Beste voegenkrabber

Een voegenkrabber is een werktuig dat je voor veel taken in en rond je huis gebruikt. Zo gebruik je een voegenkrabber om de voegen van je oprit of terras schoon te maken. Dit zijn vaak verzamelplaatsen voor aarde, mos en onkruid. Daarnaast is een voegenkrabber eveneens handig om binnenshuis voegen schoon te maken. Ook in huis worden voegen vuil of kan de bovenste laag ervan verslijten. Met een voegenkrabber kun je zelfs een laagje voegsel helemaal verwijderen, bijvoorbeeld om je vloer te hervoegen.

Onze top 5 voegenkrabbers

Afbeelding

Product


OX Tools voegenkrabber

Onze beste koop!

OX Tools voegenkrabber

Beste koop voegenkrabber

of

Fiskars 136521

Fiskars 136521

Beste voegenkrabber voor terras en tuin

of

Diamantschijfje van Dremel

Diamantschijfje van Dremel

Beste blad voor heel nauwe voegen

of

Cliks voegkrabber

Cliks voegkrabber

De beste voegenkrabber om elastische voegen in badkamers te verwijderen

of

Tegelrits gesmeed

Tegelrits gesmeed

De beste voegenkrabber voor onderhoudswerken

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

OX Tools voegenkrabber

Beste koop voegenkrabber

OX Tools voegenkrabber

of

Fiskars 136521

Beste voegenkrabber voor terras en tuin

Fiskars 136521

of

Diamantschijfje van Dremel

Beste blad voor heel nauwe voegen

Diamantschijfje van Dremel

of

Cliks voegkrabber

De beste voegenkrabber om elastische voegen in badkamers te verwijderen

Cliks voegkrabber

of

Tegelrits gesmeed

De beste voegenkrabber voor onderhoudswerken

Tegelrits gesmeed

of

Misschien denk je dat het eenvoudig is om een voegenkrabber te kiezen. Bekijk je echter het aanbod online, dan merk je al snel een grote keuze in deze werktuigen. De diverse voegenkrabbers hebben bovendien allemaal hun eigen specialiteiten. Zo is een voegenkrabber die je koopt om je oprit schoon te houden niet altijd geschikt om voegen binnenshuis te verwijderen.

Belangrijk om weten is dat er ook elektrische toestellen bestaan waarmee je voegen verwijdert of schoonmaakt, maar die niet als dusdanig “voegenkrabber” heten. We denken hier bijvoorbeeld aan een multitool of zelfs een haakse slijper. Let wel, deze toestellen zijn niet geschikt om gewoon even wat onkruid uit een voeg te verwijderen.

Wat is een voegenkrabber?

Een manuele voegenkrabber is een werktuig dat wat lijkt op een handzaag of een stanleymes. De tool bestaat uit verschillende onderdelen.

 • De krabber zelf. Dit is meestal een stuk gehard metaal met een punt of een soort zaag. De voegenkrabber moet inderdaad behoorlijk hard zijn, want anders wordt hij in de kortste keren helemaal bot door over het cementlaagje tussen stenen of tegels te schuren. In de koopgids komen we hierop terug. Je kunt gelukkig de krabber bij veel voegenkrabbers vervangen als hij niet meer naar behoren werkt, zoals je ook een ander mesje in een stanleymes plaatst.
 • De steel. Om een voegenkrabber te gebruiken, moet je hem stevig kunnen vastgrijpen en een vloeiende schurende beweging kunnen maken. De kwaliteit van het handvat is dus extra belangrijk bij een voegenkrabber.

Naast voegenkrabbers om cementvoegen schoon te maken of te verwijderen, bestaan er ook krabbers om siliconenvoegen of andere elastische voegen weg te nemen. Deze voegenkrabbers gebruik je bijvoorbeeld als je de badkamer opnieuw wil betegelen. Ze zijn vaak uitgerust met een haak waarmee je de elastische materie uit de voeg trekt.

In onze persoonlijke top 5 bespreken we de beste en handigste voegenkrabbers op de markt. We overlopen ze telkens met hun voor-en nadelen, zodat je snel weet waar je aan toe bent.

Beste koop voegenkrabber – OX Tools voegenkrabber

Ben je op zoek naar een allround voegenkrabber die je zowel gebruikt om voegen te verwijderen als om voegen schoon te maken, en dit binnen en buiten? Dan raden we deze voegenkrabber van OX Tools aan. Wil je bijvoorbeeld het voegsel tussen enkele gebroken tegels wegkrabben, of wil je de voegen van de oprit of terras helemaal schoonmaken voor de lente, dan is dit het ideale product voor jou.

De voegenkrabber gebruik je zo een beetje als een handzaag. Het is dus een manueel toestel, waarbij je de kracht van je armen gebruikt om de voeg schoon te maken of te verwijderen. Met een zaagbeweging verwijder je voegsel, mossen of aarde tussen de stenen. Voor ons scoort het werktuig hoog omdat het goed in de hand ligt en ergonomisch ontworpen is.

We vinden het bijvoorbeeld een groot voordeel dat de voegenkrabber een stevige handgreep heeft, die is gemaakt uit zacht rubber, zodat je wel even kunt doorwerken zonder je armen te vermoeien.

Daarnaast is het zaagstuk, dat uit staal gemaakt is, robuust en uitgerust met scherpe gekartelde randen. In de handgreep plaats je de twee meegeleverde zaagjes als je een brede voeg wil bewerken of gebruik je een enkel zaagje, als je bijvoorbeeld een dunne voeg wil verwijderen (zie koopgids).

Hiermee komen we bij de nadelen van deze voegenkrabber. Wil je een groot project opknappen, dan is deze voegenkrabber misschien niet de beste keuze. Je bent er wel een eind zoet mee. Het is bovendien niet gemakkelijk om het werktuig met beide handen te hanteren. Verder is deze voegenkrabber niet geschikt om kitvoegen weg te nemen. Daar wordt het zaagstuk bot van en gaat het uiteindelijk kapot.

Moeilijk met beide handen te gebruiken.

Voordelen
 • Ideaal voor kleinere klussen
 • Met rubber bekleed handvat
 • Scherpe krabbers
Nadelen
 • Niet voor kitvoegen
 • Moeilijk met beide handen te hanteren
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een goede allround voegenkrabber zoekt, die je zowel buitenshuis als binnenshuis gebruikt. De voegenkrabber is niet geschikt voor grote projecten, maar de prijs is hier ook naar.

Beste voegenkrabber voor terras en tuin – Fiskars 136521

Wil je een stevige voegenkrabber aan je arsenaal van werktuigen voor het onderhoud van je woning toevoegen? Dan raden we de Fiskars 136521 aan. Dit is een voegenkrabber die perfect doet wat hij moet doen. Dankzij het stevige stalen mes is alle mos, vuil, onkruid niet langer veilig en is de omgeving rond je huis altijd netjes en verzorgd.

Eerst even dit, de voegenkrabber lijkt niet zo duur, maar je koopt hem wel zonder de steel. Dit lijkt misschien een nadeel, maar anderzijds kun je dan kiezen voor een Fiskars steel die past bij jouw lengte. Daarnaast gebruik je de steel ook nog eens voor andere werktuigen van Fiskars, bijvoorbeeld een zaag, borstel of hark. Je kunt de aankoop van de voegenkrabber bijvoorbeeld combineren met een borstel van Fiskars om de voegen na het krabben schoon te vegen.

De voegenkrabber zelf is stevig en duurzaam. Als investering van nog geen 20 euro is dit echt wel een werktuig dat zijn geld waard is. De krabber is gemaakt uit gehard staal, maar is tegelijk toch vrij licht. De vorm van de voegenkrabber laat je toe om bochten te maken terwijl je krabt. Dit is handig als de stenen in een bepaald verband liggen en je te maken hebt met korte voegen.

Het is niet zo gemakkelijk om nadelen bij deze voegenkrabber te bedenken. In zekere zin zijn de nadelen dezelfde als de voordelen, het hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt. Zo moet je er inderdaad nog een steel apart bij kopen. Daarnaast is deze voegenkrabber niet zo geschikt om nauwe voegen schoon te maken. Omdat het staal zo sterk is, moet je ook wel wat uitkijken om oude en poreuze klinkers niet te beschadigen. Er is maar één formaat van krabber, terwijl je bij andere voegenkrabbers de keuze hebt om een smal mesje of net een iets breder mes te gebruiken.

Niet voor nauwe voegen.

Voordelen
 • Sterk
 • Duurzaam
 • Handig vormgegeven
Nadelen
 • Niet voor smalle voegen
 • Vrij groot
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een voegenkrabber zoekt om het terras, de oprit en het voetpad helemaal gaaf te houden. Je wint de investering in de voegenkrabber zo uit, al hou je er best rekening mee dat je de steel nog eens apart moet kopen.

Beste blad voor heel nauwe voegen – Diamantschijfje van Dremel

De beste koop om hele smalle voegen te verwijderen of grondig op te knappen, is niet zomaar een voegenkrabber op zich. We raden hier een diamantschijfje van Dremel aan in combinatie met een Dremel-multitool.

Een multitool is meestal een goede keuze als je voegen grondig wil uitkrabben of zelfs helemaal wil verwijderen. Om een tegel te verwijderen bijvoorbeeld, neem je best eerst de volledige voegen rond deze tegel weg, en dat is moeilijk als je een manuele voegenkrabber gebruikt. Op onze website hebben we trouwens al een artikel geschreven over de beste multitools.

De multitools van Dremel zijn heel erg compact, en je hebt een grote keuze uit de accessoires en opzetstukken. Een multitool van Dremel laat het diamantschijfje waanzinnig veel toeren per minuut draaien, tot wel 20000. Bovendien zijn de schijfjes dun, zodat je een fijne voeg snel laat verdwijnen. Hierbij is de hoeveelheid stof beperkt, maar hou voor de zekerheid toch maar een stofbril en een mondkapje op terwijl je werkt.

Zeker als je schrik hebt om een tegel te beschadigen is dit diamantschijfje van Dremel en de bijhorende multitool onmisbaar. Gebruik je zo’n schijfje, dan heb je het bijkomende voordeel dat de rand van de tegel meteen ook gaaf en schoon is. Zo kun je hem nog op een andere plaats hergebruiken.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze voegenkrabber. Het schijfje zelf verslijt na verloop van tijd of kan al eens vastlopen, bijvoorbeeld op een stuk metaal. Je moet over het algemeen wat voor de tools van Dremel te vinden zijn. Sommige klussers vinden de schijfjes bijvoorbeeld wat te klein en werken liever met een compacte haakse slijper.

Voegenkrabber schijfje

Schijfjes slijten snel.

Voordelen
 • Werkt snel
 • Handig
 • Weinig stof
Nadelen
 • Schijfjes verslijten snel
 • Schijfjes zijn klein
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handig werktuig zoekt om een fijne voeg uit te slijpen of grondig schoon te maken. Koop je een diamantschijfje van Dremel in combinatie met de geschikte multitool, dan lever je grondig en net werk.

De beste voegenkrabber om elastische voegen in badkamers te verwijderen – Cliks voegkrabber

Wil je gewoon wat voegsel of siliconen van tussen de betegeling in je badkamer wegkrabben? Dan raden we je de Cliks voegkrabber aan. Dit is een handige voegenkrabber om op een verticaal vlak te werken. Denk hier dus inderdaad bijvoorbeeld aan de betegeling van de badkamer. De krabber zelf is een combinatie van een zaagje en een haak. 

De haak verwijdert de losgekomen siliconen. Daarnaast kun je de voegenkrabber gebruiken voor elke voeg die je wenst schoon te maken. Dit kan dus bijvoorbeeld ook op je terras of oprit. De tegels van je stoep zien er helemaal gaaf uit als je deze voegenkrabber gebruikt. Leuk meegenomen is dat je een set van twee reservemessen bij de aankoop krijgt. De messen zelf zijn wat dun, ze breken gemakkelijk als je een verkeerde beweging maakt.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze voegenkrabber. Het handvat is voor ons wat onhandig en pijnlijk als je de voegenkrabber te lang gebruikt. Daarnaast hadden we bijvoorbeeld graag een borsteltje op het handvat gezien, waarmee je de voeg tussen het krabben door kunt schoonmaken.

Handvat voelt na verloop van tijd pijnlijk aan.

Voordelen
 • Haakvormig
 • Ideaal om zachte materialen weg te nemen
 • Niet zo duur
 • Reservemessen
Nadelen
 • Handvat kon beter
 • Geen borsteltje om voegen schoon te maken
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste voegenkrabber zoekt om siliconen voegen in de badkamer te verwijderen of om bijvoorbeeld een oude siliconenlaag weg te nemen. Het mes heeft een handige haak om siliconen uit de voeg weg te halen.

De beste voegenkrabber voor onderhoudswerken – Tegelrits gesmeed

Vaak zijn voegen van het terras of van je oprit een soort verzamelplaats voor stof, vuil, of algen. Wil je een voegenkrabber enkel voor de jaarlijkse schoonmaak van de klinkers of tegels op je terras? Dan is de beste koop deze voegenkrabber van het merk Tegelrits. Met deze voegenkrabber haal je een laagje van tussen de tegels of klinkers weg, met een volledig gaaf vlak als resultaat.

Het grote voordeel van deze voegenkrabber is dat het mes een soort driehoekje is, met drie verschillende maten van krabbers. Zo bepaal je gewoon op het moment zelf welke krabber je het beste gebruikt in een bepaalde situatie. Hiervoor draai je de voegenkrabber gewoon tot de juiste krabber naar beneden wijst.

De Tegelrits voegenkrabber is een manueel toestel, zoals een handzaag of een borstel. Je moet dus wel de nodige kracht gebruiken als je met deze voegenkrabber wil werken. Gelukkig is het handvat ergonomisch en zorgt dit ervoor dat je handen niet te snel vermoeid raken.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze voegenkrabber. Hoewel het een handig werktuig is, vinden we het jammer dat je geen reservemes krijgt. Na verloop van tijd wordt de krabber echt bot en dan moet je eigenlijk de hele voegenkrabber weggooien.

Tegelrits voegkrabber

Wordt snel bot.

Voordelen
 • 3 soorten krabbers
 • Ideaal voor lichtere klussen
 • Houten handvat
Nadelen
 • Geen reservemes
 • Veel armkracht nodig
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige voegenkrabber voor onderhoudswerken aan de oprit of het terras zoekt. Nee, dit is niet de voegenkrabber voor grootse projecten, maar wil je gewoon stof, mos of algen uit voegen van je tegels op je terras verwijderen, dan doe je wel een goede koop met deze voegenkrabber.

Koopgids

Nu we de vijf beste voegenkrabbers op de markt besproken hebben, is het tijd om stil te staan bij enkele algemene kenmerken van een voegenkrabber. In onze koopgids zetten we de belangrijkste eigenschappen van dit werktuig op een rij. Maar eerst staan we even stil bij de vragen die je jezelf moet stellen vooraleer je een voegenkrabber koopt.

Voor welke taak wil je een voegenkrabber gebruiken?

Precies omdat er een groot aanbod voegenkrabbers bestaat, is het belangrijk goed na te denken over de taken die je ermee wil opknappen.

 • Gebruik je de voegenkrabber als tuingereedschap? Wil je een voegenkrabber gebruiken om op je terras of oprit voegen tussen klinkers en tegels schoon te maken? Kies dan een voegenkrabber uit het aanbod van merken die zich toeleggen op tuingereedschap. We denken hier bijvoorbeeld aan merken zoals Fiskars, Wolf Garten of Talen Tools. Dit zijn meestal voegenkrabbers waarvan de krabber eindigt op een punt. Met deze punt rakel je door de voeg. Zodoende verwijder je mos, aarde en snijd je onkruid door.
 • Gebruik je de voegenkrabber als bouwgereedschap? Voegenkrabbers die je binnenshuis gebruikt behoren eigenlijk tot het bouwgereedschap. Deze voegenkrabbers zijn geschikt om cementvoegsel of eventueel siliconenvoegen weg te nemen. Om dit te doen heeft de krabber een meer langwerpige vorm. Je schuurt met een lang vlak van het mes over de voeg, om het voegsel laagje per laagje weg te nemen. Om dit te doen, is het mes van een voegenkrabber vaak gekarteld en ruw. Het is geproduceerd uit gehard staal of wolfraam om de klus te kunnen klaren.
Voegenkrabber koopgids

Breedte van de voeg?

Om een voeg schoon te maken of weg te nemen, moet de voegenkrabber de juiste breedte hebben. Bij sommige werktuigen zijn verschillende krabbers voorzien, telkens met een andere breedte. Zo draai je de steel van de voegenkrabber rond zijn as om de juiste krabber te kiezen.

De beste voegenkrabbers voor binnen laten je toe om een of twee mesjes te gebruiken. Zo kun je zowel brede als smalle voegen verwijderen met een voegenkrabber. Om een smalle voeg aan te pakken, neem je dan een van de mesjes uit het toestel. Dit is bijvoorbeeld het geval bij onze beste koop, de voegenkrabber van OX tools.

Multitool of haakse slijper?

Wil je een grote vloer in huis hervoegen of opnieuw leggen? Dan ben je beter af met een multitool of zelfs een haakse slijper om de voegen weg te nemen. Bij beide tools slijp je met een schijfje de voeg weg. Gebruik je een manuele voegenkrabber, dan ben je gewoonweg te lang bezig met de klus en moet je te veel kracht gebruiken. Zie hiervoor onze artikels over multitools of haakse slijpers.

Tips & Tricks

Om een voegenkrabber goed te gebruiken, hou je best nog even rekening met een aantal tips.

 • Voegen op je oprit of terras onderhouden? Om een gaaf terras of een mooie oprit te hebben, volstaat het niet om effe met een voegenkrabber langs elke voeg te gaan. De aarde en het onkruid dat je uit de voegen krabt, moet je dan ook nog vegen met een borstel. Om onkruid te vermijden, veeg je best regelmatig de oprit of de stoep schoon. Zo vermijd je dat er zich zaad nestelt in de voegen. Bovendien moet je de voegen regelmatig schoonmaken en krabben, anders groeit het onkruid gewoon opnieuw.
 • Heb je de voegen van de oprit schoongemaakt, dan strooi je er los zand over, zodat deze smalle voegen terug gevuld worden en onkruid niet kan wortelen.
 • Binnenshuis voegen verwijderen. Wil je deze klus opknappen met een haakse slijper of een multitool, let er dan wel op dat je de juiste schijf gebruikt. Gebruik je bijvoorbeeld een te dikke slijpschijf, dan beschadig je gegarandeerd de tegel, en dat is nu ook niet de bedoeling. Je bent beter wat langer bezig met de klus, dan dat je schade berokkent aan een tegel en de tegel niet meer kunt hergebruiken.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je goed hebben geïnformeerd over de aankoop van een voegenkrabber. Zoals je gemerkt hebt, bestaan er heel wat verschillende soorten voegenkrabbers die je niet altijd voor elke klus gebruikt. Heb je ons artikel gelezen, dan is de keuze dus al een stuk gemakkelijker geworden.

Heb je nog een vraag over een bepaalde voegenkrabber, contacteer dan even de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met jouw vragen zodat je zeker bent van je aankoop vooraleer je op de bestelknop drukt. We wensen je veel succes met de aankoop van een voegenkrabber!

Voegenkrabbers
Tresna.nl
Logo