echt miniem te noemen. Belangrijkste voordeel hiervan: je weet jouw energierekening laag te houden.

Is dit nou echt een typerend voordeel van de Hozelock Green Power Evolution? Ja, daar komt het wel op neer. Als wij naar vergelijkbare elektrische onkruidbranders kijken, zien wij een hoger energieverbruik. Voldoende reden dus om juist voor de Hozelock Green Power Evolution te kiezen.

Milieuvriendelijk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de Hozelock Green Power Evolution energiezuinig. Dit betekent – met andere woorden – dat deze onkruidbrander milieuvriendelijk is. Maar, dit gegeven is aan nog meer kenmerken van deze onkruidbrander te danken.

Zo is de werking van deze onkruidbrander ook milieuvriendelijk te noemen. Dankzij de branderkop wordt immers alleen het onkruid verhit; bijvoorbeeld het gras of de tegels eromheen worden niet verhit. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat je bepaalde onderdelen in jouw tuin wegbrandt.

Daarnaast is het ook ideaal dat deze onkruidbrander niet op gas werkt. Nee, indien deze variant op gas zou werken, spuit je als het ware allerlei gas in de grond. Dit is schadelijk voor het milieu en schadelijk voor de flora.

Overige voordelen van de Hozelock Green Power Evolution

Blijft het dan bij uitsluitend deze voordelen? Nee, zeker niet. We hebben in ons deze Hozelock Green Power Evolution review echter beperkt tot alleen de belangrijkste voordelen. Om ook achter de andere voordelen te komen, adviseren wij je om onderstaande video te bekijken:

De nadelen van de Hozelock Green Power Evolution

Heb je deze Hozelock Green Power Evolution review op je gemakje doorgenomen? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat deze onkruidbrander veel voordelen met zich mee brengt. Dat is absoluut een feit. Tegelijkertijd moet je ook met enkele nadelen rekening houden. Wat deze voordelen zijn, vind je in onderstaand lijstje:

 • Deze onkruidbrander is niet in hoogte verstelbaar
 • Deze Hozelock onkruidbrander heeft een kabel van slechts 1,5 meter
 • Deze onkruidbrander kan een vervelende geur met zich mee brengen
 • Deze onkruidbrander heeft soms moeite met groter onkruid

Niet in hoogte verstelbaar

Eerder in deze Hozelock Green Power Evolution review heb je kunnen lezen dat deze onkruidbrander makkelijk te bedienen is. Dit is onder meer aan de fijne handgreep te danken. Desalniettemin had Hozelock op dit gebied nóg hogere punten kunnen scoren. Het is namelijk jammer genoeg niet mogelijk om de steel in hoogte te verstellen.

Wat hier concreet het nadeel van is? Dat je de steel niet op jouw lichaamslengte af kunt stemmen. Mocht je relatief lang zijn, is het bijvoorbeeld wenselijk dat je de steel uit zou kunnen schuiven. Mocht je juist kleiner zijn, wil je de steel wellicht inschuiven. Spijtig genoeg is dit dus níet mogelijk bij de Hozelock Green Power Evolution.

Is dit nou echt een belangrijk nadeel? Nou, het is wel iets om echt goed rekening mee te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet altijd ergonomisch kunt werken. Ondanks de ergonomische handgreep.

Korte kabel

Bij deze onkruidbrander heeft Hozelock voor een kabel van 1,5 meter lang gekozen. Dit klinkt op zich lang, maar is echt veel te kort. Dit betekent namelijk dat je altijd binnen een straal van 1,5 meter bij een stopcontact moet blijven. Met name als je een grotere tuin hebt, is dit uiteraard onmogelijk.

Hoe je dit op kunt lossen? Dit los op je door het beste verlengsnoer voor buiten te kopen. Let wel op dat deze haspel voldoende vermogen heeft én dat de haspel waterdicht is. Nadat je zo’n verlengsnoer/haspel gekocht hebt, maak je veel aangenamer gebruik van deze onkruidbrander.

Koop je deze Hozelock Green Power Evolution bij Bol.com? Dan krijg je hier direct een verlengsnoer bijgeleverd. Het gaat hierbij om een oranjegekleurd verlengsnoer van 10 meter. In onze ogen is dat perfect; 10 meter is lang genoeg, terwijl het snoer dankzij de oranje kleur goed opvalt.

Soms een vervelende geur

Ben je lekker onkruid in jouw tuin aan het wegbranden? Dan merk je wellicht op dat dit een bepaalde geur met zich mee brengt. Een logisch gevolg, aangezien het onkruid met een flinke temperatuur wordt verhit. Toch is dit iets waar je goed rekening mee moet houden. 

Tegelijkertijd is dit ook iets waar je niet al te veel aan kunt doen. Toch wilden wij dit even vermeld hebben in deze Hozelock Green Power Evolution review.

Hozelock Green Power Evolution geur

Soms moeite met groter onkruid

Heb je echt flinke stukken onkruid in jouw tuin liggen? Dan merk je wellicht op dat deze onkruidbrander niet krachtig genoeg is. Dit merk je vooral aan de snelheid waarmee het onkruid weer terugkomt. Hoe dit precies zit? Nou, voor het verhitten van grotere stukken onkruid moet je het onkruid meerdere keren verhitten:

 • Dag 1: verhit het onkruid en wacht rustig af
 • Dag 3: je kunt het onkruid nu (grotendeels) uit de grond trekken
 • Komende periode: het grote onkruid komt waarschijnlijk weer terug
 • Nadien: zorg ervoor dat je het onkruid nogmaals wegbrandt. Na deze tweede keer branden is in de meeste gevallen het onkruid alsnog verdwenen. Voor een langere tijd welteverstaan.

Ervaringen van andere kopers

In deze Hozelock Green Power Evolution review heb je veel positieve punten voorbij zien komen. Tegelijkertijd heb je ook kennis kunnen maken met enkele nadelen. Wij zijn niet de enige die deze voor- en nadelen opgemerkt hebben. Nee, online zijn namelijk behoorlijk veel beoordelingen over deze onkruidbrander te vinden. Bij onze partner Coolblue hebben bijvoorbeeld 49 mensen een review achtergelaten; de gemiddelde score hiervan is een 8,9.

Hozelock Green Power Evolution reviews

De beoordelingen bij Coolblue zijn dus vrij positief. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele veelzeggende beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Voor deze Hozelock, veel andere onkruidbranders geprobeerd waaronder gas- en infraroodbranders. Ivm de apparaten is de Hozelock veel effectiever en veiliger in de buurt van heggen, etc. In principe kan ik heel kort zijn over deze Hozelock: een BEEST van een brander.
 • Ligt goed in de hand, hoeft niet bukken, geen gebruik van chemische middelen.
 • Doet wat ie moet doen onkruid doden. Je moet wel een paar dagen later de dode plantjes ruimen.
 • Redelijk snel je onkruid weg tegen niet te veel energiekosten
 • Onkruid is snel weg zonder veel inspanning
 • Bevalt vanwege eenvoudige bediening en ergonomische vormgeving
 • Het onkruid verdwijnt als sneeuw voor de zon
 • Werkt vlot, resultaat na paar dagen zichtbaar, wel veel rookontwikkeling bij droger onkruid.
 • Doet prima wat hij moet doen, zonder veel brandgevaar zoals bij gasbranders. Let wel op als je klaar bent, moet nog in de afkoelstand voordat je hem weg kunt zetten.
 • Wat deze beoordelingen laten zien? Vooral dat veel mensen tevreden zijn met deze elektrische onkruidbrander. Tegelijkertijd vind je her en der ook negatieve opmerkingen; die hebben we in bovenstaand lijstje in het cursief neergezet.

De Hozelock Green Power Evolution kopen

Heeft deze Hozelock Green Power Evolution review jou weten te overtuigen? Wil je daarom zo snel mogelijk deze onkruidbrander aanschaffen? Fan raden wij je aan om de prijzen bij onze partners te bekijken. De ervaring leert namelijk dat sommige van onze partners met enige regelmaat met aanbiedingen stunten. Check direct de prijzen bij onze partners via onderstaande buttons:

Alternatieven

Ben je grotendeels te spreken over de Hozelock Green Power Evolution? Zijn er echter ook bepaalde punten waar je niet helemaal tevreden over bent? Dan is het interessant om ook naar alternatieven te kijken. Om jouw zoektocht te vergemakkelijken, zijn wij alvast op zoek naar twee alternatieven gegaan:

Hozelock Green Power XL

Wil jij nóg sneller met een onkruidbrander werken? En wil je van nóg meer mogelijkheden genieten? Dan is de Hozelock Green Power XL mogelijk interessant voor je. Zoals de naam van dit apparaat al doet vermoeden, heeft dit apparaat veel overeenkomsten met de Hozelock Green Power Evolution.

Tegelijkertijd zijn er ook verschillen waarneembaar. Zo is deze variant prijziger, weegt deze variant meer en verbruikt deze variant meer. Daarentegen is het wel een voordeel dat je met deze XL variant (veel) sneller werkt.

Hozelock Green Power XL

AYD Home Professionele Onkruidbrander 2000 watt

Geef jij liever minder geld uit aan een onkruidbrander? Dan is deze variant van het merk AYD Home mogelijk interessant voor je. Deze onkruidbrander werkt prima, is veelzijdig inzetbaar en is dus een stuk voordeliger geprijsd. Net zoals de Hozelock Green Power Evolution weegt deze variant slechts 1,1 kilogram.

Wel is deze onkruidbrander minder ergonomisch. Zo is de steel nog korter, ligt het handvat niet super in de hand en is de kabel erg kort. Mocht je echt geld willen besparen, kan dit echter een prima keuze voor je zijn.

AYD Home Professionele Onkruidbrander 2000 watt

Bekijk de prijzen van de AYD Home Professionele Onkruidbrander 2000 watt bij verschillende winkels:

Tresna.nl
Logo