Beste Gardena grasmaaier

Ben je op zoek naar een nieuwe grasmaaier voor het gazon in jouw tuin? Dan moet je belangrijke keuzes gaan maken, aangezien er veel verschillende soorten grasmaaiers bestaan tegenwoordig. Dat zie je ook duidelijk als je in bovenstaande menubalk op ‘Tuingereedschap’ klikt en vervolgens onder het kopje ‘Maaien’ alle verschillende soorten grasmaaiers aanschouwt.

Binnen dit uitgebreide assortiment van grasmaaiers is een belangrijke rol weggelegd voor Gardena. Dit van origine Duitse bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige grasmaaiers, waarbij alle verschillende markten aangeboord worden. In het assortiment van Gardena vind je bijvoorbeeld elektrische grasmaaiers, grasmaaiers op accu, robotmaaier en kooimaaiers.

Door het uitgebreide assortiment is het bij Gardena ook niet zo makkelijk om de juiste grasmaaier uit te kiezen. Gelukkig maken wij dit een stuk eenvoudiger voor jou! Wij zijn namelijk op de zoek gegaan naar de beste Gardena grasmaaiers. Daarbij hebben wij ons niet gefocust op één specifiek soort maaier, maar juist op alle verschillende soorten maaiers.

In onderstaande tabel zie je alvast staan voor welke Gardena grasmaaiers wij gekozen hebben. Als je iets verder naar beneden scrollt, zie je per grasmaaier een korte review staan. In die review bespreken wij op een onafhankelijke wijze de Gardena grasmaaier, waarna je direct voor jezelf kunt beslissen; welke van de onderstaande Gardena grasmaaiers sluit het meeste aan op jouw wensen? Neem dit artikel op je gemakje door en laat je verrassen!

Onze top 5 Gardena grasmaaiers

Afbeelding

Product


Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier

Onze beste koop!

Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier

Beste koop elektrische grasmaaier - voor kleine tot middelgrote gazons

of

Garden Sileno City 250 Robotmaaier

Gardena Sileno Set 250 Robotmaaier

Beste Gardena robotmaaier

of

Gardena PowerMax accu maaier Li-3641

Gardena Powermax Li-36/41

Beste Gardena grasmaaier op accu

of

Gardena Powermax 37E Elektrische Grasmaaier

Gardena Powermax 37E Elektrische Grasmaaier

Beste Gardena elektrische grasmaaier voor grotere gazons

of

Gardena 400C kooimesmaaier

Gardena 400C kooimesmaaier

Beste Gardena kooimaaier

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier

Beste koop elektrische grasmaaier - voor kleine tot middelgrote gazons

Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier

of

Gardena Sileno Set 250 Robotmaaier

Beste Gardena robotmaaier

Garden Sileno City 250 Robotmaaier

of

Gardena Powermax Li-36/41

Beste Gardena grasmaaier op accu

Gardena PowerMax accu maaier Li-3641

of

Gardena Powermax 37E Elektrische Grasmaaier

Beste Gardena elektrische grasmaaier voor grotere gazons

Gardena Powermax 37E Elektrische Grasmaaier

of

Gardena 400C kooimesmaaier

Beste Gardena kooimaaier

Gardena 400C kooimesmaaier

of

Beste koop voor kleine tot middelgrote gazons – Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier

Binnen een uitgebreid assortiment is het bijzonder lastig om een ‘beste koop’ te selecteren. In het assortiment van Gardena zijn we daarom op zoek gegaan naar de beste grasmaaier die voor een zo’n breed mogelijk publiek geschikt is. Daarbij kwamen al snel op twee criteria: het moet een elektrische grasmaaier zijn en de prijs-kwaliteitsverhouding moet dik in orde zijn.

Op basis van die twee criteria zijn wij vervolgens op onderzoek gegaan naar de beste grasmaaier van het merk Gardena. Uiteindelijk hebben wij besloten om deze Gardena Powermax 34E elektrische grasmaaier tot beste koop uit te roepen. Let wel op; dit is alleen de beste koop voor mensen met een klein tot middelgroot gazon. Voor de mensen met een groot gazon is verderop in dit artikel een geschikte grasmaaier van Gardena te vinden.

Met deze elektrische grasmaaier van Gardena kan je moeiteloos een gazon van maximaal 400 vierkante meter maaien. Je geniet daarbij van veel gemak, van een prettige bediening en van uitmuntende maai-kwaliteiten. Zo kan je buigen op een maaibreedte van 34 centimeter. Door deze maaibreedte kan je kleine tot middelgrote gazons relatief snel en op een keurige manier maaien.

Daarbij heb je ook nog de keus tussen vijf verschillende maaihoogtes. Je kunt hierbij kiezen tussen een minimale maaihoogte van 20 mm en een maximale maaihoogte van 60 mm. Door de maaihoogte naar wens in te stellen, weet je het gazon altijd volledig naar wens op de juiste lengte te maaien. Ook voor de conditie van het gras is het van belang om per seizoen de juiste maaihoogte te hanteren.

Tijdens het maaien komt uiteraard het nodige gras in de opvangbak terecht. Gelukkig hoef je deze opvangbak niet al te vaak te legen; de opvangbak heeft namelijk een inhoud van maar liefst 40 liter. Dankzij het zichtvenster zie je bovendien direct wanneer de opvangbak geleegd moet worden.

Deze elektrische grasmaaier is behoorlijk aangenaam te bedienen en te verrijden. Dat is onder meer te danken aan de krachtige en betrouwbare wieltjes, maar ook aan de softgrip handgreep. Dankzij deze handgreep kan je deze machine op een zeer aangename manier bedienen.

Als je níet aan het grasmaaien bent, moet je de Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier uiteindelijk op een handige manier op zien te bergen. Nou, daar heeft Gardena iets slims voor uitgevonden. De draaggreep is namelijk centraal gepositioneerd, waardoor je tijdens het tillen de machine altijd in juiste balans houdt. Dankzij de inklapbare duwboom kan je vervolgens de machine in een kleine ruimte opbergen; ideaal voor in bijvoorbeeld een tuinhuisje, in een schuur of in een garage.

Wist je dat je met sommige grasmaaiers absoluut geen vochtig gras kunt maaien? Nou, met deze Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier behoort dat wél tot de mogelijkheden. Het maakt dus niet zozeer uit wat voor weer het buiten is; met deze betrouwbare Gardena elektrische grasmaaier kan je altijd wel uit de voeten.

Kent deze elektrische grasmaaier ook nog nadelen? Ja, zeker. Zo hebben wij gemerkt dat het geluidsniveau van deze grasmaaier van Gardena echt veel te luid is. Het maximale geluidsniveau is 96 decibel; draag dus áltijd gehoorbescherming en houd je kinderen op afstand van deze grasmaaier.

Gardena 34e elektrische grasmaaier

Daarnaast moet je tijdens het grasmaaien ook rekening houden met het snoer. Deze grasmaaier kan simpelweg niet zonder snoer functioneren en moet derhalve altijd op het stopcontact aangesloten zijn. Gezien de lengte van het snoer heb je hier áltijd een verlengsnoer voor nodig; houd daar goed rekening mee.

Tot slot willen we nog benoemen dat deze grasmaaier geen mulchfunctie heeft. In onze ogen zou een mulchfunctie deze grasmaaier helemaal afgemaakt hebben.

Wel willen we deze review nog met een positieve noot afsluiten. Het is namelijk zo dat je voor deze beste Gardena grasmaaier absoluut niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 169 euro; met de prijs-kwaliteitsverhouding is dus helemaal niks mis!

Het geluidsniveau van deze Gardena grasmaaier ligt echt te hoog; 96 decibel is veel te luid te noemen.

Voordelen
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
 • Vijf maaihoogtes
 • Maaibreedte van 34 cm
 • Vochtig gras valt ook te maaien
 • Opvangbak van 40 liter
 • Ergonomische vormgeving
 • Compact op te bergen
Nadelen
 • Maakt teveel lawaai
 • Snoer is te kort
 • Geen mulchfunctie
Conclusie

De Gardena Powermax 34E Elektrische Grasmaaier is wat ons betreft de beste koop én de beste Gardena elektrische grasmaaier voor kleine tot middelgrote gazons. Met deze grasmaaier geniet je van onwijs veel gemak, terwijl het maaien van het gras ook nog eens snel en aangenaam verloopt. De motor is krachtig, de machine is ergonomisch vormgegeven en de vijf verschillende maaihoogtes zijn perfect. Al met al een prima grasmaaier mét een zeer interessant prijskaartje!

Beste Gardena robotmaaier – Gardena Sileno City Set Robotmaaier

Gaat jouw voorkeur uit naar een robotmaaier? Wil je graag van gemak genieten en heb je geen zin om zelf met een grasmaaier aan de slag te gaan? Dan is het inderdaad voor de hand liggend om voor een robotmaaier te kiezen; het is bovendien niet voor niets dat de robotmaaiers steeds populairder geworden zijn.

Daar heeft Gardena ook een belangrijke rol in gespeeld. Dit merk heeft meerdere geweldige robotmaaiers ontwikkeld, waarbij de Gardena Sileno City Set Robotmaaier onze absolute favoriet is. Deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot wel 500 vierkante meter en valt daardoor ongetwijfeld bij veel mensen in de smaak. Dat is zéker niet het enige voordeel van deze Gardena robotmaaier.

Met deze robotmaaier van Gardena heb je eigenlijk nergens meer omkijken naar. De robotmaaier neemt al het werk voor jou uit handen en dat begint eigenlijk al tijdens de installatie. Het installeren van deze robotmaaier gaat bijzonder snel; je maakt direct connectie van de Gardena Smart app, waarmee je deze Gardena robotmaaier perfect kunt besturen.

Tijdens het maaien maakt deze Gardena gebruik van het zogeheten SensorCut systeem. Dankzij dit systeem wordt het gehele gazon streeploos gemaaid. Bijkomend voordeel is dat de maaier geheel zelfstandig alle delen van het gazon op een gelijkmatige manier maait. Het gazon heeft dus altijd dezelfde lengte en ziet er derhalve bijzonder fraai uit.

Is het gehele gazon gemaaid? Dan keert de Gardena Sileno City Set Robotmaaier terug naar zijn laadstation. Dankzij een Pin code en een alarm is deze robotmaaier vervolgens beschermd tegen diefstal. Al met al heb je dus nergens omkijken naar met deze handige Gardena robotmaaier.

Heb je een relatief kleine tuin? Dan komt de vormgeving van deze robotmaaier goed tot zijn recht. Gardena heeft namelijk gekozen voor een zwenkbaar achterwiel, waardoor deze robotmaaier zichzelf goed kan manoeuvreren. Hij is hierdoor ook in staat om lastig te bereiken plekjes te maaien. Dat wordt nog verder versterkt door de verschillende ingebouwde sensoren.

Deze sensoren zijn in staat om allerlei objecten te traceren, waardoor deze robotmaaier nooit tegen jouw dure standbeeld aan botst. De bots-, til- en kantelsensoren zorgen al met al voor de gewenste veiligheid. Daarbij is het wél wenselijk dat het maximale hellingspercentage in jouw tuin 25% is. Indien jouw tuin een steilere helling kent, is deze robotmaaier niet geschikt voor die helling.

Gardena robotmaaier

Dankzij de Gardena smart app heb je altijd de optimale controle over de robotmaaier. Je kunt namelijk via deze app zelf de maaihoogte instellen; hierbij heb je de keus tussen verschillende standen variërende van 20 mm tot aan 50 mm. Ook is het mogelijk om via deze app het maaiplan ietwat aan te passen, geheel naar jouw eigen wens.

Verder zijn wij positief gestemd over de kwaliteit van deze robotmaaier, over de accuduur (65 minuten), over de oplaadtijd (60 minuten), over de krachtige accu én over het geluidsniveau. Deze robotmaaier maakt nagenoeg geen lawaai, waardoor je hem ook probleemloos in de avond jouw gazon kunt laten maaien.

Is het dan allemaal koek en ei met deze Gardena robotmaaier? Nou, je moet sowieso rekening houden met een forse aanschafprijs. Je betaalt voor deze robotmaaier een bedrag van ongeveer 1100 euro. Dat is behoorlijk fors, maar daar krijg je wel onwijs veel voor terug.

Daarnaast moet je zorgen voor een stabiele en snelle internetverbinding. Deze robotmaaier van Gardena maakt namelijk ook gebruik van de internetverbinding van jou. Als je een matige verbinding hebt, kan dit tot storingen leiden. Daar moet je dus wel goed rekening mee houden.

Tevens moet je er goed rekening mee houden dat je het nodige onderhoud uit moet voeren. Doe je dit niet? Dan geniet je hoogstwaarschijnlijk minder lang van de feilloze werking van deze Gardena robotmaaier. Ontdoe de messen, de wielen en de behuizing regelmatig van al het vuil met behulp van de tuinslang. Gebruik hier in ieder geval nóóit een hogedrukreiniger voor!

Je moet relatief diep in de buidel tasten; ongeveer 1100 euro.

Voordelen
 • Geheel zelfstandige werking
 • Geschikt voor gazon van max. 500 vierkante meter
 • Uitzonderlijk veilig
 • Heerlijk stil
 • Makkelijk te bedienen via de Gardena app
 • Ook geschikt voor kleine gazons
Nadelen
 • Heeft nodige onderhoud nodig
 • Relatief prijzig
 • Je hebt een stabiele internetverbinding nodig
Conclusie

De Gardena Sileno City Set robotmaaier is wat ons betreft de beste Gardena robotmaaier. Eigenlijk alle klopt aan deze robotmaaier; het gemak, de sublieme werking, de veiligheid, de vele functies en de makkelijke bediening via de app. Over de maairesultaten hoef je je ook geen zorgen te maken; je hebt eigenlijk nergens meer omkijken naar!

Beste Gardena grasmaaier op accu – Gardena Powermax Li-36/41

Gaat jouw voorkeur uit naar een grasmaaier op accu? Heb je bijvoorbeeld geen zin om continue rekening te houden met het snoer, zoals dat bij een elektrische grasmaaier het geval is? Nou, dan hebben we goed nieuws voor je; in het aanbod Gardena zijn namelijk ook meerdere uitstekende grasmaaiers op accu te vinden.

In onze ogen kan je het beste kiezen voor de Gardena Powermax Li-36/41. Dit is volgens ons de beste grasmaaier op accu binnen het assortiment van Gardena. Dankzij deze grasmaaier heb je in ieder geval nooit meer te maken met een kabel op jouw gazon, terwijl je jouw gazon aan het maaien bent. Nee, met deze Gardena grasmaaier op accu geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid.

Gardena heeft bij deze grasmaaier gekozen voor een krachtige Li-Ion accu met een capaciteit van 2.6 mAh. Door deze krachtige accu kan je jouw gehele gazon maaien, waarna je de accu weer op kunt laden. Dat gaat gelukkig behoorlijk snel, met alle dank aan de meegeleverde oplader. Ook krijg je standaard één accu meegeleverd.

Tijdens het maaien behoud je continue de optimale controle over deze grasmaaier. Dat is onder meer te danken aan de stabiele wieltjes en aan de ergonomische handgreep. Dankzij deze handgreep kan je deze grasmaaier op accu op de gewenste manier over jouw gazon heen besturen.

Ondertussen heb je de keus uit maar liefst 10 verschillende maaihoogtes. Je bepaalt dus volledig hoe hoog het gras moet worden ná de maaibeurt; onwijs handig. Bijkomend voordeel is dat de maaibreedte maar liefst 41 centimeter is. Door deze maaibreedte is dit de perfecte Gardena grasmaaier op accu voor gazons van maximaal 450 vierkante meter.   

Tijdens het maaien wil je uiteraard zelf bepalen wat je met het gras kunt doen. Nou, dat is ook mogelijk bij deze grasmaaier van Gardena. Je kunt namelijk gebruik maken van de mulchfunctie, maar je kunt ook al het gras opvangen in de opvangbak. In deze opvangbak past in ieder geval behoorlijk veel gras; de opvangbak heeft een inhoud van maar liefst 50 liter.

Nadat je jouw gazon met deze grasmaaier keurig gemaaid hebt, wil je de grasmaaier uiteraard op een makkelijke en handige manier opbergen. Nou, dat lukt zeker met de Gardena Powermax Li-36/41 dankzij de inklapbare duwboom. Hierdoor ben je in staat om de grasmaaier behoorlijk compact op te bergen.

Al met al zijn we zéér te spreken over deze grasmaaier op accu van Gardena. Het is echter ook goed om te weten dat er enkele nadelen verbonden zijn aan deze grasmaaier. Het eerste nadeel heeft betrekking op de accu; je krijgt slechts één accu meegeleverd. Als je bijvoorbeeld vergeten bent om de accu op te laden, kan je eigenlijk niks met deze grasmaaier op accu.

Gardena grasmaaier op accu

Daarnaast moet je ook relatief diep in de buidel tasten voor deze grasmaaier op accu. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van ongeveer 600 euro voor deze grasmaaier van Gardena. Daarbij moeten we wel benadrukken dat het een onwijs prettige grasmaaier is mét een lange levensduur.

Tot slot is het ook goed om rekening te houden met het geluidsniveau. Deze grasmaaier heeft een maximaal geluidsniveau van 89 decibel; dat is behoorlijk luid te noemen. Gebruik daarom altijd gehoorbescherming als je met deze grasmaaier aan de slag gaat.

Je krijgt slechts één accu meegeleverd. Het advies is om los nog een tweede accu aan te schaffen.

Voordelen
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Krachtige accu
 • 10 maaihoogtes
 • Opvangbak van 50 liter
 • Inclusief mulchfunctie
 • Makkelijk op te bergen
Nadelen
 • Slechts één accu meegeleverd
 • Vrij prijzig
 • Hoog geluidsniveau
Conclusie

De Gardena Powermax Li-36/41 is volgens ons de beste Gardena grasmaaier op accu. Deze grasmaaier heeft een krachtige accu, een aangename bediening, levert perfect resultaat af en is ook nog eens makkelijk op te bergen. Dankzij de 10 maaihoogtes en de maaibreedte van 41 centimeter maai je bovendien een gazon van maximaal 450 vierkante meter snel en volledig naar wens. Al met al een prima grasmaaier op accu!

Beste Gardena grasmaaier voor grotere gazons – Gardena Powermax 37E Elektrische Grasmaaier

Ben je de trotste bezitter van een groot gazon? Dan is het aan te raden om een passende grasmaaier aan te schaffen; een grasmaaier met een krachtige motor en daarmee een grasmaaier die geschikt is voor een groot gazon. Heb je een gazon van maximaal 500 vierkante meter? Dan hebben wij een perfecte Gardena elektrische grasmaaier voor jou gevonden!

Met de Gardena Powermax 37E Elektrische Grasmaaier ben je in staat om moeiteloos gazons van maximaal 500 vierkante te maaien. Je geniet hierbij van veel gemak, van een snelle maaibeurt en van een vrij lange levensduur. Met deze elektrische grasmaaier geniet je immers van de gekende kwaliteit van Gardena.

Hoe het komt dat deze grasmaaier geschikt is voor grotere gazons? Dat is onder meer te danken aan de opvangbak; deze opvangbak is maar liefst 45 liter groot. Je hoeft daardoor de opvangbak niet al te vaak te legen, terwijl je ook nog gebruik kunt maken van de mulchfunctie.

Tijdens het maaien is het bovendien prettig dat je volledig zelf de maaihoogte instelt. Je hebt hierbij de keus tussen vijf verschillende maaihoogtes, waardoor je het gras exact op de gewenste hoogte kunt maaien. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de uitstraling van het gras, maar ook voor de conditie van het gazon. Je geniet hierdoor nóg langer van een fraai gazon in jouw tuin.

Gardena heeft bij deze elektrische grasmaaier gekozen voor een onwijs krachtige motor. Deze motor heeft een vermogen van 1600 watt en heeft ook een grote doortrek-kracht. Bijkomend voordeel is dat deze elektrische grasmaaier dubbel geharde geslepen messen heeft. Dankzij deze messen geniet je van het meest optimale maai resultaat!

Wil je graag van veel ergonomie genieten tijdens het maaien van jouw gazon? Dat is ook zeker mogelijk dankzij de in hoogte verstelbare handgreep. Je kunt deze handgreep moeiteloos aanpassen aan jouw lichaamslengte; zowel jij als jouw partner kunnen dus met veel plezier gebruik maken van deze elektrische grasmaaier van Gardena!

Al met al zijn we zeer te spreken over deze grasmaaier van Gardena. Dat wordt nog verder versterkt door het prijskaartje; voor een bedrag van ongeveer 300 euro kan je al de eigenaar worden van deze elektrische grasmaaier. Dat is wel een bedrag waar wij over te spreken zijn, zeker met inachtneming van de functies en kwaliteit van deze grasmaaier.

Gardena grasmaaier grotere gazons

Het enige waar wij echt niet te spreken over zijn, is de maaibreedte. Een maaibreedte van 37 centimeter is eigenlijk niet afdoende voor een gazon van 500 vierkante meter. Als je een dergelijk groot gazon hebt, moet je rekening mee houden dat je meerdere keren heen en weer moet. De maaibeurt neemt derhalve iets meer tijd in beslag dan je wellicht zou willen.

Verder moet je rekening houden met het korte snoer. Het snoer is lang niet lang genoeg, waardoor je altijd een verlengsnoer moet gebruiken. Bovendien moet je tijdens het maaien continue opletten waar het snoer op het gazon ligt; je wilt immers niet vol over het snoer heen rijden.

De maaibreedte is te beperkt; slechts 37 centimeter.

Voordelen
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
 • Inclusief mulchfunctie
 • Opvangbak van 45 liter
 • Vijf maaihoogtes
 • Krachtige motor én scherpe messen
 • In hoogte verstelbaar
Nadelen
 • Maaibreedte is beperkt
 • Snoer is te kort; altijd verlengsnoer gebruiken
Conclusie

De Gardena Powermax 37E Elektrische Grasmaaier is wat ons betreft de beste elektrische grasmaaier van Gardena voor grotere gazons. Met deze grasmaaier maai je moeiteloos een gazon van maximaal 500 vierkante meter volledig naar wens. Je hebt de beschikking over een hoogwaardige grasmaaier met verschillende, handige functies. Al met al een prima Gardena grasmaaier!

Beste Gardena kooimaaier – Gardena 400C kooimesmaaier

Dit artikel sluiten we af met een tamelijk bijzondere grasmaaier; de kooimaaier. Een kooimaaier komt in bepaalde situaties bijzonder goed van pas, waarbij je wél zelf de kracht moet leveren. Vind je dat niet erg en ben je specifiek op zoek naar een kooimaaier? Dan vind je daar in het assortiment van Gardena meerdere mogelijkheden voor.

Wat ons betreft kan je het beste kiezen voor de Gardena 400 C kooimesmaaier. Deze kooimaaier levert volgens ons de beste prestaties, heeft de meest aangename bediening en is ook nog eens relatief gunstig geprijsd. Onder aan de streep heeft deze kooimaaier alles waar je maar naar op zoek kunt zijn.

Met deze kooimaaier ben je in staat om een gazon van maximaal 250 vierkante meter zelf te maaien. Je maakt hierbij gebruik van de wielen in combinatie met het speciale messensysteem. Zodra jij de wielen in beweging brengt, komen de messen ook in actie. Deze messen zorgen voor een perfect maai resultaat, waarbij je zélf kunt bepalen wat de maaihoogte moet worden.

Je hebt de keus uit verschillende maaihoogtes die variëren van 12 tot 24 centimeter. Dankzij deze maaihoogtes kan je in elke periode van het jaar het gazon op de juiste lengte maaien; hierdoor blijft jouw gazon fraai én zeer gezond. Wij zijn niet alleen over de maaihoogtes te spreken, maar ook over de maaibreedte. De maaibreedte is namelijk 40 centimeter; dat is wat ons betreft perfect voor een kooimaaier.

Met dank aan de ergonomisch vormgegeven handgreep kan je deze kooimaaier relatief makkelijk bedienen. Je hoeft in ieder geval niet al te veel kracht te leveren, maar dat is ook te danken aan de stabiele wielen. Deze wielen hebben een robuust profiel, waardoor ook lastig te begaanbare gazons moeiteloos gemaaid kunnen worden.

Na gebruik wil je ongetwijfeld dat deze kooimaaier niet al te veel ruimte in beslag neemt. Nou, dat komt wel goed dankzij de inklapbare duwboom. Je kunt deze duwboom volledig in elkaar klappen, waardoor deze kooimaaier in elke kleine ruimte opgeborgen kan worden. Erg handig wat ons betreft!

Je moet bij deze kooimaaier wel rekening houden met de nodige nadelen. Zo is het uiterst spijtig dat deze maaier zonder mulchfunctie én zonder opvangbak geleverd wordt. Wil je het gras graag wel in een opvangbak op willen vangen, dien je hier los een aparte opvangzak/opvangbak voor aan te schaffen.

Gardena beste kooimaaier

Daarnaast vinden we het jammer dat je de maaihoogte per wielas in moet stellen. Je moet dus meerdere handelingen verrichten, voordat je aan de slag kunt gaan. Het zou handiger zijn geweest als er een mechanisme ingebouwd was, waardoor de maaihoogte in zijn totaliteit aangepast zou kunnen worden.

Deze grasmaaier wordt geleverd zonder opvangbak/opvangzak en heeft ook geen mulchfunctie.

Voordelen
 • Prima kooimaaier
 • Maaibreedte van 40 centimeter
 • Meerdere maaihoogtes
 • Inklapbare duwboom – compact op te bergen
 • Prima geprijsd
 • Robuuste wielen
Nadelen
 • Geen opvangbak/opvangzak geleverd
 • Geen mulchfunctie
 • De maaihoogte moet per as ingesteld worden
Conclusie

De Gardena 400C kooimesmaaier is volgens ons de beste Gardena kooimaaier. Met deze kooimaaier kan je relatief makkelijk en snel een gazon van maximaal 250 vierkante meter maaien. Je geniet hierbij van een ergonomisch vormgegeven grasmaaier, een maaibreedte van 40 centimeter en van een inklapbare duwboom. Als je de grasmaaier niet gebruikt, staat deze dus absoluut niet in de weg.

Koopgids

Naar welk van bovengenoemde grasmaaiers van Gardena gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om op de juiste criteria te letten. Wat nou de belangrijkste criteria zijn bij het vergelijken van grasmaaiers? Wij bespreken dat graag in onderstaande koopgids, zodat jij uiteindelijk de juiste keuze kunt gaan maken!

Soort grasmaaier & grootte van het gazon

Allereerst moet je een goed vergelijk maken tussen de verschillende soorten grasmaaiers. We kunnen hierbij grofweg de volgende soorten onderscheiden:

 • Elektrische grasmaaier: geschikt voor kleine tot grote gazons
 • Grasmaaier op accu: geschikt voor kleine tot grote gazons
 • Grasmaaier op benzine: geschikt voor grotere gazons
 • Robotmaaier: geschikt voor allerlei soorten gazons, je hoeft hierbij zelf niet te maaien
 • Kooimaaier: geschikt voor kleinere gazons

Je merkt het; het soort grasmaaier staat in nauw verband met de grootte van jouw gazon. Meet dus vooraf de grootte van jouw gazon op en ga vervolgens gericht op zoek naar het beste soort grasmaaier. Uiteraard moet je hierbij ook rekening houden met jouw eigen voorkeuren.

Maaibreedte & maaihoogte

Bij het uitkiezen van een grasmaaier is het ook aan te raden om te kijken naar de maaibreedte en de maaihoogte:

 • De maaibreedte is de breedte die je in één baan met de grasmaaier af kunt leggen. Dit kan bijvoorbeeld 32 centimeter zijn, maar kan ook 42 centimeter zijn. Des te breder de maaibreedte, des te sneller je een gazon kunt maaien.
 • De maaihoogte is de lengte waarmee de grassprieten gemaaid worden. Het is wenselijk dat je deze maaihoogte zélf in kunt stellen.

Opvangen van het gras

Kies je voor een grasmaaier met een opvangbak? Of gaat je voorkeur uit naar een grasmaaier met een mulchfunctie? Deze keuze is volledig van jouw eigen voorkeuren.

Mocht je niet weten wat mulchen precies inhoudt, verwijzen wij je graag naar ons informatie artikel ‘Gras maaien’.

Opvangen van het gras

Verschillende functies & eigenschappen

Ook willen we je nog wijzen op de aanwezigheid van verschillende functies. Enkele van deze functies bespreken we kort in onderstaand lijstje:

 • Inklapbare duwboom; hiermee maak je het opbergen van de grasmaaier een stuk makkelijker. Met dank aan de inklapbare duwboom kan je de grasmaaier namelijk een stuk kleiner maken.
 • Geluidsniveau; sommige grasmaaiers zijn veel te lawaaierig, waardoor je altijd gehoorbescherming moet dragen. Let voor de zekerheid dus altijd op het maximale geluidsniveau van de maaier.
 • Gewicht; ligt jouw gazon een stukje lager dan bijvoorbeeld jouw schuur? Dan heb je behoefte aan een grasmaaier die niet al te veel weegt, zodat je deze relatief makkelijk kan tillen naar jouw gazon toe. Let ook daar goed op.
 • Lengte van het snoer; kies je voor een elektrische grasmaaier? Let dan goed op de lengte van het snoer en besef dat je in 99% van de gevallen een verlengsnoer moet gebruiken.
 • Kracht + oplaadtijd van de accu; kies je voor een grasmaaier op accu? Let dan goed op de kracht van de accu en de tijd waarin je de accu weer volledig op kunt laden.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je graag wijzen op de prijs-kwaliteitsverhoudingen van de verschillende Gardena grasmaaiers. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, verschilt het prijskaartje nogal. Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast, waarna je binnen dit budget op zoek kunt gaan naar de beste variant.

Richt je hierbij niet puur op de prijs, maar blijf continue kijken naar de hierboven genoemde criteria. Alleen op die manier kan je de beste keuze gaan maken!

Gardena

De Duitse firma Gardena werd al in 1961 opgericht. Door de jaren heen heeft het bedrijf meer en meer apparaten en accessoires op de markt gebracht, waarbij de focus met name op tuingereedschap ligt. Gardena is ondertussen één van de marktleiders in de wereld van tuingereedschap en biedt dus ook allerlei soorten grasmaaiers aan.

Gardena

Sinds 2007 maakt Gardena onderdeel uit van de Husqvarna Groep. Een groep die zich veelal richt op de doe-het-zelver met zowel elektrische- als met tuingereedschappen. De verwachting is in ieder geval dat we nog jaren lang mogen genieten van de hoogwaardige tuingereedschappen van Gardena!

Slotwoord

In dit artikel heb je alle informatie kunnen vinden over de verschillende grasmaaiers van Gardena. Aan de hand van deze informatie zou je direct de beste Gardena grasmaaier voor jezelf uit kunnen kiezen. Wil je graag nog een vraag stellen? Dat is mogelijk bij de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe Gardena grasmaaier!

Tresna.nl
Logo